Citronfromage

Citronfromage

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

        Citronfromage er en klassisk mormor-dessert. Det er på én gang frisk, sødt og syrligt, og det er cremet fordi, der er smeltet husblas i. Det smager skønt - og det er ikke spor svært at arbejde med husblas.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1667 kJ / 399 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 31 %
        • Fedt: 61 %
        • Heraf mættet fedt: 16,6 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 14

        Mål alle ingredienserne af.

        • 2 blade husblas
        • 1,5 pasteuriserede æg (svarer til 1,5 bæger)
        • 50 g. sukker
        • 1 økologisk citron (saft og skal)
        • 1,25 dl piskefløde + lidt ekstra til pynt
        • Evt. citronmelisse eller mynte.
      • Trin 3 af 14

        Hæld koldt vand i en skål, og læg husblassen i blød i vandet i 10 minutter.

        • 2 blade husblas
      • Trin 4 af 14

        Tag en anden skål. Kom pasteuriserede æg og sukker i, og pisk det hele sammen til en cremet æggesnaps med en elpisker. Det tager lidt tid: Cirka i 5 minutter, så vær tålmodig.

        • 1,5 pasteuriserede æg (svarer til 1,5 bæger)
        • 50 g. sukker
      • Trin 5 af 14

        Tag et fint rivejern. Riv skallen af citronen, og kom den op i en lille skål eller krus. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.

        • 1 økologisk citron (saft og skal)
      • Trin 6 af 14

        Skær citronen over. Pres saften fra citronen, og kom den op i den lille skål eller et krus. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

      • Trin 7 af 14

        Tag husblassen op af vandet. Klem lidt om husblassen, så noget af vandet drypper af. Læg husblassen ned i skålen med citronsaft og -skal.

      • Trin 8 af 14

        Stil skålen med citron-blanding og husblas ind i en mikroovn. Smelt husblassen – det tager cirka 30 sekunder. Hvis du ikke har en mikroovn, så kan du smelte husblassen over vandbad. Et vandbad er en gryde med lidt vand, som du sætter skålen ned i. Varm vandet op, og imens smelter husblassen i den lille skål. Få eventuelt hjælp af en voksen, da det godt kan være lidt svært.

      • Trin 9 af 14

        Lad den smeltede husblas-blanding køle lidt af, så den er fingervarm.

      • Trin 10 af 14

        Brug en dejskraber, og vend forsigtigt og hurtigt husblassen ned i æggesnapsen.

      • Trin 11 af 14

        Pisk fløden let stiv, og vend den ned i æggesnapsen. Vend forsigtigt, så du ikke slår luften ud af cremen.

      • Trin 12 af 14

        Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 2 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.

      • Trin 13 af 14

        Dæk glassene til med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i mindst 2 timer.

      • Trin 14 af 14

        Pynt glassene. For eksempel med pisket flødeskum, citronskal eller citronmelisse/mynte.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Citronfromage er en klassisk mormor-dessert. Det er på én gang frisk, sødt og syrligt, og det er cremet fordi, der er smeltet husblas i. Det smager skønt - og det er ikke spor svært at arbejde med husblas.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 blade husblas
          • 1,5 pasteuriserede æg (svarer til 1,5 bæger)
          • 50 g. sukker
          • 1 økologisk citron (saft og skal)
          • 1,25 dl piskefløde + lidt ekstra til pynt
          • Evt. citronmelisse eller mynte.

           

          Køkkenredskaber:

          • 1 køkkenvægt
          • 1 lille skål
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • 1 rivejern
          • 1 citruspresser
          • 1 mikroovn eller lille gryde til vandbad
          • 1 dejskraber
          • 2 glas til servering
          • Husholdningsfilm

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Hæld koldt vand i en skål, og læg husblassen i blød i vandet i 10 minutter.
          4. Tag en anden skål. Kom pasteuriserede æg og sukker i, og pisk det hele sammen til en cremet æggesnaps med en elpisker. Det tager lidt tid: Cirka i 5 minutter, så vær tålmodig.
          5. Tag et fint rivejern. Riv skallen af citronen, og kom den op i en lille skål eller krus. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.
          6. Skær citronen over. Pres saften fra citronen, og kom den op i den lille skål eller et krus. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          7. Tag husblassen op af vandet. Klem lidt om husblassen, så noget af vandet drypper af. Læg husblassen ned i skålen med citronsaft og -skal.
          8. Stil skålen med citron-blanding og husblas ind i en mikroovn. Smelt husblassen – det tager cirka 30 sekunder. Hvis du ikke har en mikroovn, så kan du smelte husblassen over vandbad. Et vandbad er en gryde med lidt vand, som du sætter skålen ned i. Varm vandet op, og imens smelter husblassen i den lille skål. Få eventuelt hjælp af en voksen, da det godt kan være lidt svært.
          9. Lad den smeltede husblas-blanding køle lidt af, så den er fingervarm.
          10. Brug en dejskraber, og vend forsigtigt og hurtigt husblassen ned i æggesnapsen.
          11. Pisk fløden let stiv, og vend den ned i æggesnapsen. Vend forsigtigt, så du ikke slår luften ud af cremen.
          12. Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 2 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.
          13. Dæk glassene til med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i mindst 2 timer.
          14. Pynt glassene. For eksempel med pisket flødeskum, citronskal eller citronmelisse/mynte.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

            Citronfromage er en klassisk mormor-dessert. Det er på én gang frisk, sødt og syrligt, og det er cremet fordi, der er smeltet husblas i. Det smager skønt - og det er ikke spor svært at arbejde med husblas.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1667 kJ / 399 kcal
            • Protein: 8 %
            • Kulhydrat: 31 %
            • Fedt: 61 %
            • Heraf mættet fedt: 16,6 g
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 14

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 14

            Mål alle ingredienserne af.

            • 4 blade husblas
            • 3 pasteuriserede æg (svarer til 3 bæger)
            • 100 g. sukker
            • 2 økologiske citroner (saft og skal)
            • ¼ l piskefløde + lidt ekstra til pynt
            • Evt. citronmelisse eller mynte.
          • Trin 3 af 14

            Hæld koldt vand i en skål, og læg husblassen i blød i vandet i 10 minutter.

            • 4 blade husblas
          • Trin 4 af 14

            Tag en anden skål. Kom pasteuriserede æg og sukker i, og pisk det hele sammen til en cremet æggesnaps med en elpisker. Det tager lidt tid: Cirka i 5 minutter, så vær tålmodig.

            • 3 pasteuriserede æg (svarer til 3 bæger)
            • 100 g. sukker
          • Trin 5 af 14

            Tag et fint rivejern. Riv skallen af citronerne, og kom den op i en lille skål eller krus. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.

            • 2 økologiske citroner (saft og skal)
          • Trin 6 af 14

            Skær citronerne over. Pres saften fra citronerne, og kom den op i den lille skål eller et krus. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

          • Trin 7 af 14

            Tag husblassen op af vandet. Klem lidt om husblassen, så noget af vandet drypper af. Læg husblassen ned i skålen med citronsaft og -skal.

          • Trin 8 af 14

            Stil skålen med citron-blanding og husblas ind i en mikroovn. Smelt husblassen – det tager cirka 30 sekunder. Hvis du ikke har en mikroovn, så kan du smelte husblassen over vandbad. Et vandbad er en gryde med lidt vand, som du sætter skålen ned i. Varm vandet op, og imens smelter husblassen i den lille skål. Få eventuelt hjælp af en voksen, da det godt kan være lidt svært.

          • Trin 9 af 14

            Lad den smeltede husblas-blanding køle lidt af, så den er fingervarm.

          • Trin 10 af 14

            Brug en dejskraber, og vend forsigtigt og hurtigt husblassen ned i æggesnapsen.

          • Trin 11 af 14

            Pisk fløden let stiv, og vend den ned i æggesnapsen. Vend forsigtigt, så du ikke slår luften ud af cremen.

            • ¼ l piskefløde + lidt ekstra til pynt
          • Trin 12 af 14

            Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 4 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.

          • Trin 13 af 14

            Dæk glassene til med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i mindst 2 timer.

          • Trin 14 af 14

            Pynt glassene. For eksempel med pisket flødeskum, citronskal eller citronmelisse/mynte.

            • Evt. citronmelisse eller mynte.
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Citronfromage er en klassisk mormor-dessert. Det er på én gang frisk, sødt og syrligt, og det er cremet fordi, der er smeltet husblas i. Det smager skønt - og det er ikke spor svært at arbejde med husblas.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 4 blade husblas
              • 3 pasteuriserede æg (svarer til 3 bæger)
              • 100 g. sukker
              • 2 økologiske citroner (saft og skal)
              • ¼ l piskefløde + lidt ekstra til pynt
              • Evt. citronmelisse eller mynte.

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 lille skål
              • 1 stor skål
              • 1 elpisker
              • 1 rivejern
              • 1 citruspresser
              • 1 mikroovn eller lille gryde til vandbad
              • 1 dejskraber
              • 4 glas til servering
              • Husholdningsfilm

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Hæld koldt vand i en skål, og læg husblassen i blød i vandet i 10 minutter.
              4. Tag en anden skål. Kom pasteuriserede æg og sukker i, og pisk det hele sammen til en cremet æggesnaps med en elpisker. Det tager lidt tid: Cirka i 5 minutter, så vær tålmodig.
              5. Tag et fint rivejern. Riv skallen af citronerne, og kom den op i en lille skål eller krus. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.
              6. Skær citronerne over. Pres saften fra citronerne, og kom den op i den lille skål eller et krus. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              7. Tag husblassen op af vandet. Klem lidt om husblassen, så noget af vandet drypper af. Læg husblassen ned i skålen med citronsaft og -skal.
              8. Stil skålen med citron-blanding og husblas ind i en mikroovn. Smelt husblassen – det tager cirka 30 sekunder. Hvis du ikke har en mikroovn, så kan du smelte husblassen over vandbad. Et vandbad er en gryde med lidt vand, som du sætter skålen ned i. Varm vandet op, og imens smelter husblassen i den lille skål. Få eventuelt hjælp af en voksen, da det godt kan være lidt svært.
              9. Lad den smeltede husblas-blanding køle lidt af, så den er fingervarm.
              10. Brug en dejskraber, og vend forsigtigt og hurtigt husblassen ned i æggesnapsen.
              11. Pisk fløden let stiv, og vend den ned i æggesnapsen. Vend forsigtigt, så du ikke slår luften ud af cremen.
              12. Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 4 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.
              13. Dæk glassene til med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i mindst 2 timer.
              14. Pynt glassene. For eksempel med pisket flødeskum, citronskal eller citronmelisse/mynte.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

                Citronfromage er en klassisk mormor-dessert. Det er på én gang frisk, sødt og syrligt, og det er cremet fordi, der er smeltet husblas i. Det smager skønt - og det er ikke spor svært at arbejde med husblas.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1667 kJ / 399 kcal
                • Protein: 8 %
                • Kulhydrat: 31 %
                • Fedt: 61 %
                • Heraf mættet fedt: 16,6 g
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 14

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 14

                Mål alle ingredienserne af.

                • 6 blade husblas
                • 4,5 pasteuriserede æg (svarer til 4,5 bæger)
                • 150 g. sukker
                • 3 økologiske citroner (saft og skal)
                • 3,75 dl piskefløde + lidt ekstra til pynt
                • Evt. citronmelisse eller mynte.
              • Trin 3 af 14

                Hæld koldt vand i en skål, og læg husblassen i blød i vandet i 10 minutter.

                • 6 blade husblas
              • Trin 4 af 14

                Tag en anden skål. Kom pasteuriserede æg og sukker i, og pisk det hele sammen til en cremet æggesnaps med en elpisker. Det tager lidt tid: Cirka i 5 minutter, så vær tålmodig.

                • 4,5 pasteuriserede æg (svarer til 4,5 bæger)
                • 150 g. sukker
              • Trin 5 af 14

                Tag et fint rivejern. Riv skallen af citronerne, og kom den op i en lille skål eller krus. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.

                • 3 økologiske citroner (saft og skal)
              • Trin 6 af 14

                Skær citronerne over. Pres saften fra citronerne, og kom den op i den lille skål eller et krus. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

              • Trin 7 af 14

                Tag husblassen op af vandet. Klem lidt om husblassen, så noget af vandet drypper af. Læg husblassen ned i skålen med citronsaft og -skal.

              • Trin 8 af 14

                Stil skålen med citron-blanding og husblas ind i en mikroovn. Smelt husblassen – det tager cirka 30 sekunder. Hvis du ikke har en mikroovn, så kan du smelte husblassen over vandbad. Et vandbad er en gryde med lidt vand, som du sætter skålen ned i. Varm vandet op, og imens smelter husblassen i den lille skål. Få eventuelt hjælp af en voksen, da det godt kan være lidt svært.

              • Trin 9 af 14

                Lad den smeltede husblas-blanding køle lidt af, så den er fingervarm.

              • Trin 10 af 14

                Brug en dejskraber, og vend forsigtigt og hurtigt husblassen ned i æggesnapsen.

              • Trin 11 af 14

                Pisk fløden let stiv, og vend den ned i æggesnapsen. Vend forsigtigt, så du ikke slår luften ud af cremen.

                • 3,75 dl piskefløde + lidt ekstra til pynt
              • Trin 12 af 14

                Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 6 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.

              • Trin 13 af 14

                Dæk glassene til med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i mindst 2 timer.

              • Trin 14 af 14

                Pynt glassene. For eksempel med pisket flødeskum, citronskal eller citronmelisse/mynte.

                • Evt. citronmelisse eller mynte.
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Citronfromage er en klassisk mormor-dessert. Det er på én gang frisk, sødt og syrligt, og det er cremet fordi, der er smeltet husblas i. Det smager skønt - og det er ikke spor svært at arbejde med husblas.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 6 blade husblas
                  • 4,5 pasteuriserede æg (svarer til 4,5 bæger)
                  • 150 g. sukker
                  • 3 økologiske citroner (saft og skal)
                  • 3,75 dl piskefløde + lidt ekstra til pynt
                  • Evt. citronmelisse eller mynte.

                   

                  Køkkenredskaber:

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 lille skål
                  • 1 stor skål
                  • 1 elpisker
                  • 1 rivejern
                  • 1 citruspresser
                  • 1 mikroovn eller lille gryde til vandbad
                  • 1 dejskraber
                  • 6 glas til servering
                  • Husholdningsfilm

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Hæld koldt vand i en skål, og læg husblassen i blød i vandet i 10 minutter.
                  4. Tag en anden skål. Kom pasteuriserede æg og sukker i, og pisk det hele sammen til en cremet æggesnaps med en elpisker. Det tager lidt tid: Cirka i 5 minutter, så vær tålmodig.
                  5. Tag et fint rivejern. Riv skallen af citronerne, og kom den op i en lille skål eller krus. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.
                  6. Skær citronerne over. Pres saften fra citronerne, og kom den op i den lille skål eller et krus. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  7. Tag husblassen op af vandet. Klem lidt om husblassen, så noget af vandet drypper af. Læg husblassen ned i skålen med citronsaft og -skal.
                  8. Stil skålen med citron-blanding og husblas ind i en mikroovn. Smelt husblassen – det tager cirka 30 sekunder. Hvis du ikke har en mikroovn, så kan du smelte husblassen over vandbad. Et vandbad er en gryde med lidt vand, som du sætter skålen ned i. Varm vandet op, og imens smelter husblassen i den lille skål. Få eventuelt hjælp af en voksen, da det godt kan være lidt svært.
                  9. Lad den smeltede husblas-blanding køle lidt af, så den er fingervarm.
                  10. Brug en dejskraber, og vend forsigtigt og hurtigt husblassen ned i æggesnapsen.
                  11. Pisk fløden let stiv, og vend den ned i æggesnapsen. Vend forsigtigt, så du ikke slår luften ud af cremen.
                  12. Find mormor-glassene frem, og hæld citronfromagen ud i 6 glas. Glassene må gerne være forskellige og rigtig gamle.
                  13. Dæk glassene til med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i mindst 2 timer.
                  14. Pynt glassene. For eksempel med pisket flødeskum, citronskal eller citronmelisse/mynte.