Chokoladebrownie
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Får chokolade også dine tænder til at løbe i vand? Så har du her en garanti imod at blive tør i munden. Stil din trang til chokolade med disse smækre brownies, men pas på, de kan være yderst vanedannende.
Opskriften giver cirka 12 brownies.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 1120 kJ / 267 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 58 %
- Energiinformationen er for ét stykke kage.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 150 g. mørk chokolade
- 150 g. smør
- 3 æg
- 1 ½ tsk vaniljesukker
- 100 g. brun farin
- 100 g. hvedemel
- 75 g. valnødder eller hasselnødder
- 3 spsk. flormelis til drys
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 lille gryde
- 1 stor glasskål
- 1 ovnfast fad
- Bagepapir
- 1 mellemstor skål
- 1 håndmixer
- 1 kop
- 1 dejskraber
- 1 brødkniv
- 1 skærebræt
- 1 kødnål
- 1 si
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
- 150 g. mørk chokolade
- 150 g. smør
- 3 æg
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- 100 g. brun farin
- 100 g. hvedemel
- 75 g. valnødder eller hasselnødder
- 3 spsk. flormelis til drys
- Trin 3 af 14
Kom bagepapir i et ovnfast fad på cirka 15 x 25 centimeter, og tænd ovnen på 175 grader.
- Trin 4 af 14
Bræk eller skær chokoladen i stykker. Kom chokolade og smør i en stor glasskål.
- 150 g. mørk chokolade
- 150 g. smør
- Trin 5 af 14
Lav et vandbad - se videoen: Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil glasskålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Rør undervejs i chokolade-smørblandingen med en dejskraber. Klik på videoen og se, hvordan du laver vandbad.
- Trin 6 af 14
Når chokolade-smørblandingen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden med en grydelap. Lad chokolade-smørblandingen køle af.
- Trin 7 af 14
Slå et æg ud i en kop. Kom det op en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 3 æg
- Trin 8 af 14
Kom brun farin, og vaniljesukker i skålen med æggene. Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen med en håndmixer. Du skal piske i cirka 2 minutter.
- 100 g. brun farin
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- Trin 9 af 14
Hæld din afkølede chokolade-blanding i ægge-sukker-blandingen i en tynd stråle, mens du pisker med en håndmixer.
- 3 æg
- Trin 10 af 14
Sigt melet ned i skålen. Vend det rundt i dejen med en dejskraber. Klik på videoen og se, hvordan du vender mel i dejen.
- 100 g. hvedemel
- Trin 11 af 14
Hvis du har lyst til nødder i din kage, så hak nødderne groft. Vend dem forsigtigt rundt i brownie-dejen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
- 75 g. valnødder eller hasselnødder
- Trin 12 af 14
Fordel brownie-dejen i et jævnt lag i fadet. Brug en dejskraber, til at få det hele med.
- Trin 13 af 14
Sæt kagen i midten af ovnen, og bag i 20-25 minutter. Når kagen begynder at se mat ud på overfladen, er den færdig.
- Trin 14 af 14
Lad kagen køle lidt af. Drys med flormelis, og skær den ud i firkantede brownies.
- 3 spsk. flormelis til drys
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Får chokolade også dine tænder til at løbe i vand? Så har du her en garanti imod at blive tør i munden. Stil din trang til chokolade med disse smækre brownies, men pas på, de kan være yderst vanedannende.
Opskriften giver cirka 12 brownies.
Du skal bruge
Ingredienser
- 150 g. mørk chokolade
- 150 g. smør
- 3 æg
- 1 ½ tsk. vaniljesukker
- 100 g. brun farin
- 100 g. hvedemel
- 75 g. valnødder eller hasselnødder
- 3 spsk. flormelis til drys
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 lille gryde
- 1 stor glasskål
- 1 ovnfast fad
- Bagepapir
- 1 mellemstor skål
- 1 håndmixer
- 1 kop
- 1 dejskraber
- 1 brødkniv
- 1 skærebræt
- 1 kødnål
- 1 si
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom bagepapir i et ovnfast fad på cirka 15 x 25 centimeter, og tænd ovnen på 175 grader.
- Bræk eller skær chokoladen i stykker. Kom chokolade og smør i en stor glasskål.
- Lav et vandbad - se videoen: Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil glasskålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Rør undervejs i chokolade-smørblandingen med en dejskraber. Klik på videoen og se, hvordan du laver vandbad.
- Når chokolade-smørblandingen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden med en grydelap. Lad chokolade-smørblandingen køle af.
- Slå et æg ud i en kop. Kom det op en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom brun farin, og vaniljesukker i skålen med æggene. Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen med en håndmixer. Du skal piske i cirka 2 minutter.
- Hæld din afkølede chokolade-blanding i ægge-sukker-blandingen i en tynd stråle, mens du pisker med en håndmixer.
- Sigt melet ned i skålen. Vend det rundt i dejen med en dejskraber. Klik på videoen og se, hvordan du vender mel i dejen.
- Hvis du har lyst til nødder i din kage, så hak nødderne groft. Vend dem forsigtigt rundt i brownie-dejen. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
- Fordel brownie-dejen i et jævnt lag i fadet. Brug en dejskraber, til at få det hele med.
- Sæt kagen i midten af ovnen, og bag i 20-25 minutter. Når kagen begynder at se mat ud på overfladen, er den færdig.
- Lad kagen køle lidt af. Drys med flormelis, og skær den ud i firkantede brownies.
-