Chokoladekage med sorte bønner

Chokoladekage med sorte bønner

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Det her er uden at lyve verdens bedste, allermest lækre, saftige chokoladekage. Du tror måske det er løgn, men det ER den bedste chokoladekage, du nogensinde kommer til at smage!

        Opskriften giver cirka 12 stykker kage.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1259 kJ / 301 kcal
        • Protein: 7 %
        • Kulhydrat: 46 %
        • Fedt: 47 %
        • Heraf mættet fedt: 9,6 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        • 200 g. mælkechokolade 
        • Ca. 240 g. sorte bønner (1 brik/dåse) 
        • 120 g. smør 
        • 240 g. sukker 
        • 1 dl. kakaopulver 
        • 1 tsk. salt 
        • 1 tsk. bagepulver 
        • ½ tsk. natron 
        • 1 stang vanilje
        • 3 æg 
        • 1 spsk. smør
      • Trin 3 af 15

        Smelt chokolade over vandbad: Bræk chokoladen i stykker og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen med chokolade ned i gryden med vand. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 200 g. mælkechokolade 
      • Trin 4 af 15

        Tag skålen op af vandet med grydelapper og hæld chokoladen over i en stor skål.

      • Trin 5 af 15

        Åbn dåsen eller brikken med sorte bønner. Hæld det hele ned i et dørslag i vasken. Skyl de sorte bønner med koldt vand og lad vandet dryppe fra.

        • Ca. 240 g. sorte bønner (1 brik/dåse) 
      • Trin 6 af 15

        Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

      • Trin 7 af 15

        Kom sorte bønner, smør og sukker i skålen med chokoladen. Blend det hele med en stavblender, til der ikke er nogen klumper.

        • 120 g. smør 
        • 240 g. sukker 

         

      • Trin 8 af 15

        Bland kakaopulver, salt, bagepulver og natron sammen i en anden skål.

        • 1 dl. kakaopulver 
        • 1 tsk. salt 
        • 1 tsk. bagepulver 
        • ½ tsk. natron 
      • Trin 9 af 15

        Sigt kakaopulver, salt, bagepulver og natron i chokolade-blandingen. Brug eventuelt en ske til at få alle de tørre ingredienser ned i dejen. Vend det hele godt sammen med en dejskraber.

      • Trin 10 af 15

        Halvér vaniljestangen på langs, så du kan se kornene indeni. Skrab kornene ud af vaniljestangen med en lille ske. Klik på videoen og se, hvordan du skraber kornene ud af en vaniljestang. Kom vaniljekornene i dejen og rør det godt rundt.

        • 1 stang vanilje

         

      • Trin 11 af 15

        Slå æggene ud i en kop et ad gangen og hæld dem op i skålen. Rør dejen godt sammen til en ensartet masse.

        • 3 æg 

         

      • Trin 12 af 15

        Smør et ildfast fad med smør. Klik på videoen og se, hvordan du smøre et fad til en kage. Hæld dejen over i formen.

        • 1 spsk. smør

         

      • Trin 13 af 15

        Kom kagen i ovnen og bag den i cirka 30 minutter. Hóld øje med kagen, da den hurtigt kan få for meget farve og blive sort.

      • Trin 14 af 15

        Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer om kagen er bagt.

      • Trin 15 af 15

        Lad kagen køle lidt af, før du serverer den.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det her er uden at lyve verdens bedste, allermest lækre, saftige chokoladekage. Du tror måske det er løgn, men det ER den bedste chokoladekage, du nogensinde kommer til at smage!

        Opskriften giver cirka 12 stykker kage.

        Du skal bruge

          Ingredienser 

          • 200 g. mælkechokolade 
          • Ca. 240 g. sorte bønner (1 brik/dåse) 
          • 120 g. smør 
          • 240 g. sukker 
          • 1 dl. kakaopulver 
          • 1 tsk. salt 
          • 1 tsk. bagepulver 
          • ½ tsk. natron 
          • 1 stang vanilje
          • 3 æg 
          • 1 spsk. smør

           

          Køkkenredskaber 

          • 1 køkkenvægt 
          • 1 decilitermål 
          • 1 teske 
          • 1 spiseske 
          • 2 sigter
          • 1 stavblender
          • 1 stor skål 
          • 1 glasskål 
          • 1 lille gryde 
          • 1 dejskraber 
          • 1 skærebræt 
          • 1 lille skarp kniv 
          • 1 kop 
          • 1 ildfast fad
          • 1 kødnål 

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Smelt chokolade over vandbad: Bræk chokoladen i stykker og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen med chokolade ned i gryden med vand. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          4. Tag skålen op af vandet med grydelapper og hæld chokoladen over i en stor skål.
          5. Åbn dåsen eller brikken med sorte bønner. Hæld det hele ned i et dørslag i vasken. Skyl de sorte bønner med koldt vand og lad vandet dryppe fra.
          6. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
          7. Kom sorte bønner, smør og sukker i skålen med chokoladen. Blend det hele med en stavblender, til der ikke er nogen klumper.
          8. Bland kakaopulver, salt, bagepulver og natron sammen i en anden skål.
          9. Sigt kakaopulver, salt, bagepulver og natron i chokolade-blandingen. Brug eventuelt en ske til at få alle de tørre ingredienser ned i dejen. Vend det hele godt sammen med en dejskraber.
          10. Halvér vaniljestangen på langs, så du kan se kornene indeni. Skrab kornene ud af vaniljestangen med en lille ske. Klik på videoen og se, hvordan du skraber kornene ud af en vaniljestang. Kom vaniljekornene i dejen og rør det godt rundt.
          11. Slå æggene ud i en kop et ad gangen og hæld dem op i skålen. Rør dejen godt sammen til en ensartet masse.
          12. Smør et ildfast fad med smør. Klik på videoen og se, hvordan du smøre et fad til en kage. Hæld dejen over i formen.
          13. Kom kagen i ovnen og bag den i cirka 30 minutter. Hóld øje med kagen, da den hurtigt kan få for meget farve og blive sort.
          14. Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer om kagen er bagt.
          15. Lad kagen køle lidt af, før du serverer den.