Chili sin carne

Chili sin carne

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Kan du lide kødsovs? Så vil du elske chili sin carne! Den er lidt mere spicy med en masse lækre krydderier og en tophemmelig ingrediens i…. Vi siger det ikke… Ej, vi siger det! Der er chokolade i sovsen. Crazy? Måske. Godt for smagen? Helt sikkert! Chili sin carne giver cirka 1 kg CO2/kg måltid. Det er 16 gange mindre COend chili con carne. Så flot klimavalg! 

        Tip: Server chili sin carne med kogte ris. Kog 1 ½ dl ris efter anvisningen på pakken.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2335 kJ / 558 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 23 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        Chili sin carne:

        • 400 g. kartofler
        • 1 gulerødder
        • ½ squash
        • 2 fed hvidløg
        • ½ rødløg
        • ¼ -½ chili
        • ½ rød peberfrugt
        • Ca. 230 g. kidney-bønner (1 brik/dåse)
        • Ca. 400 g hakkede tomater (ca. 1 brik/dåse)
        • 1 spsk. olie
        • 1 tsk. spidskommen
        • 1 tsk. kanel  
        • ½ tsk. peber
        • 2 spsk. tomatpuré
        • 2-3 dl. vand
        • 1 tsk. eddike
        • 5 g. mørk chokolade 
        • ½ grøntsags-bouillon-terning
        • ½ spsk. salt

        Tilbehør:

        • 50 g. cremefraiche 
        • 1 dl. persille 
      • Trin 3 af 18

        Chili sin carne: Skræl og skyl kartofler og gulerødder. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

        • 400 g. kartofler
        • 1 gulerødder
      • Trin 4 af 18

        Skyl squashen. Riv den på den grove side af rivejernet.

        • ½ squash
      • Trin 5 af 18

        Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.

        • 2 fed hvidløg
        • ½ rødløg
      • Trin 6 af 18

        Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastik-handske eller en plastik-pose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ¼ -½ chili

         

      • Trin 7 af 18

        Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i tern på cirka ½ x ½ centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

        • ½ rød peberfrugt
      • Trin 8 af 18

        Åbn brikkerne med kidney-bønner og hæld dem i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af.

        • Ca. 230 g. kidney-bønner (1 brik/dåse)

         

      • Trin 9 af 18

        Åbn brikkerne med hakkede tomater.

        • Ca. 400 g hakkede tomater (ca. 1 brik/dåse)
      • Trin 10 af 18

        Varm olien op i en stor gryde til middel varme. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og svits det hele let. Løgene skal kun lige blive klare.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 11 af 18

        Kom spidskommen, kanel, peber og tomatpuré i gryden og lad dem stege med i cirka 1 minut.

        • 1 tsk. spidskommen
        • 1 tsk. kanel  
        • ½ tsk. peber
        • 2 spsk. tomatpuré
      • Trin 12 af 18

        Kom kartoffel, squash, peberfrugt og gulerod i gryden. Lad det stege i 3-4 minutter. Rør rundt, så det ikke brænder på.

      • Trin 13 af 18

        Kom kidney-bønner, hakkede tomater, vand, eddike, chokolade, salt og grøntsags-bouillon-terningen i gryden. Rør rundt.

        • 2-3 dl. vand
        • 1 tsk. eddike
        • 5 g. mørk chokolade 
        • ½ grøntsags-bouillon-terning
        • ½ spsk. salt

         

      • Trin 14 af 18

        Bring det hele i kog. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Hvis der ikke er mere væske tilbage, så tilsæt lidt mere vand.

      • Trin 15 af 18

        Smag retten til med salt, peber og chili.

      • Trin 16 af 18

        Tilbehør: Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl. persille 
      • Trin 17 af 18

        Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

      • Trin 18 af 18

        Servering: Servér chili sin carne med kogte ris og en klat creme fraiche og lidt persille på toppen.

        • 50 g. cremefraiche 
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kan du lide kødsovs? Så vil du elske chili sin carne! Den er lidt mere spicy med en masse lækre krydderier og en tophemmelig ingrediens i…. Vi siger det ikke… Ej, vi siger det! Der er chokolade i sovsen. Crazy? Måske. Godt for smagen? Helt sikkert! Chili sin carne giver cirka 1 kg CO2/kg måltid. Det er 16 gange mindre COend chili con carne. Så flot klimavalg! 

        Tip: Server chili sin carne med kogte ris. Kog 1 ½ dl ris efter anvisningen på pakken.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Chili sin carne:

          • 400 g. kartofler
          • 1 gulerødder
          • ½ squash
          • 2 fed hvidløg
          • ½ rødløg
          • ¼ -½ chili
          • ½ rød peberfrugt
          • Ca. 230 g. kidney-bønner (1 brik/dåse)
          • Ca. 400 g hakkede tomater (ca. 1 brik/dåse)
          • 1 spsk. olie
          • 1 tsk. spidskommen
          • 1 tsk. kanel  
          • ½ tsk. peber
          • 2 spsk. tomatpuré
          • 2-3 dl. vand
          • 1 tsk. eddike
          • 5 g. mørk chokolade 
          • ½ grøntsags-bouillon-terning
          • ½ spsk. salt

          Tilbehør:

          • 50 g. cremefraiche 
          • 1 dl. persille 

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 rivejern 
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 plastikhandske eller en plastikpose
          • 1 dørslag
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 røreske
          • 1 mellemstor skål 
          • 1 viskestykke 

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Chili sin carne: Skræl og skyl kartofler og gulerødder. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
          4. Skyl squashen. Riv den på den grove side af rivejernet.
          5. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.
          6. Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastik-handske eller en plastik-pose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
          7. Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i tern på cirka ½ x ½ centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
          8. Åbn brikkerne med kidney-bønner og hæld dem i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af.
          9. Åbn brikkerne med hakkede tomater.
          10. Varm olien op i en stor gryde til middel varme. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og svits det hele let. Løgene skal kun lige blive klare.
          11. Kom spidskommen, kanel, peber og tomatpuré i gryden og lad dem stege med i cirka 1 minut.
          12. Kom kartoffel, squash, peberfrugt og gulerod i gryden. Lad det stege i 3-4 minutter. Rør rundt, så det ikke brænder på.
          13. Kom kidney-bønner, hakkede tomater, vand, eddike, chokolade, salt og grøntsags-bouillon-terningen i gryden. Rør rundt.
          14. Bring det hele i kog. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Hvis der ikke er mere væske tilbage, så tilsæt lidt mere vand.
          15. Smag retten til med salt, peber og chili.
          16. Tilbehør: Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          17. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
          18. Servering: Servér chili sin carne med kogte ris og en klat creme fraiche og lidt persille på toppen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Kan du lide kødsovs? Så vil du elske chili sin carne! Den er lidt mere spicy med en masse lækre krydderier og en tophemmelig ingrediens i…. Vi siger det ikke… Ej, vi siger det! Der er chokolade i sovsen. Crazy? Måske. Godt for smagen? Helt sikkert! Chili sin carne giver cirka 1 kg CO2/kg måltid. Det er 16 gange mindre COend chili con carne. Så flot klimavalg! 

            Tip: Server chili sin carne med kogte ris. Kog 3 dl ris efter anvisningen på pakken.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2335 kJ / 558 kcal
            • Protein: 17 %
            • Kulhydrat: 60 %
            • Fedt: 23 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

          • Trin 2 af 18

            Find alle ingredienserne frem.

            Chili sin carne:

            • 600 g. kartofler
            • 2 gulerødder
            • 1 squash
            • 3 fed hvidløg
            • 1 rødløg
            • ½-1 chili
            • 1 rød peberfrugt
            • Ca. 460 g. kidney-bønner (2 brikker/dåser)
            • Ca. 800 g hakkede tomater (ca. 2 brikker/dåser)
            • 2 spsk. olie
            • 2 tsk. spidskommen
            • 2 tsk. kanel  
            • 1 tsk. peber
            • 4 spsk. tomatpuré
            • 4-5 dl. vand
            • 1 ½ tsk. eddike
            • 10 g. mørk chokolade 
            • 1 grøntsags-bouillon-terning
            • 1 spsk. salt

            Tilbehør:

            • 100 g. cremefraiche 
            • 2 dl. persille 
          • Trin 3 af 18

            Chili sin carne: Skræl og skyl kartofler og gulerødder. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

            • 600 g. kartofler
            • 2 gulerødder
          • Trin 4 af 18

            Skyl squashen. Riv den på den grove side af rivejernet.

            • 1 squash

          • Trin 5 af 18

            Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.

            • 3 fed hvidløg
            • 1 rødløg
          • Trin 6 af 18

            Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastik-handske eller en plastik-pose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

            • ½-1 chili
          • Trin 7 af 18

            Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i tern på cirka ½ x ½ centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

            • 1 rød peberfrugt
          • Trin 8 af 18

            Åbn brikkerne med kidney-bønner og hæld dem i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af.

            • Ca. 460 g. kidney-bønner (2 brikker/dåser)

             

          • Trin 9 af 18

            Åbn brikkerne med hakkede tomater.

            • Ca. 800 g hakkede tomater (ca. 2 brikker/dåser)
          • Trin 10 af 18

            Varm olien op i en stor gryde til middel varme. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og svits det hele let. Løgene skal kun lige blive klare.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 11 af 18

            Kom spidskommen, kanel, peber og tomatpuré i gryden og lad dem stege med i cirka 1 minut.

            • 2 tsk. spidskommen
            • 2 tsk. kanel  
            • 1 tsk. peber
            • 4 spsk. tomatpuré
          • Trin 12 af 18

            Kom kartoffel, squash, peberfrugt og gulerod i gryden. Lad det stege i 3-4 minutter. Rør rundt, så det ikke brænder på.

          • Trin 13 af 18

            Kom kidney-bønner, hakkede tomater, vand, eddike, chokolade, salt og grøntsags-bouillon-terningen i gryden. Rør rundt.

            • 4-5 dl. vand
            • 1 ½ tsk. eddike
            • 10 g. mørk chokolade 
            • 1 grøntsags-bouillon-terning
            • 1 spsk. salt
          • Trin 14 af 18

            Bring det hele i kog. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Hvis der ikke er mere væske tilbage, så tilsæt lidt mere vand.

          • Trin 15 af 18

            Smag retten til med salt, peber og chili.

          • Trin 16 af 18

            Tilbehør: Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2 dl. persille 

             

          • Trin 17 af 18

            Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

          • Trin 18 af 18

            Servering: Servér chili sin carne med kogte ris og en klat creme fraiche og lidt persille på toppen.

            • 100 g. cremefraiche 
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Kan du lide kødsovs? Så vil du elske chili sin carne! Den er lidt mere spicy med en masse lækre krydderier og en tophemmelig ingrediens i…. Vi siger det ikke… Ej, vi siger det! Der er chokolade i sovsen. Crazy? Måske. Godt for smagen? Helt sikkert! Chili sin carne giver cirka 1 kg CO2/kg måltid. Det er 16 gange mindre COend chili con carne. Så flot klimavalg! 

            Tip: Server chili sin carne med kogte ris. Kog 3 dl ris efter anvisningen på pakken.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Chili sin carne:

              • 600 g. kartofler
              • 2 gulerødder
              • 1 squash
              • 3 fed hvidløg
              • 1 rødløg
              • ½-1 chili
              • 1 rød peberfrugt
              • Ca. 460 g. kidney-bønner (2 brikker/dåser)
              • Ca. 800 g hakkede tomater (ca. 2 brikker/dåser)
              • 2 spsk. olie
              • 2 tsk. spidskommen
              • 2 tsk. kanel  
              • 1 tsk. peber
              • 4 spsk. tomatpuré
              • 4-5 dl. vand
              • 1 ½ tsk. eddike
              • 10 g. mørk chokolade 
              • 1 grøntsags-bouillon-terning
              • 1 spsk. salt

              Tilbehør:

              • 100 g. cremefraiche 
              • 2 dl. persille 

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 rivejern 
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 plastikhandske eller en plastikpose
              • 1 dørslag
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 røreske
              • 1 mellemstor skål 
              • 1 viskestykke 

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Chili sin carne: Skræl og skyl kartofler og gulerødder. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
              4. Skyl squashen. Riv den på den grove side af rivejernet.
              5. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.
              6. Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastik-handske eller en plastik-pose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
              7. Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i tern på cirka ½ x ½ centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
              8. Åbn brikkerne med kidney-bønner og hæld dem i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af.
              9. Åbn brikkerne med hakkede tomater.
              10. Varm olien op i en stor gryde til middel varme. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og svits det hele let. Løgene skal kun lige blive klare.
              11. Kom spidskommen, kanel, peber og tomatpuré i gryden og lad dem stege med i cirka 1 minut.
              12. Kom kartoffel, squash, peberfrugt og gulerod i gryden. Lad det stege i 3-4 minutter. Rør rundt, så det ikke brænder på.
              13. Kom kidney-bønner, hakkede tomater, vand, eddike, chokolade, salt og grøntsags-bouillon-terningen i gryden. Rør rundt.
              14. Bring det hele i kog. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Hvis der ikke er mere væske tilbage, så tilsæt lidt mere vand.
              15. Smag retten til med salt, peber og chili.
              16. Tilbehør: Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              17. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
              18. Servering: Servér chili sin carne med kogte ris og en klat creme fraiche og lidt persille på toppen.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Kan du lide kødsovs? Så vil du elske chili sin carne! Den er lidt mere spicy med en masse lækre krydderier og en tophemmelig ingrediens i…. Vi siger det ikke… Ej, vi siger det! Der er chokolade i sovsen. Crazy? Måske. Godt for smagen? Helt sikkert! Chili sin carne giver cirka 1 kg CO2/kg måltid. Det er 16 gange mindre COend chili con carne. Så flot klimavalg! 

                Tip: Server chili sin carne med kogte ris. Kog 5 dl ris efter anvisningen på pakken.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2335 kJ / 558 kcal
                • Protein: 17 %
                • Kulhydrat: 60 %
                • Fedt: 23 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

              • Trin 2 af 18

                Find alle ingredienserne frem.

                Chili sin carne:

                • 800 g. kartofler
                • 3 gulerødder
                • 1 ½ squash
                • 5 fed hvidløg
                • 1 ½ rødløg
                • 1 chili
                • 1 ½ rød peberfrugt
                • Ca. 690 g. kidney-bønner (3 brikker/dåser)
                • Ca. 1200 g. hakkede tomater (ca. 3 brikker/dåser)
                • 3 spsk. olie
                • 3 tsk. spidskommen
                • 3 tsk. kanel  
                • 2 tsk. peber
                • 6 spsk. tomatpuré
                • 6-7 dl. vand
                • 2 tsk. eddike
                • 15 g. mørk chokolade 
                • 2 grøntsags-bouillon-terning
                • 1 ½ spsk. salt

                Tilbehør:

                • 150 g. cremefraiche 
                • 3 dl. persille 
              • Trin 3 af 18

                Chili sin carne: Skræl og skyl kartofler og gulerødder. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

                • 800 g. kartofler
                • 3 gulerødder

                 

              • Trin 4 af 18

                Skyl squashen. Riv den på den grove side af rivejernet.

                • 1 ½ squash
              • Trin 5 af 18

                Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.

                • 5 fed hvidløg
                • 1 ½ rødløg

                 

              • Trin 6 af 18

                Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastik-handske eller en plastik-pose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

                • 1 chili
              • Trin 7 af 18

                Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i tern på cirka ½ x ½ centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

                • 1 ½ rød peberfrugt
              • Trin 8 af 18

                Åbn brikkerne med kidney-bønner og hæld dem i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af.

                • Ca. 690 g. kidney-bønner (3 brikker/dåser)
              • Trin 9 af 18

                Åbn brikkerne med hakkede tomater.

                • Ca. 1200 g. hakkede tomater (ca. 3 brikker/dåser)
              • Trin 10 af 18

                Varm olien op i en stor gryde til middel varme. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og svits det hele let. Løgene skal kun lige blive klare.

                • 3 spsk. olie

                 

              • Trin 11 af 18

                Kom spidskommen, kanel, peber og tomatpuré i gryden og lad dem stege med i cirka 1 minut.

                • 3 tsk. spidskommen
                • 3 tsk. kanel  
                • 2 tsk. peber
                • 6 spsk. tomatpuré

                 

              • Trin 12 af 18

                Kom kartoffel, squash, peberfrugt og gulerod i gryden. Lad det stege i 3-4 minutter. Rør rundt, så det ikke brænder på.

              • Trin 13 af 18

                Kom kidney-bønner, hakkede tomater, vand, eddike, chokolade, salt og grøntsags-bouillon-terningen i gryden. Rør rundt.

                • 6-7 dl. vand
                • 2 tsk. eddike
                • 15 g. mørk chokolade 
                • 2 grøntsags-bouillon-terning
                • 1 ½ spsk. salt
              • Trin 14 af 18

                Bring det hele i kog. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Hvis der ikke er mere væske tilbage, så tilsæt lidt mere vand.

              • Trin 15 af 18

                Smag retten til med salt, peber og chili.

              • Trin 16 af 18

                Tilbehør: Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 dl. persille 
              • Trin 17 af 18

                Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

              • Trin 18 af 18

                Servering: Servér chili sin carne med kogte ris og en klat creme fraiche og lidt persille på toppen.

                • 150 g. cremefraiche 
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Kan du lide kødsovs? Så vil du elske chili sin carne! Den er lidt mere spicy med en masse lækre krydderier og en tophemmelig ingrediens i…. Vi siger det ikke… Ej, vi siger det! Der er chokolade i sovsen. Crazy? Måske. Godt for smagen? Helt sikkert! Chili sin carne giver cirka 1 kg CO2/kg måltid. Det er 16 gange mindre COend chili con carne. Så flot klimavalg! 

                Tip: Server chili sin carne med kogte ris. Kog 5 dl ris efter anvisningen på pakken.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Chili sin carne:

                  • 800 g. kartofler
                  • 3 gulerødder
                  • 1 ½ squash
                  • 5 fed hvidløg
                  • 1 ½ rødløg
                  • 1 chili
                  • 1 ½ rød peberfrugt
                  • Ca. 690 g. kidney-bønner (3 brikker/dåser)
                  • Ca. 1200 g. hakkede tomater (ca. 3 brikker/dåser)
                  • 3 spsk. olie
                  • 3 tsk. spidskommen
                  • 3 tsk. kanel  
                  • 2 tsk. peber
                  • 6 spsk. tomatpuré
                  • 6-7 dl. vand
                  • 2 tsk. eddike
                  • 15 g. mørk chokolade 
                  • 2 grøntsags-bouillon-terning
                  • 1 ½ spsk. salt

                  Tilbehør:

                  • 150 g. cremefraiche 
                  • 3 dl. persille 

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 rivejern 
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 plastikhandske eller en plastikpose
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 røreske
                  • 1 mellemstor skål 
                  • 1 viskestykke 

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Chili sin carne: Skræl og skyl kartofler og gulerødder. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
                  4. Skyl squashen. Riv den på den grove side af rivejernet.
                  5. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.
                  6. Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastik-handske eller en plastik-pose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
                  7. Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i tern på cirka ½ x ½ centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
                  8. Åbn brikkerne med kidney-bønner og hæld dem i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af.
                  9. Åbn brikkerne med hakkede tomater.
                  10. Varm olien op i en stor gryde til middel varme. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og svits det hele let. Løgene skal kun lige blive klare.
                  11. Kom spidskommen, kanel, peber og tomatpuré i gryden og lad dem stege med i cirka 1 minut.
                  12. Kom kartoffel, squash, peberfrugt og gulerod i gryden. Lad det stege i 3-4 minutter. Rør rundt, så det ikke brænder på.
                  13. Kom kidney-bønner, hakkede tomater, vand, eddike, chokolade, salt og grøntsags-bouillon-terningen i gryden. Rør rundt.
                  14. Bring det hele i kog. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Hvis der ikke er mere væske tilbage, så tilsæt lidt mere vand.
                  15. Smag retten til med salt, peber og chili.
                  16. Tilbehør: Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  17. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
                  18. Servering: Servér chili sin carne med kogte ris og en klat creme fraiche og lidt persille på toppen.