Figenstænger
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Lav selv figenstænger til eftermiddags-snacken. Det er både nemt og sjovt. Hvis du har en minihakker, så går det hurtigt.
Opskriften giver 12 figenstænger.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 576 kJ / 138 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 54 %
- Fedt: 35 %
- Heraf mættet fedt: 0,6 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 200 g. tørrede figner
- 100 g. tørrede abrikoser
- 150 g. mandler
- 1 spsk. kakaopulver
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 foodprocessor
- 1 ovnfast fad
- Bagepapir
- 1 dejskraber
Sådan gør du
- Trin 1 af 12
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 12
Find alle ingredienserne frem.
- 200 g. tørrede figner
- 100 g. tørrede abrikoser
- 150 g. mandler
- 1 spsk. kakaopulver
- Trin 3 af 12
Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær toppen/stilken af fignerne.
- 200 g. tørrede figner
- Trin 4 af 12
Hak figner, abrikoser og mandler groft. Kom dem op i en skål, og bland det hele godt.
- 100 g. tørrede abrikoser
- 150 g. mandler
- Trin 5 af 12
Tag en minihakker eller foodprocessor frem, og sæt den korrekt sammen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Trin 6 af 12
Alt efter, hvor stor din minihakker er, så del blandingen af mandler, figner og abrikoser i 2-3 lige store portioner. Der skal være nogenlunde samme mængde mandler i hver portion. Kom kakaopulver i en af portionerne. Hak det hele i minihakkeren. Hak det så småt som muligt.
- 1 spsk. kakaopulver
- Trin 7 af 12
Tag et firkantet ovnfast fad på 12 x 12 centimeter. Kom bagepapir i fadet. Sørg for, at bagepapiret går op ad kanten.
- Trin 8 af 12
Kom hele den hakkede masse over i det firkantede fad. Pres massen flad i fadet. Brug en dejskraber.
- Trin 9 af 12
Stil fadet ind i køleskabet i cirka 1 time.
- Trin 10 af 12
Tag fadet ud af køleskabet, og skær massen til 12 aflange, flade ”barer” på cirka 3 x 6 centimeter.
- Trin 11 af 12
Pak hver bar ind i madpakkepapir. Bind eventuelt lidt snor om hver bar.
- Trin 12 af 12
Spis barerne som en snack i skolen eller derhjemme.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Lav selv figenstænger til eftermiddags-snacken. Det er både nemt og sjovt. Hvis du har en minihakker, så går det hurtigt.
Opskriften giver 12 figenstænger.
Du skal bruge
Ingredienser
- 200 g. tørrede figner
- 100 g. tørrede abrikoser
- 150 g. mandler
- 1 spsk. kakaopulver
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 foodprocessor
- 1 ovnfast fad
- Bagepapir
- 1 dejskraber
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær toppen/stilken af fignerne.
- Hak figner, abrikoser og mandler groft. Kom dem op i en skål, og bland det hele godt.
- Tag en minihakker eller foodprocessor frem, og sæt den korrekt sammen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Alt efter, hvor stor din minihakker er, så del blandingen af mandler, figner og abrikoser i 2-3 lige store portioner. Der skal være nogenlunde samme mængde mandler i hver portion. Kom kakaopulver i en af portionerne. Hak det hele i minihakkeren. Hak det så småt som muligt.
- Tag et firkantet ovnfast fad på 12 x 12 centimeter. Kom bagepapir i fadet. Sørg for, at bagepapiret går op ad kanten.
- Kom hele den hakkede masse over i det firkantede fad. Pres massen flad i fadet. Brug en dejskraber.
- Stil fadet ind i køleskabet i cirka 1 time.
- Tag fadet ud af køleskabet, og skær massen til 12 aflange, flade ”barer” på cirka 3 x 6 centimeter.
- Pak hver bar ind i madpakkepapir. Bind eventuelt lidt snor om hver bar.
- Spis barerne som en snack i skolen eller derhjemme.
-