Chili (flager)

Chilifrugten findes i mange former, farver og størrelser. Det var Columbus, der opdagede chili i Sydamerika, og i dag bruger man den i det meste af verden. Chili kan være meget stærkt og brænde i munden. Det stærke stof i en chili hedder cap-sai-cin. Det er det, der brænder. Derfor skal du altid vaske hænderne grundigt, når du har rørt ved chili.

Chiliflager er tørret chili. De giver en stærk smag, og er specielt gode i gryderetter, som fx chili con carne. Du kan også drysse chiliflager på pizzaen.

 

Smag: Stærkt

Holdbarhed

2 år på hylden

Opbevaring

Opbevar chiliflager tørt og køligt

Retter med chili (flager)

Argentinsk tomatsalsa og chimichurri

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min

Tortillas med spicy bønnesovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Kålwraps

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Falafler på panden

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 780 min

Arbejdstid: 60 min