Fastelavnsboller med remonce

Fastelavnsboller med remonce

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 3 timer

        Gorm har fundet sin mors gamle opskrift frem. Her fylder han fastelavnsbollerne med remonce - altså marcipan og nougat. Mums!

        Tip: Fyld dine fastelavnsboller med 100% DIT fyld. Find inspiration i opskrifterne på fastelavnsboller med creme eller med marmelade her på gocook.dk.

        Opskriften giver 25 fastelavnsboller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1518 kJ / 363 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 47 %
        • Fedt: 47 %
        • Heraf mættet fedt: 8,9 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 3 timer

          Se filmen, hvor Gorm laver fastelavnsboller.

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 1518 kJ / 363 kcal
          • Protein: 7 %
          • Kulhydrat: 47 %
          • Fedt: 47 %
          • Heraf mættet fedt: 8,9 g.
      • Du skal bruge

      • Beskrivelse

        • Trin 1 af 26

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

        • Trin 2 af 26

          Mål alle ingredienserne af.

          Dej:

          • 250 g. smør
          • 700 g. hvedemel
          • 3 dl. mælk
          • 30 g. gær
          • 2 æg
          • 2 spsk. sukker
          • 1 tsk. stødt kardemomme
          • 1 æg til pensling

          Marcipan-fyld:

          • 150 g. smør
          • 200 g. marcipan
          • 200 g. sukker
          • 200 g. nougat

          Glasur:

          • 75 g. flormelis
          • Ca. 2 spsk. vand
          • Evt. ½ tsk. rød frugtfarve eller 2 tsk. kakaopulver
        • Trin 3 af 26

          Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det.

          • 250 g. smør
        • Trin 4 af 26

          Tag en stor skål. Kom cirka 600 gram af hvedemelet i skålen.

          • 700 g. hvedemel
        • Trin 5 af 26

          Tag et skærebræt. Skær smørret i små tern. Eller, hvis det stadig er hårdt, så riv det på den grove side af et rivjern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør. Kom smørret ned i melet. Smuldr smørret sammen med melet, til det ligner en masse små krummer. Brug fingrene.

        • Trin 6 af 26

          Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm den op, til den er lillefingervarm. Pas på den ikke bliver for varm! Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.

          • 3 dl. mælk
        • Trin 7 af 26

          Sluk for kogepladen, og tag gryden væk fra varmen. Tag en røreske. Smuldr gæren i mælken. Rør, til gæren er helt opløst.

          • 30 g. gær
        • Trin 8 af 26

          Kom mælkeblandingen over i skålen med hvedemel og smør. Rør dejen sammen med en grydeske.

        • Trin 9 af 26

          Tag en lille skål, en kop og en gaffel frem. Slå et æg ud i koppen, og kom det over i den lille skål. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Pisk æggene sammen med gaflen.

          • 2 æg
        • Trin 10 af 26

          Kom sukker, stødt kardemomme og æg i dejen, og rør rundt.

          • 2 spsk. sukker
          • 1 tsk. stødt kardemomme
        • Trin 11 af 26

          Tilsæt cirka 85 gram hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen er smidig, men stadig lidt fedtet. Rør rundt undervejs.

        • Trin 12 af 26

          Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve 1 time i skålen på køkkenbordet.

        • Trin 13 af 26

          Mens dejen hæver, kan du lave din marcipanfyld: Kom blødt smør, marcipan og sukker i en skål. Pisk det sammen med en elpisker, til det er en cremet masse. Så har du en remonce.

          • 150 g. smør
          • 200 g. marcipan
          • 200 g. sukker
        • Trin 14 af 26

          Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær nougaten i små terninger på cirka ½ x ½ x ½ centimeter. Der skal være cirka 25 terninger.

          • 200 g. nougat
        • Trin 15 af 26

          Tag en teske. Form din remonce til 25 kugler. Lav en fordybning i midten af hver kugle med fingrene.

        • Trin 16 af 26

          Læg en nougat-terning i fordybningen i hvert stykke marcipan.

        • Trin 17 af 26

          Kom bagepapir på to bageplader.

        • Trin 18 af 26

          Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, tryk luften ud af dejen, og del den i 4 portioner.

        • Trin 19 af 26

          Tag en kagerulle. Rul hver portion dej ud til en helt tynd firkant med kagerullen. Dejen skal være højst være ½ centimeter tyk. Skær dejen ud i cirka 25 firkanter på 15 x 15 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller fastelavnsboller ud.

        • Trin 20 af 26

          Kom 1 stykke marcipanfyld på midten af hver firkant. Læg et stykke nougat ovenpå marcipanfyldet. Saml firkanterne ved at folde hjørnerne ind til midten, og klem kanterne sammen, så fyldet ikke løber ud. Vend fastelavnsbollerne om. Læg fastelavnsbollerne med samlingen nedad på bagepladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder fastelavnsboller med remonce.

        • Trin 21 af 26

          Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

        • Trin 22 af 26

          Læg et rent viskestykke over fastelavnsbollerne, og lad bollerne hæve i 20-30 minutter.

        • Trin 23 af 26

          Tag en kop, en gaffel og en bagepensel. Slå et æg ud i koppen, og pisk det sammen med gaflen. Pensl fastelavnsbollerne med æg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler brød og boller.

        • Trin 24 af 26

          Bag fastelavnsbollerne i cirka 15 minutter, til de er gyldne på toppen og lysebrune i bunden.

        • Trin 25 af 26

          Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist.

        • Trin 26 af 26

          Tag en lille skål. Kom flormelis og eventuelt kakao i skålen. Rør 2 spiseskeer vand i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur. Hvis glasuren er for tynd, så kom lidt mere flormelis i. Hvis den er for tyk, så kom lidt mere vand i. Pynt dine fastelavnsboller med glasuren.

          • 75 g. flormelis
          • Ca. 2 spsk. vand
          • Evt. ½ tsk. rød frugtfarve eller 2 tsk. kakaopulver
      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Gorm har fundet sin mors gamle opskrift frem. Her fylder han fastelavnsbollerne med remonce - altså marcipan og nougat. Mums!

          Tip: Fyld dine fastelavnsboller med 100% DIT fyld. Find inspiration i opskrifterne på fastelavnsboller med creme eller med marmelade her på gocook.dk.

          Opskriften giver 25 fastelavnsboller.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            Dej:

            • 250 g. smør
            • 700 g. hvedemel
            • 3 dl. mælk
            • 30 g. gær
            • 2 æg
            • 2 spsk. sukker
            • 1 tsk. stødt kardemomme
            • 1 æg til pensling

            Marcipan-fyld:

            • 150 g. smør
            • 200 g. marcipan
            • 200 g. sukker
            • 200 g. nougat

            Glasur:

            • 75 g. flormelis
            • Ca. 2 spsk. vand
            • Evt. ½ tsk. rød frugtfarve eller 2 tsk. kakaopulver

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 decilitermål
            • 1 spiseske
            • 3 teskeer
            • 1 stor skål
            • 2 skærebrætter
            • 2 store skarpe knive
            • 1 lille gryde
            • 1 røreske
            • 1 grydeske
            • 2 gafler
            • 2 kopper
            • 1 lille skål
            • Husholdningsfilm
            • 1 mellemstor skål
            • 1 håndmixer
            • 1 kagerulle
            • 1 teske
            • Bagepapir
            • 2 bageplader
            • 1 bagepensel
            • 1 lille skål

            Beskrivelse

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
            2. Mål alle ingredienserne af.
            3. Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det.
            4. Tag en stor skål. Kom cirka 600 gram af hvedemelet i skålen.
            5. Tag et skærebræt. Skær smørret i små tern. Eller, hvis det stadig er hårdt, så riv det på den grove side af et rivjern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør. Kom smørret ned i melet. Smuldr smørret sammen med melet, til det ligner en masse små krummer. Brug fingrene.
            6. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm den op, til den er lillefingervarm. Pas på den ikke bliver for varm! Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.
            7. Sluk for kogepladen, og tag gryden væk fra varmen. Tag en røreske. Smuldr gæren i mælken. Rør, til gæren er helt opløst.
            8. Kom mælkeblandingen over i skålen med hvedemel og smør. Rør dejen sammen med en grydeske.
            9. Tag en lille skål, en kop og en gaffel frem. Slå et æg ud i koppen, og kom det over i den lille skål. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Pisk æggene sammen med gaflen.
            10. Kom sukker, stødt kardemomme og æg i dejen, og rør rundt.
            11. Tilsæt cirka 85 gram hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen er smidig, men stadig lidt fedtet. Rør rundt undervejs.
            12. Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve 1 time i skålen på køkkenbordet.
            13. Mens dejen hæver, kan du lave din marcipanfyld: Kom blødt smør, marcipan og sukker i en skål. Pisk det sammen med en elpisker, til det er en cremet masse. Så har du en remonce.
            14. Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær nougaten i små terninger på cirka ½ x ½ x ½ centimeter. Der skal være cirka 25 terninger.
            15. Tag en teske. Form din remonce til 25 kugler. Lav en fordybning i midten af hver kugle med fingrene.
            16. Læg en nougat-terning i fordybningen i hvert stykke marcipan.
            17. Kom bagepapir på to bageplader.
            18. Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, tryk luften ud af dejen, og del den i 4 portioner.
            19. Tag en kagerulle. Rul hver portion dej ud til en helt tynd firkant med kagerullen. Dejen skal være højst være ½ centimeter tyk. Skær dejen ud i cirka 25 firkanter på 15 x 15 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller fastelavnsboller ud.
            20. Kom 1 stykke marcipanfyld på midten af hver firkant. Læg et stykke nougat ovenpå marcipanfyldet. Saml firkanterne ved at folde hjørnerne ind til midten, og klem kanterne sammen, så fyldet ikke løber ud. Vend fastelavnsbollerne om. Læg fastelavnsbollerne med samlingen nedad på bagepladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder fastelavnsboller med remonce.
            21. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
            22. Læg et rent viskestykke over fastelavnsbollerne, og lad bollerne hæve i 20-30 minutter.
            23. Tag en kop, en gaffel og en bagepensel. Slå et æg ud i koppen, og pisk det sammen med gaflen. Pensl fastelavnsbollerne med æg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler brød og boller.
            24. Bag fastelavnsbollerne i cirka 15 minutter, til de er gyldne på toppen og lysebrune i bunden.
            25. Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist.
            26. Tag en lille skål. Kom flormelis og eventuelt kakao i skålen. Rør 2 spiseskeer vand i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur. Hvis glasuren er for tynd, så kom lidt mere flormelis i. Hvis den er for tyk, så kom lidt mere vand i. Pynt dine fastelavnsboller med glasuren.