Fastelavnsboller med kagecreme

Fastelavnsboller med kagecreme

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        "Min mor bager de her fantastiske fastelavnsboller, og nu har jeg overtaget opskriften. Jeg har ikke lavet særligt meget om på den, men fyldet har jeg altid selv fundet på. Prøv at se om du kan opfinde det næste geniale fastelavnsbollefyld! Mit forslag er kagecreme."

        /Gorm

        Tip: Få inspiration til 100 % dit fyld i opskrifterne på fastelavnsboller med marcipan eller med marmelade her på gocook.dk. Hvis du har dej tilbage, kan du også fylde resten af fastelavnsbollerne med din yndlingsmarmelade.

        Opskriften giver cirka 25 fastelavnsboller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1045 kJ / 250 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 52 %
        • Fedt: 38 %
        • Heraf mættet fedt: 6,0 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 2 timer

          Se filmen, hvor Gorm laver fastelavnsboller.

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 1045 kJ / 250 kcal
          • Protein: 10 %
          • Kulhydrat: 52 %
          • Fedt: 38 %
          • Heraf mættet fedt: 6,0 g.
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 29

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 29

          Find alle ingredienserne frem.

          Dej:

          • 250 g. smør
          • 700 g. hvedemel
          • 3 dl. mælk
          • 30 g. gær
          • 2 æg
          • 2 spsk. sukker
          • 1 tsk. kardemomme
          • 1 æg til pensling

          Kagecreme:

          • 4 æg
          • 4 spsk. sukker
          • 4 spsk. hvedemel
          • 5 dl mælk
          • ½ tsk. vaniljesukker

          Glasur:

          • 75 g. flormelis
          • Ca. 2 spsk. vand
          • Evt. 2 tsk. kakaopulver eller ½ tsk. rød frugtfarve
        • Trin 3 af 29

          Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det.

          • 250 g. smør
        • Trin 4 af 29

          Tag en stor skål. Kom cirka 600 gram af hvedemelet i skålen.

          • 700 g. hvedemel
        • Trin 5 af 29

          Tag et skærebræt og en kniv. Skær smørret i små tern. Eller, hvis det stadig er hårdt, så riv det på den grove side af et rivjern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør. Kom smørret ned i melet. Smuldr smørret sammen med melet, til det ligner en masse små krummer. Brug fingrene.

        • Trin 6 af 29

          Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm den op, til den er lillefingervarm. Pas på, den ikke bliver for varm! Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.

          • 3 dl. mælk
        • Trin 7 af 29

          Sluk for kogepladen, og tag gryden væk fra varmen. Smuldr gæren i mælken, og rør, til gæren er helt opløst.

          • 30 g. gær
        • Trin 8 af 29

          Kom mælkeblandingen over i skålen med hvedemel og smør. Rør det sammen.

        • Trin 9 af 29

          Tag en kop, en gaffel og lille skål. Slå et æg ud i koppen, og kom det over i den lille skål. Gør det samme med det andet æg. Pisk æggene sammen med en gaffel.

          • 2 æg
        • Trin 10 af 29

          Kom æggene, sukker og kardemomme i dejen, og rør det sammen.

          • 2 spsk. sukker
          • 1 tsk. kardemomme
        • Trin 11 af 29

          Tilsæt cirka 85 gram hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen er smidig, men stadig er lidt fedtet. Rør rundt imens.

        • Trin 12 af 29

          Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i cirka 1 time.

        • Trin 13 af 29

          Mens dejen hæver, kan du lave dit fyld: Tag en kop og en stor skål. Slå et æg ud i koppen, og kom det over skålen. Gentag med alle æggene.

          • 4 æg
        • Trin 14 af 29

          Tag en gaffel. Kom sukker og hvedemel i skålen med æg, og pisk det sammen med gaflen.

          • 4 spsk. sukker
          • 4 spsk. hvedemel
        • Trin 15 af 29

          Tag en lille gryde. Kom mælk gryden, og varm forsigtigt mælken op. Det må ikke koge.

          • 5 dl. mælk
        • Trin 16 af 29

          Hæld forsigtigt den varme mælk ned i melblandingen i en tynd stråle. Pisk imens. Det er det nemmest at være to personer: Én til at røre og én til at hælde.

        • Trin 17 af 29

          Hæld cremen tilbage i gryden, og stil gryden tilbage på kogepladen. Lad cremen koge op. Pisk jævnligt i gryden, og hold øje med, at cremen ikke brænder på.

        • Trin 18 af 29

          Sluk for kogepladen, tag gryden væk fra varmen, og lad cremen køle af.

        • Trin 19 af 29

          Kom vaniljesukker i cremen, og rør rundt. Tip: Prøv at rive lidt citronskal eller appelsinskal ned i cremen. Husk, det skal være fra økologiske frugter, når du bruger skallen.

          • ½ tsk. vaniljesukker
        • Trin 20 af 29

          Kom bagepapir på to bageplader.

        • Trin 21 af 29

          Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, og tryk luften ud af dejen. Brug hænderne. Del dejen i 4 portioner.

        • Trin 22 af 29

          Tag en kagerulle. Rul hver portion dej ud til en helt tynd firkant med kagerullen. Dejen skal være højst være ½ centimeter tyk. Skær dejen ud i cirka 25 firkanter på 15 x 15 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller fastelavnsboller ud.

        • Trin 23 af 29

          Kom 2 teskeer af cremen på midten af hver firkant. Saml firkanterne ved at folde hjørnerne ind til midten, og klem kanterne sammen, så fyldet ikke løber ud. Vend fastelavnsbollerne om. Læg dem med samlingen nedad på bagepladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder fastelavnsboller med kagecreme.

        • Trin 24 af 29

          Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

        • Trin 25 af 29

          Læg et rent viskestykke over fastelavnsbollerne, og lad dem hæve i 20-30 minutter.

        • Trin 26 af 29

          Tag en kop, en gaffel og en bagepensel. Slå et æg ud i koppen, og pisk det sammen med gaflen.Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg.

          • 1 æg
        • Trin 27 af 29

          Bag fastelavnsbollerne i cirka 15 minutter, til de er gyldne på toppen og lysebrune i bunden.

        • Trin 28 af 29

          Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist.

        • Trin 29 af 29

          Tag en lille skål. Kom flormelis og eventuelt kakao i skålen. Rør 2 spiseskeer vand i skålen. Hvis glasuren er for tynd, så kom lidt mere flormelis i. Hvis den er for tyk, så kom lidt mere vand i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur. Pynt dine fastelavnsboller med glasuren.

          • 75 g. flormelis
          • Ca. 2 spsk. vand
          • Evt. 2 tsk. kakaopulver
      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          "Min mor bager de her fantastiske fastelavnsboller, og nu har jeg overtaget opskriften. Jeg har ikke lavet særligt meget om på den, men fyldet har jeg altid selv fundet på. Prøv at se om du kan opfinde det næste geniale fastelavnsbollefyld! Mit forslag er kagecreme."

          /Gorm

          Tip: Få inspiration til 100 % dit fyld i opskrifterne på fastelavnsboller med marcipan eller med marmelade her på gocook.dk. Hvis du har dej tilbage, kan du også fylde resten af fastelavnsbollerne med din yndlingsmarmelade.

          Opskriften giver cirka 25 fastelavnsboller.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            Dej:

            • 250 g. smør
            • 700 g. hvedemel
            • 3 dl. mælk
            • 30 g. gær
            • 2 æg
            • 2 spsk. sukker
            • 1 tsk. kardemomme
            • 1 æg til pensling

            Kagecreme:

            • 4 æg
            • 4 spsk. sukker
            • 4 spsk. hvedemel
            • 5 dl mælk
            • ½ tsk. vaniljesukker

            Glasur:

            • 75 g. flormelis
            • Ca. 2 spsk. vand
            • Evt. 2 tsk. kakaopulver eller ½ tsk. rød frugtfarve

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 decilitermål
            • 2 spisesker
            • 2 teskeer
            • 1 stor skål
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 skærebræt
            • 2 små gryder
            • 2 røreskeer
            • 2 kopper
            • 2 gafler
            • 1 lille skål
            • Husholdningsfilm
            • Bagepapir
            • 2 bageplader
            • 1 mellemstor skål
            • 1 piskeris
            • 1 kagerulle
            • 2 rene viskestykker
            • 1 bagepensel

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det.
            4. Tag en stor skål. Kom cirka 600 gram af hvedemelet i skålen.
            5. Tag et skærebræt og en kniv. Skær smørret i små tern. Eller, hvis det stadig er hårdt, så riv det på den grove side af et rivjern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør. Kom smørret ned i melet. Smuldr smørret sammen med melet, til det ligner en masse små krummer. Brug fingrene.
            6. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm den op, til den er lillefingervarm. Pas på, den ikke bliver for varm! Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.
            7. Sluk for kogepladen, og tag gryden væk fra varmen. Smuldr gæren i mælken, og rør, til gæren er helt opløst.
            8. Kom mælkeblandingen over i skålen med hvedemel og smør. Rør det sammen.
            9. Tag en kop, en gaffel og lille skål. Slå et æg ud i koppen, og kom det over i den lille skål. Gør det samme med det andet æg. Pisk æggene sammen med en gaffel.
            10. Kom æggene, sukker og kardemomme i dejen, og rør det sammen.
            11. Tilsæt cirka 85 gram hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen er smidig, men stadig er lidt fedtet. Rør rundt imens.
            12. Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i cirka 1 time.
            13. Mens dejen hæver, kan du lave dit fyld: Tag en kop og en stor skål. Slå et æg ud i koppen, og kom det over skålen. Gentag med alle æggene.
            14. Tag en gaffel. Kom sukker og hvedemel i skålen med æg, og pisk det sammen med gaflen.
            15. Tag en lille gryde. Kom mælk gryden, og varm forsigtigt mælken op. Det må ikke koge.
            16. Hæld forsigtigt den varme mælk ned i melblandingen i en tynd stråle. Pisk imens. Det er det nemmest at være to personer: Én til at røre og én til at hælde.
            17. Hæld cremen tilbage i gryden, og stil gryden tilbage på kogepladen. Lad cremen koge op. Pisk jævnligt i gryden, og hold øje med, at cremen ikke brænder på.
            18. Sluk for kogepladen, tag gryden væk fra varmen, og lad cremen køle af.
            19. Kom vaniljesukker i cremen, og rør rundt. Tip: Prøv at rive lidt citronskal eller appelsinskal ned i cremen. Husk, det skal være fra økologiske frugter, når du bruger skallen.
            20. Kom bagepapir på to bageplader.
            21. Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, og tryk luften ud af dejen. Brug hænderne. Del dejen i 4 portioner.
            22. Tag en kagerulle. Rul hver portion dej ud til en helt tynd firkant med kagerullen. Dejen skal være højst være ½ centimeter tyk. Skær dejen ud i cirka 25 firkanter på 15 x 15 centimeter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller fastelavnsboller ud.
            23. Kom 2 teskeer af cremen på midten af hver firkant. Saml firkanterne ved at folde hjørnerne ind til midten, og klem kanterne sammen, så fyldet ikke løber ud. Vend fastelavnsbollerne om. Læg dem med samlingen nedad på bagepladen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder fastelavnsboller med kagecreme.
            24. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
            25. Læg et rent viskestykke over fastelavnsbollerne, og lad dem hæve i 20-30 minutter.
            26. Tag en kop, en gaffel og en bagepensel. Slå et æg ud i koppen, og pisk det sammen med gaflen.Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg.
            27. Bag fastelavnsbollerne i cirka 15 minutter, til de er gyldne på toppen og lysebrune i bunden.
            28. Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist.
            29. Tag en lille skål. Kom flormelis og eventuelt kakao i skålen. Rør 2 spiseskeer vand i skålen. Hvis glasuren er for tynd, så kom lidt mere flormelis i. Hvis den er for tyk, så kom lidt mere vand i. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur. Pynt dine fastelavnsboller med glasuren.