Carls skovomelet

Carls skovomelet

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        En skovomelet er fyldt med noget af det bedste fra skoven: Svampe og and. Psst - du kan også lave den med kylling!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2326 kJ / 554 kcal
        • Protein: 35 %
        • Kulhydrat: 20 %
        • Fedt: 45 %
        • Heraf mættet fedt 11,0 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 27

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 27

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 andebryst eller 250 g. kyllingebryst
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. peber

        Fyld:

        • 250 g. champignon
        • ½ dl persille
        • 1 ½ fed hvidløg
        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. smør
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Omelet:

        • ½ dl purløg
        • 4 æg
        • ½ dl mælk
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 15 g. smør

        Tilbehør:

        • 2 skriver rugbrød
        • ½ dl persille
      • Trin 3 af 27

        Dup andebrysterne med et stykke køkkenrulle. Skær skrå snit i andefedtet. Skær kun i fedtet og ikke i kødet. Hvis du bruger kyllingebryst, skal du ikke skære snit.

        • 1 andebryst eller 250 g. kyllingebryst 

      • Trin 4 af 27

        Læg andebrysterne med skindet nedad på en kold stegepande. Drys salt og peber på kødet.

        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. peber
      • Trin 5 af 27

        Tænd for kogepladen, og steg andebrysterne på skindsiden ved lav varme, til skindet er gyldnet og sprødt. Det tager cirka 10 minutter.

      • Trin 6 af 27

        Vend andebrysterne, og drys med lidt salt og peber. Steg andebrysterne i cirka 10 minutter.

      • Trin 7 af 27

        Tag andebrysterne af stegepanden. Hvis du bruger kyllingebryster, skal du stege dem, til de er gennemstegte.

      • Trin 8 af 27

        Fyld: Skær den nederste del af stokken af champignonerne.

        • 250 g. champignon
      • Trin 9 af 27

        Børst champignonerne fri for jord med en ren blød børste eller en lille kniv, og skær dem ud i tynde skiver.

      • Trin 10 af 27

        Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller persille.

        • ½ dl persille
      • Trin 11 af 27

        Pil, og hak hvidløget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 ½ fed hvidløg
      • Trin 12 af 27

        Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom champignonerne på stegepanden, og steg dem ved høj varme, til de er gyldne.

      • Trin 13 af 27

        Skru ned for varmen, og kom smør, hvidløg, halvdelen af persillen, salt og peber på stegepanden. Vend det hele sammen.

        • ½ spsk. smør
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 14 af 27

        Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af kogepladen.

      • Trin 15 af 27

        Kom koldt vand i en balje, og skyl purløgene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller purløg.

        • ½ dl purløg
      • Trin 16 af 27

        Skær andebrysterne i tynde skiver med en skarp kniv.

      • Trin 17 af 27

        Omelet: Slå æg ud i en stor skål.

        • 4 æg
      • Trin 18 af 27

        Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk til du har en ensartet masse.

        • ½ dl mælk
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 19 af 27

        Kom smør på en stegepande, og varm smørret op, til det er gyldent.

        • 15 g. smør
      • Trin 20 af 27

        Hæld lidt af æggemassen på stegepanden, til det dækker hele bunden i et tyndt lag ligesom en pandekage.

      • Trin 21 af 27

        Lad omeletten stege ved svag varme til æggemassen er stivnet, og du kan mærke, den løsner sig fra stegepanden.

      • Trin 22 af 27

        Kom andebryst og champignon på den ene halvdel af omeletten. Drys med persille og purløg.

      • Trin 23 af 27

        Vend forsigtigt den anden del af omeletten over fyldet, når omeletten er stivnet og fast.

      • Trin 24 af 27

        Kom forsigtigt omeletten over på en tallerken. Drys purløg og persille over omeletten.

        • 1 dl persille
      • Trin 25 af 27

        Gentag trin 19 til 24, til du har brugt al æggemassen og alt fyldet. Kom stanniol over omeletterne, for at holde dem varme.

      • Trin 26 af 27

        Tilbehør: Læg rugbrødet på en brødrister, og rist det på begge sider, til det er sprødt.

        • 2 skiver rugbrød
      • Trin 27 af 27

        Server omeletten med ristet rugbrød til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En skovomelet er fyldt med noget af det bedste fra skoven: Svampe og and. Psst - du kan også lave den med kylling!

        Du skal bruge

          Ingredienser:

          • 1 andebryst eller 250 g. kyllingebryst
          • ½ tsk. salt
          • ½ tsk. peber

          Fyld:

          • 250 g. champignon
          • ½ dl persille
          • 1 ½ fed hvidløg
          • ½ spsk. olie
          • ½ spsk. smør
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Omelet:

          • ½ dl purløg
          • 4 æg
          • ½ dl mælk
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 15 g. smør

          Tilbehør:

          • 2 skiver rugbrød
          • ½ dl persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • Køkkenrulle
          • 3 store skrape knive
          • 3 skærebrædder
          • 2 stegepander
          • 1 blødbørste
          • 1 paletkniv
          • 1 balje
          • 1 rent viskestykke
          • 1 grydeske
          • 1 tallerken
          • 1 brødrister

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Dup andebrysterne med et stykke køkkenrulle. Skær skrå snit i andefedtet. Skær kun i fedtet og ikke i kødet. Hvis du bruger kyllingebryst, skal du ikke skære snit.
          4. Læg andebrysterne med skindet nedad på en kold stegepande. Drys salt og peber på kødet.
          5. Tænd for kogepladen, og steg andebrysterne på skindsiden ved lav varme, til skindet er gyldnet og sprødt. Det tager cirka 10 minutter.
          6. Vend andebrysterne, og drys med lidt salt og peber. Steg andebrysterne i cirka 10 minutter.
          7. Tag andebrysterne af stegepanden. Hvis du bruger kyllingebryster, skal du stege dem, til de er gennemstegte.
          8. Fyld: Skær den nederste del af stokken af champignonerne.
          9. Børst champignonerne fri for jord med en ren blød børste eller en lille kniv, og skær dem ud i tynde skiver.
          10. Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller persille.
          11. Pil, og hak hvidløget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          12. Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom champignonerne på stegepanden, og steg dem ved høj varme, til de er gyldne.
          13. Skru ned for varmen, og kom smør, hvidløg, halvdelen af persillen, salt og peber på stegepanden. Vend det hele sammen.
          14. Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af kogepladen.
          15. Kom koldt vand i en balje, og skyl purløgene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller purløg.
          16. Skær andebrysterne i tynde skiver med en skarp kniv.
          17. Omelet: Slå æg ud i en stor skål.
          18. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk til du har en ensartet masse.
          19. Kom smør på en stegepande, og varm smørret op, til det er gyldent.
          20. Hæld lidt af æggemassen på stegepanden, til det dækker hele bunden i et tyndt lag ligesom en pandekage.
          21. Lad omeletten stege ved svag varme til æggemassen er stivnet, og du kan mærke, den løsner sig fra stegepanden.
          22. Kom andebryst og champignon på den ene halvdel af omeletten. Drys med persille og purløg.
          23. Vend forsigtigt den anden del af omeletten over fyldet, når omeletten er stivnet og fast.
          24. Kom forsigtigt omeletten over på en tallerken. Drys purløg og persille over omeletten.
          25. Gentag trin 19 til 24, til du har brugt al æggemassen og alt fyldet. Kom stanniol over omeletterne, for at holde dem varme.
          26. Tilbehør: Læg rugbrødet på en brødrister, og rist det på begge sider, til det er sprødt.
          27. Server omeletten med ristet rugbrød til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            En skovomelet er fyldt med noget af det bedste fra skoven: Svampe og and. Psst - du kan også lave den med kylling!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2326 kJ / 554 kcal
            • Protein: 35 %
            • Kulhydrat: 20 %
            • Fedt: 45 %
            • Heraf mættet fedt 11,0 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 27

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 27

            Mål alle ingredienserne af.

            • 2 andebryster eller 500 g. kyllingebryst
            • 1 tsk. salt
            • 1 tsk. peber

            Fyld:

            • 500 g. champignon
            • 1 dl persille
            • 3 fed hvidløg
            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk. smør
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Omelet:

            • 1 dl purløg
            • 8 æg
            • 1 dl mælk
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 30 g. smør

            Tilbehør:

            • 4 skiver rugbrød
            • 1 dl persille
          • Trin 3 af 27

            Dup andebrysterne med et stykke køkkenrulle. Skær skrå snit i andefedtet. Skær kun i fedtet og ikke i kødet. Hvis du bruger kyllingebryst, skal du ikke skære snit.

            • 2 andebryster eller 500 g. kyllingebryst 

          • Trin 4 af 27

            Læg andebrysterne med skindet nedad på en kold stegepande. Drys salt og peber på kødet.

            • 1 tsk. salt
            • 1 tsk. peber
          • Trin 5 af 27

            Tænd for kogepladen, og steg andebrysterne på skindsiden ved lav varme, til skindet er gyldnet og sprødt. Det tager cirka 10 minutter.

          • Trin 6 af 27

            Vend andebrysterne, og drys med lidt salt og peber. Steg andebrysterne i cirka 10 minutter.

          • Trin 7 af 27

            Tag andebrysterne af stegepanden. Hvis du bruger kyllingebryster, skal du stege dem, til de er gennemstegte.

          • Trin 8 af 27

            Fyld: Skær den nederste del af stokken af champignonerne.

            • 500 g. champignon
          • Trin 9 af 27

            Børst champignonerne fri for jord med en ren blød børste eller en lille kniv, og skær dem ud i tynde skiver.

          • Trin 10 af 27

            Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller persille.

            • 1 dl persille
          • Trin 11 af 27

            Pil, og hak hvidløget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 3 fed hvidløg
          • Trin 12 af 27

            Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom champignonerne på stegepanden, og steg dem ved høj varme, til de er gyldne.

          • Trin 13 af 27

            Skru ned for varmen, og kom smør, hvidløg, halvdelen af persillen, salt og peber på stegepanden. Vend det hele sammen.

            • 1 spsk. smør
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 14 af 27

            Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af kogepladen.

          • Trin 15 af 27

            Kom koldt vand i en balje, og skyl purløgene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller purløg.

            • 1 dl purløg
          • Trin 16 af 27

            Skær andebrysterne i tynde skiver med en skarp kniv.

          • Trin 17 af 27

            Omelet: Slå æg ud i en stor skål.

            • 8 æg
          • Trin 18 af 27

            Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk, til du har en ensartet masse.

            • 1 dl mælk
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 19 af 27

            Kom smør på en stegepande, og varm smørret op, til det er gyldent.

            • 30 g. smør
          • Trin 20 af 27

            Hæld lidt af æggemassen på stegepanden, til det dækker hele bunden i et tyndt lag ligesom en pandekage.

          • Trin 21 af 27

            Lad omeletten stege ved svag varme til æggemassen er stivnet, og du kan mærke, den løsner sig fra stegepanden.

          • Trin 22 af 27

            Kom andebryst og champignon på den ene halvdel af omeletten. Drys med persille og purløg.

          • Trin 23 af 27

            Vend forsigtigt den anden del af omeletten over fyldet, når omeletten er stivnet og fast.

          • Trin 24 af 27

            Kom forsigtigt omeletten over på en tallerken. Drys purløg og persille over omeletten.

            • 1 dl persille
          • Trin 25 af 27

            Gentag trin 19 til 24, til du har brugt al æggemassen og alt fyldet. Kom stanniol over omeletterne, for at holde dem varme.

          • Trin 26 af 27

            Tilbehør: Læg rugbrødet på en brødrister, og rist det på begge sider, til det er sprødt.

            • 4 skiver rugbrød
          • Trin 27 af 27

            Server omeletten med ristet rugbrød til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            En skovomelet er fyldt med noget af det bedste fra skoven: Svampe og and. Psst - du kan også lave den med kylling!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 andebryster eller 500 g. kyllingebryst
              • 1 tsk. salt
              • 1 tsk. peber

              Fyld:

              • 500 g. champignon
              • 1 dl persille
              • 3 fed hvidløg
              • 1 spsk. olie
              • 1 spsk. smør
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Omelet:

              • 1 dl purløg
              • 8 æg
              • 1 dl mælk
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 30 g. smør

              Tilbehør:

              • 4 skiver rugbrød
              • 1 dl persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • Køkkenrulle
              • 3 store skrape knive
              • 3 skærebrædder
              • 2 stegepander
              • 1 blødbørste
              • 1 paletkniv
              • 1 balje
              • 1 rent viskestykke
              • 1 grydeske
              • 1 tallerken
              • 1 brødrister

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Dup andebrysterne med et stykke køkkenrulle. Skær skrå snit i andefedtet. Skær kun i fedtet og ikke i kødet. Hvis du bruger kyllingebryst, skal du ikke skære snit.
              4. Læg andebrysterne med skindet nedad på en kold stegepande. Drys salt og peber på kødet.
              5. Tænd for kogepladen, og steg andebrysterne på skindsiden ved lav varme, til skindet er gyldnet og sprødt. Det tager cirka 10 minutter.
              6. Vend andebrysterne, og drys med lidt salt og peber. Steg andebrysterne i cirka 10 minutter.
              7. Tag andebrysterne af stegepanden. Hvis du bruger kyllingebryster, skal du stege dem, til de er gennemstegte.
              8. Fyld: Skær den nederste del af stokken af champignonerne.
              9. Børst champignonerne fri for jord med en ren blød børste eller en lille kniv, og skær dem ud i tynde skiver.
              10. Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller persille.
              11. Pil, og hak hvidløget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              12. Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom champignonerne på stegepanden, og steg dem ved høj varme, til de er gyldne.
              13. Skru ned for varmen, og kom smør, hvidløg, halvdelen af persillen, salt og peber på stegepanden. Vend det hele sammen.
              14. Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af kogepladen.
              15. Kom koldt vand i en balje, og skyl purløgene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller purløg.
              16. Skær andebrysterne i tynde skiver med en skarp kniv.
              17. Omelet: Slå æg ud i en stor skål.
              18. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk, til du har en ensartet masse.
              19. Kom smør på en stegepande, og varm smørret op, til det er gyldent.
              20. Hæld lidt af æggemassen på stegepanden, til det dækker hele bunden i et tyndt lag ligesom en pandekage.
              21. Lad omeletten stege ved svag varme til æggemassen er stivnet, og du kan mærke, den løsner sig fra stegepanden.
              22. Kom andebryst og champignon på den ene halvdel af omeletten. Drys med persille og purløg.
              23. Vend forsigtigt den anden del af omeletten over fyldet, når omeletten er stivnet og fast.
              24. Kom forsigtigt omeletten over på en tallerken. Drys purløg og persille over omeletten.
              25. Gentag trin 19 til 24, til du har brugt al æggemassen og alt fyldet. Kom stanniol over omeletterne, for at holde dem varme.
              26. Tilbehør: Læg rugbrødet på en brødrister, og rist det på begge sider, til det er sprødt.
              27. Server omeletten med ristet rugbrød til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                En skovomelet er fyldt med noget af det bedste fra skoven: Svampe og and. Psst - du kan også lave den med kylling!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2326 kJ / 554 kcal
                • Protein: 35 %
                • Kulhydrat: 20 %
                • Fedt: 45 %
                • Heraf mættet fedt 11,0 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 27

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 27

                Mål alle ingredienserne af.

                • 3 andebryster eller 750 g. kyllingebryst
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ tsk. peber

                Fyld:

                • 750 g. champignon
                • 1 ½ dl persille
                • 4 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. smør
                • 1 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Omelet:

                • 1 ½ dl purløg
                • 12 æg
                • 1 ½ dl mælk
                • 1 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 45 g. smør

                Tilbehør:

                • 6 skriver rugbrød
                • 1 ½ dl persille
              • Trin 3 af 27

                Dup andebrysterne med et stykke køkkenrulle. Skær skrå snit i andefedtet. Skær kun i fedtet og ikke i kødet. Hvis du bruger kyllingebryst, skal du ikke skære snit.

                • 3 andebryster eller 750 g. kyllingebryst 

              • Trin 4 af 27

                Læg andebrysterne med skindet nedad på en kold stegepande. Drys salt og peber på kødet.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ tsk. peber
              • Trin 5 af 27

                Tænd for kogepladen, og steg andebrysterne på skindsiden ved lav varme, til skindet er gyldnet og sprødt. Det tager cirka 10 minutter.

              • Trin 6 af 27

                Vend andebrysterne, og drys med lidt salt og peber. Steg andebrysterne i cirka 10 minutter.

              • Trin 7 af 27

                Tag andebrysterne af stegepanden. Hvis du bruger kyllingebryster, skal du stege dem, til de er gennemstegte.

              • Trin 8 af 27

                Skær den nederste del af stokken af champignonerne.

                • 750 g. champignon
              • Trin 9 af 27

                Børst champignonerne fri for jord med en ren blød børste eller en lille kniv, og skær dem ud i tynde skiver.

              • Trin 10 af 27

                Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller persille.

                • 1 ½ dl persille
              • Trin 11 af 27

                Pil, og hak hvidløget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 4 ½ fed hvidløg
              • Trin 12 af 27

                Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom champignonerne på stegepanden, og steg dem ved høj varme, til de er gyldne.

              • Trin 13 af 27

                Skru ned for varmen, og kom smør, hvidløg, halvdelen af persillen, salt og peber på stegepanden. Vend det hele sammen.

                • 1 ½ spsk. smør
                • 1 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 14 af 27

                Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af kogepladen.

              • Trin 15 af 27

                Kom koldt vand i en balje, og skyl purløgene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller purløg.

                • ½ dl purløg
              • Trin 16 af 27

                Skær andebrysterne i tynde skiver med en skarp kniv.

              • Trin 17 af 27

                Omelet: Slå æg ud i en stor skål.

                • 12 æg
              • Trin 18 af 27

                Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk, til du har en ensartet masse.

                • 1 ½ dl mælk
                • 1 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 19 af 27

                Kom smør på en stegepande, og varm smørret op, til det er gyldent.

                • 30 g. smør
              • Trin 20 af 27

                Hæld lidt af æggemassen på stegepanden, til det dækker hele bunden i et tyndt lag ligesom en pandekage.

              • Trin 21 af 27

                Lad omeletten stege ved svag varme til æggemassen er stivnet, og du kan mærke, den løsner sig fra stegepanden.

              • Trin 22 af 27

                Kom andebryst og champignon på den ene halvdel af omeletten. Drys med persille og purløg.

              • Trin 23 af 27

                Vend forsigtigt den anden del af omeletten over fyldet, når omeletten er stivnet og fast.

              • Trin 24 af 27

                Kom forsigtigt omeletten over på en tallerken. Drys purløg og persille over omeletten.

                • 1 dl persille
              • Trin 25 af 27

                Gentag trin 19 til 24, til du har brugt al æggemassen og alt fyldet. Kom stanniol over omeletterne, for at holde dem varme.

              • Trin 26 af 27

                Tilbehør: Læg rugbrødet på en brødrister, og rist det på begge sider, til det er sprødt.

                • 6 skiver rugbrød
              • Trin 27 af 27

                Server omeletten med ristet rugbrød til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                En skovomelet er fyldt med noget af det bedste fra skoven: Svampe og and. Psst - du kan også lave den med kylling!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 2 andebryster eller 500 g. kyllingebryst
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 tsk. peber

                  Fyld:

                  • 500 g. champignon
                  • 1 dl persille
                  • 3 fed hvidløg
                  • 1 spsk. olie
                  • 1 spsk. smør
                  • ½ tsk. salt
                  • 1 knivspids peber

                  Omelet:

                  • 1 dl purløg
                  • 8 æg
                  • 1 dl mælk
                  • ½ tsk. salt
                  • 1 knivspids peber
                  • 30 g. smør

                  Tilbehør:

                  • 4 skiver rugbrød
                  • 1 dl persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • Køkkenrulle
                  • 3 store skrape knive
                  • 3 skærebrædder
                  • 2 stegepander
                  • 1 blødbørste
                  • 1 paletkniv
                  • 1 balje
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 grydeske
                  • 1 tallerken
                  • 1 brødrister

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Dup andebrysterne med et stykke køkkenrulle. Skær skrå snit i andefedtet. Skær kun i fedtet og ikke i kødet. Hvis du bruger kyllingebryst, skal du ikke skære snit.
                  4. Læg andebrysterne med skindet nedad på en kold stegepande. Drys salt og peber på kødet.
                  5. Tænd for kogepladen, og steg andebrysterne på skindsiden ved lav varme, til skindet er gyldnet og sprødt. Det tager cirka 10 minutter.
                  6. Vend andebrysterne, og drys med lidt salt og peber. Steg andebrysterne i cirka 10 minutter.
                  7. Tag andebrysterne af stegepanden. Hvis du bruger kyllingebryster, skal du stege dem, til de er gennemstegte.
                  8. Skær den nederste del af stokken af champignonerne.
                  9. Børst champignonerne fri for jord med en ren blød børste eller en lille kniv, og skær dem ud i tynde skiver.
                  10. Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller persille.
                  11. Pil, og hak hvidløget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  12. Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom champignonerne på stegepanden, og steg dem ved høj varme, til de er gyldne.
                  13. Skru ned for varmen, og kom smør, hvidløg, halvdelen af persillen, salt og peber på stegepanden. Vend det hele sammen.
                  14. Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af kogepladen.
                  15. Kom koldt vand i en balje, og skyl purløgene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller purløg.
                  16. Skær andebrysterne i tynde skiver med en skarp kniv.
                  17. Omelet: Slå æg ud i en stor skål.
                  18. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk, til du har en ensartet masse.
                  19. Kom smør på en stegepande, og varm smørret op, til det er gyldent.
                  20. Hæld lidt af æggemassen på stegepanden, til det dækker hele bunden i et tyndt lag ligesom en pandekage.
                  21. Lad omeletten stege ved svag varme til æggemassen er stivnet, og du kan mærke, den løsner sig fra stegepanden.
                  22. Kom andebryst og champignon på den ene halvdel af omeletten. Drys med persille og purløg.
                  23. Vend forsigtigt den anden del af omeletten over fyldet, når omeletten er stivnet og fast.
                  24. Kom forsigtigt omeletten over på en tallerken. Drys purløg og persille over omeletten.
                  25. Gentag trin 19 til 24, til du har brugt al æggemassen og alt fyldet. Kom stanniol over omeletterne, for at holde dem varme.
                  26. Tilbehør: Læg rugbrødet på en brødrister, og rist det på begge sider, til det er sprødt.
                  27. Server omeletten med ristet rugbrød til.