Fastelavnsmuffins

Fastelavnsmuffins

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Her får fastelavnsbollen kamp til stregen! Forny fastelavns-bageriet med lækre muffins, hvor du bestemmer pynten. Katte? Tønder? Overskæg? Det er næsten som et spiseligt fastelavnsris i bedste bagedyst-stil.

        Opskriften giver 12 fastelavnsmuffins.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1117 kJ / 267 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 59 %
        • Fedt: 36 %
        • Heraf mættet fedt: 3,2 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Klik på videoen og se, hvordan Micki og drengene laver fastelavnsmuffins.

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 1117 kJ / 267 kcal
          • Protein: 5 %
          • Kulhydrat: 59 %
          • Fedt: 36 %
          • Heraf mættet fedt: 3,2 g.
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 15

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 15

          Find alle ingredienserne frem.

          • 180 g. hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver
          • 1 tsk. vaniljesukker
          • 35 g. kokosmel
          • 2 æg
          • 200 g. sukker
          • ¾ dl. smagsneutral olie
          • ½ dl. vand
          • 60 g. hvid chokolade
          • Olie til smøring

          Pynt:

          • Flormelis
          • Sort fondant eller dekorationsmarcipan
          • Forskellig frugtfarve
        • Trin 3 af 15

          Tænd ovnen på 180 grader.

        • Trin 4 af 15

          Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kokosmel sammen i en skål.

          • 180 g. hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver
          • 1 tsk. vaniljesukker
          • 35 g. kokosmel
        • Trin 5 af 15

          Slå et æg ud i en kop. Kom ægget over i en ny stor skål. Gentag med det andet æg.

          • 2 æg

           

        • Trin 6 af 15

          Kom sukker i skålen med æg. Pisk med en elpisker, til æg og sukker er hvidt og skummende

          • 200 g. sukker

           

        • Trin 7 af 15

          Kom olie og vand i æggeblandingen. Vend det rundt, så det bliver fordelt.

          • ¾ dl. smagsneutral olie
          • ½ dl. vand
        • Trin 8 af 15

          Hæld melblandingen i æggeblandingen. Vend det forsigtigt rundt, til det er en dej uden klumper.

        • Trin 9 af 15

          Hak den hvide chokolade fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker chokolade. Vend den rundt i dejen.

          • 60 g. hvid chokolade

           

        • Trin 10 af 15

          Smør en muffinbageform med plads til 12 muffins med olie eller brug amerikanske muffinforme. Stil dem på en bageplade.

          • Olie til smøring

           

        • Trin 11 af 15

          Hæld dejen i formene. Fyld dem kun ⅔ op.

        • Trin 12 af 15

          Bag dine muffins i 15-20 minutter. Stik en kniv i en muffin. Hvis der er dej på kniven, skal de have et par minutter mere. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om dine muffins er færdige.

        • Trin 13 af 15

          Lad dine muffins køle af på en bagerist.

        • Trin 14 af 15

          Pynt: Drys lidt flormelis på bordet. Rul fondanten eller marcipanen tyndt ud. Stik fastelavnskatte eller andre figurer ud med udstikkerforme. Du kan også skære dine egne eller printe skabeloner fra nettet. Du kan gøre dem endnu mere sjove ved at pynte dem med glasur.

          • Flormelis
          • Sort fondant eller dekorationsmarcipan
        • Trin 15 af 15

          Lav glasur i forskellige farver, og pynt dine muffins i et farverigt mønster. Kom fastelavnskattene ovenpå. Klik på videoen og se, hvordan du laver glasur.

          • Flormelis
          • Forskellig frugtfarve

           

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Her får fastelavnsbollen kamp til stregen! Forny fastelavns-bageriet med lækre muffins, hvor du bestemmer pynten. Katte? Tønder? Overskæg? Det er næsten som et spiseligt fastelavnsris i bedste bagedyst-stil.

          Opskriften giver 12 fastelavnsmuffins.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 180 g. hvedemel
            • 1 tsk. bagepulver
            • 1 tsk. vaniljesukker
            • 35 g. kokosmel
            • 2 æg
            • 200 g. sukker
            • ¾ dl. smagsneutral olie
            • ½ dl. vand
            • 60 g. hvid chokolade
            • Olie til smøring

            Pynt:

            • Flormelis
            • Sort fondant eller dekorationsmarcipan
            • Forskellig frugtfarve

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 teske
            • 1 decilitermål
            • 2 store skåle
            • 1 røreske
            • 1 kop
            • 1 elpisker
            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv
            • 12 store muffinforme
            • 1 bageplade
            • 1 bagerist
            • 1 kagerulle
            • Udstikker til småkager eller 1 lille skarp kniv
            • 1 lille skål
            • 1 spiseske

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tænd ovnen på 180 grader.
            4. Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kokosmel sammen i en skål.
            5. Slå et æg ud i en kop. Kom ægget over i en ny stor skål. Gentag med det andet æg.
            6. Kom sukker i skålen med æg. Pisk med en elpisker, til æg og sukker er hvidt og skummende
            7. Kom olie og vand i æggeblandingen. Vend det rundt, så det bliver fordelt.
            8. Hæld melblandingen i æggeblandingen. Vend det forsigtigt rundt, til det er en dej uden klumper.
            9. Hak den hvide chokolade fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker chokolade. Vend den rundt i dejen.
            10. Smør en muffinbageform med plads til 12 muffins med olie eller brug amerikanske muffinforme. Stil dem på en bageplade.
            11. Hæld dejen i formene. Fyld dem kun ⅔ op.
            12. Bag dine muffins i 15-20 minutter. Stik en kniv i en muffin. Hvis der er dej på kniven, skal de have et par minutter mere. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om dine muffins er færdige.
            13. Lad dine muffins køle af på en bagerist.
            14. Pynt: Drys lidt flormelis på bordet. Rul fondanten eller marcipanen tyndt ud. Stik fastelavnskatte eller andre figurer ud med udstikkerforme. Du kan også skære dine egne eller printe skabeloner fra nettet. Du kan gøre dem endnu mere sjove ved at pynte dem med glasur.
            15. Lav glasur i forskellige farver, og pynt dine muffins i et farverigt mønster. Kom fastelavnskattene ovenpå. Klik på videoen og se, hvordan du laver glasur.