Chili con carne

Chili con carne

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Spicy ret, som stammer fra Sydamerika. Der gad vi nok godt være lige nu, hvis vejret er dårligt i DK? Uanset hvad, så findes der ikke en bedre ret med bønner. Chili con carne giver cirka 20 kg CO2/kg måltid. Det er 16 gange mere COend chili sin carne. Så prøv den også!

        Tip: Du kan droppe risene og spise groft brød til i stedet for. Du kan også drysse chili-flager eller jalapenos på toppen, hvis du vil have ekstra ild i halsen.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3715 kJ / 888 kcal
        • Protein: 22 %
        • Kulhydrat: 51 %
        • Fedt: 27 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        Chili con carne: 

        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
        • ½ chili
        • 1 rød peberfrugt
        • Ca. 230 g. kidney-bønner (1 brik/dåse)
        • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
        • 1 spsk. olie
        • 250 g. hakket oksekød
        • ½ tsk. spidskommen
        • ½ tsk. kanel
        • 10 g. mørk chokolade
        • 1 tsk. salt 
        • 1 knivspids peber 

        Tilbehør: 

        • 2 dl. ris
        • ½ tsk. salt
        • 1 dl. cremefraiche 
        • ½ dl. persille
      • Trin 3 af 15

        Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.

        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 4 af 15

        Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ½ chili
      • Trin 5 af 15

        Skyl peberfrugterne. Skær dem i tern på cirka ½ x ½ centimeter. Klik på videoen og se, hvordan man skærer peberfrugt i tern.

        • 1 rød peberfrugt
      • Trin 6 af 15

        Åben brikkerne med kidneybønner og hæld dem i et dørslag, som står i håndvasken. Skyl dem med vand og lad dem dryppe af.

        • Ca. 230 g. kidney-bønner (1 brik/dåse)

         

      • Trin 7 af 15

        Åben brikkerne med hakkede tomater.

        • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)

         

      • Trin 8 af 15

        Varm olien op i en stor gryde og varm den op til middel varme. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 9 af 15

        Kom kød, spidskommen og kanel i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.

        • 250 g. hakket oksekød
        • ½ tsk. spidskommen
        • ½ tsk. kanel
      • Trin 10 af 15

        Kom peberfrugter, kidneybønner, hakkede tomater, chokolade, salt og peber i gryden. Rør rundt. Læg låg på og bring det hele i kog. Skru ned igen og lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Hvis der ikke er mere væske tilbage, så tilsæt lidt vand.

        • 10 g. mørk chokolade
        • 1 tsk. salt 
        • 1 knivspids peber 
      • Trin 11 af 15

        Smag retten til med salt, peber og chili.

      • Trin 12 af 15

        Tilbehør: Kog risene efter anvisning på pakken.

        • 2 dl. ris
        • ½ tsk. salt
      • Trin 13 af 15

        Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl. persille
      • Trin 14 af 15

        Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

      • Trin 15 af 15

        Servering: Servér retten med kogte ris og en klat cremefraiche og lidt persille på toppen.

        • 1 dl. cremefraiche 
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Spicy ret, som stammer fra Sydamerika. Der gad vi nok godt være lige nu, hvis vejret er dårligt i DK? Uanset hvad, så findes der ikke en bedre ret med bønner. Chili con carne giver cirka 20 kg CO2/kg måltid. Det er 16 gange mere COend chili sin carne. Så prøv den også!

        Tip: Du kan droppe risene og spise groft brød til i stedet for. Du kan også drysse chili-flager eller jalapenos på toppen, hvis du vil have ekstra ild i halsen.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Chili con carne: 

          • 1 løg
          • 1 fed hvidløg
          • ½ chili
          • 1 rød peberfrugt
          • Ca. 230 g. kidney-bønner (1 brik/dåse)
          • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
          • 1 spsk. olie
          • 250 g. hakket oksekød
          • ½ tsk. spidskommen
          • ½ tsk. kanel
          • 10 g. mørk chokolade
          • 1 tsk. salt 
          • 1 knivspids peber 

          Tilbehør: 

          • 2 dl. ris
          • ½ tsk. salt
          • 1 dl. cremefraiche 
          • ½ dl. persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt 
          • 1 spiseske 
          • 1 teske 
          • 1 decilitermål 
          • 1 skærebræt 
          • 1 stor skarp kniv 
          • 1 dørslag
          • 1 stor gryde 
          • 1 grydeske
          • 1 stor skål 
          • 1 viskestykke 
          • 1 lille gryde med låg  

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.
          4. Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
          5. Skyl peberfrugterne. Skær dem i tern på cirka ½ x ½ centimeter. Klik på videoen og se, hvordan man skærer peberfrugt i tern.
          6. Åben brikkerne med kidneybønner og hæld dem i et dørslag, som står i håndvasken. Skyl dem med vand og lad dem dryppe af.
          7. Åben brikkerne med hakkede tomater.
          8. Varm olien op i en stor gryde og varm den op til middel varme. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige.
          9. Kom kød, spidskommen og kanel i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
          10. Kom peberfrugter, kidneybønner, hakkede tomater, chokolade, salt og peber i gryden. Rør rundt. Læg låg på og bring det hele i kog. Skru ned igen og lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Hvis der ikke er mere væske tilbage, så tilsæt lidt vand.
          11. Smag retten til med salt, peber og chili.
          12. Tilbehør: Kog risene efter anvisning på pakken.
          13. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          14. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
          15. Servering: Servér retten med kogte ris og en klat cremefraiche og lidt persille på toppen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Spicy ret, som stammer fra Sydamerika. Der gad vi nok godt være lige nu, hvis vejret er dårligt i DK? Uanset hvad, så findes der ikke en bedre ret med bønner. Chili con carne giver cirka 20 kg CO2/kg måltid. Det er 16 gange mere COend chili sin carne. Så prøv den også!

            Tip: Du kan droppe risene og spise groft brød til i stedet for. Du kan også drysse chili-flager eller jalapenos på toppen, hvis du vil have ekstra ild i halsen.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3715 kJ / 888 kcal
            • Protein: 22 %
            • Kulhydrat: 51 %
            • Fedt: 27 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

          • Trin 2 af 15

            Find alle ingredienserne frem.

            Chili con carne: 

            • 2 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 1 chili
            • 2 røde peberfrugter
            • Ca. 460 g. kidneybønner (2 brikker/dåser)
            • Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
            • 1 spsk. olie
            • 500 g. hakket oksekød
            • 1 tsk. spidskommen
            • 1 tsk. kanel
            • 15 g. mørk chokolade
            • 1 tsk. salt 
            • 1 knivspids peber 

            Tilbehør: 

            • 4 dl. ris
            • ½ tsk. salt
            • 2 dl. cremefraiche 
            • 1 dl. persille
          • Trin 3 af 15

            Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.

            • 2 løg
            • 2 fed hvidløg
          • Trin 4 af 15

            Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

            • 1 chili
          • Trin 5 af 15

            Skyl peberfrugterne. Skær dem i tern på cirka ½ x ½ centimeter. Klik på videoen og se, hvordan man skærer peberfrugt i tern.

            • 2 røde peberfrugter
          • Trin 6 af 15

            Åben brikkerne med kidneybønner og hæld dem i et dørslag, som står i håndvasken. Skyl dem med vand og lad dem dryppe af.

            • Ca. 460 g. kidneybønner (2 brikker/dåser)
          • Trin 7 af 15

            Åben brikkerne med hakkede tomater.

            • Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
          • Trin 8 af 15

            Varm olien op i en stor gryde og varm den op til middel varme. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 9 af 15

            Kom kød, spidskommen og kanel i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.

            • 500 g. hakket oksekød
            • 1 tsk. spidskommen
            • 1 tsk. kanel
          • Trin 10 af 15

            Kom peberfrugter, kidneybønner, hakkede tomater, chokolade, salt og peber i gryden. Rør rundt. Læg låg på og bring det hele i kog. Skru ned igen og lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Hvis der ikke er mere væske tilbage, så tilsæt lidt vand.

            • 15 g. mørk chokolade
            • 1 tsk. salt 
            • 1 knivspids peber 
          • Trin 11 af 15

            Smag retten til med salt, peber og chili.

          • Trin 12 af 15

            Tilbehør: Kog risene efter anvisning på pakken.

            • 4 dl. ris
            • ½ tsk. salt
          • Trin 13 af 15

            Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl. persille
          • Trin 14 af 15

            Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

          • Trin 15 af 15

            Servering: Servér retten med kogte ris og en klat cremefraiche og lidt persille på toppen.

            • 2 dl. cremefraiche 
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Spicy ret, som stammer fra Sydamerika. Der gad vi nok godt være lige nu, hvis vejret er dårligt i DK? Uanset hvad, så findes der ikke en bedre ret med bønner. Chili con carne giver cirka 20 kg CO2/kg måltid. Det er 16 gange mere COend chili sin carne. Så prøv den også!

            Tip: Du kan droppe risene og spise groft brød til i stedet for. Du kan også drysse chili-flager eller jalapenos på toppen, hvis du vil have ekstra ild i halsen.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Chili con carne: 

              • 2 løg
              • 2 fed hvidløg
              • 1 chili
              • 2 røde peberfrugter
              • Ca. 460 g. kidneybønner (2 brikker/dåser)
              • Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
              • 1 spsk. olie
              • 500 g. hakket oksekød
              • 1 tsk. spidskommen
              • 1 tsk. kanel
              • 15 g. mørk chokolade
              • 1 tsk. salt 
              • 1 knivspids peber 

              Tilbehør: 

              • 4 dl. ris
              • ½ tsk. salt
              • 2 dl. cremefraiche 
              • 1 dl. persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt 
              • 1 spiseske 
              • 1 teske 
              • 1 decilitermål 
              • 1 skærebræt 
              • 1 stor skarp kniv 
              • 1 dørslag
              • 1 stor gryde 
              • 1 grydeske
              • 1 stor skål 
              • 1 viskestykke 
              • 1 lille gryde med låg  

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.
              4. Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
              5. Skyl peberfrugterne. Skær dem i tern på cirka ½ x ½ centimeter. Klik på videoen og se, hvordan man skærer peberfrugt i tern.
              6. Åben brikkerne med kidneybønner og hæld dem i et dørslag, som står i håndvasken. Skyl dem med vand og lad dem dryppe af.
              7. Åben brikkerne med hakkede tomater.
              8. Varm olien op i en stor gryde og varm den op til middel varme. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige.
              9. Kom kød, spidskommen og kanel i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
              10. Kom peberfrugter, kidneybønner, hakkede tomater, chokolade, salt og peber i gryden. Rør rundt. Læg låg på og bring det hele i kog. Skru ned igen og lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Hvis der ikke er mere væske tilbage, så tilsæt lidt vand.
              11. Smag retten til med salt, peber og chili.
              12. Tilbehør: Kog risene efter anvisning på pakken.
              13. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              14. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
              15. Servering: Servér retten med kogte ris og en klat cremefraiche og lidt persille på toppen.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Spicy ret, som stammer fra Sydamerika. Der gad vi nok godt være lige nu, hvis vejret er dårligt i DK? Uanset hvad, så findes der ikke en bedre ret med bønner. Chili con carne giver cirka 20 kg CO2/kg måltid. Det er 16 gange mere COend chili sin carne. Så prøv den også!

                Tip: Du kan droppe risene og spise groft brød til i stedet for. Du kan også drysse chili-flager eller jalapenos på toppen, hvis du vil have ekstra ild i halsen.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3715 kJ / 888 kcal
                • Protein: 22 %
                • Kulhydrat: 51 %
                • Fedt: 27 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                Chili con carne: 

                • 3 løg
                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ chili
                • 3 røde peberfrugter
                • Ca. 690 g. kidney-bønner (3 brikker/dåser)
                • Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
                • 2 spsk. olie
                • 750 g. hakket oksekød
                • 1 ½ tsk. spidskommen
                • 1 ½ tsk. kanel
                • 20 g. mørk chokolade
                • 1 ½ tsk. salt 
                • 1 ½ knivspids peber 

                Tilbehør: 

                • 6 dl. ris
                • 1 tsk. salt
                • 3 dl. cremefraiche 
                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 3 af 15

                Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.

                • 3 løg
                • 3 fed hvidløg
              • Trin 4 af 15

                Skyl chilierne. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

                • 1 ½ chili
              • Trin 5 af 15

                Skyl peberfrugterne. Skær dem i tern på cirka ½ x ½ centimeter. Klik på videoen og se, hvordan man skærer peberfrugt i tern.

                • 3 røde peberfrugter
              • Trin 6 af 15

                Åben brikkerne med kidneybønner og hæld dem i et dørslag, som står i håndvasken. Skyl dem med vand og lad dem dryppe af.

                • Ca. 690 g. kidney-bønner (3 brikker/dåser)
              • Trin 7 af 15

                Åben brikkerne med hakkede tomater.

                • Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
              • Trin 8 af 15

                Varm olien op i en stor gryde og varm den op til middel varme. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige.

                • 2 spsk. olie
              • Trin 9 af 15

                Kom kød, spidskommen og kanel i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.

                • 750 g. hakket oksekød
                • 1 ½ tsk. spidskommen
                • 1 ½ tsk. kanel
              • Trin 10 af 15

                Kom peberfrugter, kidneybønner, hakkede tomater, chokolade, salt og peber i gryden. Rør rundt. Læg låg på og bring det hele i kog. Skru ned igen og lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Hvis der ikke er mere væske tilbage, så tilsæt lidt vand.

                • 20 g. mørk chokolade
                • 1 ½ tsk. salt 
                • 1 ½ knivspids peber 
              • Trin 11 af 15

                Smag retten til med salt, peber og chili.

              • Trin 12 af 15

                Tilbehør: Kog risene efter anvisning på pakken.

                • 6 dl. ris
                • 1 tsk. salt
              • Trin 13 af 15

                Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 14 af 15

                Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

              • Trin 15 af 15

                Servering: Servér retten med kogte ris og en klat cremefraiche og lidt persille på toppen.

                • 3 dl. cremefraiche 

                 

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Spicy ret, som stammer fra Sydamerika. Der gad vi nok godt være lige nu, hvis vejret er dårligt i DK? Uanset hvad, så findes der ikke en bedre ret med bønner. Chili con carne giver cirka 20 kg CO2/kg måltid. Det er 16 gange mere COend chili sin carne. Så prøv den også!

                Tip: Du kan droppe risene og spise groft brød til i stedet for. Du kan også drysse chili-flager eller jalapenos på toppen, hvis du vil have ekstra ild i halsen.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Chili con carne: 

                  • 3 løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 1 ½ chili
                  • 3 røde peberfrugter
                  • Ca. 690 g. kidney-bønner (3 brikker/dåser)
                  • Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
                  • 2 spsk. olie
                  • 750 g. hakket oksekød
                  • 1 ½ tsk. spidskommen
                  • 1 ½ tsk. kanel
                  • 20 g. mørk chokolade
                  • 1 ½ tsk. salt 
                  • 1 ½ knivspids peber 

                  Tilbehør: 

                  • 6 dl. ris
                  • 1 tsk. salt
                  • 3 dl. cremefraiche 
                  • 1 ½ dl. persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt 
                  • 1 spiseske 
                  • 1 teske 
                  • 1 decilitermål 
                  • 1 skærebræt 
                  • 1 stor skarp kniv 
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor gryde 
                  • 1 grydeske
                  • 1 stor skål 
                  • 1 viskestykke 
                  • 1 lille gryde med låg  

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.
                  4. Skyl chilierne. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
                  5. Skyl peberfrugterne. Skær dem i tern på cirka ½ x ½ centimeter. Klik på videoen og se, hvordan man skærer peberfrugt i tern.
                  6. Åben brikkerne med kidneybønner og hæld dem i et dørslag, som står i håndvasken. Skyl dem med vand og lad dem dryppe af.
                  7. Åben brikkerne med hakkede tomater.
                  8. Varm olien op i en stor gryde og varm den op til middel varme. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige.
                  9. Kom kød, spidskommen og kanel i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
                  10. Kom peberfrugter, kidneybønner, hakkede tomater, chokolade, salt og peber i gryden. Rør rundt. Læg låg på og bring det hele i kog. Skru ned igen og lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Hvis der ikke er mere væske tilbage, så tilsæt lidt vand.
                  11. Smag retten til med salt, peber og chili.
                  12. Tilbehør: Kog risene efter anvisning på pakken.
                  13. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  14. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
                  15. Servering: Servér retten med kogte ris og en klat cremefraiche og lidt persille på toppen.