Dansk-argentinsk æblekage
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Mikkel besøger byens kok på pampassen i Argentina:
”I nogle små byer midt ude på den kæmpestore pampas i Argentina finder man en lille bid dansk historie. For 100-150 år siden flyttede en masse danskere til Argentina. De kom fra fattigdom i Danmark og ville gerne have fat i noget god landbrugsjord, og derfor slog de sig ned her. Mange af efterkommerne, som jeg har mødt undervejs, har aldrig været i nærheden af Danmark. Men de kan stadig tale en smule dansk, og så har de bestemt ikke glemt flere af de klassiske danske retter. Så da jeg mødte Tulle, skulle hun lige til at lave gammeldags æblekage. En af mine og hendes favoritdesserter!”
TIP: Hvis du ikke orker at lave hjemmelavet rasp, kan du købe en pose makroner og knuse dem i stedet for. Og lidt godt mørkt chokoladedrys til pynt på toppen fungerer ret godt.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2218 kJ / 530 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 62 %
- Fedt: 33 %
- Heraf mættet fedt: 12,53 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Æblegrød
- 2 æbler
- ¼ økologisk citron
- ¾ dl sukker
Rasp
- 1 dl daggammelt brød
- ½ spsk. smør
- ½ dl havregryn
- ½ dl sukker
Pynt
- 1 dl piskefløde
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 målebæger
- 1 spiseske
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 lille skarp kniv
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydelåg
- 4 glas
- 1 stegepande
- 2 grydeskeer
- Bagepapir
- 1 mellemstor skål
- 1 elpisker
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 18
Mål alle ingredienserne af.
Æblegrød:
- 2 æbler
- ¼ økologisk citron
- ¾ dl sukker
Rasp:
- 1 dl daggammelt brød
- ½ spsk. smør
- ½ dl havregryn
- ½ dl sukker
Til pynt:
- 1 dl piskefløde
- Trin 3 af 18
Lav æblegrøden: Skyl æblerne, og skræl dem.
- 2 æbler
- Trin 4 af 18
Riv de skrællede æbler på rivejernet.
- Trin 5 af 18
Skyl citronen, og skær den i 2 både.
- ¼ økologisk citron
- Trin 6 af 18
Kom revet æble, citronbåde og sukker i gryden.
- ¾ dl sukker
- Trin 7 af 18
Stil gryden på en kogeplade, læg låg på, og tænd på mellem varme.
- Trin 8 af 18
Kog æblerne i 30 minutter, til det er blevet en tyk grød. Rør rundt med en grydeske en gang imellem.
- Trin 9 af 18
Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de to glas, og sæt dem i køleskabet.
- Trin 10 af 18
Lav raspen: Riv brødet fint på rivejernet.
- 1 dl daggammelt brød
- Trin 11 af 18
Kom smør, brød, havregryn og sukker på en stegepande.
- ½ spsk. smør
- ½ dl havregryn
- ½ dl sukker
- Trin 12 af 18
Stil stegepanden på en kogeplade, og tænd på svag varme.
- Trin 13 af 18
Rør rundt med grydeskeen, så det bliver blandet sammen, og så det ikke brænder på.
- Trin 14 af 18
Lad det varme cirka 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.
- Trin 15 af 18
Spred raspen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.
- Trin 16 af 18
Hæld piskefløde i en skål, og pisk det til flødeskum.
- 1 dl piskefløde
- Trin 17 af 18
Tag glassene med æblegrød ud af køleskabet.
- Trin 18 af 18
Hæld rasp over æblegrøden, og kom flødeskum på toppen.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Mikkel besøger byens kok på pampassen i Argentina:
”I nogle små byer midt ude på den kæmpestore pampas i Argentina finder man en lille bid dansk historie. For 100-150 år siden flyttede en masse danskere til Argentina. De kom fra fattigdom i Danmark og ville gerne have fat i noget god landbrugsjord, og derfor slog de sig ned her. Mange af efterkommerne, som jeg har mødt undervejs, har aldrig været i nærheden af Danmark. Men de kan stadig tale en smule dansk, og så har de bestemt ikke glemt flere af de klassiske danske retter. Så da jeg mødte Tulle, skulle hun lige til at lave gammeldags æblekage. En af mine og hendes favoritdesserter!”
TIP: Hvis du ikke orker at lave hjemmelavet rasp, kan du købe en pose makroner og knuse dem i stedet for. Og lidt godt mørkt chokoladedrys til pynt på toppen fungerer ret godt.
Du skal bruge
Ingredienser
Æblegrød:
- 2 æbler
- ¼ økologisk citron
- ¾ dl sukker
Rasp:
- 1 dl daggammelt brød
- ½ spsk. smør
- ½ dl havregryn
- ½ dl sukker
Pynt:
- 1 dl piskefløde
Køkkenredskaber
- 1 målebæger
- 1 spiseske
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 lille skarp kniv
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydelåg
- 4 glas
- 1 stegepande
- 2 grydeskeer
- Bagepapir
- 1 mellemstor skål
- 1 elpisker
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Lav æblegrøden: Skyl æblerne, og skræl dem.
- Riv de skrællede æbler på rivejernet.
- Skyl citronen, og skær den i 2 både.
- Kom revet æble, citronbåde og sukker i gryden.
- Stil gryden på en kogeplade, læg låg på, og tænd på mellem varme.
- Kog æblerne i 30 minutter, til det er blevet en tyk grød. Rør rundt med en grydeske en gang imellem.
- Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de to glas, og sæt dem i køleskabet.
- Lav raspen: Riv brødet fint på rivejernet.
- Kom smør, brød, havregryn og sukker på en stegepande.
- Stil stegepanden på en kogeplade, og tænd på svag varme.
- Rør rundt med grydeskeen, så det bliver blandet sammen, og så det ikke brænder på.
- Lad det varme cirka 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.
- Spred raspen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.
- Hæld piskefløde i en skål, og pisk det til flødeskum.
- Tag glassene med æblegrød ud af køleskabet.
- Hæld rasp over æblegrøden, og kom flødeskum på toppen.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Mikkel besøger byens kok på pampassen i Argentina:
”I nogle små byer midt ude på den kæmpestore pampas i Argentina finder man en lille bid dansk historie. For 100-150 år siden flyttede en masse danskere til Argentina. De kom fra fattigdom i Danmark og ville gerne have fat i noget god landbrugsjord, og derfor slog de sig ned her. Mange af efterkommerne, som jeg har mødt undervejs, har aldrig været i nærheden af Danmark. Men de kan stadig tale en smule dansk, og så har de bestemt ikke glemt flere af de klassiske danske retter. Så da jeg mødte Tulle, skulle hun lige til at lave gammeldags æblekage. En af mine og hendes favoritdesserter!”
TIP: Hvis du ikke orker at lave hjemmelavet rasp, kan du købe en pose makroner og knuse dem i stedet for. Og lidt godt mørkt chokoladedrys til pynt på toppen fungerer ret godt.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2218 kJ / 530 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 62 %
- Fedt: 33 %
- Heraf mættet fedt: 12,53 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Æblegrød
- 4 æbler
- ½ økologisk citron
- 1 ½ dl sukker
Rasp
- 2 dl daggammelt brød
- 1 spsk. smør
- 1 dl havregryn
- 1 dl sukker
Pynt
- 2 dl piskefløde
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 målebæger
- 1 spiseske
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 lille skarp kniv
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydelåg
- 4 glas
- 1 stegepande
- 2 grydeskeer
- Bagepapir
- 1 mellemstor skål
- 1 elpisker
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 18
Mål alle ingredienserne af.
Æblegrød:
- 4 æbler
- ½ økologisk citron
- 1 ½ dl sukker
Rasp:
- 2 dl daggammelt brød
- 1 spsk. smør
- 1 dl havregryn
- 1 dl sukker
Til pynt:
- 2 dl piskefløde
- Trin 3 af 18
Lav æblegrøden: Skyl æblerne, og skræl dem.
- 4 æbler
- Trin 4 af 18
Riv de skrællede æbler på rivejernet.
- Trin 5 af 18
Skyl citronen, og skær den i 4 både.
- ½ økologisk citron
- Trin 6 af 18
Kom revet æble, citronbåde og sukker i gryden.
- 1 ½ dl sukker
- Trin 7 af 18
Stil gryden på en kogeplade, læg låg på, og tænd på mellem varme.
- Trin 8 af 18
Kog æblerne i 30 minutter, til det er blevet en tyk grød. Rør rundt med en grydeske en gang imellem.
- Trin 9 af 18
Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de fire glas, og sæt dem i køleskabet.
- Trin 10 af 18
Lav raspen: Riv brødet fint på rivejernet.
- 2 dl daggammelt brød
- Trin 11 af 18
Kom smør, brød, havregryn og sukker på en stegepande.
- 1 spsk. smør
- 1 dl havregryn
- 1 dl sukker
- Trin 12 af 18
Stil stegepanden på en kogeplade, og tænd på svag varme.
- Trin 13 af 18
Rør rundt med grydeskeen, så det bliver blandet sammen, og så det ikke brænder på.
- Trin 14 af 18
Lad det varme cirka 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.
- Trin 15 af 18
Spred raspen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.
- Trin 16 af 18
Hæld piskefløde i en skål, og pisk det til flødeskum.
- 2 dl piskefløde
- Trin 17 af 18
Tag glassene med æblegrød ud af køleskabet.
- Trin 18 af 18
Hæld rasp over æblegrøden, og kom flødeskum på toppen.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Mikkel besøger byens kok på pampassen i Argentina:
”I nogle små byer midt ude på den kæmpestore pampas i Argentina finder man en lille bid dansk historie. For 100-150 år siden flyttede en masse danskere til Argentina. De kom fra fattigdom i Danmark og ville gerne have fat i noget god landbrugsjord, og derfor slog de sig ned her. Mange af efterkommerne, som jeg har mødt undervejs, har aldrig været i nærheden af Danmark. Men de kan stadig tale en smule dansk, og så har de bestemt ikke glemt flere af de klassiske danske retter. Så da jeg mødte Tulle, skulle hun lige til at lave gammeldags æblekage. En af mine og hendes favoritdesserter!”
TIP: Hvis du ikke orker at lave hjemmelavet rasp, kan du købe en pose makroner og knuse dem i stedet for. Og lidt godt mørkt chokoladedrys til pynt på toppen fungerer ret godt.
Du skal bruge
Ingredienser
Æblegrød:
- 4 æbler
- ½ økologisk citron
- 1 ½ dl sukker
Rasp:
- 2 dl daggammelt brød
- 1 spsk. smør
- 1 dl havregryn
- 1 dl sukker
Pynt:
- 2 dl piskefløde
Køkkenredskaber
- 1 målebæger
- 1 spiseske
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 lille skarp kniv
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydelåg
- 4 glas
- 1 stegepande
- 2 grydeskeer
- Bagepapir
- 1 mellemstor skål
- 1 elpisker
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Lav æblegrøden: Skyl æblerne, og skræl dem.
- Riv de skrællede æbler på rivejernet.
- Skyl citronen, og skær den i 4 både.
- Kom revet æble, citronbåde og sukker i gryden.
- Stil gryden på en kogeplade, læg låg på, og tænd på mellem varme.
- Kog æblerne i 30 minutter, til det er blevet en tyk grød. Rør rundt med en grydeske en gang imellem.
- Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de fire glas, og sæt dem i køleskabet.
- Lav raspen: Riv brødet fint på rivejernet.
- Kom smør, brød, havregryn og sukker på en stegepande.
- Stil stegepanden på en kogeplade, og tænd på svag varme.
- Rør rundt med grydeskeen, så det bliver blandet sammen, og så det ikke brænder på.
- Lad det varme cirka 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.
- Spred raspen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.
- Hæld piskefløde i en skål, og pisk det til flødeskum.
- Tag glassene med æblegrød ud af køleskabet.
- Hæld rasp over æblegrøden, og kom flødeskum på toppen.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Mikkel besøger byens kok på pampassen i Argentina:
”I nogle små byer midt ude på den kæmpestore pampas i Argentina finder man en lille bid dansk historie. For 100-150 år siden flyttede en masse danskere til Argentina. De kom fra fattigdom i Danmark og ville gerne have fat i noget god landbrugsjord, og derfor slog de sig ned her. Mange af efterkommerne, som jeg har mødt undervejs, har aldrig været i nærheden af Danmark. Men de kan stadig tale en smule dansk, og så har de bestemt ikke glemt flere af de klassiske danske retter. Så da jeg mødte Tulle, skulle hun lige til at lave gammeldags æblekage. En af mine og hendes favoritdesserter!”
TIP: Hvis du ikke orker at lave hjemmelavet rasp, kan du købe en pose makroner og knuse dem i stedet for. Og lidt godt mørkt chokoladedrys til pynt på toppen fungerer ret godt.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2218 kJ / 530 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 62 %
- Fedt: 33 %
- Heraf mættet fedt: 12,53 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Æblegrød
- 6 æbler
- ¾ økologisk citron
- 2 ¼ dl sukker
Rasp
- 3 dl daggammelt brød
- 1 ½ spsk. smør
- 1 ½ dl havregryn
- 1 ½ dl sukker
Pynt
- 3 dl piskefløde
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 målebæger
- 1 spiseske
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 lille skarp kniv
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydelåg
- 4 glas
- 1 stegepande
- 2 grydeskeer
- Bagepapir
- 1 mellemstor skål
- 1 elpisker
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 18
Mål alle ingredienserne af.
Æblegrød:
- 6 æbler
- ¾ økologisk citron
- 2 ¼ dl sukker
Rasp:
- 3 dl daggammelt brød
- 1 ½ spsk. smør
- 1 ½ dl havregryn
- 1 ½ dl sukker
Til pynt:
- 3 dl piskefløde
- Trin 3 af 18
Lav æblegrøden: Skyl æblerne, og skræl dem.
- 6 æbler
- Trin 4 af 18
Riv de skrællede æbler på rivejernet.
- Trin 5 af 18
Skyl citronen, og skær den i 4 både.
- ¾ økologisk citron
- Trin 6 af 18
Kom revet æble, citronbåde og sukker i gryden.
- 2 ¼ dl sukker
- Trin 7 af 18
Stil gryden på en kogeplade, læg låg på, og tænd på mellem varme.
- Trin 8 af 18
Kog æblerne i 30 minutter, til det er blevet en tyk grød. Rør rundt med en grydeske en gang imellem.
- Trin 9 af 18
Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de seks glas, og sæt dem i køleskabet.
- Trin 10 af 18
Lav raspen: Riv brødet fint på rivejernet.
- 3 dl daggammelt brød
- Trin 11 af 18
Kom smør, brød, havregryn og sukker på en stegepande.
- 1 ½ spsk. smør
- 1 ½ dl havregryn
- 1 ½ dl sukker
- Trin 12 af 18
Stil stegepanden på en kogeplade, og tænd på svag varme.
- Trin 13 af 18
Rør rundt med grydeskeen, så det bliver blandet sammen, og så det ikke brænder på.
- Trin 14 af 18
Lad det varme cirka 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.
- Trin 15 af 18
Spred raspen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.
- Trin 16 af 18
Hæld piskefløde i en skål, og pisk det til flødeskum.
- 3 dl piskefløde
- Trin 17 af 18
Tag glassene med æblegrød ud af køleskabet.
- Trin 18 af 18
Hæld rasp over æblegrøden, og kom flødeskum på toppen.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Mikkel besøger byens kok på pampassen i Argentina:
”I nogle små byer midt ude på den kæmpestore pampas i Argentina finder man en lille bid dansk historie. For 100-150 år siden flyttede en masse danskere til Argentina. De kom fra fattigdom i Danmark og ville gerne have fat i noget god landbrugsjord, og derfor slog de sig ned her. Mange af efterkommerne, som jeg har mødt undervejs, har aldrig været i nærheden af Danmark. Men de kan stadig tale en smule dansk, og så har de bestemt ikke glemt flere af de klassiske danske retter. Så da jeg mødte Tulle, skulle hun lige til at lave gammeldags æblekage. En af mine og hendes favoritdesserter!”
TIP: Hvis du ikke orker at lave hjemmelavet rasp, kan du købe en pose makroner og knuse dem i stedet for. Og lidt godt mørkt chokoladedrys til pynt på toppen fungerer ret godt.
Du skal bruge
Ingredienser
Æblegrød:
- 6 æbler
- ¾ økologisk citron
- 2 ¼ dl sukker
Rasp:
- 3 dl daggammelt brød
- 1 ½ spsk. smør
- 1 ½ dl havregryn
- 1 ½ dl sukker
Pynt:
- 3 dl piskefløde
Køkkenredskaber
- 1 målebæger
- 1 spiseske
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 lille skarp kniv
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydelåg
- 4 glas
- 1 stegepande
- 2 grydeskeer
- Bagepapir
- 1 mellemstor skål
- 1 elpisker
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Lav æblegrøden: Skyl æblerne, og skræl dem.
- Riv de skrællede æbler på rivejernet.
- Skyl citronen, og skær den i 4 både.
- Kom revet æble, citronbåde og sukker i gryden.
- Stil gryden på en kogeplade, læg låg på, og tænd på mellem varme.
- Kog æblerne i 30 minutter, til det er blevet en tyk grød. Rør rundt med en grydeske en gang imellem.
- Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de seks glas, og sæt dem i køleskabet.
- Lav raspen: Riv brødet fint på rivejernet.
- Kom smør, brød, havregryn og sukker på en stegepande.
- Stil stegepanden på en kogeplade, og tænd på svag varme.
- Rør rundt med grydeskeen, så det bliver blandet sammen, og så det ikke brænder på.
- Lad det varme cirka 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.
- Spred raspen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.
- Hæld piskefløde i en skål, og pisk det til flødeskum.
- Tag glassene med æblegrød ud af køleskabet.
- Hæld rasp over æblegrøden, og kom flødeskum på toppen.
-