Dahl – indisk linsesuppe

Dahl – indisk linsesuppe

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Indisk mad er lig med krydderier. Her i en rygende varm suppe, der både mætter og smager himmelsk. Server f.eks. suppen med groft brød eller naanbrød til.

        Tip: Om sommeren, når det er sæson for tomater, kan du bruge ½ kg. friste tomater i stedet for dåserne med flåede tomater.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2494 kJ / 596 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 51 %
        • Fedt: 26 %
        • Heraf mættet fedt: 3,2 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ løg
        • 1-2 fed hvidløg
        • 1 ½ gulerod
        • ½ dl. olie
        • ¾ spsk. karry
        • ½ tsk. stødt spidskommen
        • 1 ½ dåse flåede tomater
        • 200 g. røde linser
        • ¾ l. vand
        • ½ tsk. salt
        • ½ grøntsags-bouillonterning
        • ½ knivspids peber

        Tilbehør:

        • ½ citron
        • 1 ¼ dl. yoghurt naturel
      • Trin 3 af 14

        Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
        • 1-2 fed hvidløg
      • Trin 4 af 14

        Tag en kartoffelskræller og et et rivejern frem. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.

        • 1 ½ gulerod
      • Trin 5 af 14

        Tag en stor gryde. Hæld olien i gryden, og varm den op.

        • ¼ dl. olie
      • Trin 6 af 14

        Kom løg, hvidløg, karry, gulerødder og spidskommen i gryden, og lad det stege et par minutter. Rør imens.

        • ¾ spsk. karry
        • ½ tsk. stødt spidskommen
      • Trin 7 af 14

        Kom flåede tomater i gryden.

        • 1 ½ dåse flåede tomater
      • Trin 8 af 14

        Tag en stor skål. Kom linser og koldt vand i skålen, og skyl linserne i vandet. Rør rundt med hænderne. Sæt et dørslag i vasken, og hæld linserne i dørslaget. Lad dem dryppe af, og kom linserne i gryden.

        • 200 g. røde linser
      • Trin 9 af 14

        Kom vand og salt i gryden. Smuldr ½ bouillon-terning i.

        • ¾ l. vand
        • ½ tsk. salt
        • ½ grøntsags-bouillonterning
      • Trin 10 af 14

        Lad suppen koge ved lav varme i cirka 20 minutter, til linserne er bløde. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.

      • Trin 11 af 14

        Stil gryden med suppen ned i håndvasken. Tag en stavblender, og sæt den ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 12 af 14

        Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ knivspids peber
      • Trin 13 af 14

        Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær citron i både.

        • ½ citron
      • Trin 14 af 14

        Servér suppen med en skefuld yoghurt på toppen og citronbåde til.

        • 1 ¼ dl. yoghurt naturel
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Indisk mad er lig med krydderier. Her i en rygende varm suppe, der både mætter og smager himmelsk. Server f.eks. suppen med groft brød eller naanbrød til.

        Tip: Om sommeren, når det er sæson for tomater, kan du bruge ½ kg. friste tomater i stedet for dåserne med flåede tomater.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ løg
          • 1-2 fed hvidløg
          • 1 ½ gulerod
          • ¼ dl. olie
          • ¾ spsk. karry
          • ½ tsk. stødt spidskommen
          • 1 ½ dåse flåede tomater
          • 200 g. røde linser
          • ¾ l. vand
          • ½ tsk. salt
          • ½ grøntsags-bouillonterning
          • ½ knivspids peber

          Tilbehør:

          • ½ citron
          • 1 ¼ dl. yoghurt naturel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 2 skærebrætter
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 stor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 mellemstor skål
          • 1 dørslag
          • 1 stavblender
          • 1 lille skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Tag en kartoffelskræller og et et rivejern frem. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
          5. Tag en stor gryde. Hæld olien i gryden, og varm den op.
          6. Kom løg, hvidløg, karry, gulerødder og spidskommen i gryden, og lad det stege et par minutter. Rør imens.
          7. Kom flåede tomater i gryden.
          8. Tag en stor skål. Kom linser og koldt vand i skålen, og skyl linserne i vandet. Rør rundt med hænderne. Sæt et dørslag i vasken, og hæld linserne i dørslaget. Lad dem dryppe af, og kom linserne i gryden.
          9. Kom vand og salt i gryden. Smuldr ½ bouillon-terning i.
          10. Lad suppen koge ved lav varme i cirka 20 minutter, til linserne er bløde. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.
          11. Stil gryden med suppen ned i håndvasken. Tag en stavblender, og sæt den ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
          12. Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          13. Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær citron i både.
          14. Servér suppen med en skefuld yoghurt på toppen og citronbåde til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Indisk mad er lig med krydderier. Her i en rygende varm suppe, der både mætter og smager himmelsk. Server f.eks. suppen med groft brød eller naanbrød til.

            Tip: Om sommeren, når det er sæson for tomater, kan du bruge 1 kg. friste tomater i stedet for dåserne med flåede tomater.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2494 kJ / 596 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 51 %
            • Fedt: 26 %
            • Heraf mættet fedt: 3,2 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 14

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 14

            Find alle ingredienserne frem.

            • 1 løg
            • 2-3 fed hvidløg
            • 3 gulerødder
            • ½ dl. olie
            • 1 ½ spsk. karry
            • 1 tsk. stødt spidskommen
            • 3 dåser flåede tomater
            • 400 g. røde linser
            • 1 ½ l. vand
            • 1 tsk. salt
            • 1 grøntsags-bouillonterning
            • 1 knivspids peber

            Tilbehør:

            • 1 citron
            • 2 ½ dl. yoghurt naturel
          • Trin 3 af 14

            Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
            • 2-3 fed hvidløg
          • Trin 4 af 14

            Tag en kartoffelskræller og et et rivejern frem. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.

            • 3 gulerødder
          • Trin 5 af 14

            Tag en stor gryde. Hæld olien i gryden, og varm den op.

            • ½ dl. olie
          • Trin 6 af 14

            Kom løg, hvidløg, karry, gulerødder og spidskommen i gryden, og lad det stege et par minutter. Rør imens.

            • 1 ½ spsk. karry
            • 1 tsk. stødt spidskommen
          • Trin 7 af 14

            Kom flåede tomater i gryden.

            • 3 dåser flåede tomater
          • Trin 8 af 14

            Tag en stor skål. Kom linser og koldt vand i skålen, og skyl linserne i vandet. Rør rundt med hænderne. Sæt et dørslag i vasken, og hæld linserne i dørslaget. Lad dem dryppe af, og kom linserne i gryden.

            • 400 g. røde linser
          • Trin 9 af 14

            Kom vand og salt i gryden. Smuldr en bouillon-terning i.

            • 1 ½ l. vand
            • 1 tsk. salt
            • 1 grøntsags-bouillonterning
          • Trin 10 af 14

            Lad suppen koge ved lav varme i cirka 20 minutter, til linserne er bløde. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.

          • Trin 11 af 14

            Stil gryden med suppen ned i håndvasken. Tag en stavblender, og sæt den ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 12 af 14

            Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 knivspids peber
          • Trin 13 af 14

            Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær en citron i både.

            • 1 citron
          • Trin 14 af 14

            Servér suppen med en skefuld yoghurt på toppen og citronbåde til.

            • 2 ½ dl. yoghurt naturel
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Indisk mad er lig med krydderier. Her i en rygende varm suppe, der både mætter og smager himmelsk. Server f.eks. suppen med groft brød eller naanbrød til.

            Tip: Om sommeren, når det er sæson for tomater, kan du bruge 1 kg. friste tomater i stedet for dåserne med flåede tomater.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 løg
              • 2-3 fed hvidløg
              • 3 gulerødder
              • ½ dl. olie
              • 1 ½ spsk. karry
              • 1 tsk. stødt spidskommen
              • 3 dåser flåede tomater
              • 400 g. røde linser
              • 1 ½ l. vand
              • 1 tsk. salt
              • 1 grøntsags-bouillonterning
              • 1 knivspids peber

              Tilbehør:

              • 1 citron
              • 2 ½ dl. yoghurt naturel

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 køkkenvægt
              • 2 skærebrætter
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 stor gryde
              • 1 grydeske
              • 1 mellemstor skål
              • 1 dørslag
              • 1 stavblender
              • 1 lille skarp kniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Tag en kartoffelskræller og et et rivejern frem. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
              5. Tag en stor gryde. Hæld olien i gryden, og varm den op.
              6. Kom løg, hvidløg, karry, gulerødder og spidskommen i gryden, og lad det stege et par minutter. Rør imens.
              7. Kom flåede tomater i gryden.
              8. Tag en stor skål. Kom linser og koldt vand i skålen, og skyl linserne i vandet. Rør rundt med hænderne. Sæt et dørslag i vasken, og hæld linserne i dørslaget. Lad dem dryppe af, og kom linserne i gryden.
              9. Kom vand og salt i gryden. Smuldr en bouillon-terning i.
              10. Lad suppen koge ved lav varme i cirka 20 minutter, til linserne er bløde. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.
              11. Stil gryden med suppen ned i håndvasken. Tag en stavblender, og sæt den ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
              12. Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              13. Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær en citron i både.
              14. Servér suppen med en skefuld yoghurt på toppen og citronbåde til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Indisk mad er lig med krydderier. Her i en rygende varm suppe, der både mætter og smager himmelsk. Server f.eks. suppen med groft brød eller naanbrød til.

                Tip: Om sommeren, når det er sæson for tomater, kan du bruge 1 ½ kg. friste tomater i stedet for dåserne med flåede tomater.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2494 kJ / 596 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 51 %
                • Fedt: 26 %
                • Heraf mættet fedt: 3,2 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 14

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 14

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1 ½ løg
                • 3-5 fed hvidløg
                • 4 ½ gulerod
                • ¾ dl. olie
                • 2 ¼ spsk. karry
                • 1 ½ tsk. stødt spidskommen
                • 4 ½ dåse flåede tomater
                • 600 g. røde linser
                • 2 ¼ l. vand
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
                • 1 ½ knivspids peber

                Tilbehør:

                • 1 ½ citron
                • 3 ¾ dl. yoghurt naturel
              • Trin 3 af 14

                Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
                • 3-5 fed hvidløg
              • Trin 4 af 14

                Tag en kartoffelskræller og et et rivejern frem. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.

                • 4 ½ gulerod
              • Trin 5 af 14

                Tag en stor gryde. Hæld olien i gryden, og varm den op.

                • ¾ dl. olie
              • Trin 6 af 14

                Kom løg, hvidløg, karry, gulerødder og spidskommen i gryden, og lad det stege et par minutter. Rør imens.

                • 2 ¼ spsk. karry
                • 1 ½ tsk. stødt spidskommen
              • Trin 7 af 14

                Kom flåede tomater i gryden.

                • 4 ½ dåse flåede tomater
              • Trin 8 af 14

                Tag en stor skål. Kom linser og koldt vand i skålen, og skyl linserne i vandet. Rør rundt med hænderne. Sæt et dørslag i vasken, og hæld linserne i dørslaget. Lad dem dryppe af, og kom linserne i gryden.

                • 600 g. røde linser
              • Trin 9 af 14

                Kom vand og salt i gryden. Smuldr 1 ½ bouillon-terning i.

                • 2 ¼ l. vand
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
              • Trin 10 af 14

                Lad suppen koge ved lav varme i cirka 20 minutter, til linserne er bløde. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.

              • Trin 11 af 14

                Stil gryden med suppen ned i håndvasken. Tag en stavblender, og sæt den ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 12 af 14

                Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 13 af 14

                Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær citron i både.

                • 1 ½ citron
              • Trin 14 af 14

                Servér suppen med en skefuld yoghurt på toppen og citronbåde til.

                • 3 ¾ dl. yoghurt naturel
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Indisk mad er lig med krydderier. Her i en rygende varm suppe, der både mætter og smager himmelsk. Server f.eks. suppen med groft brød eller naanbrød til.

                Tip: Om sommeren, når det er sæson for tomater, kan du bruge 1 ½ kg. friste tomater i stedet for dåserne med flåede tomater.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ løg
                  • 3-5 fed hvidløg
                  • 4 ½ gulerod
                  • ¾ dl. olie
                  • 2 ¼ spsk. karry
                  • 1 ½ tsk. stødt spidskommen
                  • 4 ½ dåse flåede tomater
                  • 600 g. røde linser
                  • 2 ¼ l. vand
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Tilbehør:

                  • 1 ½ citron
                  • 3 ¾ dl. yoghurt naturel

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 køkkenvægt
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 mellemstor skål
                  • 1 dørslag
                  • 1 stavblender
                  • 1 lille skarp kniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Tag en kartoffelskræller og et et rivejern frem. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
                  5. Tag en stor gryde. Hæld olien i gryden, og varm den op.
                  6. Kom løg, hvidløg, karry, gulerødder og spidskommen i gryden, og lad det stege et par minutter. Rør imens.
                  7. Kom flåede tomater i gryden.
                  8. Tag en stor skål. Kom linser og koldt vand i skålen, og skyl linserne i vandet. Rør rundt med hænderne. Sæt et dørslag i vasken, og hæld linserne i dørslaget. Lad dem dryppe af, og kom linserne i gryden.
                  9. Kom vand og salt i gryden. Smuldr 1 ½ bouillon-terning i.
                  10. Lad suppen koge ved lav varme i cirka 20 minutter, til linserne er bløde. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.
                  11. Stil gryden med suppen ned i håndvasken. Tag en stavblender, og sæt den ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
                  12. Smag til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  13. Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær citron i både.
                  14. Servér suppen med en skefuld yoghurt på toppen og citronbåde til.