Dahl – indisk linsesuppe
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Indisk mad er lig med krydderier. Her i en rygende varm suppe, der både mætter og smager himmelsk. Server f.eks. suppen med groft brød eller naanbrød til.
Tip: Om sommeren, når det er sæson for tomater, kan du bruge ½ kg. friste tomater i stedet for dåserne med flåede tomater.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2494 kJ / 596 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 51 %
- Fedt: 26 %
- Heraf mættet fedt: 3,2 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ½ løg
- 1-2 fed hvidløg
- 1 ½ gulerod
- ¼ dl. olie
- ¾ spsk. karry
- ½ tsk. stødt spidskommen
- 1 ½ dåse flåede tomater
- 200 g. røde linser
- ¾ l. vand
- ½ tsk. salt
- ½ grøntsags-bouillonterning
- ½ knivspids peber
Tilbehør
- ½ citron
- 1 ¼ dl. yoghurt naturel
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 2 skærebrætter
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 mellemstor skål
- 1 dørslag
- 1 stavblender
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
- ½ løg
- 1-2 fed hvidløg
- 1 ½ gulerod
- ½ dl. olie
- ¾ spsk. karry
- ½ tsk. stødt spidskommen
- 1 ½ dåse flåede tomater
- 200 g. røde linser
- ¾ l. vand
- ½ tsk. salt
- ½ grøntsags-bouillonterning
- ½ knivspids peber
Tilbehør:
- ½ citron
- 1 ¼ dl. yoghurt naturel
- Trin 3 af 14
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- ½ løg
- 1-2 fed hvidløg
- Trin 4 af 14
Tag en kartoffelskræller og et et rivejern frem. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
- 1 ½ gulerod
- Trin 5 af 14
Tag en stor gryde. Hæld olien i gryden, og varm den op.
- ¼ dl. olie
- Trin 6 af 14
Kom løg, hvidløg, karry, gulerødder og spidskommen i gryden, og lad det stege et par minutter. Rør imens.
- ¾ spsk. karry
- ½ tsk. stødt spidskommen
- Trin 7 af 14
Kom flåede tomater i gryden.
- 1 ½ dåse flåede tomater
- Trin 8 af 14
Tag en stor skål. Kom linser og koldt vand i skålen, og skyl linserne i vandet. Rør rundt med hænderne. Sæt et dørslag i vasken, og hæld linserne i dørslaget. Lad dem dryppe af, og kom linserne i gryden.
- 200 g. røde linser
- Trin 9 af 14
Kom vand og salt i gryden. Smuldr ½ bouillon-terning i.
- ¾ l. vand
- ½ tsk. salt
- ½ grøntsags-bouillonterning
- Trin 10 af 14
Lad suppen koge ved lav varme i cirka 20 minutter, til linserne er bløde. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.
- Trin 11 af 14
Stil gryden med suppen ned i håndvasken. Tag en stavblender, og sæt den ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 12 af 14
Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ knivspids peber
- Trin 13 af 14
Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær citron i både.
- ½ citron
- Trin 14 af 14
Servér suppen med en skefuld yoghurt på toppen og citronbåde til.
- 1 ¼ dl. yoghurt naturel
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Indisk mad er lig med krydderier. Her i en rygende varm suppe, der både mætter og smager himmelsk. Server f.eks. suppen med groft brød eller naanbrød til.
Tip: Om sommeren, når det er sæson for tomater, kan du bruge ½ kg. friste tomater i stedet for dåserne med flåede tomater.
Du skal bruge
Ingredienser
- ½ løg
- 1-2 fed hvidløg
- 1 ½ gulerod
- ¼ dl. olie
- ¾ spsk. karry
- ½ tsk. stødt spidskommen
- 1 ½ dåse flåede tomater
- 200 g. røde linser
- ¾ l. vand
- ½ tsk. salt
- ½ grøntsags-bouillonterning
- ½ knivspids peber
Tilbehør:
- ½ citron
- 1 ¼ dl. yoghurt naturel
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 2 skærebrætter
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 mellemstor skål
- 1 dørslag
- 1 stavblender
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Tag en kartoffelskræller og et et rivejern frem. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
- Tag en stor gryde. Hæld olien i gryden, og varm den op.
- Kom løg, hvidløg, karry, gulerødder og spidskommen i gryden, og lad det stege et par minutter. Rør imens.
- Kom flåede tomater i gryden.
- Tag en stor skål. Kom linser og koldt vand i skålen, og skyl linserne i vandet. Rør rundt med hænderne. Sæt et dørslag i vasken, og hæld linserne i dørslaget. Lad dem dryppe af, og kom linserne i gryden.
- Kom vand og salt i gryden. Smuldr ½ bouillon-terning i.
- Lad suppen koge ved lav varme i cirka 20 minutter, til linserne er bløde. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.
- Stil gryden med suppen ned i håndvasken. Tag en stavblender, og sæt den ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær citron i både.
- Servér suppen med en skefuld yoghurt på toppen og citronbåde til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Indisk mad er lig med krydderier. Her i en rygende varm suppe, der både mætter og smager himmelsk. Server f.eks. suppen med groft brød eller naanbrød til.
Tip: Om sommeren, når det er sæson for tomater, kan du bruge 1 kg. friste tomater i stedet for dåserne med flåede tomater.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2494 kJ / 596 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 51 %
- Fedt: 26 %
- Heraf mættet fedt: 3,2 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 løg
- 2-3 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- ½ dl. olie
- 1 ½ spsk. karry
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 3 dåser flåede tomater
- 400 g. røde linser
- 1 ½ l. vand
- 1 tsk. salt
- 1 grøntsags-bouillonterning
- 1 knivspids peber
Tilbehør
- 1 citron
- 2 ½ dl. yoghurt naturel
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 2 skærebrætter
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 mellemstor skål
- 1 dørslag
- 1 stavblender
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
- 1 løg
- 2-3 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- ½ dl. olie
- 1 ½ spsk. karry
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 3 dåser flåede tomater
- 400 g. røde linser
- 1 ½ l. vand
- 1 tsk. salt
- 1 grøntsags-bouillonterning
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 1 citron
- 2 ½ dl. yoghurt naturel
- Trin 3 af 14
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- 2-3 fed hvidløg
- Trin 4 af 14
Tag en kartoffelskræller og et et rivejern frem. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
- 3 gulerødder
- Trin 5 af 14
Tag en stor gryde. Hæld olien i gryden, og varm den op.
- ½ dl. olie
- Trin 6 af 14
Kom løg, hvidløg, karry, gulerødder og spidskommen i gryden, og lad det stege et par minutter. Rør imens.
- 1 ½ spsk. karry
- 1 tsk. stødt spidskommen
- Trin 7 af 14
Kom flåede tomater i gryden.
- 3 dåser flåede tomater
- Trin 8 af 14
Tag en stor skål. Kom linser og koldt vand i skålen, og skyl linserne i vandet. Rør rundt med hænderne. Sæt et dørslag i vasken, og hæld linserne i dørslaget. Lad dem dryppe af, og kom linserne i gryden.
- 400 g. røde linser
- Trin 9 af 14
Kom vand og salt i gryden. Smuldr en bouillon-terning i.
- 1 ½ l. vand
- 1 tsk. salt
- 1 grøntsags-bouillonterning
- Trin 10 af 14
Lad suppen koge ved lav varme i cirka 20 minutter, til linserne er bløde. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.
- Trin 11 af 14
Stil gryden med suppen ned i håndvasken. Tag en stavblender, og sæt den ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 12 af 14
Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 knivspids peber
- Trin 13 af 14
Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær en citron i både.
- 1 citron
- Trin 14 af 14
Servér suppen med en skefuld yoghurt på toppen og citronbåde til.
- 2 ½ dl. yoghurt naturel
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Indisk mad er lig med krydderier. Her i en rygende varm suppe, der både mætter og smager himmelsk. Server f.eks. suppen med groft brød eller naanbrød til.
Tip: Om sommeren, når det er sæson for tomater, kan du bruge 1 kg. friste tomater i stedet for dåserne med flåede tomater.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 løg
- 2-3 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- ½ dl. olie
- 1 ½ spsk. karry
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 3 dåser flåede tomater
- 400 g. røde linser
- 1 ½ l. vand
- 1 tsk. salt
- 1 grøntsags-bouillonterning
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 1 citron
- 2 ½ dl. yoghurt naturel
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 2 skærebrætter
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 mellemstor skål
- 1 dørslag
- 1 stavblender
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Tag en kartoffelskræller og et et rivejern frem. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
- Tag en stor gryde. Hæld olien i gryden, og varm den op.
- Kom løg, hvidløg, karry, gulerødder og spidskommen i gryden, og lad det stege et par minutter. Rør imens.
- Kom flåede tomater i gryden.
- Tag en stor skål. Kom linser og koldt vand i skålen, og skyl linserne i vandet. Rør rundt med hænderne. Sæt et dørslag i vasken, og hæld linserne i dørslaget. Lad dem dryppe af, og kom linserne i gryden.
- Kom vand og salt i gryden. Smuldr en bouillon-terning i.
- Lad suppen koge ved lav varme i cirka 20 minutter, til linserne er bløde. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.
- Stil gryden med suppen ned i håndvasken. Tag en stavblender, og sæt den ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær en citron i både.
- Servér suppen med en skefuld yoghurt på toppen og citronbåde til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Indisk mad er lig med krydderier. Her i en rygende varm suppe, der både mætter og smager himmelsk. Server f.eks. suppen med groft brød eller naanbrød til.
Tip: Om sommeren, når det er sæson for tomater, kan du bruge 1 ½ kg. friste tomater i stedet for dåserne med flåede tomater.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2494 kJ / 596 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 51 %
- Fedt: 26 %
- Heraf mættet fedt: 3,2 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 ½ løg
- 3-5 fed hvidløg
- 4 ½ gulerod
- ¾ dl. olie
- 2 ¼ spsk. karry
- 1 ½ tsk. stødt spidskommen
- 4 ½ dåse flåede tomater
- 600 g. røde linser
- 2 ¼ l. vand
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ grøntsags-bouillonterning
- 1 ½ knivspids peber
Tilbehør
- 1 ½ citron
- 3 ¾ dl. yoghurt naturel
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 2 skærebrætter
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 mellemstor skål
- 1 dørslag
- 1 stavblender
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
- 1 ½ løg
- 3-5 fed hvidløg
- 4 ½ gulerod
- ¾ dl. olie
- 2 ¼ spsk. karry
- 1 ½ tsk. stødt spidskommen
- 4 ½ dåse flåede tomater
- 600 g. røde linser
- 2 ¼ l. vand
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ grøntsags-bouillonterning
- 1 ½ knivspids peber
Tilbehør:
- 1 ½ citron
- 3 ¾ dl. yoghurt naturel
- Trin 3 af 14
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 ½ løg
- 3-5 fed hvidløg
- Trin 4 af 14
Tag en kartoffelskræller og et et rivejern frem. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
- 4 ½ gulerod
- Trin 5 af 14
Tag en stor gryde. Hæld olien i gryden, og varm den op.
- ¾ dl. olie
- Trin 6 af 14
Kom løg, hvidløg, karry, gulerødder og spidskommen i gryden, og lad det stege et par minutter. Rør imens.
- 2 ¼ spsk. karry
- 1 ½ tsk. stødt spidskommen
- Trin 7 af 14
Kom flåede tomater i gryden.
- 4 ½ dåse flåede tomater
- Trin 8 af 14
Tag en stor skål. Kom linser og koldt vand i skålen, og skyl linserne i vandet. Rør rundt med hænderne. Sæt et dørslag i vasken, og hæld linserne i dørslaget. Lad dem dryppe af, og kom linserne i gryden.
- 600 g. røde linser
- Trin 9 af 14
Kom vand og salt i gryden. Smuldr 1 ½ bouillon-terning i.
- 2 ¼ l. vand
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ grøntsags-bouillonterning
- Trin 10 af 14
Lad suppen koge ved lav varme i cirka 20 minutter, til linserne er bløde. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.
- Trin 11 af 14
Stil gryden med suppen ned i håndvasken. Tag en stavblender, og sæt den ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 12 af 14
Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 13 af 14
Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær citron i både.
- 1 ½ citron
- Trin 14 af 14
Servér suppen med en skefuld yoghurt på toppen og citronbåde til.
- 3 ¾ dl. yoghurt naturel
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Indisk mad er lig med krydderier. Her i en rygende varm suppe, der både mætter og smager himmelsk. Server f.eks. suppen med groft brød eller naanbrød til.
Tip: Om sommeren, når det er sæson for tomater, kan du bruge 1 ½ kg. friste tomater i stedet for dåserne med flåede tomater.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 ½ løg
- 3-5 fed hvidløg
- 4 ½ gulerod
- ¾ dl. olie
- 2 ¼ spsk. karry
- 1 ½ tsk. stødt spidskommen
- 4 ½ dåse flåede tomater
- 600 g. røde linser
- 2 ¼ l. vand
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ grøntsags-bouillonterning
- 1 ½ knivspids peber
Tilbehør:
- 1 ½ citron
- 3 ¾ dl. yoghurt naturel
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 2 skærebrætter
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 mellemstor skål
- 1 dørslag
- 1 stavblender
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Tag en kartoffelskræller og et et rivejern frem. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
- Tag en stor gryde. Hæld olien i gryden, og varm den op.
- Kom løg, hvidløg, karry, gulerødder og spidskommen i gryden, og lad det stege et par minutter. Rør imens.
- Kom flåede tomater i gryden.
- Tag en stor skål. Kom linser og koldt vand i skålen, og skyl linserne i vandet. Rør rundt med hænderne. Sæt et dørslag i vasken, og hæld linserne i dørslaget. Lad dem dryppe af, og kom linserne i gryden.
- Kom vand og salt i gryden. Smuldr 1 ½ bouillon-terning i.
- Lad suppen koge ved lav varme i cirka 20 minutter, til linserne er bløde. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.
- Stil gryden med suppen ned i håndvasken. Tag en stavblender, og sæt den ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær citron i både.
- Servér suppen med en skefuld yoghurt på toppen og citronbåde til.
-