Cupcakes med chokoladeknapper
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Muffins og chokoladeknapper i én og samme kage - bliver det bedre? Cupcakes er perfekte som dessert til fødselsdagen eller bare som en lille snack en helt almindelig hverdag.
Opskriften giver 15 cupcakes.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 1672 kJ / 400 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 50 %
- Heraf mættet fedt: 13,8 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Cupcakes:
- 150 g. smør
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- 250 g. sukker
- 3 æg
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 ½ dl mælk
- 1 dl chokoladeknapper, f.eks. Smarties
Vaniljefrosting:
- 200 g. flødeost naturel
- 125 g. smør
- 150 g. flormelis
- ½ tsk. vaniljesukker
Pynt:
- 2 spsk. chokoladeknapper, f.eks. Smarties
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 stor skål
- 1 lille skål
- 1 elpisker
- 1 røreske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 30 muffinsforme
- 1 bageplade
- 1 lille skarp kniv
- 1 bagerist
- 1 smørekniv
- 1 sprøjtepose
- Tyller
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
Cupcakes:
- 150 g. smør
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- 250 g. sukker
- 3 æg
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 ½ dl mælk
- 1 dl chokoladeknapper, f.eks. Smarties
Vaniljefrosting:
- 200 g. flødeost naturel
- 125 g. smør
- 150 g. flormelis
- ½ tsk. vaniljesukker
Pynt:
- 2 spsk. chokoladeknapper, f.eks. Smarties
- Trin 3 af 16
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Trin 4 af 16
Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
- 150 g. smør
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- 250 g. sukker
- Trin 5 af 16
Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.
- Trin 6 af 16
Slå æggene ud i en kop et ad gangen, og kom dem i den store skål. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 3 æg
- Trin 7 af 16
Kom hvedemel, bagepulver og mælk i dejen. Rør med en røreske, til det er en ensartet dej.
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 ½ dl mælk
- Trin 8 af 16
Hak chokoladeknapperne groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker chokolade.
- 1 dl chokoladeknapper, f.eks. Smarties
- Trin 9 af 16
Rør chokoladeknapperne i dejen.
- Trin 10 af 16
Læg papirmuffinsformene sammen to og to, så du får i alt 15 muffinsforme. Sæt de 15 dobbelte muffinsforme på en bageplade.
- Trin 11 af 16
Fordel dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
- Trin 12 af 16
Bag kagerne i 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.
- Trin 13 af 16
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
- Trin 14 af 16
Lav vaniljefrosting: Tag en stor skål og en elpisker. Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og vaniljesukker i skålen. Pisk det sammen til en luftig masse.
- 200 g. flødeost naturel
- 125 g. smør
- 150 g. flormelis
- ½ tsk. vaniljesukker
- Trin 15 af 16
Smør vaniljefrosting på de afkølede cupcakes med en smørekniv. Du kan også komme frostingen i en sprøjtepose og sprøjte den på kagerne.
- Trin 16 af 16
Drys lidt chokoladeknapper på toppen af hver cupcake.
- 2 spsk. chokoladeknapper, f.eks. Smarties
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Muffins og chokoladeknapper i én og samme kage - bliver det bedre? Cupcakes er perfekte som dessert til fødselsdagen eller bare som en lille snack en helt almindelig hverdag.
Opskriften giver 15 cupcakes.
Du skal bruge
Ingredienser
Cupcakes:
- 150 g. smør
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- 250 g. sukker
- 3 æg
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 ½ dl mælk
- 1 dl chokoladeknapper, f.eks. Smarties
Vaniljefrosting:
- 200 g. flødeost naturel
- 125 g. smør
- 150 g. flormelis
- ½ tsk. vaniljesukker
Pynt:
- 2 spsk. chokoladeknapper, f.eks. Smarties
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 stor skål
- 1 lille skål
- 1 elpisker
- 1 røreske
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 30 muffinsforme
- 1 bageplade
- 1 lille skarp kniv
- 1 bagerist
- 1 smørekniv
- Sprøjtepose med tylle
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
- Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.
- Slå æggene ud i en kop et ad gangen, og kom dem i den store skål. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom hvedemel, bagepulver og mælk i dejen. Rør med en røreske, til det er en ensartet dej.
- Hak chokoladeknapperne groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker chokolade.
- Rør chokoladeknapperne i dejen.
- Læg papirmuffinsformene sammen to og to, så du får i alt 15 muffinsforme. Sæt de 15 dobbelte muffinsforme på en bageplade.
- Fordel dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
- Bag kagerne i 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.
- Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
- Lav vaniljefrosting: Tag en stor skål og en elpisker. Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og vaniljesukker i skålen. Pisk det sammen til en luftig masse.
- Smør vaniljefrosting på de afkølede cupcakes med en smørekniv. Du kan også komme frostingen i en sprøjtepose og sprøjte den på kagerne.
- Drys lidt chokoladeknapper på toppen af hver cupcake.
-