1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Bagepulverdeje>
  5. Cupcakes og muffins>
  6. Cupcakes med chokoladeknapper

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Cupcakes:

3.

Læg smørret ud på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.

4.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

5.

Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Pisk det til en luftig masse med en elpisker i cirka 5 minutter, til det bliver hvidt og luftigt. Se videoen.

6.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det i den store skål. Pisk godt med elpiskeren. Gentag med de andre æg. Se videoen.

7.

Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål.

8.

Si hvedemel og bagepulver i dejen og hæld mælk i. Rør med en røreske, til det er en ensartet dej.

9.

Hak chokoladeknapperne groft med en brødkniv. Se videoen.

10.

Rør chokoladeknapperne i dejen.

11.

Sæt 15 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.

12.

Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.

13.

Bag kagerne i 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.

14.

Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

Vaniljefrosting:

15.

Kom flødeost, blødt smør, flormelis og vaniljesukker i skålen. Pisk det sammen med en elpisker til en luftig masse. Se videoen.

16.

Smør vaniljefrosting på de afkølede cupcakes med en smørekniv. Du kan også komme frostingen i en sprøjtepose og sprøjte den på kagerne. Se videoen.

Pynt;

17.

Drys lidt chokoladeknapper på toppen af hver cupcake.

Næringsindhold per portion

Energi: 1615 kJ / 386 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 12 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Rørt dej

Rørt dej

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Smørcreme til cupcakes

Smørcreme til cupcakes

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min