Dampet græskar

Dampet græskar

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time
        Energi-indhold pr. portion
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time
          Energi-indhold pr. portion
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 18

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 18

          Find alle ingredienserne frem.

          • 1 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
          • 2 spsk. olie
          • 1 ½ cm ingefær
          • 125 g. hakket kyllingekød
          • ¼ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
          • ½ dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
          • 1 spsk. soja
          • 75 g. majs
          • 1 tsk. salt
          • 1 spsk. kartoffelmel
          • 1 dl koldt vand
          • ½ forårsløg
        • Trin 3 af 18

          Dampe græskar: Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær toppen af, cirka 5 centimeter fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarret med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarret.

          • 1 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
        • Trin 4 af 18

          Kom 2-3 centimeter vand i bunden af en stor gryde med låg. Tag et stykke staniol, og lav 3 store snebolde af dem, så græskarret kan stå på boldene og være hævet over vandet.

        • Trin 5 af 18

          Læg græskar-låget på græskarret, og kom det ned i gryden. Hvis du har en gryde med en dampindsats, lægger du græskarret i damp-indsatsen. Læg låget på gryden, og bring vandet i kog.

        • Trin 6 af 18

          Skru ned på lav varme, når det koger. Damp græskarret i cirka 15-20 minutter, til græskar-kødet er helt mørt. Stik forsigtigt i græskarret med en lille, skarp kniv. Hvis det er blødt at stikke i, er det færdigt. Mens det damper, laver du kødsovsen.

        • Trin 7 af 18

          Kødsovs: Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skræller ingefær.

          • 1 ½ cm ingefær

           

        • Trin 8 af 18

          Kom olien ned i en pande med høj kant. Varm olien op til høj varme.

          • 2 spsk. olie

           

        • Trin 9 af 18

          Kom kyllingekød og ingefær på den varme pande, og svits, til kødet er blevet brunet. Svits i cirka 3 minutter, og rør rundt imens.

          • 125 g. hakket kyllingekød
        • Trin 10 af 18

          Hæld kødet over på en tallerken.

        • Trin 11 af 18

          Hæld grøntsags-bouillonen på panden sammen med æblemost og soya, og varm op ved høj varme, til det koger.

          • ¼ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
          • ½ dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
          • 1 spsk. soja

           

        • Trin 12 af 18

          Hæld kød og majs i sovsen, og lad det koge op igen.

          • 75 g. majs

           

        • Trin 13 af 18

          Pisk kartoffelmel og vand sammen i en lille skål, så der ikke er klumper i.

          • 1 spsk. kartoffelmel
          • 1 dl koldt vand

           

        • Trin 14 af 18

          Hæld kartoffelmels-blandingen i den kogende sauce, mens du rører rundt. Skru ned på svag varme, og lad det koge i 2-3 minutter, til saucen begynder at tykne. Kom kødet tilbage på panden.

        • Trin 15 af 18

          Smag sovsen til for eksempel med lidt salt, soya eller måske lidt sukker.

          • 1 tsk. salt
        • Trin 16 af 18

          Tag forsigtigt det dampede og møre græskar op af gryden med for eksempel to meget store skeer. Sæt græskarret på et fad, og tag græskar-låget af. Hæld den varme kødsauce ned i græskarret.

        • Trin 17 af 18

          Skyl forårsløg, og skær det i tynde skiver. Pynt retten med skiverne.

        • Trin 18 af 18

          Skær den færdige græskar-ret ud med en stor ske. Du må gerne spise retten med pinde.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Du skal bruge

            Ingredienser:

            • 1 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
            • 2 spsk. olie
            • 1 ½ cm ingefær
            • 125 g. hakket kyllingekød
            • ¼ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
            • ½ dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
            • 1 spsk. soja
            • 75 g. majs
            • 1 tsk. salt
            • 1 spsk. kartoffelmel
            • 1 dl koldt vand
            • ½ forårsløg

             

            Køkkenredskaber:

            • 1 køkkenvægt
            • 1 spiseske
            • 1 decilitermål
            • 1 teske
            • 1 skærebræt
            • 1 stor, skarp kniv
            • 1 stor gryde med låg (gerne med dampindsats)
            • Stanniol
            • 1 skrællekniv
            • 1 rivejern
            • 1 pande med høj kant
            • 1 røreske
            • 1 tallerken
            • 1 lille skål
            • 1 piskeris
            • 1 serveringsfad

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Dampe græskar: Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær toppen af, cirka 5 centimeter fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarret med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarret.
            4. Kom 2-3 centimeter vand i bunden af en stor gryde med låg. Tag et stykke staniol, og lav 3 store snebolde af dem, så græskarret kan stå på boldene og være hævet over vandet.
            5. Læg græskar-låget på græskarret, og kom det ned i gryden. Hvis du har en gryde med en dampindsats, lægger du græskarret i damp-indsatsen. Læg låget på gryden, og bring vandet i kog.
            6. Skru ned på lav varme, når det koger. Damp græskarret i cirka 15-20 minutter, til græskar-kødet er helt mørt. Stik forsigtigt i græskarret med en lille, skarp kniv. Hvis det er blødt at stikke i, er det færdigt. Mens det damper, laver du kødsovsen.
            7. Kødsovs: Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skræller ingefær.
            8. Kom olien ned i en pande med høj kant. Varm olien op til høj varme.
            9. Kom kyllingekød og ingefær på den varme pande, og svits, til kødet er blevet brunet. Svits i cirka 3 minutter, og rør rundt imens.
            10. Hæld kødet over på en tallerken.
            11. Hæld grøntsags-bouillonen på panden sammen med æblemost og soya, og varm op ved høj varme, til det koger.
            12. Hæld kød og majs i sovsen, og lad det koge op igen.
            13. Pisk kartoffelmel og vand sammen i en lille skål, så der ikke er klumper i.
            14. Hæld kartoffelmels-blandingen i den kogende sauce, mens du rører rundt. Skru ned på svag varme, og lad det koge i 2-3 minutter, til saucen begynder at tykne. Kom kødet tilbage på panden.
            15. Smag sovsen til for eksempel med lidt salt, soya eller måske lidt sukker.
            16. Tag forsigtigt det dampede og møre græskar op af gryden med for eksempel to meget store skeer. Sæt græskarret på et fad, og tag græskar-låget af. Hæld den varme kødsauce ned i græskarret.
            17. Skyl forårsløg, og skær det i tynde skiver. Pynt retten med skiverne.
            18. Skær den færdige græskar-ret ud med en stor ske. Du må gerne spise retten med pinde.
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 1 time
              Energi-indhold pr. portion
          • Film

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Se filmen hvor Mikkel laver dampet græskar.

                Energi-indhold pr. portion
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 18

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
                • 3 cm ingefær
                • 2 spsk. olie
                • 250 g. hakket kyllingekød
                • ½ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
                • 1 dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
                • 2 spsk. soja
                • 150 g. majs
                • 1 tsk. salt
                • 2 spsk. kartoffelmel
                • 2 dl koldt vand
                • 1 forårsløg
              • Trin 3 af 18

                Dampe græskar: Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær toppen af, cirka 5 centimeter fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarret med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarret.

                • 1 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)

                 

              • Trin 4 af 18

                Kom 2-3 centimeter vand i bunden af en stor gryde med låg. Tag et stykke staniol, og lav 3 store snebolde af dem, så græskarret kan stå på boldene og være hævet over vandet.

              • Trin 5 af 18

                Læg græskar-låget på græskarret, og kom det ned i gryden. Hvis du har en gryde med en dampindsats, lægger du græskarret i damp-indsatsen. Læg låget på gryden, og bring vandet i kog.

              • Trin 6 af 18

                Skru ned på lav varme, når det koger. Damp græskarret i cirka 15-20 minutter, til græskar-kødet er helt mørt. Stik forsigtigt i græskarret med en lille, skarp kniv. Hvis det er blødt at stikke i, er det færdigt. Mens det damper, laver du kødsovsen.

              • Trin 7 af 18

                Kødsovs: Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skræller ingefær.

                • 3 cm ingefær
              • Trin 8 af 18

                Kom olien ned i en pande med høj kant. Varm olien op til høj varme.

                • 2 spsk. olie
              • Trin 9 af 18

                Kom kyllingekød og ingefær på den varme pande, og svits, til kødet er blevet brunet. Svits i cirka 3 minutter, og rør rundt imens.

                • 250 g hakket kyllingekød 
              • Trin 10 af 18

                Hæld kødet over på en tallerken.

              • Trin 11 af 18

                Hæld grøntsags-bouillonen på panden sammen med æblemost og soya, og varm op ved høj varme, til det koger.

                • ½ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
                • 1 dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
                • 2 spsk. soja

                 

              • Trin 12 af 18

                Hæld kød og majs i sovsen, og lad det koge op igen.

                • 150 g majs 
              • Trin 13 af 18

                Pisk kartoffelmel og vand sammen i en lille skål, så der ikke er klumper i.

                • 2 spsk. kartoffelmel 
                • 2 dl koldt vand 
              • Trin 14 af 18

                Hæld kartoffelmels-blandingen i den kogende sauce, mens du rører rundt. Skru ned på svag varme, og lad det koge i 2-3 minutter, til saucen begynder at tykne. Kom kødet tilbage på panden.

              • Trin 15 af 18

                Smag sovsen til fx med lidt salt, soya eller måske lidt sukker.

              • Trin 16 af 18

                Tag forsigtigt det dampede og møre græskar op af gryden med fx to meget store skeer. Sæt græskarret på et fad, og tag græskar-låget af. Hæld den varme kødsauce ned i græskarret.

              • Trin 17 af 18

                Skyl forårsløg, og skær det i tynde skiver. Pynt retten med skiverne.

                • 1 forårsløg 
              • Trin 18 af 18

                Skær den færdige græskar-ret ud med en stor ske. Du må gerne spise retten med pinde.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 2 spsk. olie
                  • 3 cm ingefær
                  • 1 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
                  • 250 g. hakket kyllingekød
                  • ½ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
                  • 1 dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
                  • 2 spsk. soja
                  • 150 g. majs
                  • 1 tsk. salt
                  • 2 spsk. kartoffelmel
                  • 2 dl koldt vand
                  • 1 forårsløg

                   

                  Køkkenredskaber:

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor, skarp kniv
                  • 1 stor gryde med låg (gerne med dampindsats)
                  • Stanniol
                  • 1 skrællekniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 pande med høj kant
                  • 1 røreske
                  • 1 tallerken
                  • 1 lille skål
                  • 1 piskeris
                  • 1 serveringsfad

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Dampe græskar: Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær toppen af, cirka 5 centimeter fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarret med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarret.
                  4. Kom 2-3 centimeter vand i bunden af en stor gryde med låg. Tag et stykke staniol, og lav 3 store snebolde af dem, så græskarret kan stå på boldene og være hævet over vandet.
                  5. Læg græskar-låget på græskarret, og kom det ned i gryden. Hvis du har en gryde med en dampindsats, lægger du græskarret i damp-indsatsen. Læg låget på gryden, og bring vandet i kog.
                  6. Skru ned på lav varme, når det koger. Damp græskarret i cirka 15-20 minutter, til græskar-kødet er helt mørt. Stik forsigtigt i græskarret med en lille, skarp kniv. Hvis det er blødt at stikke i, er det færdigt. Mens det damper, laver du kødsovsen.
                  7. Kødsovs: Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skræller ingefær.
                  8. Kom olien ned i en pande med høj kant. Varm olien op til høj varme.
                  9. Kom kyllingekød og ingefær på den varme pande, og svits, til kødet er blevet brunet. Svits i cirka 3 minutter, og rør rundt imens.
                  10. Hæld kødet over på en tallerken.
                  11. Hæld grøntsags-bouillonen på panden sammen med æblemost og soya, og varm op ved høj varme, til det koger.
                  12. Hæld kød og majs i sovsen, og lad det koge op igen.
                  13. Pisk kartoffelmel og vand sammen i en lille skål, så der ikke er klumper i.
                  14. Hæld kartoffelmels-blandingen i den kogende sauce, mens du rører rundt. Skru ned på svag varme, og lad det koge i 2-3 minutter, til saucen begynder at tykne. Kom kødet tilbage på panden.
                  15. Smag sovsen til fx med lidt salt, soya eller måske lidt sukker.
                  16. Tag forsigtigt det dampede og møre græskar op af gryden med fx to meget store skeer. Sæt græskarret på et fad, og tag græskar-låget af. Hæld den varme kødsauce ned i græskarret.
                  17. Skyl forårsløg, og skær det i tynde skiver. Pynt retten med skiverne.
                  18. Skær den færdige græskar-ret ud med en stor ske. Du må gerne spise retten med pinde.