Chokoladerand

Chokoladerand

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Alle elsker chokoladekage! Og alle elsker den, der bager og deler ud af chokoladekage. Så hvorfor ikke glæde venner og familie eller klassekammerater med chokoladerand med kakaoglasur? Lige til at få tænderne til at løbe i vand.

        Pynt eventuelt kagen med friske frugter eller dit ynglingskrymmel og gør den ekstra festlig!

        Opskriften giver cirka 12 stykker.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1282 kJ / 305 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 58 %
        • Fedt: 37 %
        • Energiinformationen er for ét stykke kage.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

        • 100 g. mørk chokolade
        • 100 g. smør
        • 150 g. sukker
        • 3 æg
        • 200 g. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 dl. mælk eller appelsinjuice
      • Trin 3 af 19

        Stil smørret lunt så det bliver blødt til du skal bruge det.

      • Trin 4 af 19

        Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 100 g. mørk chokolade
      • Trin 5 af 19

        Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.

      • Trin 6 af 19

        Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 7 af 19

        Sæt en bagerist i midten af ovnen og tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 8 af 19

        Smør en randform (en rund bageform med hul i midten) med smør, og drys med mel.

        • 2 spsk. smør
        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 9 af 19

        Put smør og sukker i en skål. Pisk med en håndmixer i cirka 5 minutter, til det bliver hvidt og tykt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.

      • Trin 10 af 19

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Pisk dejen sammen. Gentag med alle 3 æg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æg.

        • 3 æg
      • Trin 11 af 19

        Tag skålen med chokolade op af gryden og tør den for vand. Hæld chokoladen i skålen. Brug en dejskraber.

      • Trin 12 af 19

        Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

        • 2 tsk. bagepulver
        • 200 g. hvedemel
      • Trin 13 af 19

        Hold en si over skålen med dej og sigt melblandingen igennem sien. Vend dejen sammen med dejskraberen.

      • Trin 14 af 19

        Hæld mælk eller appelsinjuice i dejen lidt efter lidt. Vend rundt, til dejen er jævn og ensartet.

        • 1 dl. mælk eller appelsinjuice
      • Trin 15 af 19

        Hæld dejen i formen. Brug dejskraberen til at få al dejen med.

      • Trin 16 af 19

        Sæt kagen på bageristen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter.

      • Trin 17 af 19

        Tag kagen ud af ovnen. Tjek om kagen er gennembagt, ved at stikke en lille skarp kniv i midten af kagen. Den er gennembagt, hvis der ikke sidder dej på kniven. Hvis der sidder dej på kniven, skal kagen bage lidt mere. Lad den køle af på en bagerist, når den er færdig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdig.

      • Trin 18 af 19

        Læg et rundt fad eller en tallerken oven på randformen. Hold tallerken og form godt sammen, og vend rundt. Så kommer kagen ud af formen og over på fadet. Stil fadet på bordet, og løft formen af kagen.

      • Trin 19 af 19

        Kakaoglasur: Put flormelis og kakao i en lille skål. Tilsæt meget lidt vand, og rør rundt. Hvis glasuren er for tyk, så tilsæt lidt ekstra vand. Pynt kagen med chokoladeglasuren. Velbekomme! Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.

        • 150 g. flormelis
        • 2 spsk. kakao
        • Ca. 2 spsk. vand
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Alle elsker chokoladekage! Og alle elsker den, der bager og deler ud af chokoladekage. Så hvorfor ikke glæde venner og familie eller klassekammerater med chokoladerand med kakaoglasur? Lige til at få tænderne til at løbe i vand.

        Pynt eventuelt kagen med friske frugter eller dit ynglingskrymmel og gør den ekstra festlig!

        Opskriften giver cirka 12 stykker.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 100 g. mørk chokolade
          • 100 g. smør
          • 150 g. sukker
          • 3 æg
          • 200 g. hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 1 dl. mælk eller appelsinjuice

          Til formen:

          • 2 spsk. smør
          • 1 spsk. hvedemel

          Kakaoglasur:

          • 150 g. flormelis
          • 2 spsk. kakaopulver
          • Ca. 2 spsk. vand

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 2 små skåle
          • 1 glasskål
          • 1 lille gryde
          • 1 dejskraber
          • 1 røreske
          • 1 bagerist
          • 1 mellem skål
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 springform (helst randform, dvs. en form med hul i midten)
          • 1 si
          • 1 gaffel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Stil smørret lunt så det bliver blødt til du skal bruge det.
          4. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          5. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.
          6. Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          7. Sæt en bagerist i midten af ovnen og tænd ovnen på 175 grader.
          8. Smør en randform (en rund bageform med hul i midten) med smør, og drys med mel.
          9. Put smør og sukker i en skål. Pisk med en håndmixer i cirka 5 minutter, til det bliver hvidt og tykt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
          10. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Pisk dejen sammen. Gentag med alle 3 æg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æg.
          11. Tag skålen med chokolade op af gryden og tør den for vand. Hæld chokoladen i skålen. Brug en dejskraber.
          12. Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.
          13. Hold en si over skålen med dej og sigt melblandingen igennem sien. Vend dejen sammen med dejskraberen.
          14. Hæld mælk eller appelsinjuice i dejen lidt efter lidt. Vend rundt, til dejen er jævn og ensartet.
          15. Hæld dejen i formen. Brug dejskraberen til at få al dejen med.
          16. Sæt kagen på bageristen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter.
          17. Tag kagen ud af ovnen. Tjek om kagen er gennembagt, ved at stikke en lille skarp kniv i midten af kagen. Den er gennembagt, hvis der ikke sidder dej på kniven. Hvis der sidder dej på kniven, skal kagen bage lidt mere. Lad den køle af på en bagerist, når den er færdig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdig.
          18. Læg et rundt fad eller en tallerken oven på randformen. Hold tallerken og form godt sammen, og vend rundt. Så kommer kagen ud af formen og over på fadet. Stil fadet på bordet, og løft formen af kagen.
          19. Kakaoglasur: Put flormelis og kakao i en lille skål. Tilsæt meget lidt vand, og rør rundt. Hvis glasuren er for tyk, så tilsæt lidt ekstra vand. Pynt kagen med chokoladeglasuren. Velbekomme! Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.