Cupcakes med peanuts

Cupcakes med peanuts

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Prøv Micki Chengs opskrift på cupcakes med kakao, karamel og peanuts. Præcis som Sneakers. Mums!

        En cupcake er en muffin, der er pyntet, for at gøre den ekstra lækker.

        Opskriften giver cirka 12 cupcakes.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1803 kJ / 431 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 37 %
        • Heraf mættet fedt: 9 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

        Muffins:

        • 150 g. smør
        • 1 ½ tsk. vaniljesukker
        • 250 g. sukker
        • 3 æg
        • 250 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 2 spsk. kakaopulver
        • 1 ½ dl mælk
        • ½ ds. karamelliseret mælk

        Topping:

        • ½ ds. karamelliseret mælk
        • ½ dl. peanuts
        • ½ l piskefløde
        • Evt. smeltet mørk chokolade
      • Trin 3 af 19

        Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

      • Trin 4 af 19

        Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 150 g. smør
        • 1 ½ tsk. vaniljesukker
        • 250 g. sukker
      • Trin 5 af 19

        Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.

      • Trin 6 af 19

        Slå et æg ud i en kop. Kom ægget ned i den store skål, og pisk det hele sammen med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med de to andre æg. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg.

        • 3 æg
      • Trin 7 af 19

        Kom hvedemel, bagepulver, kakaopulver, mælk og karamelliseret mælk i dejen. Rør med en dejskraber, til det er en ensartet dej.

        • 250 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 2 spsk. kakaopulver
        • 1 ½ dl mælk
        • ½ ds. karamelliseret mælk
      • Trin 8 af 19

        Hvis du bruger papirmuffinsforme, skal du bruge to papirmuffinsforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade.

      • Trin 9 af 19

        Fordel dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.

      • Trin 10 af 19

        Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.

      • Trin 11 af 19

        Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

      • Trin 12 af 19

        Topping: Tag en teske. Lav en lille fordybning i kagen, ved at fjerne lidt af kagen med teskeen.

      • Trin 13 af 19

        Fyld hullet med 1 teske karamelliseret mælk.

        • ½ ds. karamelliseret mælk
      • Trin 14 af 19

        Tag et skærebræt. Hak peanuts groft med en brødkniv.

        • ½ dl. peanuts
      • Trin 15 af 19

        Fordel halvdelen af de hakkede peanuts over den karamelliserede mælk i hullerne.

      • Trin 16 af 19

        Hæld fløden i en stor skål, og pisk den til stift flødeskum med en elpisker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

        • ½ l piskefløde
      • Trin 17 af 19

        Smør flødeskum på de afkølede muffins med en smørekniv. Du kan også komme flødeskummet i en sprøjtepose, og sprøjte den på kagerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.

      • Trin 18 af 19

        Tag en teske. Dyp teskeen i den karamelliserede mælk, og sving den frem og tilbage over kagerne med flødeskum på, så karamellen falder ned over flødeskummen i fine tråde (se på billedet). Hvis du vil pynte med smeltet chokolade, så gør det samme med chokoladen. Drys til sidst resten af de hakkede peanuts over de pyntede kager.

        • Evt. smeltet mørk chokolade
      • Trin 19 af 19

        Serveres straks.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Prøv Micki Chengs opskrift på cupcakes med kakao, karamel og peanuts. Præcis som Sneakers. Mums!

        En cupcake er en muffin, der er pyntet, for at gøre den ekstra lækker.

        Opskriften giver cirka 12 cupcakes.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Muffins:

          • 150 g. smør
          • 1 ½ tsk. vaniljesukker
          • 250 g. sukker
          • 3 æg
          • 250 g. hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 2 spsk. kakaopulver
          • 1 ½ dl mælk
          • ½ ds. karamelliseret mælk

          Topping:

          • ½ ds. karamelliseret mælk
          • ½ dl. peanuts
          • ½ l piskefløde
          • Evt. smeltet mørk chokolade

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • 1 kop
          • 1 dejskraber
          • 24 muffinsforme
          • 1 bageplade
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 bagerist
          • 1 skærebræt
          • 1 brødkniv
          • 1 sprøjtepose med tylle eller en smørekniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
          4. Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          5. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.
          6. Slå et æg ud i en kop. Kom ægget ned i den store skål, og pisk det hele sammen med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med de to andre æg. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg.
          7. Kom hvedemel, bagepulver, kakaopulver, mælk og karamelliseret mælk i dejen. Rør med en dejskraber, til det er en ensartet dej.
          8. Hvis du bruger papirmuffinsforme, skal du bruge to papirmuffinsforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade.
          9. Fordel dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
          10. Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.
          11. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
          12. Topping: Tag en teske. Lav en lille fordybning i kagen, ved at fjerne lidt af kagen med teskeen.
          13. Fyld hullet med 1 teske karamelliseret mælk.
          14. Tag et skærebræt. Hak peanuts groft med en brødkniv.
          15. Fordel halvdelen af de hakkede peanuts over den karamelliserede mælk i hullerne.
          16. Hæld fløden i en stor skål, og pisk den til stift flødeskum med en elpisker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
          17. Smør flødeskum på de afkølede muffins med en smørekniv. Du kan også komme flødeskummet i en sprøjtepose, og sprøjte den på kagerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.
          18. Tag en teske. Dyp teskeen i den karamelliserede mælk, og sving den frem og tilbage over kagerne med flødeskum på, så karamellen falder ned over flødeskummen i fine tråde (se på billedet). Hvis du vil pynte med smeltet chokolade, så gør det samme med chokoladen. Drys til sidst resten af de hakkede peanuts over de pyntede kager.
          19. Serveres straks.