Chilensk ceviche

Chilensk ceviche

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Byens kok er kommet til fiskelandsbyen Puyuhuapi i Chile, han fortæller:

        ”Chile er et helt specielt land. Utrolig langt og meget smalt. Det er klemt inde bag de høje Andesbjerge i øst og det store Stillehav mod vest. Smukke fjorde skærer sig ind i landet, og her i bunden af sådan en fjord, mødte jeg Balthazar. Han serverede en lækker sydamerikansk forret for mig. Ceviche – rå, friskfanget laks, som bare skal marineres i citronsaft. Citronsaften får nærmest fisken til at "koge", så du kan se, at kødet skifter farve. Hvis du elsker sushi, så skal du prøve den her opskrift. Friskt, nemt og mega lækkert.
        Hvis du ikke er så vild med laks, så prøv med tynde skiver torsk. Det smager knap så kraftigt, men er lige så godt. Glæd dig til en bid af Chile!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1056 kJ / 253 kcal
        • Protein: 21 %
        • Kulhydrat: 9 %
        • Fedt: 70 %
        • Heraf mættet fedt: 2,9 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ cm frisk ingefær
        • ½ fed hvidløg
        • 2 store citroner
        • ¼ grøn peberfrugt
        • ¼ rød peberfrugt
        • ¼ rødløg
        • 1 ½ spsk. olie
        • 125 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
        • ¼ dl friske korianderblade
        • ¼ dl bredbladet persille
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 3 af 16

        Skræl ingefæren, og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær.

        • ½ cm frisk ingefær
      • Trin 4 af 16

        Pil hvidløget, og riv det på den fine side af rivejernet.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 5 af 16

        Skær skrællen og den hvide del under skrællen af den ene citron, og skær citronkødet ud i små tern.

        • 2 store citroner
      • Trin 6 af 16

        Pres saften fra den sidste citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser citroner.

      • Trin 7 af 16

        Kom revet ingefær, hvidløg, citrontern og citronsaft i en skål.

      • Trin 8 af 16

        Skyl grøn og rød peberfrugt, og skær dem i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

        • ¼ grøn peberfrugt
        • ¼ rød peberfrugt
      • Trin 9 af 16

        Pil rødløget, og skær det over på midten. Skær det derefter i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.

        • ¼ rødløg
      • Trin 10 af 16

        Kom rødløg og peberfrugt i skålen.

      • Trin 11 af 16

        Tilsæt olie, og rør rundt, til det hele er blandet sammen.

        • 1 ½ spsk. olie
      • Trin 12 af 16

        Skær laksen i tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

        • 125 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
      • Trin 13 af 16

        Rør rundt igen, til det hele er blandet sammen.

      • Trin 14 af 16

        Sæt skålen i køleskabet i 20 minutter.

      • Trin 15 af 16

        Skyl persille og koriander, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak begge dele fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ¼ dl friske korianderblade
        • ¼ dl bredbladet persille
      • Trin 16 af 16

        Vend persille, koriander, salt og peber rund i cevichen lige inden servering.

        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Byens kok er kommet til fiskelandsbyen Puyuhuapi i Chile, han fortæller:

        ”Chile er et helt specielt land. Utrolig langt og meget smalt. Det er klemt inde bag de høje Andesbjerge i øst og det store Stillehav mod vest. Smukke fjorde skærer sig ind i landet, og her i bunden af sådan en fjord, mødte jeg Balthazar. Han serverede en lækker sydamerikansk forret for mig. Ceviche – rå, friskfanget laks, som bare skal marineres i citronsaft. Citronsaften får nærmest fisken til at "koge", så du kan se, at kødet skifter farve. Hvis du elsker sushi, så skal du prøve den her opskrift. Friskt, nemt og mega lækkert.
        Hvis du ikke er så vild med laks, så prøv med tynde skiver torsk. Det smager knap så kraftigt, men er lige så godt. Glæd dig til en bid af Chile!

        Du skal bruge

          Ingredienser:

          • ½ cm frisk ingefær
          • ½ fed hvidløg
          • 2 store citroner
          • ¼ grøn peberfrugt
          • ¼ rød peberfrugt
          • ¼ rødløg
          • 1½ spsk. olie
          • 125 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
          • ¼ dl friske korianderblade
          • ¼ dl bredbladet persille
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 skærebrætter
          • 1 citronpresser
          • 1 røreske
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor skål
          • 1 rent viskestykke
          • 2 dybe tallerkner

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skræl ingefæren, og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær.
          4. Pil hvidløget, og riv det på den fine side af rivejernet.
          5. Skær skrællen og den hvide del under skrællen af den ene citron, og skær citronkødet ud i små tern.
          6. Pres saften fra den sidste citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser citroner.
          7. Kom revet ingefær, hvidløg, citrontern og citronsaft i en skål.
          8. Skyl grøn og rød peberfrugt, og skær dem i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
          9. Pil rødløget, og skær det over på midten. Skær det derefter i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.
          10. Kom rødløg og peberfrugt i skålen.
          11. Tilsæt olie, og rør rundt, til det hele er blandet sammen.
          12. Skær laksen i tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
          13. Rør rundt igen, til det hele er blandet sammen.
          14. Sæt skålen i køleskabet i 20 minutter.
          15. Skyl persille og koriander, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak begge dele fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          16. Vend persille, koriander, salt og peber rund i cevichen lige inden servering.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Byens kok er kommet til fiskelandsbyen Puyuhuapi i Chile, han fortæller:

            ”Chile er et helt specielt land. Utrolig langt og meget smalt. Det er klemt inde bag de høje Andesbjerge i øst og det store Stillehav mod vest. Smukke fjorde skærer sig ind i landet, og her i bunden af sådan en fjord, mødte jeg Balthazar. Han serverede en lækker sydamerikansk forret for mig. Ceviche – rå, friskfanget laks, som bare skal marineres i citronsaft. Citronsaften får nærmest fisken til at "koge", så du kan se, at kødet skifter farve. Hvis du elsker sushi, så skal du prøve den her opskrift. Friskt, nemt og mega lækkert. 

            Hvis du ikke er så vild med laks, så prøv med tynde skiver torsk. Det smager knap så kraftigt, men er lige så godt. Glæd dig til en bid af Chile!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1056 kJ / 253 kcal
            • Protein: 21 %
            • Kulhydrat: 9 %
            • Fedt: 70 %
            • Heraf mættet fedt: 2,9 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 16

            Find alle ingredienserne frem.

            • 1 cm frisk ingefær
            • 1 fed hvidløg
            • 4 store citroner
            • ½ grøn peberfrugt
            • ½ rød peberfrugt
            • ½ rødløg
            • 3 spsk. olie
            • 250 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
            • ½ dl friske korianderblade
            • ½ dl bredbladet persille
            • ¾ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 3 af 16

            Skræl ingefæren, og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær.

            • 1 cm frisk ingefær
          • Trin 4 af 16

            Pil hvidløget, og riv det på den fine side af rivejernet.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 5 af 16

            Skær skrællen og den hvide del under skrællen af den ene citron, og skær citronkødet ud i små tern.

            • 4 store citroner
          • Trin 6 af 16

            Pres saften fra de andre citroner. Klik på videoen og se, hvordan du presser citroner.

          • Trin 7 af 16

            Kom revet ingefær, hvidløg, citrontern og citronsaft i en skål.

          • Trin 8 af 16

            Skyl grøn og rød peberfrugt, og skær dem i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

            • ½ grøn peberfrugt
            • ½ rød peberfrugt
          • Trin 9 af 16

            Pil rødløget, og skær det over på midten. Skær det derefter i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.

            • ½ rødløg
          • Trin 10 af 16

            Kom rødløg og peberfrugt i skålen.

          • Trin 11 af 16

            Tilsæt olie, og rør rundt, til det hele er blandet sammen.

            • 3 spsk. olie
          • Trin 12 af 16

            Skær laksen i tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

            • 250 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
          • Trin 13 af 16

            Rør rundt igen, til det hele er blandet sammen.

          • Trin 14 af 16

            Sæt skålen i køleskabet i 20 minutter.

          • Trin 15 af 16

            Skyl persille og koriander, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak begge dele fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ dl friske korianderblade
            • ½ dl bredbladet persille
          • Trin 16 af 16

            Vend persille, koriander, salt og peber rund i cevichen lige inden servering.

            • 3/4 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Byens kok er kommet til fiskelandsbyen Puyuhuapi i Chile, han fortæller:

            ”Chile er et helt specielt land. Utrolig langt og meget smalt. Det er klemt inde bag de høje Andesbjerge i øst og det store Stillehav mod vest. Smukke fjorde skærer sig ind i landet, og her i bunden af sådan en fjord, mødte jeg Balthazar. Han serverede en lækker sydamerikansk forret for mig. Ceviche – rå, friskfanget laks, som bare skal marineres i citronsaft. Citronsaften får nærmest fisken til at "koge", så du kan se, at kødet skifter farve. Hvis du elsker sushi, så skal du prøve den her opskrift. Friskt, nemt og mega lækkert. 

            Hvis du ikke er så vild med laks, så prøv med tynde skiver torsk. Det smager knap så kraftigt, men er lige så godt. Glæd dig til en bid af Chile!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 cm frisk ingefær
              • 1 fed hvidløg
              • 4 store citroner
              • ½ grøn peberfrugt
              • ½ rød peberfrugt
              • ½ rødløg
              • 3 spsk. olie
              • 250 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
              • ½ dl friske korianderblade
              • ½ dl bredbladet persille
              • ¾ tsk. salt
              • ½ tsk. peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rivejern
              • 1 lille skarp kniv
              • 2 skærebrætter
              • 1 citronpresser
              • 1 røreske
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor skål
              • 1 rent viskestykke 
              • 4 dybe tallerkner

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skræl ingefæren, og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær.
              4. Pil hvidløget, og riv det på den fine side af rivejernet.
              5. Skær skrællen og den hvide del under skrællen af den ene citron, og skær citronkødet ud i små tern.
              6. Pres saften fra de andre citroner. Klik på videoen og se, hvordan du presser citroner.
              7. Kom revet ingefær, hvidløg, citrontern og citronsaft i en skål.
              8. Skyl grøn og rød peberfrugt, og skær dem i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
              9. Pil rødløget, og skær det over på midten. Skær det derefter i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.
              10. Kom rødløg og peberfrugt i skålen.
              11. Tilsæt olie, og rør rundt, til det hele er blandet sammen.
              12. Skær laksen i tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
              13. Rør rundt igen, til det hele er blandet sammen.
              14. Sæt skålen i køleskabet i 20 minutter.
              15. Skyl persille og koriander, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak begge dele fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              16. Vend persille, koriander, salt og peber rund i cevichen lige inden servering.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Byens kok er kommet til fiskelandsbyen Puyuhuapi i Chile, han fortæller:

                ”Chile er et helt specielt land. Utrolig langt og meget smalt. Det er klemt inde bag de høje Andesbjerge i øst og det store Stillehav mod vest. Smukke fjorde skærer sig ind i landet, og her i bunden af sådan en fjord, mødte jeg Balthazar. Han serverede en lækker sydamerikansk forret for mig. Ceviche – rå, friskfanget laks, som bare skal marineres i citronsaft. Citronsaften får nærmest fisken til at "koge", så du kan se, at kødet skifter farve. Hvis du elsker sushi, så skal du prøve den her opskrift. Friskt, nemt og mega lækkert. 

                Hvis du ikke er så vild med laks, så prøv med tynde skiver torsk. Det smager knap så kraftigt, men er lige så godt. Glæd dig til en bid af Chile!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1056 kJ / 253 kcal
                • Protein: 21 %
                • Kulhydrat: 9 %
                • Fedt: 70 %
                • Heraf mættet fedt: 2,9 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 16

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1 ½ cm frisk ingefær
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 6 store citroner
                • 1 grøn peberfrugt
                • 1 rød peberfrugt
                • 1 rødløg
                • 4 ½ spsk. olie
                • 375 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
                • 1 dl friske korianderblade
                • 1 dl bredbladet persille
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 tsk. peber
              • Trin 3 af 16

                Skræl ingefæren, og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær.

                • 1 ½ cm frisk ingefær
              • Trin 4 af 16

                Pil hvidløget, og riv det på den fine side af rivejernet.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 5 af 16

                Skær skrællen og den hvide del under skrællen af 1 ½ citron, og skær citronkødet ud i små tern.

                • 6 store citroner
              • Trin 6 af 16

                Pres saften fra de andre citroner. Klik på videoen og se, hvordan du presser citroner.

              • Trin 7 af 16

                Kom revet ingefær, hvidløg, citrontern og citronsaft i en skål.

              • Trin 8 af 16

                Skyl grøn og rød peberfrugt og skær dem i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

                • 1 grøn peberfrugt
                • 1 rød peberfrugt
              • Trin 9 af 16

                Pil rødløget, og skær det over på midten. Skær det derefter i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.

                • 1 rødløg
              • Trin 10 af 16

                Kom rødløg og peberfrugt i skålen.

              • Trin 11 af 16

                Tilsæt olie, og rør rundt, til det hele er blandet sammen.

                • 4 ½ spsk. olie
              • Trin 12 af 16

                Skær laksen i tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

                • 375 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
              • Trin 13 af 16

                Rør rundt igen, til det hele er blandet sammen.

              • Trin 14 af 16

                Sæt skålen i køleskabet i 20 minutter.

              • Trin 15 af 16

                Skyl persille og koriander, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak begge dele fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 dl friske korianderblade
                • 1 dl bredbladet persille
              • Trin 16 af 16

                Vend persille, koriander, salt og peber rund i cevichen lige inden servering.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 tsk. peber
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Byens kok er kommet til fiskelandsbyen Puyuhuapi i Chile, han fortæller:

                ”Chile er et helt specielt land. Utrolig langt og meget smalt. Det er klemt inde bag de høje Andesbjerge i øst og det store Stillehav mod vest. Smukke fjorde skærer sig ind i landet, og her i bunden af sådan en fjord, mødte jeg Balthazar. Han serverede en lækker sydamerikansk forret for mig. Ceviche – rå, friskfanget laks, som bare skal marineres i citronsaft. Citronsaften får nærmest fisken til at "koge", så du kan se, at kødet skifter farve. Hvis du elsker sushi, så skal du prøve den her opskrift. Friskt, nemt og mega lækkert. 

                Hvis du ikke er så vild med laks, så prøv med tynde skiver torsk. Det smager knap så kraftigt, men er lige så godt. Glæd dig til en bid af Chile!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ cm frisk ingefær
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 6 store citroner
                  • 1 grøn peberfrugt
                  • 1 rød peberfrugt
                  • 1 rødløg
                  • 4 ½ spsk. olie
                  • 375 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
                  • 1 dl friske korianderblade
                  • 1 dl bredbladet persille
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 tsk. peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 citronpresser
                  • 1 røreske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor skål
                  • 1 rent viskestykke 
                  • 6 dybe tallerkner

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skræl ingefæren, og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær.
                  4. Pil hvidløget, og riv det på den fine side af rivejernet.
                  5. Skær skrællen og den hvide del under skrællen af 1 ½ citron, og skær citronkødet ud i små tern.
                  6. Pres saften fra de andre citroner. Klik på videoen og se, hvordan du presser citroner.
                  7. Kom revet ingefær, hvidløg, citrontern og citronsaft i en skål.
                  8. Skyl grøn og rød peberfrugt og skær dem i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
                  9. Pil rødløget, og skær det over på midten. Skær det derefter i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer løg.
                  10. Kom rødløg og peberfrugt i skålen.
                  11. Tilsæt olie, og rør rundt, til det hele er blandet sammen.
                  12. Skær laksen i tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
                  13. Rør rundt igen, til det hele er blandet sammen.
                  14. Sæt skålen i køleskabet i 20 minutter.
                  15. Skyl persille og koriander, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak begge dele fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  16. Vend persille, koriander, salt og peber rund i cevichen lige inden servering.