Danske forårsruller

Danske forårsruller

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Elsker du forårsruller? Tjek. Har du nogensinde prøvet at lave dem selv? Det kan du nemt! Og de smager mindst lige så godt som dem fra china-boxen. Du kan variere fyldet i det uendelige! Her i opskriften får du fyld med gode danske grøntsager.
        Og så er danske forårsruller 2 gange bedre for klimaet end forårsruller med svinekød.

        Tip: Server dine forårsruller med soja og sød chilisovs. Du kan købe en færdiglavet chilisovs eller lave din egen hjemmelavede. Find opskriften her på gocook.dk. Hvis du vil spare tid, kan du bruge færdigkøbt filodej eller forårsrulle-plader til at rulle fyldet i.

        Opskriften giver cirka 8-9 forårsruller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 569 kJ / 136 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 36 %
        • Heraf mættet fedt: 0,2 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 24

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

      • Trin 2 af 24

        Find alle ingredienserne frem.

        Pandekager til forårsruller:

        • 1 æg
        • 50 g. grahamsmel
        • 50 g. hvedemel
        • 50 g. majsstivelse
        • ¾ tsk. salt
        • 3 dl. vand
        • 1 spsk. olie
        • 1 ½ spsk. olie til stegning

        Fyld til forårsruller:

        • 1 gulerod (ca. 75 g.)
        • ½ løg (ca. 40 g.)
        • 1 ½ cm frisk ingefær
        • 65 g. hvidkål
        • 1 tsk. sukker
        • ½ tsk. salt
        • 1 spsk. olie til stegning

        Tilbehør:

        • 1 spsk. olie til stegning af forårsrullerne
        • Sød chilisovs
        • Sojasovs
      • Trin 3 af 24

        Pandekagedej til forårsruller: Slå ægget ud i en kop.

        • 1 æg
      • Trin 4 af 24

        Kom æg, grahams-mel, hvedemel, majs-stivelse, vand, salt og olie i en skål. Pisk dejen sammen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.

        • 50 g. grahamsmel
        • 50 g. hvedemel
        • 50 g. majsstivelse
        • ¾ tsk. salt
        • 3 dl. vand
        • 1 spsk. olie
      • Trin 5 af 24

        Bage pandekager: Kom olien til stegning i et glas. Klik på videoen og se, hvordan du bager forårsrulle-pandekagerne.

        • 1 ½ spsk. olie til stegning
      • Trin 6 af 24

        Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en bagepensel i glasset og smør panden med et tyndt lag olie.

      • Trin 7 af 24

        Hæld ½ deciliter dej på stegepanden, og vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage.

      • Trin 8 af 24

        Bag pandekagen i cirka 2-3 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra panden med en paletkniv, og lægger den på en tallerken.

      • Trin 9 af 24

        Fortsæt, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Pensl panden med olie hver gang. Den sidste smule dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.

      • Trin 10 af 24

        Fyld: Skræl og skyl guleroden. Pil løget. Klik på videoen og se, hvordan du laver fyldet.

        • ½ løg (ca. 40 g.)
      • Trin 11 af 24

        Riv gulerod og løg på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

        • 1 gulerod (ca. 75 g.)
      • Trin 12 af 24

        Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde.

        • 1 ½ cm frisk ingefær
      • Trin 13 af 24

        Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Riv hvidkålen på den grove side af rivejernet.

        • 65 g. hvidkål
      • Trin 14 af 24

        Kom løg, gulerod, hvidkål, ingefær, salt og sukker i en skål. Bland det hele godt sammen.

        • 1 tsk. sukker
        • ½ tsk. salt
      • Trin 15 af 24

        Varm olien op på en stegepande til middel varme. Kom fyldet på stegepanden og steg det i 3-4 minutter, til kål og løg bliver bløde og klare. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på. Lad fyldet køle lidt af.

        • 1 spsk. olie til stegning
      • Trin 16 af 24

        Rulle forårsruller: Find pandekager til forårsrullerne, fyldet til forårsrullerne og 1 spiseske gemt pandekagedej frem. Klik på videoen og se, hvordan du ruller forårsruller.

      • Trin 17 af 24

        Læg en pandekage på et rent skærebræt.

      • Trin 18 af 24

        Læg en skefuld fyld på den ene halvdel af pandekagen næsten ude ved kanten.

      • Trin 19 af 24

        Fold den lille pandekage-kant ved fyldet godt rundt om fyldet. Fold så pandekagens kanter på begge sider af det indpakkede fyld ind mod midten.

      • Trin 20 af 24

        Rul pandekagen, til du har en forårsrulle.

      • Trin 21 af 24

        Dyp en finger i den rest af pandekagedej, som du har gemt, og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen som “lim”, så forårsrullen ikke springer op. Fortsæt med at rulle resten af forårsrullerne.

      • Trin 22 af 24

        Stege forårsruller: Pensl forårsrullerne med olie på oversiden. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.

        • 1 spsk. olie til stegning af forårsrullerne
      • Trin 23 af 24

        Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne.

      • Trin 24 af 24

        Server dem med sød chilisovs og eventuelt soja.

        • Sød chilisovs
        • Sojasovs
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Elsker du forårsruller? Tjek. Har du nogensinde prøvet at lave dem selv? Det kan du nemt! Og de smager mindst lige så godt som dem fra china-boxen. Du kan variere fyldet i det uendelige! Her i opskriften får du fyld med gode danske grøntsager.
        Og så er danske forårsruller 2 gange bedre for klimaet end forårsruller med svinekød.

        Tip: Server dine forårsruller med soja og sød chilisovs. Du kan købe en færdiglavet chilisovs eller lave din egen hjemmelavede. Find opskriften her på gocook.dk. Hvis du vil spare tid, kan du bruge færdigkøbt filodej eller forårsrulle-plader til at rulle fyldet i.

        Opskriften giver cirka 8-9 forårsruller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pandekager til forårsruller:

          • 1 æg
          • 50 g. grahamsmel
          • 50 g. hvedemel
          • 50 g. majsstivelse
          • ¾ tsk. salt
          • 3 dl. vand
          • 1 spsk. olie
          • 1 ½ spsk. olie til stegning

          Fyld til forårsruller:

          • 1 gulerod (ca. 75 g.)
          • ½ løg (ca. 40 g.)
          • 1 ½ cm frisk ingefær
          • 65 g. hvidkål
          • 1 tsk. sukker
          • ½ tsk. salt
          • 1 spsk. olie til stegning

          Tilbehør:

          • 1 spsk. olie til stegning af forårsrullerne
          • Sød chilisovs
          • Sojasovs

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 2 teskeer
          • 1 spiseske
          • 1 skål
          • 1 håndmixer
          • 1 vandglas
          • 1 bagepensel
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 tallerken
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 mellemstor skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pandekagedej til forårsruller: Slå ægget ud i en kop.
          4. Kom æg, grahams-mel, hvedemel, majs-stivelse, vand, salt og olie i en skål. Pisk dejen sammen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.
          5. Bage pandekager: Kom olien til stegning i et glas. Klik på videoen og se, hvordan du bager forårsrulle-pandekagerne.
          6. Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en bagepensel i glasset og smør panden med et tyndt lag olie.
          7. Hæld ½ deciliter dej på stegepanden, og vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage.
          8. Bag pandekagen i cirka 2-3 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra panden med en paletkniv, og lægger den på en tallerken.
          9. Fortsæt, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Pensl panden med olie hver gang. Den sidste smule dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.
          10. Fyld: Skræl og skyl guleroden. Pil løget. Klik på videoen og se, hvordan du laver fyldet.
          11. Riv gulerod og løg på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
          12. Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde.
          13. Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Riv hvidkålen på den grove side af rivejernet.
          14. Kom løg, gulerod, hvidkål, ingefær, salt og sukker i en skål. Bland det hele godt sammen.
          15. Varm olien op på en stegepande til middel varme. Kom fyldet på stegepanden og steg det i 3-4 minutter, til kål og løg bliver bløde og klare. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på. Lad fyldet køle lidt af.
          16. Rulle forårsruller: Find pandekager til forårsrullerne, fyldet til forårsrullerne og 1 spiseske gemt pandekagedej frem. Klik på videoen og se, hvordan du ruller forårsruller.
          17. Læg en pandekage på et rent skærebræt.
          18. Læg en skefuld fyld på den ene halvdel af pandekagen næsten ude ved kanten.
          19. Fold den lille pandekage-kant ved fyldet godt rundt om fyldet. Fold så pandekagens kanter på begge sider af det indpakkede fyld ind mod midten.
          20. Rul pandekagen, til du har en forårsrulle.
          21. Dyp en finger i den rest af pandekagedej, som du har gemt, og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen som “lim”, så forårsrullen ikke springer op. Fortsæt med at rulle resten af forårsrullerne.
          22. Stege forårsruller: Pensl forårsrullerne med olie på oversiden. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.
          23. Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne.
          24. Server dem med sød chilisovs og eventuelt soja.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Elsker du forårsruller? Tjek. Har du nogensinde prøvet at lave dem selv? Det kan du nemt! Og de smager mindst lige så godt som dem fra china-boxen. Du kan variere fyldet i det uendelige! Her i opskriften får du fyld med gode danske grøntsager.
            Og så er danske forårsruller 2 gange bedre for klimaet end forårsruller med svinekød.

            Tip: Server dine forårsruller med soja og sød chilisovs. Du kan købe en færdiglavet chilisovs eller lave din egen hjemmelavede. Find opskriften her på gocook.dk. Hvis du vil spare tid, kan du bruge færdigkøbt filodej eller forårsrulle-plader til at rulle fyldet i.

            Opskriften giver cirka 16-18 forårsruller.

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 569 kJ / 136 kcal
            • Protein: 8 %
            • Kulhydrat: 56 %
            • Fedt: 36 %
            • Heraf mættet fedt: 0,2 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 25

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

          • Trin 2 af 25

            Find alle ingredienserne frem.

            Pandekager til forårsruller:

            • 2 æg
            • 100 g. grahamsmel
            • 100 g. hvedemel
            • 100 g. majsstivelse
            • 1 ½ tsk. salt
            • 6 dl. vand
            • 2 spsk. olie
            • 3 spsk. olie til stegning

            Fyld til forårsruller:

            • 2 gulerødder (ca. 150 g)
            • 1 løg (ca. 80 g)
            • 3 cm frisk ingefær
            • ⅓ hvidkål (ca. 125 g.)
            • 2 tsk. sukker
            • 1 tsk. salt
            • 2 spsk. olie til stegning

            Tilbehør:

            • 3 spsk. olie til stegning af forårsrullerne
            • Sød chilisovs
            • Sojasovs
          • Trin 3 af 25

            Pandekagedej til forårsruller: Slå æggene ud i en kop ét ad gangen.

            • 2 æg
          • Trin 4 af 25

            Kom æg, grahams-mel, hvedemel, majs-stivelse, vand, salt og olie i en skål. Pisk dejen sammen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.

            • 100 g. grahamsmel
            • 100 g. hvedemel
            • 100 g. majsstivelse
            • 1 ½ tsk. salt
            • 6 dl. vand
            • 2 spsk. olie
          • Trin 5 af 25

            Bage pandekager: Kom olien til stegning i et glas. Klik på videoen og se, hvordan du bager forårsrulle-pandekagerne.

            • 3 spsk. olie til stegning
          • Trin 6 af 25

            Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en bagepensel i glasset og smør panden med et tyndt lag olie.

          • Trin 7 af 25

            Hæld ½ deciliter dej på stegepanden, og vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage.

          • Trin 8 af 25

            Bag pandekagen i cirka 2-3 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra panden med en paletkniv, og lægger den på en tallerken.

          • Trin 9 af 25

            Fortsæt, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Pensl panden med olie hver gang. Den sidste smule dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.

          • Trin 10 af 25

            Fyld: Skræl og skyl gulerødderne. Pil løget. Klik på videoen og se, hvordan du laver fyldet.

            • 2 gulerødder (ca. 150 g)
            • 1 løg (ca. 80 g)
          • Trin 11 af 25

            Riv gulerod og løg på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

          • Trin 12 af 25

            Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde.

            • 3 cm frisk ingefær
          • Trin 13 af 25

            Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Riv hvidkålen på den grove side af rivejernet.

            • ⅓ hvidkål (ca. 125 g.)
          • Trin 14 af 25

            Kom løg, gulerod, hvidkål, ingefær, salt og sukker i en skål. Bland det hele godt sammen.

            • 2 tsk. sukker
            • 1 tsk. salt
          • Trin 15 af 25

            Varm olien op på en stegepande til middel varme. Kom fyldet på stegepanden og steg det i 3-4 minutter, til kål og løg bliver bløde og klare. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på. Lad fyldet køle lidt af.

            • 2 spsk. olie til stegning
          • Trin 16 af 25

            Rulle forårsruller: Find pandekager til forårsrullerne, fyldet til forårsrullerne og 1 spiseske gemt pandekagedej frem. Klik på videoen og se, hvordan du ruller forårsruller.

          • Trin 17 af 25

            Læg en pandekage på et rent skærebræt.

          • Trin 18 af 25

            Læg en skefuld fyld på den ene halvdel af pandekagen næsten ude ved kanten.

          • Trin 19 af 25

            Fold den lille pandekage-kant ved fyldet godt rundt om fyldet. Fold så pandekagens kanter på begge sider af det indpakkede fyld ind mod midten.

          • Trin 20 af 25

            Rul pandekagen, til du har en forårsrulle.

          • Trin 21 af 25

            Dyp en finger i den rest af pandekagedej, som du har gemt, og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen som “lim”, så forårsrullen ikke springer op. Fortsæt med at rulle resten af forårsrullerne.

          • Trin 22 af 25

            Stege forårsruller: Pensl forårsrullerne med olie på oversiden. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.

          • Trin 23 af 25

            Varm 2 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefri side nedad.

            • 2 spsk. olie til stegning af forårsrullerne
          • Trin 24 af 25

            Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne.

          • Trin 25 af 25

            Server dem med sød chilisovs og eventuelt soja.

            • Sød chilisovs
            • Sojasovs
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Elsker du forårsruller? Tjek. Har du nogensinde prøvet at lave dem selv? Det kan du nemt! Og de smager mindst lige så godt som dem fra china-boxen. Du kan variere fyldet i det uendelige! Her i opskriften får du fyld med gode danske grøntsager.
            Og så er danske forårsruller 2 gange bedre for klimaet end forårsruller med svinekød.

            Tip: Server dine forårsruller med soja og sød chilisovs. Du kan købe en færdiglavet chilisovs eller lave din egen hjemmelavede. Find opskriften her på gocook.dk. Hvis du vil spare tid, kan du bruge færdigkøbt filodej eller forårsrulle-plader til at rulle fyldet i.

            Opskriften giver cirka 16-18 forårsruller.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Pandekager til forårsruller:

              • 2 æg
              • 100 g. grahamsmel
              • 100 g. hvedemel
              • 100 g. majsstivelse
              • 1 ½ tsk. salt
              • 6 dl. vand
              • 2 spsk. olie
              • 3 spsk. olie til stegning

              Fyld til forårsruller:

              • 2 gulerødder (ca. 150 g)
              • 1 løg (ca. 80 g)
              • 3 cm frisk ingefær
              • ⅓ hvidkål (ca. 125 g.)
              • 2 tsk. sukker
              • 1 tsk. salt
              • 2 spsk. olie til stegning

              Tilbehør:

              • 3 spsk. olie til stegning af forårsrullerne
              • Sød chilisovs
              • Sojasovs

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 2 teskeer
              • 1 spiseske
              • 1 skål
              • 1 håndmixer
              • 1 vandglas
              • 1 bagepensel
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 tallerken
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rivejern
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 mellemstor skål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pandekagedej til forårsruller: Slå æggene ud i en kop ét ad gangen.
              4. Kom æg, grahams-mel, hvedemel, majs-stivelse, vand, salt og olie i en skål. Pisk dejen sammen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.
              5. Bage pandekager: Kom olien til stegning i et glas. Klik på videoen og se, hvordan du bager forårsrulle-pandekagerne.
              6. Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en bagepensel i glasset og smør panden med et tyndt lag olie.
              7. Hæld ½ deciliter dej på stegepanden, og vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage.
              8. Bag pandekagen i cirka 2-3 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra panden med en paletkniv, og lægger den på en tallerken.
              9. Fortsæt, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Pensl panden med olie hver gang. Den sidste smule dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.
              10. Fyld: Skræl og skyl gulerødderne. Pil løget. Klik på videoen og se, hvordan du laver fyldet.
              11. Riv gulerod og løg på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
              12. Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde.
              13. Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Riv hvidkålen på den grove side af rivejernet.
              14. Kom løg, gulerod, hvidkål, ingefær, salt og sukker i en skål. Bland det hele godt sammen.
              15. Varm olien op på en stegepande til middel varme. Kom fyldet på stegepanden og steg det i 3-4 minutter, til kål og løg bliver bløde og klare. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på. Lad fyldet køle lidt af.
              16. Rulle forårsruller: Find pandekager til forårsrullerne, fyldet til forårsrullerne og 1 spiseske gemt pandekagedej frem. Klik på videoen og se, hvordan du ruller forårsruller.
              17. Læg en pandekage på et rent skærebræt.
              18. Læg en skefuld fyld på den ene halvdel af pandekagen næsten ude ved kanten.
              19. Fold den lille pandekage-kant ved fyldet godt rundt om fyldet. Fold så pandekagens kanter på begge sider af det indpakkede fyld ind mod midten.
              20. Rul pandekagen, til du har en forårsrulle.
              21. Dyp en finger i den rest af pandekagedej, som du har gemt, og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen som “lim”, så forårsrullen ikke springer op. Fortsæt med at rulle resten af forårsrullerne.
              22. Stege forårsruller: Pensl forårsrullerne med olie på oversiden. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.
              23. Varm 2 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefri side nedad.
              24. Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne.
              25. Server dem med sød chilisovs og eventuelt soja.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Elsker du forårsruller? Tjek. Har du nogensinde prøvet at lave dem selv? Det kan du nemt! Og de smager mindst lige så godt som dem fra china-boxen. Du kan variere fyldet i det uendelige! Her i opskriften får du fyld med gode danske grøntsager.
                Og så er danske forårsruller 2 gange bedre for klimaet end forårsruller med svinekød.

                Tip: Server dine forårsruller med soja og sød chilisovs. Du kan købe en færdiglavet chilisovs eller lave din egen hjemmelavede. Find opskriften her på gocook.dk. Hvis du vil spare tid, kan du bruge færdigkøbt filodej eller forårsrulle-plader til at rulle fyldet i.

                Opskriften giver cirka 24-27 forårsruller.

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 569 kJ / 136 kcal
                • Protein: 8 %
                • Kulhydrat: 56 %
                • Fedt: 36 %
                • Heraf mættet fedt: 0,2 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 25

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

              • Trin 2 af 25

                Find alle ingredienserne frem.

                Pandekager til forårsruller:

                • 3 æg
                • 150 g. grahamsmel
                • 150 g. hvedemel
                • 150 g. majsstivelse
                • 2 ¼ tsk. salt
                • 9 dl. vand
                • 3 spsk. olie
                • 4 ½ spsk. olie til stegning

                Fyld til forårsruller:

                • 3 gulerødder (ca. 225 g.)
                • 1 ½ løg (ca. 120 g.)
                • 4 ½ cm frisk ingefær
                • ¾ hvidkål (ca. 190 g.)
                • 3 tsk. sukker
                • 1 ½ tsk. salt
                • 3 spsk. olie til stegning

                Tilbehør:

                • 3 spsk. olie til stegning af forårsrullerne
                • Sød chilisovs
                • Sojasovs
              • Trin 3 af 25

                Pandekagedej til forårsruller: Slå æggene ud i en kop ét ad gangen.

                • 3 æg
              • Trin 4 af 25

                Kom æg, grahams-mel, hvedemel, majs-stivelse, vand, salt og olie i en skål. Pisk dejen sammen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.

                • 150 g. grahamsmel
                • 150 g. hvedemel
                • 150 g. majsstivelse
                • 2 ¼ tsk. salt
                • 9 dl. vand
                • 3 spsk. olie
              • Trin 5 af 25

                Bage pandekager: Kom olien til stegning i et glas. Klik på videoen og se, hvordan du bager forårsrulle-pandekagerne.

                • 4 ½ spsk. olie til stegning
              • Trin 6 af 25

                Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en bagepensel i glasset og smør panden med et tyndt lag olie.

              • Trin 7 af 25

                Hæld ½ deciliter dej på stegepanden, og vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage.

              • Trin 8 af 25

                Bag pandekagen i cirka 2-3 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra panden med en paletkniv, og lægger den på en tallerken.

              • Trin 9 af 25

                Fortsæt, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Pensl panden med olie hver gang. Den sidste smule dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.

              • Trin 10 af 25

                Fyld: Skræl og skyl guleroden. Pil løget. Klik på videoen og se, hvordan du laver fyldet.

                • 3 gulerødder (ca. 225 g.)
                • 1 ½ løg (ca. 120 g.)
              • Trin 11 af 25

                Riv gulerod og løg på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

              • Trin 12 af 25

                Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde.

                • 4 ½ cm frisk ingefær
              • Trin 13 af 25

                Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Riv hvidkålen på den grove side af rivejernet.

                • ¾ hvidkål (ca. 190 g.)
              • Trin 14 af 25

                Kom løg, gulerod, hvidkål, ingefær, salt og sukker i en skål. Bland det hele godt sammen.

                • 3 tsk. sukker
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 15 af 25

                Varm olien op på en stegepande til middel varme. Kom fyldet på stegepanden og steg det i 3-4 minutter, til kål og løg bliver bløde og klare. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på. Lad fyldet køle lidt af.

                • 3 spsk. olie til stegning
              • Trin 16 af 25

                Rulle forårsruller: Find pandekager til forårsrullerne, fyldet til forårsrullerne og 1 spiseske gemt pandekagedej frem. Klik på videoen og se, hvordan du ruller forårsruller.

              • Trin 17 af 25

                Læg en pandekage på et rent skærebræt.

              • Trin 18 af 25

                Læg en skefuld fyld på den ene halvdel af pandekagen næsten ude ved kanten.

              • Trin 19 af 25

                Fold den lille pandekage-kant ved fyldet godt rundt om fyldet. Fold så pandekagens kanter på begge sider af det indpakkede fyld ind mod midten.

              • Trin 20 af 25

                Rul pandekagen, til du har en forårsrulle.

              • Trin 21 af 25

                Dyp en finger i den rest af pandekagedej, som du har gemt, og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen som “lim”, så forårsrullen ikke springer op. Fortsæt med at rulle resten af forårsrullerne.

              • Trin 22 af 25

                Stege forårsruller: Pensl forårsrullerne med olie på oversiden. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.

              • Trin 23 af 25

                Varm 2 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefri side nedad.

                • 3 spsk. olie til stegning af forårsrullerne
              • Trin 24 af 25

                Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne.

              • Trin 25 af 25

                Server dem med sød chilisovs og eventuelt soja.

                • Sød chilisovs
                • Sojasovs
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Elsker du forårsruller? Tjek. Har du nogensinde prøvet at lave dem selv? Det kan du nemt! Og de smager mindst lige så godt som dem fra china-boxen. Du kan variere fyldet i det uendelige! Her i opskriften får du fyld med gode danske grøntsager.
                Og så er danske forårsruller 2 gange bedre for klimaet end forårsruller med svinekød.

                Tip: Server dine forårsruller med soja og sød chilisovs. Du kan købe en færdiglavet chilisovs eller lave din egen hjemmelavede. Find opskriften her på gocook.dk. Hvis du vil spare tid, kan du bruge færdigkøbt filodej eller forårsrulle-plader til at rulle fyldet i.

                Opskriften giver cirka 24-27 forårsruller.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Pandekager til forårsruller:

                  • 3 æg
                  • 150 g. grahamsmel
                  • 150 g. hvedemel
                  • 150 g. majsstivelse
                  • 2 ¼ tsk. salt
                  • 9 dl. vand
                  • 3 spsk. olie
                  • 4 ½ spsk. olie til stegning

                  Fyld til forårsruller:

                  • 3 gulerødder (ca. 225 g.)
                  • 1 ½ løg (ca. 120 g.)
                  • 4 ½ cm frisk ingefær
                  • ¾ hvidkål (ca. 190 g.)
                  • 3 tsk. sukker
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 3 spsk. olie til stegning

                  Tilbehør:

                  • 3 spsk. olie til stegning af forårsrullerne
                  • Sød chilisovs
                  • Sojasovs

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 2 teskeer
                  • 1 spiseske
                  • 1 skål
                  • 1 håndmixer
                  • 1 vandglas
                  • 1 bagepensel
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 tallerken
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 mellemstor skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pandekagedej til forårsruller: Slå æggene ud i en kop ét ad gangen.
                  4. Kom æg, grahams-mel, hvedemel, majs-stivelse, vand, salt og olie i en skål. Pisk dejen sammen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.
                  5. Bage pandekager: Kom olien til stegning i et glas. Klik på videoen og se, hvordan du bager forårsrulle-pandekagerne.
                  6. Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en bagepensel i glasset og smør panden med et tyndt lag olie.
                  7. Hæld ½ deciliter dej på stegepanden, og vip hurtigt panden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage.
                  8. Bag pandekagen i cirka 2-3 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra panden med en paletkniv, og lægger den på en tallerken.
                  9. Fortsæt, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Pensl panden med olie hver gang. Den sidste smule dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.
                  10. Fyld: Skræl og skyl guleroden. Pil løget. Klik på videoen og se, hvordan du laver fyldet.
                  11. Riv gulerod og løg på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
                  12. Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har 2 teskefulde.
                  13. Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Riv hvidkålen på den grove side af rivejernet.
                  14. Kom løg, gulerod, hvidkål, ingefær, salt og sukker i en skål. Bland det hele godt sammen.
                  15. Varm olien op på en stegepande til middel varme. Kom fyldet på stegepanden og steg det i 3-4 minutter, til kål og løg bliver bløde og klare. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på. Lad fyldet køle lidt af.
                  16. Rulle forårsruller: Find pandekager til forårsrullerne, fyldet til forårsrullerne og 1 spiseske gemt pandekagedej frem. Klik på videoen og se, hvordan du ruller forårsruller.
                  17. Læg en pandekage på et rent skærebræt.
                  18. Læg en skefuld fyld på den ene halvdel af pandekagen næsten ude ved kanten.
                  19. Fold den lille pandekage-kant ved fyldet godt rundt om fyldet. Fold så pandekagens kanter på begge sider af det indpakkede fyld ind mod midten.
                  20. Rul pandekagen, til du har en forårsrulle.
                  21. Dyp en finger i den rest af pandekagedej, som du har gemt, og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen som “lim”, så forårsrullen ikke springer op. Fortsæt med at rulle resten af forårsrullerne.
                  22. Stege forårsruller: Pensl forårsrullerne med olie på oversiden. Klik på videoen og se, hvordan du steger forårsruller.
                  23. Varm 2 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Læg forårsrullerne på panden med den oliefri side nedad.
                  24. Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne.
                  25. Server dem med sød chilisovs og eventuelt soja.