Carls skovomelet
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
En skovomelet er fyldt med noget af det bedste fra skoven: Svampe og and. Psst - du kan også lave den med kylling!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2326 kJ / 554 kcal
- Protein: 35 %
- Kulhydrat: 20 %
- Fedt: 45 %
- Heraf mættet fedt 11,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 andebryst eller 250 g. kyllingebryst
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Fyld
- 250 g. champignon
- 1 dl. persille
- 1 ½ fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Omelet
- ½ dl. purløg
- 4 æg
- ½ dl. mælk
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 15 g. smør
Tilbehør
- 2 skiver rugbrød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 3 store skarpe knive
- Køkkenrulle
- 3 skærebrædder
- 2 stegepander
- 1 paletkniv
- 1 blød børste
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
- 1 grydeske
- 1 tallerken
- 1 brødrister
Sådan gør du
- Trin 1 af 22
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 22
Find alle ingredienserne frem.
- 1 andebryst eller 250 g. kyllingebryst
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Fyld:
- 250 g. champignon
- 1 dl. persille
- 1 ½ fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Omelet:
- ½ dl. purløg
- 4 æg
- ½ dl. mælk
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 15 g. smør
Tilbehør:
- 2 skriver rugbrød
- Trin 3 af 22
Dup andebrysterne med et stykke køkkenrulle. Skær skrå snit i andefedtet. Skær kun i fedtet og ikke i kødet. Hvis du bruger kyllingebryst, skal du ikke skære snit.
1 andebryst eller 250 g. kyllingebryst
- Trin 4 af 22
Læg andebrysterne med skindet nedad på en kold stegepande. Drys salt og peber på kødet.
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 5 af 22
Tænd for kogepladen, og steg andebrysterne på skindsiden ved lav varme, til skindet er gyldnet og sprødt. Det tager cirka 10 minutter.
- Trin 6 af 22
Vend andebrysterne, og drys med lidt salt og peber. Steg andebrysterne i cirka 10 minutter.
- Trin 7 af 22
Tag andebrysterne af stegepanden. Hvis du bruger kyllingebryster, skal du stege dem, til de er gennemstegte.
- Trin 8 af 22
Fyld: Skær den nederste del af stokken af champignonerne. Vask champignonerne, og skær dem i tynde skiver.
- 250 g. champignon
- Trin 9 af 22
Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Skyl også purløget til omeletten. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 dl. persille
- ½ dl. purløg
- Trin 10 af 22
Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 1 ½ fed hvidløg
- Trin 11 af 22
Varm en stegepande op, og steg champignonerne, til de er gyldne.
- Trin 12 af 22
Skru ned for varmen, og kom olie, hvidløg, halvdelen af persillen, salt og peber på stegepanden. Vend det hele sammen. Tag stegepanden væk fra varmen.
- ½ spsk. olie
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 13 af 22
Skær andebrysterne i tynde skiver med en skarp kniv.
- Trin 14 af 22
Omelet: Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
- 4 æg
- Trin 15 af 22
Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk til du har en ensartet masse.
- ½ dl mælk
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 16 af 22
Varm smør op på en stegepande. Hæld lidt af æggemassen på stegepanden, til det dækker hele bunden i et tyndt lag ligesom en pandekage.
- Trin 17 af 22
Lad omeletten stege ved svag varme, til æggemassen er stivnet, og du kan mærke, at den nemtn løsner sig fra stegepanden.
- Trin 18 af 22
Kom andebryst og champignon på den ene halvdel af omeletten. Drys med persille og purløg.
- Trin 19 af 22
Vend forsigtigt den anden del af omeletten over fyldet, når omeletten er stivnet og fast.
- Trin 20 af 22
Kom forsigtigt omeletten over på en tallerken. Drys purløg og persille over omeletten.
- 1 dl persille
- Trin 21 af 22
Gentag trin 16 til 20, til du har brugt al æggemassen og alt fyldet. Kom et rent viskestykke over omeletterne, for at holde dem varme.
- Trin 22 af 22
Rist rugbrødet på en brødrister, og servér omeletten med ristet rugbrød til.
- 2 skiver rugbrød
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En skovomelet er fyldt med noget af det bedste fra skoven: Svampe og and. Psst - du kan også lave den med kylling!
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 andebryst eller 250 g. kyllingebryst
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Fyld:
- 250 g. champignon
- 1 dl. persille
- 1 ½ fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. smør
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Omelet:
- ½ dl. purløg
- 4 æg
- ½ dl. mælk
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 15 g. smør
Tilbehør:
- 2 skiver rugbrød
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- Køkkenrulle
- 3 store skrape knive
- 3 skærebrædder
- 2 stegepander
- 1 blødbørste
- 1 paletkniv
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
- 1 grydeske
- 1 tallerken
- 1 brødrister
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Dup andebrysterne med et stykke køkkenrulle. Skær skrå snit i andefedtet. Skær kun i fedtet og ikke i kødet. Hvis du bruger kyllingebryst, skal du ikke skære snit.
- Læg andebrysterne med skindet nedad på en kold stegepande. Drys salt og peber på kødet.
- Tænd for kogepladen, og steg andebrysterne på skindsiden ved lav varme, til skindet er gyldnet og sprødt. Det tager cirka 10 minutter.
- Vend andebrysterne, og drys med lidt salt og peber. Steg andebrysterne i cirka 10 minutter.
- Tag andebrysterne af stegepanden. Hvis du bruger kyllingebryster, skal du stege dem, til de er gennemstegte.
- Fyld: Skær den nederste del af stokken af champignonerne. Vask champignonerne, og skær dem i tynde skiver.
- Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Skyl også purløget til omeletten. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Varm en stegepande op, og steg champignonerne, til de er gyldne.
- Skru ned for varmen, og kom olie, hvidløg, halvdelen af persillen, salt og peber på stegepanden. Vend det hele sammen. Tag stegepanden væk fra varmen.
- Skær andebrysterne i tynde skiver med en skarp kniv.
- Omelet: Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
- Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk til du har en ensartet masse.
- Varm smør op på en stegepande. Hæld lidt af æggemassen på stegepanden, til det dækker hele bunden i et tyndt lag ligesom en pandekage.
- Lad omeletten stege ved svag varme, til æggemassen er stivnet, og du kan mærke, at den nemtn løsner sig fra stegepanden.
- Kom andebryst og champignon på den ene halvdel af omeletten. Drys med persille og purløg.
- Vend forsigtigt den anden del af omeletten over fyldet, når omeletten er stivnet og fast.
- Kom forsigtigt omeletten over på en tallerken. Drys purløg og persille over omeletten.
- Gentag trin 16 til 20, til du har brugt al æggemassen og alt fyldet. Kom et rent viskestykke over omeletterne, for at holde dem varme.
- Rist rugbrødet på en brødrister, og servér omeletten med ristet rugbrød til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
En skovomelet er fyldt med noget af det bedste fra skoven: Svampe og and. Psst - du kan også lave den med kylling!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2326 kJ / 554 kcal
- Protein: 35 %
- Kulhydrat: 20 %
- Fedt: 45 %
- Heraf mættet fedt 11,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 andebryster eller 500 g. kyllingebryst
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Fyld
- 500 g. champignon
- 2 dl. persille
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Omelet
- 1 dl. purløg
- 8 æg
- 1 dl. mælk
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 30 g. smør
Tilbehør
- 4 skiver rugbrød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 3 store skarpe knive
- Køkkenrulle
- 3 skærebrædder
- 2 stegepander
- 1 paletkniv
- 1 blød børste
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
- 1 grydeske
- 1 tallerken
- 1 brødrister
Sådan gør du
- Trin 1 af 22
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 22
Find alle ingredienserne frem.
- 2 andebryster eller 500 g. kyllingebryst
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Fyld:
- 500 g. champignon
- 2 dl. persille
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Omelet:
- 1 dl. purløg
- 8 æg
- 1 dl. mælk
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 30 g. smør
Tilbehør:
- 4 skiver rugbrød
- Trin 3 af 22
Dup andebrysterne med et stykke køkkenrulle. Skær skrå snit i andefedtet. Skær kun i fedtet og ikke i kødet. Hvis du bruger kyllingebryst, skal du ikke skære snit.
2 andebryster eller 500 g. kyllingebryst
- Trin 4 af 22
Læg andebrysterne med skindet nedad på en kold stegepande. Drys salt og peber på kødet.
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- Trin 5 af 22
Tænd for kogepladen, og steg andebrysterne på skindsiden ved lav varme, til skindet er gyldnet og sprødt. Det tager cirka 10 minutter.
- Trin 6 af 22
Vend andebrysterne, og drys med lidt salt og peber. Steg andebrysterne i cirka 10 minutter.
- Trin 7 af 22
Tag andebrysterne af stegepanden. Hvis du bruger kyllingebryster, skal du stege dem, til de er gennemstegte.
- Trin 8 af 22
Fyld: Skær den nederste del af stokken af champignonerne. Vask champignonerne, og skær dem i tynde skiver.
- 500 g. champignon
- Trin 9 af 22
Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Skyl også purløget til omeletten. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 2 dl. persille
- 1 dl. purløg
- Trin 10 af 22
Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 3 fed hvidløg
- Trin 11 af 22
Varm en stegepande op, og steg champignonerne, til de er gyldne.
- Trin 12 af 22
Skru ned for varmen, og kom olie, hvidløg, halvdelen af persillen, salt og peber på stegepanden. Vend det hele sammen. Tag stegepanden væk fra varmen.
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 13 af 22
Skær andebrysterne i tynde skiver med en skarp kniv.
- Trin 14 af 22
Omelet: Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
- 8 æg
- Trin 15 af 22
Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk, til du har en ensartet masse.
- 1 dl mælk
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 16 af 22
Varm smør op på en stegepande. Hæld lidt af æggemassen på stegepanden, til det dækker hele bunden i et tyndt lag ligesom en pandekage.
- Trin 17 af 22
Lad omeletten stege ved svag varme, til æggemassen er stivnet, og du kan mærke, at den nemtn løsner sig fra stegepanden.
- Trin 18 af 22
Kom andebryst og champignon på den ene halvdel af omeletten. Drys med persille og purløg.
- Trin 19 af 22
Vend forsigtigt den anden del af omeletten over fyldet, når omeletten er stivnet og fast.
- Trin 20 af 22
Kom forsigtigt omeletten over på en tallerken. Drys purløg og persille over omeletten.
- 1 dl persille
- Trin 21 af 22
Gentag trin 16 til 20, til du har brugt al æggemassen og alt fyldet. Kom et rent viskestykke over omeletterne, for at holde dem varme.
- Trin 22 af 22
Rist rugbrødet på en brødrister, og servér omeletten med ristet rugbrød til.
- 4 skiver rugbrød
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En skovomelet er fyldt med noget af det bedste fra skoven: Svampe og and. Psst - du kan også lave den med kylling!
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 andebryster eller 500 g. kyllingebryst
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Fyld:
- 500 g. champignon
- 2 dl. persille
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Omelet:
- 1 dl. purløg
- 8 æg
- 1 dl. mælk
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 30 g. smør
Tilbehør:
- 4 skiver rugbrød
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- Køkkenrulle
- 3 store skrape knive
- 3 skærebrædder
- 2 stegepander
- 1 blødbørste
- 1 paletkniv
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
- 1 grydeske
- 1 tallerken
- 1 brødrister
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Dup andebrysterne med et stykke køkkenrulle. Skær skrå snit i andefedtet. Skær kun i fedtet og ikke i kødet. Hvis du bruger kyllingebryst, skal du ikke skære snit.
- Læg andebrysterne med skindet nedad på en kold stegepande. Drys salt og peber på kødet.
- Tænd for kogepladen, og steg andebrysterne på skindsiden ved lav varme, til skindet er gyldnet og sprødt. Det tager cirka 10 minutter.
- Vend andebrysterne, og drys med lidt salt og peber. Steg andebrysterne i cirka 10 minutter.
- Tag andebrysterne af stegepanden. Hvis du bruger kyllingebryster, skal du stege dem, til de er gennemstegte.
- Fyld: Skær den nederste del af stokken af champignonerne. Vask champignonerne, og skær dem i tynde skiver.
- Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Skyl også purløget til omeletten. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Varm en stegepande op, og steg champignonerne, til de er gyldne.
- Skru ned for varmen, og kom olie, hvidløg, halvdelen af persillen, salt og peber på stegepanden. Vend det hele sammen. Tag stegepanden væk fra varmen.
- Skær andebrysterne i tynde skiver med en skarp kniv.
- Omelet: Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
- Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk, til du har en ensartet masse.
- Varm smør op på en stegepande. Hæld lidt af æggemassen på stegepanden, til det dækker hele bunden i et tyndt lag ligesom en pandekage.
- Lad omeletten stege ved svag varme, til æggemassen er stivnet, og du kan mærke, at den nemtn løsner sig fra stegepanden.
- Kom andebryst og champignon på den ene halvdel af omeletten. Drys med persille og purløg.
- Vend forsigtigt den anden del af omeletten over fyldet, når omeletten er stivnet og fast.
- Kom forsigtigt omeletten over på en tallerken. Drys purløg og persille over omeletten.
- Gentag trin 16 til 20, til du har brugt al æggemassen og alt fyldet. Kom et rent viskestykke over omeletterne, for at holde dem varme.
- Rist rugbrødet på en brødrister, og servér omeletten med ristet rugbrød til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
En skovomelet er fyldt med noget af det bedste fra skoven: Svampe og and. Psst - du kan også lave den med kylling!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2326 kJ / 554 kcal
- Protein: 35 %
- Kulhydrat: 20 %
- Fedt: 45 %
- Heraf mættet fedt 11,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 andebryster eller 750 g. kyllingebryst
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
Fyld
- 750 g. champignon
- 3 dl. persille
- 4 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Omelet
- 1 ½ dl. purløg
- 12 æg
- 1 ½ dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 45 g. smør
Tilbehør
- 6 skiver rugbrød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 3 store skarpe knive
- Køkkenrulle
- 3 skærebrædder
- 2 stegepander
- 1 paletkniv
- 1 blød børste
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
- 1 grydeske
- 1 tallerken
- 1 brødrister
Sådan gør du
- Trin 1 af 22
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 22
Find alle ingredienserne frem.
- 3 andebryster eller 750 g. kyllingebryst
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
Fyld:
- 750 g. champignon
- 3 dl. persille
- 4 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Omelet:
- 1 ½ dl. purløg
- 12 æg
- 1 ½ dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 45 g. smør
Tilbehør:
- 6 skriver rugbrød
- Trin 3 af 22
Dup andebrysterne med et stykke køkkenrulle. Skær skrå snit i andefedtet. Skær kun i fedtet og ikke i kødet. Hvis du bruger kyllingebryst, skal du ikke skære snit.
3 andebryster eller 750 g. kyllingebryst
- Trin 4 af 22
Læg andebrysterne med skindet nedad på en kold stegepande. Drys salt og peber på kødet.
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
- Trin 5 af 22
Tænd for kogepladen, og steg andebrysterne på skindsiden ved lav varme, til skindet er gyldnet og sprødt. Det tager cirka 10 minutter.
- Trin 6 af 22
Vend andebrysterne, og drys med lidt salt og peber. Steg andebrysterne i cirka 10 minutter.
- Trin 7 af 22
Tag andebrysterne af stegepanden. Hvis du bruger kyllingebryster, skal du stege dem, til de er gennemstegte.
- Trin 8 af 22
Fyld: Skær den nederste del af stokken af champignonerne. Vask champignonerne, og skær dem i tynde skiver.
- 750 g. champignon
- Trin 9 af 22
Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Skyl også purløget til omeletten. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 3 dl. persille
- 1 ½ dl. purløg
- Trin 10 af 22
Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 4 ½ fed hvidløg
- Trin 11 af 22
Varm en stegepande op, og steg champignonerne, til de er gyldne.
- Trin 12 af 22
Skru ned for varmen, og kom olie, hvidløg, halvdelen af persillen, salt og peber på stegepanden. Vend det hele sammen. Tag stegepanden væk fra varmen.
- 1 ½ spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 13 af 22
Skær andebrysterne i tynde skiver med en skarp kniv.
- Trin 14 af 22
Omelet: Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
- 12 æg
- Trin 15 af 22
Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk, til du har en ensartet masse.
- 1 ½ dl mælk
- 1 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 16 af 22
Varm smør op på en stegepande. Hæld lidt af æggemassen på stegepanden, til det dækker hele bunden i et tyndt lag ligesom en pandekage.
- Trin 17 af 22
Lad omeletten stege ved svag varme, til æggemassen er stivnet, og du kan mærke, at den nemtn løsner sig fra stegepanden.
- Trin 18 af 22
Kom andebryst og champignon på den ene halvdel af omeletten. Drys med persille og purløg.
- Trin 19 af 22
Vend forsigtigt den anden del af omeletten over fyldet, når omeletten er stivnet og fast.
- Trin 20 af 22
Kom forsigtigt omeletten over på en tallerken. Drys purløg og persille over omeletten.
- 1 dl persille
- Trin 21 af 22
Gentag trin 16 til 20, til du har brugt al æggemassen og alt fyldet. Kom et rent viskestykke over omeletterne, for at holde dem varme.
- Trin 22 af 22
Rist rugbrødet på en brødrister, og servér omeletten med ristet rugbrød til.
- 6 skiver rugbrød
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En skovomelet er fyldt med noget af det bedste fra skoven: Svampe og and. Psst - du kan også lave den med kylling!
Du skal bruge
Ingredienser
- 3 andebryster eller 750 g. kyllingebryst
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
Fyld:
- 750 g. champignon
- 3 dl. persille
- 4 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Omelet:
- 1 ½ dl. purløg
- 12 æg
- 1 ½ dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 45 g. smør
Tilbehør:
- 6 skiver rugbrød
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- Køkkenrulle
- 3 store skrape knive
- 3 skærebrædder
- 2 stegepander
- 1 blødbørste
- 1 paletkniv
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
- 1 grydeske
- 1 tallerken
- 1 brødrister
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Dup andebrysterne med et stykke køkkenrulle. Skær skrå snit i andefedtet. Skær kun i fedtet og ikke i kødet. Hvis du bruger kyllingebryst, skal du ikke skære snit.
- Læg andebrysterne med skindet nedad på en kold stegepande. Drys salt og peber på kødet.
- Tænd for kogepladen, og steg andebrysterne på skindsiden ved lav varme, til skindet er gyldnet og sprødt. Det tager cirka 10 minutter.
- Vend andebrysterne, og drys med lidt salt og peber. Steg andebrysterne i cirka 10 minutter.
- Tag andebrysterne af stegepanden. Hvis du bruger kyllingebryster, skal du stege dem, til de er gennemstegte.
- Fyld: Skær den nederste del af stokken af champignonerne. Vask champignonerne, og skær dem i tynde skiver.
- Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Skyl også purløget til omeletten. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Varm en stegepande op, og steg champignonerne, til de er gyldne.
- Skru ned for varmen, og kom olie, hvidløg, halvdelen af persillen, salt og peber på stegepanden. Vend det hele sammen. Tag stegepanden væk fra varmen.
- Skær andebrysterne i tynde skiver med en skarp kniv.
- Omelet: Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
- Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk, til du har en ensartet masse.
- Varm smør op på en stegepande. Hæld lidt af æggemassen på stegepanden, til det dækker hele bunden i et tyndt lag ligesom en pandekage.
- Lad omeletten stege ved svag varme, til æggemassen er stivnet, og du kan mærke, at den nemtn løsner sig fra stegepanden.
- Kom andebryst og champignon på den ene halvdel af omeletten. Drys med persille og purløg.
- Vend forsigtigt den anden del af omeletten over fyldet, når omeletten er stivnet og fast.
- Kom forsigtigt omeletten over på en tallerken. Drys purløg og persille over omeletten.
- Gentag trin 16 til 20, til du har brugt al æggemassen og alt fyldet. Kom et rent viskestykke over omeletterne, for at holde dem varme.
- Rist rugbrødet på en brødrister, og servér omeletten med ristet rugbrød til.
-