Chili cheese tops

Chili cheese tops

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        McDonalds på hjemme-adressen? Den klarer vi! Eller ja okay, grønne chili cheese tops McDonalds style, dét kan vi klare. Et knasende sprødt ydre med et flydende indre af ost… Aaaaaaaammenaaaammm

        Opskriften giver 12 chili cheese tops.

        Tip: De passer perfekt til en sprød salat. ;)

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 837 kJ / 200 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 25 %
        • Fedt: 63 %
        • Heraf mættet fedt: 14,3 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 lille broccoli (150 g.)
        • ½ rød chili
        • 75 g. cheddarost
        • 100 g. revet ost
        • 2 skiver groft franskbrød
        • 1 dl. hvedemel
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 2 æg
        • 2 dl. rasp
        • 3 dl. olie til friturestegning (raps- eller solsikkeolie)
      • Trin 3 af 16

        Skyl broccolien. Kom vand i bunden af en gryde, og bring vandet i kog ved høj varme. Kom broccolien i det kogende vand, og lad den koge i cirka 3 minutter, til den er mør, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.

        • 1 lille broccoli (150 g.)
      • Trin 4 af 16

        Tag broccolien op af gryden, og lad den køle lidt af.

      • Trin 5 af 16

        Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak chili og broccoli meget fint.

        • ½ rød chili
      • Trin 6 af 16

        Tag et rivejern. Riv cheddarost på den grove side af rivejernet.

        • 75 g. cheddarost
      • Trin 7 af 16

        Tag en stor skål. Kom revet ost, revet cheddarost, hakket chili og broccoli i skålen, og bland det sammen.

        • 100 g. revet ost
      • Trin 8 af 16

        Tag skorpen af franskbrødet, og smid dem ud. Smuldr det bløde brød til helt små krummer. Kom krummerne i skålen, og bland det hele sammen.

        • 2 skiver groft franskbrød
      • Trin 9 af 16

        Saml 12 kugler af oste-massen. Pres dem godt sammen, så de ikke går fra hinanden.

      • Trin 10 af 16

        Tag tre dybe tallerkener. Slå et æg ud i en kop, og kom det derefter over i dyb tallerken nr 1. Slå endnu et æg ud, og kom det op i tallerkenen til det første æg. Pisk dem sammen med en gaffel.

        • 2 æg
      • Trin 11 af 16

        Kom hvedemel, salt og peber i dyb tallerken nr. 2, og rør det sammen.

        • 1 dl. hvedemel
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 12 af 16

        Kom rasp i dyb tallerken nr. 3.

        • 2 dl. rasp
      • Trin 13 af 16

        Rul først kuglerne i melet. Vend dem så i ægget, og rul dem til sidste i tallerkenen med rasp. Kram kuglerne med hånden, så raspen bliver trykket godt fast om ostekuglen.

      • Trin 14 af 16

        Varm en gryde med olie op til 180 grader. Brug et termometer, til at finde ud af, om temperaturen er rigtig.

        • 3 dl. olie til friturestegning (raps- eller solsikkeolie)
      • Trin 15 af 16

        Læg forsigtigt ostekuglerne ned i den varme olie med en ske. Steg dem, til de er gyldenbrune.

      • Trin 16 af 16

        Tag dem op af olien med en hulske, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle på.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        McDonalds på hjemme-adressen? Den klarer vi! Eller ja okay, grønne chili cheese tops McDonalds style, dét kan vi klare. Et knasende sprødt ydre med et flydende indre af ost… Aaaaaaaammenaaaammm

        Opskriften giver 12 chili cheese tops.

        Tip: De passer perfekt til en sprød salat. ;)

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 lille broccoli (150 g.)
          • ½ rød chili
          • 75 g. cheddarost
          • 100 g. revet ost
          • 2 skiver groft franskbrød
          • 1 dl. hvedemel
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 2 æg
          • 2 dl. rasp
          • 3 dl. olie til friturestegning (raps- eller solsikkeolie)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 lille gryde
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 3 dybe tallerkener
          • 1 stor gryde
          • 1 spiseske
          • 1 termometer
          • 1 hulske
          • 1 tallerken
          • Køkkenrulle

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl broccolien. Kom vand i bunden af en gryde, og bring vandet i kog ved høj varme. Kom broccolien i det kogende vand, og lad den koge i cirka 3 minutter, til den er mør, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.
          4. Tag broccolien op af gryden, og lad den køle lidt af.
          5. Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak chili og broccoli meget fint.
          6. Tag et rivejern. Riv cheddarost på den grove side af rivejernet.
          7. Tag en stor skål. Kom revet ost, revet cheddarost, hakket chili og broccoli i skålen, og bland det sammen.
          8. Tag skorpen af franskbrødet, og smid dem ud. Smuldr det bløde brød til helt små krummer. Kom krummerne i skålen, og bland det hele sammen.
          9. Saml 12 kugler af oste-massen. Pres dem godt sammen, så de ikke går fra hinanden.
          10. Tag tre dybe tallerkener. Slå et æg ud i en kop, og kom det derefter over i dyb tallerken nr 1. Slå endnu et æg ud, og kom det op i tallerkenen til det første æg. Pisk dem sammen med en gaffel.
          11. Kom hvedemel, salt og peber i dyb tallerken nr. 2, og rør det sammen.
          12. Kom rasp i dyb tallerken nr. 3.
          13. Rul først kuglerne i melet. Vend dem så i ægget, og rul dem til sidste i tallerkenen med rasp. Kram kuglerne med hånden, så raspen bliver trykket godt fast om ostekuglen.
          14. Varm en gryde med olie op til 180 grader. Brug et termometer, til at finde ud af, om temperaturen er rigtig.
          15. Læg forsigtigt ostekuglerne ned i den varme olie med en ske. Steg dem, til de er gyldenbrune.
          16. Tag dem op af olien med en hulske, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle på.