Cremede kartofler i fad

Cremede kartofler i fad

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

         

        Kartofler er super sunde og de mætter godt.

        De her cremede kartofler, er det perfekte tilbehør til aftensmaden.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 878 kJ / 209 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 67 %
        • Fedt: 16 %
        • Heraf mættet fedt 2,3g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 17

        Mål alle ingredienserne af.

        • Ca. 300 g. melede eller faste kartofler
        • 1 spsk. olie
        • 7 ½ g. smør
        • 10 g. hvedemel
        • 3 dl. mælk
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ¼ tsk. fintrevet muskatnød
      • Trin 3 af 17

        Skræl kartoflerne.

        • Ca. 300 g. kartofler
      • Trin 4 af 17

        Kom koldt vand i en balje. Kom kartoflerne i baljen, og skyl dem godt.

      • Trin 5 af 17

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 6 af 17

        Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær dem i tynde skiver. Du kan også rive dem i tynde skiver på et rivejern.

      • Trin 7 af 17

        Sovs: Kom smør i en gryde, og tænd for kogepladen på lav varme. Lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

        • 7 ½ g. smør
      • Trin 8 af 17

        Kom mel i gryden med smørret. Rør godt, og lad melet opsuge smørret.

        • 10 g. hvedemel
      • Trin 9 af 17

        Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør godt, så alle klumper bliver rørt ud.

        • 3 dl. mælk
      • Trin 10 af 17

        Lad sovsen koge 4-5 minutter, og rør godt imens.

      • Trin 11 af 17

        Riv muskatnød på den fine side af rivejernet, til du har ¼ tsk.

        • Ca. ¼ tsk. fintrevet muskatnød
      • Trin 12 af 17

        Smag sovsen til med salt, peber og muskatnød.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 13 af 17

        Kom kartoffelskiverne ned i sovsen. Bland godt sammen.

      • Trin 14 af 17

        Smør et ovnfast fad med olie.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 15 af 17

        Hæld kartofler med sovs ned i det ovnfaste fad.

      • Trin 16 af 17

        Sæt fadet i ovnen.

      • Trin 17 af 17

        Bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven. Læg et stykke sølvpapir over fadet, hvis kartoflerne bliver for brune undervejs.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

         

        Kartofler er super sunde og de mætter godt.

        De her cremede kartofler, er det perfekte tilbehør til aftensmaden.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • Ca. 300 g. melede eller faste kartofler
          • 1 spsk. olie

          Sovs:

          • 7 ½ g. smør
          • 10 g. hvedemel
          • 3 dl. mælk
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ¼ tsk. fintrevet muskatnød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 balje
          • 1 rivejern
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor gryde
          • 1 stort ovnfast fad
          • 1 lille skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skræl kartoflerne.
          4. Kom koldt vand i en balje. Kom kartoflerne i baljen, og skyl dem godt.
          5. Tænd ovnen på 200 grader.
          6. Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær dem i tynde skiver. Du kan også rive dem i tynde skiver på et rivejern.
          7. Sovs: Kom smør i en gryde, og tænd for kogepladen på lav varme. Lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
          8. Kom mel i gryden med smørret. Rør godt, og lad melet opsuge smørret.
          9. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør godt, så alle klumper bliver rørt ud.
          10. Lad sovsen koge 4-5 minutter, og rør godt imens.
          11. Riv muskatnød på den fine side af rivejernet, til du har ¼ tsk.
          12. Smag sovsen til med salt, peber og muskatnød.
          13. Kom kartoffelskiverne ned i sovsen. Bland godt sammen.
          14. Smør et ovnfast fad med olie.
          15. Hæld kartofler med sovs ned i det ovnfaste fad.
          16. Sæt fadet i ovnen.
          17. Bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven. Læg et stykke sølvpapir over fadet, hvis kartoflerne bliver for brune undervejs.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Kartofler smager skønt og mætter godt.

            De cremede kartofler er det perfekte tilbehør til aftensmaden.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 878 kJ / 209 kcal
            • Protein: 17 %
            • Kulhydrat: 67 %
            • Fedt: 16 %
            • Heraf mættet fedt 2,3g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 17

            Mål alle ingredienserne af.

            • Ca. 600 g. melede eller faste kartofler
            • 2 spsk. olie
            • 15 g. smør
            • 20 g. hvedemel
            • 6 dl. mælk
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • ½ tsk. fintrevet muskatnød
          • Trin 3 af 17

            Skræl kartoflerne.

            • Ca. 600 g. kartofler
          • Trin 4 af 17

            Kom koldt vand i en balje. Kom kartoflerne i baljen, og skyl dem godt.

          • Trin 5 af 17

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 6 af 17

            Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær dem i tynde skiver. Du kan også rive dem i tynde skiver på et rivejern.

          • Trin 7 af 17

            Sovs: Kom smør i en gryde, og tænd for kogepladen på lav varme. Lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

            • 15 g. smør
          • Trin 8 af 17

            Kom mel i gryden med smørret. Rør godt, og lad melet opsuge smørret.

            • 20 g. hvedemel
          • Trin 9 af 17

            Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør godt, så alle klumper bliver rørt ud.

            • 6 dl. mælk
          • Trin 10 af 17

            Lad sovsen koge 4-5 minutter, og rør godt imens.

          • Trin 11 af 17

            Riv muskatnød på den fine side af rivejernet, til du har ½ tsk.

            • ½ tsk. revet muskatnød
          • Trin 12 af 17

            Smag sovsen til med salt, peber og muskatnød.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 13 af 17

            Kom kartoffelskiverne ned i sovsen. Bland godt sammen.

          • Trin 14 af 17

            Smør et ovnfast fad med olie.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 15 af 17

            Hæld kartofler med sovs ned i det ovnfaste fad.

          • Trin 16 af 17

            Sæt fadet i ovnen.

          • Trin 17 af 17

            Bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven. Læg et stykke sølvpapir over fadet, hvis kartoflerne bliver for brune undervejs.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Kartofler smager skønt og mætter godt.

            De cremede kartofler er det perfekte tilbehør til aftensmaden.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • Ca. 600 g. melede eller faste kartofler
              • 2 spsk. olie

              Sovs:

              • 15 g. smør
              • 20 g. hvedemel
              • 6 dl. mælk
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • ½ tsk. fintrevet muskatnød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 balje
              • 1 rivejern
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor gryde
              • 1 stort ovnfast fad
              • 1 lille skarp kniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skræl kartoflerne.
              4. Kom koldt vand i en balje. Kom kartoflerne i baljen, og skyl dem godt.
              5. Tænd ovnen på 200 grader.
              6. Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær dem i tynde skiver. Du kan også rive dem i tynde skiver på et rivejern.
              7. Sovs: Kom smør i en gryde, og tænd for kogepladen på lav varme. Lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
              8. Kom mel i gryden med smørret. Rør godt, og lad melet opsuge smørret.
              9. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør godt, så alle klumper bliver rørt ud.
              10. Lad sovsen koge 4-5 minutter, og rør godt imens.
              11. Riv muskatnød på den fine side af rivejernet, til du har ½ tsk.
              12. Smag sovsen til med salt, peber og muskatnød.
              13. Kom kartoffelskiverne ned i sovsen. Bland godt sammen.
              14. Smør et ovnfast fad med olie.
              15. Hæld kartofler med sovs ned i det ovnfaste fad.
              16. Sæt fadet i ovnen.
              17. Bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven. Læg et stykke sølvpapir over fadet, hvis kartoflerne bliver for brune undervejs.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                 

                Kartofler er super sunde og de mætter godt.

                De her cremede kartofler, er det perfekte tilbehør til aftensmaden.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 878 kJ / 209 kcal
                • Protein: 17 %
                • Kulhydrat: 67 %
                • Fedt: 16 %
                • Heraf mættet fedt 2,3g
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 17

                Mål alle ingredienserne af.

                Ingredienser

                • Ca. 900 g. melede eller faste kartofler
                • 3 spsk. olie
                • 22 g. smør
                • 30 g. hvedemel
                • 9 dl. mælk
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • ¾ tsk. fintrevet muskatnød
              • Trin 3 af 17

                Skræl kartoflerne.

                • Ca. 900 g. kartofler
              • Trin 4 af 17

                Kom koldt vand i en balje. Kom kartoflerne i baljen, og skyl dem godt.

              • Trin 5 af 17

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 6 af 17

                Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær dem i tynde skiver. Du kan også rive dem i tynde skiver på et rivejern.

              • Trin 7 af 17

                Sovs: Kom smør i en gryde, og tænd for kogepladen på lav varme. Lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                • 22 g. smør
              • Trin 8 af 17

                Kom mel i gryden med smørret. Rør godt, og lad melet opsuge smørret.

                • 30 g. hvedemel
              • Trin 9 af 17

                Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør godt, så alle klumper bliver rørt ud.

                • 9 dl. mælk
              • Trin 10 af 17

                Lad sovsen koge 4-5 minutter, og rør godt imens.

              • Trin 11 af 17

                Riv muskatnød på den fine side af rivejernet, til du har ¾ tsk.

                • Ca. 3/4 tsk. fintrevet muskatnød
              • Trin 12 af 17

                Smag sovsen til med salt, peber og muskatnød.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 13 af 17

                Kom kartoffelskiverne ned i sovsen. Bland godt sammen.

              • Trin 14 af 17

                Smør et ovnfast fad med olie.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 15 af 17

                Hæld kartofler med sovs i det ovnfaste fad.

              • Trin 16 af 17

                Sæt fadet i ovnen.

              • Trin 17 af 17

                Bag kartoflerne i ca. 30 min. til kartoflerne er møre. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven. Læg et stykke sølvpapir over fadet, hvis kartoflerne bliver for brune undervejs.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                 

                Kartofler er super sunde og de mætter godt.

                De her cremede kartofler, er det perfekte tilbehør til aftensmaden.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • Ca. 900 g. melede eller faste kartofler
                  • 3 spsk. olie

                  Sovs:

                  • 22 g. smør
                  • 30 g. hvedemel
                  • 9 dl. mælk
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • ¾ tsk. fintrevet muskatnød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 balje
                  • 1 rivejern
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor gryde
                  • 1 stort ovnfast fad
                  • 1 lille skarp kniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skræl kartoflerne.
                  4. Kom koldt vand i en balje. Kom kartoflerne i baljen, og skyl dem godt.
                  5. Tænd ovnen på 200 grader.
                  6. Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær dem i tynde skiver. Du kan også rive dem i tynde skiver på et rivejern.
                  7. Sovs: Kom smør i en gryde, og tænd for kogepladen på lav varme. Lad smørret smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                  8. Kom mel i gryden med smørret. Rør godt, og lad melet opsuge smørret.
                  9. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør godt, så alle klumper bliver rørt ud.
                  10. Lad sovsen koge 4-5 minutter, og rør godt imens.
                  11. Riv muskatnød på den fine side af rivejernet, til du har ¾ tsk.
                  12. Smag sovsen til med salt, peber og muskatnød.
                  13. Kom kartoffelskiverne ned i sovsen. Bland godt sammen.
                  14. Smør et ovnfast fad med olie.
                  15. Hæld kartofler med sovs i det ovnfaste fad.
                  16. Sæt fadet i ovnen.
                  17. Bag kartoflerne i ca. 30 min. til kartoflerne er møre. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven. Læg et stykke sølvpapir over fadet, hvis kartoflerne bliver for brune undervejs.