Fedtebrød
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Julens klart mest lækre småkager! Og så er de lynhurtige at lave. Der er nemlig ikke noget der skal trilles, formes eller hakkes, så du får julebag på rekordtid. Enjoy!
Opskriften giver cirka 18 småkager.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 444 kJ / 106 kcal
- Protein: 3 %
- Kulhydrat: 43 %
- Fedt: 54 %
- Heraf mættet fedt: 4,5 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Micki laver fedtebrød
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 444 kJ / 106 kcal
- Protein: 3 %
- Kulhydrat: 43 %
- Fedt: 54 %
- Heraf mættet fedt: 4,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 100 g. hvedemel
- 50 g. kokosmel
- 50 g. sukker
- 1 knsp. hjortetaksalt
- 100 g. smør
Rom-glasur:
- 75 g. flormelis
- 2 tsk. vand
- ½ tsk. romessens
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 lille skål
- 1 spiseske
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
- 100 g. hvedemel
- 50 g. kokosmel
- 50 g. sukker
- 1 knsp. hjortetaksalt
- 100 g. smør
Rom-glasur:
- 75 g. flormelis
- 2 tsk. vand
- ½ tsk. romessens
- Trin 3 af 14
Bland hvedemel, kokosmel, sukker og hjortetaksalt i en skål.
- 100 g. hvedemel
- 50 g. kokosmel
- 50 g. sukker
- 1 knsp. hjortetaksalt
- Trin 4 af 14
Skær smørret i mindre stykker. Smuldr smørret i melblandingen med fingrene.
- 100 g. smør
- Trin 5 af 14
Saml dejen med hænderne til en ensartet dej.
- Trin 6 af 14
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Trin 7 af 14
Skær dejen i 3 dele og tril dem til 3 pølser med en diameter på 2 centimeter.
- Trin 8 af 14
Kom dej-pølserne på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade. De skal være cirka 5 centimeter brede og 2-3 millimeter høje.
- Trin 9 af 14
Bag fedtebrødene i cirka 8-12 minutter.
- Trin 10 af 14
Rom-glasur: Kom flormelis i en lille skål.
- 75 g. flormelis
- Trin 11 af 14
Hæld romessens og vand i flormelissen, og rør det grundigt sammen med en ske. Glasuren må ikke være for tynd.
- 2 tsk. vand
- ½ tsk. romessens
- Trin 12 af 14
Fordel en tynd stribe glasur på fedtebrødene, mens de er lune. Brug en ske til at fordele glasuren, så der er en tyk stribe på midten med cirka ½ centimeter til kanten af fedtebrødet.
- Trin 13 af 14
Skær fedtebrødene i skrå stykker på cirka 2 centimeter, mens de stadig er lune.
- Trin 14 af 14
Læg stykkerne på en rist, og lad dem køle af.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Julens klart mest lækre småkager! Og så er de lynhurtige at lave. Der er nemlig ikke noget der skal trilles, formes eller hakkes, så du får julebag på rekordtid. Enjoy!
Opskriften giver cirka 18 småkager.
Du skal bruge
Ingredienser
- 100 g. hvedemel
- 50 g. kokosmel
- 50 g. sukker
- 1 knsp. hjortetaksalt
- 100 g. smør
Rom-glasur:
- 75 g. flormelis
- 2 tsk. vand
- ½ tsk. romessens
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 lille skål
- 1 spiseske
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Bland hvedemel, kokosmel, sukker og hjortetaksalt i en skål.
- Skær smørret i mindre stykker. Smuldr smørret i melblandingen med fingrene.
- Saml dejen med hænderne til en ensartet dej.
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Skær dejen i 3 dele og tril dem til 3 pølser med en diameter på 2 centimeter.
- Kom dej-pølserne på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade. De skal være cirka 5 centimeter brede og 2-3 millimeter høje.
- Bag fedtebrødene i cirka 8-12 minutter.
- Rom-glasur: Kom flormelis i en lille skål.
- Hæld romessens og vand i flormelissen, og rør det grundigt sammen med en ske. Glasuren må ikke være for tynd.
- Fordel en tynd stribe glasur på fedtebrødene, mens de er lune. Brug en ske til at fordele glasuren, så der er en tyk stribe på midten med cirka ½ centimeter til kanten af fedtebrødet.
- Skær fedtebrødene i skrå stykker på cirka 2 centimeter, mens de stadig er lune.
- Læg stykkerne på en rist, og lad dem køle af.
-