Chilimayo
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Lav 100% din egen mayo! Eksperimenter med forskellige krydderier. Du kan for eksempel komme basilikum eller oregano i mayonnaisen. Du kan også komme endnu mere chili i din mayo, hvis den virkelig skal være hot!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1388 kJ / 331 kcal
- Protein: 2 %
- Kulhydrat: 2 %
- Fedt: 96 %
- Heraf mættet fedt 2,9 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ¼ rød chili
- ½ citron
- 1 æggeblomme, pasteuriseret
- ½ tsk. eddike
- ½ tsk. sennep
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- 1 - 1 ½ dl. olie
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kniv
- 1 citruspresser
- 2 teskeer
- 1 mellem skål
- 1 håndmixer
- 1 spiseske
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- ¼ rød chili
- ½ citron
- 1 æggeblomme, pasteuriseret
- ½ tsk. eddike
- ½ tsk. sennep
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- 1 - 1 ½ dl. olie
- Trin 3 af 10
Tag en lille kniv. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- ¼ rød chili
- Trin 4 af 10
Hak chilien fint, og læg den til side. Vask hænder.
- Trin 5 af 10
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 1 teske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ citron
- Trin 6 af 10
Kom æggeblommen, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer.
- 1 æggeblomme, pasteuriserede
- ½ tsk. eddike
- ½ tsk. sennep
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- Trin 7 af 10
Nu kommer det svære: Kom en dråbe olie ned i skålen mens du pisker godt med en håndmixer. Gentag 10 gange.
- 1 - 1 ½ dl olie
- Trin 8 af 10
Hæld resten af olien i skålen i en tynd stråle, mens du pisker med håndmixeren. Stop med at tilsætte olie, når mayonnaisen er tyk og cremet.
- Trin 9 af 10
Kom chilien ned i mayonnaisen. Pisk til den er fordelt i mayonnaisen.
- Trin 10 af 10
Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
Beskrivelse
- Print
Beskrivelse
Lav 100% din egen mayo! Eksperimenter med forskellige krydderier. Du kan for eksempel komme basilikum eller oregano i mayonnaisen. Du kan også komme endnu mere chili i din mayo, hvis den virkelig skal være hot!
Du skal bruge
Ingredienser
- ¼ rød chili
- ½ citron
- 1 æggeblomme, pasteuriseret
- ½ tsk. eddike
- ½ tsk. sennep
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- 1 - 1 ½ dl. olie
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kniv
- 1 citruspresser
- 2 teskeer
- 1 mellem skål
- 1 håndmixer
- 1 spiseske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag en lille kniv. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- Hak chilien fint, og læg den til side. Vask hænder.
- Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 1 teske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom æggeblommen, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer.
- Nu kommer det svære: Kom en dråbe olie ned i skålen mens du pisker godt med en håndmixer. Gentag 10 gange.
- Hæld resten af olien i skålen i en tynd stråle, mens du pisker med håndmixeren. Stop med at tilsætte olie, når mayonnaisen er tyk og cremet.
- Kom chilien ned i mayonnaisen. Pisk til den er fordelt i mayonnaisen.
- Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Lav 100% din egen mayo! Eksperimenter med forskellige krydderier. Du kan for eksempel komme basilikum eller oregano i mayonnaisen. Du kan også komme endnu mere chili i din mayo, hvis den virkelig skal være hot!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1388 kJ / 331 kcal
- Protein: 2 %
- Kulhydrat: 2 %
- Fedt: 96 %
- Heraf mættet fedt 2,9 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ½ rød chili
- 1 citron
- 2 æggeblommer, pasteuriserede
- 1 tsk. eddike
- 1 tsk. sennep
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 ½ - 2 dl. olie
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kniv
- 1 citruspresser
- 2 teskeer
- 1 mellem skål
- 1 håndmixer
- 1 spiseske
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- ½ rød chili
- 1 citron
- 2 æggeblommer, pasteuriserede
- 1 tsk. eddike
- 1 tsk. sennep
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 ½ - 2 dl. olie
- Trin 3 af 10
Tag en lille kniv. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- ½ rød chili
- Trin 4 af 10
Hak chilien fint, og læg den til side. Vask hænder.
- Trin 5 af 10
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 1 ½ teske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 1 citron
- Trin 6 af 10
Kom æggeblommerne, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer.
- 2 æggeblommer, pasteuriserede
- 1 tsk. eddike
- 1 tsk. sennep
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 7 af 10
Nu kommer det svære: Kom en dråbe olie ned i skålen mens du pisker godt med en håndmixer. Gentag 10 gange.
- 1 ½ - 2 dl olie
- Trin 8 af 10
Hæld resten af olien i skålen i en tynd stråle, mens du pisker med håndmixeren. Stop med at tilsætte olie, når mayonnaisen er tyk og cremet.
- Trin 9 af 10
Kom chilien ned i mayonnaisen. Pisk til den er fordelt i mayonnaisen.
- Trin 10 af 10
Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
Beskrivelse
- Print
Beskrivelse
Lav 100% din egen mayo! Eksperimenter med forskellige krydderier. Du kan for eksempel komme basilikum eller oregano i mayonnaisen. Du kan også komme endnu mere chili i din mayo, hvis den virkelig skal være hot!
Du skal bruge
Ingredienser
- ½ rød chili
- 1 citron
- 2 æggeblommer, pasteuriserede
- 1 tsk. eddike
- 1 tsk. sennep
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 ½ - 2 dl. olie
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kniv
- 1 citruspresser
- 2 teskeer
- 1 mellem skål
- 1 håndmixer
- 1 spiseske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag en lille kniv. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- Hak chilien fint, og læg den til side. Vask hænder.
- Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 1 ½ teske citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom æggeblommerne, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer.
- Nu kommer det svære: Kom en dråbe olie ned i skålen mens du pisker godt med en håndmixer. Gentag 10 gange.
- Hæld resten af olien i skålen i en tynd stråle, mens du pisker med håndmixeren. Stop med at tilsætte olie, når mayonnaisen er tyk og cremet.
- Kom chilien ned i mayonnaisen. Pisk til den er fordelt i mayonnaisen.
- Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Lav 100% din egen mayo! Eksperimenter med forskellige krydderier. Du kan for eksempel komme basilikum eller oregano i mayonnaisen. Du kan også komme endnu mere chili i din mayo, hvis den virkelig skal være hot!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1388 kJ / 331 kcal
- Protein: 2 %
- Kulhydrat: 2 %
- Fedt: 96 %
- Heraf mættet fedt 2,9 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ¾ rød chili
- 1 ½ citron
- 3 æggeblommer, pasteuriserede
- 1 ½ tsk. eddike
- 1 ½ tsk. sennep
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 2 - 2 ½ dl. olie
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kniv
- 1 citruspresser
- 2 teskeer
- 1 mellem skål
- 1 håndmixer
- 1 spiseske
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- ¾ rød chili
- 1 ½ citron
- 3 æggeblommer, pasteuriserede
- 1 ½ tsk. eddike
- 1 ½ tsk. sennep
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 2 - 2 ½ dl. olie
- Trin 3 af 10
Tag en lille kniv. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- ¾ rød chili
- Trin 4 af 10
Hak chilien fint, og læg den til side. Vask hænder.
- Trin 5 af 10
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 2 teskeer citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 1 ½ citron
- Trin 6 af 10
Kom æggeblommerne, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer.
- 3 æggeblommer, pasteuriserede
- 1 ½ tsk. eddike
- 1 ½ tsk. sennep
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 7 af 10
Nu kommer det svære: Kom en dråbe olie ned i skålen mens du pisker godt med en håndmixer. Gentag 10 gange.
- 2 - 2 ½ dl olie
- Trin 8 af 10
Hæld resten af olien i skålen i en tynd stråle, mens du pisker med håndmixeren. Stop med at tilsætte olie, når mayonnaisen er tyk og cremet.
- Trin 9 af 10
Kom chilien ned i mayonnaisen. Pisk til den er fordelt i mayonnaisen.
- Trin 10 af 10
Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
Beskrivelse
- Print
Beskrivelse
Lav 100% din egen mayo! Eksperimenter med forskellige krydderier. Du kan for eksempel komme basilikum eller oregano i mayonnaisen. Du kan også komme endnu mere chili i din mayo, hvis den virkelig skal være hot!
Du skal bruge
Ingredienser
- ¾ rød chili
- 1 ½ citron
- 3 æggeblommer, pasteuriserede
- 1 ½ tsk. eddike
- 1 ½ tsk. sennep
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 2 - 2 ½ dl. olie
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kniv
- 1 citruspresser
- 2 teskeer
- 1 mellem skål
- 1 håndmixer
- 1 spiseske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag en lille kniv. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- Hak chilien fint, og læg den til side. Vask hænder.
- Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 2 teskeer citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom æggeblommerne, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer.
- Nu kommer det svære: Kom en dråbe olie ned i skålen mens du pisker godt med en håndmixer. Gentag 10 gange.
- Hæld resten af olien i skålen i en tynd stråle, mens du pisker med håndmixeren. Stop med at tilsætte olie, når mayonnaisen er tyk og cremet.
- Kom chilien ned i mayonnaisen. Pisk til den er fordelt i mayonnaisen.
- Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
-