Clarissas hollandske kyllingespyd

Clarissas hollandske kyllingespyd

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Clarissa var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Clarissa har familie fra Holland, hvor retten kommer fra. Oprindeligt er retten dog fra Indonesien, som er en gammel hollandsk koloni, og derfor serveres den med en klistret, lækker peanutsovs til. Mums!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3292 kJ / 787 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 1640 %
        • Fedt: 40 %
        • Heraf mættet fedt: 6,1 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 13

        Mål alle ingredienserne af.

        Kyllingespyd:

        • 1 ½ kyllingebrystfileter
        • 3 spsk. teriyaki-sovs
        • 1 spsk. olie til stegning

        Agurkesalat:

        • 1 ½ spsk. hvidvinseddike
        • 1 ½ spsk. sukker
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. friskkværnet peber
        • ½ agurk

        Ris med grønt:

        • 1 ½ dl. ris
        • 2 ½ dl. vand
        • ½ tsk. salt
        • 1 rød peberfrugt
        • 1 porre
        • 2 forårsløg
        • 1 spsk. olie til stegning

        Peanutsovs:

        • 2 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
        • 2 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
        • ½ dl. mælk
        • 1 tsk. sambal oelek
           
      • Trin 3 af 13

        Kyllingespyd: Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Bind knude, massér posen godt, og læg posen i køleskabet.

        • 1 ½ kyllingebrystfileter
        • 3 spsk. teriyaki-sovs
      • Trin 4 af 13

        Agurkesalat: Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.

        • 1 ½ spsk. hvidvinseddike
        • 1 ½ spsk. sukker
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. friskkværnet peber
      • Trin 5 af 13

        Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.

        • ½ agurk
      • Trin 6 af 13

        Ris med grønt: Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter

        • 1 ½ dl. ris
        • 2 ½ dl. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 7 af 13

        Efter 10 minutter slukker du for varmen, løsner risene med en gaffel, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.

      • Trin 8 af 13

        Skyl peberfrugt, porrer og forårsløg godt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du renser porrer.

        • 1 rød peberfrugt
        • 1 porre
        • 2 forårsløg
      • Trin 9 af 13

        Skær peberfrugten over, og rens den for kernerne. Tag et rent skærebræt, og snit peberfrugten, porrer og forårsløg fint.

      • Trin 10 af 13

        Kyllingespyd, fortsat: Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og steg kyllingestykkerne, til de er brune og gennemstegte. Vend kyllingestykkerne undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.

        • 1 spsk. olie til stegning
      • Trin 11 af 13

        Ris med grønt, fortsat: Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits peberfrugt og porrer i 2 minutter. Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.

        • 1 spsk. olie til stegning
      • Trin 12 af 13

        Peanutsovs: Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.

        • 2 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
        • 2 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
        • ½ dl. mælk
        • 1 tsk. sambal oelek
      • Trin 13 af 13

        Servering: Sæt 2-3 kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt. Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat, peanutbuttersovs og snittede forårsløg.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Clarissa var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Clarissa har familie fra Holland, hvor retten kommer fra. Oprindeligt er retten dog fra Indonesien, som er en gammel hollandsk koloni, og derfor serveres den med en klistret, lækker peanutsovs til. Mums!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kyllingespyd:

          • 1 ½ kyllingebrystfileter
          • 3 spsk. teriyaki-sovs
          • 1 spsk. olie til stegning

          Agurkesalat:

          • 1 ½ spsk. hvidvinseddike
          • 1 ½ spsk. sukker
          • ½ tsk. salt
          • ½ tsk. friskkværnet peber
          • ½ agurk

          Ris med grønt:

          • 1 ½ dl. ris
          • 2 ½ dl. vand
          • ½ tsk. salt
          • 1 rød peberfrugt
          • 1 porre
          • 2 forårsløg
          • 1 spsk. olie til stegning

          Peanutsovs:

          • 2 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
          • 2 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
          • ½ dl. mælk
          • 1 tsk. sambal oelek

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 2 skærebrædder
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 frysepose
          • 1 stor skål
          • 1 grydeske
          • 1 rivejern
          • husholdningsfilm
          • 1 stor gryde
          • 1 gaffel
          • 2 stegepander eller wok
          • 1 spatel
          • 1 lille gryde
          • Tynde bambusspyd

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kyllingespyd: Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Bind knude, massér posen godt, og læg posen i køleskabet.
          4. Agurkesalat: Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.
          5. Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.
          6. Ris med grønt: Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter
          7. Efter 10 minutter slukker du for varmen, løsner risene med en gaffel, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.
          8. Skyl peberfrugt, porrer og forårsløg godt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du renser porrer.
          9. Skær peberfrugten over, og rens den for kernerne. Tag et rent skærebræt, og snit peberfrugten, porrer og forårsløg fint.
          10. Kyllingespyd, fortsat: Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og steg kyllingestykkerne, til de er brune og gennemstegte. Vend kyllingestykkerne undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
          11. Ris med grønt, fortsat: Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits peberfrugt og porrer i 2 minutter. Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.
          12. Peanutsovs: Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.
          13. Servering: Sæt 2-3 kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt. Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat, peanutbuttersovs og snittede forårsløg.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Clarissa var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Clarissa har familie fra Holland, hvor retten kommer fra. Oprindeligt er retten dog fra Indonesien, som er en gammel hollandsk koloni, og derfor serveres den med en klistret, lækker peanutsovs til. Mums!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3292 kJ / 787 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 1640 %
            • Fedt: 40 %
            • Heraf mættet fedt: 6,1 g
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 13

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 13

            Mål alle ingredienserne af.

            Kyllingespyd:

            • 3 kyllingebrystfileter
            • 6 spsk. teriyaki-sovs
            • 2 spsk. olie til stegning

            Agurkesalat:

            • 3 spsk. hvidvinseddike
            • 3 spsk. sukker
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. friskkværnet peber
            • 1 agurk

            Ris med grønt:

            • 3 dl. ris
            • 4 ½ dl. vand
            • ½ tsk. salt
            • 2 røde peberfrugter
            • 2 porrer
            • 4 forårsløg
            • 2 spsk. olie til stegning

            Peanutsovs:

            • 5 store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
            • 5 spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
            • 1 dl. mælk
            • 2 tsk. sambal oelek
          • Trin 3 af 13

            Kyllingespyd: Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Bind knude, massér posen godt, og læg posen i køleskabet.

            • 3 kyllingebrystfileter
            • 6 spsk. teriyaki-sovs
          • Trin 4 af 13

            Agurkesalat: Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.

            • 3 spsk. hvidvinseddike
            • 3 spsk. sukker
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. friskkværnet peber
          • Trin 5 af 13

            Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.

            • 1 agurk
          • Trin 6 af 13

            Ris med grønt: Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter

            • 3 dl. ris
            • 4 ½ dl. vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 7 af 13

            Efter 10 minutter slukker du for varmen, løsner risene med en gaffel, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.

          • Trin 8 af 13

            Skyl peberfrugt, porrer og forårsløg godt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du renser porrer.

            • 2 røde peberfrugter
            • 2 porrer
            • 4 forårsløg
          • Trin 9 af 13

            Skær peberfrugten over, og rens den for kernerne. Tag et rent skærebræt, og snit peberfrugten, porrer og forårsløg fint.

          • Trin 10 af 13

            Kyllingespyd, fortsat: Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og steg kyllingestykkerne, til de er brune og gennemstegte. Vend kyllingestykkerne undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.

            • 2 spsk. olie til stegning
          • Trin 11 af 13

            Ris med grønt, fortsat: Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits peberfrugt og porrer i 2 minutter. Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.

            • 2 spsk. olie til stegning
          • Trin 12 af 13

            Peanutsovs: Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.

            • 5 store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
            • 5 spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
            • 1 dl. mælk
            • 2 tsk. sambal oelek
          • Trin 13 af 13

            Servering: Sæt 2-3 kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt. Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat, peanutbuttersovs og snittede forårsløg.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Clarissa var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Clarissa har familie fra Holland, hvor retten kommer fra. Oprindeligt er retten dog fra Indonesien, som er en gammel hollandsk koloni, og derfor serveres den med en klistret, lækker peanutsovs til. Mums!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kyllingespyd:

              • 3 kyllingebrystfileter
              • 6 spsk. teriyaki-sovs
              • 2 spsk. olie til stegning

              Agurkesalat:

              • 3 spsk. hvidvinseddike
              • 3 spsk. sukker
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. friskkværnet peber
              • 1 agurk

              Ris med grønt:

              • 3 dl. ris
              • 4 ½ dl. vand
              • ½ tsk. salt
              • 2 røde peberfrugter
              • 2 porrer
              • 4 forårsløg
              • 2 spsk. olie til stegning

              Peanutsovs:

              • 5 store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
              • 5 spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
              • 1 dl. mælk
              • 2 tsk. sambal oelek

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 2 skærebrædder
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 frysepose
              • 1 stor skål
              • 1 grydeske
              • 1 rivejern
              • husholdningsfilm
              • 1 stor gryde
              • 1 gaffel
              • 2 stegepander eller wok
              • 1 spatel
              • 1 lille gryde
              • Tynde bambusspyd

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kyllingespyd: Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Bind knude, massér posen godt, og læg posen i køleskabet.
              4. Agurkesalat: Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.
              5. Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.
              6. Ris med grønt: Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter
              7. Efter 10 minutter slukker du for varmen, løsner risene med en gaffel, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.
              8. Skyl peberfrugt, porrer og forårsløg godt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du renser porrer.
              9. Skær peberfrugten over, og rens den for kernerne. Tag et rent skærebræt, og snit peberfrugten, porrer og forårsløg fint.
              10. Kyllingespyd, fortsat: Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og steg kyllingestykkerne, til de er brune og gennemstegte. Vend kyllingestykkerne undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
              11. Ris med grønt, fortsat: Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits peberfrugt og porrer i 2 minutter. Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.
              12. Peanutsovs: Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.
              13. Servering: Sæt 2-3 kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt. Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat, peanutbuttersovs og snittede forårsløg.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Clarissa var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Clarissa har familie fra Holland, hvor retten kommer fra. Oprindeligt er retten dog fra Indonesien, som er en gammel hollandsk koloni, og derfor serveres den med en klistret, lækker peanutsovs til. Mums!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3292 kJ / 787 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 1640 %
                • Fedt: 40 %
                • Heraf mættet fedt: 6,1 g
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 13

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 13

                Mål alle ingredienserne af.

                Kyllingespyd:

                • 4 ½ kyllingebrystfileter
                • 9 spsk. teriyaki-sovs
                • 3 spsk. olie til stegning

                Agurkesalat:

                • 4 ½ spsk. hvidvinseddike
                • 4 ½ spsk. sukker
                • 1 tsk. salt
                • 1 tsk. friskkværnet peber
                • 1 ½ agurk

                Ris med grønt:

                • 4 ½ dl. ris
                • 6 ½ dl. vand
                • 1 tsk. salt
                • 3 røde peberfrugter
                • 3 porrer
                • 6 forårsløg
                • 3 spsk. olie til stegning

                Peanutsovs:

                • 7 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
                • 7 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
                • 1 ½ dl. mælk
                • 3 tsk. sambal oelek
                   
              • Trin 3 af 13

                Kyllingespyd: Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Bind knude, massér posen godt, og læg posen i køleskabet.

                • 4 ½ kyllingebrystfileter
                • 9 spsk. teriyaki-sovs
              • Trin 4 af 13

                Agurkesalat: Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.

                • 4 ½ spsk. hvidvinseddike
                • 4 ½ spsk. sukker
                • 1 tsk. salt
                • 1 tsk. friskkværnet peber
              • Trin 5 af 13

                Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.

                • 1 ½ agurk
              • Trin 6 af 13

                Ris med grønt: Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter

                • 4 ½ dl. ris
                • 6 ½ dl. vand
                • 1 tsk. salt
              • Trin 7 af 13

                Efter 10 minutter slukker du for varmen, løsner risene med en gaffel, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.

              • Trin 8 af 13

                Skyl peberfrugt, porrer og forårsløg godt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du renser porrer.

                • 3 røde peberfrugter
                • 3 porrer
                • 6 forårsløg
              • Trin 9 af 13

                Skær peberfrugten over, og rens den for kernerne. Tag et rent skærebræt, og snit peberfrugten, porrer og forårsløg fint.

              • Trin 10 af 13

                Kyllingespyd, fortsat: Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og steg kyllingestykkerne, til de er brune og gennemstegte. Vend kyllingestykkerne undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.

                • 3 spsk. olie til stegning
              • Trin 11 af 13

                Ris med grønt, fortsat: Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits peberfrugt og porrer i 2 minutter. Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.

                • 3 spsk. olie til stegning
              • Trin 12 af 13

                Peanutsovs: Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.

                • 7 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
                • 7 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
                • 1 ½ dl. mælk
                • 3 tsk. sambal oelek
              • Trin 13 af 13

                Servering: Sæt 2-3 kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt. Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat, peanutbuttersovs og snittede forårsløg.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Clarissa var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Clarissa har familie fra Holland, hvor retten kommer fra. Oprindeligt er retten dog fra Indonesien, som er en gammel hollandsk koloni, og derfor serveres den med en klistret, lækker peanutsovs til. Mums!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kyllingespyd:

                  • 4 ½ kyllingebrystfileter
                  • 9 spsk. teriyaki-sovs
                  • 3 spsk. olie til stegning

                  Agurkesalat:

                  • 4 ½ spsk. hvidvinseddike
                  • 4 ½ spsk. sukker
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 tsk. friskkværnet peber
                  • 1 ½ agurk

                  Ris med grønt:

                  • 4 ½ dl. ris
                  • 6 ½ dl. vand
                  • 1 tsk. salt
                  • 3 røde peberfrugter
                  • 3 porrer
                  • 6 forårsløg
                  • 3 spsk. olie til stegning

                  Peanutsovs:

                  • 7 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
                  • 7 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
                  • 1 ½ dl. mælk
                  • 3 tsk. sambal oelek


                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 2 skærebrædder
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 frysepose
                  • 1 stor skål
                  • 1 grydeske
                  • 1 rivejern
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 stor gryde
                  • 1 gaffel
                  • 2 stegepander eller wok
                  • 1 spatel
                  • 1 lille gryde
                  • Tynde bambusspyd

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Kyllingespyd: Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Bind knude, massér posen godt, og læg posen i køleskabet.
                  4. Agurkesalat: Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.
                  5. Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.
                  6. Ris med grønt: Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter
                  7. Efter 10 minutter slukker du for varmen, løsner risene med en gaffel, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.
                  8. Skyl peberfrugt, porrer og forårsløg godt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du renser porrer.
                  9. Skær peberfrugten over, og rens den for kernerne. Tag et rent skærebræt, og snit peberfrugten, porrer og forårsløg fint.
                  10. Kyllingespyd, fortsat: Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og steg kyllingestykkerne, til de er brune og gennemstegte. Vend kyllingestykkerne undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
                  11. Ris med grønt, fortsat: Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits peberfrugt og porrer i 2 minutter. Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.
                  12. Peanutsovs: Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.
                  13. Servering: Sæt 2-3 kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt. Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat, peanutbuttersovs og snittede forårsløg.