Figenstænger

Figenstænger

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Lav selv figenstænger til eftermiddags-snacken. Det er både nemt og sjovt. Hvis du har en minihakker, så går det hurtigt.

        Opskriften giver 12 figenstænger.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 576 kJ / 138 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 35 %
        • Heraf mættet fedt: 0,6 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 12

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. tørrede figner
        • 100 g. tørrede abrikoser
        • 150 g. mandler
        • 1 spsk. kakaopulver
      • Trin 3 af 12

        Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær toppen/stilken af fignerne.

        • 200 g. tørrede figner
      • Trin 4 af 12

        Hak figner, abrikoser og mandler groft. Kom dem op i en skål, og bland det hele godt.

        • 100 g. tørrede abrikoser
        • 150 g. mandler
      • Trin 5 af 12

        Tag en minihakker eller foodprocessor frem, og sæt den korrekt sammen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 6 af 12

        Alt efter, hvor stor din minihakker er, så del blandingen af mandler, figner og abrikoser i 2-3 lige store portioner. Der skal være nogenlunde samme mængde mandler i hver portion. Kom kakaopulver i en af portionerne. Hak det hele i minihakkeren. Hak det så småt som muligt.

        • 1 spsk. kakaopulver
      • Trin 7 af 12

        Tag et firkantet ovnfast fad på 12 x 12 centimeter. Kom bagepapir i fadet. Sørg for, at bagepapiret går op ad kanten.

      • Trin 8 af 12

        Kom hele den hakkede masse over i det firkantede fad. Pres massen flad i fadet. Brug en dejskraber.

      • Trin 9 af 12

        Stil fadet ind i køleskabet i cirka 1 time.

      • Trin 10 af 12

        Tag fadet ud af køleskabet, og skær massen til 12 aflange, flade ”barer” på cirka 3 x 6 centimeter.

      • Trin 11 af 12

        Pak hver bar ind i madpakkepapir. Bind eventuelt lidt snor om hver bar.

      • Trin 12 af 12

        Spis barerne som en snack i skolen eller derhjemme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lav selv figenstænger til eftermiddags-snacken. Det er både nemt og sjovt. Hvis du har en minihakker, så går det hurtigt.

        Opskriften giver 12 figenstænger.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. tørrede figner
          • 100 g. tørrede abrikoser
          • 150 g. mandler
          • 1 spsk. kakaopulver

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 foodprocessor
          • 1 ovnfast fad
          • Bagepapir
          • 1 dejskraber

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær toppen/stilken af fignerne.
          4. Hak figner, abrikoser og mandler groft. Kom dem op i en skål, og bland det hele godt.
          5. Tag en minihakker eller foodprocessor frem, og sæt den korrekt sammen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          6. Alt efter, hvor stor din minihakker er, så del blandingen af mandler, figner og abrikoser i 2-3 lige store portioner. Der skal være nogenlunde samme mængde mandler i hver portion. Kom kakaopulver i en af portionerne. Hak det hele i minihakkeren. Hak det så småt som muligt.
          7. Tag et firkantet ovnfast fad på 12 x 12 centimeter. Kom bagepapir i fadet. Sørg for, at bagepapiret går op ad kanten.
          8. Kom hele den hakkede masse over i det firkantede fad. Pres massen flad i fadet. Brug en dejskraber.
          9. Stil fadet ind i køleskabet i cirka 1 time.
          10. Tag fadet ud af køleskabet, og skær massen til 12 aflange, flade ”barer” på cirka 3 x 6 centimeter.
          11. Pak hver bar ind i madpakkepapir. Bind eventuelt lidt snor om hver bar.
          12. Spis barerne som en snack i skolen eller derhjemme.