Cremede kartofler i fad
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Kartofler er super sunde og de mætter godt.
De her cremede kartofler, er det perfekte tilbehør til aftensmaden.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 878 kJ / 209 kcal
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 67 %
- Fedt: 16 %
- Heraf mættet fedt 2,3g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- Ca. 300 g. melede eller faste kartofler
- 1 spsk. olie
Sovs:
- 7 ½ g. smør
- 10 g. hvedemel
- 3 dl. mælk
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ¼ tsk. fintrevet muskatnød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 balje
- 1 rivejern
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 stort ovnfast fad
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 17
Mål alle ingredienserne af.
- Ca. 300 g. melede eller faste kartofler
- 1 spsk. olie
- 7 ½ g. smør
- 10 g. hvedemel
- 3 dl. mælk
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ¼ tsk. fintrevet muskatnød
- Trin 3 af 17
Skræl kartoflerne.
- Ca. 300 g. kartofler
- Trin 4 af 17
Kom koldt vand i en balje. Kom kartoflerne i baljen, og skyl dem godt.
- Trin 5 af 17
Tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 6 af 17
Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær dem i tynde skiver. Du kan også rive dem i tynde skiver på et rivejern.
- Trin 7 af 17
Sovs: Kom smør i en gryde, og tænd for kogepladen på lav varme. Lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- 7 ½ g. smør
- Trin 8 af 17
Kom mel i gryden med smørret. Rør godt, og lad melet opsuge smørret.
- 10 g. hvedemel
- Trin 9 af 17
Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør godt, så alle klumper bliver rørt ud.
- 3 dl. mælk
- Trin 10 af 17
Lad sovsen koge 4-5 minutter, og rør godt imens.
- Trin 11 af 17
Riv muskatnød på den fine side af rivejernet, til du har ¼ tsk.
- Ca. ¼ tsk. fintrevet muskatnød
- Trin 12 af 17
Smag sovsen til med salt, peber og muskatnød.
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 13 af 17
Kom kartoffelskiverne ned i sovsen. Bland godt sammen.
- Trin 14 af 17
Smør et ovnfast fad med olie.
- 1 spsk. olie
- Trin 15 af 17
Hæld kartofler med sovs ned i det ovnfaste fad.
- Trin 16 af 17
Sæt fadet i ovnen.
- Trin 17 af 17
Bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven. Læg et stykke sølvpapir over fadet, hvis kartoflerne bliver for brune undervejs.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kartofler er super sunde og de mætter godt.
De her cremede kartofler, er det perfekte tilbehør til aftensmaden.
Du skal bruge
Ingredienser
- Ca. 300 g. melede eller faste kartofler
- 1 spsk. olie
Sovs:
- 7 ½ g. smør
- 10 g. hvedemel
- 3 dl. mælk
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ¼ tsk. fintrevet muskatnød
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 balje
- 1 rivejern
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 stort ovnfast fad
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Skræl kartoflerne.
- Kom koldt vand i en balje. Kom kartoflerne i baljen, og skyl dem godt.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær dem i tynde skiver. Du kan også rive dem i tynde skiver på et rivejern.
- Sovs: Kom smør i en gryde, og tænd for kogepladen på lav varme. Lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- Kom mel i gryden med smørret. Rør godt, og lad melet opsuge smørret.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør godt, så alle klumper bliver rørt ud.
- Lad sovsen koge 4-5 minutter, og rør godt imens.
- Riv muskatnød på den fine side af rivejernet, til du har ¼ tsk.
- Smag sovsen til med salt, peber og muskatnød.
- Kom kartoffelskiverne ned i sovsen. Bland godt sammen.
- Smør et ovnfast fad med olie.
- Hæld kartofler med sovs ned i det ovnfaste fad.
- Sæt fadet i ovnen.
- Bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven. Læg et stykke sølvpapir over fadet, hvis kartoflerne bliver for brune undervejs.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Kartofler smager skønt og mætter godt.
De cremede kartofler er det perfekte tilbehør til aftensmaden.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 878 kJ / 209 kcal
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 67 %
- Fedt: 16 %
- Heraf mættet fedt 2,3g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- Ca. 600 g. melede eller faste kartofler
- 2 spsk. olie
Sovs:
- 15 g. smør
- 20 g. hvedemel
- 6 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. fintrevet muskatnød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 balje
- 1 rivejern
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 stort ovnfast fad
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 17
Mål alle ingredienserne af.
- Ca. 600 g. melede eller faste kartofler
- 2 spsk. olie
- 15 g. smør
- 20 g. hvedemel
- 6 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. fintrevet muskatnød
- Trin 3 af 17
Skræl kartoflerne.
- Ca. 600 g. kartofler
- Trin 4 af 17
Kom koldt vand i en balje. Kom kartoflerne i baljen, og skyl dem godt.
- Trin 5 af 17
Tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 6 af 17
Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær dem i tynde skiver. Du kan også rive dem i tynde skiver på et rivejern.
- Trin 7 af 17
Sovs: Kom smør i en gryde, og tænd for kogepladen på lav varme. Lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- 15 g. smør
- Trin 8 af 17
Kom mel i gryden med smørret. Rør godt, og lad melet opsuge smørret.
- 20 g. hvedemel
- Trin 9 af 17
Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør godt, så alle klumper bliver rørt ud.
- 6 dl. mælk
- Trin 10 af 17
Lad sovsen koge 4-5 minutter, og rør godt imens.
- Trin 11 af 17
Riv muskatnød på den fine side af rivejernet, til du har ½ tsk.
- ½ tsk. revet muskatnød
- Trin 12 af 17
Smag sovsen til med salt, peber og muskatnød.
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 13 af 17
Kom kartoffelskiverne ned i sovsen. Bland godt sammen.
- Trin 14 af 17
Smør et ovnfast fad med olie.
- 2 spsk. olie
- Trin 15 af 17
Hæld kartofler med sovs ned i det ovnfaste fad.
- Trin 16 af 17
Sæt fadet i ovnen.
- Trin 17 af 17
Bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven. Læg et stykke sølvpapir over fadet, hvis kartoflerne bliver for brune undervejs.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kartofler smager skønt og mætter godt.
De cremede kartofler er det perfekte tilbehør til aftensmaden.
Du skal bruge
Ingredienser
- Ca. 600 g. melede eller faste kartofler
- 2 spsk. olie
Sovs:
- 15 g. smør
- 20 g. hvedemel
- 6 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. fintrevet muskatnød
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 balje
- 1 rivejern
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 stort ovnfast fad
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Skræl kartoflerne.
- Kom koldt vand i en balje. Kom kartoflerne i baljen, og skyl dem godt.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær dem i tynde skiver. Du kan også rive dem i tynde skiver på et rivejern.
- Sovs: Kom smør i en gryde, og tænd for kogepladen på lav varme. Lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- Kom mel i gryden med smørret. Rør godt, og lad melet opsuge smørret.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør godt, så alle klumper bliver rørt ud.
- Lad sovsen koge 4-5 minutter, og rør godt imens.
- Riv muskatnød på den fine side af rivejernet, til du har ½ tsk.
- Smag sovsen til med salt, peber og muskatnød.
- Kom kartoffelskiverne ned i sovsen. Bland godt sammen.
- Smør et ovnfast fad med olie.
- Hæld kartofler med sovs ned i det ovnfaste fad.
- Sæt fadet i ovnen.
- Bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven. Læg et stykke sølvpapir over fadet, hvis kartoflerne bliver for brune undervejs.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Kartofler er super sunde og de mætter godt.
De her cremede kartofler, er det perfekte tilbehør til aftensmaden.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 878 kJ / 209 kcal
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 67 %
- Fedt: 16 %
- Heraf mættet fedt 2,3g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- Ca. 900 g. melede eller faste kartofler
- 3 spsk. olie
Sovs:
- 22 g. smør
- 30 g. hvedemel
- 9 dl. mælk
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- ¾ tsk. fintrevet muskatnød
- Trin 2 af 2
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 balje
- 1 rivejern
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 stort ovnfast fad
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 17
Mål alle ingredienserne af.
Ingredienser
- Ca. 900 g. melede eller faste kartofler
- 3 spsk. olie
- 22 g. smør
- 30 g. hvedemel
- 9 dl. mælk
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- ¾ tsk. fintrevet muskatnød
- Trin 3 af 17
Skræl kartoflerne.
- Ca. 900 g. kartofler
- Trin 4 af 17
Kom koldt vand i en balje. Kom kartoflerne i baljen, og skyl dem godt.
- Trin 5 af 17
Tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 6 af 17
Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær dem i tynde skiver. Du kan også rive dem i tynde skiver på et rivejern.
- Trin 7 af 17
Sovs: Kom smør i en gryde, og tænd for kogepladen på lav varme. Lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- 22 g. smør
- Trin 8 af 17
Kom mel i gryden med smørret. Rør godt, og lad melet opsuge smørret.
- 30 g. hvedemel
- Trin 9 af 17
Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør godt, så alle klumper bliver rørt ud.
- 9 dl. mælk
- Trin 10 af 17
Lad sovsen koge 4-5 minutter, og rør godt imens.
- Trin 11 af 17
Riv muskatnød på den fine side af rivejernet, til du har ¾ tsk.
- Ca. 3/4 tsk. fintrevet muskatnød
- Trin 12 af 17
Smag sovsen til med salt, peber og muskatnød.
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 13 af 17
Kom kartoffelskiverne ned i sovsen. Bland godt sammen.
- Trin 14 af 17
Smør et ovnfast fad med olie.
- 3 spsk. olie
- Trin 15 af 17
Hæld kartofler med sovs i det ovnfaste fad.
- Trin 16 af 17
Sæt fadet i ovnen.
- Trin 17 af 17
Bag kartoflerne i ca. 30 min. til kartoflerne er møre. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven. Læg et stykke sølvpapir over fadet, hvis kartoflerne bliver for brune undervejs.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kartofler er super sunde og de mætter godt.
De her cremede kartofler, er det perfekte tilbehør til aftensmaden.
Du skal bruge
Ingredienser
- Ca. 900 g. melede eller faste kartofler
- 3 spsk. olie
Sovs:
- 22 g. smør
- 30 g. hvedemel
- 9 dl. mælk
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- ¾ tsk. fintrevet muskatnød
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 kartoffelskræller
- 1 balje
- 1 rivejern
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 stort ovnfast fad
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Skræl kartoflerne.
- Kom koldt vand i en balje. Kom kartoflerne i baljen, og skyl dem godt.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær dem i tynde skiver. Du kan også rive dem i tynde skiver på et rivejern.
- Sovs: Kom smør i en gryde, og tænd for kogepladen på lav varme. Lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- Kom mel i gryden med smørret. Rør godt, og lad melet opsuge smørret.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør godt, så alle klumper bliver rørt ud.
- Lad sovsen koge 4-5 minutter, og rør godt imens.
- Riv muskatnød på den fine side af rivejernet, til du har ¾ tsk.
- Smag sovsen til med salt, peber og muskatnød.
- Kom kartoffelskiverne ned i sovsen. Bland godt sammen.
- Smør et ovnfast fad med olie.
- Hæld kartofler med sovs i det ovnfaste fad.
- Sæt fadet i ovnen.
- Bag kartoflerne i ca. 30 min. til kartoflerne er møre. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven. Læg et stykke sølvpapir over fadet, hvis kartoflerne bliver for brune undervejs.
-