Farsbrød med yoghurtdip

Farsbrød med yoghurtdip

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Det er ikke kun fars brød, men også mors brød, og snart kan det også blive dit. Farsbrødet er lavet af hakket kød og masser af grøntsager. Spis det med en frisk yoghurt-dip til. Giv din fars gamle farsbrød kamp til stregen med et nyt og hipt farsbrød. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1784 kJ / 425 kcal
        • Protein: 27 %
        • Kulhydrat: 24 %
        • Fedt: 49 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 24

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 24

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. hakket kød f.eks. kalv og flæsk
        • 1 tsk. groft salt
        • 1 æg
        • ½ dl hvedemel (evt. havregryn)
        • ½ knivspids peber
        • 1 tsk. allehånde
        • 1 dl mælk

        Fyld:

        • 125 g. grønne bønner
        • 1 ½ porre
        • ½ rød peberfrugt
        • ½ spsk. olivenolie
        • ½ tsk. groft salt 
        • ½ knivspids peber

        Yoghurtdip:

        • 100 g. yoghurt 10 % eller skyr
        • 1 fed hvidløg
        • ½ knivspids paprika eller cayennepeber
        • 1 spsk. hakket persille
        • ½ tsk. groft salt
      • Trin 3 af 24

        Put kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Dette kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

        • 200 g. hakket kød
        • 1 tsk. groft salt
      • Trin 4 af 24

        Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.

        • 1 æg
      • Trin 5 af 24

        Tilsæt hvedemel, peber og allehånde. Rør rundt.

        • ½ dl hvedemel (evt. havregryn)
        • ½ knivspids peber
        • 1 tsk. allehånde
      • Trin 6 af 24

        Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør godt rundt i farsen. Den må ikke være for flydende.

        • 1 dl mælk
      • Trin 7 af 24

        Hvis bønnerne er friske skal de koges. Put bønnerne i et dørslag og skyl dem i koldt vand. Nip eller skær enderne af bønnerne.

        • 125 g. grønne bønner
      • Trin 8 af 24

        Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Tilsæt bønnerne til det kogende vand, og kog dem i 3 minutter.

      • Trin 9 af 24

        Hæld bønnerne tilbage i dørslaget, og lad dem dryppe af.

      • Trin 10 af 24

        Skær de kogte bønner ud i små stykker.

      • Trin 11 af 24

        Skyl, og rens porrerne: Skær roden og lidt af toppen af hver porre. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt i koldt vand. Sørg for at bladene bliver skilt fra hinanden, mens du skyller. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.

        • 1 ½ porre
      • Trin 12 af 24

        Skær porrerne i ca. ½ cm. tykke ringe.

      • Trin 13 af 24

        Skyl peberfrugten, og del den på langs. Skær stilken af, og fjern kernerne. Skær peberfrugten i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

        • ½ peberfrugt
      • Trin 14 af 24

        Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 15 af 24

        Læg bagepapir i et ovnfast fad.

      • Trin 16 af 24

        Kom olie i en gryde, og varm det op. Svits porrer og peberfrugt ved middel varme i cirka 7 minutter, til de er bløde. Rør rundt i mens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 17 af 24

        Krydr med salt og peber. Sluk, og lad grøntsagerne køle lidt af.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 18 af 24

        Kom bønner, porrer og peberfugt i farsen, og rør rundt.

      • Trin 19 af 24

        Hæld farsen ud på bagepapiret, og form den til et brød. Gør hænderne våde, og glat farsbrødets overflade med hænderne.

      • Trin 20 af 24

        Sæt det ovnfaste fad på bageristen i ovnen, og bag farsbrødet i cirka 30 minutter, indtil det er gennemstegt. Farsbrødet skal være 75 grader i midten. Brug et stegetermometer til at tjekke.

      • Trin 21 af 24

        Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr op i en skål.

        • 100 g. yoghurt 10 % eller skyr
      • Trin 22 af 24

        Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og put det i yoghurten.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 23 af 24

        Tilsæt paprika eller cayennepeber. Skyl, og hak persillen, og put det i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Rør det hele sammen, og smag til med salt.

        • ½ knivspids paprikaeller cayennepeber
        • 1 spsk. hakket persille
        • ½ tsk. salt
      • Trin 24 af 24

        Servér skiver af farsbrødet med grøn salat, dip og groft brød. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det er ikke kun fars brød, men også mors brød, og snart kan det også blive dit. Farsbrødet er lavet af hakket kød og masser af grøntsager. Spis det med en frisk yoghurt-dip til. Giv din fars gamle farsbrød kamp til stregen med et nyt og hipt farsbrød. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. hakket kød; f.eks. kalv og flæsk
          • 1 tsk. groft salt
          • 1 æg
          • ½ dl hvedemel (evt. havregryn)
          • ½ knivspids peber
          • 1 tsk. allehånde
          • 1 dl mælk

          Fyld:

          • 125 g. grønne bønner
          • 1 ½ porre
          • ½ rød peberfrugt
          • ½ spsk. olivenolie
          • ½ tsk. groft salt 
          • ½ knivspids peber

          Yoghurtdip:

          • 100 g. yoghurt 10 % eller skyr
          • 1 fed hvidløg
          • ½ knivspids paprika eller cayennepeber
          • 1 spsk. hakket persille
          • ½ tsk. groft salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 2 decilitermål
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 mellem skål 
          • 2 grydeskeer
          • 1 kop
          • 1 dørslag
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 bagerist
          • 1 stk. bagepapir
          • 1 ovnfast fad
          • 1 lille skål
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 røreske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Put kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Dette kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
          4. Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.
          5. Tilsæt hvedemel, peber og allehånde. Rør rundt.
          6. Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør godt rundt i farsen. Den må ikke være for flydende.
          7. Hvis bønnerne er friske skal de koges. Put bønnerne i et dørslag og skyl dem i koldt vand. Nip eller skær enderne af bønnerne.
          8. Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Tilsæt bønnerne til det kogende vand, og kog dem i 3 minutter.
          9. Hæld bønnerne tilbage i dørslaget, og lad dem dryppe af.
          10. Skær de kogte bønner ud i små stykker.
          11. Skyl, og rens porrerne: Skær roden og lidt af toppen af hver porre. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt i koldt vand. Sørg for at bladene bliver skilt fra hinanden, mens du skyller. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
          12. Skær porrerne i ca. ½ cm. tykke ringe.
          13. Skyl peberfrugten, og del den på langs. Skær stilken af, og fjern kernerne. Skær peberfrugten i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
          14. Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.
          15. Læg bagepapir i et ovnfast fad.
          16. Kom olie i en gryde, og varm det op. Svits porrer og peberfrugt ved middel varme i cirka 7 minutter, til de er bløde. Rør rundt i mens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          17. Krydr med salt og peber. Sluk, og lad grøntsagerne køle lidt af.
          18. Kom bønner, porrer og peberfugt i farsen, og rør rundt.
          19. Hæld farsen ud på bagepapiret, og form den til et brød. Gør hænderne våde, og glat farsbrødets overflade med hænderne.
          20. Sæt det ovnfaste fad på bageristen i ovnen, og bag farsbrødet i cirka 30 minutter, indtil det er gennemstegt. Farsbrødet skal være 75 grader i midten. Brug et stegetermometer til at tjekke.
          21. Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr op i en skål.
          22. Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og put det i yoghurten.
          23. Tilsæt paprika eller cayennepeber. Skyl, og hak persillen, og put det i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Rør det hele sammen, og smag til med salt.
          24. Servér skiver af farsbrødet med grøn salat, dip og groft brød. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Det er ikke kun fars brød, men også mors brød, og snart kan det også blive dit. Farsbrødet er lavet af hakket kød og masser af grøntsager. Spis det med en frisk yoghurt-dip til. Giv din fars gamle farsbrød kamp til stregen med et nyt og hipt farsbrød. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1784 kJ / 425 kcal
            • Protein: 27 %
            • Kulhydrat: 24 %
            • Fedt: 49 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 24

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 24

            Mål alle ingredienserne af.

            • 400 g. hakket kød f.eks. kalv og flæsk
            • 2 tsk. groft salt
            • 1 æg
            • 1 dl hvedemel (evt. havregryn)
            • 1 knivspids peber
            • 2 tsk. allehånde
            • 1 ½ dl mælk

            Fyld:

            • 250 g. grønne bønner
            • 3 porrer
            • 1 rød peberfrugt
            • 1 spsk. olivenolie
            • 1 tsk. groft salt 
            • 1 knivspids peber

            Yoghurtdip:

            • 200 g. yoghurt 10 % eller skyr
            • 1-2 fed hvidløg
            • 1 knivspids paprika eller cayennepeber
            • 2 spsk. hakket persille
            • 1 tsk. groft salt
          • Trin 3 af 24

            Put kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Dette kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

            • 400 g. hakket kød
            • 2 tsk. groft salt
          • Trin 4 af 24

            Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.

            • 1 æg
          • Trin 5 af 24

            Tilsæt hvedemel, peber og allehånde. Rør rundt.

            • 1 dl hvedemel (evt. havregryn)
            • 1 knivspids peber
            • 2 tsk. allehånde
          • Trin 6 af 24

            Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt i farsen. Den må ikke være for flydende.

            • 1 ½ dl mælk
          • Trin 7 af 24

            Hvis bønnerne er friske, skal de koges. Put bønnerne i et dørslag og skyl dem i koldt vand. Nip eller skær enderne af bønnerne.

            • 250 g. grønne bønner
          • Trin 8 af 24

            Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Tilsæt bønnerne til det kogende vand, og kog dem i 3 minutter.

          • Trin 9 af 24

            Hæld bønnerne tilbage i dørslaget, og lad dem dryppe af.

          • Trin 10 af 24

            Skær de kogte bønner ud i små stykker.

          • Trin 11 af 24

            Skyl, og rens porrerne: Skær roden og lidt af toppen af hver porre. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt i koldt vand. Sørg for at bladene bliver skilt fra hinanden, mens du skyller. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.

            • 3 porrer
          • Trin 12 af 24

            Skær porrerne i ca. ½ cm. tykke ringe.

          • Trin 13 af 24

            Skyl peberfrugten, og del den på langs. Skær stilken af, og fjern kernerne. Skær peberfrugten i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

            • 1 peberfrugt
          • Trin 14 af 24

            Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 15 af 24

            Læg bagepapir i et ovnfast fad.

          • Trin 16 af 24

            Kom olie i en gryde, og varm det op. Svits porrer og peberfrugt ved middel varme i cirka 7 minutter, til de er bløde. Rør rundt i mens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 17 af 24

            Krydr med salt og peber. Sluk, og lad grøntsagerne køle lidt af.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 18 af 24

            Kom bønner, porrer og peberfugt i farsen, og rør rundt.

          • Trin 19 af 24

            Hæld farsen ud på bagepapiret, og form den til et brød. Gør hænderne våde, og glat farsbrødets overflade med hænderne.

          • Trin 20 af 24

            Sæt det ovnfaste fad på bageristen i ovnen, og bag farsbrødet i cirka 30 minutter, indtil det er gennemstegt. Farsbrødet skal være 75 grader i midten. Brug et stegetermometer til at tjekke.

          • Trin 21 af 24

            Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr op i en skål.

            • 200 g. yoghurt 10 % eller skyr
          • Trin 22 af 24

            Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og put det i yoghurten.

            • 1-2 fed hvidløg
          • Trin 23 af 24

            Tilsæt paprika eller cayennepeber. Skyl, og hak persillen, og put det i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Rør det hele sammen, og smag til med salt.

            • 1 knivspids paprikaeller cayennepeber
            • 2 spsk. hakket persille
            • 1 tsk. salt
          • Trin 24 af 24

            Servér skiver af farsbrødet med grøn salat, dip og groft brød. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Det er ikke kun fars brød, men også mors brød, og snart kan det også blive dit. Farsbrødet er lavet af hakket kød og masser af grøntsager. Spis det med en frisk yoghurt-dip til. Giv din fars gamle farsbrød kamp til stregen med et nyt og hipt farsbrød. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 400 g. hakket kød; f.eks. kalv og flæsk
              • 2 tsk. groft salt
              • 1 æg
              • 1 dl hvedemel (evt. havregryn)
              • 1 knivspids peber
              • 2 tsk. allehånde
              • 1 ½ dl mælk

              Fyld:

              • 250 g. grønne bønner
              • 3 porrer
              • 1 rød peberfrugt
              • 1 spsk. olivenolie
              • 1 tsk. groft salt 
              • 1 knivspids peber

              Yoghurtdip:

              • 200 g. yoghurt 10 % eller skyr
              • 1-2 fed hvidløg
              • 1 knivspids paprika eller cayennepeber
              • 2 spsk. hakket persille
              • 1 tsk. groft salt

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 2 decilitermål
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 mellem skål 
              • 2 grydeskeer
              • 1 kop
              • 1 dørslag
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 mellem gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 bagerist
              • 1 stk. bagepapir
              • 1 ovnfast fad
              • 1 lille skål
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 røreske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Put kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Dette kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
              4. Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.
              5. Tilsæt hvedemel, peber og allehånde. Rør rundt.
              6. Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt i farsen. Den må ikke være for flydende.
              7. Hvis bønnerne er friske, skal de koges. Put bønnerne i et dørslag og skyl dem i koldt vand. Nip eller skær enderne af bønnerne.
              8. Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Tilsæt bønnerne til det kogende vand, og kog dem i 3 minutter.
              9. Hæld bønnerne tilbage i dørslaget, og lad dem dryppe af.
              10. Skær de kogte bønner ud i små stykker.
              11. Skyl, og rens porrerne: Skær roden og lidt af toppen af hver porre. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt i koldt vand. Sørg for at bladene bliver skilt fra hinanden, mens du skyller. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
              12. Skær porrerne i ca. ½ cm. tykke ringe.
              13. Skyl peberfrugten, og del den på langs. Skær stilken af, og fjern kernerne. Skær peberfrugten i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
              14. Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.
              15. Læg bagepapir i et ovnfast fad.
              16. Kom olie i en gryde, og varm det op. Svits porrer og peberfrugt ved middel varme i cirka 7 minutter, til de er bløde. Rør rundt i mens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              17. Krydr med salt og peber. Sluk, og lad grøntsagerne køle lidt af.
              18. Kom bønner, porrer og peberfugt i farsen, og rør rundt.
              19. Hæld farsen ud på bagepapiret, og form den til et brød. Gør hænderne våde, og glat farsbrødets overflade med hænderne.
              20. Sæt det ovnfaste fad på bageristen i ovnen, og bag farsbrødet i cirka 30 minutter, indtil det er gennemstegt. Farsbrødet skal være 75 grader i midten. Brug et stegetermometer til at tjekke.
              21. Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr op i en skål.
              22. Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og put det i yoghurten.
              23. Tilsæt paprika eller cayennepeber. Skyl, og hak persillen, og put det i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Rør det hele sammen, og smag til med salt.
              24. Servér skiver af farsbrødet med grøn salat, dip og groft brød. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Det er ikke kun fars brød, men også mors brød, og snart kan det også blive dit. Farsbrødet er lavet af hakket kød og masser af grøntsager. Spis det med en frisk yoghurt-dip til. Giv din fars gamle farsbrød kamp til stregen med et nyt og hipt farsbrød. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1784 kJ / 425 kcal
                • Protein: 27 %
                • Kulhydrat: 24 %
                • Fedt: 49 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 24

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 24

                Mål alle ingredienserne af.

                • 600 g. hakket kød f.eks. kalv og flæsk
                • 3 tsk. groft salt
                • 2 æg
                • 1  dl hvedemel (evt. havregryn)
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 tsk. allehånde
                • 2 dl mælk

                Fyld:

                • 375 g. grønne bønner
                • 4 porrer
                • 1 ½ rød peberfrugt
                • 1 ½ spsk. olivenolie
                • 1 ½ tsk. groft salt 
                • 1 ½ knivspids peber

                Yoghurtdip:

                • 300 g. yoghurt 10 % eller skyr
                • 2-3 fed hvidløg
                • 1 ½ knivspids paprika eller cayennepeber
                • 3 spsk. hakket persille
                • 1 ½ tsk. groft salt
              • Trin 3 af 24

                Put kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Dette kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 600 g. hakket kød
                • 3 tsk. groft salt
              • Trin 4 af 24

                Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.

                • 2 æg
              • Trin 5 af 24

                Tilsæt hvedemel, peber og allehånde. Rør rundt.

                • 1 ½ dl hvedemel (evt. havregryn)
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 tsk. allehånde
              • Trin 6 af 24

                Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt i farsen. Den må ikke være for flydende.

                • 2 dl mælk
              • Trin 7 af 24

                Hvis bønnerne er friske, skal de koges. Put bønnerne i et dørslag og skyl dem i koldt vand. Nip eller skær enderne af bønnerne.

                • 375 g. grønne bønner
              • Trin 8 af 24

                Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Tilsæt bønnerne til det kogende vand, og kog dem i 3 minutter.

              • Trin 9 af 24

                Hæld bønnerne tilbage i dørslaget, og lad dem dryppe af.

              • Trin 10 af 24

                Skær de kogte bønner ud i små stykker.

              • Trin 11 af 24

                Skyl, og rens porrerne: Skær roden og lidt af toppen af hver porre. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt i koldt vand. Sørg for at bladene bliver skilt fra hinanden, mens du skyller. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.

                • 4 porrer
              • Trin 12 af 24

                Skær porrerne i ca. ½ cm. tykke ringe.

              • Trin 13 af 24

                Skyl peberfrugten, og del den på langs. Skær stilken af, og fjern kernerne. Skær peberfrugten i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

                • 1 ½ peberfrugt
              • Trin 14 af 24

                Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 15 af 24

                Læg bagepapir i et ovnfast fad.

              • Trin 16 af 24

                Kom olie i en gryde, og varm det op. Svits porrer og peberfrugt ved middel varme i cirka 7 minutter, til de er bløde. Rør rundt i mens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 17 af 24

                Krydr med salt og peber. Sluk, og lad grøntsagerne køle lidt af.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 18 af 24

                Kom bønner, porrer og peberfugt i farsen, og rør godt rundt.

              • Trin 19 af 24

                Hæld farsen ud på bagepapiret, og form den til et brød. Gør hænderne våde, og glat farsbrødets overflade med hænderne.

              • Trin 20 af 24

                Sæt det ovnfaste fad på bageristen i ovnen, og bag farsbrødet i cirka 30 minutter, indtil det er gennemstegt. Farsbrødet skal være 75 grader i midten. Brug et stegetermometer til at tjekke.

              • Trin 21 af 24

                Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr op i en skål.

                • 300 g. yoghurt 10 % eller skyr
              • Trin 22 af 24

                Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og put det i yoghurten.

                • 2-3 fed hvidløg
              • Trin 23 af 24

                Tilsæt paprika eller cayennepeber. Skyl, og hak persillen, og put det i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Rør det hele sammen, og smag til med salt.

                • 1 ½ knivspids paprika eller cayennepeber
                • 3 spsk. hakket persille
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 24 af 24

                Servér skiver af farsbrødet med grøn salat, dip og groft brød.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Det er ikke kun fars brød, men også mors brød, og snart kan det også blive dit. Farsbrødet er lavet af hakket kød og masser af grøntsager. Spis det med en frisk yoghurt-dip til. Giv din fars gamle farsbrød kamp til stregen med et nyt og hipt farsbrød. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 600 g. hakket kød; f.eks. kalv og flæsk
                  • 3 tsk. groft salt
                  • 2 æg
                  • 1  dl hvedemel (evt. havregryn)
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 3 tsk. allehånde
                  • 2 dl mælk

                  Fyld:

                  • 375 g. grønne bønner
                  • 4 porrer
                  • 1 ½ rød peberfrugt
                  • 1 ½ spsk. olivenolie
                  • 1 ½ tsk. groft salt 
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Yoghurtdip:

                  • 300 g. yoghurt 10 % eller skyr
                  • 2-3 fed hvidløg
                  • 1 ½ knivspids paprika eller cayennepeber
                  • 3 spsk. hakket persille
                  • 1 ½ tsk. groft salt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 decilitermål
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 mellem skål 
                  • 2 grydeskeer
                  • 1 kop
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 bagerist
                  • 1 stk. bagepapir
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 lille skål
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 røreske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Put kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken eller på en karklud, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Dette kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
                  4. Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet.
                  5. Tilsæt hvedemel, peber og allehånde. Rør rundt.
                  6. Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt i farsen. Den må ikke være for flydende.
                  7. Hvis bønnerne er friske, skal de koges. Put bønnerne i et dørslag og skyl dem i koldt vand. Nip eller skær enderne af bønnerne.
                  8. Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Tilsæt bønnerne til det kogende vand, og kog dem i 3 minutter.
                  9. Hæld bønnerne tilbage i dørslaget, og lad dem dryppe af.
                  10. Skær de kogte bønner ud i små stykker.
                  11. Skyl, og rens porrerne: Skær roden og lidt af toppen af hver porre. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt i koldt vand. Sørg for at bladene bliver skilt fra hinanden, mens du skyller. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
                  12. Skær porrerne i ca. ½ cm. tykke ringe.
                  13. Skyl peberfrugten, og del den på langs. Skær stilken af, og fjern kernerne. Skær peberfrugten i små tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
                  14. Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader.
                  15. Læg bagepapir i et ovnfast fad.
                  16. Kom olie i en gryde, og varm det op. Svits porrer og peberfrugt ved middel varme i cirka 7 minutter, til de er bløde. Rør rundt i mens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  17. Krydr med salt og peber. Sluk, og lad grøntsagerne køle lidt af.
                  18. Kom bønner, porrer og peberfugt i farsen, og rør godt rundt.
                  19. Hæld farsen ud på bagepapiret, og form den til et brød. Gør hænderne våde, og glat farsbrødets overflade med hænderne.
                  20. Sæt det ovnfaste fad på bageristen i ovnen, og bag farsbrødet i cirka 30 minutter, indtil det er gennemstegt. Farsbrødet skal være 75 grader i midten. Brug et stegetermometer til at tjekke.
                  21. Yoghurtdip: Hæld yoghurt eller skyr op i en skål.
                  22. Pres hvidløg med en hvidløgspresser, og put det i yoghurten.
                  23. Tilsæt paprika eller cayennepeber. Skyl, og hak persillen, og put det i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Rør det hele sammen, og smag til med salt.
                  24. Servér skiver af farsbrødet med grøn salat, dip og groft brød.