Donuts

Donuts

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

        Har du også drømt om at lave dine egne donuts? Det kan du NU. Med GoCooks grund-opskrift på de vildeste donuts. Pynten bestemmer du.

        Opskriften giver cirka 20 donuts.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1326 kJ / 317 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 41 %
        • Fedt: 54 %
        • Heraf mættet fedt: 5,0 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

        • 75 g. smør
        • 2 ½ dl. mælk
        • 25 g. gær
        • 1 æg
        • 1 tsk. vaniljesukker
        • 50 g. sukker
        • ½ tsk. salt
        • 550 g. hvedemel
        • 1 l. fritureolie

        Pynt:

        • Fx sukker, farvet glasur, krymmel, slik, smeltet chokolade.
      • Trin 3 af 19

        Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt mælken, og rør rundt. Blandingen skal være lillefingervarm. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lillefingervarm.

        • 75 g. smør
        • 2 ½ dl. mælk
      • Trin 4 af 19

        Hæld smør og mælk i en røreskål. Smuldr gæren i skålen, og rør, til gæren er opløst.

        • 25 g. gær
      • Trin 5 af 19

        Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du slå æg ud og tjekker for skaller.

        • 1 æg
      • Trin 6 af 19

        Tilsæt vaniljesukker, sukker og salt, og rør rundt.

        • 1 tsk. vaniljesukker
        • 50 g. sukker
        • ½ tsk. salt
      • Trin 7 af 19

        Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.

        • 550 g. hvedemel
      • Trin 8 af 19

        Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen. Brug hænderne, hvis det bliver for svært at røre i. Dejen er ret blød, så hvis du har en røremaskine, så brug den. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 9 af 19

        Dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time og 15 minutter.

      • Trin 10 af 19

        Læg bagepapir på to bageplader.

      • Trin 11 af 19

        Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen tyndt ud, til den er cirka 1 centimeter tyk.

      • Trin 12 af 19

        Stik runde donuts ud af dejen med et glas eller udstikkere.

      • Trin 13 af 19

        Stik et stort hul i midten af hver donut med en udstikker eller et lille snapseglas.

      • Trin 14 af 19

        Læg dine donuts på bagepladerne. De må ikke røre ved hinanden. Læg et rent viskestykke over, og lad dem hæve i 30 minutter.

      • Trin 15 af 19

        Stil en bagerist på en bageplade. Hav den klar tæt på komfuret.

      • Trin 16 af 19

        Varm olien op i en stor gryde, til den er 170 grader varm. Brug et stegetermometer til at holde øje med temperaturen, så du kan skrue op eller ned for varmen. Den skal helst være omkring 170 grader hele tiden.

        • 1 l. fritureolie
      • Trin 17 af 19

        Kom forsigtigt 1 donut i gryden med en hulske. Kog i 2 minutter, og vend den med en ske. Pas på, du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kog i 2 minutter mere. Tag den forsigtigt op, og lad den dryppe af på bageristen.

      • Trin 18 af 19

        Du kan koge 2-4 ad gangen afhængigt af, hvor stor din gryde er. De skal koge i cirka 2 minutter på hver side. Hold godt øje med dem hele tiden, så de ikke bliver brændte.

      • Trin 19 af 19

        Dyp dine donuts i sukker, eller pynt dem med for eksempel glasur, slik, smeltet chokolade eller krymmel.

        • Fx sukker, farvet glasur, krymmel, slik, smeltet chokolade til pynt.
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Har du også drømt om at lave dine egne donuts? Det kan du NU. Med GoCooks grund-opskrift på de vildeste donuts. Pynten bestemmer du.

        Opskriften giver cirka 20 donuts.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 75 g. smør
          • 2 ½ dl. mælk
          • 25 g. gær
          • 1 æg
          • 1 tsk. vaniljesukker
          • 50 g. sukker
          • ½ tsk. salt
          • 550 g. hvedemel
          • 1 l. fritureolie

          Pynt:

          • Fx sukker, farvet glasur, krymmel, slik, smeltet chokolade.

           

          Køkkenredskaber

          • 1 lille gryde
          • 1 decilitermål
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 kop
          • Husholdningsfilm
          • 1 kagerulle
          • 2 runde udstikker til småkager
          • 1 rent viskestykke
          • 1 mellemstor gryde
          • Stegetermometer (til 180 grader)
          • 1 bagerist
          • 2-3 bageplade
          • 1 fad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt mælken, og rør rundt. Blandingen skal være lillefingervarm. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lillefingervarm.
          4. Hæld smør og mælk i en røreskål. Smuldr gæren i skålen, og rør, til gæren er opløst.
          5. Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du slå æg ud og tjekker for skaller.
          6. Tilsæt vaniljesukker, sukker og salt, og rør rundt.
          7. Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.
          8. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen sammen. Brug hænderne, hvis det bliver for svært at røre i. Dejen er ret blød, så hvis du har en røremaskine, så brug den. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
          9. Dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time og 15 minutter.
          10. Læg bagepapir på to bageplader.
          11. Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen tyndt ud, til den er cirka 1 centimeter tyk.
          12. Stik runde donuts ud af dejen med et glas eller udstikkere.
          13. Stik et stort hul i midten af hver donut med en udstikker eller et lille snapseglas.
          14. Læg dine donuts på bagepladerne. De må ikke røre ved hinanden. Læg et rent viskestykke over, og lad dem hæve i 30 minutter.
          15. Stil en bagerist på en bageplade. Hav den klar tæt på komfuret.
          16. Varm olien op i en stor gryde, til den er 170 grader varm. Brug et stegetermometer til at holde øje med temperaturen, så du kan skrue op eller ned for varmen. Den skal helst være omkring 170 grader hele tiden.
          17. Kom forsigtigt 1 donut i gryden med en hulske. Kog i 2 minutter, og vend den med en ske. Pas på, du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kog i 2 minutter mere. Tag den forsigtigt op, og lad den dryppe af på bageristen.
          18. Du kan koge 2-4 ad gangen afhængigt af, hvor stor din gryde er. De skal koge i cirka 2 minutter på hver side. Hold godt øje med dem hele tiden, så de ikke bliver brændte.
          19. Dyp dine donuts i sukker, eller pynt dem med for eksempel glasur, slik, smeltet chokolade eller krymmel.