Canneloni med kødsovs

Canneloni med kødsovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        O solo mio! Vil du med til middag og spise canneloni med kødsovs? Canneloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Server den rygende varm, og med en lækker salat og brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2834 kJ / 375 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 33 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 33

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 33

        Mål alle ingredienserne af.

        • 125 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør
        • 1 spsk. olivenolie
        • ½ løg
        • 200 g. hakket oksekød
        • 1-2 fed hvidløg
        • ¼ knoldselleri eller 1-2 persillerødder
        • 1-2 gulerødder
        • 1 tsk. tørret basilikum eller timian
        • 1 dåse hakkede tomater
        • ½ spsk. vineddike
        • ½ tsk. groft salt
        • 1 knivspids peber
        • Evt. lidt vand
        • Bechamelsovs (mælkesovs):
        • ½ spsk. smør
        • 15 g. hvedemel
        • ¼ l mælk
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ¾ tsk. fintrevet muskatnød
        • 10 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
      • Trin 3 af 33

        Kødsovs: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 4 af 33

        Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

        • ¼ knoldselleri eller 1-2 persillerødder
        • 1-2 gulerødder
      • Trin 5 af 33

        Riv grøntsagerne fint på et rivejern eller i en foodprocessor.

      • Trin 6 af 33

        Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.

        • 1-2 fed hvidløg
      • Trin 7 af 33

        Sæt et dørslag i en skål.

        • 1 dåse hakkede tomater
      • Trin 8 af 33

        Åbn dåsen med hakkede tomater, og hæld dem i dørslaget. Lad lidt af lagen dryppe fra.

      • Trin 9 af 33

        Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.

        • 1 spsk. olivenolie
      • Trin 10 af 33

        Kom kødet i gryden, og rør rundt.

        • 200 g. hakket oksekød
      • Trin 11 af 33

        Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.

      • Trin 12 af 33

        Kom basilikum eller timian i.

        • 1 tsk. tørret basilikum eller timian
      • Trin 13 af 33

        Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.

      • Trin 14 af 33

        Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.

      • Trin 15 af 33

        Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.

        • ½ spsk. vineddike
        • ½ tsk. groft salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 16 af 33

        Bechamelsovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

        • ½ spsk. smør
      • Trin 17 af 33

        Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

        • 15 g. hvedemel
      • Trin 18 af 33

        Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

        • ¼ l mælk
      • Trin 19 af 33

        Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

        • ½ dl. vand
      • Trin 20 af 33

        Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

      • Trin 21 af 33

        Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ¾ tsk. fint revet muskatnød
      • Trin 22 af 33

        Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ¾ tsk. fintrevet muskatnød
      • Trin 23 af 33

        Smag bachamelsovsen til med salt og peber. Tænd for ovnen på 200 grader.

      • Trin 24 af 33

        Læg ⅓ af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.

      • Trin 25 af 33

        Læg en frisk, blød lasagneplade eller et canneloni pastarør på et skærebræt.

        • 125 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør
      • Trin 26 af 33

        Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede canneloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.

      • Trin 27 af 33

        Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.

      • Trin 28 af 33

        Sæt en bagerist i midten af ovnen.

      • Trin 29 af 33

        Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.

      • Trin 30 af 33

        Stik og mærk om lasagnen er blød.

      • Trin 31 af 33

        Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.

      • Trin 32 af 33

        Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på at osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.

      • Trin 33 af 33

        Servér canneloni med groft brød og grøn salat pyntet med gulerodsstrimler (brug en kartoffelskræller).

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        O solo mio! Vil du med til middag og spise canneloni med kødsovs? Canneloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Server den rygende varm, og med en lækker salat og brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 125 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør

          Kødsovs med rodfrugter:

          • 1 spsk. olivenolie
          • ½ løg
          • 200 g. hakket oksekød
          • 1-2 fed hvidløg
          • ¼ knoldselleri eller 1-2 persillerødder
          • 1-2 gulerødder
          • 1 tsk. tørret basilikum eller timian
          • 1 dåse hakkede tomater
          • ½ spsk. vineddike
          • ½ tsk. groft salt
          • 1 knivspids peber
          • Evt. lidt vand

          Bechamelsovs (mælkesovs):

          • ½ spsk. smør
          • 15 g. hvedemel
          • ¼ l mælk
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • ¾ tsk. fintrevet muskatnød

          Drys:

          • 10 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 dørslag
          • 1 dåseåbner
          • 1 mellem gryde
          • 1 lille gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 lille skål
          • 1 røreske
          • 1 piskeris
          • 1 ovnfast fad
          • 1 bagerist
          • 1 bordskåner

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kødsovs: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
          5. Riv grøntsagerne fint på et rivejern eller i en foodprocessor.
          6. Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.
          7. Sæt et dørslag i en skål.
          8. Åbn dåsen med hakkede tomater, og hæld dem i dørslaget. Lad lidt af lagen dryppe fra.
          9. Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.
          10. Kom kødet i gryden, og rør rundt.
          11. Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.
          12. Kom basilikum eller timian i.
          13. Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.
          14. Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.
          15. Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
          16. Bechamelsovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
          17. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
          18. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
          19. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
          20. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
          21. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
          22. Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          23. Smag bachamelsovsen til med salt og peber. Tænd for ovnen på 200 grader.
          24. Læg ⅓ af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.
          25. Læg en frisk, blød lasagneplade eller et canneloni pastarør på et skærebræt.
          26. Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede canneloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.
          27. Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.
          28. Sæt en bagerist i midten af ovnen.
          29. Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.
          30. Stik og mærk om lasagnen er blød.
          31. Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.
          32. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på at osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.
          33. Servér canneloni med groft brød og grøn salat pyntet med gulerodsstrimler (brug en kartoffelskræller).
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            O solo mio! Vil du med til middag og spise canneloni med kødsovs? Canneloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Server den rygende varm, og med en lækker salat og brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2834 kJ / 375 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 33 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 33

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 33

            Mål alle ingredienserne af.

            • 250 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør
            • 2 spsk. olivenolie
            • 1 løg
            • 400 g. hakket oksekød
            • 2-3 fed hvidløg
            • ½ knoldselleri eller 2-3 persillerødder
            • 3-4 gulerødder
            • 2 tsk. tørret basilikum eller timian
            • 1 dåse hakkede tomater
            • Evt. 1 dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
            • 1 spsk. vineddike
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 spsk. smør
            • 30 g. hvedemel
            • ½ l mælk
            • 1 tsk. salt
            • ¼ tsk. peber
            • 1 ½ tsk. fint revet muskatnød
            • 20 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
          • Trin 3 af 33

            Kødsovs: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 4 af 33

            Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

            • ½ knoldselleri eller 2-3 persillerødder
            • 3-4 gulerødder
          • Trin 5 af 33

            Riv grøntsagerne fint på et rivejern eller i en foodprocessor.

          • Trin 6 af 33

            Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.

            • 2-3 fed hvidløg
          • Trin 7 af 33

            Sæt et dørslag i en skål.

          • Trin 8 af 33

            Åbn dåsen med hakkede tomater, og hæld dem i dørslaget. Lad lidt af lagen dryppe fra.

            • 1 dåse hakkede tomater
          • Trin 9 af 33

            Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.

            • 2 spsk. olivenolie
          • Trin 10 af 33

            Kom kødet i gryden, og rør rundt.

            • 400 g. hakket oksekød
          • Trin 11 af 33

            Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.

          • Trin 12 af 33

            Kom basilikum eller timian i.

            • 2 tsk. tørret basilikum eller timian
          • Trin 13 af 33

            Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.

          • Trin 14 af 33

            Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.

          • Trin 15 af 33

            Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.

            • 1 spsk. vineddike
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 16 af 33

            Bechamelsovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

            • 1 spsk. smør
          • Trin 17 af 33

            Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

            • 30 g. hvedemel
          • Trin 18 af 33

            Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

            • ½ l mælk
          • Trin 19 af 33

            Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

            • ½ dl. vand
          • Trin 20 af 33

            Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

          • Trin 21 af 33

            Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

          • Trin 22 af 33

            Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 tsk. salt
            • ¼ tsk. peber
            • 1 ½ tsk. fint revet muskatnød
          • Trin 23 af 33

            Smag bachamelsovsen til med salt og peber. Tænd for ovnen på 200 grader.

          • Trin 24 af 33

            Læg ⅓ af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.

          • Trin 25 af 33

            Læg en frisk, blød lasagneplade eller et canneloni pastarør på et skærebræt.

            • 250 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør
          • Trin 26 af 33

            Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede canneloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.

          • Trin 27 af 33

            Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.

          • Trin 28 af 33

            Sæt en bagerist i midten af ovnen.

          • Trin 29 af 33

            Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.

          • Trin 30 af 33

            Stik og mærk om lasagnen er blød.

          • Trin 31 af 33

            Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.

          • Trin 32 af 33

            Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på at osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.

          • Trin 33 af 33

            Servér canneloni med groft brød og grøn salat pyntet med gulerodsstrimler (brug en kartoffelskræller).

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            O solo mio! Vil du med til middag og spise canneloni med kødsovs? Canneloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Server den rygende varm, og med en lækker salat og brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 250 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør

              Kødsovs med rodfrugter:

              • 2 spsk. olivenolie
              • 1 løg
              • 400 g. hakket oksekød
              • 2-3 fed hvidløg
              • ½ knoldselleri eller 2-3 persillerødder
              • 3-4 gulerødder
              • 2 tsk. tørret basilikum eller timian
              • 1 dåse hakkede tomater
              • Evt. 1 dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
              • 1 spsk. vineddike
              • 1 tsk. groft salt
              • 1 knivspids peber

              Bechamelsovs (mælkesovs):

              • 1 spsk. smør
              • 30 g. hvedemel
              • ½ l mælk
              • 1 tsk. salt
              • ¼ tsk. peber
              • 1 ½ tsk. fint revet muskatnød

              Drys:

              • 20 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost

               

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 dørslag
              • 1 dåseåbner
              • 1 mellem gryde
              • 1 lille gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 lille skål
              • 1 røreske
              • 1 piskeris
              • 1 ovnfast fad
              • 1 bagerist
              • 1 bordskåner

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kødsovs: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
              5. Riv grøntsagerne fint på et rivejern eller i en foodprocessor.
              6. Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.
              7. Sæt et dørslag i en skål.
              8. Åbn dåsen med hakkede tomater, og hæld dem i dørslaget. Lad lidt af lagen dryppe fra.
              9. Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.
              10. Kom kødet i gryden, og rør rundt.
              11. Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.
              12. Kom basilikum eller timian i.
              13. Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.
              14. Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.
              15. Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
              16. Bechamelsovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
              17. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
              18. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
              19. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
              20. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
              21. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
              22. Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              23. Smag bachamelsovsen til med salt og peber. Tænd for ovnen på 200 grader.
              24. Læg ⅓ af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.
              25. Læg en frisk, blød lasagneplade eller et canneloni pastarør på et skærebræt.
              26. Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede canneloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.
              27. Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.
              28. Sæt en bagerist i midten af ovnen.
              29. Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.
              30. Stik og mærk om lasagnen er blød.
              31. Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.
              32. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på at osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.
              33. Servér canneloni med groft brød og grøn salat pyntet med gulerodsstrimler (brug en kartoffelskræller).
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                O solo mio! Vil du med til middag og spise canneloni med kødsovs? Canneloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Server den rygende varm, og med en lækker salat og brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2834 kJ / 375 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 33 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 33

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 33

                Mål alle ingredienserne af.

                • 375 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør
                • 3 spsk. olivenolie
                • 1 ½ løg
                • 600 g. hakket oksekød
                • 3-4 fed hvidløg
                • ¾ knoldselleri eller 3-4 persillerødder
                • 5-6 gulerødder
                • 3 tsk. tørret basilikum eller timian
                • 1 ½ dåse hakkede tomater
                • Evt. 1 ½ dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
                • 2 spsk. vineddike
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 2 knivspidser peber
                • 2 spsk. smør
                • 45 g. hvedemel
                • ¾ l mælk
                • 1 ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 2 tsk. fint revet muskatnød
                • 30 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
              • Trin 3 af 33

                Kødsovs: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 4 af 33

                Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

                • ¾ knoldselleri eller 3-4 persillerødder
                • 5-6 gulerødder
              • Trin 5 af 33

                Riv grøntsagerne fint på et rivejern eller i en foodprocessor.

              • Trin 6 af 33

                Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.

                • 4-5 fed hvidløg
              • Trin 7 af 33

                Sæt et dørslag i en skål.

              • Trin 8 af 33

                Åbn dåsen med hakkede tomater, og hæld dem i dørslaget. Lad lidt af lagen dryppe fra.

                • 1 ½ dåse hakkede tomater
              • Trin 9 af 33

                Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.

                • 3 spsk. olivenolie
              • Trin 10 af 33

                Kom kødet i gryden, og rør rundt.

                • 600 g. hakket oksekød
              • Trin 11 af 33

                Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.

              • Trin 12 af 33

                Kom basilikum eller timian i.

                • 3 tsk. tørret basilikum eller timian
              • Trin 13 af 33

                Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.

              • Trin 14 af 33

                Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.

              • Trin 15 af 33

                Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.

                • 2 spsk. vineddike
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 2 knivspidser peber
              • Trin 16 af 33

                Bechamelsovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                • 2 spsk. smør
              • Trin 17 af 33

                Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

                • 45 g. hvedemel
              • Trin 18 af 33

                Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

                • ¾ l mælk
              • Trin 19 af 33

                Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

                • ½ dl. vand 
              • Trin 20 af 33

                Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

              • Trin 21 af 33

                Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 2 tsk. fint revet muskatnød
              • Trin 22 af 33

                Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 2 tsk. fint revet muskatnød
              • Trin 23 af 33

                Smag bachamelsovsen til med salt og peber. Tænd for ovnen på 200 grader.

              • Trin 24 af 33

                Læg 1/3 af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.

              • Trin 25 af 33

                Læg en frisk, blød lasagneplade eller et canneloni pastarør på et skærebræt.

                • 375 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør
              • Trin 26 af 33

                Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede canneloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.

              • Trin 27 af 33

                Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.

              • Trin 28 af 33

                Sæt en bagerist i midten af ovnen.

              • Trin 29 af 33

                Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.

              • Trin 30 af 33

                Stik og mærk om lasagnen er blød.

              • Trin 31 af 33

                Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.

              • Trin 32 af 33

                Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på at osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.

              • Trin 33 af 33

                Servér canneloni med groft brød og grøn salat pyntet med gulerodsstrimler (brug en kartoffelskræller).

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                O solo mio! Vil du med til middag og spise canneloni med kødsovs? Canneloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Server den rygende varm, og med en lækker salat og brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 375 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør

                  Kødsovs med rodfrugter:

                  • 3 spsk. olivenolie
                  • 1 ½ løg
                  • 600 g. hakket oksekød
                  • 3-4 fed hvidløg
                  • ¾ knoldselleri eller 3-4 persillerødder
                  • 5-6 gulerødder
                  • 3 tsk. tørret basilikum eller timian
                  • 1 ½ dåse hakkede tomater
                  • Evt. 1 ½ dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
                  • 2 spsk. vineddike
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • 2 knivspidser peber

                  Bechamelsovs (mælkesovs):

                  • 2 spsk. smør
                  • 45 g. hvedemel
                  • ¾ l mælk
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • ½ tsk. peber
                  • 2 tsk. fint revet muskatnød

                  Drys:

                  • 30 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 dørslag
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 lille gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille skål
                  • 1 røreske
                  • 1 piskeris
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 bagerist
                  • 1 bordskåner

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Kødsovs: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
                  5. Riv grøntsagerne fint på et rivejern eller i en foodprocessor.
                  6. Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.
                  7. Sæt et dørslag i en skål.
                  8. Åbn dåsen med hakkede tomater, og hæld dem i dørslaget. Lad lidt af lagen dryppe fra.
                  9. Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.
                  10. Kom kødet i gryden, og rør rundt.
                  11. Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.
                  12. Kom basilikum eller timian i.
                  13. Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.
                  14. Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.
                  15. Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
                  16. Bechamelsovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                  17. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
                  18. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
                  19. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
                  20. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
                  21. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
                  22. Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  23. Smag bachamelsovsen til med salt og peber. Tænd for ovnen på 200 grader.
                  24. Læg 1/3 af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.
                  25. Læg en frisk, blød lasagneplade eller et canneloni pastarør på et skærebræt.
                  26. Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede canneloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.
                  27. Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.
                  28. Sæt en bagerist i midten af ovnen.
                  29. Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.
                  30. Stik og mærk om lasagnen er blød.
                  31. Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.
                  32. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på at osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.
                  33. Servér canneloni med groft brød og grøn salat pyntet med gulerodsstrimler (brug en kartoffelskræller).