Clarissas hollandske kyllingespyd
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Clarissa var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Clarissa har familie fra Holland, hvor retten kommer fra. Oprindeligt er retten dog fra Indonesien, som er en gammel hollandsk koloni, og derfor serveres den med en klistret, lækker peanutsovs til. Mums!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3292 kJ / 787 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 1640 %
- Fedt: 40 %
- Heraf mættet fedt: 6,1 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 1 ½ kyllingebrystfileter
- 3 spsk. teriyaki-sovs
- 1 spsk. olie til stegning
Agurkesalat:
- 1 ½ spsk. hvidvinseddike
- 1 ½ spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- ½ agurk
Ris med grønt:
- 1 ½ dl. ris
- 2 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
- 1 rød peberfrugt
- 1 porre
- 2 forårsløg
- 1 spsk. olie til stegning
Peanutsovs:
- 2 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
- 2 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
- ½ dl. mælk
- 1 tsk. sambal oelek
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 skærebrædder
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- 1 rivejern
- Husholdningsfilm
- 1 stor gryde
- 1 gaffel
- 2 stegepander eller wok
- 1 spatel
- 1 lille gryde
- Tynde bambusspyd
Sådan gør du
- Trin 1 af 13
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 13
Mål alle ingredienserne af.
Kyllingespyd:
- 1 ½ kyllingebrystfileter
- 3 spsk. teriyaki-sovs
- 1 spsk. olie til stegning
Agurkesalat:
- 1 ½ spsk. hvidvinseddike
- 1 ½ spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- ½ agurk
Ris med grønt:
- 1 ½ dl. ris
- 2 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
- 1 rød peberfrugt
- 1 porre
- 2 forårsløg
- 1 spsk. olie til stegning
Peanutsovs:
- 2 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
- 2 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
- ½ dl. mælk
- 1 tsk. sambal oelek
- Trin 3 af 13
Kyllingespyd: Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Bind knude, massér posen godt, og læg posen i køleskabet.
- 1 ½ kyllingebrystfileter
- 3 spsk. teriyaki-sovs
- Trin 4 af 13
Agurkesalat: Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.
- 1 ½ spsk. hvidvinseddike
- 1 ½ spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- Trin 5 af 13
Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.
- ½ agurk
- Trin 6 af 13
Ris med grønt: Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter
- 1 ½ dl. ris
- 2 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
- Trin 7 af 13
Efter 10 minutter slukker du for varmen, løsner risene med en gaffel, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.
- Trin 8 af 13
Skyl peberfrugt, porrer og forårsløg godt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du renser porrer.
- 1 rød peberfrugt
- 1 porre
- 2 forårsløg
- Trin 9 af 13
Skær peberfrugten over, og rens den for kernerne. Tag et rent skærebræt, og snit peberfrugten, porrer og forårsløg fint.
- Trin 10 af 13
Kyllingespyd, fortsat: Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og steg kyllingestykkerne, til de er brune og gennemstegte. Vend kyllingestykkerne undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
- 1 spsk. olie til stegning
- Trin 11 af 13
Ris med grønt, fortsat: Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits peberfrugt og porrer i 2 minutter. Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.
- 1 spsk. olie til stegning
- Trin 12 af 13
Peanutsovs: Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.
- 2 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
- 2 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
- ½ dl. mælk
- 1 tsk. sambal oelek
- Trin 13 af 13
Servering: Sæt 2-3 kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt. Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat, peanutbuttersovs og snittede forårsløg.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Clarissa var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Clarissa har familie fra Holland, hvor retten kommer fra. Oprindeligt er retten dog fra Indonesien, som er en gammel hollandsk koloni, og derfor serveres den med en klistret, lækker peanutsovs til. Mums!
Du skal bruge
Ingredienser
Kyllingespyd:
- 1 ½ kyllingebrystfileter
- 3 spsk. teriyaki-sovs
- 1 spsk. olie til stegning
Agurkesalat:
- 1 ½ spsk. hvidvinseddike
- 1 ½ spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- ½ agurk
Ris med grønt:
- 1 ½ dl. ris
- 2 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
- 1 rød peberfrugt
- 1 porre
- 2 forårsløg
- 1 spsk. olie til stegning
Peanutsovs:
- 2 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
- 2 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
- ½ dl. mælk
- 1 tsk. sambal oelek
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 skærebrædder
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- 1 rivejern
- husholdningsfilm
- 1 stor gryde
- 1 gaffel
- 2 stegepander eller wok
- 1 spatel
- 1 lille gryde
- Tynde bambusspyd
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Kyllingespyd: Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Bind knude, massér posen godt, og læg posen i køleskabet.
- Agurkesalat: Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.
- Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.
- Ris med grønt: Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter
- Efter 10 minutter slukker du for varmen, løsner risene med en gaffel, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.
- Skyl peberfrugt, porrer og forårsløg godt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du renser porrer.
- Skær peberfrugten over, og rens den for kernerne. Tag et rent skærebræt, og snit peberfrugten, porrer og forårsløg fint.
- Kyllingespyd, fortsat: Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og steg kyllingestykkerne, til de er brune og gennemstegte. Vend kyllingestykkerne undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
- Ris med grønt, fortsat: Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits peberfrugt og porrer i 2 minutter. Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.
- Peanutsovs: Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.
- Servering: Sæt 2-3 kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt. Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat, peanutbuttersovs og snittede forårsløg.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Clarissa var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Clarissa har familie fra Holland, hvor retten kommer fra. Oprindeligt er retten dog fra Indonesien, som er en gammel hollandsk koloni, og derfor serveres den med en klistret, lækker peanutsovs til. Mums!Energi-indhold pr. portion- Energi: 3292 kJ / 787 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 1640 %
- Fedt: 40 %
- Heraf mættet fedt: 6,1 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Kyllingespyd:
- 3 kyllingebrystfileter
- 6 spsk. teriyaki-sovs
- 2 spsk. olie til stegning
Agurkesalat:
- 3 spsk. hvidvinseddike
- 3 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- 1 agurk
Ris med grønt:
- 3 dl. ris
- 4 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
- 2 røde peberfrugter
- 2 porrer
- 4 forårsløg
- 2 spsk. olie til stegning
Peanutsovs:
- 5 store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
- 5 spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
- 1 dl. mælk
- 2 tsk. sambal oelek
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 skærebrædder
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- 1 rivejern
- Husholdningsfilm
- 1 stor gryde
- 1 gaffel
- 2 stegepander eller wok
- 1 spatel
- 1 lille gryde
- Tynde bambusspyd
Sådan gør du
- Trin 1 af 13
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 13
Mål alle ingredienserne af.
Kyllingespyd:
- 3 kyllingebrystfileter
- 6 spsk. teriyaki-sovs
- 2 spsk. olie til stegning
Agurkesalat:
- 3 spsk. hvidvinseddike
- 3 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- 1 agurk
Ris med grønt:
- 3 dl. ris
- 4 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
- 2 røde peberfrugter
- 2 porrer
- 4 forårsløg
- 2 spsk. olie til stegning
Peanutsovs:
- 5 store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
- 5 spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
- 1 dl. mælk
- 2 tsk. sambal oelek
- Trin 3 af 13
Kyllingespyd: Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Bind knude, massér posen godt, og læg posen i køleskabet.
- 3 kyllingebrystfileter
- 6 spsk. teriyaki-sovs
- Trin 4 af 13
Agurkesalat: Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.
- 3 spsk. hvidvinseddike
- 3 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- Trin 5 af 13
Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.
- 1 agurk
- Trin 6 af 13
Ris med grønt: Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter
- 3 dl. ris
- 4 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
- Trin 7 af 13
Efter 10 minutter slukker du for varmen, løsner risene med en gaffel, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.
- Trin 8 af 13
Skyl peberfrugt, porrer og forårsløg godt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du renser porrer.
- 2 røde peberfrugter
- 2 porrer
- 4 forårsløg
- Trin 9 af 13
Skær peberfrugten over, og rens den for kernerne. Tag et rent skærebræt, og snit peberfrugten, porrer og forårsløg fint.
- Trin 10 af 13
Kyllingespyd, fortsat: Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og steg kyllingestykkerne, til de er brune og gennemstegte. Vend kyllingestykkerne undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
- 2 spsk. olie til stegning
- Trin 11 af 13
Ris med grønt, fortsat: Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits peberfrugt og porrer i 2 minutter. Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.
- 2 spsk. olie til stegning
- Trin 12 af 13
Peanutsovs: Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.
- 5 store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
- 5 spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
- 1 dl. mælk
- 2 tsk. sambal oelek
- Trin 13 af 13
Servering: Sæt 2-3 kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt. Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat, peanutbuttersovs og snittede forårsløg.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Clarissa var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Clarissa har familie fra Holland, hvor retten kommer fra. Oprindeligt er retten dog fra Indonesien, som er en gammel hollandsk koloni, og derfor serveres den med en klistret, lækker peanutsovs til. Mums!Du skal bruge
Ingredienser
Kyllingespyd:
- 3 kyllingebrystfileter
- 6 spsk. teriyaki-sovs
- 2 spsk. olie til stegning
Agurkesalat:
- 3 spsk. hvidvinseddike
- 3 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- 1 agurk
Ris med grønt:
- 3 dl. ris
- 4 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
- 2 røde peberfrugter
- 2 porrer
- 4 forårsløg
- 2 spsk. olie til stegning
Peanutsovs:
- 5 store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
- 5 spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
- 1 dl. mælk
- 2 tsk. sambal oelek
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 skærebrædder
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- 1 rivejern
- husholdningsfilm
- 1 stor gryde
- 1 gaffel
- 2 stegepander eller wok
- 1 spatel
- 1 lille gryde
- Tynde bambusspyd
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Kyllingespyd: Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Bind knude, massér posen godt, og læg posen i køleskabet.
- Agurkesalat: Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.
- Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.
- Ris med grønt: Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter
- Efter 10 minutter slukker du for varmen, løsner risene med en gaffel, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.
- Skyl peberfrugt, porrer og forårsløg godt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du renser porrer.
- Skær peberfrugten over, og rens den for kernerne. Tag et rent skærebræt, og snit peberfrugten, porrer og forårsløg fint.
- Kyllingespyd, fortsat: Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og steg kyllingestykkerne, til de er brune og gennemstegte. Vend kyllingestykkerne undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
- Ris med grønt, fortsat: Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits peberfrugt og porrer i 2 minutter. Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.
- Peanutsovs: Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.
- Servering: Sæt 2-3 kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt. Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat, peanutbuttersovs og snittede forårsløg.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Clarissa var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Clarissa har familie fra Holland, hvor retten kommer fra. Oprindeligt er retten dog fra Indonesien, som er en gammel hollandsk koloni, og derfor serveres den med en klistret, lækker peanutsovs til. Mums!Energi-indhold pr. portion- Energi: 3292 kJ / 787 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 1640 %
- Fedt: 40 %
- Heraf mættet fedt: 6,1 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Kyllingespyd:
- 4 ½ kyllingebrystfileter
- 9 spsk. teriyaki-sovs
- 3 spsk. olie til stegning
Agurkesalat:
- 4 ½ spsk. hvidvinseddike
- 4 ½ spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. friskkværnet peber
- 1 ½ agurk
Ris med grønt:
- 4 ½ dl. ris
- 6 ½ dl. vand
- 1 tsk. salt
- 3 røde peberfrugter
- 3 porrer
- 6 forårsløg
- 3 spsk. olie til stegning
Peanutsovs:
- 7 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
- 7 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
- 1 ½ dl. mælk
- 3 tsk. sambal oelek
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 skærebrædder
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- 1 rivejern
- Husholdningsfilm
- 1 stor gryde
- 1 gaffel
- 2 stegepander eller wok
- 1 spatel
- 1 lille gryde
- Tynde bambusspyd
Sådan gør du
- Trin 1 af 13
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 13
Mål alle ingredienserne af.
Kyllingespyd:
- 4 ½ kyllingebrystfileter
- 9 spsk. teriyaki-sovs
- 3 spsk. olie til stegning
Agurkesalat:
- 4 ½ spsk. hvidvinseddike
- 4 ½ spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. friskkværnet peber
- 1 ½ agurk
Ris med grønt:
- 4 ½ dl. ris
- 6 ½ dl. vand
- 1 tsk. salt
- 3 røde peberfrugter
- 3 porrer
- 6 forårsløg
- 3 spsk. olie til stegning
Peanutsovs:
- 7 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
- 7 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
- 1 ½ dl. mælk
- 3 tsk. sambal oelek
- Trin 3 af 13
Kyllingespyd: Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Bind knude, massér posen godt, og læg posen i køleskabet.
- 4 ½ kyllingebrystfileter
- 9 spsk. teriyaki-sovs
- Trin 4 af 13
Agurkesalat: Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.
- 4 ½ spsk. hvidvinseddike
- 4 ½ spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. friskkværnet peber
- Trin 5 af 13
Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.
- 1 ½ agurk
- Trin 6 af 13
Ris med grønt: Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter
- 4 ½ dl. ris
- 6 ½ dl. vand
- 1 tsk. salt
- Trin 7 af 13
Efter 10 minutter slukker du for varmen, løsner risene med en gaffel, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.
- Trin 8 af 13
Skyl peberfrugt, porrer og forårsløg godt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du renser porrer.
- 3 røde peberfrugter
- 3 porrer
- 6 forårsløg
- Trin 9 af 13
Skær peberfrugten over, og rens den for kernerne. Tag et rent skærebræt, og snit peberfrugten, porrer og forårsløg fint.
- Trin 10 af 13
Kyllingespyd, fortsat: Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og steg kyllingestykkerne, til de er brune og gennemstegte. Vend kyllingestykkerne undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
- 3 spsk. olie til stegning
- Trin 11 af 13
Ris med grønt, fortsat: Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits peberfrugt og porrer i 2 minutter. Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.
- 3 spsk. olie til stegning
- Trin 12 af 13
Peanutsovs: Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.
- 7 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
- 7 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
- 1 ½ dl. mælk
- 3 tsk. sambal oelek
- Trin 13 af 13
Servering: Sæt 2-3 kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt. Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat, peanutbuttersovs og snittede forårsløg.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Clarissa var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Clarissa har familie fra Holland, hvor retten kommer fra. Oprindeligt er retten dog fra Indonesien, som er en gammel hollandsk koloni, og derfor serveres den med en klistret, lækker peanutsovs til. Mums!Du skal bruge
Ingredienser
Kyllingespyd:
- 4 ½ kyllingebrystfileter
- 9 spsk. teriyaki-sovs
- 3 spsk. olie til stegning
Agurkesalat:
- 4 ½ spsk. hvidvinseddike
- 4 ½ spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. friskkværnet peber
- 1 ½ agurk
Ris med grønt:
- 4 ½ dl. ris
- 6 ½ dl. vand
- 1 tsk. salt
- 3 røde peberfrugter
- 3 porrer
- 6 forårsløg
- 3 spsk. olie til stegning
Peanutsovs:
- 7 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
- 7 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
- 1 ½ dl. mælk
- 3 tsk. sambal oelek
Køkkenredskaber- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 skærebrædder
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- 1 rivejern
- Husholdningsfilm
- 1 stor gryde
- 1 gaffel
- 2 stegepander eller wok
- 1 spatel
- 1 lille gryde
- Tynde bambusspyd
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Kyllingespyd: Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Bind knude, massér posen godt, og læg posen i køleskabet.
- Agurkesalat: Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.
- Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.
- Ris med grønt: Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter
- Efter 10 minutter slukker du for varmen, løsner risene med en gaffel, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.
- Skyl peberfrugt, porrer og forårsløg godt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du renser porrer.
- Skær peberfrugten over, og rens den for kernerne. Tag et rent skærebræt, og snit peberfrugten, porrer og forårsløg fint.
- Kyllingespyd, fortsat: Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og steg kyllingestykkerne, til de er brune og gennemstegte. Vend kyllingestykkerne undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
- Ris med grønt, fortsat: Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits peberfrugt og porrer i 2 minutter. Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.
- Peanutsovs: Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.
- Servering: Sæt 2-3 kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt. Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat, peanutbuttersovs og snittede forårsløg.
-