Estragonmayo

Estragonmayo

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Mayo med det ultimative twist. Du kender måske ikke smagen af estragon? Den passer perfekt i en mayo.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 849 kJ / 203 kcal
        • Fedt: 100 %
        • Heraf mættet fedt: 0,1 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 7

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 7

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids sennep
        • 5 dl. smagsneutral olie (vindruekerneolie eller rapsolie)
        • 1 dl. frisk estragon
      • Trin 3 af 7

        Kom æggeblommerne, salt og sennep op i en stor skål. Pisk det sammen med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids sennep
      • Trin 4 af 7

        Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise. Klik på videoen og se, hvordan du laver mayonnaise.

        • 5 dl. smagsneutral olie (vindruekerneolie eller rapsolie)
      • Trin 5 af 7

        Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter

        • 1 dl. frisk estragon
      • Trin 6 af 7

        Rør estragon i mayonnaisen, og smag til med salt og peber.

      • Trin 7 af 7

        Kom din estragonmayo i en bøtte med låg, og sæt den i køleskabet, til du skal bruge den.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mayo med det ultimative twist. Du kender måske ikke smagen af estragon? Den passer perfekt i en mayo.

        Du skal bruge

          Ingredienser                                                                                                  

          • 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids sennep
          • 5 dl. smagsneutral olie (vindruekerneolie eller rapsolie)
          • 1 dl. frisk estragon

           

          Køkkenredskaber

          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • 1 lille skål
          • 1 rent viskestykke
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 bøtte med låg

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom æggeblommerne, salt og sennep op i en stor skål. Pisk det sammen med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          4. Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise. Klik på videoen og se, hvordan du laver mayonnaise.
          5. Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter
          6. Rør estragon i mayonnaisen, og smag til med salt og peber.
          7. Kom din estragonmayo i en bøtte med låg, og sæt den i køleskabet, til du skal bruge den.