Fish n’ chips

Fish n’ chips

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Fish n´ chips er lækker, sprødstegt fisk serveret med kartofler i både. Spis retten med med chilimayo eller hjemmelavet ketchup

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2140 kJ / 510 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 52 %
        • Fedt: 33 %
        • Heraf mættet fedt 4,7 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Chips:

        • 500 g. kartofler
        • 1 ½ spsk. olie
        • ½ tsk. salt

        Fisk:

        • 110 g. torsk, filet
        • ½ dl hvedemel
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ½ dl rasp
        • 1 æg
        • 12 g. smør
      • Trin 3 af 17

        Chips: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 17

        Vask, eller skræl kartoflerne.

        • ½ kg. kartofler
      • Trin 5 af 17

        Skær kartoflerne ud i lange stave, så de ligner pommes frites. Kom kartoflerne på bagepladen.

      • Trin 6 af 17

        Hæld olien over kartoflerne, og vend rundt, så kartoflerne bliver dækket af olie. Brug hænderne.

        • 1 ½ spsk. olie
      • Trin 7 af 17

        Drys salt over kartoflerne.

        • ½ tsk. salt
      • Trin 8 af 17

        Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag kartoffelchipsene i cirka 1 time, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med en spatel eller grydeske undervejs.

      • Trin 9 af 17

        Fish: Skær torsken i stykker på cirka 3 x 5 centimeter.

        • 110 g. torsk, filet
      • Trin 10 af 17

        Kom mel i en dyb tallerken, og bland det med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du panerer fisk.

        • ½ dl hvedemel
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 11 af 17

        Kom rasp i en anden dyb tallerken.

        • ½ dl rasp
      • Trin 12 af 17

        Slå ægget ud i et glas. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller

        • 1 æg
      • Trin 13 af 17

        Stil de tre tallerkener ved siden af hinanden i rækkefølgen: Melblanding, æggemasse, rasp.

      • Trin 14 af 17

        Vend torskestykkerne i melblandingen, derefter i æggeblandingen, og til sidst i raspen. Torskestykkerne skal være dækket på alle sider.

      • Trin 15 af 17

        Læg de panerede torskestykkerne tilbage på skærebrættet.

      • Trin 16 af 17

        Smelt smørret på en stegepande. Klik på videoen og se, hvordan steger fisk.

        • 12 g. smør
      • Trin 17 af 17

        Læg torskestykkerne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side, til de er gyldne og sprøde. Servér med dine hjemmelavede pommes frites.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Fish n´ chips er lækker, sprødstegt fisk serveret med kartofler i både. Spis retten med med chilimayo eller hjemmelavet ketchup

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Chips:

          • 500 g. kartofler
          • 1 ½ spsk. olie
          • ½ tsk. salt

          Fisk:

          • 110 g. torsk, filet
          • ½ dl hvedemel
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • ½ dl rasp
          • 1 æg
          • 12 g. smør

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 2 skærebrædder
          • 2 store skarpe knive
          • 1 bageplade
          • 1 stk. bagepapir
          • 1 grydeske
          • 3 dybe tallerkner
          • 1 gaffel
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 2 tallerkner

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Chips: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
          4. Vask, eller skræl kartoflerne.
          5. Skær kartoflerne ud i lange stave, så de ligner pommes frites. Kom kartoflerne på bagepladen.
          6. Hæld olien over kartoflerne, og vend rundt, så kartoflerne bliver dækket af olie. Brug hænderne.
          7. Drys salt over kartoflerne.
          8. Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag kartoffelchipsene i cirka 1 time, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med en spatel eller grydeske undervejs.
          9. Fish: Skær torsken i stykker på cirka 3 x 5 centimeter.
          10. Kom mel i en dyb tallerken, og bland det med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du panerer fisk.
          11. Kom rasp i en anden dyb tallerken.
          12. Slå ægget ud i et glas. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller
          13. Stil de tre tallerkener ved siden af hinanden i rækkefølgen: Melblanding, æggemasse, rasp.
          14. Vend torskestykkerne i melblandingen, derefter i æggeblandingen, og til sidst i raspen. Torskestykkerne skal være dækket på alle sider.
          15. Læg de panerede torskestykkerne tilbage på skærebrættet.
          16. Smelt smørret på en stegepande. Klik på videoen og se, hvordan steger fisk.
          17. Læg torskestykkerne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side, til de er gyldne og sprøde. Servér med dine hjemmelavede pommes frites.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Fish n´ chips er lækker, sprødstegt fisk serveret med kartofler i både. Spis retten med med chilimayo eller hjemmelavet ketchup.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2140 kJ / 510 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 52 %
            • Fedt: 33 %
            • Heraf mættet fedt 4,7 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            Chips:

            • 1 kg. kartofler
            • 3 spsk. olie
            • 1 tsk. salt

            Fisk:

            • 225 g. torsk, filet
            • 1 dl hvedemel
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 1 dl rasp
            • 2 æg
            • 25 g. smør
          • Trin 3 af 17

            Chips: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

          • Trin 4 af 17

            Vask, eller skræl kartoflerne.

            • 1 kg. kartofler
          • Trin 5 af 17

            Skær kartoflerne ud i lange stave, så de ligner pommes frites. Kom kartoflerne på bagepladen.

          • Trin 6 af 17

            Hæld olien over kartoflerne, og vend rundt, så kartoflerne bliver dækket af olie. Brug hænderne.

            • 3 spsk. olie
          • Trin 7 af 17

            Drys salt over kartoflerne.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 8 af 17

            Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag kartoffelchipsene i cirka 1 time, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med en spatel eller grydeske undervejs.

          • Trin 9 af 17

            Fish: Skær torsken i stykker på cirka 3 x 5 centimeter.

            • 225 g. torsk, filet
          • Trin 10 af 17

            Kom mel i en dyb tallerken, og bland det med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du panerer fisk.

            • 1 dl hvedemel
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 11 af 17

            Kom rasp i en anden dyb tallerken.

            • 1 dl rasp
          • Trin 12 af 17

            Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller

            • 2 æg
          • Trin 13 af 17

            Stil de tre tallerkener ved siden af hinanden i rækkefølgen: Melblanding, æggemasse, rasp.

          • Trin 14 af 17

            Vend torskestykkerne i melblandingen, derefter i æggeblandingen, og til sidst i raspen. Torskestykkerne skal være dækket på alle sider.

          • Trin 15 af 17

            Læg de panerede torskestykkerne tilbage på skærebrættet.

          • Trin 16 af 17

            Smelt smørret på en stegepande. Klik på videoen og se, hvordan steger fisk.

            • 25 g. smør
          • Trin 17 af 17

            Læg torskestykkerne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side, til de er gyldne og sprøde. Servér med dine hjemmelavede pommes frites.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Fish n´ chips er lækker, sprødstegt fisk serveret med kartofler i både. Spis retten med med chilimayo eller hjemmelavet ketchup.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Chips:

              • 1 kg. kartofler
              • 3 spsk. olie
              • 1 tsk. salt

              Fisk:

              • 225 g. torsk, filet
              • 1 dl hvedemel
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 1 dl rasp
              • 2 æg
              • 25 g. smør

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 2 skærebrædder
              • 2 store skarpe knive
              • 1 bageplade
              • 1 stk. bagepapir
              • 1 grydeske
              • 3 dybe tallerkner
              • 1 gaffel
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 2 tallerkner

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Chips: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
              4. Vask, eller skræl kartoflerne.
              5. Skær kartoflerne ud i lange stave, så de ligner pommes frites. Kom kartoflerne på bagepladen.
              6. Hæld olien over kartoflerne, og vend rundt, så kartoflerne bliver dækket af olie. Brug hænderne.
              7. Drys salt over kartoflerne.
              8. Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag kartoffelchipsene i cirka 1 time, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med en spatel eller grydeske undervejs.
              9. Fish: Skær torsken i stykker på cirka 3 x 5 centimeter.
              10. Kom mel i en dyb tallerken, og bland det med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du panerer fisk.
              11. Kom rasp i en anden dyb tallerken.
              12. Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller
              13. Stil de tre tallerkener ved siden af hinanden i rækkefølgen: Melblanding, æggemasse, rasp.
              14. Vend torskestykkerne i melblandingen, derefter i æggeblandingen, og til sidst i raspen. Torskestykkerne skal være dækket på alle sider.
              15. Læg de panerede torskestykkerne tilbage på skærebrættet.
              16. Smelt smørret på en stegepande. Klik på videoen og se, hvordan steger fisk.
              17. Læg torskestykkerne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side, til de er gyldne og sprøde. Servér med dine hjemmelavede pommes frites.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Fish n´ chips er lækker, sprødstegt fisk serveret med kartofler i både. Spis retten med med chilimayo eller hjemmelavet ketchup.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2140 kJ / 510 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 52 %
                • Fedt: 33 %
                • Heraf mættet fedt 4,7 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                Chips:

                • 1 ½ kg. kartofler
                • 4 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. salt

                Fisk:

                • 350 g. torsk, filet
                • 1 ½ dl hvedemel
                • 1 tsk. salt
                • 1 tsk. peber
                • 1 ½ dl rasp
                • 3 æg
                • 37 g. smør
              • Trin 3 af 17

                Chips: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

              • Trin 4 af 17

                Vask, eller skræl kartoflerne.

                • 1 ½ kg. kartofler
              • Trin 5 af 17

                Skær kartoflerne ud i lange stave, så de ligner pommes frites. Kom kartoflerne på bagepladen.

              • Trin 6 af 17

                Hæld olien over kartoflerne, og vend rundt, så kartoflerne bliver dækket af olie. Brug hænderne.

                • 4 ½ spsk. olie
              • Trin 7 af 17

                Drys salt over kartoflerne.

                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 8 af 17

                Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag kartoffelchipsene i cirka 1 time, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med en spatel eller grydeske undervejs.

              • Trin 9 af 17

                Fish: Skær torsken i stykker på cirka 3 x 5 centimeter.

                • 350 g. torsk, filet
              • Trin 10 af 17

                Kom mel i en dyb tallerken, og bland det med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du panerer fisk.

                • 1 ½ dl hvedemel
                • 1 tsk. salt
                • 1 tsk. peber
              • Trin 11 af 17

                Kom rasp i en anden dyb tallerken.

                • 1 ½ dl rasp
              • Trin 12 af 17

                Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller

                • 3 æg
              • Trin 13 af 17

                Stil de tre tallerkener ved siden af hinanden i rækkefølgen: Melblanding, æggemasse, rasp.

              • Trin 14 af 17

                Vend torskestykkerne i melblandingen, derefter i æggeblandingen, og til sidst i raspen. Torskestykkerne skal være dækket på alle sider.

              • Trin 15 af 17

                Læg de panerede torskestykkerne tilbage på skærebrættet.

              • Trin 16 af 17

                Smelt smørret på en stegepande. Klik på videoen og se, hvordan steger fisk.

                • 37 g. smør
              • Trin 17 af 17

                Læg torskestykkerne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side, til de er gyldne og sprøde. Servér med dine hjemmelavede pommes frites.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Fish n´ chips er lækker, sprødstegt fisk serveret med kartofler i både. Spis retten med med chilimayo eller hjemmelavet ketchup.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Chips:

                  • 1 ½ kg. kartofler
                  • 4 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Fisk:

                  • 350 g. torsk, filet
                  • 1 ½ dl hvedemel
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 tsk. peber
                  • 1 ½ dl rasp
                  • 3 æg
                  • 37 g. smør

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 skærebrædder
                  • 2 store skarpe knive
                  • 1 bageplade
                  • 1 stk. bagepapir
                  • 1 grydeske
                  • 3 dybe tallerkner
                  • 1 gaffel
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 2 tallerkner

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Chips: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
                  4. Vask, eller skræl kartoflerne.
                  5. Skær kartoflerne ud i lange stave, så de ligner pommes frites. Kom kartoflerne på bagepladen.
                  6. Hæld olien over kartoflerne, og vend rundt, så kartoflerne bliver dækket af olie. Brug hænderne.
                  7. Drys salt over kartoflerne.
                  8. Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag kartoffelchipsene i cirka 1 time, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med en spatel eller grydeske undervejs.
                  9. Fish: Skær torsken i stykker på cirka 3 x 5 centimeter.
                  10. Kom mel i en dyb tallerken, og bland det med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du panerer fisk.
                  11. Kom rasp i en anden dyb tallerken.
                  12. Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller
                  13. Stil de tre tallerkener ved siden af hinanden i rækkefølgen: Melblanding, æggemasse, rasp.
                  14. Vend torskestykkerne i melblandingen, derefter i æggeblandingen, og til sidst i raspen. Torskestykkerne skal være dækket på alle sider.
                  15. Læg de panerede torskestykkerne tilbage på skærebrættet.
                  16. Smelt smørret på en stegepande. Klik på videoen og se, hvordan steger fisk.
                  17. Læg torskestykkerne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side, til de er gyldne og sprøde. Servér med dine hjemmelavede pommes frites.