Chokolademousse
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Skal du lave desserten til jeres næste fest, så kan du godt stoppe din søgen nu. Her er den perfekte afslutning på et festligt måltid - sød og frisk på samme tid, hvad mere kan man ønske sig?
Tip: I stedet for appelsiner, kan du også bruge 100 g. jordbær, brombær eller blåbær. Du skal skylle bærerne, og lad dem dryppe godt af.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1318 kJ / 238 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 40 %
- Fedt: 49 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 appelsin
- 75 g. mørk chokolade
- ¼ l vand
- 1-2 pasteuriserede æggehvider
- ½ tsk. sukker
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- ¼ tsk. stødt kanel
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 sæt måleskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 stor glasskål
- 1 lille gryde
- 2 dejskrabere
- 2 mellem skåle
- 1 håndmixer
- 1 røreske
- 2 glas
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 15
Mål alle ingredienserne af.
- 1 appelsin
- 75 g. mørk chokolade
- ¼ l vand
- 1-2 pasteuriserede æggehvider
- ½ tsk. sukker
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- ¼ tsk. stødt kanel
- Trin 3 af 15
Pil appelsinen, og skær frugtkødet i tern.
- 1 appelsin
- Trin 4 af 15
Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade og smør i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
- 75 g. mørk chokolade
- Trin 5 af 15
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.
- Trin 6 af 15
Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Trin 7 af 15
Lad chokoladen køle af, så den er lillefingervarm.
- Trin 8 af 15
Hæld æggehvider og sukker i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
- 1-2 pasteuriserede æggehvider
- ½ tsk. sukker
- Trin 9 af 15
Pisk æggehviderne og sukker til luftigt skum med en håndmixer.
- Trin 10 af 15
Hæld æggeblommerne og kanel i den smeltede chokolade. Rør rundt.
- ¼ tsk. kanel
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- Trin 11 af 15
Hæld de piskede æggehvider i chokolademassen. Vend meget forsigtigt med en dejskraber.
- Trin 12 af 15
Put appelsinternene i chokolademassen. Gem lidt af dem til pynt. Vend meget forsigtigt.
- Trin 13 af 15
Hæld chokolademoussen i portionsglas. Brug en dejskraber, til at få det hele med. Sæt glassene i køleskabet, og lad chokolademoussen stivne i cirka 1 time.
- Trin 14 af 15
Pynt chokolademoussen med resten af appelsinstykkerne eller andre frugter.
- Trin 15 af 15
Efter en time på køl er chokolademoussen klar til servering.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Skal du lave desserten til jeres næste fest, så kan du godt stoppe din søgen nu. Her er den perfekte afslutning på et festligt måltid - sød og frisk på samme tid, hvad mere kan man ønske sig?
Tip: I stedet for appelsiner, kan du også bruge 100 g. jordbær, brombær eller blåbær. Du skal skylle bærerne, og lad dem dryppe godt af.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 appelsin
- 75 g. mørk chokolade
- ¼ l vand
- 1-2 pasteuriserede æggehvider
- ½ tsk. sukker
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- ¼ tsk. stødt kanel
Køkkenredskaber
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 sæt måleskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 stor glasskål
- 1 lille gryde
- 2 dejskrabere
- 2 mellem skåle
- 1 håndmixer
- 1 røreske
- 2 glas
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Pil appelsinen, og skær frugtkødet i tern.
- Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade og smør i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
- Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.
- Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Lad chokoladen køle af, så den er lillefingervarm.
- Hæld æggehvider og sukker i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
- Pisk æggehviderne og sukker til luftigt skum med en håndmixer.
- Hæld æggeblommerne og kanel i den smeltede chokolade. Rør rundt.
- Hæld de piskede æggehvider i chokolademassen. Vend meget forsigtigt med en dejskraber.
- Put appelsinternene i chokolademassen. Gem lidt af dem til pynt. Vend meget forsigtigt.
- Hæld chokolademoussen i portionsglas. Brug en dejskraber, til at få det hele med. Sæt glassene i køleskabet, og lad chokolademoussen stivne i cirka 1 time.
- Pynt chokolademoussen med resten af appelsinstykkerne eller andre frugter.
- Efter en time på køl er chokolademoussen klar til servering.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Skal du lave desserten til jeres næste fest, så kan du godt stoppe din søgen nu. Her er den perfekte afslutning på et festligt måltid - sød og frisk på samme tid, hvad mere kan man ønske sig?
Tip: I stedet for appelsiner, kan du også bruge 100 g. jordbær, brombær eller blåbær. Du skal skylle bærerne, og lad dem dryppe godt af.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1318 kJ / 238 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 40 %
- Fedt: 49 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 appelsiner
- 150 g. mørk chokolade
- ½ l vand
- 3-4 pasteuriserede æggehvider
- 1 tsk. sukker
- 4 stk. pasteuriserede æggeblommer
- ½ tsk. stødt kanel
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 stor glasskål
- 1 lille gryde
- 2 dejskrabere
- 2 mellem skåle
- 1 håndmixer
- 1 røreske
- 4 glas
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 16
Mål alle ingredienserne af.
- 2 appelsiner
- 150 g. mørk chokolade
- ½ l vand
- 3-4 pasteuriserede æggehvider
- 1 tsk. sukker
- 4 stk. pasteuriserede æggeblommer
- ½ tsk. stødt kanel
- Trin 3 af 16
Pil appelsinerne, og skær frugtkødet i tern.
- 2 appelsiner
- Trin 4 af 16
Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade og smør i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
- 150 g. mørk chokolade
- Trin 5 af 16
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.
- Trin 6 af 16
Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Trin 7 af 16
Lad chokoladen køle af, så den er lillefingervarm.
- Trin 8 af 16
Hæld æggehvider og sukker i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
- 3-4 pasteuriserede æggehvider
- 1 tsk. sukker
- Trin 9 af 16
Pisk æggehviderne og sukker til luftigt skum med en håndmikser.
- Trin 10 af 16
Hæld æggeblommerne og kanel i den smeltede chokolade. Rør rundt.
- ½ tsk. kanel
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- Trin 11 af 16
Hæld de piskede æggehvider i chokolademassen. Vend meget forsigtigt med en dejskraber.
- Trin 12 af 16
Put appelsinternene i chokolademassen. Gem lidt af dem til pynt. Vend meget forsigtigt.
- Trin 13 af 16
Hæld chokolademoussen i portionsglas. Brug en dejskraber, til at få det hele med. Sæt glassene i køleskabet, og lad chokolademoussen stivne i cirka 1 time.
- Trin 14 af 16
Mål alle ingredienserne af.
1 appelsin
75 g. mørk chokolade
¼ l vand
1-2 pasteuriserede æggehvider
½ tsk. sukker
2 pasteuriserede æggeblommer
¼ tsk. stødt kanel
- Trin 15 af 16
Pynt chokolademoussen med resten af appelsinstykkerne eller andre frugter.
- Trin 16 af 16
Efter 1 time på køl er chokolademoussen klar til servering.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Skal du lave desserten til jeres næste fest, så kan du godt stoppe din søgen nu. Her er den perfekte afslutning på et festligt måltid - sød og frisk på samme tid, hvad mere kan man ønske sig?
Tip: I stedet for appelsiner, kan du også bruge 100 g. jordbær, brombær eller blåbær. Du skal skylle bærerne, og lad dem dryppe godt af.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 appelsiner
- 150 g. mørk chokolade
- ½ l vand
- 3-4 pasteuriserede æggehvider
- 1 tsk. sukker
- 4 stk. pasteuriserede æggeblommer
- ½ tsk. stødt kanel
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 stor glasskål
- 1 lille gryde
- 2 dejskrabere
- 2 mellem skåle
- 1 håndmixer
- 1 røreske
- 4 glas
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Pil appelsinerne, og skær frugtkødet i tern.
- Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade og smør i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
- Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.
- Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Lad chokoladen køle af, så den er lillefingervarm.
- Hæld æggehvider og sukker i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
- Pisk æggehviderne og sukker til luftigt skum med en håndmikser.
- Hæld æggeblommerne og kanel i den smeltede chokolade. Rør rundt.
- Hæld de piskede æggehvider i chokolademassen. Vend meget forsigtigt med en dejskraber.
- Put appelsinternene i chokolademassen. Gem lidt af dem til pynt. Vend meget forsigtigt.
- Hæld chokolademoussen i portionsglas. Brug en dejskraber, til at få det hele med. Sæt glassene i køleskabet, og lad chokolademoussen stivne i cirka 1 time.
- Mål alle ingredienserne af.
- Pynt chokolademoussen med resten af appelsinstykkerne eller andre frugter.
- Efter 1 time på køl er chokolademoussen klar til servering.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Skal du lave desserten til jeres næste fest, så kan du godt stoppe din søgen nu. Her er den perfekte afslutning på et festligt måltid - sød og frisk på samme tid, hvad mere kan man ønske sig?
Tip: I stedet for appelsiner, kan du også bruge 100 g. jordbær, brombær eller blåbær. Du skal skylle bærerne, og lad dem dryppe godt af.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1318 kJ / 238 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 40 %
- Fedt: 49 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 appelsiner
- 225 g. mørk chokolade
- ¾ l vand
- 5-6 pasteuriserede æggehvider
- 1 ½ tsk. sukker
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk. stødt kanel
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 sæt måleskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 stor glasskål
- 1 lille gryde
- 2 dejskrabere
- 2 mellem skåle
- 1 håndmixer
- 1 røreske
- 6 glas
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 15
Mål alle ingredienserne af.
- 3 appelsiner
- 225 g. mørk chokolade
- ¾ l vand
- 5-6 pasteuriserede æggehvider
- 1 ½ tsk. sukker
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk. stødt kanel
- Trin 3 af 15
Pil appelsinerne, og skær frugtkødet i tern.
- 3 appelsiner
- Trin 4 af 15
Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade og smør i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
- 225 g. mørk chokolade
- Trin 5 af 15
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.
- Trin 6 af 15
Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Trin 7 af 15
Lad chokoladen køle af, så den er lillefingervarm.
- Trin 8 af 15
Hæld æggehvider og sukker i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
- 5-6 pasteuriserede æggehvider
- 1 ½ tsk. sukker
- Trin 9 af 15
Pisk æggehviderne og sukker til luftigt skum med en håndmixer.
- Trin 10 af 15
Hæld æggeblommerne og kanel i den smeltede chokolade. Rør rundt.
- 1 tsk. kanel
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- Trin 11 af 15
Put de piskede æggehvider i chokolademassen. Vend meget forsigtigt med en dejskraber.
- Trin 12 af 15
Hæld appelsinstykkerne i chokolademassen. Gem lidt af dem til pynt. Vend meget forsigtigt.
- Trin 13 af 15
Hæld chokolademoussen i portionsglas. Brug en dejskraber, til at få det hele med. Sæt glassene i køleskabet, og lad chokolademoussen stivne i cirka 1 time.
- Trin 14 af 15
Pynt chokolademoussen med resten af appelsinstykkerne eller andre frugter.
- Trin 15 af 15
Efter en time på køl er chokolademoussen klar til servering.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Skal du lave desserten til jeres næste fest, så kan du godt stoppe din søgen nu. Her er den perfekte afslutning på et festligt måltid - sød og frisk på samme tid, hvad mere kan man ønske sig?
Tip: I stedet for appelsiner, kan du også bruge 100 g. jordbær, brombær eller blåbær. Du skal skylle bærerne, og lad dem dryppe godt af.
Du skal bruge
Ingredienser
- 3 appelsiner
- 225 g. mørk chokolade
- ¾ l vand
- 5-6 pasteuriserede æggehvider
- 1 ½ tsk. sukker
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk. stødt kanel
Køkkenredskaber
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 sæt måleskeer
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 stor glasskål
- 1 lille gryde
- 2 dejskrabere
- 2 mellem skåle
- 1 håndmixer
- 1 røreske
- 6 glas
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Pil appelsinerne, og skær frugtkødet i tern.
- Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade og smør i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
- Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.
- Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Lad chokoladen køle af, så den er lillefingervarm.
- Hæld æggehvider og sukker i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
- Pisk æggehviderne og sukker til luftigt skum med en håndmixer.
- Hæld æggeblommerne og kanel i den smeltede chokolade. Rør rundt.
- Put de piskede æggehvider i chokolademassen. Vend meget forsigtigt med en dejskraber.
- Hæld appelsinstykkerne i chokolademassen. Gem lidt af dem til pynt. Vend meget forsigtigt.
- Hæld chokolademoussen i portionsglas. Brug en dejskraber, til at få det hele med. Sæt glassene i køleskabet, og lad chokolademoussen stivne i cirka 1 time.
- Pynt chokolademoussen med resten af appelsinstykkerne eller andre frugter.
- Efter en time på køl er chokolademoussen klar til servering.
-