- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Mousse og fromage>
- Chokolademousse med appelsin
Chokolademousse med appelsin
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Skal du lave desserten til jeres næste fest, så kan du godt stoppe din søgen nu. Her er den perfekte afslutning på et festligt måltid - sød og frisk på samme tid, hvad mere kan man ønske sig end denne chokolademousse?
Tip: I stedet for appelsiner, kan du også bruge 100 g. jordbær, brombær eller blåbær. Du skal skylle bærerne, og lad dem dryppe godt af.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chokolademousse med appelsin
Ingredienser
2 appelsiner
3 appelsiner
1 appelsin
150 g. mørk chokolade
225 g. mørk chokolade
75 g. mørk chokolade
3-4 pasteuriserede æggehvider
5-6 pasteuriserede æggehvider
1-2 pasteuriserede æggehvider
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
4 stk. pasteuriserede æggeblommer
6 pasteuriserede æggeblommer
2 pasteuriserede æggeblommer
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kanel
¼ tsk. stødt kanel
Appelsin
Mørk chokolade
Æggehvider (pasteuriserede)
Sukker
Æggeblommer (pasteuriserede)
Kanel (stødt)
Køkkenredskaber: til chokolademousse med appelsin
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 køkkenvægt
1 stor glasskål
1 lille gryde
1 teske
2 dejskrabere
2 mellem skåle
1 elpisker
4 glas
6 glas
2 glas
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Køkkenvægt
Glasskål
Lille gryde
Teske
Dejskraber
Mellem røreskål
Håndmixer
Glas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skær appelsin:
3.
Smelt chokoladen:
4.
Bræk chokoladen i stykker. Kom chokoladen i en stor glasskål. Se videoen.
5.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen med chokolade oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger.
6.
Hold øje med chokoladen mens de smelter. Rør rundt i den med en dejskraber, indtil alt chokoladen er smeltet.
7.
Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
8.
Lad chokoladen køle af, til den er lillefingervarm.
Chokolademousse:
9.
Hæld æggehvider og sukker i en skål. Se videoen.
10.
Pisk æggehviderne og sukker til luftigt skum med en elpisker.
11.
12.
13.
14.
Hæld chokolademoussen i portionsglas. Brug en dejskraber, til at få det hele med.
15.
Pynt chokolademoussen med resten af appelsinstykkerne eller andre frugter.
16.
Sæt glassene i køleskabet, og lad chokolademoussen stivne i cirka 1 time. Efter 1 time på køl er chokolademoussen klar til servering.
Efter en time på køl er chokolademoussen klar til servering.
Efter en time på køl er chokolademoussen klar til servering.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1301 kJ / 311 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 8 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer