Canneloni med spinat

Canneloni med spinat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Disse pastaruller gemmer på lækre, velsmagende hemmeligheder. De er fyldt med sund spinat, knasende pinjekerner og lækker, cremet ost. Tag et bid af en canneloni, og drøm dig væk til det varme Italien.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3012 kJ / 717 kcal
        • Protein: 16 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 28 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 26

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 26

        Find alle ingredienserne frem.

        • 250 g. frisk spinat eller 125 g. hel frossen spinat
        • 1 løg
        • 1-2 fed hvidløg
        • 1 spsk. olie
        • 13 g. pinjekerner
        • ¼ tsk. groft salt
        • ¼ tsk. peber

        Bechamelsovs (mælkesovs):

        • ½ spsk. smør
        • 15 g. hvedemel
        • ¼ l mælk
        • 13 g. mild revet ost
        • 13 g. parmasan- eller granaost
        • Evt. 1 spsk. blåskimmelost
        • ¼-½ tsk. allehånde
        • ½ tsk. groft salt.
        • ¼  tsk. peber
        • 250 g. tomater

        Tilbehør:

        • 125 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
        • 2 Kogte majskolber
        • 2 Skiver fuldkornsbrød
      • Trin 3 af 26

        Skyl spinaten i et dørslag. Fjern meget tykke stilke. Lad spinaten dryppe af.

        • 250 g. frisk spinat eller 125 g. hel frossen spinat
      • Trin 4 af 26

        Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 5 af 26

        Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser.

        • 1-2 fed hvidløg
      • Trin 6 af 26

        Kom olie i en gryde, og varm op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 7 af 26

        Kom løgene i gryden, og steg dem ved middelvarme 2-3 minutter. Rør rundt.

      • Trin 8 af 26

        Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere. Rør rundt.

      • Trin 9 af 26

        Skru op, og kom spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.

      • Trin 10 af 26

        Skru ned til middel varme, og tilsæt pinjekernerne.

        • 13 g. pinjekerner
      • Trin 11 af 26

        Tilsæt salt og peber.

        • ¼ tsk. peber
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 12 af 26

        Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs

        • ½ spsk. smør

         

      • Trin 13 af 26

        Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i sovsen.

        • 15 g. hvedemel

         

      • Trin 14 af 26

        Lun mælken i en lille gryde. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

        • ¼ l mælk

         

      • Trin 15 af 26

        Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

        • ½ dl. vand
      • Trin 16 af 26

        Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.

      • Trin 17 af 26

        Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

        • 13 g. mild revet ost
        • 13 g. parmasan- eller granaost
        • Evt. 1 spsk. blåskimmelost
        • ½ tsk. allehånde
      • Trin 18 af 26

        Kom salt, peber og allehånde i sovsen, og pisk sovsen sammen.

        • 1 tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ¼-½ tsk. allehånde
      • Trin 19 af 26

        Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.

        • 13 g. mild revet ost
        • 13 g. parmasan- eller granaost
        • Evt. 1 spsk. blåskimmelost
      • Trin 20 af 26

        Vask tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i bunden af et ovnfast fad.

        • 250 g. tomater
      • Trin 21 af 26

        Læg en lasagneplade på skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Læg rullen ovenpå tomaterne i fadet. Tril i alt 4 ruller på samme måde. Hvis du bruger tørrede canneloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.

        • 125 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
      • Trin 22 af 26

        Hæld bechamelsovsen over pastarullerne.

      • Trin 23 af 26

        Sæt en bagerist i midten af ovnen.

      • Trin 24 af 26

        Sæt fadet på bageristen, og tænd ovnen på 200 grader. Bag pastarørene i cirka 30 minutter.

      • Trin 25 af 26

        Stik med en lille skarp kniv, og mærk om cannelonirørene er bløde.

      • Trin 26 af 26

        Bring vand i kog i en stor gryde, og kog majskolberne møre. Servér dine canneloni med friskkogte majskolber og groft brød til. Klik på videoen og se, hvordan du ordner majskolber.

        • 2 kogte majskolber
        • 2 skiver fuldkornsbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Disse pastaruller gemmer på lækre, velsmagende hemmeligheder. De er fyldt med sund spinat, knasende pinjekerner og lækker, cremet ost. Tag et bid af en canneloni, og drøm dig væk til det varme Italien.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. frisk spinat eller 125 g. hel frossen spinat
          • 1 løg
          • 1-2 fed hvidløg
          • 1 spsk. olie
          • 13 g. pinjekerner
          • ¼ tsk. groft salt
          • ¼ tsk. peber

          Mornaysovs:

          • ½ spsk. smør
          • 15 g. hvedemel
          • ¼ l mælk
          • 13 g. mild revet ost
          • 13 g. parmasan- eller granaost
          • Evt. 1 spsk. blåskimmelost
          • ¼-½ tsk. allehånde
          • ½ tsk. groft salt
          • ¼  tsk. peber
          • 250 g. tomater

          Tilbehør:

          • 125 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
          • 2 kogte majskolber
          • 2 skiver fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 balje eller stor skål
          • 1 dørslag
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 hvidløgspresser
          • 2 mellem gryder
          • 1 grydeske
          • 1 lille gryde
          • 1 piskeris
          • 1 spiseske
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 ovnfast fad
          • 1 bagerist
          • 1 kødnål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl spinaten i et dørslag. Fjern meget tykke stilke. Lad spinaten dryppe af.
          4. Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          5. Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser.
          6. Kom olie i en gryde, og varm op.
          7. Kom løgene i gryden, og steg dem ved middelvarme 2-3 minutter. Rør rundt.
          8. Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere. Rør rundt.
          9. Skru op, og kom spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
          10. Skru ned til middel varme, og tilsæt pinjekernerne.
          11. Tilsæt salt og peber.
          12. Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs
          13. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i sovsen.
          14. Lun mælken i en lille gryde. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
          15. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
          16. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
          17. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
          18. Kom salt, peber og allehånde i sovsen, og pisk sovsen sammen.
          19. Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
          20. Vask tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i bunden af et ovnfast fad.
          21. Læg en lasagneplade på skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Læg rullen ovenpå tomaterne i fadet. Tril i alt 4 ruller på samme måde. Hvis du bruger tørrede canneloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.
          22. Hæld bechamelsovsen over pastarullerne.
          23. Sæt en bagerist i midten af ovnen.
          24. Sæt fadet på bageristen, og tænd ovnen på 200 grader. Bag pastarørene i cirka 30 minutter.
          25. Stik med en lille skarp kniv, og mærk om cannelonirørene er bløde.
          26. Bring vand i kog i en stor gryde, og kog majskolberne møre. Servér dine canneloni med friskkogte majskolber og groft brød til. Klik på videoen og se, hvordan du ordner majskolber.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Disse pastaruller gemmer på lækre, velsmagende hemmeligheder. De er fyldt med sund spinat, knasende pinjekerner og lækker, cremet ost. Tag et bid af en canneloni, og drøm dig væk til det varme Italien.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3012 kJ / 717 kcal
            • Protein: 16 %
            • Kulhydrat: 56 %
            • Fedt: 28 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 26

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 26

            Find alle ingredienserne frem.

            • 500. frisk spinat eller 250 g. hel frossen spinat
            • 2 løg
            • 2-3 fed hvidløg
            • 2 spsk. olie
            • 25 g. pinjekerner
            • ½ tsk. groft salt
            • ¼ tsk. peber

            Bechamelsovs (mælkesovs):

            • 1 spsk. smør
            • 30 g. hvedemel
            • ½ l mælk
            • 25 g. mild revet ost
            • 25 g. parmasan- eller granaost
            • Evt. 2 spsk. blåskimmelost
            • ½-1 tsk. allehånde
            • 1 tsk. groft salt
            • ¼ tsk. peber
            • 500 g. tomater

            Tilbehør:

            • 250 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
            • 4 kogte majskolber
            • 4 skiver fuldkornsbrød
          • Trin 3 af 26

            Skyl spinaten i et dørslag. Fjern meget tykke stilke. Lad spinaten dryppe af.

            • 500. frisk spinat eller 250 g. hel frossen spinat
          • Trin 4 af 26

            Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
          • Trin 5 af 26

            Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser.

            • 2-3 fed hvidløg
          • Trin 6 af 26

            Kom olie i en gryde, og varm op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 7 af 26

            Kom løgene i gryden, og steg dem ved middelvarme 2-3 minutter. Rør rundt.

          • Trin 8 af 26

            Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere. Rør rundt.

          • Trin 9 af 26

            Skru op, og kom spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.

          • Trin 10 af 26

            Skru ned til middel varme, og tilsæt pinjekernerne.

            • 25 g. pinjekerner
          • Trin 11 af 26

            Tilsæt salt og peber.

            • ¼ tsk. peber
            • ½ tsk. salt
          • Trin 12 af 26

            Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.

            • 1 spsk. smør
          • Trin 13 af 26

            Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i sovsen.

            • 30 g. hvedemel
          • Trin 14 af 26

            Lun mælken i en lille gryde. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

            ½ l. mælk

             

          • Trin 15 af 26

            Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

            • ½ dl. vand
          • Trin 16 af 26

            Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.

          • Trin 17 af 26

            Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

          • Trin 18 af 26

            Kom salt, peber og allehånde i sovsen, og pisk sovsen sammen.

            • 1 tsk. salt
            • ¼  tsk. peber
            • ½-1 tsk. allehånde

             

          • Trin 19 af 26

            Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.

            • 25 g. mild revet ost
            • 25 g. parmasan- eller granaost
            • Evt. 2 spsk. blåskimmelost
          • Trin 20 af 26

            Vask tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i bunden af et ovnfast fad.

            • 500 g. tomater
          • Trin 21 af 26

            Læg en lasagneplade på skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Læg rullen ovenpå tomaterne i fadet. Tril i alt 8 ruller på samme måde. Hvis du bruger tørrede canneloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.

            • 250 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
          • Trin 22 af 26

            Hæld bechamelsovsen over pastarullerne.

          • Trin 23 af 26

            Sæt en bagerist i midten af ovnen.

          • Trin 24 af 26

            Sæt fadet på bageristen, og tænd ovnen på 200 grader. Bag pastarørene i cirka 30 minutter.

          • Trin 25 af 26

            Stik med en lille skarp kniv, og mærk om cannelonirørene er bløde.

          • Trin 26 af 26

            Bring vand i kog i en stor gryde, og kog majskolberne møre. Servér dine canneloni med friskkogte majskolber og groft brød til. Klik på videoen og se, hvordan du ordner majskolber.

            • 4 kogte majskolber
            • 4 skiver fuldkornsbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Disse pastaruller gemmer på lækre, velsmagende hemmeligheder. De er fyldt med sund spinat, knasende pinjekerner og lækker, cremet ost. Tag et bid af en canneloni, og drøm dig væk til det varme Italien.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 500. frisk spinat eller 250 g. hel frossen spinat
              • 2 løg
              • 2-3 fed hvidløg
              • 2 spsk. olie
              • 25 g. pinjekerner
              • ½ tsk. groft salt
              • ¼ tsk. peber

              Mornaysovs:

              • 1 spsk. smør
              • 30 g. hvedemel
              • ½ l mælk
              • 25 g. mild revet ost
              • 25 g. parmasan- eller granaost
              • Evt. 2 spsk. blåskimmelost
              • ½-1 tsk. allehånde
              • 1 tsk. groft salt
              • ¼ tsk. peber
              • 500 g. tomater

              Tilbehør:

              • 250 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
              • 4 kogte majskolber
              • 4 skiver fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 balje eller stor skål
              • 1 dørslag
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 hvidløgspresser
              • 2 mellem gryder
              • 1 grydeske
              • 1 lille gryde
              • 1 piskeris
              • 1 spiseske
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 ovnfast fad
              • 1 bagerist
              • 1 kødnål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skyl spinaten i et dørslag. Fjern meget tykke stilke. Lad spinaten dryppe af.
              4. Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              5. Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser.
              6. Kom olie i en gryde, og varm op.
              7. Kom løgene i gryden, og steg dem ved middelvarme 2-3 minutter. Rør rundt.
              8. Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere. Rør rundt.
              9. Skru op, og kom spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
              10. Skru ned til middel varme, og tilsæt pinjekernerne.
              11. Tilsæt salt og peber.
              12. Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.
              13. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i sovsen.
              14. Lun mælken i en lille gryde. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
              15. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
              16. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
              17. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
              18. Kom salt, peber og allehånde i sovsen, og pisk sovsen sammen.
              19. Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
              20. Vask tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i bunden af et ovnfast fad.
              21. Læg en lasagneplade på skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Læg rullen ovenpå tomaterne i fadet. Tril i alt 8 ruller på samme måde. Hvis du bruger tørrede canneloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.
              22. Hæld bechamelsovsen over pastarullerne.
              23. Sæt en bagerist i midten af ovnen.
              24. Sæt fadet på bageristen, og tænd ovnen på 200 grader. Bag pastarørene i cirka 30 minutter.
              25. Stik med en lille skarp kniv, og mærk om cannelonirørene er bløde.
              26. Bring vand i kog i en stor gryde, og kog majskolberne møre. Servér dine canneloni med friskkogte majskolber og groft brød til. Klik på videoen og se, hvordan du ordner majskolber.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Disse pastaruller gemmer på lækre, velsmagende hemmeligheder. De er fyldt med sund spinat, knasende pinjekerner og lækker, cremet ost. Tag et bid af en canneloni, og drøm dig væk til det varme Italien.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3012 kJ / 717 kcal
                • Protein: 16 %
                • Kulhydrat: 56 %
                • Fedt: 28 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 26

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 26

                Find alle ingredienserne frem.

                • 750 g. frisk spinat eller 375 g. hel frossen spinat
                • 3 løg
                • 3-4 fed hvidløg
                • 3 spsk. olie
                • 37 g. pinjekerner
                • ¾ tsk. groft salt
                • ½ tsk. peber

                Bechamelsovs (mælkesovs):

                • 1 ½ spsk. smør
                • 45 g. hvedemel
                • ¾ l mælk
                • 37 g. mild revet ost
                • 37 g. parmasan- eller granaost
                • Evt. 3 spsk. blåskimmelost
                • 1-1 ½ tsk. allehånde
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • ½  tsk. peber
                • 750 g. tomater

                Tilbehør:

                • 375 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
                • 6 Kogte majskolber
                • 6 Skiver fuldkornsbrød
              • Trin 3 af 26

                Skyl spinaten i et dørslag. Fjern meget tykke stilke. Lad spinaten dryppe af.

                • 750 g. frisk spinat eller 375 g. hel frossen spinat
              • Trin 4 af 26

                Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
              • Trin 5 af 26

                Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser.

                • 3-4 fed hvidløg
              • Trin 6 af 26

                Kom olie i en gryde, og varm op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 7 af 26

                Kom løgene i gryden, og steg dem ved middelvarme 2-3 minutter. Rør rundt.

              • Trin 8 af 26

                Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere. Rør rundt.

              • Trin 9 af 26

                Skru op, og kom spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.

              • Trin 10 af 26

                Skru ned til middel varme, og tilsæt pinjekernerne.

                • 37 g. pinjekerner
              • Trin 11 af 26

                Tilsæt salt og peber.

                • ½ tsk. peber
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 12 af 26

                Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.

                • 1 ½ spsk. smør

                 

              • Trin 13 af 26

                Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i sovsen.

                • 45 g. hvedemel

                 

              • Trin 14 af 26

                Lun mælken i en lille gryde. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

                • ¾ l mælk
              • Trin 15 af 26

                Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

                • ½ dl. vand
              • Trin 16 af 26

                Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.

              • Trin 17 af 26

                Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

              • Trin 18 af 26

                Kom salt, peber og allehånde i sovsen, og pisk sovsen sammen.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ½  tsk. peber
                • 1-1 ½ tsk. allehånde

                 

              • Trin 19 af 26

                Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.

                • 37 g. mild revet ost
                • 37 g. parmasan- eller granaost
                • Evt. 3 spsk. blåskimmelost
              • Trin 20 af 26

                Vask tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i bunden af et ovnfast fad.

                • 750 g. tomater
              • Trin 21 af 26

                Læg en lasagneplade på skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Læg rullen ovenpå tomaterne i fadet. Tril i alt 12 ruller på samme måde. Hvis du bruger tørrede canneloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.

                • 375 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
              • Trin 22 af 26

                Hæld bechamelsovsen over pastarullerne.

              • Trin 23 af 26

                Sæt en bagerist i midten af ovnen.

              • Trin 24 af 26

                Sæt fadet på bageristen, og tænd ovnen på 200 grader. Bag pastarørene i cirka 30 minutter.

              • Trin 25 af 26

                Stik med en lille skarp kniv, og mærk om cannelonirørene er bløde.

              • Trin 26 af 26

                Bring vand i kog i en stor gryde, og kog majskolberne møre. Servér dine canneloni med friskkogte majskolber og groft brød til. Klik på videoen og se, hvordan du ordner majskolber.

                • 6 kogte majskolber
                • 6 skiver fuldkornsbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Disse pastaruller gemmer på lækre, velsmagende hemmeligheder. De er fyldt med sund spinat, knasende pinjekerner og lækker, cremet ost. Tag et bid af en canneloni, og drøm dig væk til det varme Italien.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 750 g. frisk spinat eller 375 g. hel frossen spinat
                  • 3 løg
                  • 3-4 fed hvidløg
                  • 3 spsk. olie
                  • 37 g. pinjekerner
                  • ¾ tsk. groft salt
                  • ½ tsk. peber

                  Mornaysovs:

                  • 1 ½ spsk. smør
                  • 45 g. hvedemel
                  • ¾ l mælk
                  • 37 g. mild revet ost
                  • 37 g. parmasan- eller granaost
                  • Evt. 3 spsk. blåskimmelost
                  • 1-1 ½ tsk. allehånde
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • ½  tsk. peber
                  • 750 g. tomater

                  Tilbehør:

                  • 375 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede canneloni-pastarør
                  • 6 Kogte majskolber
                  • 6 Skiver fuldkornsbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 balje eller stor skål
                  • 1 dørslag
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 2 mellem gryder
                  • 1 grydeske
                  • 1 lille gryde
                  • 1 piskeris
                  • 1 spiseske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 bagerist
                  • 1 kødnål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skyl spinaten i et dørslag. Fjern meget tykke stilke. Lad spinaten dryppe af.
                  4. Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  5. Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser.
                  6. Kom olie i en gryde, og varm op.
                  7. Kom løgene i gryden, og steg dem ved middelvarme 2-3 minutter. Rør rundt.
                  8. Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere. Rør rundt.
                  9. Skru op, og kom spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
                  10. Skru ned til middel varme, og tilsæt pinjekernerne.
                  11. Tilsæt salt og peber.
                  12. Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver mornaysovs.
                  13. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i sovsen.
                  14. Lun mælken i en lille gryde. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
                  15. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
                  16. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
                  17. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
                  18. Kom salt, peber og allehånde i sovsen, og pisk sovsen sammen.
                  19. Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
                  20. Vask tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i bunden af et ovnfast fad.
                  21. Læg en lasagneplade på skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Læg rullen ovenpå tomaterne i fadet. Tril i alt 12 ruller på samme måde. Hvis du bruger tørrede canneloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.
                  22. Hæld bechamelsovsen over pastarullerne.
                  23. Sæt en bagerist i midten af ovnen.
                  24. Sæt fadet på bageristen, og tænd ovnen på 200 grader. Bag pastarørene i cirka 30 minutter.
                  25. Stik med en lille skarp kniv, og mærk om cannelonirørene er bløde.
                  26. Bring vand i kog i en stor gryde, og kog majskolberne møre. Servér dine canneloni med friskkogte majskolber og groft brød til. Klik på videoen og se, hvordan du ordner majskolber.