Chokoladebrownie

Chokoladebrownie

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Får chokolade også dine tænder til at løbe i vand? Så har du her en garanti imod at blive tør i munden. Stil din trang til chokolade med disse smækre brownies, men pas på, de kan være yderst vanedannende.

        Opskriften giver cirka 12 brownies.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1120 kJ / 267 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 37 %
        • Fedt: 58 %
        • Energiinformationen er for ét stykke kage.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienser af.

        • 150 g. mørk chokolade
        • 150 g. smør
        • 100 g. brun farin
        • 100 g. hvedemel
        • ½ vaniljestang
        • 3 æg
        • 75 g. valnødder eller hasselnødder
        • 3 spsk. flormelis til drys
      • Trin 3 af 15

        Kom bagepapir i et ovnfast fad på cirka 15 x 25 centimeter, og tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 4 af 15

        Smelt chokolade og smør over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade og smør i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 150 g. mørk chokolade
        • 150 g. smør
      • Trin 5 af 15

        Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.

      • Trin 6 af 15

        Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 7 af 15

        Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør dem i chokoladeblandingen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du får vaniljekornene ud af en vaniljestang.

        • ½ vaniljestang

         

      • Trin 8 af 15

        Rør brun farin og hvedemel i skålen med chokoladeblandingen.

        • 100 g. brun farin
        • 100 g. hvedemel

         

      • Trin 9 af 15

        Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med en gaffel. Rør dem herefter i chokoladeblandingen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du slår æg ud.

        • 3 æg

         

      • Trin 10 af 15

        Hak nødderne groft med en brødkniv, og rør dem i dejen med en dejskraber. Bland det hele godt sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.

        • 75 g. valnødder eller hasselnødder

         

      • Trin 11 af 15

        Kom chokoladeblandingen i det ovnfaste fad i et jævnt lag. Brug en dejskraber, til at få det hele med.

      • Trin 12 af 15

        Sæt kagen i midten af ovnen, og bag i cirka 35 minutter.

      • Trin 13 af 15

        Stik en kødnål eller en lille kniv i kagen. Hvis der er rå dej på nålen eller kniven, skal kagen bage lidt længere tid. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.

      • Trin 14 af 15

        Lad kagen køle lidt af. Skær den ud i firkanter til brownies.

         

         

      • Trin 15 af 15

        Drys flormelis igennem en si hen over kagerne. Klar til servering og velbekomme!

        • 3 spsk. flormelis

         

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Får chokolade også dine tænder til at løbe i vand? Så har du her en garanti imod at blive tør i munden. Stil din trang til chokolade med disse smækre brownies, men pas på, de kan være yderst vanedannende.

        Opskriften giver cirka 12 brownies.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 150 g. mørk chokolade
          • 150 g. smør
          • ½ vaniljestang
          • 100 g. brun farin
          • 100 g. hvedemel
          • 3 æg
          • 75 g. valnødder eller hasselnødder
          • 3 spsk. flormelis til drys

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 ovnfast fad
          • Bagepapir
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 lille gryde
          • 1 stor glasskål
          • 1 dejskraber
          • 1 røreske
          • 1 brødkniv
          • 1 lille skål
          • 1 kødnål
          • 1 gaffel
          • 1 si

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienser af.
          3. Kom bagepapir i et ovnfast fad på cirka 15 x 25 centimeter, og tænd ovnen på 175 grader.
          4. Smelt chokolade og smør over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade og smør i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          5. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.
          6. Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          7. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør dem i chokoladeblandingen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du får vaniljekornene ud af en vaniljestang.
          8. Rør brun farin og hvedemel i skålen med chokoladeblandingen.
          9. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med en gaffel. Rør dem herefter i chokoladeblandingen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du slår æg ud.
          10. Hak nødderne groft med en brødkniv, og rør dem i dejen med en dejskraber. Bland det hele godt sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
          11. Kom chokoladeblandingen i det ovnfaste fad i et jævnt lag. Brug en dejskraber, til at få det hele med.
          12. Sæt kagen i midten af ovnen, og bag i cirka 35 minutter.
          13. Stik en kødnål eller en lille kniv i kagen. Hvis der er rå dej på nålen eller kniven, skal kagen bage lidt længere tid. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
          14. Lad kagen køle lidt af. Skær den ud i firkanter til brownies.
          15. Drys flormelis igennem en si hen over kagerne. Klar til servering og velbekomme!