Chilimayo

Chilimayo

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Lav 100% din egen mayo! Eksperimenter med forskellige krydderier. Du kan for eksempel komme basilikum eller oregano i mayonnaisen. Du kan også komme endnu mere chili i din mayo, hvis den virkelig skal være hot!

         

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1388 kJ / 331 kcal
        • Protein: 2 %
        • Kulhydrat: 2 %
        • Fedt: 96 %
        • Heraf mættet fedt 2,9 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredienserne frem.

        • ¼ rød chili
        • ½ citron
        • 1 æggeblomme, pasteuriseret
        • ½ tsk. eddike
        • ½ tsk. sennep
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 - 1 ½ dl. olie
      • Trin 3 af 10

        Tag en lille kniv. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ¼ rød chili

         

      • Trin 4 af 10

        Hak chilien fint, og læg den til side. Vask hænder.

      • Trin 5 af 10

        Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 1 teske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ citron
      • Trin 6 af 10

        Kom æggeblommen, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer.

        • 1 æggeblomme, pasteuriserede
        • ½ tsk. eddike
        • ½ tsk. sennep
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 7 af 10

        Nu kommer det svære: Kom en dråbe olie ned i skålen mens du pisker godt med en håndmixer. Gentag 10 gange.

        • 1 - 1 ½ dl olie
      • Trin 8 af 10

        Hæld resten af olien i skålen i en tynd stråle, mens du pisker med håndmixeren. Stop med at tilsætte olie, når mayonnaisen er tyk og cremet.

      • Trin 9 af 10

        Kom chilien ned i mayonnaisen. Pisk til den er fordelt i mayonnaisen.

      • Trin 10 af 10

        Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

    • Beskrivelse

      • Print

        Beskrivelse

        Lav 100% din egen mayo! Eksperimenter med forskellige krydderier. Du kan for eksempel komme basilikum eller oregano i mayonnaisen. Du kan også komme endnu mere chili i din mayo, hvis den virkelig skal være hot!

         

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ¼ rød chili
          • ½ citron
          • 1 æggeblomme, pasteuriseret
          • ½ tsk. eddike
          • ½ tsk. sennep
          • ½ knivspids salt
          • ½ knivspids peber
          • 1 - 1 ½ dl. olie

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 kniv
          • 1 citruspresser
          • 2 teskeer
          • 1 mellem skål
          • 1 håndmixer
          • 1 spiseske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag en lille kniv. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
          4. Hak chilien fint, og læg den til side. Vask hænder.
          5. Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 1 teske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          6. Kom æggeblommen, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer.
          7. Nu kommer det svære: Kom en dråbe olie ned i skålen mens du pisker godt med en håndmixer. Gentag 10 gange.
          8. Hæld resten af olien i skålen i en tynd stråle, mens du pisker med håndmixeren. Stop med at tilsætte olie, når mayonnaisen er tyk og cremet.
          9. Kom chilien ned i mayonnaisen. Pisk til den er fordelt i mayonnaisen.
          10. Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Lav 100% din egen mayo! Eksperimenter med forskellige krydderier. Du kan for eksempel komme basilikum eller oregano i mayonnaisen. Du kan også komme endnu mere chili i din mayo, hvis den virkelig skal være hot!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1388 kJ / 331 kcal
            • Protein: 2 %
            • Kulhydrat: 2 %
            • Fedt: 96 %
            • Heraf mættet fedt 2,9 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 10

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 10

            Find alle ingredienserne frem.

            • ½ rød chili
            • 1 citron
            • 2 æggeblommer, pasteuriserede
            • 1 tsk. eddike
            • 1 tsk. sennep
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 ½ - 2 dl. olie
          • Trin 3 af 10

            Tag en lille kniv. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

            • ½ rød chili
          • Trin 4 af 10

            Hak chilien fint, og læg den til side. Vask hænder.

          • Trin 5 af 10

            Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 1 ½ teske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • 1 citron
          • Trin 6 af 10

            Kom æggeblommerne, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer.

            • 2 æggeblommer, pasteuriserede
            • 1 tsk. eddike
            • 1 tsk. sennep
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 7 af 10

            Nu kommer det svære: Kom en dråbe olie ned i skålen mens du pisker godt med en håndmixer. Gentag 10 gange.

            • 1 ½ - 2 dl olie
          • Trin 8 af 10

            Hæld resten af olien i skålen i en tynd stråle, mens du pisker med håndmixeren. Stop med at tilsætte olie, når mayonnaisen er tyk og cremet.

          • Trin 9 af 10

            Kom chilien ned i mayonnaisen. Pisk til den er fordelt i mayonnaisen.

          • Trin 10 af 10

            Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • Beskrivelse

          • Print

            Beskrivelse

            Lav 100% din egen mayo! Eksperimenter med forskellige krydderier. Du kan for eksempel komme basilikum eller oregano i mayonnaisen. Du kan også komme endnu mere chili i din mayo, hvis den virkelig skal være hot!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • ½ rød chili
              • 1 citron
              • 2 æggeblommer, pasteuriserede
              • 1 tsk. eddike
              • 1 tsk. sennep
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 ½ - 2 dl. olie

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 kniv
              • 1 citruspresser
              • 2 teskeer
              • 1 mellem skål
              • 1 håndmixer
              • 1 spiseske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tag en lille kniv. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
              4. Hak chilien fint, og læg den til side. Vask hænder.
              5. Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 1 ½ teske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              6. Kom æggeblommerne, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer.
              7. Nu kommer det svære: Kom en dråbe olie ned i skålen mens du pisker godt med en håndmixer. Gentag 10 gange.
              8. Hæld resten af olien i skålen i en tynd stråle, mens du pisker med håndmixeren. Stop med at tilsætte olie, når mayonnaisen er tyk og cremet.
              9. Kom chilien ned i mayonnaisen. Pisk til den er fordelt i mayonnaisen.
              10. Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Lav 100% din egen mayo! Eksperimenter med forskellige krydderier. Du kan for eksempel komme basilikum eller oregano i mayonnaisen. Du kan også komme endnu mere chili i din mayo, hvis den virkelig skal være hot!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1388 kJ / 331 kcal
                • Protein: 2 %
                • Kulhydrat: 2 %
                • Fedt: 96 %
                • Heraf mættet fedt 2,9 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 10

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 10

                Find alle ingredienserne frem.

                • ¾ rød chili
                • 1 ½ citron
                • 3 æggeblommer, pasteuriserede
                • 1 ½ tsk. eddike
                • 1 ½ tsk. sennep
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 2 - 2 ½ dl. olie
              • Trin 3 af 10

                Tag en lille kniv. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

                • ¾ rød chili
              • Trin 4 af 10

                Hak chilien fint, og læg den til side. Vask hænder.

              • Trin 5 af 10

                Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 2 teskeer citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • 1 ½ citron
              • Trin 6 af 10

                Kom æggeblommerne, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer.

                • 3 æggeblommer, pasteuriserede
                • 1 ½ tsk. eddike
                • 1 ½ tsk. sennep
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 7 af 10

                Nu kommer det svære: Kom en dråbe olie ned i skålen mens du pisker godt med en håndmixer. Gentag 10 gange.

                • 2 - 2 ½ dl olie
              • Trin 8 af 10

                Hæld resten af olien i skålen i en tynd stråle, mens du pisker med håndmixeren. Stop med at tilsætte olie, når mayonnaisen er tyk og cremet.

              • Trin 9 af 10

                Kom chilien ned i mayonnaisen. Pisk til den er fordelt i mayonnaisen.

              • Trin 10 af 10

                Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • Beskrivelse

              • Print

                Beskrivelse

                Lav 100% din egen mayo! Eksperimenter med forskellige krydderier. Du kan for eksempel komme basilikum eller oregano i mayonnaisen. Du kan også komme endnu mere chili i din mayo, hvis den virkelig skal være hot!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • ¾ rød chili
                  • 1 ½ citron
                  • 3 æggeblommer, pasteuriserede
                  • 1 ½ tsk. eddike
                  • 1 ½ tsk. sennep
                  • 1 ½ knivspids salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 2 - 2 ½ dl. olie

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 kniv
                  • 1 citruspresser
                  • 2 teskeer
                  • 1 mellem skål
                  • 1 håndmixer
                  • 1 spiseske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tag en lille kniv. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
                  4. Hak chilien fint, og læg den til side. Vask hænder.
                  5. Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 2 teskeer citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  6. Kom æggeblommerne, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer.
                  7. Nu kommer det svære: Kom en dråbe olie ned i skålen mens du pisker godt med en håndmixer. Gentag 10 gange.
                  8. Hæld resten af olien i skålen i en tynd stråle, mens du pisker med håndmixeren. Stop med at tilsætte olie, når mayonnaisen er tyk og cremet.
                  9. Kom chilien ned i mayonnaisen. Pisk til den er fordelt i mayonnaisen.
                  10. Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.