Dessert sushi

Dessert sushi

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hvad med sushi med chokolade og frugt? Micki udfordrer Gorm med dessert sushi - skal du også udfordre nogen?

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 958 kJ / 229 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 68 %
        • Fedt: 23 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Dessertris:

        • 63 g. sushiris
        • 1 dl. vand
        • ½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
        • ½ tsk. sukker
        • ½ spsk. vaniljepulver

        Fyld:

        • 2 ½ jordbær
        • ¼ mango
        • ½ dl. blåbær
        • ¼ dl. mynte
        • 1 plader nori-tang (sushi-tang)
        • 25 g. chokolade

        Tilbehør:

        • Karamelsovs
      • Trin 3 af 17

        Dessertris: Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.

        • 63 g. sushiris
      • Trin 4 af 17

        Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.

      • Trin 5 af 17

        Hæld vandet fra. Kom risene og 1 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.

        1 dl. vand

      • Trin 6 af 17

        Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene sammen med vaniljepulveret, og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.

        • ½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
        • ½ tsk. sukker
        • ½ spsk. vaniljepulver
      • Trin 7 af 17

        Fyld: Skyl jordbær og nip toppen af. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær. Skær dem i tynde skiver.

        • 2 ½ jordbær
      • Trin 8 af 17

        Skræl mangoen, og udsten den. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango. Skær mangokødet i tynde skiver.

        • ¼ mango
      • Trin 9 af 17

        Skyl blåbærrene, lad dem dryppe af på et tørt viskestykke.

        • ½ dl. blåbær
      • Trin 10 af 17

        Kom vand i en skål, og skyl mynten i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ¼ dl. mynte
      • Trin 11 af 17

        Rul sushi: Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.

      • Trin 12 af 17

        Læg et stykke tang på din sushimåtte. Vend den blanke side af tangen ned imod måtten.

        • 1 plader nori-tang (sushi-tang)
      • Trin 13 af 17

        Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter ris fri for tang i toppen af måtten.

      • Trin 14 af 17

        Læg frugt-fyldet på i en stribe, i bunden af måtten. Kom mynte ovenpå.

      • Trin 15 af 17

        Riv et tyndt lag af chokoladen ud over frugten på måtten, med den fine side af rivejernet.

        • 25 g. chokolade
      • Trin 16 af 17

        Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.

      • Trin 17 af 17

        Skær sushi-rullen i cirka 8 skiver. Brug en skarp, våd kniv. Server med karamelsovs til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvad med sushi med chokolade og frugt? Micki udfordrer Gorm med dessert sushi - skal du også udfordre nogen?

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dessertris:

          • 63 g. sushiris
          • 1 dl. vand
          • ½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
          • ½ tsk. sukker
          • ½ spsk. vaniljepulver

          Fyld:

          • 2 ½ jordbær
          • ¼ mango
          • ½ dl. blåbær
          • ¼ dl. mynte
          • 1 plader nori-tang (sushi-tang)
          • 25 g. chokolade

          Tilbehør:

          • Karamelsovs

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 dørslag
          • 1 gryde med låg
          • 1 lille skål
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 rent viskestykke
          • 1 sushimåtte
          • 1 glas

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Dessertris: Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.
          4. Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.
          5. Hæld vandet fra. Kom risene og 1 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
          6. Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene sammen med vaniljepulveret, og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.
          7. Fyld: Skyl jordbær og nip toppen af. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær. Skær dem i tynde skiver.
          8. Skræl mangoen, og udsten den. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango. Skær mangokødet i tynde skiver.
          9. Skyl blåbærrene, lad dem dryppe af på et tørt viskestykke.
          10. Kom vand i en skål, og skyl mynten i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          11. Rul sushi: Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.
          12. Læg et stykke tang på din sushimåtte. Vend den blanke side af tangen ned imod måtten.
          13. Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter ris fri for tang i toppen af måtten.
          14. Læg frugt-fyldet på i en stribe, i bunden af måtten. Kom mynte ovenpå.
          15. Riv et tyndt lag af chokoladen ud over frugten på måtten, med den fine side af rivejernet.
          16. Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
          17. Skær sushi-rullen i cirka 8 skiver. Brug en skarp, våd kniv. Server med karamelsovs til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Hvad med sushi med chokolade og frugt? Micki udfordrer Gorm med dessert sushi - skal du også udfordre nogen? 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 958 kJ / 229 kcal
            • Protein: 8 %
            • Kulhydrat: 68 %
            • Fedt: 23 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            Dessertris:

            • 125 g. sushiris
            • 2 dl. vand
            • 1 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
            • 1 tsk. sukker
            • 1 spsk. vaniljepulver

            Fyld:

            • 5 jordbær
            • ½ mango
            • ½ dl. mynte
            • 2 plader nori-tang (sushi-tang)
            • 50 g. chokolade

            Tilbehør:

            • Karamelsovs
          • Trin 3 af 17

            Dessertris: Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.

            • 125 g. sushiris
          • Trin 4 af 17

            Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.

          • Trin 5 af 17

            Hæld vandet fra. Kom risene og 2 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.

            • 2 dl. vand
          • Trin 6 af 17

            Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene sammen med vaniljepulveret, og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.

            • 1 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
            • 1 tsk. sukker
            • 1 spsk. vaniljepulver
          • Trin 7 af 17

            Fyld: Skyl jordbær og nip toppen af. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær. Skær dem i tynde skiver.

            • 5 jordbær
          • Trin 8 af 17

            Skræl mangoen, og udsten den. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango. Skær mangokødet i tynde skiver.

            • ½ mango
          • Trin 9 af 17

            Skyl blåbærrene, lad dem dryppe af på et tørt viskestykke.

            • 1 dl. blåbær
          • Trin 10 af 17

            Kom vand i en skål, og skyl mynten i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ dl. mynte
          • Trin 11 af 17

            Rul sushi: Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.

          • Trin 12 af 17

            Læg et stykke tang på din sushimåtte. Vend den blanke side af tangen ned imod måtten.

            • 2 plader nori-tang (sushi-tang)
          • Trin 13 af 17

            Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter ris fri for tang i toppen af måtten.

          • Trin 14 af 17

            Læg frugt-fyldet på i en stribe, i bunden af måtten. Kom mynte ovenpå.

          • Trin 15 af 17

            Riv et tyndt lag af chokoladen ud over frugten på måtten, med den fine side af rivejernet.

            • 50 g. chokolade
          • Trin 16 af 17

            Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Gør det samme med det andet stykke tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.

          • Trin 17 af 17

            Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Brug en skarp, våd kniv. Server med karamelsovs til.

            • Karamelsovs
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvad med sushi med chokolade og frugt? Micki udfordrer Gorm med dessert sushi - skal du også udfordre nogen? 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Dessertris:

              • 125 g. sushiris
              • 2 dl. vand
              • 1 spsk. riseddike (eller anden mild, lys eddike)
              • 1 tsk. sukker
              • 1 spsk. vaniljepulver

              Fyld:

              • 5 jordbær
              • ½ mango
              • 1 dl. blåbær
              • ½ dl. mynte
              • 2 plader nori-tang (sushi-tang)
              • 50 g. chokolade

              Tilbehør:

              • Karamelsovs

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt 
              • 1 decilitermål 
              • 1 spiseske
              • 1 teske 
              • 1 stor skål 
              • 1 dørslag 
              • 1 gryde med låg 
              • 1 lille skål 
              • 1 urtekniv 
              • 1 skærebræt 
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 rent viskestykke 
              • 1 sushimåtte
              • 1 glas
              • 1 rivejern

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Dessertris: Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.
              4. Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.
              5. Hæld vandet fra. Kom risene og 2 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
              6. Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene sammen med vaniljepulveret, og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.
              7. Fyld: Skyl jordbær og nip toppen af. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær. Skær dem i tynde skiver.
              8. Skræl mangoen, og udsten den. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango. Skær mangokødet i tynde skiver.
              9. Skyl blåbærrene, lad dem dryppe af på et tørt viskestykke.
              10. Kom vand i en skål, og skyl mynten i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              11. Rul sushi: Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.
              12. Læg et stykke tang på din sushimåtte. Vend den blanke side af tangen ned imod måtten.
              13. Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter ris fri for tang i toppen af måtten.
              14. Læg frugt-fyldet på i en stribe, i bunden af måtten. Kom mynte ovenpå.
              15. Riv et tyndt lag af chokoladen ud over frugten på måtten, med den fine side af rivejernet.
              16. Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Gør det samme med det andet stykke tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
              17. Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Brug en skarp, våd kniv. Server med karamelsovs til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Hvad med sushi med chokolade og frugt? Micki udfordrer Gorm med dessert sushi - skal du også udfordre nogen?

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 958 kJ / 229 kcal
                • Protein: 8 %
                • Kulhydrat: 68 %
                • Fedt: 23 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                Dessertris:

                • 188 g. sushiris
                • 3 dl. vand
                • 1 ½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
                • 1 ½ tsk. sukker
                • 1 ½ spsk. vaniljepulver

                Fyld:

                • 7 ½ jordbær
                • ¾ mango
                • 1 ½ dl. blåbær
                • ¾ dl. mynte
                • 3 plader nori-tang (sushi-tang)
                • 75 g. chokolade

                Tilbehør:

                • Karamelsovs
              • Trin 3 af 17

                Dessertris: Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.

                • 188 g. sushiris
              • Trin 4 af 17

                Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.

              • Trin 5 af 17

                Hæld vandet fra. Kom risene og 3 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.

                • 3 dl. vand
              • Trin 6 af 17

                Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene sammen med vaniljepulveret, og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.

                • 1 ½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
                • 1 ½ tsk. sukker
                • 1 ½ spsk. vaniljepulver
              • Trin 7 af 17

                Fyld: Skyl jordbær og nip toppen af. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær. Skær dem i tynde skiver.

                • 7 ½ jordbær
              • Trin 8 af 17

                Skræl mangoen, og udsten den. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango. Skær mangokødet i tynde skiver.

                • ¾ mango
              • Trin 9 af 17

                Skyl blåbærrene, lad dem dryppe af på et tørt viskestykke.

                • 1 ½ dl. blåbær
              • Trin 10 af 17

                Kom vand i en skål, og skyl mynten i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • ¾ dl. mynte
              • Trin 11 af 17

                Rul sushi: Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.

              • Trin 12 af 17

                Læg et stykke tang på din sushimåtte. Vend den blanke side af tangen ned imod måtten.

                • 3 plader nori-tang (sushi-tang)
              • Trin 13 af 17

                Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter ris fri for tang i toppen af måtten.

              • Trin 14 af 17

                Læg frugt-fyldet på i en stribe, i bunden af måtten. Kom mynte ovenpå.

              • Trin 15 af 17

                Riv et tyndt lag af chokoladen ud over frugten på måtten, med den fine side af rivejernet.

                • 75 g. chokolade
              • Trin 16 af 17

                Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Gør det samme med det andet stykke tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.

              • Trin 17 af 17

                Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Brug en skarp, våd kniv. Server med karamelsovs til.

                • Karamelsovs
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvad med sushi med chokolade og frugt? Micki udfordrer Gorm med dessert sushi - skal du også udfordre nogen?

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Dessertris:

                  • 188 g. sushiris
                  • 3 dl. vand
                  • 1 ½ spsk. risvinseddike (eller anden mild, lys eddike)
                  • 1 ½ tsk. sukker
                  • 1 ½ spsk. vaniljepulver

                  Fyld:

                  • 7 ½ jordbær
                  • ¾ mango
                  • 1 ½ dl. blåbær
                  • ¾ dl. mynte
                  • 3 plader nori-tang (sushi-tang)
                  • 75 g. chokolade

                  Tilbehør:

                  • Karamelsovs

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 stor skål
                  • 1 dørslag
                  • 1 gryde med låg
                  • 1 lille skål
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 sushimåtte
                  • 1 glas

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Dessertris: Skyl risene i en skål. Hæld vandet fra, og skyl igen. Gentag, til vandet er helt klart. Klik på videoen og se, hvordan du laver rigtige sushi-ris.
                  4. Kom koldt vand i skålen, til det dækker risene. Lad risene trække i cirka 20 minutter.
                  5. Hæld vandet fra. Kom risene og 3 deciliter rent vand i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved middel varme. Kog risene i cirka 10 minutter, til vandet er helt væk. Hæld risene i et stort fad.
                  6. Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Hæld eddike-blandingen over risene sammen med vaniljepulveret, og bland forsigtigt rundt. Lad risene køle af, mens du laver fyldet.
                  7. Fyld: Skyl jordbær og nip toppen af. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær. Skær dem i tynde skiver.
                  8. Skræl mangoen, og udsten den. Klik på videoen og se, hvordan du udstener en mango. Skær mangokødet i tynde skiver.
                  9. Skyl blåbærrene, lad dem dryppe af på et tørt viskestykke.
                  10. Kom vand i en skål, og skyl mynten i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  11. Rul sushi: Læg din sushimåtte eller stykke husholdningsfilm på bordet. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, så risene ikke klistrer. Klik på videoen og se, hvordan du ruller sushi.
                  12. Læg et stykke tang på din sushimåtte. Vend den blanke side af tangen ned imod måtten.
                  13. Læg halvdelen af risene på tangen. Fordel dem med våde fingre og tryk dem godt ud på tangen, så der er 1 centimeter ris fri for tang i toppen af måtten.
                  14. Læg frugt-fyldet på i en stribe, i bunden af måtten. Kom mynte ovenpå.
                  15. Riv et tyndt lag af chokoladen ud over frugten på måtten, med den fine side af rivejernet.
                  16. Brug måtten til at rulle ris og tang stramt rundt om fyldet. Tryk den sammen undervejs. Gør det samme med det andet stykke tang. Stil dine sushi-ruller i køleskabet i 10 minutter.
                  17. Skær sushi-rullerne i cirka 8 skiver hver. Brug en skarp, våd kniv. Server med karamelsovs til.