Chokomandler

Chokomandler

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Mandler er ikke bare mandler. Dyp dem i din yndlingschokolade, og vend dem i kokos eller andet festligt drys. Server dem for vennerne. Du bliver helt sikkert meget populær! 

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 76 kJ / 18 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 26 %
        • Fedt: 65 %
        • Heraf mættet fedt: 0,7 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 8

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 8

        Find alle ingredienserne frem.

        • 100 g. mælkechokolade
        • 100 g. mandler
        • Evt. 1 dl. kokosmel til pynt
      • Trin 3 af 8

        Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker og kom den i en stor, ovnfast skål. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 100 g. mælkechokolade
      • Trin 4 af 8

        Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen og rør ind imellem i den med en gaffel.

      • Trin 5 af 8

        Når chokoladen er smeltet, så tag skålen op ad vandet. Brug grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 6 af 8

        Kom mandlerne i chokoladen og vend dem rundt med en ske.

        • 100 g. mandler
      • Trin 7 af 8

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 8 af 8

        Kom kokosmel i en lille skål. Tag chokomandlerne op med en gaffel, og vend dem rundt i kokosmelet. Stil dem på bagepladen og lad dem køle helt af.

        • Evt. 1 dl. kokosmel til pynt
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mandler er ikke bare mandler. Dyp dem i din yndlingschokolade, og vend dem i kokos eller andet festligt drys. Server dem for vennerne. Du bliver helt sikkert meget populær! 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 100 g. mælkechokolade
          • 100 g. mandler
          • Evt. 1 dl. kokosmel til pynt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 stor ovnfast glasskål
          • 1 lille gryde
          • 1 gaffel
          • Grydelapper
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker og kom den i en stor, ovnfast skål. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          4. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen og rør ind imellem i den med en gaffel.
          5. Når chokoladen er smeltet, så tag skålen op ad vandet. Brug grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          6. Kom mandlerne i chokoladen og vend dem rundt med en ske.
          7. Kom bagepapir på en bageplade.
          8. Kom kokosmel i en lille skål. Tag chokomandlerne op med en gaffel, og vend dem rundt i kokosmelet. Stil dem på bagepladen og lad dem køle helt af.