Fastelavnsboller med marmelade

Fastelavnsboller med marmelade

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 3 timer

        Gorm har fundet sin mors gamle opskrift frem. Her fylder han fastelavnsbollerne med marmelade. Mums!

        Tip: Fyld dine fastelavnsboller 100% DIN yndlingsmarmelade. Eller find inspiration til fyld i opskrifterne på fastelavnsboller med creme eller med marcipan her på gocook.dk.

        Opskriften giver 25 fastelavnsboller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 996 kJ / 238 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 57 %
        • Fedt: 36 %
        • Heraf mættet fedt: 5,6 g.
    • Du skal bruge

    • Beskrivelse

      • Trin 1 af 22

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 22

        Mål alle ingredienserne af.

        Dej:

        • 250 g. smør
        • 700 g. hvedemel
        • 3 dl. mælk
        • 30 g. gær
        • 2 æg
        • 2 spsk. sukker
        • 1 tsk. stødt kardemomme
        • 1 æg til pensling

        Fyld:

        • 1 glas hindbærmarmelade

        Glasur:

        • 75 g. flormelis
        • Ca. 2 spsk. vand
        • Evt. 2 tsk. kakaopulver eller ½ tsk. rød frugtfarve
      • Trin 3 af 22

        Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det.

        • 250 g. smør
      • Trin 4 af 22

        Tag en stor skål. Kom cirka 600 gram af hvedemelet i skålen.

        • 700 g. hvedemel
      • Trin 5 af 22

        Tag et skærebræt. Skær smørret i små tern. Eller, hvis det stadig er hårdt, så riv det på den grove side af et rivjern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør. Kom smørret op i skålen med mel. Smuldr smørret sammen med melet, til det ligner en masse små krummer. Brug fingrene.

      • Trin 6 af 22

        Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm den op, til den er lillefingervarm. Pas på, den ikke bliver for varm! Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.

        • 3 dl. mælk
      • Trin 7 af 22

        Sluk for kogepladen, og tag gryden væk fra varmen. Smuldr gæren i mælken. Rør, til gæren er helt opløst.

        • 30 g. gær
      • Trin 8 af 22

        Kom mælkeblandingen over i skålen med hvedemel og smør. Rør det sammen.

      • Trin 9 af 22

        Tag en kop, en lille skål og en gaffel. Slå et æg ud i koppen, og kom det over i den lille skål. Gør det samme med det andet æg. Pisk æggene sammen med gaflen.

        • 2 æg
      • Trin 10 af 22

        Kom æggene, sukker og kardemomme i dejen, og rør rundt.

        • 2 spsk. sukker
        • 1 tsk. stødt kardemomme
      • Trin 11 af 22

        Tilsæt cirka 85 gram hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen er smidig, men stadig lidt fedtet. Rør rundt imens.

      • Trin 12 af 22

        Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve cirka 1 time.

      • Trin 13 af 22

        Kom bagepapir på to bageplader.

      • Trin 14 af 22

        Tag en lille skarp kniv. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.Tryk luften ud af dejen med hænderne, og del den i 4 portioner med kniven.

      • Trin 15 af 22

        Tag en kagerulle. Rul hver portion dej ud til en helt tynd firkant med kagerullen. Dejen skal være højst være ½ centimeter tyk. Skær dejen ud i cirka 25 firkanter på 15 x 15 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller fastelavnsboller ud.

      • Trin 16 af 22

        Kom 2 teskeer af 100 % din yndlingsmarmelade på midten af hver firkant. Saml firkanterne ved at folde hjørnerne ind til midten, og klem kanterne sammen, så fyldet ikke løber ud. Vend fastelavnsbollerne om. Læg fastelavnsbollerne med samlingen nedad på bagepladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder fastelavnsboller med syltetøj.

        • 1 glas hindbærmarmelade
      • Trin 17 af 22

        Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

      • Trin 18 af 22

        Læg et rent viskestykke over fastelavnsbollerne, og lad bollerne hæve i 20-30 minutter.

      • Trin 19 af 22

        Tag en kop, en gaffel og en bagepensel. Slå et æg ud i koppen, og pisk det sammen med gaflen. Pensl fastelavnsbollerne med æg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler brød og boller.

        • 1 æg til pensling
      • Trin 20 af 22

        Bag fastelavnsbollerne i cirka 15 minutter, til de er gyldne på toppen og lysebrune i bunden.

      • Trin 21 af 22

        Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist.

      • Trin 22 af 22

        Tag en lille skål. Kom flormelis og eventuelt kakao i skålen. Rør 2 spiseskeer vand i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.Hvis glasuren er for tynd, så kom lidt mere flormelis i. Hvis den er for tyk, så kom lidt mere vand i. Pynt dine fastelavnsboller med glasuren.

        • 75 g. flormelis
        • Ca. 2 spsk. vand
        • Evt. 2 tsk. kakaopulver eller ½ tsk. rød frugtfarve
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Gorm har fundet sin mors gamle opskrift frem. Her fylder han fastelavnsbollerne med marmelade. Mums!

        Tip: Fyld dine fastelavnsboller 100% DIN yndlingsmarmelade. Eller find inspiration til fyld i opskrifterne på fastelavnsboller med creme eller med marcipan her på gocook.dk.

        Opskriften giver 25 fastelavnsboller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 250 g. smør
          • 700 g. hvedemel
          • 3 dl. mælk
          • 30 g. gær
          • 2 æg
          • 2 spsk. sukker
          • 1 tsk. stødt kardemomme
          • 1 æg til pensling

          Fyld:

          • 1 glas hindbærmarmelade

          Glasur:

          • 75 g. flormelis
          • Ca. 2 spsk. vand
          • Evt. 2 tsk. kakaopulver eller ½ tsk. rød frugtfarve

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 3 teskeer
          • 1 stor skål
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 2 kopper
          • 2 gafler
          • Husholdningsfilm
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 kagerulle
          • 2 rene viskestykker
          • 1 bagepensel
          • 1 lille skål

          Beskrivelse

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det.
          4. Tag en stor skål. Kom cirka 600 gram af hvedemelet i skålen.
          5. Tag et skærebræt. Skær smørret i små tern. Eller, hvis det stadig er hårdt, så riv det på den grove side af et rivjern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør. Kom smørret op i skålen med mel. Smuldr smørret sammen med melet, til det ligner en masse små krummer. Brug fingrene.
          6. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm den op, til den er lillefingervarm. Pas på, den ikke bliver for varm! Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.
          7. Sluk for kogepladen, og tag gryden væk fra varmen. Smuldr gæren i mælken. Rør, til gæren er helt opløst.
          8. Kom mælkeblandingen over i skålen med hvedemel og smør. Rør det sammen.
          9. Tag en kop, en lille skål og en gaffel. Slå et æg ud i koppen, og kom det over i den lille skål. Gør det samme med det andet æg. Pisk æggene sammen med gaflen.
          10. Kom æggene, sukker og kardemomme i dejen, og rør rundt.
          11. Tilsæt cirka 85 gram hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen er smidig, men stadig lidt fedtet. Rør rundt imens.
          12. Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve cirka 1 time.
          13. Kom bagepapir på to bageplader.
          14. Tag en lille skarp kniv. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.Tryk luften ud af dejen med hænderne, og del den i 4 portioner med kniven.
          15. Tag en kagerulle. Rul hver portion dej ud til en helt tynd firkant med kagerullen. Dejen skal være højst være ½ centimeter tyk. Skær dejen ud i cirka 25 firkanter på 15 x 15 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller fastelavnsboller ud.
          16. Kom 2 teskeer af 100 % din yndlingsmarmelade på midten af hver firkant. Saml firkanterne ved at folde hjørnerne ind til midten, og klem kanterne sammen, så fyldet ikke løber ud. Vend fastelavnsbollerne om. Læg fastelavnsbollerne med samlingen nedad på bagepladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder fastelavnsboller med syltetøj.
          17. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
          18. Læg et rent viskestykke over fastelavnsbollerne, og lad bollerne hæve i 20-30 minutter.
          19. Tag en kop, en gaffel og en bagepensel. Slå et æg ud i koppen, og pisk det sammen med gaflen. Pensl fastelavnsbollerne med æg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler brød og boller.
          20. Bag fastelavnsbollerne i cirka 15 minutter, til de er gyldne på toppen og lysebrune i bunden.
          21. Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist.
          22. Tag en lille skål. Kom flormelis og eventuelt kakao i skålen. Rør 2 spiseskeer vand i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.Hvis glasuren er for tynd, så kom lidt mere flormelis i. Hvis den er for tyk, så kom lidt mere vand i. Pynt dine fastelavnsboller med glasuren.