Fedtebrød

Fedtebrød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Julens klart mest lækre småkager! Og så er de lynhurtige at lave. Der er nemlig ikke noget der skal trilles, formes eller hakkes, så du får julebag på rekordtid. Enjoy!

        Energi-indhold pr. portion
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Se filmen, hvor Micki laver fedtebrød

          Energi-indhold pr. portion
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 14

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 14

          Find alle ingredienser frem.

          Fedtebrød:

          • 100 g. hvedemel
          • 50 g. kokosmel
          • 50 g. sukker
          • 1 knsp. hjortetaksalt
          • 100 g. smør

          Rom-glasur:

          • 75 g. flormelis
          • 2 tsk. vand
          • ½ tsk. romessens

           

        • Trin 3 af 14

          FEDTEBRØD: Bland hvedemel, kokosmel, sukker og hjortetaksalt i en skål.

          • 100 g. hvedemel
          • 50 g. kokosmel
          • 50 g. sukker
          • 1 knsp. hjortetaksalt

           

        • Trin 4 af 14

          Skær smørret i mindre stykker. Smuldr smørret i melblandingen med fingrene.

          • 100 g. smør

           

        • Trin 5 af 14

          Saml dejen med hænderne til en ensartet dej. Varmen fra dine hænder gør at smørret smelter sammen med de tørre ingredienser.

        • Trin 6 af 14

          Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

        • Trin 7 af 14

          Del dejen i 3 dele, og tril dem til 3 pølser med en diameter på 2 centimeter.

        • Trin 8 af 14

          Kom dej-pølserne på en bageplade med bagepapir, og tryk dem flade. De skal være cirka 5 centimeter brede og 2-3 millimeter høje.

        • Trin 9 af 14

          Bag fedtebrødene i cirka 8-12 minutter.

        • Trin 10 af 14

          ROM-GLASUR: Kom flormelis i en lille skål.

          • 75 g. flormelis

           

        • Trin 11 af 14

          Hæld romessens og vand i flormelissen, og rør det grundigt sammen med en ske. Glasuren må ikke være for tynd.

          • 2 tsk. vand
          • ½ tsk. romessens
        • Trin 12 af 14

          Fordel en tynd stribe af glasuren på fedtebrødene, mens de er lune. Brug en ske til at fordele glasuren, så der er en tyk stribe på midten med cirka ½ centimeter til kanten af fedtebrødet.

        • Trin 13 af 14

          Skær fedtebrødene i skrå stykker på cirka 2 centimeter, mens de stadig er lune.

        • Trin 14 af 14

          Læg stykkerne på en rist, og lad dem køle af. Velbekomme!

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Julens klart mest lækre småkager! Og så er de lynhurtige at lave. Der er nemlig ikke noget der skal trilles, formes eller hakkes, så du får julebag på rekordtid. Enjoy!

          Du skal bruge

            Ingredienser

            Fedtebrød:

            • 100 g. hvedemel
            • 50 g. kokosmel
            • 50 g. sukker
            • 1 knsp. hjortetaksalt
            • 100 g. smør

            Rom-glasur:

            • 75 g. flormelis
            • 2 tsk. vand
            • ½ tsk. romessens

             

            Køkkenredskaber:

            • 1 køkkenvægt
            • 1 teske
            • 1 stor skål
            • 1 røreske
            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 bageplade
            • Bagepapir
            • 1 lille skål
            • 1 spiseske
            • 1 bagerist

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienser frem.
            3. FEDTEBRØD: Bland hvedemel, kokosmel, sukker og hjortetaksalt i en skål.
            4. Skær smørret i mindre stykker. Smuldr smørret i melblandingen med fingrene.
            5. Saml dejen med hænderne til en ensartet dej. Varmen fra dine hænder gør at smørret smelter sammen med de tørre ingredienser.
            6. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
            7. Del dejen i 3 dele, og tril dem til 3 pølser med en diameter på 2 centimeter.
            8. Kom dej-pølserne på en bageplade med bagepapir, og tryk dem flade. De skal være cirka 5 centimeter brede og 2-3 millimeter høje.
            9. Bag fedtebrødene i cirka 8-12 minutter.
            10. ROM-GLASUR: Kom flormelis i en lille skål.
            11. Hæld romessens og vand i flormelissen, og rør det grundigt sammen med en ske. Glasuren må ikke være for tynd.
            12. Fordel en tynd stribe af glasuren på fedtebrødene, mens de er lune. Brug en ske til at fordele glasuren, så der er en tyk stribe på midten med cirka ½ centimeter til kanten af fedtebrødet.
            13. Skær fedtebrødene i skrå stykker på cirka 2 centimeter, mens de stadig er lune.
            14. Læg stykkerne på en rist, og lad dem køle af. Velbekomme!