Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Cupcakes:

3.

Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur.

4.

Tænd ovnen på 175 grader.

5.

Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål.

6.

Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.

7.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det ned i den store skål. Pisk det hele sammen med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med de to andre æg. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg. Se videoen.

8.

Kom hvedemel, bagepulver og mælk i dejen. Rør med en dejskraber, til det er en ensartet dej.

9.

Kom oreos i en frysepose. Tag en kagerulle eller grydeske, og bank på posen, så kiksene knuses.

10.

Rør halvdelen af de knuste oreos i dejen.

11.

Hak chokoladen fint, og rør den i dejen. Se videoen.

12.

Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.

13.

Fordel dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.

14.

Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte.

Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.

15.

Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

Frosting:

16.

Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og vaniljesukker i en stor skål. Pisk det til en luftig masse med en elpisker. Se videoen.

17.

Tag resten af de knuste oreos. Hak dem så fint som muligt, og kom dem i skålen. Vend dem rundt i frostingen med en dejskraber.

18.

Kom frostingen i en sprøjtepose med en tylle, og pynt kagerne med frosting Se videoen.

Se videoen.

Du kan også smøre frostingen på med en smørrekniv.. Se videoen.

19.

Pynt dine cupcakes ved at sætte 1 oreo fast i frostingen på hver af cupcakesene.

Næringsindhold per portion

Energi: 2544 kJ / 608 kcal

Protein: 4 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 47 %

Heraf mættet fedt: 20 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Smørcreme til cupcakes

Smørcreme til cupcakes

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min