Fisk med rodfrugtmos og æble
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
En god dressing med masser af kapow på smagen er smadder godt sammen med fisk. Her får du en rigtig efterårsret (som kan spises hele året naturligvis) med mos, fisk og æbledressing.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2295 kJ / 549 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 38 %
- Heraf mættet fedt 8,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Fisk
- 250 g. filet af torsk eller sej
- ½ spsk. olie til at pensle fadet
- ½ spsk. olie til at pensle fisken
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
Rodfrugtmos
- 250 g. bagekartofler
- 250 g. jordskokker el. pastinakker
- ½ dl. bredbladet persille
- ¾ dl. mælk
- 15 g. smør
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Dressing
- 1 stilk bladselleri
- 1 æble
- 15 g. mandler
- ½ dl. creme fraiche
- ¼ tsk. sennep efter smag
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
- 1 ovnfast fad
- 1 bagepensel
- Husholdningsfilm
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 bagerist
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 brødkniv
- 1 lille skål
- 1 stor skål
- 1 dørslag
- 1 håndmixer
- Dejkroge til håndmixer
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
Fisk
- 250 g. filet af torsk eller sej
- ½ spsk. olie til at pensle fadet
- ½ spsk. olie til at pensle fisken
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
Rodfrugtmos
- 250 g. bagekartofler
- 250 g. jordskokker el. pastinakker
- ½ dl. bredbladet persille
- ¾ dl. mælk
- 15 g. smør
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Dressing
- 1 stilk bladselleri
- 1 æble
- 15 g. mandler
- ½ dl. creme fraiche
- ¼ tsk. sennep efter smag
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 3 af 18
Fisk: Smør et ovnfast fad med olie. Læg torskefileterne i fadet, og pensl dem med olie. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
- 250 g. filet af torsk eller sej
- ½ spsk. olie til at pensle fadet
- ½ spsk. olie til at pensle fisken
- Trin 4 af 18
Drys fiske-fileterne med salt og peber. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 5 af 18
Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler og jordskokker. Skær dem i store tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer kartofler i tern.
- 250 g. bagekartofler
- 250 g. jordskokker el. pastinakker
- Trin 6 af 18
Kom ternene i en stor gryde. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned, og lad det koge i 20 minutter. Gør fisken færdig og dressingen klar imens.
- Trin 7 af 18
Fisk: Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Trin 8 af 18
Bag fiske-fileterne i ovnen i 10-15 minutter, til torsken er gennembagt.
- Trin 9 af 18
Dressing: Skyl bladselleri-stilken og skær den i små tern. Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
- 1 stilk bladselleri
- 1 æble
- Trin 10 af 18
Varm en stegepande op til middelhøj varme. Rist mandlerne i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- 15 g. mandler
- Trin 11 af 18
Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen med bladselleri og æble. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
- Trin 12 af 18
Kom cremefraiche, sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.
- ½ dl. creme fraiche
- ¼ tsk. sennep efter smag
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 13 af 18
Fisk - fortsat: Skær et stykke torsk over, og tjek, om det er gennemstegt. Det skal være hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten.
- Trin 14 af 18
Rodfrugtmos - fortsat: Stil en stor skål i vasken, og læg et dørslag over skålen. Hæld rodfrugter og kogevand i. Gem kogevandet. Kom rodfrugterne tilbage i gryden.
- Trin 15 af 18
Tilsæt mælk og smør, og mos rodfrugterne med en håndmixer med dejkroge, til det er en cremet mos. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene til håndmixeren.
- ¾ dl. mælk
- 15 g. smør
- Trin 16 af 18
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft, og rør den i mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ dl. bredbladet persille
- Trin 17 af 18
Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis mosen bliver for tyk.
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 18 af 18
Server den bagte fisk med rodfrugtmos og æble-bladselleri-dressing.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En god dressing med masser af kapow på smagen er smadder godt sammen med fisk. Her får du en rigtig efterårsret (som kan spises hele året naturligvis) med mos, fisk og æbledressing.
Du skal bruge
Ingredienser
Fisk
- 250 g. filet af torsk eller sej
- ½ spsk. olie til at pensle fadet
- ½ spsk. olie til at pensle fisken
- 1 tsk. salt
- ½ knivspids peber
Rodfrugtmos
- 250 g. bagekartofler
- 250 g. jordskokker el. pastinakker
- ½ dl. bredbladet persille
- ¾ dl. mælk
- 15 g. smør
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Dressing
- 1 stilk bladselleri
- 1 æble
- 15 g. mandler
- ½ dl. creme fraiche
- ¼ tsk. sennep efter smag
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 ovnfast fad
- 1 bagepensel
- Husholdningsfilm
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 bagerist
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 brødkniv
- 1 lille skål
- 1 stor skål
- 1 dørslag
- 1 håndmixer
- Dejkroge til håndmixer
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Fisk: Smør et ovnfast fad med olie. Læg torskefileterne i fadet, og pensl dem med olie. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
- Drys fiske-fileterne med salt og peber. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler og jordskokker. Skær dem i store tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer kartofler i tern.
- Kom ternene i en stor gryde. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned, og lad det koge i 20 minutter. Gør fisken færdig og dressingen klar imens.
- Fisk: Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Bag fiske-fileterne i ovnen i 10-15 minutter, til torsken er gennembagt.
- Dressing: Skyl bladselleri-stilken og skær den i små tern. Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
- Varm en stegepande op til middelhøj varme. Rist mandlerne i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen med bladselleri og æble. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
- Kom cremefraiche, sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.
- Fisk - fortsat: Skær et stykke torsk over, og tjek, om det er gennemstegt. Det skal være hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten.
- Rodfrugtmos - fortsat: Stil en stor skål i vasken, og læg et dørslag over skålen. Hæld rodfrugter og kogevand i. Gem kogevandet. Kom rodfrugterne tilbage i gryden.
- Tilsæt mælk og smør, og mos rodfrugterne med en håndmixer med dejkroge, til det er en cremet mos. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene til håndmixeren.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft, og rør den i mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis mosen bliver for tyk.
- Server den bagte fisk med rodfrugtmos og æble-bladselleri-dressing.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
En god dressing med masser af kapow på smagen er smadder godt sammen med fisk. Her får du en rigtig efterårsret (som kan spises hele året naturligvis) med mos, fisk og æbledressing.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2295 kJ / 549 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 38 %
- Heraf mættet fedt 8,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Fisk
- 450-500 g. filet af torsk eller sej
- 1 spsk. olie til at pensle fadet
- 1 spsk. olie til at pensle fisken
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Rodfrugtmos
- 500 g. bagekartofler
- 500 g. jordskokker el. pastinakker
- 1 dl. bredbladet persille
- 1 ½ dl. mælk
- 30 g. smør
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Dressing
- 2 stilke bladselleri
- 2 æbler
- 30 g. mandler
- 2 dl. creme fraiche
- ¼-½ tsk. sennep efter smag
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 ovnfast fad
- 1 bagepensel
- Husholdningsfilm
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 bagerist
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 brødkniv
- 1 lille skål
- 1 stor skål
- 1 dørslag
- 1 håndmixer
- Dejkroge til håndmixer
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
Fisk:
- 450-500 g. filet af torsk eller sej
- 1 spsk. olie til at pensle fadet
- 1 spsk. olie til at pensle fisken
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Rodfrugtmos:
- 500 g. bagekartofler
- 500 g. jordskokker el. pastinakker
- 1 dl. bredbladet persille
- 1 ½ dl. mælk
- 30 g. smør
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Dressing:
- 2 stilke bladselleri
- 2 æbler
- 30 g. mandler
- 2 dl. creme fraiche
- ¼-½ tsk. sennep efter smag
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 3 af 18
Fisk: Smør et ovnfast fad med olie. Læg torskefileterne i fadet, og pensl dem med olie. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
- 450-500 g. filet af torsk eller sej
- 1 spsk. olie til at pensle fadet
- Trin 4 af 18
Drys fiske-fileterne med salt og peber. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 5 af 18
Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler og jordskokker. Skær dem i store tern.
- 500 g. bagekartofler
- 500 g. jordskokker el. pastinakker
- Trin 6 af 18
Kom ternene i en stor gryde. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned, og lad det koge i 20 minutter. Gør fisken færdig og dressingen klar imens.
- Trin 7 af 18
Fisk: Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Trin 8 af 18
Bag fiske-fileterne i ovnen i 10-15 minutter, til torsken er gennembagt.
- Trin 9 af 18
Dressing: Skyl bladselleri-stilkene og skær dem i små tern. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- 2 stilke bladselleri
- 2 æbler
- Trin 10 af 18
Varm en stegepande op til middelhøj varme. Rist mandlerne i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- 30 g. mandler
- Trin 11 af 18
Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen med bladselleri og æble. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
- Trin 12 af 18
Kom cremefraiche, sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.
- 2 dl. creme fraiche
- ¼-½ tsk. sennep efter smag
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 13 af 18
Fisk - fortsat: Skær et stykke torsk over, og tjek, om det er gennemstegt. Det skal være hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten.
- Trin 14 af 18
Rodfrugtmos - fortsat: Stil en stor skål i vasken, og læg et dørslag over skålen. Hæld rodfrugter og kogevand i. Gem kogevandet. Kom rodfrugterne tilbage i gryden.
- Trin 15 af 18
Tilsæt mælk og smør, og mos rodfrugterne med en håndmixer med dejkroge, til det er en cremet mos. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene til håndmixeren.
- 1 ½ dl. mælk
- 30 g. smør
- Trin 16 af 18
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft, og rør den i mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 dl. bredbladet persille
- Trin 17 af 18
Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis mosen bliver for tyk.
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 18 af 18
Server den bagte fisk med rodfrugtmos og æble-bladselleri-dressing.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En god dressing med masser af kapow på smagen er smadder godt sammen med fisk. Her får du en rigtig efterårsret (som kan spises hele året naturligvis) med mos, fisk og æbledressing.
Du skal bruge
Ingredienser
Fisk:
- 450-500 g. filet af torsk eller sej
- 1 spsk. olie til at pensle fadet
- 1 spsk. olie til at pensle fisken
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Rodfrugtmos:
- 500 g. bagekartofler
- 500 g. jordskokker el. pastinakker
- 1 dl. bredbladet persille
- 1 ½ dl. mælk
- 30 g. smør
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Dressing:
- 2 stilke bladselleri
- 2 æbler
- 30 g. mandler (ristede)
- 2 dl. creme fraiche
- ¼-½ tsk. sennep efter smag
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 ovnfast fad
- 1 bagepensel
- Husholdningsfilm
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 bagerist
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 brødkniv
- 1 lille skål
- 1 stor skål
- 1 dørslag
- 1 håndmixer
- Dejkroge til håndmixer
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Fisk: Smør et ovnfast fad med olie. Læg torskefileterne i fadet, og pensl dem med olie. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
- Drys fiske-fileterne med salt og peber. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler og jordskokker. Skær dem i store tern.
- Kom ternene i en stor gryde. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned, og lad det koge i 20 minutter. Gør fisken færdig og dressingen klar imens.
- Fisk: Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Bag fiske-fileterne i ovnen i 10-15 minutter, til torsken er gennembagt.
- Dressing: Skyl bladselleri-stilkene og skær dem i små tern. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- Varm en stegepande op til middelhøj varme. Rist mandlerne i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen med bladselleri og æble. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
- Kom cremefraiche, sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.
- Fisk - fortsat: Skær et stykke torsk over, og tjek, om det er gennemstegt. Det skal være hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten.
- Rodfrugtmos - fortsat: Stil en stor skål i vasken, og læg et dørslag over skålen. Hæld rodfrugter og kogevand i. Gem kogevandet. Kom rodfrugterne tilbage i gryden.
- Tilsæt mælk og smør, og mos rodfrugterne med en håndmixer med dejkroge, til det er en cremet mos. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene til håndmixeren.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft, og rør den i mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis mosen bliver for tyk.
- Server den bagte fisk med rodfrugtmos og æble-bladselleri-dressing.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
En god dressing med masser af kapow på smagen er smadder godt sammen med fisk. Her får du en rigtig efterårsret (som kan spises hele året naturligvis) med mos, fisk og æbledressing.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2295 kJ / 549 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 38 %
- Heraf mættet fedt 8,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Fisk
- 750 g. filet af torsk eller sej
- 1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
- 1 ½ spsk. olie til at pensle fisken
- 3 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Rodfrugtmos
- 750 g. bagekartofler
- 750 g. jordskokker el. pastinakker
- 1 ½ dl. bredbladet persille
- 2 ¼ dl. mælk
- 45 g. smør
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Dressing
- 3 stilke bladselleri
- 3 æbler
- 45 g. mandler
- 1 ½ dl. creme fraiche
- ¾ tsk. sennep efter smag
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 ovnfast fad
- 1 bagepensel
- Husholdningsfilm
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 bagerist
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 brødkniv
- 1 lille skål
- 1 stor skål
- 1 dørslag
- 1 håndmixer
- Dejkroge til håndmixer
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
Fisk
- 750 g. filet af torsk eller sej
- 1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
- 1 ½ spsk. olie til at pensle fisken
- 3 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Rodfrugtmos
- 750 g. bagekartofler
- 750 g. jordskokker el. pastinakker
- 1 ½ dl. bredbladet persille
- 2 ¼ dl. mælk
- 45 g. smør
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Dressing
- 3 stilke bladselleri
- 3 æbler
- 45 g. mandler
- 1 ½ dl. creme fraiche
- ¾ tsk. sennep efter smag
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 3 af 18
Fisk: Smør et ovnfast fad med olie. Læg torskefileterne i fadet, og pensl dem med olie. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
- 50 g. filet af torsk eller sej
- 1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
- 1 ½ spsk. olie til at pensle fisken
- Trin 4 af 18
Drys fiske-fileterne med salt og peber. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 3 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 5 af 18
Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler og jordskokker. Skær dem i store tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer kartofler i tern.
- 750 g. bagekartofler
- 750 g. jordskokker el. pastinakker
- Trin 6 af 18
Kom ternene i en stor gryde. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned, og lad det koge i 20 minutter. Gør fisken færdig og dressingen klar imens.
- Trin 7 af 18
Fisk: Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Trin 8 af 18
Bag fiske-fileterne i ovnen i 10-15 minutter, til torsken er gennembagt.
- Trin 9 af 18
Dressing: Skyl bladselleri-stilkene og skær dem i små tern. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
- 3 stilke bladselleri
- 3 æbler
- Trin 10 af 18
Varm en stegepande op til middelhøj varme. Rist mandlerne i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- 45 g. mandler
- Trin 11 af 18
Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen med bladselleri og æble. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
- Trin 12 af 18
Kom cremefraiche, sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.
- 1 ½ dl. creme fraiche
- ¾ tsk. sennep efter smag
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 13 af 18
Fisk - fortsat: Skær et stykke torsk over, og tjek, om det er gennemstegt. Det skal være hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten.
- Trin 14 af 18
Rodfrugtmos - fortsat: Stil en stor skål i vasken, og læg et dørslag over skålen. Hæld rodfrugter og kogevand i. Gem kogevandet. Kom rodfrugterne tilbage i gryden.
- Trin 15 af 18
Tilsæt mælk og smør, og mos rodfrugterne med en håndmixer med dejkroge, til det er en cremet mos. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene til håndmixeren.
- 2 ¼ dl. mælk
- 45 g. smør
- Trin 16 af 18
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft, og rør den i mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 ½ dl. bredbladet persille
- Trin 17 af 18
Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis mosen bliver for tyk.
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 18 af 18
Server den bagte fisk med rodfrugtmos og æble-bladselleri-dressing.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En god dressing med masser af kapow på smagen er smadder godt sammen med fisk. Her får du en rigtig efterårsret (som kan spises hele året naturligvis) med mos, fisk og æbledressing.
Du skal bruge
Ingredienser
Fisk
- 750 g. filet af torsk eller sej
- 1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
- 1 ½ spsk. olie til at pensle fisken
- 3 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Rodfrugtmos
- 750 g. bagekartofler
- 750 g. jordskokker el. pastinakker
- 1 ½ dl. bredbladet persille
- 2 ¼ dl. mælk
- 45 g. smør
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Dressing
- 3 stilke bladselleri
- 3 æbler
- 45 g. mandler
- 1 ½ dl. creme fraiche
- ¾ tsk. sennep efter smag
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 ovnfast fad
- 1 bagepensel
- Husholdningsfilm
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 bagerist
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 brødkniv
- 1 lille skål
- 1 stor skål
- 1 dørslag
- 1 håndmixer
- Dejkroge til håndmixer
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Fisk: Smør et ovnfast fad med olie. Læg torskefileterne i fadet, og pensl dem med olie. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
- Drys fiske-fileterne med salt og peber. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Rodfrugtmos: Skræl, og skyl kartofler og jordskokker. Skær dem i store tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer kartofler i tern.
- Kom ternene i en stor gryde. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned, og lad det koge i 20 minutter. Gør fisken færdig og dressingen klar imens.
- Fisk: Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
- Bag fiske-fileterne i ovnen i 10-15 minutter, til torsken er gennembagt.
- Dressing: Skyl bladselleri-stilkene og skær dem i små tern. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Læg dem i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æbler i tern.
- Varm en stegepande op til middelhøj varme. Rist mandlerne i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen med bladselleri og æble. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder og mandler.
- Kom cremefraiche, sennep, salt og peber i skålen, og rør det hele sammen.
- Fisk - fortsat: Skær et stykke torsk over, og tjek, om det er gennemstegt. Det skal være hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten.
- Rodfrugtmos - fortsat: Stil en stor skål i vasken, og læg et dørslag over skålen. Hæld rodfrugter og kogevand i. Gem kogevandet. Kom rodfrugterne tilbage i gryden.
- Tilsæt mælk og smør, og mos rodfrugterne med en håndmixer med dejkroge, til det er en cremet mos. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene til håndmixeren.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft, og rør den i mosen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis mosen bliver for tyk.
- Server den bagte fisk med rodfrugtmos og æble-bladselleri-dressing.
-