Cupcakes med Oreos

Cupcakes med Oreos

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        En cupcake er en muffin pyntet med frosting for at gøre den ekstra lækker. Prøv Micki Chengs opskrift på cupcakes med Oreos. Ikke til at stå for! 
        Opskriften giver 12-20 cupcakes.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1840 kJ / 440 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 47 %
        • Fedt: 48 %
        • Heraf mættet fedt: 14,3 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        Muffins:

        • 150 g. smør
        • 1 ½ tsk. vaniljesukker
        • 250 g. sukker
        • 3 æg
        • 250 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 ½ dl mælk
        • 10 Oreos
        • 50 g. chokolade

        Topping:

        • 200 g. flødeost naturel
        • 125 g. smør
        • 150 g. flormelis
        • ½ tsk. vaniljesukker

        Pynt:

        • 12 Oreos
      • Trin 3 af 19

        Tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 4 af 19

        Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 150 g. smør
        • 1 ½ tsk. vaniljesukker
        • 250 g. sukker
      • Trin 5 af 19

        Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.

      • Trin 6 af 19

        Slå et æg ud i en kop. Kom ægget ned i den store skål, og pisk det hele sammen med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med de to andre æg. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg.

        • 3 æg
      • Trin 7 af 19

        Kom hvedemel, bagepulver og mælk i dejen. Rør med en dejskraber, til det er en ensartet dej.

        • 250 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 ½ dl mælk
      • Trin 8 af 19

        Kom Oreos i en frysepose. Tag en kagerulle eller grydeske, og bank på posen, så kiksene knuses.

        • 10 Oreos
      • Trin 9 af 19

        Rør halvdelen af de knuste Oreos i dejen.

      • Trin 10 af 19

        Tag et skærebræt. Hak chokoladen fint, og rør den i dejen.

        • 50 g. chokolade
      • Trin 11 af 19

        Hvis du bruger papirmuffinsforme, skal du bruge to papirmuffinsforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade.

      • Trin 12 af 19

        Fordel dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op.

      • Trin 13 af 19

        Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.

      • Trin 14 af 19

        Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

      • Trin 15 af 19

        Topping: Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og vaniljesukker i en stor skål. Pisk det til en luftig masse med en elpisker.

        • 200 g. flødeost naturel
        • 125 g. smør
        • 150 g. flormelis
        • ½ tsk. vaniljesukker
      • Trin 16 af 19

        Tag resten af de knuste Oreos. Hak dem så småt som muligt, og kom dem i skålen. Vend dem rundt i frostingen med en dejskraber.

      • Trin 17 af 19

        Smør vaniljefrosting på de afkølede cupcakes med en smørekniv. Du kan også komme frostingen i en sprøjtepose, og sprøjte den på kagerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.

      • Trin 18 af 19

        Pynt dine cupcakes med 1 oreo på hver. (se på billedet).

        • 12 Oreos
      • Trin 19 af 19

        Serveres straks.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En cupcake er en muffin pyntet med frosting for at gøre den ekstra lækker. Prøv Micki Chengs opskrift på cupcakes med Oreos. Ikke til at stå for! 
        Opskriften giver 12-20 cupcakes.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Muffins:

          • 150 g. smør
          • 1 ½ tsk. vaniljesukker
          • 250 g. sukker
          • 3 æg
          • 250 g. hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 1 ½ dl mælk
          • 10 Oreos
          • 50 g. chokolade

          Topping:

          • 200 g. flødeost naturel
          • 125 g. smør
          • 150 g. flormelis
          • ½ tsk. vaniljesukker

          Pynt:

          • 12 Oreos

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • 1 kop
          • 1 dejskraber
          • 1 frysepose
          • 1 kagerulle
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 24 muffinsforme
          • 1 bageplade
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 bagerist
          • 1 sprøjtepose med tylle eller en smørekniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 175 grader.
          4. Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          5. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.
          6. Slå et æg ud i en kop. Kom ægget ned i den store skål, og pisk det hele sammen med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med de to andre æg. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg.
          7. Kom hvedemel, bagepulver og mælk i dejen. Rør med en dejskraber, til det er en ensartet dej.
          8. Kom Oreos i en frysepose. Tag en kagerulle eller grydeske, og bank på posen, så kiksene knuses.
          9. Rør halvdelen af de knuste Oreos i dejen.
          10. Tag et skærebræt. Hak chokoladen fint, og rør den i dejen.
          11. Hvis du bruger papirmuffinsforme, skal du bruge to papirmuffinsforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade.
          12. Fordel dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op.
          13. Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.
          14. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
          15. Topping: Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og vaniljesukker i en stor skål. Pisk det til en luftig masse med en elpisker.
          16. Tag resten af de knuste Oreos. Hak dem så småt som muligt, og kom dem i skålen. Vend dem rundt i frostingen med en dejskraber.
          17. Smør vaniljefrosting på de afkølede cupcakes med en smørekniv. Du kan også komme frostingen i en sprøjtepose, og sprøjte den på kagerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.
          18. Pynt dine cupcakes med 1 oreo på hver. (se på billedet).
          19. Serveres straks.