Dansk-argentinsk æblekage

Dansk-argentinsk æblekage

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mikkel besøger byens kok på pampassen i Argentina:

        ”I nogle små byer midt ude på den kæmpestore pampas i Argentina finder man en lille bid dansk historie. For 100-150 år siden flyttede en masse danskere til Argentina. De kom fra fattigdom i Danmark og ville gerne have fat i noget god landbrugsjord, og derfor slog de sig ned her. Mange af efterkommerne, som jeg har mødt undervejs, har aldrig været i nærheden af Danmark. Men de kan stadig tale en smule dansk, og så har de bestemt ikke glemt flere af de klassiske danske retter. Så da jeg mødte Tulle, skulle hun lige til at lave gammeldags æblekage. En af mine og hendes favoritdesserter!”

        TIP: Hvis du ikke orker at lave hjemmelavet rasp, kan du købe en pose makroner og knuse dem i stedet for. Og lidt godt mørkt chokoladedrys til pynt på toppen fungerer ret godt.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2218 kJ / 530 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 62 %
        • Fedt: 33 %
        • Heraf mættet fedt: 12,53 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        Æblegrød:

        • 2 æbler
        • ¼ økologisk citron
        • ¾ dl sukker

         

        Rasp:

        • 1 dl daggammelt brød
        • ½ spsk. smør
        • ½ dl havregryn
        • ½ dl sukker

         

        Til pynt:

        • 1 dl piskefløde
      • Trin 3 af 18

        Lav æblegrøden: Skyl æblerne, og skræl dem.

        • 2 æbler
      • Trin 4 af 18

        Riv de skrællede æbler på rivejernet.

      • Trin 5 af 18

        Skyl citronen, og skær den i 2 både.

        • ¼ økologisk citron
      • Trin 6 af 18

        Kom revet æble, citronbåde og sukker i gryden.

        • ¾ dl sukker
      • Trin 7 af 18

        Stil gryden på en kogeplade, læg låg på, og tænd på mellem varme.

      • Trin 8 af 18

        Kog æblerne i 30 minutter, til det er blevet en tyk grød. Rør rundt med en grydeske en gang imellem.

      • Trin 9 af 18

        Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de to glas, og sæt dem i køleskabet.

      • Trin 10 af 18

        Lav raspen: Riv brødet fint på rivejernet.

        • 1 dl daggammelt brød
      • Trin 11 af 18

        Kom smør, brød, havregryn og sukker på en stegepande.

        • ½ spsk. smør
        • ½ dl havregryn
        • ½ dl sukker
      • Trin 12 af 18

        Stil stegepanden på en kogeplade, og tænd på svag varme.

      • Trin 13 af 18

        Rør rundt med grydeskeen, så det bliver blandet sammen, og så det ikke brænder på.

      • Trin 14 af 18

        Lad det varme cirka 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.

      • Trin 15 af 18

        Spred raspen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.

      • Trin 16 af 18

        Hæld piskefløde i en skål, og pisk det til flødeskum.

        • 1 dl piskefløde
      • Trin 17 af 18

        Tag glassene med æblegrød ud af køleskabet.

      • Trin 18 af 18

        Hæld rasp over æblegrøden, og kom flødeskum på toppen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel besøger byens kok på pampassen i Argentina:

        ”I nogle små byer midt ude på den kæmpestore pampas i Argentina finder man en lille bid dansk historie. For 100-150 år siden flyttede en masse danskere til Argentina. De kom fra fattigdom i Danmark og ville gerne have fat i noget god landbrugsjord, og derfor slog de sig ned her. Mange af efterkommerne, som jeg har mødt undervejs, har aldrig været i nærheden af Danmark. Men de kan stadig tale en smule dansk, og så har de bestemt ikke glemt flere af de klassiske danske retter. Så da jeg mødte Tulle, skulle hun lige til at lave gammeldags æblekage. En af mine og hendes favoritdesserter!”

        TIP: Hvis du ikke orker at lave hjemmelavet rasp, kan du købe en pose makroner og knuse dem i stedet for. Og lidt godt mørkt chokoladedrys til pynt på toppen fungerer ret godt.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Æblegrød:

          • 2 æbler
          • ¼ økologisk citron
          • ¾ dl sukker

          Rasp:

          • 1 dl daggammelt brød
          • ½ spsk. smør
          • ½ dl havregryn
          • ½ dl sukker

          Pynt:

          • 1 dl piskefløde

           

          Køkkenredskaber

          • 1 målebæger
          • 1 spiseske 
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt 
          • 1 rivejern
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 grydelåg
          • 4 glas
          • 1 stegepande
          • 2 grydeskeer
          • Bagepapir
          • 1 mellemstor skål
          • 1 elpisker

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Lav æblegrøden: Skyl æblerne, og skræl dem.
          4. Riv de skrællede æbler på rivejernet.
          5. Skyl citronen, og skær den i 2 både.
          6. Kom revet æble, citronbåde og sukker i gryden.
          7. Stil gryden på en kogeplade, læg låg på, og tænd på mellem varme.
          8. Kog æblerne i 30 minutter, til det er blevet en tyk grød. Rør rundt med en grydeske en gang imellem.
          9. Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de to glas, og sæt dem i køleskabet.
          10. Lav raspen: Riv brødet fint på rivejernet.
          11. Kom smør, brød, havregryn og sukker på en stegepande.
          12. Stil stegepanden på en kogeplade, og tænd på svag varme.
          13. Rør rundt med grydeskeen, så det bliver blandet sammen, og så det ikke brænder på.
          14. Lad det varme cirka 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.
          15. Spred raspen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.
          16. Hæld piskefløde i en skål, og pisk det til flødeskum.
          17. Tag glassene med æblegrød ud af køleskabet.
          18. Hæld rasp over æblegrøden, og kom flødeskum på toppen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Mikkel besøger byens kok på pampassen i Argentina:

            ”I nogle små byer midt ude på den kæmpestore pampas i Argentina finder man en lille bid dansk historie. For 100-150 år siden flyttede en masse danskere til Argentina. De kom fra fattigdom i Danmark og ville gerne have fat i noget god landbrugsjord, og derfor slog de sig ned her. Mange af efterkommerne, som jeg har mødt undervejs, har aldrig været i nærheden af Danmark. Men de kan stadig tale en smule dansk, og så har de bestemt ikke glemt flere af de klassiske danske retter. Så da jeg mødte Tulle, skulle hun lige til at lave gammeldags æblekage. En af mine og hendes favoritdesserter!”

            TIP: Hvis du ikke orker at lave hjemmelavet rasp, kan du købe en pose makroner og knuse dem i stedet for. Og lidt godt mørkt chokoladedrys til pynt på toppen fungerer ret godt.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2218 kJ / 530 kcal
            • Protein: 5 %
            • Kulhydrat: 62 %
            • Fedt: 33 %
            • Heraf mættet fedt: 12,53 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 18

            Mål alle ingredienserne af.

            Æblegrød:

            • 4 æbler
            • ½ økologisk citron
            • 1 ½ dl sukker

             

            Rasp:

            • 2 dl daggammelt brød
            • 1 spsk. smør
            • 1 dl havregryn
            • 1 dl sukker

             

            Til pynt:

            • 2 dl piskefløde
          • Trin 3 af 18

            Lav æblegrøden: Skyl æblerne, og skræl dem.

            • 4 æbler
          • Trin 4 af 18

            Riv de skrællede æbler på rivejernet.

          • Trin 5 af 18

            Skyl citronen, og skær den i 4 både.

            • ½ økologisk citron
          • Trin 6 af 18

            Kom revet æble, citronbåde og sukker i gryden.

            • 1 ½ dl sukker
          • Trin 7 af 18

            Stil gryden på en kogeplade, læg låg på, og tænd på mellem varme.

          • Trin 8 af 18

            Kog æblerne i 30 minutter, til det er blevet en tyk grød. Rør rundt med en grydeske en gang imellem.

          • Trin 9 af 18

            Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de fire glas, og sæt dem i køleskabet.

          • Trin 10 af 18

            Lav raspen: Riv brødet fint på rivejernet.

            • 2 dl daggammelt brød
          • Trin 11 af 18

            Kom smør, brød, havregryn og sukker på en stegepande.

            • 1 spsk. smør
            • 1 dl havregryn
            • 1 dl sukker
          • Trin 12 af 18

            Stil stegepanden på en kogeplade, og tænd på svag varme.

          • Trin 13 af 18

            Rør rundt med grydeskeen, så det bliver blandet sammen, og så det ikke brænder på.

          • Trin 14 af 18

            Lad det varme cirka 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.

          • Trin 15 af 18

            Spred raspen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.

          • Trin 16 af 18

            Hæld piskefløde i en skål, og pisk det til flødeskum.

            • 2 dl piskefløde
          • Trin 17 af 18

            Tag glassene med æblegrød ud af køleskabet.

          • Trin 18 af 18

            Hæld rasp over æblegrøden, og kom flødeskum på toppen.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mikkel besøger byens kok på pampassen i Argentina:

            ”I nogle små byer midt ude på den kæmpestore pampas i Argentina finder man en lille bid dansk historie. For 100-150 år siden flyttede en masse danskere til Argentina. De kom fra fattigdom i Danmark og ville gerne have fat i noget god landbrugsjord, og derfor slog de sig ned her. Mange af efterkommerne, som jeg har mødt undervejs, har aldrig været i nærheden af Danmark. Men de kan stadig tale en smule dansk, og så har de bestemt ikke glemt flere af de klassiske danske retter. Så da jeg mødte Tulle, skulle hun lige til at lave gammeldags æblekage. En af mine og hendes favoritdesserter!”

            TIP: Hvis du ikke orker at lave hjemmelavet rasp, kan du købe en pose makroner og knuse dem i stedet for. Og lidt godt mørkt chokoladedrys til pynt på toppen fungerer ret godt.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Æblegrød:

              • 4 æbler
              • ½ økologisk citron
              • 1 ½ dl sukker

              Rasp:

              • 2 dl daggammelt brød
              • 1 spsk. smør
              • 1 dl havregryn
              • 1 dl sukker

              Pynt:

              • 2 dl piskefløde

               

              Køkkenredskaber

              • 1 målebæger
              • 1 spiseske 
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt 
              • 1 rivejern
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 mellemstor gryde
              • 1 grydelåg
              • 4 glas
              • 1 stegepande
              • 2 grydeskeer
              • Bagepapir
              • 1 mellemstor skål
              • 1 elpisker

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Lav æblegrøden: Skyl æblerne, og skræl dem.
              4. Riv de skrællede æbler på rivejernet.
              5. Skyl citronen, og skær den i 4 både.
              6. Kom revet æble, citronbåde og sukker i gryden.
              7. Stil gryden på en kogeplade, læg låg på, og tænd på mellem varme.
              8. Kog æblerne i 30 minutter, til det er blevet en tyk grød. Rør rundt med en grydeske en gang imellem.
              9. Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de fire glas, og sæt dem i køleskabet.
              10. Lav raspen: Riv brødet fint på rivejernet.
              11. Kom smør, brød, havregryn og sukker på en stegepande.
              12. Stil stegepanden på en kogeplade, og tænd på svag varme.
              13. Rør rundt med grydeskeen, så det bliver blandet sammen, og så det ikke brænder på.
              14. Lad det varme cirka 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.
              15. Spred raspen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.
              16. Hæld piskefløde i en skål, og pisk det til flødeskum.
              17. Tag glassene med æblegrød ud af køleskabet.
              18. Hæld rasp over æblegrøden, og kom flødeskum på toppen.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Mikkel besøger byens kok på pampassen i Argentina:

                ”I nogle små byer midt ude på den kæmpestore pampas i Argentina finder man en lille bid dansk historie. For 100-150 år siden flyttede en masse danskere til Argentina. De kom fra fattigdom i Danmark og ville gerne have fat i noget god landbrugsjord, og derfor slog de sig ned her. Mange af efterkommerne, som jeg har mødt undervejs, har aldrig været i nærheden af Danmark. Men de kan stadig tale en smule dansk, og så har de bestemt ikke glemt flere af de klassiske danske retter. Så da jeg mødte Tulle, skulle hun lige til at lave gammeldags æblekage. En af mine og hendes favoritdesserter!”

                TIP: Hvis du ikke orker at lave hjemmelavet rasp, kan du købe en pose makroner og knuse dem i stedet for. Og lidt godt mørkt chokoladedrys til pynt på toppen fungerer ret godt.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2218 kJ / 530 kcal
                • Protein: 5 %
                • Kulhydrat: 62 %
                • Fedt: 33 %
                • Heraf mættet fedt: 12,53 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 18

                Mål alle ingredienserne af.

                Æblegrød:

                • 6 æbler
                • ¾ økologisk citron
                • 2 ¼ dl sukker

                 

                Rasp:

                • 3 dl daggammelt brød
                • 1 ½ spsk. smør
                • 1 ½ dl havregryn
                • 1 ½ dl sukker

                 

                Til pynt:

                • 3 dl piskefløde
              • Trin 3 af 18

                Lav æblegrøden: Skyl æblerne, og skræl dem.

                • 6 æbler
              • Trin 4 af 18

                Riv de skrællede æbler på rivejernet.

              • Trin 5 af 18

                Skyl citronen, og skær den i 4 både.

                • ¾ økologisk citron
              • Trin 6 af 18

                Kom revet æble, citronbåde og sukker i gryden.

                • 2 ¼ dl sukker
              • Trin 7 af 18

                Stil gryden på en kogeplade, læg låg på, og tænd på mellem varme.

              • Trin 8 af 18

                Kog æblerne i 30 minutter, til det er blevet en tyk grød. Rør rundt med en grydeske en gang imellem.

              • Trin 9 af 18

                Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de seks glas, og sæt dem i køleskabet.

              • Trin 10 af 18

                Lav raspen: Riv brødet fint på rivejernet.

                • 3 dl daggammelt brød
              • Trin 11 af 18

                Kom smør, brød, havregryn og sukker på en stegepande.

                • 1 ½ spsk. smør
                • 1 ½ dl havregryn
                • 1 ½ dl sukker
              • Trin 12 af 18

                Stil stegepanden på en kogeplade, og tænd på svag varme.

              • Trin 13 af 18

                Rør rundt med grydeskeen, så det bliver blandet sammen, og så det ikke brænder på.

              • Trin 14 af 18

                Lad det varme cirka 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.

              • Trin 15 af 18

                Spred raspen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.

              • Trin 16 af 18

                Hæld piskefløde i en skål, og pisk det til flødeskum.

                • 3 dl piskefløde
              • Trin 17 af 18

                Tag glassene med æblegrød ud af køleskabet.

              • Trin 18 af 18

                Hæld rasp over æblegrøden, og kom flødeskum på toppen.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mikkel besøger byens kok på pampassen i Argentina:

                ”I nogle små byer midt ude på den kæmpestore pampas i Argentina finder man en lille bid dansk historie. For 100-150 år siden flyttede en masse danskere til Argentina. De kom fra fattigdom i Danmark og ville gerne have fat i noget god landbrugsjord, og derfor slog de sig ned her. Mange af efterkommerne, som jeg har mødt undervejs, har aldrig været i nærheden af Danmark. Men de kan stadig tale en smule dansk, og så har de bestemt ikke glemt flere af de klassiske danske retter. Så da jeg mødte Tulle, skulle hun lige til at lave gammeldags æblekage. En af mine og hendes favoritdesserter!”

                TIP: Hvis du ikke orker at lave hjemmelavet rasp, kan du købe en pose makroner og knuse dem i stedet for. Og lidt godt mørkt chokoladedrys til pynt på toppen fungerer ret godt.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Æblegrød:

                  • 6 æbler
                  • ¾ økologisk citron
                  • 2 ¼ dl sukker

                  Rasp:

                  • 3 dl daggammelt brød
                  • 1 ½ spsk. smør
                  • 1 ½ dl havregryn
                  • 1 ½ dl sukker

                  Pynt:

                  • 3 dl piskefløde

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 målebæger
                  • 1 spiseske 
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt 
                  • 1 rivejern
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 mellemstor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 4 glas
                  • 1 stegepande
                  • 2 grydeskeer
                  • Bagepapir
                  • 1 mellemstor skål
                  • 1 elpisker

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Lav æblegrøden: Skyl æblerne, og skræl dem.
                  4. Riv de skrællede æbler på rivejernet.
                  5. Skyl citronen, og skær den i 4 både.
                  6. Kom revet æble, citronbåde og sukker i gryden.
                  7. Stil gryden på en kogeplade, læg låg på, og tænd på mellem varme.
                  8. Kog æblerne i 30 minutter, til det er blevet en tyk grød. Rør rundt med en grydeske en gang imellem.
                  9. Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de seks glas, og sæt dem i køleskabet.
                  10. Lav raspen: Riv brødet fint på rivejernet.
                  11. Kom smør, brød, havregryn og sukker på en stegepande.
                  12. Stil stegepanden på en kogeplade, og tænd på svag varme.
                  13. Rør rundt med grydeskeen, så det bliver blandet sammen, og så det ikke brænder på.
                  14. Lad det varme cirka 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.
                  15. Spred raspen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.
                  16. Hæld piskefløde i en skål, og pisk det til flødeskum.
                  17. Tag glassene med æblegrød ud af køleskabet.
                  18. Hæld rasp over æblegrøden, og kom flødeskum på toppen.