Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Chokoladerand:

3.

Stil smørret lunt så det bliver blødt til du skal bruge det. Se videoen.

4.

Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade i en stor, ovnfast glasskål. Smelt chokoladen over vandbad. Se videoen.

5.

Fjern chokoladen fra varmen, når den er smeltet, slukker du for kogepladen. Brug et viskestykke eller grydelapper. Få eventuelt hjælp af en voksen.

6.

Tænd ovnen på 175 grader.

7.

Smør en randform med smør, og drys med mel.

8.

Put smør og sukker i en skål. Pisk med en håndmixer i cirka 5 minutter, til det bliver hvidt og tykt.

9.

Slå et æg ud i et glas, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Pisk dejen sammen. Gentag med de næste 2 æg. Se videoen.

10.

Hæld chokoladen i skålen. Brug en dejskraber til at få det hele med.

11.

Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

12.

Hold en si over skålen med dej og si melblandingen igennem sien. Vend dejen sammen med dejskraberen.

13.

Hæld mælk eller appelsinjuice i dejen lidt efter lidt. Vend rundt, til dejen er jævn og ensartet.

14.

Hæld dejen i formen. Brug dejskraberen til at få alt dejen med.

15.

Bag kagen i cirka 40 minutter.

16.

Tag kagen ud af ovnen. Tjek om kagen er gennembagt, ved at stikke en lille skarp kniv i midten af kagen. Se videoen.

Den er gennembagt, hvis der ikke sidder dej på kniven. Se videoen.

Hvis der sidder dej på kniven, skal kagen bage lidt mere. Start med 5 minutter. Se videoen.

Lad den køle af på en bagerist, når den er færdig. Se videoen.

17.

Læg et rundt fad eller en tallerken oven på randformen. Hold tallerken og form godt sammen, og vend rundt. Stil fadet på bordet, og løft formen af kagen.

Kakaoglasur:

18.

Bland flormelis og kakao i en lille skål. Tilsæt meget lidt vand, og rør rundt. Hvis glasuren er for tyk, så tilsæt lidt ekstra vand. Pynt kagen med chokoladeglasuren og eventuelt krymmel eller frugt. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 15582 kJ / 3724 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 90 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Smelte chokolade over vandbad

Smelte chokolade over vandbad

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 75 min