Chokomandler

Chokomandler

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Mandler er ikke bare mandler. Dyp dem i din yndlingschokolade, og vend dem i kokos eller andet festligt drys. Server dem for vennerne. Du bliver helt sikkert meget populær! 

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 76 kJ / 18 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 26 %
        • Fedt: 65 %
        • Heraf mættet fedt: 0,7 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 9

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 9

        Mål ingredienserne af.

        • 100 g. mælkechokolade
        • 100 g. mandler
        • Evt. 1 dl. kokosmel til pynt
      • Trin 3 af 9

        Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 100 g. mælkechokolade
      • Trin 4 af 9

        Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en gaffel.

      • Trin 5 af 9

        Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 6 af 9

        Kom mandlerne ned i chokoladen, og vend dem rundt med skeen.

        • 100 g. mandler
      • Trin 7 af 9

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 8 af 9

        Pynt eventuelt med kokosmel: Kom kokosmel i en lille skål. Tag chokomandlerne op med en gaffel, og vend dem i kokosmelet. Lad dine chokomandler størkne og blive hårde et koldt sted.

        • Evt. 1 dl. kokosmel til pynt
      • Trin 9 af 9

        Spis dem straks, eller opbevar dem i en kagedåse.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mandler er ikke bare mandler. Dyp dem i din yndlingschokolade, og vend dem i kokos eller andet festligt drys. Server dem for vennerne. Du bliver helt sikkert meget populær! 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 100 g. mælkechokolade
          • 100 g. mandler
          • Evt. 1 dl. kokosmel til pynt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 stor ovnfast glasskål
          • 1 lille gryde
          • 1 gaffel
          • Grydelapper
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål ingredienserne af.
          3. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          4. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en gaffel.
          5. Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          6. Kom mandlerne ned i chokoladen, og vend dem rundt med skeen.
          7. Kom bagepapir på en bageplade.
          8. Pynt eventuelt med kokosmel: Kom kokosmel i en lille skål. Tag chokomandlerne op med en gaffel, og vend dem i kokosmelet. Lad dine chokomandler størkne og blive hårde et koldt sted.
          9. Spis dem straks, eller opbevar dem i en kagedåse.