- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Chiligryde med bønner
Chiligryde med bønner
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
"Det er så hot, det her!" - Nik og Jay kunne lige så godt have sunget om denne hotte chiligryde. Nyd gryderetten sammen med dine venner, og få varmen på den gode måde ;-)
Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chiligryde med bønner
Chiligryde:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 porrer
4 porrer
1 ½ porre
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1-2 røde chilier
2-3 røde chilier
½-1 rød chili
1 spsk. olie
2 spsk. olie
½ spsk. olie
2 brikker/dåse bønner (brune, hvide eller borlotti gerne blandede)
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
Tilbehør:
2 dl græsk yoghurt
3 dl græsk yoghurt
1 dl græsk yoghurt
6 skiver fuldkornsbrød
9 skiver fuldkornsbrød
3 skiver fuldkornsbrød
Løg
Porre
Hvidløg
Chili
Olie - smagsneutral
Hakkede tomater
Salt
Græsk yoghurt
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til chiligryde med bønner
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem skål
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 grydeske
1 dåseåbner
1 si
1 spiseske
Måleskeer
Decilitermål
Urtekniv
Skærebræt
Mellem røreskål
Stor skarp kniv - kokkekniv
Hvidløgspresser
Mellem gryde
Grydelåg
Grydeske
Dåseåbner
Si
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forbered grøntsagerne:
3.
4.
5.
6.
Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
8.
Hak chilierne.
Hak chilierne.
Hak chilien.
Chiligryde:
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
Servér chiligryden rygende varm med en klat yoghurt og brød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1573 kJ / 374 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer