Chokolademousse

Chokolademousse

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Skal du lave desserten til jeres næste fest, så kan du godt stoppe din søgen nu. Her er den perfekte afslutning på et festligt måltid - sød og frisk på samme tid, hvad mere kan man ønske sig? 

        Tip: I stedet for appelsiner, kan du også bruge 100 g. jordbær, brombær eller blåbær. Du skal skylle bærerne, og lad dem dryppe godt af.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1318 kJ / 238 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 40 %
        • Fedt: 49 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 appelsin
        • 75 g. mørk chokolade
        • ¼ l vand
        • 1-2 pasteuriserede æggehvider
        • ½ tsk. sukker
        • 2 pasteuriserede æggeblommer
        • ¼ tsk. stødt kanel
      • Trin 3 af 15

        Pil appelsinen, og skær frugtkødet i tern.

        • 1 appelsin

         

      • Trin 4 af 15

        Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade og smør i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 75 g. mørk chokolade

         

      • Trin 5 af 15

        Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.

      • Trin 6 af 15

        Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 7 af 15

        Lad chokoladen køle af, så den er lillefingervarm.

      • Trin 8 af 15

        Hæld æggehvider og sukker i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.

        • 1-2 pasteuriserede æggehvider
        • ½ tsk. sukker

         

      • Trin 9 af 15

        Pisk æggehviderne og sukker til luftigt skum med en håndmixer.

      • Trin 10 af 15

        Hæld æggeblommerne og kanel i den smeltede chokolade. Rør rundt.

        • ¼ tsk. kanel
        • 2 pasteuriserede æggeblommer

         

      • Trin 11 af 15

        Hæld de piskede æggehvider i chokolademassen. Vend meget forsigtigt med en dejskraber.

      • Trin 12 af 15

        Put appelsinternene i chokolademassen. Gem lidt af dem til pynt. Vend meget forsigtigt.

      • Trin 13 af 15

        Hæld chokolademoussen i portionsglas. Brug en dejskraber, til at få det hele med. Sæt glassene i køleskabet, og lad chokolademoussen stivne i cirka 1 time.

      • Trin 14 af 15

        Pynt chokolademoussen med resten af appelsinstykkerne eller andre frugter.

      • Trin 15 af 15

        Efter en time på køl er chokolademoussen klar til servering.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Skal du lave desserten til jeres næste fest, så kan du godt stoppe din søgen nu. Her er den perfekte afslutning på et festligt måltid - sød og frisk på samme tid, hvad mere kan man ønske sig? 

        Tip: I stedet for appelsiner, kan du også bruge 100 g. jordbær, brombær eller blåbær. Du skal skylle bærerne, og lad dem dryppe godt af.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 appelsin
          • 75 g. mørk chokolade
          • ¼ l vand
          • 1-2 pasteuriserede æggehvider
          • ½ tsk. sukker
          • 2 pasteuriserede æggeblommer
          • ¼ tsk. stødt kanel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 stor glasskål
          • 1 lille gryde
          • 2 dejskrabere
          • 2 mellem skåle
          • 1 håndmixer
          • 1 røreske
          • 2 glas

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Pil appelsinen, og skær frugtkødet i tern.
          4. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade og smør i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          5. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.
          6. Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          7. Lad chokoladen køle af, så den er lillefingervarm.
          8. Hæld æggehvider og sukker i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
          9. Pisk æggehviderne og sukker til luftigt skum med en håndmixer.
          10. Hæld æggeblommerne og kanel i den smeltede chokolade. Rør rundt.
          11. Hæld de piskede æggehvider i chokolademassen. Vend meget forsigtigt med en dejskraber.
          12. Put appelsinternene i chokolademassen. Gem lidt af dem til pynt. Vend meget forsigtigt.
          13. Hæld chokolademoussen i portionsglas. Brug en dejskraber, til at få det hele med. Sæt glassene i køleskabet, og lad chokolademoussen stivne i cirka 1 time.
          14. Pynt chokolademoussen med resten af appelsinstykkerne eller andre frugter.
          15. Efter en time på køl er chokolademoussen klar til servering.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Skal du lave desserten til jeres næste fest, så kan du godt stoppe din søgen nu. Her er den perfekte afslutning på et festligt måltid - sød og frisk på samme tid, hvad mere kan man ønske sig? 

            Tip: I stedet for appelsiner, kan du også bruge 100 g. jordbær, brombær eller blåbær. Du skal skylle bærerne, og lad dem dryppe godt af.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1318 kJ / 238 kcal
            • Protein: 11 %
            • Kulhydrat: 40 %
            • Fedt: 49 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 16

            Mål alle ingredienserne af.

            • 2 appelsiner
            • 150 g. mørk chokolade
            • ½ l vand
            • 3-4 pasteuriserede æggehvider
            • 1 tsk. sukker
            • 4 stk. pasteuriserede æggeblommer
            • ½ tsk. stødt kanel
          • Trin 3 af 16

            Pil appelsinerne, og skær frugtkødet i tern.

            • 2 appelsiner

             

          • Trin 4 af 16

            Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade og smør i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

            • 150 g. mørk chokolade

             

          • Trin 5 af 16

            Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.

          • Trin 6 af 16

            Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

          • Trin 7 af 16

            Lad chokoladen køle af, så den er lillefingervarm.

          • Trin 8 af 16

            Hæld æggehvider og sukker i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.

            • 3-4 pasteuriserede æggehvider
            • 1 tsk. sukker

             

          • Trin 9 af 16

            Pisk æggehviderne og sukker til luftigt skum med en håndmikser.

          • Trin 10 af 16

            Hæld æggeblommerne og kanel i den smeltede chokolade. Rør rundt.

            • ½ tsk. kanel
            • 4 pasteuriserede æggeblommer

             

          • Trin 11 af 16

            Hæld de piskede æggehvider i chokolademassen. Vend meget forsigtigt med en dejskraber.

          • Trin 12 af 16

            Put appelsinternene i chokolademassen. Gem lidt af dem til pynt. Vend meget forsigtigt.

          • Trin 13 af 16

            Hæld chokolademoussen i portionsglas. Brug en dejskraber, til at få det hele med. Sæt glassene i køleskabet, og lad chokolademoussen stivne i cirka 1 time.

          • Trin 14 af 16

            Mål alle ingredienserne af.

            1 appelsin

            75 g. mørk chokolade

            ¼ l vand

            1-2 pasteuriserede æggehvider

            ½ tsk. sukker

            2 pasteuriserede æggeblommer

            ¼ tsk. stødt kanel

          • Trin 15 af 16

            Pynt chokolademoussen med resten af appelsinstykkerne eller andre frugter.

          • Trin 16 af 16

            Efter 1 time på køl er chokolademoussen klar til servering.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Skal du lave desserten til jeres næste fest, så kan du godt stoppe din søgen nu. Her er den perfekte afslutning på et festligt måltid - sød og frisk på samme tid, hvad mere kan man ønske sig? 

            Tip: I stedet for appelsiner, kan du også bruge 100 g. jordbær, brombær eller blåbær. Du skal skylle bærerne, og lad dem dryppe godt af.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 appelsiner
              • 150 g. mørk chokolade
              • ½ l vand
              • 3-4 pasteuriserede æggehvider
              • 1 tsk. sukker
              • 4 stk. pasteuriserede æggeblommer
              • ½ tsk. stødt kanel

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 stor glasskål
              • 1 lille gryde
              • 2 dejskrabere
              • 2 mellem skåle
              • 1 håndmixer
              • 1 røreske
              • 4 glas

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Pil appelsinerne, og skær frugtkødet i tern.
              4. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade og smør i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
              5. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.
              6. Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
              7. Lad chokoladen køle af, så den er lillefingervarm.
              8. Hæld æggehvider og sukker i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
              9. Pisk æggehviderne og sukker til luftigt skum med en håndmikser.
              10. Hæld æggeblommerne og kanel i den smeltede chokolade. Rør rundt.
              11. Hæld de piskede æggehvider i chokolademassen. Vend meget forsigtigt med en dejskraber.
              12. Put appelsinternene i chokolademassen. Gem lidt af dem til pynt. Vend meget forsigtigt.
              13. Hæld chokolademoussen i portionsglas. Brug en dejskraber, til at få det hele med. Sæt glassene i køleskabet, og lad chokolademoussen stivne i cirka 1 time.
              14. Mål alle ingredienserne af.
              15. Pynt chokolademoussen med resten af appelsinstykkerne eller andre frugter.
              16. Efter 1 time på køl er chokolademoussen klar til servering.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Skal du lave desserten til jeres næste fest, så kan du godt stoppe din søgen nu. Her er den perfekte afslutning på et festligt måltid - sød og frisk på samme tid, hvad mere kan man ønske sig? 

                Tip: I stedet for appelsiner, kan du også bruge 100 g. jordbær, brombær eller blåbær. Du skal skylle bærerne, og lad dem dryppe godt af.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1318 kJ / 238 kcal
                • Protein: 11 %
                • Kulhydrat: 40 %
                • Fedt: 49 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 15

                Mål alle ingredienserne af.

                • 3 appelsiner
                • 225 g. mørk chokolade
                • ¾ l vand
                • 5-6 pasteuriserede æggehvider
                • 1 ½ tsk. sukker
                • 6 pasteuriserede æggeblommer
                • 1 tsk. stødt kanel
              • Trin 3 af 15

                Pil appelsinerne, og skær frugtkødet i tern.

                • 3 appelsiner

                 

              • Trin 4 af 15

                Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade og smør i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

                • 225 g. mørk chokolade

                 

              • Trin 5 af 15

                Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.

              • Trin 6 af 15

                Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

              • Trin 7 af 15

                Lad chokoladen køle af, så den er lillefingervarm.

              • Trin 8 af 15

                Hæld æggehvider og sukker i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.

                • 5-6 pasteuriserede æggehvider
                • 1 ½ tsk. sukker

                 

              • Trin 9 af 15

                Pisk æggehviderne og sukker til luftigt skum med en håndmixer.

              • Trin 10 af 15

                Hæld æggeblommerne og kanel i den smeltede chokolade. Rør rundt.

                • 1 tsk. kanel
                • 6 pasteuriserede æggeblommer

                 

              • Trin 11 af 15

                Put de piskede æggehvider i chokolademassen. Vend meget forsigtigt med en dejskraber.

              • Trin 12 af 15

                Hæld appelsinstykkerne i chokolademassen. Gem lidt af dem til pynt. Vend meget forsigtigt.

              • Trin 13 af 15

                Hæld chokolademoussen i portionsglas. Brug en dejskraber, til at få det hele med. Sæt glassene i køleskabet, og lad chokolademoussen stivne i cirka 1 time.

              • Trin 14 af 15

                Pynt chokolademoussen med resten af appelsinstykkerne eller andre frugter.

              • Trin 15 af 15

                Efter en time på køl er chokolademoussen klar til servering.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Skal du lave desserten til jeres næste fest, så kan du godt stoppe din søgen nu. Her er den perfekte afslutning på et festligt måltid - sød og frisk på samme tid, hvad mere kan man ønske sig? 

                Tip: I stedet for appelsiner, kan du også bruge 100 g. jordbær, brombær eller blåbær. Du skal skylle bærerne, og lad dem dryppe godt af.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 appelsiner
                  • 225 g. mørk chokolade
                  • ¾ l vand
                  • 5-6 pasteuriserede æggehvider
                  • 1 ½ tsk. sukker
                  • 6 pasteuriserede æggeblommer
                  • 1 tsk. stødt kanel

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 målebæger
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor glasskål
                  • 1 lille gryde
                  • 2 dejskrabere
                  • 2 mellem skåle
                  • 1 håndmixer
                  • 1 røreske
                  • 6 glas

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Pil appelsinerne, og skær frugtkødet i tern.
                  4. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade og smør i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
                  5. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.
                  6. Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
                  7. Lad chokoladen køle af, så den er lillefingervarm.
                  8. Hæld æggehvider og sukker i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker æggehvider.
                  9. Pisk æggehviderne og sukker til luftigt skum med en håndmixer.
                  10. Hæld æggeblommerne og kanel i den smeltede chokolade. Rør rundt.
                  11. Put de piskede æggehvider i chokolademassen. Vend meget forsigtigt med en dejskraber.
                  12. Hæld appelsinstykkerne i chokolademassen. Gem lidt af dem til pynt. Vend meget forsigtigt.
                  13. Hæld chokolademoussen i portionsglas. Brug en dejskraber, til at få det hele med. Sæt glassene i køleskabet, og lad chokolademoussen stivne i cirka 1 time.
                  14. Pynt chokolademoussen med resten af appelsinstykkerne eller andre frugter.
                  15. Efter en time på køl er chokolademoussen klar til servering.