Drømmekage

Drømmekage

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        En klassiker! Du har garanteret smagt den før? Og nu kan du bage den helt selv. Kast dig ud i drømmekage - fordi den smager som en drøm, hoho ;-)

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1778 kJ / 425 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 49 %
        • Fedt: 46 %
        • Heraf mættet fedt: 15,0 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        Kagedej:

        • 3 æg
        • 200 g. sukker
        • 1 ½ dl. mælk
        • 75 g. smør
        • 250 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 tsk. vaniljesukker

        Fyld: 

        • 100 g. smør
        • 150 g. kokosmel
        • 200 g. brun farin
        • ½ dl. mælk
      • Trin 3 af 16

        Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.

      • Trin 4 af 16

        Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • 3 æg

         

      • Trin 5 af 16

        Kom sukker i skålen. Pisk med en håndmixer, til det bliver lyst og luftigt, cirka 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du pisker en æggesnaps.

        • 200 g. sukker
      • Trin 6 af 16

        Varm mælk og smør i en lille gryde ved svag varme, til smørret er smeltet. Det skal kun lige være lillefinger-varmt.

        • 1 ½ dl. mælk
        • 75 g. smør
      • Trin 7 af 16

        Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker. Kom halvdelen af melblandingen op i en sigte over skålen med æggesnapsen, sigt det ned i, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, så dejen bliver ved med at være luftig.

        • 250 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 tsk. vaniljesukker
      • Trin 8 af 16

        Kom så halvdelen af mælke-smørret i dejen og vend det forsigtigt i med dejskraberen.

      • Trin 9 af 16

        Tilsæt den sidste del af melblandingen og vend også det i dejen.

      • Trin 10 af 16

        Tilsæt til sidst den sidste del af mælke-smørret og vend det forsigtigt i dejen, til der ikke er nogen klumper.

      • Trin 11 af 16

        Kom bagepapir i en springform på 24 centimeter i diameter, eller en lille bradepande på 20*25 centimeter. Hvis du bruger en springform, så åbn den. Smør siden af springformen med smør. Kom bagepapir på bunden, og luk springformen. Klip kanterne af bagepapiret af.

      • Trin 12 af 16

        Bag kagen midt i ovnen i cirka 25-30 minutter.

      • Trin 13 af 16

        Lav fyldet imens. Kom smør, kokosmel, brun farin og mælk i en gryde og varm det op ved svag varme, til smørret og sukkeret er smeltet. Rør hele tiden, så det ikke brænder på.

        • 100 g. smør
        • 150 g. kokosmel
        • 200 g. brun farin
        • ½ dl. mælk
      • Trin 14 af 16

        Tjek om kagen er gennembagt. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er gennembagt. Stik en lille skarp kniv ned midt i kagen. Hvis der er rå dej på kniven, skal den have 3-4 minutter mere.

      • Trin 15 af 16

        Skru ovnen op på 225 grader.

      • Trin 16 af 16

        Fordel fyldet på kagen og stil den tilbage i ovnen. Bag den i 5 minutter.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En klassiker! Du har garanteret smagt den før? Og nu kan du bage den helt selv. Kast dig ud i drømmekage - fordi den smager som en drøm, hoho ;-)

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kagedej:

          • 3 æg
          • 200 g. sukker
          • 1 ½ dl. mælk
          • 75 g. smør
          • 250 g. hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 1 tsk. vaniljesukker

          Fyld: 

          • 100 g. smør
          • 150 g. kokosmel
          • 200 g. brun farin
          • ½ dl. mælk

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt 
          • 1 decilitermål 
          • 1 teske 
          • 1 stor skål 
          • 1 håndmixer 
          • 1 lille gryde 
          • 1 mellemstor skål 
          • 1 dejskraber 
          • 1 ovnfast fad (20x25 cm.)
          • 1 bageplade 

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
          4. Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          5. Kom sukker i skålen. Pisk med en håndmixer, til det bliver lyst og luftigt, cirka 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du pisker en æggesnaps.
          6. Varm mælk og smør i en lille gryde ved svag varme, til smørret er smeltet. Det skal kun lige være lillefinger-varmt.
          7. Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker. Kom halvdelen af melblandingen op i en sigte over skålen med æggesnapsen, sigt det ned i, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, så dejen bliver ved med at være luftig.
          8. Kom så halvdelen af mælke-smørret i dejen og vend det forsigtigt i med dejskraberen.
          9. Tilsæt den sidste del af melblandingen og vend også det i dejen.
          10. Tilsæt til sidst den sidste del af mælke-smørret og vend det forsigtigt i dejen, til der ikke er nogen klumper.
          11. Kom bagepapir i en springform på 24 centimeter i diameter, eller en lille bradepande på 20*25 centimeter. Hvis du bruger en springform, så åbn den. Smør siden af springformen med smør. Kom bagepapir på bunden, og luk springformen. Klip kanterne af bagepapiret af.
          12. Bag kagen midt i ovnen i cirka 25-30 minutter.
          13. Lav fyldet imens. Kom smør, kokosmel, brun farin og mælk i en gryde og varm det op ved svag varme, til smørret og sukkeret er smeltet. Rør hele tiden, så det ikke brænder på.
          14. Tjek om kagen er gennembagt. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er gennembagt. Stik en lille skarp kniv ned midt i kagen. Hvis der er rå dej på kniven, skal den have 3-4 minutter mere.
          15. Skru ovnen op på 225 grader.
          16. Fordel fyldet på kagen og stil den tilbage i ovnen. Bag den i 5 minutter.