Chilensk ceviche

Chilensk ceviche

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Byens kok er kommet til fiskelandsbyen Puyuhuapi i Chile, han fortæller:

        ”Chile er et helt specielt land. Utrolig langt og meget smalt. Det er klemt inde bag de høje Andesbjerge i øst og det store Stillehav mod vest. Smukke fjorde skærer sig ind i landet, og her i bunden af sådan en fjord, mødte jeg Balthazar. Han serverede en lækker sydamerikansk forret for mig. Ceviche – rå, friskfanget laks, som bare skal marineres i citronsaft. Citronsaften får nærmest fisken til at "koge", så du kan se, at kødet skifter farve. Hvis du elsker sushi, så skal du prøve den her opskrift. Friskt, nemt og mega lækkert.
        Hvis du ikke er så vild med laks, så prøv med tynde skiver torsk. Det smager knap så kraftigt, men er lige så godt. Glæd dig til en bid af Chile!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1056 kJ / 253 kcal
        • Protein: 21 %
        • Kulhydrat: 9 %
        • Fedt: 70 %
        • Heraf mættet fedt: 2,9 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 17

        Mål alle ingredienserne af.

        • ½ cm frisk ingefær
        • ½ fed hvidløg
        • 2 store citroner
        • ¼ grøn peberfrugt
        • ¼ rød peberfrugt
        • ¼ rødløg
        • 1 ½ spsk. olie
        • 125 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
        • ¼ dl friske korianderblade
        • ¼ dl bredbladet persille
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 3 af 17

        Skræl ingefær, og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.

        • ½ cm frisk ingefær
      • Trin 4 af 17

        Pil hvidløget, og riv det fint.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 5 af 17

        Skær skrællen af den ene citron, og skær citronkødet ud i små tern. Skær de hvide dele af citronen helt fra, og smid det ud i skraldespanden.

        • 2 store citroner
      • Trin 6 af 17

        Pres saften fra den sidste citron på citronpresseren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser citroner.

      • Trin 7 af 17

        Kom revet ingefær, hvidløg, citrontern og citronsaft i en skål.

      • Trin 8 af 17

        Skyl grøn og rød peberfrugt, og skær dem i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

        • ¼ grøn peberfrugt
        • ¼ rød peberfrugt
      • Trin 9 af 17

        Pil rødløget, og skær det i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.

        • ¼ rødløg
      • Trin 10 af 17

        Kom rødløg og peberfrugt i skålen.

      • Trin 11 af 17

        Tilsæt olie, og rør rundt, til det hele er blandet sammen.

        • 1 ½ spsk. olie
      • Trin 12 af 17

        Skær laksen i tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene i skålen. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

        • 125 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
      • Trin 13 af 17

        Rør rundt igen, til det hele er blandet sammen.

      • Trin 14 af 17

        Sæt skålen i køleskabet i 20 minutter.

      • Trin 15 af 17

        Skyl persille og koriander. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persille og koriander på et rent skærebræt.

        • ¼ dl friske korianderblade
        • ¼ dl bredbladet persille
      • Trin 16 af 17

        Tag skålen ud af køleskabet. Tilsæt persille, koriander, salt og peber, og rør rundt.

        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 17 af 17

        Fordel cevichen i 2 dybe tallerkner og servér.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Byens kok er kommet til fiskelandsbyen Puyuhuapi i Chile, han fortæller:

        ”Chile er et helt specielt land. Utrolig langt og meget smalt. Det er klemt inde bag de høje Andesbjerge i øst og det store Stillehav mod vest. Smukke fjorde skærer sig ind i landet, og her i bunden af sådan en fjord, mødte jeg Balthazar. Han serverede en lækker sydamerikansk forret for mig. Ceviche – rå, friskfanget laks, som bare skal marineres i citronsaft. Citronsaften får nærmest fisken til at "koge", så du kan se, at kødet skifter farve. Hvis du elsker sushi, så skal du prøve den her opskrift. Friskt, nemt og mega lækkert.
        Hvis du ikke er så vild med laks, så prøv med tynde skiver torsk. Det smager knap så kraftigt, men er lige så godt. Glæd dig til en bid af Chile!

        Du skal bruge

          Ingredienser:

          • ½ cm frisk ingefær
          • ½ fed hvidløg
          • 2 store citroner
          • ¼ grøn peberfrugt
          • ¼ rød peberfrugt
          • ¼ rødløg
          • 1½ spsk. olie
          • 125 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
          • ¼ dl friske korianderblade
          • ¼ dl bredbladet persille
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 skærebrætter
          • 1 citronpresser
          • 1 røreske
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor skål
          • 1 rent viskestykke
          • 2 dybe tallerkner

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skræl ingefær, og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.
          4. Pil hvidløget, og riv det fint.
          5. Skær skrællen af den ene citron, og skær citronkødet ud i små tern. Skær de hvide dele af citronen helt fra, og smid det ud i skraldespanden.
          6. Pres saften fra den sidste citron på citronpresseren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser citroner.
          7. Kom revet ingefær, hvidløg, citrontern og citronsaft i en skål.
          8. Skyl grøn og rød peberfrugt, og skær dem i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
          9. Pil rødløget, og skær det i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.
          10. Kom rødløg og peberfrugt i skålen.
          11. Tilsæt olie, og rør rundt, til det hele er blandet sammen.
          12. Skær laksen i tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene i skålen. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          13. Rør rundt igen, til det hele er blandet sammen.
          14. Sæt skålen i køleskabet i 20 minutter.
          15. Skyl persille og koriander. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persille og koriander på et rent skærebræt.
          16. Tag skålen ud af køleskabet. Tilsæt persille, koriander, salt og peber, og rør rundt.
          17. Fordel cevichen i 2 dybe tallerkner og servér.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Byens kok er kommet til fiskelandsbyen Puyuhuapi i Chile, han fortæller:

            ”Chile er et helt specielt land. Utrolig langt og meget smalt. Det er klemt inde bag de høje Andesbjerge i øst og det store Stillehav mod vest. Smukke fjorde skærer sig ind i landet, og her i bunden af sådan en fjord, mødte jeg Balthazar. Han serverede en lækker sydamerikansk forret for mig. Ceviche – rå, friskfanget laks, som bare skal marineres i citronsaft. Citronsaften får nærmest fisken til at "koge", så du kan se, at kødet skifter farve. Hvis du elsker sushi, så skal du prøve den her opskrift. Friskt, nemt og mega lækkert. 

            Hvis du ikke er så vild med laks, så prøv med tynde skiver torsk. Det smager knap så kraftigt, men er lige så godt. Glæd dig til en bid af Chile!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1056 kJ / 253 kcal
            • Protein: 21 %
            • Kulhydrat: 9 %
            • Fedt: 70 %
            • Heraf mættet fedt: 2,9 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 17

            Mål alle ingredienserne af.

            • 1 cm frisk ingefær
            • 1 fed hvidløg
            • 4 store citroner
            • ½ grøn peberfrugt
            • ½ rød peberfrugt
            • ½ rødløg
            • 3 spsk. olie
            • 250 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
            • ½ dl friske korianderblade
            • ½ dl bredbladet persille
            • ¾ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 3 af 17

            Skræl ingefær, og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.

            • 1 cm frisk ingefær
          • Trin 4 af 17

            Pil hvidløget, og riv det fint.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 5 af 17

            Skær skrællen af den ene citron, og skær citronkødet ud i små tern. Skær de hvide dele af citronen helt fra, og smid det ud i skraldespanden.

            • 4 store citroner
          • Trin 6 af 17

            Pres saften fra de sidste 3 citroner på citronpresseren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser citroner.

          • Trin 7 af 17

            Kom revet ingefær, hvidløg, citrontern og citronsaft i en skål.

          • Trin 8 af 17

            Skyl grøn og rød peberfrugt, og skær dem i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

            • ½ grøn peberfrugt
            • ½ rød peberfrugt
          • Trin 9 af 17

            Pil rødløget, og skær det i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.

            • ½ rødløg
          • Trin 10 af 17

            Kom rødløg og peberfrugt i skålen.

          • Trin 11 af 17

            Tilsæt olie, og rør rundt, til det hele er blandet sammen.

            • 3 spsk. olie
          • Trin 12 af 17

            Skær laksen i tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene i skålen. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

            • 250 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
          • Trin 13 af 17

            Rør rundt igen, til det hele er blandet sammen.

          • Trin 14 af 17

            Sæt skålen i køleskabet i 20 minutter.

          • Trin 15 af 17

            Skyl persille og koriander. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persille og koriander på et rent skærebræt.

            • ½ dl friske korianderblade
            • ½ dl bredbladet persille
          • Trin 16 af 17

            Tag skålen ud af køleskabet. Tilsæt persille, koriander, salt og peber, og rør rundt.

            • 3/4 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 17 af 17

            Fordel cevichen i 4 dybe tallerkner og servér.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Byens kok er kommet til fiskelandsbyen Puyuhuapi i Chile, han fortæller:

            ”Chile er et helt specielt land. Utrolig langt og meget smalt. Det er klemt inde bag de høje Andesbjerge i øst og det store Stillehav mod vest. Smukke fjorde skærer sig ind i landet, og her i bunden af sådan en fjord, mødte jeg Balthazar. Han serverede en lækker sydamerikansk forret for mig. Ceviche – rå, friskfanget laks, som bare skal marineres i citronsaft. Citronsaften får nærmest fisken til at "koge", så du kan se, at kødet skifter farve. Hvis du elsker sushi, så skal du prøve den her opskrift. Friskt, nemt og mega lækkert. 

            Hvis du ikke er så vild med laks, så prøv med tynde skiver torsk. Det smager knap så kraftigt, men er lige så godt. Glæd dig til en bid af Chile!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 cm frisk ingefær
              • 1 fed hvidløg
              • 4 store citroner
              • ½ grøn peberfrugt
              • ½ rød peberfrugt
              • ½ rødløg
              • 3 spsk. olie
              • 250 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
              • ½ dl friske korianderblade
              • ½ dl bredbladet persille
              • ¾ tsk. salt
              • ½ tsk. peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rivejern
              • 1 lille skarp kniv
              • 2 skærebrætter
              • 1 citronpresser
              • 1 røreske
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor skål
              • 1 rent viskestykke 
              • 4 dybe tallerkner

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skræl ingefær, og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.
              4. Pil hvidløget, og riv det fint.
              5. Skær skrællen af den ene citron, og skær citronkødet ud i små tern. Skær de hvide dele af citronen helt fra, og smid det ud i skraldespanden.
              6. Pres saften fra de sidste 3 citroner på citronpresseren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser citroner.
              7. Kom revet ingefær, hvidløg, citrontern og citronsaft i en skål.
              8. Skyl grøn og rød peberfrugt, og skær dem i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
              9. Pil rødløget, og skær det i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.
              10. Kom rødløg og peberfrugt i skålen.
              11. Tilsæt olie, og rør rundt, til det hele er blandet sammen.
              12. Skær laksen i tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene i skålen. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              13. Rør rundt igen, til det hele er blandet sammen.
              14. Sæt skålen i køleskabet i 20 minutter.
              15. Skyl persille og koriander. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persille og koriander på et rent skærebræt.
              16. Tag skålen ud af køleskabet. Tilsæt persille, koriander, salt og peber, og rør rundt.
              17. Fordel cevichen i 4 dybe tallerkner og servér.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Byens kok er kommet til fiskelandsbyen Puyuhuapi i Chile, han fortæller:

                ”Chile er et helt specielt land. Utrolig langt og meget smalt. Det er klemt inde bag de høje Andesbjerge i øst og det store Stillehav mod vest. Smukke fjorde skærer sig ind i landet, og her i bunden af sådan en fjord, mødte jeg Balthazar. Han serverede en lækker sydamerikansk forret for mig. Ceviche – rå, friskfanget laks, som bare skal marineres i citronsaft. Citronsaften får nærmest fisken til at "koge", så du kan se, at kødet skifter farve. Hvis du elsker sushi, så skal du prøve den her opskrift. Friskt, nemt og mega lækkert. 

                Hvis du ikke er så vild med laks, så prøv med tynde skiver torsk. Det smager knap så kraftigt, men er lige så godt. Glæd dig til en bid af Chile!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1056 kJ / 253 kcal
                • Protein: 21 %
                • Kulhydrat: 9 %
                • Fedt: 70 %
                • Heraf mættet fedt: 2,9 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 17

                Mål alle ingredienserne af.

                • 1 ½ cm frisk ingefær
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 6 store citroner
                • 1 grøn peberfrugt
                • 1 rød peberfrugt
                • 1 rødløg
                • 4 ½ spsk. olie
                • 375 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
                • 1 dl friske korianderblade
                • 1 dl bredbladet persille
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 tsk. peber
              • Trin 3 af 17

                Skræl ingefær, og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.

                • 1 ½ cm frisk ingefær
              • Trin 4 af 17

                Pil hvidløget, og riv det fint.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 5 af 17

                Skær skrællen af 1 ½ citron, og skær citronkødet ud i små tern. Skær de hvide dele af citronen helt fra, og smid det ud i skraldespanden.

                • 6 store citroner
              • Trin 6 af 17

                Pres saften fra de sidste 4 ½ citroner på citronpresseren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser citroner.

              • Trin 7 af 17

                Kom revet ingefær, hvidløg, citrontern og citronsaft i en skål.

              • Trin 8 af 17

                Skyl grøn og rød peberfrugt og skær dem i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

                • 1 grøn peberfrugt
                • 1 rød peberfrugt
              • Trin 9 af 17

                Pil rødløget, og skær det i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.

                • 1 rødløg
              • Trin 10 af 17

                Kom rødløg og peberfrugt i skålen.

              • Trin 11 af 17

                Tilsæt olie, og rør rundt, til det hele er blandet sammen.

                • 4 ½ spsk. olie
              • Trin 12 af 17

                Skær laksen i tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene i skålen. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

                • 375 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
              • Trin 13 af 17

                Rør rundt igen, til det hele er blandet sammen.

              • Trin 14 af 17

                Sæt skålen i køleskabet i 20 minutter.

              • Trin 15 af 17

                Skyl persille og koriander. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persille og koriander på et rent skærebræt.

                • 1 dl friske korianderblade
                • 1 dl bredbladet persille
              • Trin 16 af 17

                Tag skålen ud af køleskabet. Tilsæt persille, koriander, salt og peber, og rør rundt.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 tsk. peber
              • Trin 17 af 17

                Fordel cevichen i 6 dybe tallerkner og servér.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Byens kok er kommet til fiskelandsbyen Puyuhuapi i Chile, han fortæller:

                ”Chile er et helt specielt land. Utrolig langt og meget smalt. Det er klemt inde bag de høje Andesbjerge i øst og det store Stillehav mod vest. Smukke fjorde skærer sig ind i landet, og her i bunden af sådan en fjord, mødte jeg Balthazar. Han serverede en lækker sydamerikansk forret for mig. Ceviche – rå, friskfanget laks, som bare skal marineres i citronsaft. Citronsaften får nærmest fisken til at "koge", så du kan se, at kødet skifter farve. Hvis du elsker sushi, så skal du prøve den her opskrift. Friskt, nemt og mega lækkert. 

                Hvis du ikke er så vild med laks, så prøv med tynde skiver torsk. Det smager knap så kraftigt, men er lige så godt. Glæd dig til en bid af Chile!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ cm frisk ingefær
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 6 store citroner
                  • 1 grøn peberfrugt
                  • 1 rød peberfrugt
                  • 1 rødløg
                  • 4 ½ spsk. olie
                  • 375 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
                  • 1 dl friske korianderblade
                  • 1 dl bredbladet persille
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 tsk. peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 citronpresser
                  • 1 røreske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor skål
                  • 1 rent viskestykke 
                  • 6 dybe tallerkner

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skræl ingefær, og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.
                  4. Pil hvidløget, og riv det fint.
                  5. Skær skrællen af 1 ½ citron, og skær citronkødet ud i små tern. Skær de hvide dele af citronen helt fra, og smid det ud i skraldespanden.
                  6. Pres saften fra de sidste 4 ½ citroner på citronpresseren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser citroner.
                  7. Kom revet ingefær, hvidløg, citrontern og citronsaft i en skål.
                  8. Skyl grøn og rød peberfrugt og skær dem i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
                  9. Pil rødløget, og skær det i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer løg.
                  10. Kom rødløg og peberfrugt i skålen.
                  11. Tilsæt olie, og rør rundt, til det hele er blandet sammen.
                  12. Skær laksen i tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene i skålen. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  13. Rør rundt igen, til det hele er blandet sammen.
                  14. Sæt skålen i køleskabet i 20 minutter.
                  15. Skyl persille og koriander. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak persille og koriander på et rent skærebræt.
                  16. Tag skålen ud af køleskabet. Tilsæt persille, koriander, salt og peber, og rør rundt.
                  17. Fordel cevichen i 6 dybe tallerkner og servér.