Fisk med rodfrugtmos og æble

Fisk med rodfrugtmos og æble

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        En god dressing med masser af kapow på smagen er smadder godt sammen med fisk. Her får du en rigtig efterårsret (som kan spises hele året naturligvis) med mos, fisk og æbledressing.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2295 kJ / 549 kcal
        • Protein: 25 %
        • Kulhydrat: 37 %
        • Fedt: 38 %
        • Heraf mættet fedt 8,5 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

         

        Ingredienser

        Fisk

        • 250 g. filet af torsk eller sej
        • ½ spsk. olie til at pensle fadet
        • ½ spsk. olie til at pensle fisken
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Rodfrugtmos

        • 250 g. bagekartofler
        • 250 g. jordskokker el. pastinakker
        • ½ dl. bredbladet persille
        • ¾ dl. mælk
        • 15 g. smør
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Dressing

        • 1 stilk bladselleri
        • 1 æble
        • 15 g. mandler
        • ½ dl. creme fraiche
        • ¼ tsk. sennep efter smag
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

         

      • Trin 3 af 18

        Fisk: Smør et ovnfast fad med olie. Læg torskefileterne i fadet, og pensl dem med olie. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

        • 250 g. filet af torsk eller sej
        • ½ spsk. olie til at pensle fadet
        • ½ spsk. olie til at pensle fisken

         

      • Trin 4 af 18

        Drys fiske-fileterne med salt og peber. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber

         

      • Trin 5 af 18

        Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler og jordskokker. Skær dem i store tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer kartofler i tern.

        • 250 g. bagekartofler
        • 250 g. jordskokker el. pastinakker

         

      • Trin 6 af 18

        Kom ternene i en stor gryde. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned, og lad det koge i 20 minutter. Gør fisken færdig og dressingen klar imens.

      • Trin 7 af 18

        Fisk: Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

      • Trin 8 af 18

        Bag fiske-fileterne i ovnen i 10-15 minutter, til torsken er gennembagt.

      • Trin 9 af 18

        Dressing: Skyl bladselleri-stilken og skær den i små tern. Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.

        • 1 stilk bladselleri
        • 1 æble

         

      • Trin 10 af 18

        Varm en stegepande op til middelhøj varme. Rist mandlerne i 3-4 minutter, mens du rører rundt.

        • 15 g. mandler

         

      • Trin 11 af 18

        Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen med bladselleri og æble. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.

      • Trin 12 af 18

        Kom cremefraiche, sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.

        • ½ dl. creme fraiche
        • ¼ tsk. sennep efter smag
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

         

      • Trin 13 af 18

        Fisk - fortsat: Skær et stykke torsk over, og tjek, om det er gennemstegt. Det skal være hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten.

      • Trin 14 af 18

        Rodfrugtmos - fortsat: Stil en stor skål i vasken, og læg et dørslag over skålen. Hæld rodfrugter og kogevand i. Gem kogevandet. Kom rodfrugterne tilbage i gryden.

      • Trin 15 af 18

        Tilsæt mælk og smør, og mos rodfrugterne med en håndmixer med dejkroge, til det er en cremet mos. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene til håndmixeren.

        • ¾ dl. mælk
        • 15 g. smør

         

      • Trin 16 af 18

        Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft, og rør den i mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl. bredbladet persille
      • Trin 17 af 18

        Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis mosen bliver for tyk.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

         

      • Trin 18 af 18

        Server den bagte fisk med rodfrugtmos og æble-bladselleri-dressing.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En god dressing med masser af kapow på smagen er smadder godt sammen med fisk. Her får du en rigtig efterårsret (som kan spises hele året naturligvis) med mos, fisk og æbledressing.

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          Fisk

          • 250 g. filet af torsk eller sej
          • ½ spsk. olie til at pensle fadet
          • ½ spsk. olie til at pensle fisken
          • 1 tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Rodfrugtmos

          • 250 g. bagekartofler
          • 250 g. jordskokker el. pastinakker
          • ½ dl. bredbladet persille
          • ¾ dl. mælk
          • 15 g. smør
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Dressing

          • 1 stilk bladselleri
          • 1 æble
          • 15 g. mandler
          • ½ dl. creme fraiche
          • ¼ tsk. sennep efter smag
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

           

           

          Køkkenredskaber

          • 1 ovnfast fad
          • 1 bagepensel
          • Husholdningsfilm
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor gryde
          • 1 bagerist
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 1 brødkniv
          • 1 lille skål
          • 1 stor skål
          • 1 dørslag
          • 1 håndmixer
          • Dejkroge til håndmixer

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Fisk: Smør et ovnfast fad med olie. Læg torskefileterne i fadet, og pensl dem med olie. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
          4. Drys fiske-fileterne med salt og peber. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          5. Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler og jordskokker. Skær dem i store tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer kartofler i tern.
          6. Kom ternene i en stor gryde. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned, og lad det koge i 20 minutter. Gør fisken færdig og dressingen klar imens.
          7. Fisk: Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
          8. Bag fiske-fileterne i ovnen i 10-15 minutter, til torsken er gennembagt.
          9. Dressing: Skyl bladselleri-stilken og skær den i små tern. Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
          10. Varm en stegepande op til middelhøj varme. Rist mandlerne i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
          11. Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen med bladselleri og æble. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
          12. Kom cremefraiche, sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.
          13. Fisk - fortsat: Skær et stykke torsk over, og tjek, om det er gennemstegt. Det skal være hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten.
          14. Rodfrugtmos - fortsat: Stil en stor skål i vasken, og læg et dørslag over skålen. Hæld rodfrugter og kogevand i. Gem kogevandet. Kom rodfrugterne tilbage i gryden.
          15. Tilsæt mælk og smør, og mos rodfrugterne med en håndmixer med dejkroge, til det er en cremet mos. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene til håndmixeren.
          16. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft, og rør den i mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          17. Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis mosen bliver for tyk.
          18. Server den bagte fisk med rodfrugtmos og æble-bladselleri-dressing.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            En god dressing med masser af kapow på smagen er smadder godt sammen med fisk. Her får du en rigtig efterårsret (som kan spises hele året naturligvis) med mos, fisk og æbledressing.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2295 kJ / 549 kcal
            • Protein: 25 %
            • Kulhydrat: 37 %
            • Fedt: 38 %
            • Heraf mættet fedt 8,5 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 18

            Find alle ingredienserne frem.

             

            Ingredienser

            Fisk:

            • 450-500 g. filet af torsk eller sej
            • 1 spsk. olie til at pensle fadet
            • 1 spsk. olie til at pensle fisken
            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

             

            Rodfrugtmos:

            • 500 g. bagekartofler
            • 500 g. jordskokker el. pastinakker
            • 1 dl. bredbladet persille
            • 1 ½ dl. mælk
            • 30 g. smør
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

             

            Dressing:

            • 2 stilke bladselleri
            • 2 æbler
            • 30 g. mandler
            • 2 dl. creme fraiche
            • ¼-½ tsk. sennep efter smag
            • ¼ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 18

            Fisk: Smør et ovnfast fad med olie. Læg torskefileterne i fadet, og pensl dem med olie. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

            • 450-500 g. filet af torsk eller sej
            • 1 spsk. olie til at pensle fadet

             

          • Trin 4 af 18

            Drys fiske-fileterne med salt og peber. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

             

          • Trin 5 af 18

            Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler og jordskokker. Skær dem i store tern.

            • 500 g. bagekartofler
            • 500 g. jordskokker el. pastinakker

             

          • Trin 6 af 18

            Kom ternene i en stor gryde. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned, og lad det koge i 20 minutter. Gør fisken færdig og dressingen klar imens.

          • Trin 7 af 18

            Fisk: Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

          • Trin 8 af 18

            Bag fiske-fileterne i ovnen i 10-15 minutter, til torsken er gennembagt.

          • Trin 9 af 18

            Dressing: Skyl bladselleri-stilkene og skær dem i små tern. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

            • 2 stilke bladselleri
            • 2 æbler

             

          • Trin 10 af 18

            Varm en stegepande op til middelhøj varme. Rist mandlerne i 3-4 minutter, mens du rører rundt.

            • 30 g. mandler
          • Trin 11 af 18

            Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen med bladselleri og æble. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.

          • Trin 12 af 18

            Kom cremefraiche, sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.

            • 2 dl. creme fraiche
            • ¼-½ tsk. sennep efter smag
            • ¼ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

             

          • Trin 13 af 18

            Fisk - fortsat: Skær et stykke torsk over, og tjek, om det er gennemstegt. Det skal være hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten.

          • Trin 14 af 18

            Rodfrugtmos - fortsat: Stil en stor skål i vasken, og læg et dørslag over skålen. Hæld rodfrugter og kogevand i. Gem kogevandet. Kom rodfrugterne tilbage i gryden.

          • Trin 15 af 18

            Tilsæt mælk og smør, og mos rodfrugterne med en håndmixer med dejkroge, til det er en cremet mos. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene til håndmixeren.

            • 1 ½ dl. mælk
            • 30 g. smør

             

          • Trin 16 af 18

            Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft, og rør den i mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl. bredbladet persille

             

          • Trin 17 af 18

            Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis mosen bliver for tyk.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

             

          • Trin 18 af 18

            Server den bagte fisk med rodfrugtmos og æble-bladselleri-dressing.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            En god dressing med masser af kapow på smagen er smadder godt sammen med fisk. Her får du en rigtig efterårsret (som kan spises hele året naturligvis) med mos, fisk og æbledressing.

            Du skal bruge

               

              Ingredienser

              Fisk:

              • 450-500 g. filet af torsk eller sej
              • 1 spsk. olie til at pensle fadet
              • 1 spsk. olie til at pensle fisken
              • 2 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

              Rodfrugtmos:

              • 500 g. bagekartofler
              • 500 g. jordskokker el. pastinakker
              • 1 dl. bredbladet persille
              • 1 ½ dl. mælk
              • 30 g. smør
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

              Dressing:

              • 2 stilke bladselleri
              • 2 æbler
              • 30 g. mandler (ristede)
              • 2 dl. creme fraiche
              • ¼-½ tsk. sennep efter smag
              • ¼ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

               

              Køkkenredskaber

              • 1 ovnfast fad
              • 1 bagepensel
              • Husholdningsfilm
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor gryde
              • 1 bagerist
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • 1 brødkniv
              • 1 lille skål
              • 1 stor skål
              • 1 dørslag
              • 1 håndmixer
              • Dejkroge til håndmixer

               

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Fisk: Smør et ovnfast fad med olie. Læg torskefileterne i fadet, og pensl dem med olie. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
              4. Drys fiske-fileterne med salt og peber. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              5. Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler og jordskokker. Skær dem i store tern.
              6. Kom ternene i en stor gryde. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned, og lad det koge i 20 minutter. Gør fisken færdig og dressingen klar imens.
              7. Fisk: Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
              8. Bag fiske-fileterne i ovnen i 10-15 minutter, til torsken er gennembagt.
              9. Dressing: Skyl bladselleri-stilkene og skær dem i små tern. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
              10. Varm en stegepande op til middelhøj varme. Rist mandlerne i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
              11. Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen med bladselleri og æble. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
              12. Kom cremefraiche, sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.
              13. Fisk - fortsat: Skær et stykke torsk over, og tjek, om det er gennemstegt. Det skal være hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten.
              14. Rodfrugtmos - fortsat: Stil en stor skål i vasken, og læg et dørslag over skålen. Hæld rodfrugter og kogevand i. Gem kogevandet. Kom rodfrugterne tilbage i gryden.
              15. Tilsæt mælk og smør, og mos rodfrugterne med en håndmixer med dejkroge, til det er en cremet mos. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene til håndmixeren.
              16. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft, og rør den i mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              17. Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis mosen bliver for tyk.
              18. Server den bagte fisk med rodfrugtmos og æble-bladselleri-dressing.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                En god dressing med masser af kapow på smagen er smadder godt sammen med fisk. Her får du en rigtig efterårsret (som kan spises hele året naturligvis) med mos, fisk og æbledressing.

                 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2295 kJ / 549 kcal
                • Protein: 25 %
                • Kulhydrat: 37 %
                • Fedt: 38 %
                • Heraf mættet fedt 8,5 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 18

                Find alle ingredienserne frem.

                 

                Ingredienser

                Fisk

                • 750 g. filet af torsk eller sej
                • 1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
                • 1 ½ spsk. olie til at pensle fisken
                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Rodfrugtmos

                • 750 g. bagekartofler
                • 750 g. jordskokker el. pastinakker
                • 1 ½ dl. bredbladet persille
                • 2 ¼ dl. mælk
                • 45 g. smør
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Dressing

                • 3 stilke bladselleri
                • 3 æbler
                • 45 g. mandler
                • 1 ½ dl. creme fraiche
                • ¾ tsk. sennep efter smag
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                 

              • Trin 3 af 18

                Fisk: Smør et ovnfast fad med olie. Læg torskefileterne i fadet, og pensl dem med olie. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

                • 50 g. filet af torsk eller sej
                • 1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
                • 1 ½ spsk. olie til at pensle fisken

                 

              • Trin 4 af 18

                Drys fiske-fileterne med salt og peber. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                 

              • Trin 5 af 18

                Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler og jordskokker. Skær dem i store tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer kartofler i tern.

                • 750 g. bagekartofler
                • 750 g. jordskokker el. pastinakker

                 

              • Trin 6 af 18

                Kom ternene i en stor gryde. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned, og lad det koge i 20 minutter. Gør fisken færdig og dressingen klar imens.

              • Trin 7 af 18

                Fisk: Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

              • Trin 8 af 18

                Bag fiske-fileterne i ovnen i 10-15 minutter, til torsken er gennembagt.

              • Trin 9 af 18

                Dressing: Skyl bladselleri-stilkene og skær dem i små tern. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.

                • 3 stilke bladselleri
                • 3 æbler

                 

              • Trin 10 af 18

                Varm en stegepande op til middelhøj varme. Rist mandlerne i 3-4 minutter, mens du rører rundt.

                • 45 g. mandler
              • Trin 11 af 18

                Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen med bladselleri og æble. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.

              • Trin 12 af 18

                Kom cremefraiche, sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.

                • 1 ½ dl. creme fraiche
                • ¾ tsk. sennep efter smag
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                 

              • Trin 13 af 18

                Fisk - fortsat: Skær et stykke torsk over, og tjek, om det er gennemstegt. Det skal være hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten.

              • Trin 14 af 18

                Rodfrugtmos - fortsat: Stil en stor skål i vasken, og læg et dørslag over skålen. Hæld rodfrugter og kogevand i. Gem kogevandet. Kom rodfrugterne tilbage i gryden.

              • Trin 15 af 18

                Tilsæt mælk og smør, og mos rodfrugterne med en håndmixer med dejkroge, til det er en cremet mos. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene til håndmixeren.

                • 2 ¼ dl. mælk
                • 45 g. smør
              • Trin 16 af 18

                Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft, og rør den i mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl. bredbladet persille

                 

              • Trin 17 af 18

                Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis mosen bliver for tyk.

                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                 

              • Trin 18 af 18

                Server den bagte fisk med rodfrugtmos og æble-bladselleri-dressing.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                En god dressing med masser af kapow på smagen er smadder godt sammen med fisk. Her får du en rigtig efterårsret (som kan spises hele året naturligvis) med mos, fisk og æbledressing.

                 

                Du skal bruge

                   

                  Ingredienser

                  Fisk

                  • 750 g. filet af torsk eller sej
                  • 1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
                  • 1 ½ spsk. olie til at pensle fisken
                  • 3 tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Rodfrugtmos

                  • 750 g. bagekartofler
                  • 750 g. jordskokker el. pastinakker
                  • 1 ½ dl. bredbladet persille
                  • 2 ¼ dl. mælk
                  • 45 g. smør
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Dressing

                  • 3 stilke bladselleri
                  • 3 æbler
                  • 45 g. mandler
                  • 1 ½ dl. creme fraiche
                  • ¾ tsk. sennep efter smag
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 bagepensel
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor gryde
                  • 1 bagerist
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel
                  • 1 brødkniv
                  • 1 lille skål
                  • 1 stor skål
                  • 1 dørslag
                  • 1 håndmixer
                  • Dejkroge til håndmixer

                   

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Fisk: Smør et ovnfast fad med olie. Læg torskefileterne i fadet, og pensl dem med olie. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
                  4. Drys fiske-fileterne med salt og peber. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  5. Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler og jordskokker. Skær dem i store tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer kartofler i tern.
                  6. Kom ternene i en stor gryde. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned, og lad det koge i 20 minutter. Gør fisken færdig og dressingen klar imens.
                  7. Fisk: Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
                  8. Bag fiske-fileterne i ovnen i 10-15 minutter, til torsken er gennembagt.
                  9. Dressing: Skyl bladselleri-stilkene og skær dem i små tern. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
                  10. Varm en stegepande op til middelhøj varme. Rist mandlerne i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
                  11. Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen med bladselleri og æble. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
                  12. Kom cremefraiche, sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.
                  13. Fisk - fortsat: Skær et stykke torsk over, og tjek, om det er gennemstegt. Det skal være hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten.
                  14. Rodfrugtmos - fortsat: Stil en stor skål i vasken, og læg et dørslag over skålen. Hæld rodfrugter og kogevand i. Gem kogevandet. Kom rodfrugterne tilbage i gryden.
                  15. Tilsæt mælk og smør, og mos rodfrugterne med en håndmixer med dejkroge, til det er en cremet mos. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene til håndmixeren.
                  16. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft, og rør den i mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  17. Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis mosen bliver for tyk.
                  18. Server den bagte fisk med rodfrugtmos og æble-bladselleri-dressing.