Fish n’ chips

Fish n’ chips

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Fish n´ chips er lækker, sprødstegt fisk serveret med kartofler i både. Spis retten med med chilimayo eller hjemmelavet ketchup

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2140 kJ / 510 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 52 %
        • Fedt: 33 %
        • Heraf mættet fedt 4,7 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 22

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 22

        Mål alle ingredienserne af.

        Chips:

        • 500 g. kartofler
        • 1 ½ spsk. olie
        • ½ tsk. salt

        Fisk:

        • 110 g. torsk, filet
        • ½ dl hvedemel
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ½ dl rasp
        • 1 æg
        • 12 g. smør
      • Trin 3 af 22

        Chips: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 22

        Vask kartoflerne grundigt. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle kartoflerne.

        • ½ kg. kartofler
      • Trin 5 af 22

        Skær kartoflerne ud i lange stave, så de ligner pommes frites. Kom kartoflerne på bagepladen.

      • Trin 6 af 22

        Hæld olien over kartoflerne, og vend rundt så kartoflerne er dækket af olie. Brug hænderne.

        • 1 ½ spsk. olie
      • Trin 7 af 22

        Drys salt over kartoflerne.

        • ½ tsk. salt
      • Trin 8 af 22

        Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag kartoffelchipsene i cirka 1 time, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med en spatel eller grydeske undervejs.

      • Trin 9 af 22

        Fish: Skær torsken i stykker på cirka 3 x 5 centimeter.

        • 110 g. torsk, filet
      • Trin 10 af 22

        Kom mel i en dyb tallerken, og bland det med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.

        • ½ dl hvedemel
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 11 af 22

        Kom rasp i en anden dyb tallerken.

        • ½ dl rasp
      • Trin 12 af 22

        Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen med en gaffel.

        • 1 æg
      • Trin 13 af 22

        Stil de tre tallerkener ved siden af hinanden i rækkefølgen: Melblanding, æggemasse, rasp.

      • Trin 14 af 22

        Vend torskestykkerne i melblandingen, derefter i æggeblandingen og til sidst i rasp. Torskestykkerne skal være dækket på alle siderne.

      • Trin 15 af 22

        Læg de panerede torskestykkerne tilbage på skærebrættet.

      • Trin 16 af 22

        Sæt en stegepande på kogepladen. Varm den op.

      • Trin 17 af 22

        Kom smør på stegepanden, og lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan steger fisk.

        • 12 g. smør
      • Trin 18 af 22

        Kom torskestykkerne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde.

      • Trin 19 af 22

        Vend torskestykkerne, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side, til de er gyldne og sprøde.

      • Trin 20 af 22

        Kom de færdigstegte torskestykker på en tallerken.

      • Trin 21 af 22

        Tag chipsene ud af ovnen.

      • Trin 22 af 22

        Kom chipsene og torsken på et fad eller en tallerken og server.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Fish n´ chips er lækker, sprødstegt fisk serveret med kartofler i både. Spis retten med med chilimayo eller hjemmelavet ketchup

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Chips:

          • 500 g. kartofler
          • 1 ½ spsk. olie
          • ½ tsk. salt

          Fisk:

          • 110 g. torsk, filet
          • ½ dl hvedemel
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • ½ dl rasp
          • 1 æg
          • 12 g. smør

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 2 skærebrædder
          • 2 store skarpe knive
          • 1 bageplade
          • 1 stk. bagepapir
          • 1 grydeske
          • 3 dybe tallerkner
          • 1 gaffel
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 2 tallerkner

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Chips: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
          4. Vask kartoflerne grundigt. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle kartoflerne.
          5. Skær kartoflerne ud i lange stave, så de ligner pommes frites. Kom kartoflerne på bagepladen.
          6. Hæld olien over kartoflerne, og vend rundt så kartoflerne er dækket af olie. Brug hænderne.
          7. Drys salt over kartoflerne.
          8. Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag kartoffelchipsene i cirka 1 time, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med en spatel eller grydeske undervejs.
          9. Fish: Skær torsken i stykker på cirka 3 x 5 centimeter.
          10. Kom mel i en dyb tallerken, og bland det med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.
          11. Kom rasp i en anden dyb tallerken.
          12. Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen med en gaffel.
          13. Stil de tre tallerkener ved siden af hinanden i rækkefølgen: Melblanding, æggemasse, rasp.
          14. Vend torskestykkerne i melblandingen, derefter i æggeblandingen og til sidst i rasp. Torskestykkerne skal være dækket på alle siderne.
          15. Læg de panerede torskestykkerne tilbage på skærebrættet.
          16. Sæt en stegepande på kogepladen. Varm den op.
          17. Kom smør på stegepanden, og lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan steger fisk.
          18. Kom torskestykkerne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde.
          19. Vend torskestykkerne, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side, til de er gyldne og sprøde.
          20. Kom de færdigstegte torskestykker på en tallerken.
          21. Tag chipsene ud af ovnen.
          22. Kom chipsene og torsken på et fad eller en tallerken og server.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Fish n´ chips er lækker, sprødstegt fisk serveret med kartofler i både. Spis retten med med chilimayo eller hjemmelavet ketchup.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2140 kJ / 510 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 52 %
            • Fedt: 33 %
            • Heraf mættet fedt 4,7 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 22

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 22

            Mål alle ingredienserne af.

            Chips:

            • 1 kg. kartofler
            • 3 spsk. olie
            • 1 tsk. salt

            Fisk:

            • 225 g. torsk, filet
            • 1 dl hvedemel
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 1 dl rasp
            • 2 æg
            • 25 g. smør
          • Trin 3 af 22

            Chips: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

          • Trin 4 af 22

            Vask kartoflerne grundigt. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle kartoflerne.

            • 1 kg. kartofler
          • Trin 5 af 22

            Skær kartoflerne ud i lange stave, så de ligner pommes frites. Kom kartoflerne på bagepladen.

          • Trin 6 af 22

            Hæld olien over kartoflerne, og vend rundt så kartoflerne er dækket af olie. Brug hænderne.

            • 3 spsk. olie
          • Trin 7 af 22

            Drys salt over kartoflerne.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 8 af 22

            Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag kartoffelchipsene i cirka 1 time, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med en spatel eller grydeske undervejs.

          • Trin 9 af 22

            Fish: Skær torsken i stykker på cirka 3 x 5 centimeter.

            • 225 g. torsk, filet
          • Trin 10 af 22

            Kom mel i en dyb tallerken, og bland det med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.

            • 1 dl hvedemel
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 11 af 22

            Kom rasp i en anden dyb tallerken.

            • 1 dl rasp
          • Trin 12 af 22

            Slå æggene ud i en dyb tallerken, og pisk dem sammen med en gaffel.

            • 2 æg
          • Trin 13 af 22

            Stil de tre tallerkener ved siden af hinanden i rækkefølgen: Melblanding, æggemasse, rasp.

          • Trin 14 af 22

            Vend torskestykkerne i melblandingen, derefter i æggeblandingen og til sidst i rasp. Torskestykkerne skal være dækket på alle siderne.

          • Trin 15 af 22

            Læg de panerede torskestykkerne tilbage på skærebrættet.

          • Trin 16 af 22

            Sæt en stegepande på kogepladen. Varm den op.

          • Trin 17 af 22

            Kom smør på stegepanden, og lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan steger fisk.

            • 25 g. smør
          • Trin 18 af 22

            Kom torskestykkerne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde.

          • Trin 19 af 22

            Vend torskestykkerne, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side, til de er gyldne og sprøde.

          • Trin 20 af 22

            Kom de færdigstegte torskestykker på en tallerken.

          • Trin 21 af 22

            Tag chipsene ud af ovnen.

          • Trin 22 af 22

            Kom chipsene og torsken på et fad eller en tallerken og server.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Fish n´ chips er lækker, sprødstegt fisk serveret med kartofler i både. Spis retten med med chilimayo eller hjemmelavet ketchup.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Chips:

              • 1 kg. kartofler
              • 3 spsk. olie
              • 1 tsk. salt

              Fisk:

              • 225 g. torsk, filet
              • 1 dl hvedemel
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 1 dl rasp
              • 2 æg
              • 25 g. smør

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 2 skærebrædder
              • 2 store skarpe knive
              • 1 bageplade
              • 1 stk. bagepapir
              • 1 grydeske
              • 3 dybe tallerkner
              • 1 gaffel
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 2 tallerkner

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Chips: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
              4. Vask kartoflerne grundigt. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle kartoflerne.
              5. Skær kartoflerne ud i lange stave, så de ligner pommes frites. Kom kartoflerne på bagepladen.
              6. Hæld olien over kartoflerne, og vend rundt så kartoflerne er dækket af olie. Brug hænderne.
              7. Drys salt over kartoflerne.
              8. Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag kartoffelchipsene i cirka 1 time, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med en spatel eller grydeske undervejs.
              9. Fish: Skær torsken i stykker på cirka 3 x 5 centimeter.
              10. Kom mel i en dyb tallerken, og bland det med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.
              11. Kom rasp i en anden dyb tallerken.
              12. Slå æggene ud i en dyb tallerken, og pisk dem sammen med en gaffel.
              13. Stil de tre tallerkener ved siden af hinanden i rækkefølgen: Melblanding, æggemasse, rasp.
              14. Vend torskestykkerne i melblandingen, derefter i æggeblandingen og til sidst i rasp. Torskestykkerne skal være dækket på alle siderne.
              15. Læg de panerede torskestykkerne tilbage på skærebrættet.
              16. Sæt en stegepande på kogepladen. Varm den op.
              17. Kom smør på stegepanden, og lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan steger fisk.
              18. Kom torskestykkerne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde.
              19. Vend torskestykkerne, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side, til de er gyldne og sprøde.
              20. Kom de færdigstegte torskestykker på en tallerken.
              21. Tag chipsene ud af ovnen.
              22. Kom chipsene og torsken på et fad eller en tallerken og server.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Fish n´ chips er lækker, sprødstegt fisk serveret med kartofler i både. Spis retten med med chilimayo eller hjemmelavet ketchup.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2140 kJ / 510 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 52 %
                • Fedt: 33 %
                • Heraf mættet fedt 4,7 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 22

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 22

                Mål alle ingredienserne af.

                Chips:

                • 1 ½ kg. kartofler
                • 4 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. salt

                Fisk:

                • 350 g. torsk, filet
                • 1 ½ dl hvedemel
                • 1 tsk. salt
                • 1 tsk. peber
                • 1 ½ dl rasp
                • 3 æg
                • 37 g. smør
              • Trin 3 af 22

                Chips: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

              • Trin 4 af 22

                Vask kartoflerne grundigt. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle kartoflerne.

                • 1 ½ kg. kartofler
              • Trin 5 af 22

                Skær kartoflerne ud i lange stave, så de ligner pommes frites. Kom kartoflerne på bagepladen.

              • Trin 6 af 22

                Hæld olien over kartoflerne, og vend rundt så kartoflerne er dækket af olie. Brug hænderne.

                • 4 ½ spsk. olie
              • Trin 7 af 22

                Drys salt over kartoflerne.

                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 8 af 22

                Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag kartoffelchipsene i cirka 1 time, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med en spatel eller grydeske undervejs.

              • Trin 9 af 22

                Fish: Skær torsken i stykker på cirka 3 x 5 centimeter.

                • 350 g. torsk, filet
              • Trin 10 af 22

                Kom mel i en dyb tallerken, og bland det med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.

                • 1 ½ dl hvedemel
                • 1 tsk. salt
                • 1 tsk. peber
              • Trin 11 af 22

                Kom rasp i en anden dyb tallerken.

                • 1 ½ dl rasp
              • Trin 12 af 22

                Slå æggene ud i en dyb tallerken, og pisk dem sammen med en gaffel.

                • 3 æg
              • Trin 13 af 22

                Stil de tre tallerkener ved siden af hinanden i rækkefølgen: Melblanding, æggemasse, rasp.

              • Trin 14 af 22

                Vend torskestykkerne i melblandingen, derefter i æggeblandingen og til sidst i rasp. Torskestykkerne skal være dækket på alle siderne.

              • Trin 15 af 22

                Læg de panerede torskestykkerne tilbage på skærebrættet.

              • Trin 16 af 22

                Sæt en stegepande på kogepladen. Varm den op.

              • Trin 17 af 22

                Kom smør på stegepanden, og lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan steger fisk.

                • 37 g. smør
              • Trin 18 af 22

                Kom torskestykkerne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde.

              • Trin 19 af 22

                Vend torskestykkerne, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side, til de er gyldne og sprøde.

              • Trin 20 af 22

                Kom de færdigstegte torskestykker på en tallerken.

              • Trin 21 af 22

                Tag chipsene ud af ovnen.

              • Trin 22 af 22

                Kom chipsene og torsken på et fad eller en tallerken og server.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Fish n´ chips er lækker, sprødstegt fisk serveret med kartofler i både. Spis retten med med chilimayo eller hjemmelavet ketchup.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Chips:

                  • 1 ½ kg. kartofler
                  • 4 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Fisk:

                  • 350 g. torsk, filet
                  • 1 ½ dl hvedemel
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 tsk. peber
                  • 1 ½ dl rasp
                  • 3 æg
                  • 37 g. smør

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 skærebrædder
                  • 2 store skarpe knive
                  • 1 bageplade
                  • 1 stk. bagepapir
                  • 1 grydeske
                  • 3 dybe tallerkner
                  • 1 gaffel
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 2 tallerkner

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Chips: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
                  4. Vask kartoflerne grundigt. Hvis skrællen er meget beskidt, skal du skrælle kartoflerne.
                  5. Skær kartoflerne ud i lange stave, så de ligner pommes frites. Kom kartoflerne på bagepladen.
                  6. Hæld olien over kartoflerne, og vend rundt så kartoflerne er dækket af olie. Brug hænderne.
                  7. Drys salt over kartoflerne.
                  8. Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag kartoffelchipsene i cirka 1 time, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med en spatel eller grydeske undervejs.
                  9. Fish: Skær torsken i stykker på cirka 3 x 5 centimeter.
                  10. Kom mel i en dyb tallerken, og bland det med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.
                  11. Kom rasp i en anden dyb tallerken.
                  12. Slå æggene ud i en dyb tallerken, og pisk dem sammen med en gaffel.
                  13. Stil de tre tallerkener ved siden af hinanden i rækkefølgen: Melblanding, æggemasse, rasp.
                  14. Vend torskestykkerne i melblandingen, derefter i æggeblandingen og til sidst i rasp. Torskestykkerne skal være dækket på alle siderne.
                  15. Læg de panerede torskestykkerne tilbage på skærebrættet.
                  16. Sæt en stegepande på kogepladen. Varm den op.
                  17. Kom smør på stegepanden, og lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan steger fisk.
                  18. Kom torskestykkerne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde.
                  19. Vend torskestykkerne, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side, til de er gyldne og sprøde.
                  20. Kom de færdigstegte torskestykker på en tallerken.
                  21. Tag chipsene ud af ovnen.
                  22. Kom chipsene og torsken på et fad eller en tallerken og server.