Chokoladebrownie

Chokoladebrownie

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Får chokolade også dine tænder til at løbe i vand? Så har du her en garanti imod at blive tør i munden. Stil din trang til chokolade med disse smækre brownies, men pas på, de kan være yderst vanedannende.

        Opskriften giver cirka 12 brownies.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1120 kJ / 267 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 37 %
        • Fedt: 58 %
        • Energiinformationen er for ét stykke kage.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        • 150 g. mørk chokolade
        • 150 g. smør
        • 3 æg
        • 1 ½ tsk. vaniljesukker
        • 100 g. brun farin
        • 100 g. hvedemel
        • 75 g. valnødder eller hasselnødder
        • 3 spsk. flormelis til drys
      • Trin 3 af 14

        Kom bagepapir i et ovnfast fad på cirka 15 x 25 centimeter, og tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 4 af 14

        Bræk eller skær chokoladen i stykker. Kom chokolade og smør i en stor glasskål.

        • 150 g. mørk chokolade
        • 150 g. smør
      • Trin 5 af 14

        Lav et vandbad - se videoen: Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil glasskålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Rør undervejs i chokolade-smørblandingen med en dejskraber. Klik på videoen og se, hvordan du laver vandbad.

      • Trin 6 af 14

        Når chokolade-smørblandingen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden med en grydelap. Lad chokolade-smørblandingen køle af.

      • Trin 7 af 14

        Slå et æg ud i en kop. Kom det op en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • 3 æg
      • Trin 8 af 14

        Kom brun farin, og vaniljesukker i skålen med æggene. Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen med en håndmixer. Du skal piske i cirka 2 minutter.

        • 100 g. brun farin
        • 1 ½ tsk. vaniljesukker

         

      • Trin 9 af 14

        Hæld din afkølede chokolade-blanding i ægge-sukker-blandingen i en tynd stråle, mens du pisker med en håndmixer.

        • 3 æg

         

      • Trin 10 af 14

        Sigt melet ned i skålen. Vend det rundt i dejen med en dejskraber. Klik på videoen og se, hvordan du vender mel i dejen.

        • 100 g. hvedemel
      • Trin 11 af 14

        Hvis du har lyst til nødder i din kage, så hak nødderne groft. Vend dem forsigtigt rundt i brownie-dejen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

        • 75 g. valnødder eller hasselnødder
      • Trin 12 af 14

        Fordel brownie-dejen i et jævnt lag i fadet. Brug en dejskraber, til at få det hele med.

      • Trin 13 af 14

        Sæt kagen i midten af ovnen, og bag i 20-25 minutter. Når kagen begynder at se mat ud på overfladen, er den færdig.

      • Trin 14 af 14

        Lad kagen køle lidt af. Drys med flormelis, og skær den ud i firkantede brownies.

        • 3 spsk. flormelis til drys

         

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Får chokolade også dine tænder til at løbe i vand? Så har du her en garanti imod at blive tør i munden. Stil din trang til chokolade med disse smækre brownies, men pas på, de kan være yderst vanedannende.

        Opskriften giver cirka 12 brownies.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 150 g. mørk chokolade
          • 150 g. smør
          • 3 æg
          • 1 ½ tsk. vaniljesukker
          • 100 g. brun farin
          • 100 g. hvedemel
          • 75 g. valnødder eller hasselnødder
          • 3 spsk. flormelis til drys

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 lille gryde
          • 1 stor glasskål
          • 1 ovnfast fad
          • Bagepapir
          • 1 mellemstor skål
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 dejskraber
          • 1 brødkniv
          • 1 skærebræt
          • 1 kødnål
          • 1 si

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom bagepapir i et ovnfast fad på cirka 15 x 25 centimeter, og tænd ovnen på 175 grader.
          4. Bræk eller skær chokoladen i stykker. Kom chokolade og smør i en stor glasskål.
          5. Lav et vandbad - se videoen: Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil glasskålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Rør undervejs i chokolade-smørblandingen med en dejskraber. Klik på videoen og se, hvordan du laver vandbad.
          6. Når chokolade-smørblandingen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden med en grydelap. Lad chokolade-smørblandingen køle af.
          7. Slå et æg ud i en kop. Kom det op en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          8. Kom brun farin, og vaniljesukker i skålen med æggene. Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen med en håndmixer. Du skal piske i cirka 2 minutter.
          9. Hæld din afkølede chokolade-blanding i ægge-sukker-blandingen i en tynd stråle, mens du pisker med en håndmixer.
          10. Sigt melet ned i skålen. Vend det rundt i dejen med en dejskraber. Klik på videoen og se, hvordan du vender mel i dejen.
          11. Hvis du har lyst til nødder i din kage, så hak nødderne groft. Vend dem forsigtigt rundt i brownie-dejen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
          12. Fordel brownie-dejen i et jævnt lag i fadet. Brug en dejskraber, til at få det hele med.
          13. Sæt kagen i midten af ovnen, og bag i 20-25 minutter. Når kagen begynder at se mat ud på overfladen, er den færdig.
          14. Lad kagen køle lidt af. Drys med flormelis, og skær den ud i firkantede brownies.