Dampet græskar
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Brug et hokkaido-græskar som en spiselig skål, og server en rygende varm efterårs-suppe i græskarret.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1356 kJ / 324 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 36 %
- Fedt: 41 %
- Heraf mættet fedt: 1,8 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen hvor Mikkel laver dampet græskar.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1356 kJ / 324 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 36 %
- Fedt: 41 %
- Heraf mættet fedt: 1,8 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
- 2 spsk. olie
- 1 ½ cm ingefær
- 125 g. hakket kyllingekød
- ¼ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
- ½ dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
- 1 spsk. soja
- 75 g. majs
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1 dl koldt vand
- ½ forårsløg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor, skarp kniv
- 1 stor gryde med låg (gerne med dampindsats)
- Stanniol
- 1 skrællekniv
- 1 rivejern
- 1 pande med høj kant
- 1 røreske
- 1 tallerken
- 1 lille skål
- 1 piskeris
- 1 serveringsfad
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
- 1 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
- 2 spsk. olie
- 1 ½ cm ingefær
- 125 g. hakket kyllingekød
- ¼ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
- ½ dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
- 1 spsk. soja
- 75 g. majs
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1 dl koldt vand
- ½ forårsløg
- Trin 3 af 18
Dampe græskar: Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær toppen af, cirka 5 centimeter fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarret med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarret.
- 1 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
- Trin 4 af 18
Kom 2-3 centimeter vand i bunden af en stor gryde med låg. Tag et stykke staniol, og lav 3 store snebolde af dem, så græskarret kan stå på boldene og være hævet over vandet.
- Trin 5 af 18
Læg græskar-låget på græskarret, og kom det ned i gryden. Hvis du har en gryde med en dampindsats, lægger du græskarret i damp-indsatsen. Læg låget på gryden, og bring vandet i kog.
- Trin 6 af 18
Skru ned på lav varme, når det koger. Damp græskarret i cirka 15-20 minutter, til græskar-kødet er helt mørt. Stik forsigtigt i græskarret med en lille, skarp kniv. Hvis det er blødt at stikke i, er det færdigt. Mens det damper, laver du kødsovsen.
- Trin 7 af 18
Kødsovs: Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skræller ingefær.
- 1 ½ cm ingefær
- Trin 8 af 18
Kom olien ned i en pande med høj kant. Varm olien op til høj varme.
- 2 spsk. olie
- Trin 9 af 18
Kom kyllingekød og ingefær på den varme pande, og svits, til kødet er blevet brunet. Svits i cirka 3 minutter, og rør rundt imens.
- 125 g. hakket kyllingekød
- Trin 10 af 18
Hæld kødet over på en tallerken.
- Trin 11 af 18
Hæld grøntsags-bouillonen på panden sammen med æblemost og soya, og varm op ved høj varme, til det koger.
- ¼ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
- ½ dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
- 1 spsk. soja
- Trin 12 af 18
Hæld kød og majs i sovsen, og lad det koge op igen.
- 75 g. majs
- Trin 13 af 18
Pisk kartoffelmel og vand sammen i en lille skål, så der ikke er klumper i.
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1 dl koldt vand
- Trin 14 af 18
Hæld kartoffelmels-blandingen i den kogende sauce, mens du rører rundt. Skru ned på svag varme, og lad det koge i 2-3 minutter, til saucen begynder at tykne. Kom kødet tilbage på panden.
- Trin 15 af 18
Smag sovsen til for eksempel med lidt salt, soya eller måske lidt sukker.
- 1 tsk. salt
- Trin 16 af 18
Tag forsigtigt det dampede og møre græskar op af gryden med for eksempel to meget store skeer. Sæt græskarret på et fad, og tag græskar-låget af. Hæld den varme kødsauce ned i græskarret.
- Trin 17 af 18
Skyl forårsløg, og skær det i tynde skiver. Pynt retten med skiverne.
- Trin 18 af 18
Skær den færdige græskar-ret ud med en stor ske. Du må gerne spise retten med pinde.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Brug et hokkaido-græskar som en spiselig skål, og server en rygende varm efterårs-suppe i græskarret.
Du skal bruge
Ingredienser:
- 1 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
- 2 spsk. olie
- 1 ½ cm ingefær
- 125 g. hakket kyllingekød
- ¼ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
- ½ dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
- 1 spsk. soja
- 75 g. majs
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1 dl koldt vand
- ½ forårsløg
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor, skarp kniv
- 1 stor gryde med låg (gerne med dampindsats)
- Stanniol
- 1 skrællekniv
- 1 rivejern
- 1 pande med høj kant
- 1 røreske
- 1 tallerken
- 1 lille skål
- 1 piskeris
- 1 serveringsfad
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Dampe græskar: Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær toppen af, cirka 5 centimeter fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarret med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarret.
- Kom 2-3 centimeter vand i bunden af en stor gryde med låg. Tag et stykke staniol, og lav 3 store snebolde af dem, så græskarret kan stå på boldene og være hævet over vandet.
- Læg græskar-låget på græskarret, og kom det ned i gryden. Hvis du har en gryde med en dampindsats, lægger du græskarret i damp-indsatsen. Læg låget på gryden, og bring vandet i kog.
- Skru ned på lav varme, når det koger. Damp græskarret i cirka 15-20 minutter, til græskar-kødet er helt mørt. Stik forsigtigt i græskarret med en lille, skarp kniv. Hvis det er blødt at stikke i, er det færdigt. Mens det damper, laver du kødsovsen.
- Kødsovs: Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skræller ingefær.
- Kom olien ned i en pande med høj kant. Varm olien op til høj varme.
- Kom kyllingekød og ingefær på den varme pande, og svits, til kødet er blevet brunet. Svits i cirka 3 minutter, og rør rundt imens.
- Hæld kødet over på en tallerken.
- Hæld grøntsags-bouillonen på panden sammen med æblemost og soya, og varm op ved høj varme, til det koger.
- Hæld kød og majs i sovsen, og lad det koge op igen.
- Pisk kartoffelmel og vand sammen i en lille skål, så der ikke er klumper i.
- Hæld kartoffelmels-blandingen i den kogende sauce, mens du rører rundt. Skru ned på svag varme, og lad det koge i 2-3 minutter, til saucen begynder at tykne. Kom kødet tilbage på panden.
- Smag sovsen til for eksempel med lidt salt, soya eller måske lidt sukker.
- Tag forsigtigt det dampede og møre græskar op af gryden med for eksempel to meget store skeer. Sæt græskarret på et fad, og tag græskar-låget af. Hæld den varme kødsauce ned i græskarret.
- Skyl forårsløg, og skær det i tynde skiver. Pynt retten med skiverne.
- Skær den færdige græskar-ret ud med en stor ske. Du må gerne spise retten med pinde.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Brug et hokkaido-græskar som en spiselig skål, og server en rygende varm efterårs-suppe i græskarret.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1356 kJ / 324 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 36 %
- Fedt: 41 %
- Heraf mættet fedt: 1,8 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen hvor Mikkel laver dampet græskar.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1356 kJ / 324 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 36 %
- Fedt: 41 %
- Heraf mættet fedt: 1,8 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 1 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
- 3 cm ingefær
- 2 spsk. olie
- 250 g. hakket kyllingekød
- ½ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
- 1 dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
- 2 spsk. soja
- 150 g. majs
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. kartoffelmel
- 2 dl koldt vand
- 1 forårsløg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde med låg (gerne med dampindsats)
- Stanniol
- 1 skrællekniv
- 1 rivejern
- 1 pande med høj kant
- 1 røreske
- 1 tallerken
- 1 lille skål
- 1 piskeris
- 1 serveringsfad
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
- 1 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
- 3 cm ingefær
- 2 spsk. olie
- 250 g. hakket kyllingekød
- ½ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
- 1 dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
- 2 spsk. soja
- 150 g. majs
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. kartoffelmel
- 2 dl koldt vand
- 1 forårsløg
- Trin 3 af 18
Dampe græskar: Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær toppen af, cirka 5 centimeter fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarret med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarret.
- 1 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
- Trin 4 af 18
Kom 2-3 centimeter vand i bunden af en stor gryde med låg. Tag et stykke staniol, og lav 3 store snebolde af dem, så græskarret kan stå på boldene og være hævet over vandet.
- Trin 5 af 18
Læg græskar-låget på græskarret, og kom det ned i gryden. Hvis du har en gryde med en dampindsats, lægger du græskarret i damp-indsatsen. Læg låget på gryden, og bring vandet i kog.
- Trin 6 af 18
Skru ned på lav varme, når det koger. Damp græskarret i cirka 15-20 minutter, til græskar-kødet er helt mørt. Stik forsigtigt i græskarret med en lille, skarp kniv. Hvis det er blødt at stikke i, er det færdigt. Mens det damper, laver du kødsovsen.
- Trin 7 af 18
Kødsovs: Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skræller ingefær.
- 3 cm ingefær
- Trin 8 af 18
Kom olien ned i en pande med høj kant. Varm olien op til høj varme.
- 2 spsk. olie
- Trin 9 af 18
Kom kyllingekød og ingefær på den varme pande, og svits, til kødet er blevet brunet. Svits i cirka 3 minutter, og rør rundt imens.
- 250 g hakket kyllingekød
- Trin 10 af 18
Hæld kødet over på en tallerken.
- Trin 11 af 18
Hæld grøntsags-bouillonen på panden sammen med æblemost og soya, og varm op ved høj varme, til det koger.
- ½ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
- 1 dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
- 2 spsk. soja
- Trin 12 af 18
Hæld kød og majs i sovsen, og lad det koge op igen.
- 150 g majs
- Trin 13 af 18
Pisk kartoffelmel og vand sammen i en lille skål, så der ikke er klumper i.
- 2 spsk. kartoffelmel
- 2 dl koldt vand
- Trin 14 af 18
Hæld kartoffelmels-blandingen i den kogende sauce, mens du rører rundt. Skru ned på svag varme, og lad det koge i 2-3 minutter, til saucen begynder at tykne. Kom kødet tilbage på panden.
- Trin 15 af 18
Smag sovsen til for eksempel med lidt salt, soya eller måske lidt sukker.
- Trin 16 af 18
Tag forsigtigt det dampede og møre græskar op af gryden med for eksempel to meget store skeer. Sæt græskarret på et fad, og tag græskar-låget af. Hæld den varme kødsauce ned i græskarret.
- Trin 17 af 18
Skyl forårsløg, og skær det i tynde skiver. Pynt retten med skiverne.
- 1 forårsløg
- Trin 18 af 18
Skær den færdige græskar-ret ud med en stor ske. Du må gerne spise retten med pinde.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Brug et hokkaido-græskar som en spiselig skål, og server en rygende varm efterårs-suppe i græskarret.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
- 2 spsk. olie
- 3 cm ingefær
- 250 g. hakket kyllingekød
- ½ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
- 1 dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
- 2 spsk. soja
- 150 g. majs
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. kartoffelmel
- 2 dl koldt vand
- 1 forårsløg
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor, skarp kniv
- 1 stor gryde med låg (gerne med dampindsats)
- Stanniol
- 1 skrællekniv
- 1 rivejern
- 1 pande med høj kant
- 1 røreske
- 1 tallerken
- 1 lille skål
- 1 piskeris
- 1 serveringsfad
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Dampe græskar: Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær toppen af, cirka 5 centimeter fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarret med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarret.
- Kom 2-3 centimeter vand i bunden af en stor gryde med låg. Tag et stykke staniol, og lav 3 store snebolde af dem, så græskarret kan stå på boldene og være hævet over vandet.
- Læg græskar-låget på græskarret, og kom det ned i gryden. Hvis du har en gryde med en dampindsats, lægger du græskarret i damp-indsatsen. Læg låget på gryden, og bring vandet i kog.
- Skru ned på lav varme, når det koger. Damp græskarret i cirka 15-20 minutter, til græskar-kødet er helt mørt. Stik forsigtigt i græskarret med en lille, skarp kniv. Hvis det er blødt at stikke i, er det færdigt. Mens det damper, laver du kødsovsen.
- Kødsovs: Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skræller ingefær.
- Kom olien ned i en pande med høj kant. Varm olien op til høj varme.
- Kom kyllingekød og ingefær på den varme pande, og svits, til kødet er blevet brunet. Svits i cirka 3 minutter, og rør rundt imens.
- Hæld kødet over på en tallerken.
- Hæld grøntsags-bouillonen på panden sammen med æblemost og soya, og varm op ved høj varme, til det koger.
- Hæld kød og majs i sovsen, og lad det koge op igen.
- Pisk kartoffelmel og vand sammen i en lille skål, så der ikke er klumper i.
- Hæld kartoffelmels-blandingen i den kogende sauce, mens du rører rundt. Skru ned på svag varme, og lad det koge i 2-3 minutter, til saucen begynder at tykne. Kom kødet tilbage på panden.
- Smag sovsen til for eksempel med lidt salt, soya eller måske lidt sukker.
- Tag forsigtigt det dampede og møre græskar op af gryden med for eksempel to meget store skeer. Sæt græskarret på et fad, og tag græskar-låget af. Hæld den varme kødsauce ned i græskarret.
- Skyl forårsløg, og skær det i tynde skiver. Pynt retten med skiverne.
- Skær den færdige græskar-ret ud med en stor ske. Du må gerne spise retten med pinde.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Brug et hokkaido-græskar som en spiselig skål, og server en rygende varm efterårs-suppe i græskarret.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1356 kJ / 324 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 36 %
- Fedt: 41 %
- Heraf mættet fedt: 1,8 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen hvor Mikkel laver dampet græskar.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1356 kJ / 324 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 36 %
- Fedt: 41 %
- Heraf mættet fedt: 1,8 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
- 3 spsk. olie
- 4 ½ cm ingefær
- 375 g. hakket kyllingekød
- ¾ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
- 1 ½ dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
- 3 spsk. soja
- 225 g. majs
- 2 tsk. salt
- 3 spsk. kartoffelmel
- 3 dl koldt vand
- 2 forårsløg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor, skarp kniv
- 2 store gryde med låg (gerne med dampindsats)
- Stanniol
- 1 skrællekniv
- 1 rivejern
- 1 pande med høj kant
- 1 røreske
- 1 tallerken
- 1 lille skål
- 1 piskeris
- 2 serveringsfade
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 18
Find alle ingredienserne frem.
- 2 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
- 3 spsk. olie
- 4 ½ cm ingefær
- 375 g. hakket kyllingekød
- ¾ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
- 1 ½ dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
- 3 spsk. soja
- 225 g. majs
- 2 tsk. salt
- 3 spsk. kartoffelmel
- 3 dl koldt vand
- 2 forårsløg
- Trin 3 af 18
Dampe græskar: Vask hokkaido-græskarrene grundigt. Skær toppen af, cirka 5 centimeter fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarrene med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarrene.
- 2 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
- Trin 4 af 18
Kom 2-3 centimeter vand i bunden af to store gryde med låg. Tag et stykke stanniol, og lav 3 store snebolde af dem, så græskarrene kan stå på boldene og være hævet over vandet.
- Trin 5 af 18
Læg græskar-låget på græskarrene, og kom dem ned i gryderne. Hvis du har en gryde med en dampindsats, lægger du græskarrene i damp-indsatsen. Læg låget på gryderne, og bring vandet i kog.
- Trin 6 af 18
Skru ned på lav varme, når det koger. Damp græskarrene i cirka 15-20 minutter, til græskar-kødet er helt mørt. Stik forsigtigt i græskarrene med en lille, skarp kniv. Hvis det er blødt at stikke i, er det færdigt. Mens det damper, laver du kødsovsen.
- Trin 7 af 18
Kødsovs: Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skræller ingefær.
- 4 ½ cm ingefær
- Trin 8 af 18
Kom olien ned i en pande med høj kant. Varm olien op til høj varme.
- 3 spsk. olie
- Trin 9 af 18
Kom kyllingekød og ingefær på den varme pande, og svits, til kødet er blevet brunet. Svits i cirka 3 minutter, og rør rundt imens.
- 375 g. hakket kyllingekød
- Trin 10 af 18
Hæld kødet over på en tallerken.
- Trin 11 af 18
Hæld grøntsags-bouillonen på panden sammen med æblemost og soya, og varm op ved høj varme, til det koger.
- ¾ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
- 1 ½ dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
- 3 spsk. soja
- Trin 12 af 18
Hæld kød og majs i sovsen, og lad det koge op igen.
- 225 g. majs
- Trin 13 af 18
Pisk kartoffelmel og vand sammen i en lille skål, så der ikke er klumper i.
- 3 spsk. kartoffelmel
- 3 dl koldt vand
- Trin 14 af 18
Hæld kartoffelmels-blandingen i den kogende sauce, mens du rører rundt. Skru ned på svag varme, og lad det koge i 2-3 minutter, til saucen begynder at tykne. Kom kødet tilbage på panden.
- Trin 15 af 18
Smag sovsen til for eksempel med lidt salt, soya eller måske lidt sukker.
- 2 tsk. salt
- Trin 16 af 18
Tag forsigtigt de dampede og møre græskar op af gryden med for eksempel to meget store skeer. Sæt græskarrene på et fad, og tag græskar-låget af. Hæld den varme kødsauce ned i græskarret.
- Trin 17 af 18
Skyl forårsløg, og skær det i tynde skiver. Pynt retten med skiverne.
- 2 forårsløg
- Trin 18 af 18
Skær den færdige græskar-ret ud med en stor ske. Du må gerne spise retten med pinde.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Brug et hokkaido-græskar som en spiselig skål, og server en rygende varm efterårs-suppe i græskarret.
Du skal bruge
Ingredienser:
- 2 hokkaido-græskar (ca. 1.000 g.)
- 3 spsk. olie
- 4 ½ cm ingefær
- 375 g. hakket kyllingekød
- ¾ l grøntsags-bouillon (eller japansk dashi, som er en sauce lavet på fisk)
- 1 ½ dl æblemost (eller japansk mirin, som minder lidt om sød hvidvin)
- 3 spsk. soja
- 225 g. majs
- 2 tsk. salt
- 3 spsk. kartoffelmel
- 3 dl koldt vand
- 2 forårsløg
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor, skarp kniv
- 2 store gryde med låg (gerne med dampindsats)
- Stanniol
- 1 skrællekniv
- 1 rivejern
- 1 pande med høj kant
- 1 røreske
- 1 tallerken
- 1 lille skål
- 1 piskeris
- 2 serveringsfade
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Dampe græskar: Vask hokkaido-græskarrene grundigt. Skær toppen af, cirka 5 centimeter fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarrene med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarrene.
- Kom 2-3 centimeter vand i bunden af to store gryde med låg. Tag et stykke stanniol, og lav 3 store snebolde af dem, så græskarrene kan stå på boldene og være hævet over vandet.
- Læg græskar-låget på græskarrene, og kom dem ned i gryderne. Hvis du har en gryde med en dampindsats, lægger du græskarrene i damp-indsatsen. Læg låget på gryderne, og bring vandet i kog.
- Skru ned på lav varme, når det koger. Damp græskarrene i cirka 15-20 minutter, til græskar-kødet er helt mørt. Stik forsigtigt i græskarrene med en lille, skarp kniv. Hvis det er blødt at stikke i, er det færdigt. Mens det damper, laver du kødsovsen.
- Kødsovs: Skræl ingefæren med en teske, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på metodefilmen og se, hvordan du skræller ingefær.
- Kom olien ned i en pande med høj kant. Varm olien op til høj varme.
- Kom kyllingekød og ingefær på den varme pande, og svits, til kødet er blevet brunet. Svits i cirka 3 minutter, og rør rundt imens.
- Hæld kødet over på en tallerken.
- Hæld grøntsags-bouillonen på panden sammen med æblemost og soya, og varm op ved høj varme, til det koger.
- Hæld kød og majs i sovsen, og lad det koge op igen.
- Pisk kartoffelmel og vand sammen i en lille skål, så der ikke er klumper i.
- Hæld kartoffelmels-blandingen i den kogende sauce, mens du rører rundt. Skru ned på svag varme, og lad det koge i 2-3 minutter, til saucen begynder at tykne. Kom kødet tilbage på panden.
- Smag sovsen til for eksempel med lidt salt, soya eller måske lidt sukker.
- Tag forsigtigt de dampede og møre græskar op af gryden med for eksempel to meget store skeer. Sæt græskarrene på et fad, og tag græskar-låget af. Hæld den varme kødsauce ned i græskarret.
- Skyl forårsløg, og skær det i tynde skiver. Pynt retten med skiverne.
- Skær den færdige græskar-ret ud med en stor ske. Du må gerne spise retten med pinde.
-