Canneloni med spinat

Canneloni med spinat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Disse pastaruller gemmer på lækre, velsmagende hemmeligheder. De er fyldt med sund spinat, knasende pinjekerner og lækker, cremet ost. Tag et bid af en canneloni, og drøm dig væk til det varme Italien.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3012 kJ / 717 kcal
        • Protein: 16 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 28 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 28

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 28

        Mål alle ingredienserne af.

        • 250 g. frisk spinat eller 125 g. hel frossen spinat
        • 1 løg
        • 1-2 fed hvidløg
        • 1 spsk. olie
        • 13 g. pinjekerner
        • ¼ tsk. groft salt
        • ¼ tsk. peber

        Bechamelsovs (mælkesovs):

        • ½ spsk. smør
        • 15 g. hvedemel
        • ¼ l mælk
        • 13 g. mild revet ost
        • 13 g. parmasan- eller granaost
        • Evt. 1 spsk. blåskimmelost
        • ¼-½ tsk. allehånde
        • ½ tsk. groft salt.
        • ¼  tsk. peber
        • 250 g. tomater

        Tilbehør:

        • 125 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
        • 2 Kogte majskolber
        • 2 Skiver fuldkornsbrød
      • Trin 3 af 28

        Kom vand i en balje, og skyl spinaten fri for jord i vandet. Skift vandet, hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget grove og tykke stilke, kan du fjerne dem.

        • 250 g. frisk spinat eller 125 g. hel frossen spinat
      • Trin 4 af 28

        Kom et dørslag i vasken, så overskydende vand kan løbe fra.

      • Trin 5 af 28

        Kom spinaten i dørslaget, og lad den dryppe af.

      • Trin 6 af 28

        Pil og hak løgene.

        • 1 løg
      • Trin 7 af 28

        Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser.

        • 1-2 fed hvidløg
      • Trin 8 af 28

        Kom olie i en gryde, og varm op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 9 af 28

        Kom løgene i gryden, og steg dem ved middelvarme 2-3 minutter. Rør rundt.

      • Trin 10 af 28

        Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere. Rør rundt.

      • Trin 11 af 28

        Skru op, og kom spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.

      • Trin 12 af 28

        Skru ned til middel varme, og tilsæt pinjekernerne.

        • 13 g. pinjekerner
      • Trin 13 af 28

        Tilsæt salt og peber.

        • ¼ tsk. peber
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 14 af 28

        Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

        • ½ spsk. smør

         

      • Trin 15 af 28

        Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

        • 15 g. hvedemel

         

      • Trin 16 af 28

        Kom mælk i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

        • ¼ l mælk

         

      • Trin 17 af 28

        Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

        • ½ dl. vand
      • Trin 18 af 28

        Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

      • Trin 19 af 28

        Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

        • 13 g. mild revet ost
        • 13 g. parmasan- eller granaost
        • Evt. 1 spsk. blåskimmelost
        • ½ tsk. allehånde
      • Trin 20 af 28

        Kom salt, peber og allehånde i sovsen, og pisk sovsen sammen.

        • 1 tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ¼-½ tsk. allehånde
      • Trin 21 af 28

        Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.

        • 13 g. mild revet ost
        • 13 g. parmasan- eller granaost
        • Evt. 1 spsk. blåskimmelost
      • Trin 22 af 28

        Vask tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i bunden af et ovnfast fad.

        • 250 g. tomater
      • Trin 23 af 28

        Læg en af de friske, bløde lasagneplader på bordet eller skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Tril 4 ruller, og læg dem i fadet ovenpå tomaterne. Hvis du bruger tørrede canneloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.

        • 125 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
      • Trin 24 af 28

        Hæld bechamelsovsen over pastarullerne.

      • Trin 25 af 28

        Sæt en bagerist i midten af ovnen.

      • Trin 26 af 28

        Sæt fadet på bageristen, og tænd ovnen på 200 grader. Bag pastarørene i cirka 30 minutter.

      • Trin 27 af 28

        Stik med en lille skarp kniv, og mærk om cannelonirørene er bløde.

      • Trin 28 af 28

        Servér canneloni med friskkogte majskolber og groft brødt til.

        • 2 kogte majskolber
        • 2 skiver fuldkornsbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Disse pastaruller gemmer på lækre, velsmagende hemmeligheder. De er fyldt med sund spinat, knasende pinjekerner og lækker, cremet ost. Tag et bid af en canneloni, og drøm dig væk til det varme Italien.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. frisk spinat eller 125 g. hel frossen spinat
          • 1 løg
          • 1-2 fed hvidløg
          • 1 spsk. olie
          • 13 g. pinjekerner
          • ¼ tsk. groft salt
          • ¼ tsk. peber

          Mornaysovs:

          • ½ spsk. smør
          • 15 g. hvedemel
          • ¼ l mælk
          • 13 g. mild revet ost
          • 13 g. parmasan- eller granaost
          • Evt. 1 spsk. blåskimmelost
          • ¼-½ tsk. allehånde
          • ½ tsk. groft salt
          • ¼  tsk. peber
          • 250 g. tomater

          Tilbehør:

          • 125 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
          • 2 kogte majskolber
          • 2 skiver fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 balje eller stor skål
          • 1 dørslag
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 hvidløgspresser
          • 2 mellem gryder
          • 1 grydeske
          • 1 lille gryde
          • 1 piskeris
          • 1 spiseske
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 ovnfast fad
          • 1 bagerist
          • 1 kødnål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom vand i en balje, og skyl spinaten fri for jord i vandet. Skift vandet, hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget grove og tykke stilke, kan du fjerne dem.
          4. Kom et dørslag i vasken, så overskydende vand kan løbe fra.
          5. Kom spinaten i dørslaget, og lad den dryppe af.
          6. Pil og hak løgene.
          7. Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser.
          8. Kom olie i en gryde, og varm op.
          9. Kom løgene i gryden, og steg dem ved middelvarme 2-3 minutter. Rør rundt.
          10. Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere. Rør rundt.
          11. Skru op, og kom spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
          12. Skru ned til middel varme, og tilsæt pinjekernerne.
          13. Tilsæt salt og peber.
          14. Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
          15. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
          16. Kom mælk i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
          17. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
          18. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
          19. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
          20. Kom salt, peber og allehånde i sovsen, og pisk sovsen sammen.
          21. Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
          22. Vask tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i bunden af et ovnfast fad.
          23. Læg en af de friske, bløde lasagneplader på bordet eller skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Tril 4 ruller, og læg dem i fadet ovenpå tomaterne. Hvis du bruger tørrede canneloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.
          24. Hæld bechamelsovsen over pastarullerne.
          25. Sæt en bagerist i midten af ovnen.
          26. Sæt fadet på bageristen, og tænd ovnen på 200 grader. Bag pastarørene i cirka 30 minutter.
          27. Stik med en lille skarp kniv, og mærk om cannelonirørene er bløde.
          28. Servér canneloni med friskkogte majskolber og groft brødt til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Disse pastaruller gemmer på lækre, velsmagende hemmeligheder. De er fyldt med sund spinat, knasende pinjekerner og lækker, cremet ost. Tag et bid af en canneloni, og drøm dig væk til det varme Italien.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3012 kJ / 717 kcal
            • Protein: 16 %
            • Kulhydrat: 56 %
            • Fedt: 28 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 28

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 28

            Mål alle ingredienserne af.

            • 500. frisk spinat eller 250 g. hel frossen spinat
            • 2 løg
            • 2-3 fed hvidløg
            • 2 spsk. olie
            • 25 g. pinjekerner
            • ½ tsk. groft salt
            • ¼ tsk. peber

            Bechamelsovs (mælkesovs):

            • 1 spsk. smør
            • 30 g. hvedemel
            • ½ l mælk
            • 25 g. mild revet ost
            • 25 g. parmasan- eller granaost
            • Evt. 2 spsk. blåskimmelost
            • ½-1 tsk. allehånde
            • 1 tsk. groft salt
            • ¼ tsk. peber
            • 500 g. tomater

            Tilbehør:

            • 250 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
            • 4 kogte majskolber
            • 4 skiver fuldkornsbrød
          • Trin 3 af 28

            Kom vand i en balje, og skyl spinaten fri for jord i vandet. Skift vandet, hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget grove og tykke stilke, kan du fjerne dem.

            • 500. frisk spinat eller 250 g. hel frossen spinat
          • Trin 4 af 28

            Kom et dørslag i vasken, så overskydende vand kan løbe fra.

          • Trin 5 af 28

            Kom spinaten i dørslaget, og lad den dryppe af.

          • Trin 6 af 28

            Pil og hak løgene.

            • 2 løg
          • Trin 7 af 28

            Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser.

            • 2-3 fed hvidløg
          • Trin 8 af 28

            Kom olie i en gryde, og varm op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 9 af 28

            Kom løgene i gryden, og steg dem ved middelvarme 2-3 minutter. Rør rundt.

          • Trin 10 af 28

            Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere. Rør rundt.

          • Trin 11 af 28

            Skru op, og kom spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.

          • Trin 12 af 28

            Skru ned til middel varme, og tilsæt pinjekernerne.

            • 25 g. pinjekerner
          • Trin 13 af 28

            Tilsæt salt og peber.

            • ¼ tsk. peber
            • ½ tsk. salt
          • Trin 14 af 28

            Bechamelsovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

            • 1 spsk. smør
          • Trin 15 af 28

            Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

            • 30 g. hvedemel
          • Trin 16 af 28

            Kom mælk i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

            ½ l. mælk

             

          • Trin 17 af 28

            Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

            • ½ dl. vand
          • Trin 18 af 28

            Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

          • Trin 19 af 28

            Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

          • Trin 20 af 28

            Kom salt, peber og allehånde i sovsen, og pisk sovsen sammen.

            • 1 tsk. salt
            • ¼  tsk. peber
            • ½-1 tsk. allehånde

             

          • Trin 21 af 28

            Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.

            • 25 g. mild revet ost
            • 25 g. parmasan- eller granaost
            • Evt. 2 spsk. blåskimmelost
          • Trin 22 af 28

            Vask tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i bunden af et ovnfast fad.

            • 500 g. tomater
          • Trin 23 af 28

            Læg en af de friske, bløde lasagneplader på bordet eller skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Tril 8 ruller, og læg dem i fadet ovenpå tomaterne. Hvis du bruger tørrede canneloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.

            • 250 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
          • Trin 24 af 28

            Hæld bechamelsovsen over pastarullerne.

          • Trin 25 af 28

            Sæt en bagerist i midten af ovnen.

          • Trin 26 af 28

            Sæt fadet på bageristen, og tænd ovnen på 200 grader. Bag pastarørene i cirka 30 minutter.

          • Trin 27 af 28

            Stik med en lille skarp kniv, og mærk om cannelonirørene er bløde.

          • Trin 28 af 28

            Servér canneloni med friskkogte majskolber og groft brødt til.

            • 4 kogte majskolber
            • 4 skiver fuldkornsbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Disse pastaruller gemmer på lækre, velsmagende hemmeligheder. De er fyldt med sund spinat, knasende pinjekerner og lækker, cremet ost. Tag et bid af en canneloni, og drøm dig væk til det varme Italien.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 500. frisk spinat eller 250 g. hel frossen spinat
              • 2 løg
              • 2-3 fed hvidløg
              • 2 spsk. olie
              • 25 g. pinjekerner
              • ½ tsk. groft salt
              • ¼ tsk. peber

              Mornaysovs:

              • 1 spsk. smør
              • 30 g. hvedemel
              • ½ l mælk
              • 25 g. mild revet ost
              • 25 g. parmasan- eller granaost
              • Evt. 2 spsk. blåskimmelost
              • ½-1 tsk. allehånde
              • 1 tsk. groft salt
              • ¼ tsk. peber
              • 500 g. tomater

              Tilbehør:

              • 250 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
              • 4 kogte majskolber
              • 4 skiver fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 balje eller stor skål
              • 1 dørslag
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 hvidløgspresser
              • 2 mellem gryder
              • 1 grydeske
              • 1 lille gryde
              • 1 piskeris
              • 1 spiseske
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 ovnfast fad
              • 1 bagerist
              • 1 kødnål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kom vand i en balje, og skyl spinaten fri for jord i vandet. Skift vandet, hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget grove og tykke stilke, kan du fjerne dem.
              4. Kom et dørslag i vasken, så overskydende vand kan løbe fra.
              5. Kom spinaten i dørslaget, og lad den dryppe af.
              6. Pil og hak løgene.
              7. Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser.
              8. Kom olie i en gryde, og varm op.
              9. Kom løgene i gryden, og steg dem ved middelvarme 2-3 minutter. Rør rundt.
              10. Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere. Rør rundt.
              11. Skru op, og kom spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
              12. Skru ned til middel varme, og tilsæt pinjekernerne.
              13. Tilsæt salt og peber.
              14. Bechamelsovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
              15. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
              16. Kom mælk i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
              17. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
              18. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
              19. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
              20. Kom salt, peber og allehånde i sovsen, og pisk sovsen sammen.
              21. Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
              22. Vask tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i bunden af et ovnfast fad.
              23. Læg en af de friske, bløde lasagneplader på bordet eller skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Tril 8 ruller, og læg dem i fadet ovenpå tomaterne. Hvis du bruger tørrede canneloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.
              24. Hæld bechamelsovsen over pastarullerne.
              25. Sæt en bagerist i midten af ovnen.
              26. Sæt fadet på bageristen, og tænd ovnen på 200 grader. Bag pastarørene i cirka 30 minutter.
              27. Stik med en lille skarp kniv, og mærk om cannelonirørene er bløde.
              28. Servér canneloni med friskkogte majskolber og groft brødt til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Disse pastaruller gemmer på lækre, velsmagende hemmeligheder. De er fyldt med sund spinat, knasende pinjekerner og lækker, cremet ost. Tag et bid af en canneloni, og drøm dig væk til det varme Italien.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3012 kJ / 717 kcal
                • Protein: 16 %
                • Kulhydrat: 56 %
                • Fedt: 28 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 28

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 28

                Mål alle ingredienserne af.

                • 750 g. frisk spinat eller 375 g. hel frossen spinat
                • 3 løg
                • 3-4 fed hvidløg
                • 3 spsk. olie
                • 37 g. pinjekerner
                • ¾ tsk. groft salt
                • ½ tsk. peber

                Bechamelsovs (mælkesovs):

                • 1 ½ spsk. smør
                • 45 g. hvedemel
                • ¾ l mælk
                • 37 g. mild revet ost
                • 37 g. parmasan- eller granaost
                • Evt. 3 spsk. blåskimmelost
                • 1-1 ½ tsk. allehånde
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • ½  tsk. peber
                • 750 g. tomater

                Tilbehør:

                • 375 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
                • 6 Kogte majskolber
                • 6 Skiver fuldkornsbrød
              • Trin 3 af 28

                Kom vand i en balje, og skyl spinaten fri for jord i vandet. Skift vandet, hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget grove og tykke stilke, kan du fjerne dem.

                • 750 g. frisk spinat eller 375 g. hel frossen spinat
              • Trin 4 af 28

                Kom et dørslag i vasken, så overskydende vand kan løbe fra.

              • Trin 5 af 28

                Kom spinaten i dørslaget, og lad den dryppe af.

              • Trin 6 af 28

                Pil og hak løgene.

                • 3 løg
              • Trin 7 af 28

                Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser.

                • 3-4 fed hvidløg
              • Trin 8 af 28

                Kom olie i en gryde, og varm op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 9 af 28

                Kom løgene i gryden, og steg dem ved middelvarme 2-3 minutter. Rør rundt.

              • Trin 10 af 28

                Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere. Rør rundt.

              • Trin 11 af 28

                Skru op, og kom spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.

              • Trin 12 af 28

                Skru ned til middel varme, og tilsæt pinjekernerne.

                • 37 g. pinjekerner
              • Trin 13 af 28

                Tilsæt salt og peber.

                • ½ tsk. peber
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 14 af 28

                Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                • 1 ½ spsk. smør

                 

              • Trin 15 af 28

                Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

                • 45 g. hvedemel

                 

              • Trin 16 af 28

                Kom mælk i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

                • ¾ l mælk
              • Trin 17 af 28

                Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

                • ½ dl. vand
              • Trin 18 af 28

                Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

              • Trin 19 af 28

                Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

              • Trin 20 af 28

                Kom salt, peber og allehånde i sovsen, og pisk sovsen sammen.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ½  tsk. peber
                • 1-1 ½ tsk. allehånde

                 

              • Trin 21 af 28

                Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.

                • 37 g. mild revet ost
                • 37 g. parmasan- eller granaost
                • Evt. 3 spsk. blåskimmelost
              • Trin 22 af 28

                Vask tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i bunden af et ovnfast fad.

                • 750 g. tomater
              • Trin 23 af 28

                Læg en af de friske, bløde lasagneplader på bordet eller skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Tril 12 ruller, og læg dem i fadet ovenpå tomaterne. Hvis du bruger tørrede canneloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.

                • 375 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
              • Trin 24 af 28

                Hæld bechamelsovsen over pastarullerne.

              • Trin 25 af 28

                Sæt en bagerist i midten af ovnen.

              • Trin 26 af 28

                Sæt fadet på bageristen, og tænd ovnen på 200 grader. Bag pastarørene i cirka 30 minutter.

              • Trin 27 af 28

                Stik med en lille skarp kniv, og mærk om cannelonirørene er bløde.

              • Trin 28 af 28

                Servér canneloni med friskkogte majskolber og groft brødt til.

                • 6 kogte majskolber
                • 6 skiver fuldkornsbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Disse pastaruller gemmer på lækre, velsmagende hemmeligheder. De er fyldt med sund spinat, knasende pinjekerner og lækker, cremet ost. Tag et bid af en canneloni, og drøm dig væk til det varme Italien.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 750 g. frisk spinat eller 375 g. hel frossen spinat
                  • 3 løg
                  • 3-4 fed hvidløg
                  • 3 spsk. olie
                  • 37 g. pinjekerner
                  • ¾ tsk. groft salt
                  • ½ tsk. peber

                  Mornaysovs:

                  • 1 ½ spsk. smør
                  • 45 g. hvedemel
                  • ¾ l mælk
                  • 37 g. mild revet ost
                  • 37 g. parmasan- eller granaost
                  • Evt. 3 spsk. blåskimmelost
                  • 1-1 ½ tsk. allehånde
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • ½  tsk. peber
                  • 750 g. tomater

                  Tilbehør:

                  • 375 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
                  • 6 Kogte majskolber
                  • 6 Skiver fuldkornsbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 balje eller stor skål
                  • 1 dørslag
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 2 mellem gryder
                  • 1 grydeske
                  • 1 lille gryde
                  • 1 piskeris
                  • 1 spiseske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 bagerist
                  • 1 kødnål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Kom vand i en balje, og skyl spinaten fri for jord i vandet. Skift vandet, hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget grove og tykke stilke, kan du fjerne dem.
                  4. Kom et dørslag i vasken, så overskydende vand kan løbe fra.
                  5. Kom spinaten i dørslaget, og lad den dryppe af.
                  6. Pil og hak løgene.
                  7. Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser.
                  8. Kom olie i en gryde, og varm op.
                  9. Kom løgene i gryden, og steg dem ved middelvarme 2-3 minutter. Rør rundt.
                  10. Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere. Rør rundt.
                  11. Skru op, og kom spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
                  12. Skru ned til middel varme, og tilsæt pinjekernerne.
                  13. Tilsæt salt og peber.
                  14. Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                  15. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
                  16. Kom mælk i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
                  17. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
                  18. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
                  19. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
                  20. Kom salt, peber og allehånde i sovsen, og pisk sovsen sammen.
                  21. Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
                  22. Vask tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i bunden af et ovnfast fad.
                  23. Læg en af de friske, bløde lasagneplader på bordet eller skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Tril 12 ruller, og læg dem i fadet ovenpå tomaterne. Hvis du bruger tørrede canneloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.
                  24. Hæld bechamelsovsen over pastarullerne.
                  25. Sæt en bagerist i midten af ovnen.
                  26. Sæt fadet på bageristen, og tænd ovnen på 200 grader. Bag pastarørene i cirka 30 minutter.
                  27. Stik med en lille skarp kniv, og mærk om cannelonirørene er bløde.
                  28. Servér canneloni med friskkogte majskolber og groft brødt til.