Cupcakes med chokoladeknapper

Cupcakes med chokoladeknapper

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Muffins og chokoladeknapper i én og samme kage - bliver det bedre? Cupcakes er perfekte som dessert til fødselsdagen eller bare som en lille snack en helt almindelig hverdag.

        Opskriften giver 15 cupcakes.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1672 kJ / 400 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 50 %
        • Heraf mættet fedt: 13,8 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        Cupcakes:

        • 150 g. smør
        • 1 ½ tsk. vaniljesukker
        • 250 g. sukker
        • 3 æg
        • 250 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 ½ dl mælk
        • 1 dl chokoladeknapper, f.eks. Smarties

        Vaniljefrosting:

        • 200 g. flødeost naturel
        • 125 g. smør
        • 150 g. flormelis
        • ½ tsk. vaniljesukker

        Pynt:

        • 2 spsk. chokoladeknapper, f.eks. Smarties
      • Trin 3 af 16

        Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

      • Trin 4 af 16

        Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 150 g. smør
        • 1 ½ tsk. vaniljesukker
        • 250 g. sukker
      • Trin 5 af 16

        Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.

      • Trin 6 af 16

        Slå æggene ud i en lille skål et ad gangen, og kom dem i den store skål. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg.

        • 3 æg
      • Trin 7 af 16

        Kom hvedemel, bagepulver og mælk i dejen. Rør med en røreske, til det er en ensartet dej.

        • 250 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 ½ dl mælk
      • Trin 8 af 16

        Hak chokoladeknapperne groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker chokolade.

        • 1 dl chokoladeknapper, f.eks. Smarties
      • Trin 9 af 16

        Rør chokoladeknapperne i dejen.

      • Trin 10 af 16

        Læg papirmuffinsformene sammen to og to, så du får i alt 15 muffinsforme. Sæt de 15 dobbelte muffinsforme på en bageplade.

      • Trin 11 af 16

        Fordel dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.

      • Trin 12 af 16

        Bag kagerne i 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.

      • Trin 13 af 16

        Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

      • Trin 14 af 16

        Lav vaniljefrosting: Tag en stor skål og en elpisker. Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og vaniljesukker i skålen. Pisk det sammen til en luftig masse.

        • 200 g. flødeost naturel
        • 125 g. smør
        • 150 g. flormelis
        • ½ tsk. vaniljesukker
      • Trin 15 af 16

        Smør vaniljefrosting på de afkølede cupcakes med en smørekniv. Du kan også komme frostingen i en sprøjtepose og sprøjte den på kagerne.

      • Trin 16 af 16

        Drys lidt chokoladeknapper på toppen af hver cupcake.

        • 2 spsk. chokoladeknapper, f.eks. Smarties
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Muffins og chokoladeknapper i én og samme kage - bliver det bedre? Cupcakes er perfekte som dessert til fødselsdagen eller bare som en lille snack en helt almindelig hverdag.

        Opskriften giver 15 cupcakes.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Cupcakes:

          • 150 g. smør
          • 1 ½ tsk. vaniljesukker
          • 250 g. sukker
          • 3 æg
          • 250 g. hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 1 ½ dl mælk
          • 1 dl chokoladeknapper, f.eks. Smarties

          Vaniljefrosting:

          • 200 g. flødeost naturel
          • 125 g. smør
          • 150 g. flormelis
          • ½ tsk. vaniljesukker

          Pynt:

          • 2 spsk. chokoladeknapper, f.eks. Smarties

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 1 lille skål
          • 1 elpisker
          • 1 røreske
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 30 muffinsforme
          • 1 bageplade
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 bagerist
          • 1 smørekniv
          • Sprøjtepose med tylle

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
          4. Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          5. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.
          6. Slå æggene ud i en lille skål et ad gangen, og kom dem i den store skål. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg.
          7. Kom hvedemel, bagepulver og mælk i dejen. Rør med en røreske, til det er en ensartet dej.
          8. Hak chokoladeknapperne groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker chokolade.
          9. Rør chokoladeknapperne i dejen.
          10. Læg papirmuffinsformene sammen to og to, så du får i alt 15 muffinsforme. Sæt de 15 dobbelte muffinsforme på en bageplade.
          11. Fordel dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
          12. Bag kagerne i 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.
          13. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
          14. Lav vaniljefrosting: Tag en stor skål og en elpisker. Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og vaniljesukker i skålen. Pisk det sammen til en luftig masse.
          15. Smør vaniljefrosting på de afkølede cupcakes med en smørekniv. Du kan også komme frostingen i en sprøjtepose og sprøjte den på kagerne.
          16. Drys lidt chokoladeknapper på toppen af hver cupcake.