Eton Mess

Eton Mess

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Eton Mess er en dessert, der stammer fra England, og som titlen antyder, må den gerne være lidt rodet (”et mess”).
        Der skal kun bruges 3 ingredienser, så den er super nem at lave, og du kan bruge dine yndlingsbær eller –frugter i stedet for jordbær.  
         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1432 kJ / 343 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 33 %
        • Fedt: 63 %
        • Heraf mættet fedt: 15,6 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 11

        Mål alle ingredienserne af.

        • ½ bakke jordbær (250 g.)
        • 1,25 dl. piskefløde
        • 8 kyskager/marengs-toppe (50 g.)
      • Trin 3 af 11

        Skyl alle jordbær grundigt. Lad dem dryppe af i et dørslag eller en si.

        • ½ bakke jordbær (250 g.)
      • Trin 4 af 11

        Tag et skærebræt og en lille kniv. Nip den grønne blomst af hvert jordbær med kniven, og halver jordbærret. Læg jordbærrene tilbage i sien eller dørslaget.

      • Trin 5 af 11

        Tag en skål. Hæld piskefløden i, og pisk den til flødeskum med en elpisker. Pas på, du ikke pisker for meget. Det skal være en let pisket flødeskum.

        • 1,25 dl. piskefløde
      • Trin 6 af 11

        Tag 2 store glas frem.

      • Trin 7 af 11

        Læg en lille håndfuld jordbær i hvert glas.

      • Trin 8 af 11

        Kom derefter en spiseskefuld flødeskum over jordbærrene.

      • Trin 9 af 11

        Tag 2 kyskager i hånden. Hold hånden over ét af glassene, og smulr kyskagerne over jordbærrene og flødeskummen. Gør det samme med de andre glas.

        • 8 kyskager/marengs-toppe (50 g.)
      • Trin 10 af 11

        Gentag punkt 7-9, indtil alle jordbær og al flødeskum er brugt op.

      • Trin 11 af 11

        Server straks. Velbekomme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Eton Mess er en dessert, der stammer fra England, og som titlen antyder, må den gerne være lidt rodet (”et mess”).
        Der skal kun bruges 3 ingredienser, så den er super nem at lave, og du kan bruge dine yndlingsbær eller –frugter i stedet for jordbær.  
         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ bakke jordbær (250 g.)
          • 1,25 dl. piskefløde
          • 8 kyskager/marengs-toppe (50 g.)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 dørslag
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellem skål
          • 1 elpisker
          • 2 store glas til servering
          • 1 spiseske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skyl alle jordbær grundigt. Lad dem dryppe af i et dørslag eller en si.
          4. Tag et skærebræt og en lille kniv. Nip den grønne blomst af hvert jordbær med kniven, og halver jordbærret. Læg jordbærrene tilbage i sien eller dørslaget.
          5. Tag en skål. Hæld piskefløden i, og pisk den til flødeskum med en elpisker. Pas på, du ikke pisker for meget. Det skal være en let pisket flødeskum.
          6. Tag 2 store glas frem.
          7. Læg en lille håndfuld jordbær i hvert glas.
          8. Kom derefter en spiseskefuld flødeskum over jordbærrene.
          9. Tag 2 kyskager i hånden. Hold hånden over ét af glassene, og smulr kyskagerne over jordbærrene og flødeskummen. Gør det samme med de andre glas.
          10. Gentag punkt 7-9, indtil alle jordbær og al flødeskum er brugt op.
          11. Server straks. Velbekomme.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Eton Mess er en dessert, der stammer fra England, og som titlen antyder, må den gerne være lidt rodet (”et mess”).
            Der skal kun bruges 3 ingredienser, så den er super nem at lave, og du kan bruge dine yndlingsbær eller –frugter i stedet for jordbær.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1432 kJ / 343 kcal
            • Protein: 4 %
            • Kulhydrat: 33 %
            • Fedt: 63 %
            • Heraf mættet fedt: 15,6 g
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 11

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 11

            Mål alle ingredienserne af.

            • 1 bakke jordbær (500 g.)
            • ¼ l. piskefløde
            • 16 kyskager/marengs-toppe (100 g.)
               
          • Trin 3 af 11

            Skyl alle jordbær grundigt. Lad dem dryppe af i et dørslag eller en si.

            • 1 bakke jordbær (500 g.)
          • Trin 4 af 11

            Tag et skærebræt og en lille kniv. Nip den grønne blomst af hvert jordbær med kniven, og halver jordbærret. Læg jordbærrene tilbage i sien eller dørslaget.

          • Trin 5 af 11

            Tag en skål. Hæld piskefløden i, og pisk den til flødeskum med en elpisker. Pas på, du ikke pisker for meget. Det skal være en let pisket flødeskum.

            • ¼ l. piskefløde
          • Trin 6 af 11

            Tag 4 store glas frem.

          • Trin 7 af 11

            Læg en lille håndfuld jordbær i hvert glas.

          • Trin 8 af 11

            Kom derefter en spiseskefuld flødeskum over jordbærrene.

          • Trin 9 af 11

            Tag 2 kyskager i hånden. Hold hånden over ét af glassene, og smulr kyskagerne over jordbærrene og flødeskummen. Gør det samme med de andre glas.

            • 16 kyskager/marengs-toppe (100 g.)
               
          • Trin 10 af 11

            Gentag punkt 7-9, indtil alle jordbær og al flødeskum er brugt op.

          • Trin 11 af 11

            Server straks. Velbekomme.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Eton Mess er en dessert, der stammer fra England, og som titlen antyder, må den gerne være lidt rodet (”et mess”).
            Der skal kun bruges 3 ingredienser, så den er super nem at lave, og du kan bruge dine yndlingsbær eller –frugter i stedet for jordbær.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 bakke jordbær (500 g.)
              • ¼ l. piskefløde
              • 16 kyskager/marengs-toppe (100 g.)

               

              Køkkenredskaber

              • 1 dørslag
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 mellem skål
              • 1 elpisker
              • 4 store glas til servering
              • 1 spiseske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skyl alle jordbær grundigt. Lad dem dryppe af i et dørslag eller en si.
              4. Tag et skærebræt og en lille kniv. Nip den grønne blomst af hvert jordbær med kniven, og halver jordbærret. Læg jordbærrene tilbage i sien eller dørslaget.
              5. Tag en skål. Hæld piskefløden i, og pisk den til flødeskum med en elpisker. Pas på, du ikke pisker for meget. Det skal være en let pisket flødeskum.
              6. Tag 4 store glas frem.
              7. Læg en lille håndfuld jordbær i hvert glas.
              8. Kom derefter en spiseskefuld flødeskum over jordbærrene.
              9. Tag 2 kyskager i hånden. Hold hånden over ét af glassene, og smulr kyskagerne over jordbærrene og flødeskummen. Gør det samme med de andre glas.
              10. Gentag punkt 7-9, indtil alle jordbær og al flødeskum er brugt op.
              11. Server straks. Velbekomme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Eton Mess er en dessert, der stammer fra England, og som titlen antyder, må den gerne være lidt rodet (”et mess”).
                Der skal kun bruges 3 ingredienser, så den er super nem at lave, og du kan bruge dine yndlingsbær eller –frugter i stedet for jordbær.  
                 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1432 kJ / 343 kcal
                • Protein: 4 %
                • Kulhydrat: 33 %
                • Fedt: 63 %
                • Heraf mættet fedt: 15,6 g
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 11

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 11

                Mål alle ingredienserne af.

                • 1½ bakke jordbær (750 g.)
                • 3,75 dl. piskefløde
                • 24 kyskager/marengs-toppe (150 g.)
              • Trin 3 af 11

                Skyl alle jordbær grundigt. Lad dem dryppe af i et dørslag eller en si.

                • 1½ bakke jordbær (750 g.)
              • Trin 4 af 11

                Tag et skærebræt og en lille kniv. Nip den grønne blomst af hvert jordbær med kniven, og halver jordbærret. Læg jordbærrene tilbage i sien eller dørslaget.

              • Trin 5 af 11

                Tag en skål. Hæld piskefløden i, og pisk den til flødeskum med en elpisker. Pas på, du ikke pisker for meget. Det skal være en let pisket flødeskum.

                • 3,75 dl. piskefløde
              • Trin 6 af 11

                Tag 6 store glas frem.

              • Trin 7 af 11

                Læg en lille håndfuld jordbær i hvert glas.

              • Trin 8 af 11

                Kom derefter en spiseskefuld flødeskum over jordbærrene.

              • Trin 9 af 11

                Tag 2 kyskager i hånden. Hold hånden over ét af glassene, og smulr kyskagerne over jordbærrene og flødeskummen. Gør det samme med de andre glas.

              • Trin 10 af 11

                Gentag punkt 7-9, indtil alle jordbær og al flødeskum er brugt op.

              • Trin 11 af 11

                Server straks. Velbekomme.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Eton Mess er en dessert, der stammer fra England, og som titlen antyder, må den gerne være lidt rodet (”et mess”).
                Der skal kun bruges 3 ingredienser, så den er super nem at lave, og du kan bruge dine yndlingsbær eller –frugter i stedet for jordbær.  
                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1½ bakke jordbær (750 g.)
                  • 3,75 dl. piskefløde
                  • 24 kyskager/marengs-toppe (150 g.)

                  Køkkenredskaber

                  • 1 dørslag
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 mellem skål
                  • 1 elpisker
                  • 6 store glas til servering
                  • 1 spiseske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skyl alle jordbær grundigt. Lad dem dryppe af i et dørslag eller en si.
                  4. Tag et skærebræt og en lille kniv. Nip den grønne blomst af hvert jordbær med kniven, og halver jordbærret. Læg jordbærrene tilbage i sien eller dørslaget.
                  5. Tag en skål. Hæld piskefløden i, og pisk den til flødeskum med en elpisker. Pas på, du ikke pisker for meget. Det skal være en let pisket flødeskum.
                  6. Tag 6 store glas frem.
                  7. Læg en lille håndfuld jordbær i hvert glas.
                  8. Kom derefter en spiseskefuld flødeskum over jordbærrene.
                  9. Tag 2 kyskager i hånden. Hold hånden over ét af glassene, og smulr kyskagerne over jordbærrene og flødeskummen. Gør det samme med de andre glas.
                  10. Gentag punkt 7-9, indtil alle jordbær og al flødeskum er brugt op.
                  11. Server straks. Velbekomme.