Farsbrød med yoghurtdip
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Det er ikke kun fars brød, men også mors brød, og snart kan det også blive dit. Farsbrødet er lavet af hakket kød og masser af grøntsager. Spis det med en frisk yoghurt-dip til. Giv din fars gamle farsbrød kamp til stregen med et nyt og hipt farsbrød.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1784 kJ / 425 kcal
- Protein: 27 %
- Kulhydrat: 24 %
- Fedt: 49 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 200 g. hakket kød; f.eks. kalv og flæsk
- 1 tsk. groft salt
- 1 æg
- ½ dl. hvedemel (evt. havregryn)
- ½ knivspids peber
- 1 tsk. allehånde
- 1 dl. mælk
Fyld:
- 125 g. grønne bønner
- 1 ½ porre
- ½ rød peberfrugt
- ½ spsk. olie
- ½ tsk. groft salt
- ½ knivspids peber
Yoghurtdip:
- 100 g. yoghurt 10 % eller skyr
- 1 fed hvidløg
- ½ knivspids paprika eller cayennepeber
- 1 spsk. hakket persille
- ½ tsk. groft salt
Salat:
- 1 spsk. vand
- 1 spsk. eddike
- ¼ tsk. sukker
- ¼ salathoved
- ¼ agurk
- Groft brød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 2 decilitermål
- 3 måleskeer
- 1 mellem skål
- 2 grydeskeer
- 1 kop
- 1 dørslag
- 1 mellem gryde
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 bagerist
- 1 ovnfast fad
- Bagepapir
- 1 lille skål
- 1 hvidløgspresser
- 1 røreske
Sådan gør du
- Trin 1 af 25
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 25
Find alle ingredienserne frem.
- 200 g. hakket kød; f.eks. kalv og flæsk
- 1 tsk. groft salt
- 1 æg
- ½ dl. hvedemel (evt. havregryn)
- ½ knivspids peber
- 1 tsk. allehånde
- 1 dl. mælk
Fyld:
- 125 g. grønne bønner
- 1 ½ porre
- ½ rød peberfrugt
- ½ spsk. olivenolie
- ½ tsk. groft salt
- ½ knivspids peber
Yoghurtdip:
- 100 g. yoghurt 10 % eller skyr
- 1 fed hvidløg
- ½ knivspids paprika eller cayennepeber
- 1 spsk. hakket persille
- ½ tsk. groft salt
Salat:
- 1 spsk. vand
- 1 spsk. eddike
- ¼ tsk. sukker
- ¼ salathoved
- ¼ agurk
- 200 g. hakket kød; f.eks. kalv og flæsk
- 1 tsk. groft salt
- 1 æg
- ½ dl. hvedemel (evt. havregryn)
- ½ knivspids peber
- 1 tsk. allehånde
- 1 dl. mælk
Fyld:
- 125 g. grønne bønner
- 1 ½ porre
- ½ rød peberfrugt
- ½ spsk. olivenolie
- ½ tsk. groft salt
- ½ knivspids peber
Yoghurtdip:
- 100 g. yoghurt 10 % eller skyr
- 1 fed hvidløg
- ½ knivspids paprika eller cayennepeber
- 1 spsk. hakket persille
- ½ tsk. groft salt
Tilbehør:
- 1 spsk. vand
- 1 spsk. eddike
- ¼ tsk. sukker
- ¼ salathoved
- ¼ agurk
- Groft brød
- Trin 3 af 25
Fars: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- 200 g. hakket kød
- 1 tsk. groft salt
- Trin 4 af 25
Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 5 af 25
Tilsæt hvedemel, peber og allehånde. Rør rundt.
- ½ dl. hvedemel (evt. havregryn)
- ½ knivspids peber
- 1 tsk. allehånde
- Trin 6 af 25
Kom mælken i farsen lidt ad gangen, mens du rører farsen sammen. Den skal være lidt klistret, men må ikke blive så flydende, at du ikke kan forme farsbrødet.
- 1 dl. mælk
- Trin 7 af 25
Læg husholdningsfilm over skålen, og stil farsen på køl, mens du laver fyldet.
- Trin 8 af 25
Fyld: Læg de grønne bønner i et dørslag, og skyl dem i koldt vand. Nip eller skær enderne af bønnerne.
- 125 g. grønne bønner
- Trin 9 af 25
Skær bønnerne i små stykker.
- Trin 10 af 25
Skyl, og rens porrerne: Skær roden og lidt af toppen af hver porre. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt i koldt vand. Sørg for at bladene bliver skilt fra hinanden, mens du skyller. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
- 1 ½ porre
- Trin 11 af 25
Skær porrerne i cirka ½ centimeter tykke ringe.
- Trin 12 af 25
Skyl peberfrugten, og del den på langs. Skær stilken af, og fjern kernerne. Skær peberfrugten i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- ½ peberfrugt
- Trin 13 af 25
Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 14 af 25
Læg bagepapir i et ovnfast fad.
- Trin 15 af 25
Kom olie i en gryde, og varm det op. Svits bønner, porrer og peberfrugt ved middel varme i cirka 7 minutter, til de er bløde. Rør rundt i mens. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
- ½ spsk. olie
- Trin 16 af 25
Krydr med salt og peber. Sluk, og lad grøntsagerne køle lidt af.
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 17 af 25
Tag farsen ud af køleskabet. Kom bønner, porrer og peberfrugt i farsen, og rør rundt, til fyldet er jævnt fordelt.
- Trin 18 af 25
Hæld farsen ud på bagepapiret, og fordel det på fadet i et jævnt lag. Gør hænderne våde, og glat farsbrødets overflade med hænderne.
- Trin 19 af 25
Sæt det ovnfaste fad på bageristen i ovnen, og bag farsbrødet i cirka 30 minutter, indtil det er gennemstegt. Farsbrødet skal være 75 grader i midten. Brug et stegetermometer til at tjekke.
- Trin 20 af 25
Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr op i en skål.
- 100 g. yoghurt 10 % eller skyr
- Trin 21 af 25
Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og put det i yoghurten. Tilsæt paprika eller cayennepeber.
- 1 fed hvidløg
- ½ knivspids paprika eller cayennepeber
- Trin 22 af 25
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet, Hak persillen fint, og kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Rør det hele sammen, og smag til med salt.
- 1 spsk. hakket persille
- ½ tsk. salt
- Trin 23 af 25
Salat: Kom vand, eddike og sukker i en skål, og rør det sammen.
- 1 spsk. vand
- 1 spsk. eddike
- ¼ tsk. sukker
- Trin 24 af 25
Pluk bladene af salathovedet, Skyl bladene, og skær dem i stor sykker. Kom dem op i skålen.
- ¼ salathoved
- Trin 25 af 25
Skyl agurken, og skær den i tern. Kom ternene op i skålen, og vend salaten rundt. Servér skiver af farsbrødet med salat, yoghurtdip og groft brød til.
- ¼ agurk
- Groft brød
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Det er ikke kun fars brød, men også mors brød, og snart kan det også blive dit. Farsbrødet er lavet af hakket kød og masser af grøntsager. Spis det med en frisk yoghurt-dip til. Giv din fars gamle farsbrød kamp til stregen med et nyt og hipt farsbrød.
Du skal bruge
Ingredienser
- 200 g. hakket kød; f.eks. kalv og flæsk
- 1 tsk. groft salt
- 1 æg
- ½ dl. hvedemel (evt. havregryn)
- ½ knivspids peber
- 1 tsk. allehånde
- 1 dl. mælk
Fyld:
- 125 g. grønne bønner
- 1 ½ porre
- ½ rød peberfrugt
- ½ spsk. olivenolie
- ½ tsk. groft salt
- ½ knivspids peber
Yoghurtdip:
- 100 g. yoghurt 10 % eller skyr
- 1 fed hvidløg
- ½ knivspids paprika eller cayennepeber
- 1 spsk. hakket persille
- ½ tsk. groft salt
Salat:
- 1 spsk. vand
- 1 spsk. eddike
- ¼ tsk. sukker
- ¼ salathoved
- ¼ agurk
- Groft brød
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 decilitermål
- 1 sæt måleskeer
- 1 mellem skål
- 2 grydeskeer
- 1 kop
- 1 dørslag
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 bagerist
- 1 stk. bagepapir
- 1 ovnfast fad
- 1 lille skål
- 1 hvidløgspresser
- 1 røreske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Fars: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Tilsæt hvedemel, peber og allehånde. Rør rundt.
- Kom mælken i farsen lidt ad gangen, mens du rører farsen sammen. Den skal være lidt klistret, men må ikke blive så flydende, at du ikke kan forme farsbrødet.
- Læg husholdningsfilm over skålen, og stil farsen på køl, mens du laver fyldet.
- Fyld: Læg de grønne bønner i et dørslag, og skyl dem i koldt vand. Nip eller skær enderne af bønnerne.
- Skær bønnerne i små stykker.
- Skyl, og rens porrerne: Skær roden og lidt af toppen af hver porre. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt i koldt vand. Sørg for at bladene bliver skilt fra hinanden, mens du skyller. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
- Skær porrerne i cirka ½ centimeter tykke ringe.
- Skyl peberfrugten, og del den på langs. Skær stilken af, og fjern kernerne. Skær peberfrugten i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.
- Læg bagepapir i et ovnfast fad.
- Kom olie i en gryde, og varm det op. Svits bønner, porrer og peberfrugt ved middel varme i cirka 7 minutter, til de er bløde. Rør rundt i mens. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
- Krydr med salt og peber. Sluk, og lad grøntsagerne køle lidt af.
- Tag farsen ud af køleskabet. Kom bønner, porrer og peberfrugt i farsen, og rør rundt, til fyldet er jævnt fordelt.
- Hæld farsen ud på bagepapiret, og fordel det på fadet i et jævnt lag. Gør hænderne våde, og glat farsbrødets overflade med hænderne.
- Sæt det ovnfaste fad på bageristen i ovnen, og bag farsbrødet i cirka 30 minutter, indtil det er gennemstegt. Farsbrødet skal være 75 grader i midten. Brug et stegetermometer til at tjekke.
- Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr op i en skål.
- Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og put det i yoghurten. Tilsæt paprika eller cayennepeber.
- Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet, Hak persillen fint, og kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Rør det hele sammen, og smag til med salt.
- Salat: Kom vand, eddike og sukker i en skål, og rør det sammen.
- Pluk bladene af salathovedet, Skyl bladene, og skær dem i stor sykker. Kom dem op i skålen.
- Skyl agurken, og skær den i tern. Kom ternene op i skålen, og vend salaten rundt. Servér skiver af farsbrødet med salat, yoghurtdip og groft brød til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Det er ikke kun fars brød, men også mors brød, og snart kan det også blive dit. Farsbrødet er lavet af hakket kød og masser af grøntsager. Spis det med en frisk yoghurt-dip til. Giv din fars gamle farsbrød kamp til stregen med et nyt og hipt farsbrød.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1784 kJ / 425 kcal
- Protein: 27 %
- Kulhydrat: 24 %
- Fedt: 49 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 400 g. hakket kød; f.eks. kalv og flæsk
- 2 tsk. groft salt
- 1 æg
- 1 dl. hvedemel (evt. havregryn)
- 1 knivspids peber
- 2 tsk. allehånde
- 1 ½ dl. mælk
Fyld:
- 250 g. grønne bønner
- 3 porrer
- 1 rød peberfrugt
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
Yoghurtdip:
- 200 g. yoghurt 10 % eller skyr
- 1-2 fed hvidløg
- 1 knivspids paprika eller cayennepeber
- 2 spsk. hakket persille
- 1 tsk. groft salt
Salat:
- 2 spsk. vand
- 2 spsk. eddike
- ½ tsk. sukker
- ½ salathoved
- ½ agurk
- Groft brød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 2 decilitermål
- 3 måleskeer
- 1 mellem skål
- 2 grydeskeer
- 1 kop
- 1 dørslag
- 1 mellem gryde
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 bagerist
- 1 ovnfast fad
- Bagepapir
- 1 lille skål
- 1 hvidløgspresser
- 1 røreske
Sådan gør du
- Trin 1 af 25
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 25
Find alle ingredienserne frem.
- 400 g. hakket kød; f.eks. kalv og flæsk
- 2 tsk. groft salt
- 1 æg
- 1 dl. hvedemel (evt. havregryn)
- 1 knivspids peber
- 2 tsk. allehånde
- 1 ½ dl. mælk
Fyld:
- 250 g. grønne bønner
- 3 porrer
- 1 rød peberfrugt
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
Yoghurtdip:
- 200 g. yoghurt 10 % eller skyr
- 1-2 fed hvidløg
- 1 knivspids paprika eller cayennepeber
- 2 spsk. hakket persille
- 1 tsk. groft salt
Salat:
- 2 spsk. vand
- 2 spsk. eddike
- ½ tsk. sukker
- ½ salathoved
- ½ agurk
- Groft brød
- Trin 3 af 25
Fars: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- 400 g. hakket kød
- 2 tsk. groft salt
- Trin 4 af 25
Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 5 af 25
Tilsæt hvedemel, peber og allehånde. Rør rundt.
- 1 dl. hvedemel (evt. havregryn)
- 1 knivspids peber
- 2 tsk. allehånde
- Trin 6 af 25
Kom mælken i farsen lidt ad gangen, mens du rører farsen sammen. Den skal være lidt klistret, men må ikke blive så flydende, at du ikke kan forme farsbrødet.
- 1 ½ dl. mælk
- Trin 7 af 25
Læg husholdningsfilm over skålen, og stil farsen på køl, mens du laver fyldet.
- Trin 8 af 25
Fyld: Læg de grønne bønner i et dørslag, og skyl dem i koldt vand. Nip eller skær enderne af bønnerne.
- 250 g. grønne bønner
- Trin 9 af 25
Skær bønnerne i små stykker.
- Trin 10 af 25
Skyl, og rens porrerne: Skær roden og lidt af toppen af hver porre. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt i koldt vand. Sørg for at bladene bliver skilt fra hinanden, mens du skyller. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
- 3 porrer
- Trin 11 af 25
Skær porrerne i cirka ½ centimeter tykke ringe.
- Trin 12 af 25
Skyl peberfrugten, og del den på langs. Skær stilken af, og fjern kernerne. Skær peberfrugten i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- 1 peberfrugt
- Trin 13 af 25
Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 14 af 25
Læg bagepapir i et ovnfast fad.
- Trin 15 af 25
Kom olie i en gryde, og varm det op. Svits bønner, porrer og peberfrugt ved middel varme i cirka 7 minutter, til de er bløde. Rør rundt i mens. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
- 1 spsk. olie
- Trin 16 af 25
Krydr med salt og peber. Sluk, og lad grøntsagerne køle lidt af.
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 17 af 25
Tag farsen ud af køleskabet. Kom bønner, porrer og peberfrugt i farsen, og rør rundt, til fyldet er jævnt fordelt.
- Trin 18 af 25
Hæld farsen ud på bagepapiret, og fordel det på fadet i et jævnt lag. Gør hænderne våde, og glat farsbrødets overflade med hænderne.
- Trin 19 af 25
Sæt det ovnfaste fad på bageristen i ovnen, og bag farsbrødet i cirka 30 minutter, indtil det er gennemstegt. Farsbrødet skal være 75 grader i midten. Brug et stegetermometer til at tjekke.
- Trin 20 af 25
Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr op i en skål.
- 200 g. yoghurt 10 % eller skyr
- Trin 21 af 25
Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og put det i yoghurten. Tilsæt paprika eller cayennepeber.
- 1-2 fed hvidløg
- 1 knivspids paprika eller cayennepeber
- Trin 22 af 25
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet, Hak persillen fint, og kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Rør det hele sammen, og smag til med salt.
- 2 spsk. hakket persille
- 1 tsk. salt
- Trin 23 af 25
Salat: Kom vand, eddike og sukker i en skål, og rør det sammen.
- 2 spsk. vand
- 2 spsk. eddike
- ½ tsk. sukker
- Trin 24 af 25
Pluk bladene af salathovedet, Skyl bladene, og skær dem i stor sykker. Kom dem op i skålen.
- ½ salathoved
- Trin 25 af 25
Skyl agurken, og skær den i tern. Kom ternene op i skålen, og vend salaten rundt. Servér skiver af farsbrødet med salat, yoghurtdip og groft brød til.
- ½ agurk
- Groft brød
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Det er ikke kun fars brød, men også mors brød, og snart kan det også blive dit. Farsbrødet er lavet af hakket kød og masser af grøntsager. Spis det med en frisk yoghurt-dip til. Giv din fars gamle farsbrød kamp til stregen med et nyt og hipt farsbrød.
Du skal bruge
Ingredienser
- 400 g. hakket kød; f.eks. kalv og flæsk
- 2 tsk. groft salt
- 1 æg
- 1 dl. hvedemel (evt. havregryn)
- 1 knivspids peber
- 2 tsk. allehånde
- 1 ½ dl. mælk
Fyld:
- 250 g. grønne bønner
- 3 porrer
- 1 rød peberfrugt
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
Yoghurtdip:
- 200 g. yoghurt 10 % eller skyr
- 1-2 fed hvidløg
- 1 knivspids paprika eller cayennepeber
- 2 spsk. hakket persille
- 1 tsk. groft salt
Salat:
- 2 spsk. vand
- 2 spsk. eddike
- ½ tsk. sukker
- ½ salathoved
- ½ agurk
- Groft brød
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 decilitermål
- 1 sæt måleskeer
- 1 mellem skål
- 2 grydeskeer
- 1 kop
- 1 dørslag
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 bagerist
- 1 stk. bagepapir
- 1 ovnfast fad
- 1 lille skål
- 1 hvidløgspresser
- 1 røreske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Fars: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Tilsæt hvedemel, peber og allehånde. Rør rundt.
- Kom mælken i farsen lidt ad gangen, mens du rører farsen sammen. Den skal være lidt klistret, men må ikke blive så flydende, at du ikke kan forme farsbrødet.
- Læg husholdningsfilm over skålen, og stil farsen på køl, mens du laver fyldet.
- Fyld: Læg de grønne bønner i et dørslag, og skyl dem i koldt vand. Nip eller skær enderne af bønnerne.
- Skær bønnerne i små stykker.
- Skyl, og rens porrerne: Skær roden og lidt af toppen af hver porre. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt i koldt vand. Sørg for at bladene bliver skilt fra hinanden, mens du skyller. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
- Skær porrerne i cirka ½ centimeter tykke ringe.
- Skyl peberfrugten, og del den på langs. Skær stilken af, og fjern kernerne. Skær peberfrugten i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.
- Læg bagepapir i et ovnfast fad.
- Kom olie i en gryde, og varm det op. Svits bønner, porrer og peberfrugt ved middel varme i cirka 7 minutter, til de er bløde. Rør rundt i mens. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
- Krydr med salt og peber. Sluk, og lad grøntsagerne køle lidt af.
- Tag farsen ud af køleskabet. Kom bønner, porrer og peberfrugt i farsen, og rør rundt, til fyldet er jævnt fordelt.
- Hæld farsen ud på bagepapiret, og fordel det på fadet i et jævnt lag. Gør hænderne våde, og glat farsbrødets overflade med hænderne.
- Sæt det ovnfaste fad på bageristen i ovnen, og bag farsbrødet i cirka 30 minutter, indtil det er gennemstegt. Farsbrødet skal være 75 grader i midten. Brug et stegetermometer til at tjekke.
- Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr op i en skål.
- Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og put det i yoghurten. Tilsæt paprika eller cayennepeber.
- Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet, Hak persillen fint, og kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Rør det hele sammen, og smag til med salt.
- Salat: Kom vand, eddike og sukker i en skål, og rør det sammen.
- Pluk bladene af salathovedet, Skyl bladene, og skær dem i stor sykker. Kom dem op i skålen.
- Skyl agurken, og skær den i tern. Kom ternene op i skålen, og vend salaten rundt. Servér skiver af farsbrødet med salat, yoghurtdip og groft brød til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Det er ikke kun fars brød, men også mors brød, og snart kan det også blive dit. Farsbrødet er lavet af hakket kød og masser af grøntsager. Spis det med en frisk yoghurt-dip til. Giv din fars gamle farsbrød kamp til stregen med et nyt og hipt farsbrød.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1784 kJ / 425 kcal
- Protein: 27 %
- Kulhydrat: 24 %
- Fedt: 49 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 600 g. hakket kød; f.eks. kalv og flæsk
- 3 tsk. groft salt
- 2 æg
- 1 ½ dl. hvedemel (evt. havregryn)
- 1 ½ knivspids peber
- 3 tsk. allehånde
- 2 dl. mælk
Fyld:
- 375 g. grønne bønner
- 4 porrer
- 1 ½ rød peberfrugt
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 ½ knivspids peber
Yoghurtdip:
- 300 g. yoghurt 10 % eller skyr
- 2-3 fed hvidløg
- 1 ½ knivspids paprika eller cayennepeber
- 3 spsk. hakket persille
- 1 ½ tsk. groft salt
Salat:
- 3 spsk. vand
- 3 spsk. eddike
- ¾ tsk. sukker
- ¾ salathoved
- ¾ agurk
- Groft brød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 2 decilitermål
- 3 måleskeer
- 1 mellem skål
- 2 grydeskeer
- 1 kop
- 1 dørslag
- 1 mellem gryde
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 bagerist
- 1 ovnfast fad
- Bagepapir
- 1 lille skål
- 1 hvidløgspresser
- 1 røreske
Sådan gør du
- Trin 1 af 25
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 25
Find alle ingredienserne frem.
- 600 g. hakket kød; f.eks. kalv og flæsk
- 3 tsk. groft salt
- 2 æg
- 1 dl. hvedemel (evt. havregryn)
- 1 ½ knivspids peber
- 3 tsk. allehånde
- 2 dl. mælk
Fyld:
- 375 g. grønne bønner
- 4 porrer
- 1 ½ rød peberfrugt
- 1 ½ spsk. olivenolie
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 ½ knivspids peber
Yoghurtdip:
- 300 g. yoghurt 10 % eller skyr
- 2-3 fed hvidløg
- 1 ½ knivspids paprika eller cayennepeber
- 3 spsk. hakket persille
- 1 ½ tsk. groft salt
Salat:
- 3 spsk. vand
- 3 spsk. eddike
- ¾ tsk. sukker
- ¾ salathoved
- ¾ agurk
- Trin 3 af 25
Fars: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- 600 g. hakket kød
- 3 tsk. groft salt
- Trin 4 af 25
Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 2 æg
- Trin 5 af 25
Tilsæt hvedemel, peber og allehånde. Rør rundt.
- 1 ½ dl. hvedemel (evt. havregryn)
- 1 ½ knivspids peber
- 3 tsk. allehånde
- Trin 6 af 25
Kom mælken i farsen lidt ad gangen, mens du rører farsen sammen. Den skal være lidt klistret, men må ikke blive så flydende, at du ikke kan forme farsbrødet.
- 2 dl. mælk
- Trin 7 af 25
Læg husholdningsfilm over skålen, og stil farsen på køl, mens du laver fyldet.
- Trin 8 af 25
Fyld: Læg de grønne bønner i et dørslag, og skyl dem i koldt vand. Nip eller skær enderne af bønnerne.
- 375 g. grønne bønner
- Trin 9 af 25
Skær bønnerne i små stykker.
- Trin 10 af 25
Skyl, og rens porrerne: Skær roden og lidt af toppen af hver porre. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt i koldt vand. Sørg for at bladene bliver skilt fra hinanden, mens du skyller. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
- 4 porrer
- Trin 11 af 25
Skær porrerne i cirka ½ centimeter tykke ringe.
- Trin 12 af 25
Skyl peberfrugten, og del den på langs. Skær stilken af, og fjern kernerne. Skær peberfrugten i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- 1 ½ peberfrugt
- Trin 13 af 25
Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 14 af 25
Læg bagepapir i et ovnfast fad.
- Trin 15 af 25
Kom olie i en gryde, og varm det op. Svits bønner, porrer og peberfrugt ved middel varme i cirka 7 minutter, til de er bløde. Rør rundt i mens. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 16 af 25
Krydr med salt og peber. Sluk, og lad grøntsagerne køle lidt af.
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 17 af 25
Tag farsen ud af køleskabet. Kom bønner, porrer og peberfrugt i farsen, og rør rundt, til fyldet er jævnt fordelt.
- Trin 18 af 25
Hæld farsen ud på bagepapiret, og fordel det på fadet i et jævnt lag. Gør hænderne våde, og glat farsbrødets overflade med hænderne.
- Trin 19 af 25
Sæt det ovnfaste fad på bageristen i ovnen, og bag farsbrødet i cirka 30 minutter, indtil det er gennemstegt. Farsbrødet skal være 75 grader i midten. Brug et stegetermometer til at tjekke.
- Trin 20 af 25
Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr op i en skål.
- 300 g. yoghurt 10 % eller skyr
- Trin 21 af 25
Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og put det i yoghurten. Tilsæt paprika eller cayennepeber.
- 2-3 fed hvidløg
- 1 ½ knivspids paprika eller cayennepeber
- Trin 22 af 25
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet, Hak persillen fint, og kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Rør det hele sammen, og smag til med salt.
- 3 spsk. hakket persille
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 23 af 25
Salat: Kom vand, eddike og sukker i en skål, og rør det sammen.
- 3 spsk. vand
- 3 spsk. eddike
- ¾ tsk. sukker
- Trin 24 af 25
Pluk bladene af salathovedet, Skyl bladene, og skær dem i stor sykker. Kom dem op i skålen.
- ¾ salathoved
- Trin 25 af 25
Skyl agurken, og skær den i tern. Kom ternene op i skålen, og vend salaten rundt. Servér skiver af farsbrødet med salat, yoghurtdip og groft brød til.
- ¾ agurk
- Groft brød
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Det er ikke kun fars brød, men også mors brød, og snart kan det også blive dit. Farsbrødet er lavet af hakket kød og masser af grøntsager. Spis det med en frisk yoghurt-dip til. Giv din fars gamle farsbrød kamp til stregen med et nyt og hipt farsbrød.
Du skal bruge
Ingredienser
- 600 g. hakket kød; f.eks. kalv og flæsk
- 3 tsk. groft salt
- 2 æg
- 1 dl. hvedemel (evt. havregryn)
- 1 ½ knivspids peber
- 3 tsk. allehånde
- 2 dl. mælk
Fyld:
- 375 g. grønne bønner
- 4 porrer
- 1 ½ rød peberfrugt
- 1 ½ spsk. olivenolie
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 ½ knivspids peber
Yoghurtdip:
- 300 g. yoghurt 10 % eller skyr
- 2-3 fed hvidløg
- 1 ½ knivspids paprika eller cayennepeber
- 3 spsk. hakket persille
- 1 ½ tsk. groft salt
Salat:
- 3 spsk. vand
- 3 spsk. eddike
- ¾ tsk. sukker
- ¾ salathoved
- ¾ agurk
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 decilitermål
- 1 sæt måleskeer
- 1 mellem skål
- 2 grydeskeer
- 1 kop
- 1 dørslag
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 mellem gryde
- 1 grydelåg
- 1 bagerist
- 1 stk. bagepapir
- 1 ovnfast fad
- 1 lille skål
- 1 hvidløgspresser
- 1 røreske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Fars: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Klik på videoen og se, hvordan du rører en fars.
- Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Tilsæt hvedemel, peber og allehånde. Rør rundt.
- Kom mælken i farsen lidt ad gangen, mens du rører farsen sammen. Den skal være lidt klistret, men må ikke blive så flydende, at du ikke kan forme farsbrødet.
- Læg husholdningsfilm over skålen, og stil farsen på køl, mens du laver fyldet.
- Fyld: Læg de grønne bønner i et dørslag, og skyl dem i koldt vand. Nip eller skær enderne af bønnerne.
- Skær bønnerne i små stykker.
- Skyl, og rens porrerne: Skær roden og lidt af toppen af hver porre. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt i koldt vand. Sørg for at bladene bliver skilt fra hinanden, mens du skyller. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
- Skær porrerne i cirka ½ centimeter tykke ringe.
- Skyl peberfrugten, og del den på langs. Skær stilken af, og fjern kernerne. Skær peberfrugten i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
- Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.
- Læg bagepapir i et ovnfast fad.
- Kom olie i en gryde, og varm det op. Svits bønner, porrer og peberfrugt ved middel varme i cirka 7 minutter, til de er bløde. Rør rundt i mens. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
- Krydr med salt og peber. Sluk, og lad grøntsagerne køle lidt af.
- Tag farsen ud af køleskabet. Kom bønner, porrer og peberfrugt i farsen, og rør rundt, til fyldet er jævnt fordelt.
- Hæld farsen ud på bagepapiret, og fordel det på fadet i et jævnt lag. Gør hænderne våde, og glat farsbrødets overflade med hænderne.
- Sæt det ovnfaste fad på bageristen i ovnen, og bag farsbrødet i cirka 30 minutter, indtil det er gennemstegt. Farsbrødet skal være 75 grader i midten. Brug et stegetermometer til at tjekke.
- Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr op i en skål.
- Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og put det i yoghurten. Tilsæt paprika eller cayennepeber.
- Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet, Hak persillen fint, og kom den op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Rør det hele sammen, og smag til med salt.
- Salat: Kom vand, eddike og sukker i en skål, og rør det sammen.
- Pluk bladene af salathovedet, Skyl bladene, og skær dem i stor sykker. Kom dem op i skålen.
- Skyl agurken, og skær den i tern. Kom ternene op i skålen, og vend salaten rundt. Servér skiver af farsbrødet med salat, yoghurtdip og groft brød til.
-