Filodejspakker

Filodejspakker

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Lad dig overraske med disse sprøde filodejspakker fyldt med krydret fars og salat til. Filodej er tynd, fedtfattig dej flere lag, der blandt andet bruges til forårsuller.

        Imponér familien, og servér filodejspakkerne med hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2224 kJ / 530 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 38 %
        • Fedt: 39 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 17

        Mål alle ingredienserne af.

        Fars:

        • 200 g. hakket kød, f.eks. oksekød eller lam
        • 1 tsk. groft salt
        • 1 æg
        • ½ dl hvedemel eller havregryn
        • ¼ tsk. peber
        • ½ tsk. cayennepeber eller stødt chili
        • 1 ½ dl mælk
        • 1 fed hvidløg
        • 1 tsk. olie til pensling
        • ½ pakke filodej (2 stykker, ialt 60 g.)

        Salat:

        • 250 g. tomater
        • ¼ rødløg
        • ¼ tsk. groft salt
        • ¼ tsk. peber
        • ½ dl håndfuld friske basilikumblade
        • 4 stk. grønne salatblade
        • ½ spsk. olivenolie
        • 1 tsk. vineddike
        • 2 stk. groft brød
      • Trin 3 af 17

        Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

        • 200 g. hakket kød, f.eks. oksekød eller lam
        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 4 af 17

        Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.

        • 1 æg
      • Trin 5 af 17

        Tilsæt hvedemel, peber og cayennepeber eller stødt chili. Rør det sammen.

        • ½ dl hvedemel
        • ¼ tsk. peber
        • ½ tsk. cayennepeber eller stødt chili
      • Trin 6 af 17

        Kom mælk i farsen lidt ad gangen. Rør sammen. Farsen må ikke blive for flydende.

        • 1 ½ dl mælk
      • Trin 7 af 17

        Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom hvidløg i farsen, og rør rundt. Kom husholdningsfilm over skålen, og stil farsen på køl i cirka 20 minutter.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 8 af 17

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 9 af 17

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 10 af 17

        Del de 2 stykker filodej i halve, så du får 4 stykker. Læg fars svarende til cirka 2 store frikadeller på midten af hvert stykke dej. Flad farsen ud i en firkant i cirka 1 centimeter tykt lag. Lad kanten være fri for fars. Pak dejen ind over farsen, så det bliver en pakke. Klem den lidt sammen i kanten, så den lukker godt til. Læg den med sammenfoldningen ned mod bagepladen. Gentag med alle 4 stykker dej.

        • ½ pakke filodej (2 stykker, 60 g.)
      • Trin 11 af 17

        Pensl pakkerne med olie.

        • 1 tsk. olie
      • Trin 12 af 17

        Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag filodejspakkerne i cirka 20 minutter, til kødet er gennemstegt. Mål temperaturen på farsen med et stegetermometer. Den skal være 80 grader.

      • Trin 13 af 17

        Salat: Skyl tomaterne, salat og basilikum i koldt vand, til de er fri af jord. Brug eventuelt et dørslag. Lad det dryppe af.

        • 250 g. tomater
        • 4 stk. grønne salatblade
        • ½ dl friske basilikumblade
      • Trin 14 af 17

        Skær tomaterne i både, og kom dem op i en skål.

      • Trin 15 af 17

        Pil løget, og hak det fint. Kom det op i skålen til tomaterne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ¼ rødløg
      • Trin 16 af 17

        Rør olivenolie og eddike sammen i en lille skål, og krydr med salt og peber. Hæld olie/eddikedressingen sammen med tomater og løg. Tilsæt basilikumblade, og vend det rundt.

        • ½ spsk. olivenolie
        • 1 tsk. vineddike
        • ¼ tsk. groft salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 17 af 17

        Servér de friskbagte filodejspakker med krydret fars med tomatsalaten, grøn salat og brød. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lad dig overraske med disse sprøde filodejspakker fyldt med krydret fars og salat til. Filodej er tynd, fedtfattig dej flere lag, der blandt andet bruges til forårsuller.

        Imponér familien, og servér filodejspakkerne med hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Fars:

          • 200 g. hakket kød, f.eks. oksekød eller lam
          • 1 tsk. groft salt
          • 1 æg
          • ½ dl hvedemel eller havregryn
          • ¼ tsk. peber
          • ½ tsk. cayennepeber eller stødt chili
          • 1 ½ dl mælk
          • 1 fed hvidløg
          • 1 tsk. olie til pensling
          • ½ pakke filodej (2 stykker, ialt 60 g.)

          Salat:

          • 250 g. tomater
          • ¼ rødløg
          • ¼ tsk. groft salt
          • ¼ tsk. peber
          • ½ dl håndfuld friske basilikumblade
          • 4 stk. grønne salatblade
          • ½ spsk. olivenolie
          • 1 tsk. vineddike
          • 2 stk. groft brød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 sæt måleskeer
          • 2 røreskåle
          • 1 grydeske
          • 1 kop
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 hvidløgspresser
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 bagepensel
          • 1 stegetermometer
          • 1 dørslag
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skål
          • 1 spiseske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
          4. Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.
          5. Tilsæt hvedemel, peber og cayennepeber eller stødt chili. Rør det sammen.
          6. Kom mælk i farsen lidt ad gangen. Rør sammen. Farsen må ikke blive for flydende.
          7. Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom hvidløg i farsen, og rør rundt. Kom husholdningsfilm over skålen, og stil farsen på køl i cirka 20 minutter.
          8. Tænd ovnen på 200 grader.
          9. Læg bagepapir på en bageplade.
          10. Del de 2 stykker filodej i halve, så du får 4 stykker. Læg fars svarende til cirka 2 store frikadeller på midten af hvert stykke dej. Flad farsen ud i en firkant i cirka 1 centimeter tykt lag. Lad kanten være fri for fars. Pak dejen ind over farsen, så det bliver en pakke. Klem den lidt sammen i kanten, så den lukker godt til. Læg den med sammenfoldningen ned mod bagepladen. Gentag med alle 4 stykker dej.
          11. Pensl pakkerne med olie.
          12. Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag filodejspakkerne i cirka 20 minutter, til kødet er gennemstegt. Mål temperaturen på farsen med et stegetermometer. Den skal være 80 grader.
          13. Salat: Skyl tomaterne, salat og basilikum i koldt vand, til de er fri af jord. Brug eventuelt et dørslag. Lad det dryppe af.
          14. Skær tomaterne i både, og kom dem op i en skål.
          15. Pil løget, og hak det fint. Kom det op i skålen til tomaterne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          16. Rør olivenolie og eddike sammen i en lille skål, og krydr med salt og peber. Hæld olie/eddikedressingen sammen med tomater og løg. Tilsæt basilikumblade, og vend det rundt.
          17. Servér de friskbagte filodejspakker med krydret fars med tomatsalaten, grøn salat og brød. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Lad dig overraske med disse sprøde filodejspakker fyldt med krydret fars og salat til. Filodej er tynd, fedtfattig dej flere lag, der blandt andet bruges til forårsuller.  

            Imponér familien, og servér filodejspakkerne med hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2224 kJ / 530 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 38 %
            • Fedt: 39 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 17

            Mål alle ingredienserne af.

            Fars:

            • 400 g. hakket kød, f.eks. oksekød eller lam
            • 2 tsk. groft salt
            • 1 æg
            • 1 dl hvedemel eller havregryn
            • 1 knivspids peber
            • 1 tsk. cayennepeber eller stødt chili
            • 2 ½ dl mælk
            • 2 fed hvidløg
            • 2 tsk. olie til pensling
            • 1 pakke filodej (4 stykker, ialt 120 g.)

            Salat:

            • 500 g. tomater
            • ½ rødløg
            • ½ tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 dl friske basilikumblade
            • 8 stk. grønne salatblade
            • 1 spsk. olivenolie
            • 2 tsk. vineddike
            • 4 stk. groft brød
          • Trin 3 af 17

            Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

            • 400 g. hakket kød, f.eks. oksekød eller lam
            • 2 tsk. groft salt
          • Trin 4 af 17

            Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.

            • 1 æg
          • Trin 5 af 17

            Tilsæt hvedemel, peber og cayennepeber eller stødt chili. Rør det sammen.

            • 1 dl hvedemel
            • 1 knivspids peber
            • 1 tsk. cayennepeber eller stødt chili
          • Trin 6 af 17

            Kom mælk i farsen lidt ad gangen. Rør sammen. Farsen må ikke blive for flydende.

            • 2 ½ dl mælk
          • Trin 7 af 17

            Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom hvidløg i farsen, og rør rundt. Kom husholdningsfilm over skålen, og stil farsen på køl i cirka 20 minutter.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 8 af 17

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 9 af 17

            Læg bagepapir på en bageplade.

          • Trin 10 af 17

            Del de 4 stykker filodej i halve, så du får 8 stykker. Læg fars svarende til cirka 2 store frikadeller på midten af hvert stykke dej. Flad farsen ud i en firkant i cirka 1 centimeter tykt lag. Lad kanten være fri for fars. Pak dejen ind over farsen, så det bliver en pakke. Klem den lidt sammen i kanten, så den lukker godt til. Læg den med sammenfoldningen ned mod bagepladen. Gentag med alle 8 stykker dej.

            • 1 pakke filodej (4 stykker, 120 g.)
          • Trin 11 af 17

            Pensl pakkerne med olie.

            • 2 tsk. olie
          • Trin 12 af 17

            Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag filodejspakkerne i cirka 20 minutter, til kødet er gennemstegt. Mål temperaturen på farsen med et stegetermometer. Den skal være 80 grader.

          • Trin 13 af 17

            Salat: Skyl tomaterne, salat og basilikum i koldt vand, til de er fri af jord. Brug eventuelt et dørslag. Lad det dryppe af.

            • 500 g. tomater
            • 8 stk. grønne salatblade
            • 1 dl friske basilikumblade
          • Trin 14 af 17

            Skær tomaterne i både, og kom dem op i en skål.

          • Trin 15 af 17

            Pil løget, og hak det fint. Kom det op i skålen til tomaterne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • ½ rødløg
          • Trin 16 af 17

            Rør olivenolie og eddike sammen i en lille skål, og krydr med salt og peber. Hæld olie/eddikedressingen sammen med tomater og løg. Tilsæt basilikumblade, og vend det rundt.

            • 1 spsk. olivenolie
            • 2 tsk. vineddike
            • ½ tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 17 af 17

            Servér de friskbagte filodejspakker med krydret fars med tomatsalaten, grøn salat og brød. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Lad dig overraske med disse sprøde filodejspakker fyldt med krydret fars og salat til. Filodej er tynd, fedtfattig dej flere lag, der blandt andet bruges til forårsuller.  

            Imponér familien, og servér filodejspakkerne med hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Fars:

              • 400 g. hakket kød, f.eks. oksekød eller lam
              • 2 tsk. groft salt
              • 1 æg
              • 1 dl hvedemel eller havregryn
              • 1 knivspids peber
              • 1 tsk. cayennepeber eller stødt chili
              • 2 ½ dl mælk
              • 2 fed hvidløg
              • 2 tsk. olie til pensling
              • 1 pakke filodej (4 stykker, ialt 120 g.)

              Salat:

              • 500 g. tomater
              • ½ rødløg
              • ½ tsk. groft salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 dl friske basilikumblade
              • 8 stk. grønne salatblade
              • 1 spsk. olivenolie
              • 2 tsk. vineddike
              • 4 stk. groft brød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 sæt måleskeer
              • 2 røreskåle
              • 1 grydeske
              • 1 kop
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 hvidløgspresser
              • Bagepapir
              • 1 bageplade
              • 1 bagepensel
              • 1 stegetermometer
              • 1 dørslag
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skål
              • 1 spiseske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
              4. Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.
              5. Tilsæt hvedemel, peber og cayennepeber eller stødt chili. Rør det sammen.
              6. Kom mælk i farsen lidt ad gangen. Rør sammen. Farsen må ikke blive for flydende.
              7. Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom hvidløg i farsen, og rør rundt. Kom husholdningsfilm over skålen, og stil farsen på køl i cirka 20 minutter.
              8. Tænd ovnen på 200 grader.
              9. Læg bagepapir på en bageplade.
              10. Del de 4 stykker filodej i halve, så du får 8 stykker. Læg fars svarende til cirka 2 store frikadeller på midten af hvert stykke dej. Flad farsen ud i en firkant i cirka 1 centimeter tykt lag. Lad kanten være fri for fars. Pak dejen ind over farsen, så det bliver en pakke. Klem den lidt sammen i kanten, så den lukker godt til. Læg den med sammenfoldningen ned mod bagepladen. Gentag med alle 8 stykker dej.
              11. Pensl pakkerne med olie.
              12. Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag filodejspakkerne i cirka 20 minutter, til kødet er gennemstegt. Mål temperaturen på farsen med et stegetermometer. Den skal være 80 grader.
              13. Salat: Skyl tomaterne, salat og basilikum i koldt vand, til de er fri af jord. Brug eventuelt et dørslag. Lad det dryppe af.
              14. Skær tomaterne i både, og kom dem op i en skål.
              15. Pil løget, og hak det fint. Kom det op i skålen til tomaterne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              16. Rør olivenolie og eddike sammen i en lille skål, og krydr med salt og peber. Hæld olie/eddikedressingen sammen med tomater og løg. Tilsæt basilikumblade, og vend det rundt.
              17. Servér de friskbagte filodejspakker med krydret fars med tomatsalaten, grøn salat og brød. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Lad dig overraske med disse sprøde filodejspakker fyldt med krydret fars og salat til. Filodej er tynd, fedtfattig dej flere lag, der blandt andet bruges til forårsuller.  

                Imponér familien, og servér filodejspakkerne med hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2224 kJ / 530 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 38 %
                • Fedt: 39 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 17

                Mål alle ingredienserne af.

                Fars:

                • 600 g. hakket kød, f.eks. oksekød eller lam
                • 3 tsk. groft salt
                • 2 æg
                • 1 ½ dl hvedemel eller havregryn
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ tsk. cayennepeber eller stødt chili
                • 3 ½ dl mælk
                • 3 fed hvidløg
                • 3 tsk. olie til pensling
                • 1 ½ pakke filodej (6 stykker, ialt 180 g.)

                Salat:

                • 750 g. tomater
                • 1 lille rødløg
                • ¾ tsk. groft salt
                • ¾ tsk. peber
                • 1 ½ dl friske basilikumblade
                • 12 stk. grønne salatblade
                • 1 ½ spsk. olivenolie
                • 3 tsk. vineddike
                • 6 stk. groft brød
              • Trin 3 af 17

                Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 600 g. hakket kød, f.eks. oksekød eller lam
                • 3 tsk. groft salt
              • Trin 4 af 17

                Slå æggene ud i en kop. Fjern eventuelle skaller. Hæld æggene op i skålen til kødet.

                • 2 æg
              • Trin 5 af 17

                Tilsæt hvedemel, peber og cayennepeber eller stødt chili. Rør det sammen.

                • 1 ½ dl hvedemel
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ tsk. cayennepeber eller stødt chili
              • Trin 6 af 17

                Kom mælk i farsen lidt ad gangen. Rør sammen. Farsen må ikke blive for flydende.

                • 3 ½ dl mælk
              • Trin 7 af 17

                Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom hvidløg i farsen, og rør rundt. Kom husholdningsfilm over skålen, og stil farsen på køl i cirka 20 minutter.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 8 af 17

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 9 af 17

                Læg bagepapir på en bageplade.

              • Trin 10 af 17

                Del de 6 stykker filodej i halve, så du får 12 stykker. Læg fars svarende til cirka 2 store frikadeller på midten af hvert stykke dej. Flad farsen ud i en firkant i cirka 1 centimeter tykt lag. Lad kanten være fri for fars. Pak dejen ind over farsen, så det bliver en pakke. Klem den lidt sammen i kanten, så den lukker godt til. Læg den med sammenfoldningen ned mod bagepladen. Gentag med alle 12 stykker dej.

                • 1 ½ pakke filodej (6 stykker, 180 g.)
              • Trin 11 af 17

                Pensl pakkerne med olie.

                • 3 tsk. olie
              • Trin 12 af 17

                Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag filodejspakkerne i cirka 20 minutter, til kødet er gennemstegt. Mål temperaturen på farsen med et stegetermometer. Den skal være 80 grader.

              • Trin 13 af 17

                Salat: Skyl tomaterne, salat og basilikum i koldt vand, til de er fri af jord. Brug eventuelt et dørslag. Lad det dryppe af.

                • 750 g. tomater
                • 12 stk. grønne salatblade
                • 1 ½ dl friske basilikumblade
              • Trin 14 af 17

                Skær tomaterne i både, og kom dem op i en skål.

              • Trin 15 af 17

                Pil løget, og hak det fint. Kom det op i skålen til tomaterne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 lille rødløg
              • Trin 16 af 17

                Rør olivenolie og eddike sammen i en lille skål, og krydr med salt og peber. Hæld olie/eddikedressingen sammen med tomater og løg. Tilsæt basilikumblade, og vend det rundt.

                • 1 ½ spsk. olivenolie
                • 3 tsk. vineddike
                • ¾ tsk. groft salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 17 af 17

                Servér de friskbagte filodejspakker med krydret fars med tomatsalaten, grøn salat og brød. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Lad dig overraske med disse sprøde filodejspakker fyldt med krydret fars og salat til. Filodej er tynd, fedtfattig dej flere lag, der blandt andet bruges til forårsuller.  

                Imponér familien, og servér filodejspakkerne med hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Fars:

                  • 600 g. hakket kød, f.eks. oksekød eller lam
                  • 3 tsk. groft salt
                  • 2 æg
                  • 1 ½ dl hvedemel eller havregryn
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 1 ½ tsk. cayennepeber eller stødt chili
                  • 3 ½ dl mælk
                  • 3 fed hvidløg
                  • 3 tsk. olie til pensling
                  • 1 ½ pakke filodej (6 stykker, ialt 180 g.)

                  Salat:

                  • 750 g. tomater
                  • 1 lille rødløg
                  • ¾ tsk. groft salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • 1 ½ dl friske basilikumblade
                  • 12 stk. grønne salatblade
                  • 1 ½ spsk. olivenolie
                  • 3 tsk. vineddike
                  • 6 stk. groft brød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 2 røreskåle
                  • 1 grydeske
                  • 1 kop
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 hvidløgspresser
                  • Bagepapir
                  • 1 bageplade
                  • 1 bagepensel
                  • 1 stegetermometer
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skål
                  • 1 spiseske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
                  4. Slå æggene ud i en kop. Fjern eventuelle skaller. Hæld æggene op i skålen til kødet.
                  5. Tilsæt hvedemel, peber og cayennepeber eller stødt chili. Rør det sammen.
                  6. Kom mælk i farsen lidt ad gangen. Rør sammen. Farsen må ikke blive for flydende.
                  7. Pil hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser. Kom hvidløg i farsen, og rør rundt. Kom husholdningsfilm over skålen, og stil farsen på køl i cirka 20 minutter.
                  8. Tænd ovnen på 200 grader.
                  9. Læg bagepapir på en bageplade.
                  10. Del de 6 stykker filodej i halve, så du får 12 stykker. Læg fars svarende til cirka 2 store frikadeller på midten af hvert stykke dej. Flad farsen ud i en firkant i cirka 1 centimeter tykt lag. Lad kanten være fri for fars. Pak dejen ind over farsen, så det bliver en pakke. Klem den lidt sammen i kanten, så den lukker godt til. Læg den med sammenfoldningen ned mod bagepladen. Gentag med alle 12 stykker dej.
                  11. Pensl pakkerne med olie.
                  12. Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag filodejspakkerne i cirka 20 minutter, til kødet er gennemstegt. Mål temperaturen på farsen med et stegetermometer. Den skal være 80 grader.
                  13. Salat: Skyl tomaterne, salat og basilikum i koldt vand, til de er fri af jord. Brug eventuelt et dørslag. Lad det dryppe af.
                  14. Skær tomaterne i både, og kom dem op i en skål.
                  15. Pil løget, og hak det fint. Kom det op i skålen til tomaterne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  16. Rør olivenolie og eddike sammen i en lille skål, og krydr med salt og peber. Hæld olie/eddikedressingen sammen med tomater og løg. Tilsæt basilikumblade, og vend det rundt.
                  17. Servér de friskbagte filodejspakker med krydret fars med tomatsalaten, grøn salat og brød. Velbekomme!