Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dessertris:

3.

Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Se videoen.

4.

Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.

5.

Hæld vandet fra. Kom risene og 2 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
Hæld vandet fra. Kom risene og 3 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
Hæld vandet fra. Kom risene og 1 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.

6.

Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene sammen med vaniljepulveret, og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.

Fyld:

7.

Skyl jordbær og nip toppen af. Skær dem i tynde skiver. Se videoen.

8.

Skræl mangoen, og udsten den. Skær mangokødet i tynde skiver. Se videoen.

9.

Skyl blåbærrene, lad dem dryppe af på et tørt viskestykke.

10.

Kom vand i en skål, og skyl mynten i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.

Rul sushi:

11.

Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Se videoen.

12.

Læg et stykke tang på din sushimåtte. Vend den blanke side af tangen ned imod måtten.

13.

Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter ris fri for tang i toppen af måtten.

14.

Læg frugt-fyldet på i en stribe, i bunden af måtten. Kom mynte ovenpå.

15.

Riv et tyndt lag af chokoladen ud over frugten på måtten, med den fine side af rivejernet.

16.

Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Gør det samme med det andet stykke tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.

17.

Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Brug en skarp, våd kniv. Server med karamelsovs til.
Skær sushi-rullen i cirka 8 skiver. Brug en skarp, våd kniv. Server med karamelsovs til.

Næringsindhold per portion

Energi: 958 kJ / 229 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 68 %

Fedt: 23 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Sushi-ris, koge

Sushi-ris, koge

Jordbær, nippe

Jordbær, nippe

Mango, udstene

Mango, udstene

Sushi, rulle

Sushi, rulle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min