- Hjem >
- Opskrifter >
- Bagværk >
- Pisket dej >
- Chokoladebrownie
Chokoladebrownie
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
 
Får chokolade også dine tænder til at løbe i vand? Med denne chokoladebrownie vil din mund med garanti ikke blive tør! Og vi har givet opskriften ekstra smag ved at bruge brun farin i stedet for almindeligt sukker. Og en ægte brownie er selvfølgelig uden kakao, men med smagen af ægte chokolade. Så pas på, denne brownie kan være yderst vanedannende!
Opskriften giver cirka 12 chokoladebrownies.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chokoladebrownie
Chokoladebrownie:
150 g. mørk chokolade
150 g. smør
3 æg
1½ tsk vaniljesukker
100 g. brun farin
100 g. hvedemel
75 g. valnødder eller hasselnødder
3 spsk. flormelis til drys
 
Mørk chokolade
 
Smør
 
Æg
 
Vaniljesukker
 
Brun farin
 
Hvedemel
 
Valnødder
 
Flormelis
Køkkenredskaber til chokoladebrownie
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 lille gryde
1 stor glasskål
1 ovnfast fad (cirka 15 x 25 centimeter)
Bagepapir
1 mellemstor skål
1 håndmixer
1 kop
1 dejskraber
1 brødkniv
1 skærebræt
1 kødnål
1 si
 
Køkkenvægt
 
Teske
 
Spiseske
 
Lille gryde
 
Glasskål
 
Ovnfast fad
 
Bagepapir
 
Mellem røreskål
 
Håndmixer
 
Kop
 
Dejskraber
 
Brødkniv
 
Skærebræt
 
Kødnål
 
Si
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chokoladebrownie:
3.
Kom bagepapir i et ovnfast fad.
4.
Tænd ovnen på 175 grader.
5.
6.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil glasskålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Rør undervejs i chokolade-smørblandingen med en dejskraber. Se videoen.
7.
Flyt glasskålen væk fra gryden med en grydelap. Lad chokolade-smørblandingen køle af.
8.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
9.
Kom brun farin, og vaniljesukker i skålen med æggene. Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen med en håndmixer. Du skal piske i cirka 2 minutter. Se videoen.
10.
Hæld din afkølede chokolade-blanding i ægge-sukker-blandingen i en tynd stråle, mens du pisker med en håndmixer.
11.
Si melet ned i skålen. Vend det rundt i dejen med en dejskraber. Se videoen.
12.
Hvis du har lyst til nødder i din kage, så hak nogle groft. Vend dem forsigtigt rundt i brownie-dejen. Se videoen.
13.
Fordel brownie-dejen i et jævnt lag i fadet. Brug en dejskraber, til at få det hele med.
14.
Bag kagen i 20-25 minutter. Når kagen begynder at se mat ud på overfladen, er den færdig.
15.
Lad kagen køle lidt af. Drys med flormelis, og skær den ud i firkantede brownies.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per styk
Energi: 14682 kJ / 3509 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 58 %
Heraf mættet fedt: 112 g-
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
 
 
 
 
 
 
 
 
