Farsbrød

Farsbrød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Ornli’ mormorret dér - det er noget, vi kan lide. Brun sovs og saftige skiver farsbrød. Mums.

        Tip: Servér med en grøn salat til.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3159 kJ / 755 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 35 %
        • Fedt: 47 %
        • Heraf mættet fedt: 4,5 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 22

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 22

        Find alle ingredienserne frem.

        Farsbrød:

        • ½ gulerod
        • 100 g. knoldselleri
        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
        • 200 g. hakket kalv og flæsk
        • ½ spsk. salt
        • ½ æg
        • 1 ½ spsk. rasp
        • ¾ dl. mælk
        • ½ knivspids peber
        • 4 skiver bacon

        Ovnbagte kartofler:

        • 6 kartofler
        • 3 spsk. olie
        • ½ tsk. groft salt

        Sovs:

        • ½ spsk. smør
        • 1 spsk. hvedemel
        • 2 dl. mælk
        • sovsekulør
        • 1 spsk. ribsgele
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 22

        Farsbrød: Skræl guleroden, og riv den på den fine side af et rivejern.

        • ½ gulerod
      • Trin 4 af 22

        Læg knoldsellerien med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af med kniven oppefra og ned. Skær sellerien i mindre stykker, og riv dem på den fine side af rivejernet.

        • 100 g. knoldselleri
      • Trin 5 af 22

        Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 6 af 22

        Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 7 af 22

        Tag en stegepande. Kom olie på, og varm op. Kom gulerødder, selleri, løg og hvidløg på, og svits i 2 minutter.

      • Trin 8 af 22

        Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet er sejt.

        • 200 g. hakket kalv og flæsk
        • ½ spsk. salt
      • Trin 9 af 22

        Slå ægget ud i en kop, og kom det op i skålen.

        • ½ æg
      • Trin 10 af 22

        Tilsæt de stegte grøntsager, rasp, mælk og peber. Rør farsen sammen, til den er ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 ½ spsk. rasp
        • ¾ dl. mælk
        • ½ knivspids peber
      • Trin 11 af 22

        Tænd for ovnen på 180 grader varmluft, og smør en brødform med lidt olie.

      • Trin 12 af 22

        Kom farsen op i brødformen. Fordel baconskiverne over.

        • 4 skiver bacon
      • Trin 13 af 22

        Bag farsbrødet i cirka 45 minutter, til det er gennembagt, og er 75 grader i midten. Brug et stegetermometer.

      • Trin 14 af 22

        Ovnbagte kartofler: Læg bagepapir i en bradepande.

      • Trin 15 af 22

        Vask kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem i bradepanden.

        • 6 kartofler
      • Trin 16 af 22

        Hæld olie og salt over kartoflerne, og bland rundt med hænderne, så det bliver jævnt fordelt.

        • 3 spsk. olie
        • ½ tsk. salt
      • Trin 17 af 22

        Kom bradepanden i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 45 minutter, til de er møre.

      • Trin 18 af 22

        Tag farsbrødet og kartoflerne ud af ovnen.

      • Trin 19 af 22

        Sovs: Tag en lille gryde og et piskeris. Kom smør i gryden, og smelt det ved lav varme. Tilsæt hvedemel, og pisk sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.

        • ½ spsk. smør
        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 20 af 22

        Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Bring sovsen i kog, og lad den koge cirka 5 minutter.

        • 2 dl. mælk
      • Trin 21 af 22

        Tilsæt sovsekulør dråbe for dråbe, til du får den farve, du vil have.

        • sovsekulør
      • Trin 22 af 22

        Smag sovsen til med ribsgele, salt og peber. Server farsbrødet med ovnbagte kartofler, sovs og en grøn salat.

        • 1 spsk. ribsgele
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ornli’ mormorret dér - det er noget, vi kan lide. Brun sovs og saftige skiver farsbrød. Mums.

        Tip: Servér med en grøn salat til.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Farsbrød:

          • ½ gulerod
          • 100 g. knoldselleri
          • ½ løg
          • 1 fed hvidløg
          • 200 g. hakket kalv og flæsk
          • ½ spsk. salt
          • ½ æg
          • 1 ½ spsk. rasp
          • ¾ dl. mælk
          • ½ knivspids peber
          • 4 skiver bacon

          Ovnbagte kartofler:

          • 6 kartofler
          • 3 spsk. olie
          • ½ tsk. groft salt

          Sovs:

          • ½ spsk. smør
          • 1 spsk. hvedemel
          • 2 dl. mælk
          • sovsekulør
          • 1 spsk. ribsgele
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 gulerodsskræller
          • 1 rivejern
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 kop
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 røreske
          • 1 brødform
          • 1 bradepande
          • Bagepapir
          • 1 lille gryde
          • 1 piskeris

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Farsbrød: Skræl guleroden, og riv den på den fine side af et rivejern.
          4. Læg knoldsellerien med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af med kniven oppefra og ned. Skær sellerien i mindre stykker, og riv dem på den fine side af rivejernet.
          5. Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          6. Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
          7. Tag en stegepande. Kom olie på, og varm op. Kom gulerødder, selleri, løg og hvidløg på, og svits i 2 minutter.
          8. Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet er sejt.
          9. Slå ægget ud i en kop, og kom det op i skålen.
          10. Tilsæt de stegte grøntsager, rasp, mælk og peber. Rør farsen sammen, til den er ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          11. Tænd for ovnen på 180 grader varmluft, og smør en brødform med lidt olie.
          12. Kom farsen op i brødformen. Fordel baconskiverne over.
          13. Bag farsbrødet i cirka 45 minutter, til det er gennembagt, og er 75 grader i midten. Brug et stegetermometer.
          14. Ovnbagte kartofler: Læg bagepapir i en bradepande.
          15. Vask kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem i bradepanden.
          16. Hæld olie og salt over kartoflerne, og bland rundt med hænderne, så det bliver jævnt fordelt.
          17. Kom bradepanden i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 45 minutter, til de er møre.
          18. Tag farsbrødet og kartoflerne ud af ovnen.
          19. Sovs: Tag en lille gryde og et piskeris. Kom smør i gryden, og smelt det ved lav varme. Tilsæt hvedemel, og pisk sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
          20. Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Bring sovsen i kog, og lad den koge cirka 5 minutter.
          21. Tilsæt sovsekulør dråbe for dråbe, til du får den farve, du vil have.
          22. Smag sovsen til med ribsgele, salt og peber. Server farsbrødet med ovnbagte kartofler, sovs og en grøn salat.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Ornli’ mormorret dér - det er noget, vi kan lide. Brun sovs og saftige skiver farsbrød. Mums.

            Tip: Servér med en grøn salat til.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3159 kJ / 755 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 35 %
            • Fedt: 47 %
            • Heraf mættet fedt: 4,5 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 22

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 22

            Find alle ingredienserne frem.

            Ingredienser

            Farsbrød:

            • 1 gulerod
            • ¼ knoldselleri
            • 1 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 400 g. hakket kalv og flæsk
            • 1 spsk. salt
            • 1 æg
            • 3 spsk. rasp
            • 1 ½ dl. mælk
            • 1 knivspids peber
            • 8 skiver bacon

            Ovnbagte kartofler:

            • 12 kartofler
            • 6 spsk. olie
            • 1 tsk. salt

            Sovs:

            • 1 spsk. smør
            • 2 spsk. hvedemel
            • 4 dl. mælk
            • sovsekulør
            • 2 spsk. ribsgele
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 22

            Farsbrød: Skræl guleroden, og riv den på den fine side af et rivejern.

            • 1 gulerod
          • Trin 4 af 22

            Læg knoldsellerien med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af med kniven oppefra og ned. Skær sellerien i mindre stykker, og riv dem på den fine side af rivejernet.

            • ¼ knoldselleri
          • Trin 5 af 22

            Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 6 af 22

            Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 7 af 22

            Tag en stegepande. Kom olie på, og varm op. Kom gulerødder, selleri, løg og hvidløg på, og svits i 2 minutter.

          • Trin 8 af 22

            Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet er sejt.

            • 400 g. hakket kalv og flæsk
            • 1 spsk. salt
               
          • Trin 9 af 22

            Slå ægget ud i en kop, og kom det op i skålen.

            • 1 æg
          • Trin 10 af 22

            Tilsæt de stegte grøntsager, rasp, mælk og peber. Rør farsen sammen, til den er ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 3 spsk. rasp
            • 1 ½ dl. mælk
            • 1 knivspids peber
          • Trin 11 af 22

            Tænd for ovnen på 180 grader varmluft, og smør en brødform med lidt olie.

          • Trin 12 af 22

            Kom farsen op i brødformen. Fordel baconskiverne over.

            • 8 skiver bacon
          • Trin 13 af 22

            Bag farsbrødet i cirka 45 minutter, til det er gennembagt, og er 75 grader i midten. Brug et stegetermometer.

          • Trin 14 af 22

            Ovnbagte kartofler: Læg bagepapir i en bradepande.

          • Trin 15 af 22

            Vask kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem i bradepanden.

            • 12 kartofler
          • Trin 16 af 22

            Hæld olie og salt over kartoflerne, og bland rundt med hænderne, så det bliver jævnt fordelt.

            • 6 spsk. olie
            • 1 tsk. salt
          • Trin 17 af 22

            Kom bradepanden i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 45 minutter, til de er møre.

          • Trin 18 af 22

            Tag farsbrødet og kartoflerne ud af ovnen.

          • Trin 19 af 22

            Sovs: Tag en lille gryde og et piskeris. Kom smør i gryden, og smelt det ved lav varme. Tilsæt hvedemel, og pisk sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.

            • 1 spsk. smør
            • 2 spsk. hvedemel
          • Trin 20 af 22

            Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Bring sovsen i kog, og lad den koge cirka 5 minutter.

            • 4 dl. mælk
          • Trin 21 af 22

            Tilsæt sovsekulør dråbe for dråbe, til du får den farve, du vil have.

            • sovsekulør
          • Trin 22 af 22

            Smag sovsen til med ribsgele, salt og peber. Server farsbrødet med ovnbagte kartofler, sovs og en grøn salat.

            • 2 spsk. ribsgele
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Ornli’ mormorret dér - det er noget, vi kan lide. Brun sovs og saftige skiver farsbrød. Mums.

            Tip: Servér med en grøn salat til.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Farsbrød:

              • 1 gulerod
              • ¼ knoldselleri
              • 1 løg
              • 2 fed hvidløg
              • 400 g. hakket kalv og flæsk
              • 1 spsk. salt
              • 1 æg
              • 3 spsk. rasp
              • 1 ½ dl. mælk
              • 1 knivspids peber
              • 8 skiver bacon

              Ovnbagte kartofler:

              • 12 kartofler
              • 6 spsk. olie
              • 1 tsk. salt

              Sovs:

              • 1 spsk. smør
              • 2 spsk. hvedemel
              • 4 dl. mælk
              • sovsekulør
              • 2 spsk. ribsgele
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 gulerodsskræller
              • 1 rivejern
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 kop
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 røreske
              • 1 brødform
              • 1 bradepande
              • Bagepapir
              • 1 lille gryde
              • 1 piskeris
                 
              •  

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Farsbrød: Skræl guleroden, og riv den på den fine side af et rivejern.
              4. Læg knoldsellerien med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af med kniven oppefra og ned. Skær sellerien i mindre stykker, og riv dem på den fine side af rivejernet.
              5. Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              6. Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
              7. Tag en stegepande. Kom olie på, og varm op. Kom gulerødder, selleri, løg og hvidløg på, og svits i 2 minutter.
              8. Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet er sejt.
              9. Slå ægget ud i en kop, og kom det op i skålen.
              10. Tilsæt de stegte grøntsager, rasp, mælk og peber. Rør farsen sammen, til den er ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              11. Tænd for ovnen på 180 grader varmluft, og smør en brødform med lidt olie.
              12. Kom farsen op i brødformen. Fordel baconskiverne over.
              13. Bag farsbrødet i cirka 45 minutter, til det er gennembagt, og er 75 grader i midten. Brug et stegetermometer.
              14. Ovnbagte kartofler: Læg bagepapir i en bradepande.
              15. Vask kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem i bradepanden.
              16. Hæld olie og salt over kartoflerne, og bland rundt med hænderne, så det bliver jævnt fordelt.
              17. Kom bradepanden i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 45 minutter, til de er møre.
              18. Tag farsbrødet og kartoflerne ud af ovnen.
              19. Sovs: Tag en lille gryde og et piskeris. Kom smør i gryden, og smelt det ved lav varme. Tilsæt hvedemel, og pisk sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
              20. Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Bring sovsen i kog, og lad den koge cirka 5 minutter.
              21. Tilsæt sovsekulør dråbe for dråbe, til du får den farve, du vil have.
              22. Smag sovsen til med ribsgele, salt og peber. Server farsbrødet med ovnbagte kartofler, sovs og en grøn salat.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Ornli’ mormorret dér - det er noget, vi kan lide. Brun sovs og saftige skiver farsbrød. Mums.

                Tip: Servér med en grøn salat til.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3159 kJ / 755 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 35 %
                • Fedt: 47 %
                • Heraf mættet fedt: 4,5 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 22

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 22

                Find alle ingredienserne frem.

                Farsbrød:

                • 1 ½ gulerod
                • ½ knoldselleri
                • 1 ½ løg
                • 3 fed hvidløg
                • 600 g. hakket kalv og flæsk
                • 1 ½ spsk. salt
                • 1 ½ æg
                • 4 ½ spsk. rasp
                • 2 ¼ dl. mælk
                • 1 ½ knivspids peber
                • 12 skiver bacon

                Ovnbagte kartofler:

                • 18 kartofler
                • 9 spsk. olie
                • 1 ½ tsk. salt

                Sovs:

                • 1 ½ spsk. smør
                • 3 spsk. hvedemel
                • 6 dl. mælk
                • sovsekulør
                • 3 spsk. ribsgele
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 22

                Farsbrød: Skræl gulerod, og riv den på den fine side af et rivejern.

                • 1 ½ gulerod
              • Trin 4 af 22

                Læg knoldsellerien med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af med kniven oppefra og ned. Skær sellerien i mindre stykker, og riv dem på den fine side af rivejernet.

                • ½ knoldselleri
              • Trin 5 af 22

                Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 6 af 22

                Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 7 af 22

                Tag en stegepande. Kom olie på, og varm op. Kom gulerødder, selleri, løg og hvidløg på, og svits i 2 minutter.

              • Trin 8 af 22

                Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet er sejt.

                • 600 g. hakket kalv og flæsk
                • 1 ½ spsk. salt
              • Trin 9 af 22

                Slå ægget ud i en kop, og kom det op i skålen.

                • 1 ½ æg
              • Trin 10 af 22

                Tilsæt de stegte grøntsager, rasp, mælk og peber. Rør farsen sammen, til den er ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 4 ½ spsk. rasp
                • 2 ¼ dl. mælk
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 11 af 22

                Tænd for ovnen på 180 grader varmluft, og smør en brødform med lidt olie.

              • Trin 12 af 22

                Kom farsen op i brødformen. Fordel baconskiverne over.

                • 12 skiver bacon
              • Trin 13 af 22

                Bag farsbrødet i cirka 45 minutter, til det er gennembagt, og er 75 grader i midten. Brug et stegetermometer.

              • Trin 14 af 22

                Ovnbagte kartofler: Læg bagepapir i en bradepande.

              • Trin 15 af 22

                Vask kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem i bradepanden.

                • 18 kartofler
              • Trin 16 af 22

                Hæld olie og salt over kartoflerne, og bland rundt med hænderne, så det bliver jævnt fordelt.

                • 9 spsk. olie
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 17 af 22

                Kom bradepanden i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 45 minutter, til de er møre.

              • Trin 18 af 22

                Tag farsbrødet og kartoflerne ud af ovnen.

              • Trin 19 af 22

                Sovs: Tag en lille gryde og et piskeris. Kom smør i gryden, og smelt det ved lav varme. Tilsæt hvedemel, og pisk sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.

                • 1 ½ spsk. smør
                • 3 spsk. hvedemel
              • Trin 20 af 22

                Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Bring sovsen i kog, og lad den koge cirka 5 minutter.

                • 6 dl. mælk
              • Trin 21 af 22

                Tilsæt sovsekulør dråbe for dråbe, til du får den farve, du vil have.

                • sovsekulør
              • Trin 22 af 22

                Smag sovsen til med ribsgele, salt og peber. Server farsbrødet med ovnbagte kartofler, sovs og en grøn salat.

                • 3 spsk. ribsgele
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Ornli’ mormorret dér - det er noget, vi kan lide. Brun sovs og saftige skiver farsbrød. Mums.

                Tip: Servér med en grøn salat til.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Farsbrød:

                  • 1 ½ gulerod
                  • ½ knoldselleri
                  • 1 ½ løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 600 g. hakket kalv og flæsk
                  • 1 ½ spsk. salt
                  • 1 ½ æg
                  • 4 ½ spsk. rasp
                  • 2 ¼ dl. mælk
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 12 skiver bacon

                  Ovnbagte kartofler:

                  • 18 kartofler
                  • 9 spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Sovs:

                  • 1 ½ spsk. smør
                  • 3 spsk. hvedemel
                  • 6 dl. mælk
                  • sovsekulør
                  • 3 spsk. ribsgele
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 gulerodsskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 kop
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 røreske
                  • 1 brødform
                  • 1 bradepande
                  • Bagepapir
                  • 1 lille gryde
                  • 1 piskeris

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Farsbrød: Skræl gulerod, og riv den på den fine side af et rivejern.
                  4. Læg knoldsellerien med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af med kniven oppefra og ned. Skær sellerien i mindre stykker, og riv dem på den fine side af rivejernet.
                  5. Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  6. Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
                  7. Tag en stegepande. Kom olie på, og varm op. Kom gulerødder, selleri, løg og hvidløg på, og svits i 2 minutter.
                  8. Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet er sejt.
                  9. Slå ægget ud i en kop, og kom det op i skålen.
                  10. Tilsæt de stegte grøntsager, rasp, mælk og peber. Rør farsen sammen, til den er ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  11. Tænd for ovnen på 180 grader varmluft, og smør en brødform med lidt olie.
                  12. Kom farsen op i brødformen. Fordel baconskiverne over.
                  13. Bag farsbrødet i cirka 45 minutter, til det er gennembagt, og er 75 grader i midten. Brug et stegetermometer.
                  14. Ovnbagte kartofler: Læg bagepapir i en bradepande.
                  15. Vask kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem i bradepanden.
                  16. Hæld olie og salt over kartoflerne, og bland rundt med hænderne, så det bliver jævnt fordelt.
                  17. Kom bradepanden i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 45 minutter, til de er møre.
                  18. Tag farsbrødet og kartoflerne ud af ovnen.
                  19. Sovs: Tag en lille gryde og et piskeris. Kom smør i gryden, og smelt det ved lav varme. Tilsæt hvedemel, og pisk sammen. Klik på videoen og se, hvordan du laver en smørbolle.
                  20. Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Bring sovsen i kog, og lad den koge cirka 5 minutter.
                  21. Tilsæt sovsekulør dråbe for dråbe, til du får den farve, du vil have.
                  22. Smag sovsen til med ribsgele, salt og peber. Server farsbrødet med ovnbagte kartofler, sovs og en grøn salat.