Eton Mess

Eton Mess

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Eton Mess er en dessert, der stammer fra England, og som titlen antyder, må den gerne være lidt rodet (”et mess”).
        Der skal kun bruges 3 ingredienser, så den er super nem at lave, og du kan bruge dine yndlingsbær eller –frugter i stedet for jordbær.  
         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1432 kJ / 343 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 33 %
        • Fedt: 63 %
        • Heraf mættet fedt: 15,6 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 9

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 9

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ bakke jordbær (250 g.)
        • 1,25 dl. piskefløde
        • 8 kyskager/marengs-toppe (50 g.)
      • Trin 3 af 9

        Skyl jordbærrene, og nip den grønne stilk af. Skær jordbærrene over. Klik på videoen og se, hvordan du ordner jordbær.

        • ½ bakke jordbær (250 g.)
      • Trin 4 af 9

        Hæld piskefløden i en skål, og pisk den til en let-pisket flødeskum med en elpisker. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

        • 1,25 dl. piskefløde
      • Trin 5 af 9

        Tag 2 store glas frem.

      • Trin 6 af 9

        Læg en lille håndfuld jordbær i hvert glas.

      • Trin 7 af 9

        Kom derefter en spiseskefuld flødeskum over jordbærrene.

      • Trin 8 af 9

        Tag 2 kyskager i hånden. Hold hånden over ét af glassene, og smuldr kyskagerne over jordbærrene og flødeskummen. Gør det samme med de andre glas.

        • 8 kyskager/marengs-toppe (50 g.)
      • Trin 9 af 9

        Gentag punkt 6-8, indtil alle jordbær og al flødeskum er brugt op. Servér med det samme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Eton Mess er en dessert, der stammer fra England, og som titlen antyder, må den gerne være lidt rodet (”et mess”).
        Der skal kun bruges 3 ingredienser, så den er super nem at lave, og du kan bruge dine yndlingsbær eller –frugter i stedet for jordbær.  
         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ bakke jordbær (250 g.)
          • 1 ¼ dl. piskefløde
          • 8 kyskager/marengs-toppe (50 g.)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 dørslag
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellem skål
          • 1 elpisker
          • 2 store glas til servering
          • 1 spiseske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl jordbærrene, og nip den grønne stilk af. Skær jordbærrene over. Klik på videoen og se, hvordan du ordner jordbær.
          4. Hæld piskefløden i en skål, og pisk den til en let-pisket flødeskum med en elpisker. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
          5. Tag 2 store glas frem.
          6. Læg en lille håndfuld jordbær i hvert glas.
          7. Kom derefter en spiseskefuld flødeskum over jordbærrene.
          8. Tag 2 kyskager i hånden. Hold hånden over ét af glassene, og smuldr kyskagerne over jordbærrene og flødeskummen. Gør det samme med de andre glas.
          9. Gentag punkt 6-8, indtil alle jordbær og al flødeskum er brugt op. Servér med det samme.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Eton Mess er en dessert, der stammer fra England, og som titlen antyder, må den gerne være lidt rodet (”et mess”).
            Der skal kun bruges 3 ingredienser, så den er super nem at lave, og du kan bruge dine yndlingsbær eller –frugter i stedet for jordbær.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1432 kJ / 343 kcal
            • Protein: 4 %
            • Kulhydrat: 33 %
            • Fedt: 63 %
            • Heraf mættet fedt: 15,6 g
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 9

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 9

            Find alle ingredienserne frem.

            • 1 bakke jordbær (500 g.)
            • ¼ l. piskefløde
            • 16 kyskager/marengs-toppe (100 g.)
               
          • Trin 3 af 9

            Skyl jordbærrene, og nip den grønne stilk af. Skær jordbærrene over. Klik på videoen og se, hvordan du ordner jordbær.

            • 1 bakke jordbær (500 g.)
          • Trin 4 af 9

            Hæld piskefløden i en skål, og pisk den til en let-pisket flødeskum med en elpisker. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

            • ¼ l. piskefløde
          • Trin 5 af 9

            Tag 4 store glas frem.

          • Trin 6 af 9

            Læg en lille håndfuld jordbær i hvert glas.

          • Trin 7 af 9

            Kom derefter en spiseskefuld flødeskum over jordbærrene.

          • Trin 8 af 9

            Tag 2 kyskager i hånden. Hold hånden over ét af glassene, og smuldr kyskagerne over jordbærrene og flødeskummen. Gør det samme med de andre glas.

            • 16 kyskager/marengs-toppe (100 g.)
               
          • Trin 9 af 9

            Gentag punkt 6-8, indtil alle jordbær og al flødeskum er brugt op. Servér med det samme.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Eton Mess er en dessert, der stammer fra England, og som titlen antyder, må den gerne være lidt rodet (”et mess”).
            Der skal kun bruges 3 ingredienser, så den er super nem at lave, og du kan bruge dine yndlingsbær eller –frugter i stedet for jordbær.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 bakke jordbær (500 g.)
              • ¼ l. piskefløde
              • 16 kyskager/marengs-toppe (100 g.)

               

              Køkkenredskaber

              • 1 dørslag
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 mellem skål
              • 1 elpisker
              • 4 store glas til servering
              • 1 spiseske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skyl jordbærrene, og nip den grønne stilk af. Skær jordbærrene over. Klik på videoen og se, hvordan du ordner jordbær.
              4. Hæld piskefløden i en skål, og pisk den til en let-pisket flødeskum med en elpisker. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
              5. Tag 4 store glas frem.
              6. Læg en lille håndfuld jordbær i hvert glas.
              7. Kom derefter en spiseskefuld flødeskum over jordbærrene.
              8. Tag 2 kyskager i hånden. Hold hånden over ét af glassene, og smuldr kyskagerne over jordbærrene og flødeskummen. Gør det samme med de andre glas.
              9. Gentag punkt 6-8, indtil alle jordbær og al flødeskum er brugt op. Servér med det samme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Eton Mess er en dessert, der stammer fra England, og som titlen antyder, må den gerne være lidt rodet (”et mess”).
                Der skal kun bruges 3 ingredienser, så den er super nem at lave, og du kan bruge dine yndlingsbær eller –frugter i stedet for jordbær.  
                 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1432 kJ / 343 kcal
                • Protein: 4 %
                • Kulhydrat: 33 %
                • Fedt: 63 %
                • Heraf mættet fedt: 15,6 g
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 9

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 9

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1½ bakke jordbær (750 g.)
                • 3,75 dl. piskefløde
                • 24 kyskager/marengs-toppe (150 g.)
              • Trin 3 af 9

                Skyl jordbærrene, og nip den grønne stilk af. Skær jordbærrene over. Klik på videoen og se, hvordan du ordner jordbær.

                • 1½ bakke jordbær (750 g.)
              • Trin 4 af 9

                Hæld piskefløden i en skål, og pisk den til en let-pisket flødeskum med en elpisker. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

                • 3,75 dl. piskefløde
              • Trin 5 af 9

                Tag 6 store glas frem.

              • Trin 6 af 9

                Læg en lille håndfuld jordbær i hvert glas.

              • Trin 7 af 9

                Kom derefter en spiseskefuld flødeskum over jordbærrene.

              • Trin 8 af 9

                Tag 2 kyskager i hånden. Hold hånden over ét af glassene, og smuldr kyskagerne over jordbærrene og flødeskummen. Gør det samme med de andre glas.

              • Trin 9 af 9

                Gentag punkt 6-8, indtil alle jordbær og al flødeskum er brugt op. Servér med det samme.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Eton Mess er en dessert, der stammer fra England, og som titlen antyder, må den gerne være lidt rodet (”et mess”).
                Der skal kun bruges 3 ingredienser, så den er super nem at lave, og du kan bruge dine yndlingsbær eller –frugter i stedet for jordbær.  
                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1½ bakke jordbær (750 g.)
                  • 3 ¾ dl. piskefløde
                  • 24 kyskager/marengs-toppe (150 g.)

                  Køkkenredskaber

                  • 1 dørslag
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 mellem skål
                  • 1 elpisker
                  • 6 store glas til servering
                  • 1 spiseske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skyl jordbærrene, og nip den grønne stilk af. Skær jordbærrene over. Klik på videoen og se, hvordan du ordner jordbær.
                  4. Hæld piskefløden i en skål, og pisk den til en let-pisket flødeskum med en elpisker. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
                  5. Tag 6 store glas frem.
                  6. Læg en lille håndfuld jordbær i hvert glas.
                  7. Kom derefter en spiseskefuld flødeskum over jordbærrene.
                  8. Tag 2 kyskager i hånden. Hold hånden over ét af glassene, og smuldr kyskagerne over jordbærrene og flødeskummen. Gør det samme med de andre glas.
                  9. Gentag punkt 6-8, indtil alle jordbær og al flødeskum er brugt op. Servér med det samme.