Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Citronmåne:

3.

Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt når du skal bruge det. Se videoen.

4.

Tænd ovnen på 175 grader.

5.

Kom bagepapir på bunden af en springform. Smør formens sider med smør. Se videoen.

6.

Vask citronerne. Riv skallen af citronerne på den fine side af et rivejern til du har mindst 2 teskeer revet citronskal. Riv ikke den hvide del lige under skallen med. Det smager bittert. Gem 1/2 tsk. citronskål til pynt af kagen. Se videoen.

7.

Skær citronerne over, og pres dem på en citruspresser, til du har 1½ deciliter citronsaft. Se videoen.

8.

Kom citronskal, smør, sukker, og vaniljesukker i en stor, og pisk det sammen med en håndmixer. Pisk, til det bliver hvidt og luftigt.

9.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller og hæld det op i skålen. Pisk dejen sammen. Fortsæt sådan med alle æggene. Pisk mellem hvert æg. Se videoen.

10.

Tag en ny skål. Kom hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen.

11.

Drys melblandingen gennem en si ned i skålen med smør, sukker, vaniljesukker, citronskal og æg.

12.

Gem cirka 1 spiseskefuld citronsaft til glasur. Kom resten af citronsaften i og vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.

13.

Hæld dejen i springformen. Sæt springformen på bageristen i ovnen, og bag kagen i 50 minutter.

14.

Tjek om kagen er færdig, ved at stikke en lille kniv ned i kagen. Hvis der hænger dej på kniven, skal kagen bage videre. Se videoen.

15.

Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle helt af.

Glasur:

16.

Hæld 150 g. af flormelissen i en skål. Se videoen.

17.

Tilsæt vand og citronsaft og rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Tilsæt mere flormelis, hvis den bliver for flydende, eller kom mere vand i, hvis den er for tyk.

18.

Smør glasuren på kagen med bagsiden af en ske.

19.

Drys citronskal over kagen.

Næringsindhold per portion

Energi: 21854 kJ / 5223 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 153 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Springform, smøre

Springform, smøre

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min