Estragonmayo
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Mayo med det ultimative twist. Du kender måske ikke smagen af estragon? Den passer perfekt i en mayo.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 849 kJ / 203 kcal
- Fedt: 100 %
- Heraf mættet fedt: 0,1 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 5 dl. smagsneutral olie (vindruekerneolie eller rapsolie)
- 1 dl. frisk estragon
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 stor skål
- 1 elpisker
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 bøtte med låg
Sådan gør du
- Trin 1 af 7
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 7
Find alle ingredienserne frem.
- 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids sennep
- 5 dl. smagsneutral olie (vindruekerneolie eller rapsolie)
- 1 dl. frisk estragon
- Trin 3 af 7
Kom æggeblommerne, salt og sennep op i en stor skål. Pisk det sammen med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids sennep
- Trin 4 af 7
Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise. Klik på videoen og se, hvordan du laver mayonnaise.
- 5 dl. smagsneutral olie (vindruekerneolie eller rapsolie)
- Trin 5 af 7
Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter
- 1 dl. frisk estragon
- Trin 6 af 7
Rør estragon i mayonnaisen, og smag til med salt og peber.
- Trin 7 af 7
Kom din estragonmayo i en bøtte med låg, og sæt den i køleskabet, til du skal bruge den.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Mayo med det ultimative twist. Du kender måske ikke smagen af estragon? Den passer perfekt i en mayo.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids sennep
- 5 dl. smagsneutral olie (vindruekerneolie eller rapsolie)
- 1 dl. frisk estragon
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 stor skål
- 1 elpisker
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 bøtte med låg
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom æggeblommerne, salt og sennep op i en stor skål. Pisk det sammen med en håndmixer. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise. Klik på videoen og se, hvordan du laver mayonnaise.
- Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter
- Rør estragon i mayonnaisen, og smag til med salt og peber.
- Kom din estragonmayo i en bøtte med låg, og sæt den i køleskabet, til du skal bruge den.
-