Drømmekage
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
En klassiker! Du har garanteret smagt den før? Og nu kan du bage den helt selv. Kast dig ud i drømmekage - fordi den smager som en drøm, hoho ;-)
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1778 kJ / 425 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 49 %
- Fedt: 46 %
- Heraf mættet fedt: 15,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kagedej:
- 3 æg
- 200 g. sukker
- 1 ½ dl. mælk
- 75 g. smør
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
Fyld:
- 100 g. smør
- 150 g. kokosmel
- 200 g. brun farin
- ½ dl. mælk
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 stor skål
- 1 håndmixer
- 1 lille gryde
- 1 mellemstor skål
- 1 dejskraber
- 1 ovnfast fad (20x25 cm.)
- 1 bageplade
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
Kagedej:
- 3 æg
- 200 g. sukker
- 1 ½ dl. mælk
- 75 g. smør
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
Fyld:
- 100 g. smør
- 150 g. kokosmel
- 200 g. brun farin
- ½ dl. mælk
- Trin 3 af 16
Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
- Trin 4 af 16
Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 3 æg
- Trin 5 af 16
Kom sukker i skålen. Pisk med en håndmixer, til det bliver lyst og luftigt, cirka 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du pisker en æggesnaps.
- 200 g. sukker
- Trin 6 af 16
Varm mælk og smør i en lille gryde ved svag varme, til smørret er smeltet. Det skal kun lige være lillefinger-varmt.
- 1 ½ dl. mælk
- 75 g. smør
- Trin 7 af 16
Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker. Kom halvdelen af melblandingen op i en sigte over skålen med æggesnapsen, sigt det ned i, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, så dejen bliver ved med at være luftig.
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- Trin 8 af 16
Kom så halvdelen af mælke-smørret i dejen og vend det forsigtigt i med dejskraberen.
- Trin 9 af 16
Tilsæt den sidste del af melblandingen og vend også det i dejen.
- Trin 10 af 16
Tilsæt til sidst den sidste del af mælke-smørret og vend det forsigtigt i dejen, til der ikke er nogen klumper.
- Trin 11 af 16
Kom bagepapir i en springform på 24 centimeter i diameter, eller en lille bradepande på 20*25 centimeter. Hvis du bruger en springform, så åbn den. Smør siden af springformen med smør. Kom bagepapir på bunden, og luk springformen. Klip kanterne af bagepapiret af.
- Trin 12 af 16
Bag kagen midt i ovnen i cirka 25-30 minutter.
- Trin 13 af 16
Lav fyldet imens. Kom smør, kokosmel, brun farin og mælk i en gryde og varm det op ved svag varme, til smørret og sukkeret er smeltet. Rør hele tiden, så det ikke brænder på.
- 100 g. smør
- 150 g. kokosmel
- 200 g. brun farin
- ½ dl. mælk
- Trin 14 af 16
Tjek om kagen er gennembagt. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er gennembagt. Stik en lille skarp kniv ned midt i kagen. Hvis der er rå dej på kniven, skal den have 3-4 minutter mere.
- Trin 15 af 16
Skru ovnen op på 225 grader.
- Trin 16 af 16
Fordel fyldet på kagen og stil den tilbage i ovnen. Bag den i 5 minutter.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En klassiker! Du har garanteret smagt den før? Og nu kan du bage den helt selv. Kast dig ud i drømmekage - fordi den smager som en drøm, hoho ;-)
Du skal bruge
Ingredienser
Kagedej:
- 3 æg
- 200 g. sukker
- 1 ½ dl. mælk
- 75 g. smør
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
Fyld:
- 100 g. smør
- 150 g. kokosmel
- 200 g. brun farin
- ½ dl. mælk
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 stor skål
- 1 håndmixer
- 1 lille gryde
- 1 mellemstor skål
- 1 dejskraber
- 1 ovnfast fad (20x25 cm.)
- 1 bageplade
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
- Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom sukker i skålen. Pisk med en håndmixer, til det bliver lyst og luftigt, cirka 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du pisker en æggesnaps.
- Varm mælk og smør i en lille gryde ved svag varme, til smørret er smeltet. Det skal kun lige være lillefinger-varmt.
- Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker. Kom halvdelen af melblandingen op i en sigte over skålen med æggesnapsen, sigt det ned i, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, så dejen bliver ved med at være luftig.
- Kom så halvdelen af mælke-smørret i dejen og vend det forsigtigt i med dejskraberen.
- Tilsæt den sidste del af melblandingen og vend også det i dejen.
- Tilsæt til sidst den sidste del af mælke-smørret og vend det forsigtigt i dejen, til der ikke er nogen klumper.
- Kom bagepapir i en springform på 24 centimeter i diameter, eller en lille bradepande på 20*25 centimeter. Hvis du bruger en springform, så åbn den. Smør siden af springformen med smør. Kom bagepapir på bunden, og luk springformen. Klip kanterne af bagepapiret af.
- Bag kagen midt i ovnen i cirka 25-30 minutter.
- Lav fyldet imens. Kom smør, kokosmel, brun farin og mælk i en gryde og varm det op ved svag varme, til smørret og sukkeret er smeltet. Rør hele tiden, så det ikke brænder på.
- Tjek om kagen er gennembagt. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er gennembagt. Stik en lille skarp kniv ned midt i kagen. Hvis der er rå dej på kniven, skal den have 3-4 minutter mere.
- Skru ovnen op på 225 grader.
- Fordel fyldet på kagen og stil den tilbage i ovnen. Bag den i 5 minutter.
-