Canneloni med kødsovs

Canneloni med kødsovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        O solo mio! Vil du med til middag og spise canneloni med kødsovs? Canneloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Server den rygende varm, og med en lækker salat og brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2834 kJ / 375 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 33 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 32

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 32

        Mål alle ingredienserne af.

        • 125 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør
        • 1 spsk. olivenolie
        • ½ løg
        • 200 g. hakket oksekød
        • 1-2 fed hvidløg
        • ¼ knoldselleri eller 1-2 persillerødder
        • 1-2 gulerødder
        • 1 tsk. tørret basilikum eller timian
        • 1 dåse hakkede tomater
        • ½ spsk. vineddike
        • ½ tsk. groft salt
        • 1 knivspids peber
        • Evt. lidt vand
        • Bechamelsovs (mælkesovs):
        • ½ spsk. smør
        • 15 g. hvedemel
        • ¼ l mælk
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ¾ tsk. fintrevet muskatnød
        • 10 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
      • Trin 3 af 32

        Kødsovs: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 4 af 32

        Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

        • ¼ knoldselleri eller 1-2 persillerødder
        • 1-2 gulerødder
      • Trin 5 af 32

        Riv grøntsagerne fint på et rivejern eller i en foodprocessor.

      • Trin 6 af 32

        Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.

        • 1-2 fed hvidløg
      • Trin 7 af 32

        Sæt et dørslag i en skål.

        • 1 dåse hakkede tomater
      • Trin 8 af 32

        Åbn dåsen med hakkede tomater, og hæld dem i dørslaget. Lad lidt af lagen dryppe fra.

      • Trin 9 af 32

        Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.

        • 1 spsk. olivenolie
      • Trin 10 af 32

        Kom kødet i gryden, og rør rundt.

        • 200 g. hakket oksekød
      • Trin 11 af 32

        Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.

      • Trin 12 af 32

        Kom basilikum eller timian i.

        • 1 tsk. tørret basilikum eller timian
      • Trin 13 af 32

        Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.

      • Trin 14 af 32

        Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.

      • Trin 15 af 32

        Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.

        • ½ spsk. vineddike
        • ½ tsk. groft salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 16 af 32

        Bechamelsovs: Start med at lune mælken i en lille gryde eller i en lille skål i en mikrobølgeovn. Hæld den lune mælk over i en lille skål til opbevaring, mens du går videre.

        • ¼ l mælk
      • Trin 17 af 32

        Kom smørret i en gryde, og smelt det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

        • ½ spsk. smør
      • Trin 18 af 32

        Kom mel i gryden, og rør godt i cirka 3 minutter. Brug et piskeris.

        • 15 g. hvedemel
      • Trin 19 af 32

        Hæld den lune mælk i gryden lidt ad gangen, og pisk kraftigt med piskeriset rundt undervejs. Der må ikke komme klumper i sovsen.

      • Trin 20 af 32

        Kog sovsen ved svag varme i cirka 4-5 minutter, og rør imens.

      • Trin 21 af 32

        Smag til med salt, peber og muskatnød.

        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ¾ tsk. fint revet muskatnød
      • Trin 22 af 32

        Tænd for ovnen på 200 grader.

      • Trin 23 af 32

        Læg ⅓ af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.

      • Trin 24 af 32

        Læg en frisk, blød lasagneplade eller et canneloni pastarør på et skærebræt.

        • 125 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør
      • Trin 25 af 32

        Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede canneloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.

      • Trin 26 af 32

        Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.

      • Trin 27 af 32

        Sæt en bagerist i midten af ovnen.

      • Trin 28 af 32

        Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.

      • Trin 29 af 32

        Stik og mærk om lasagnen er blød.

      • Trin 30 af 32

        Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.

      • Trin 31 af 32

        Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på at osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.

      • Trin 32 af 32

        Servér canneloni med groft brød og grøn salat pyntet med gulerodsstrimler (brug en kartoffelskræller).

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        O solo mio! Vil du med til middag og spise canneloni med kødsovs? Canneloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Server den rygende varm, og med en lækker salat og brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 125 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør

          Kødsovs med rodfrugter:

          • 1 spsk. olivenolie
          • ½ løg
          • 200 g. hakket oksekød
          • 1-2 fed hvidløg
          • ¼ knoldselleri eller 1-2 persillerødder
          • 1-2 gulerødder
          • 1 tsk. tørret basilikum eller timian
          • 1 dåse hakkede tomater
          • ½ spsk. vineddike
          • ½ tsk. groft salt
          • 1 knivspids peber
          • Evt. lidt vand

          Bechamelsovs (mælkesovs):

          • ½ spsk. smør
          • 15 g. hvedemel
          • ¼ l mælk
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • ¾ tsk. fintrevet muskatnød

          Drys:

          • 10 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 dørslag
          • 1 dåseåbner
          • 1 mellem gryde
          • 1 lille gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 lille skål
          • 1 røreske
          • 1 piskeris
          • 1 ovnfast fad
          • 1 bagerist
          • 1 bordskåner

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kødsovs: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
          5. Riv grøntsagerne fint på et rivejern eller i en foodprocessor.
          6. Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.
          7. Sæt et dørslag i en skål.
          8. Åbn dåsen med hakkede tomater, og hæld dem i dørslaget. Lad lidt af lagen dryppe fra.
          9. Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.
          10. Kom kødet i gryden, og rør rundt.
          11. Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.
          12. Kom basilikum eller timian i.
          13. Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.
          14. Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.
          15. Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
          16. Bechamelsovs: Start med at lune mælken i en lille gryde eller i en lille skål i en mikrobølgeovn. Hæld den lune mælk over i en lille skål til opbevaring, mens du går videre.
          17. Kom smørret i en gryde, og smelt det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
          18. Kom mel i gryden, og rør godt i cirka 3 minutter. Brug et piskeris.
          19. Hæld den lune mælk i gryden lidt ad gangen, og pisk kraftigt med piskeriset rundt undervejs. Der må ikke komme klumper i sovsen.
          20. Kog sovsen ved svag varme i cirka 4-5 minutter, og rør imens.
          21. Smag til med salt, peber og muskatnød.
          22. Tænd for ovnen på 200 grader.
          23. Læg ⅓ af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.
          24. Læg en frisk, blød lasagneplade eller et canneloni pastarør på et skærebræt.
          25. Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede canneloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.
          26. Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.
          27. Sæt en bagerist i midten af ovnen.
          28. Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.
          29. Stik og mærk om lasagnen er blød.
          30. Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.
          31. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på at osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.
          32. Servér canneloni med groft brød og grøn salat pyntet med gulerodsstrimler (brug en kartoffelskræller).
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            O solo mio! Vil du med til middag og spise canneloni med kødsovs? Canneloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Server den rygende varm, og med en lækker salat og brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2834 kJ / 375 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 33 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 32

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 32

            Mål alle ingredienserne af.

            • 250 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør
            • 2 spsk. olivenolie
            • 1 løg
            • 400 g. hakket oksekød
            • 2-3 fed hvidløg
            • ½ knoldselleri eller 2-3 persillerødder
            • 3-4 gulerødder
            • 2 tsk. tørret basilikum eller timian
            • 1 dåse hakkede tomater
            • Evt. 1 dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
            • 1 spsk. vineddike
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 spsk. smør
            • 30 g. hvedemel
            • ½ l mælk
            • 1 tsk. salt
            • ¼ tsk. peber
            • 1 ½ tsk. fint revet muskatnød
            • 20 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
          • Trin 3 af 32

            Kødsovs: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 4 af 32

            Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

            • ½ knoldselleri eller 2-3 persillerødder
            • 3-4 gulerødder
          • Trin 5 af 32

            Riv grøntsagerne fint på et rivejern eller i en foodprocessor.

          • Trin 6 af 32

            Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.

            • 2-3 fed hvidløg
          • Trin 7 af 32

            Sæt et dørslag i en skål.

          • Trin 8 af 32

            Åbn dåsen med hakkede tomater, og hæld dem i dørslaget. Lad lidt af lagen dryppe fra.

            • 1 dåse hakkede tomater
          • Trin 9 af 32

            Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.

            • 2 spsk. olivenolie
          • Trin 10 af 32

            Kom kødet i gryden, og rør rundt.

            • 400 g. hakket oksekød
          • Trin 11 af 32

            Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.

          • Trin 12 af 32

            Kom basilikum eller timian i.

            • 2 tsk. tørret basilikum eller timian
          • Trin 13 af 32

            Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.

          • Trin 14 af 32

            Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.

          • Trin 15 af 32

            Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.

            • 1 spsk. vineddike
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 16 af 32

            Bechamelsovs: Start med at lune mælken i en lille gryde eller i en lille skål i en mikrobølgeovn. Hæld den lune mælk over i en lille skål til opbevaring, mens du går videre.

            • ½ l mælk
          • Trin 17 af 32

            Kom smørret i en gryde, og smelt det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

            • 1 spsk. smør
          • Trin 18 af 32

            Kom mel i gryden, og rør i cirka 3 minutter. Brug et piskeris.

            • 30 g. hvedemel
          • Trin 19 af 32

            Hæld den lune mælk i gryden lidt ad gangen, og pisk kraftigt med piskeriset rundt undervejs. Der må ikke komme klumper i sovsen.

          • Trin 20 af 32

            Kog sovsen ved svag varme i cirka 4-5 minutter, og rør imens.

          • Trin 21 af 32

            Smag til med salt, peber og muskatnød.

            • 1 tsk. salt
            • ¼ tsk. peber
            • 1 ½ tsk. fint revet muskatnød
          • Trin 22 af 32

            Tænd for ovnen på 200 grader.

          • Trin 23 af 32

            Læg ⅓ af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.

          • Trin 24 af 32

            Læg en frisk, blød lasagneplade eller et canneloni pastarør på et skærebræt.

            • 250 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør
          • Trin 25 af 32

            Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede canneloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.

          • Trin 26 af 32

            Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.

          • Trin 27 af 32

            Sæt en bagerist i midten af ovnen.

          • Trin 28 af 32

            Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.

          • Trin 29 af 32

            Stik og mærk om lasagnen er blød.

          • Trin 30 af 32

            Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.

          • Trin 31 af 32

            Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på at osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.

          • Trin 32 af 32

            Servér canneloni med groft brød og grøn salat pyntet med gulerodsstrimler (brug en kartoffelskræller).

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            O solo mio! Vil du med til middag og spise canneloni med kødsovs? Canneloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Server den rygende varm, og med en lækker salat og brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 250 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør

              Kødsovs med rodfrugter:

              • 2 spsk. olivenolie
              • 1 løg
              • 400 g. hakket oksekød
              • 2-3 fed hvidløg
              • ½ knoldselleri eller 2-3 persillerødder
              • 3-4 gulerødder
              • 2 tsk. tørret basilikum eller timian
              • 1 dåse hakkede tomater
              • Evt. 1 dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
              • 1 spsk. vineddike
              • 1 tsk. groft salt
              • 1 knivspids peber

              Bechamelsovs (mælkesovs):

              • 1 spsk. smør
              • 30 g. hvedemel
              • ½ l mælk
              • 1 tsk. salt
              • ¼ tsk. peber
              • 1 ½ tsk. fint revet muskatnød

              Drys:

              • 20 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost

               

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 dørslag
              • 1 dåseåbner
              • 1 mellem gryde
              • 1 lille gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 lille skål
              • 1 røreske
              • 1 piskeris
              • 1 ovnfast fad
              • 1 bagerist
              • 1 bordskåner

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kødsovs: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
              5. Riv grøntsagerne fint på et rivejern eller i en foodprocessor.
              6. Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.
              7. Sæt et dørslag i en skål.
              8. Åbn dåsen med hakkede tomater, og hæld dem i dørslaget. Lad lidt af lagen dryppe fra.
              9. Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.
              10. Kom kødet i gryden, og rør rundt.
              11. Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.
              12. Kom basilikum eller timian i.
              13. Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.
              14. Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.
              15. Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
              16. Bechamelsovs: Start med at lune mælken i en lille gryde eller i en lille skål i en mikrobølgeovn. Hæld den lune mælk over i en lille skål til opbevaring, mens du går videre.
              17. Kom smørret i en gryde, og smelt det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
              18. Kom mel i gryden, og rør i cirka 3 minutter. Brug et piskeris.
              19. Hæld den lune mælk i gryden lidt ad gangen, og pisk kraftigt med piskeriset rundt undervejs. Der må ikke komme klumper i sovsen.
              20. Kog sovsen ved svag varme i cirka 4-5 minutter, og rør imens.
              21. Smag til med salt, peber og muskatnød.
              22. Tænd for ovnen på 200 grader.
              23. Læg ⅓ af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.
              24. Læg en frisk, blød lasagneplade eller et canneloni pastarør på et skærebræt.
              25. Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede canneloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.
              26. Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.
              27. Sæt en bagerist i midten af ovnen.
              28. Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.
              29. Stik og mærk om lasagnen er blød.
              30. Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.
              31. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på at osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.
              32. Servér canneloni med groft brød og grøn salat pyntet med gulerodsstrimler (brug en kartoffelskræller).
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                O solo mio! Vil du med til middag og spise canneloni med kødsovs? Canneloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Server den rygende varm, og med en lækker salat og brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2834 kJ / 375 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 33 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 32

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 32

                Mål alle ingredienserne af.

                • 375 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør
                • 3 spsk. olivenolie
                • 1 ½ løg
                • 600 g. hakket oksekød
                • 3-4 fed hvidløg
                • ¾ knoldselleri eller 3-4 persillerødder
                • 5-6 gulerødder
                • 3 tsk. tørret basilikum eller timian
                • 1 ½ dåse hakkede tomater
                • Evt. 1 ½ dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
                • 2 spsk. vineddike
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 2 knivspidser peber
                • 2 spsk. smør
                • 45 g. hvedemel
                • ¾ l mælk
                • 1 ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 2 tsk. fint revet muskatnød
                • 30 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
              • Trin 3 af 32

                Kødsovs: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 4 af 32

                Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

                • ¾ knoldselleri eller 3-4 persillerødder
                • 5-6 gulerødder
              • Trin 5 af 32

                Riv grøntsagerne fint på et rivejern eller i en foodprocessor.

              • Trin 6 af 32

                Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.

                • 4-5 fed hvidløg
              • Trin 7 af 32

                Sæt et dørslag i en skål.

              • Trin 8 af 32

                Åbn dåsen med hakkede tomater, og hæld dem i dørslaget. Lad lidt af lagen dryppe fra.

                • 1 ½ dåse hakkede tomater
              • Trin 9 af 32

                Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.

                • 3 spsk. olivenolie
              • Trin 10 af 32

                Kom kødet i gryden, og rør rundt.

                • 600 g. hakket oksekød
              • Trin 11 af 32

                Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.

              • Trin 12 af 32

                Kom basilikum eller timian i.

                • 3 tsk. tørret basilikum eller timian
              • Trin 13 af 32

                Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.

              • Trin 14 af 32

                Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.

              • Trin 15 af 32

                Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.

                • 2 spsk. vineddike
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 2 knivspidser peber
              • Trin 16 af 32

                Bechamelsovs: Start med at lune mælken i en lille gryde eller i en lille skål i en mikrobølgeovn. Hæld den lune mælk over i en lille skål til opbevaring, mens du går videre.

                • ¾ l mælk
              • Trin 17 af 32

                Kom smørret i en gryde, og smelt det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                • 1 ½ spsk. smør
              • Trin 18 af 32

                Kom hvedemel i gryden, og rør godt i cirka 3 minutter. Brug et piskeris.

                • 45 g. hvedemel
              • Trin 19 af 32

                Hæld den lune mælk i gryden lidt ad gangen, og pisk kraftigt med piskeriset rundt undervejs. Der må ikke komme klumper i sovsen.

              • Trin 20 af 32

                Kog sovsen ved svag varme i cirka 4-5 minutter, og rør imens.

              • Trin 21 af 32

                Smag til med salt, peber og muskatnød.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 2 tsk. fint revet muskatnød
              • Trin 22 af 32

                Tænd for ovnen på 200 grader.

              • Trin 23 af 32

                Læg 1/3 af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.

              • Trin 24 af 32

                Læg en frisk, blød lasagneplade eller et canneloni pastarør på et skærebræt.

                • 375 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør
              • Trin 25 af 32

                Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede canneloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.

              • Trin 26 af 32

                Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.

              • Trin 27 af 32

                Sæt en bagerist i midten af ovnen.

              • Trin 28 af 32

                Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.

              • Trin 29 af 32

                Stik og mærk om lasagnen er blød.

              • Trin 30 af 32

                Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.

              • Trin 31 af 32

                Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på at osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.

              • Trin 32 af 32

                Servér canneloni med groft brød og grøn salat pyntet med gulerodsstrimler (brug en kartoffelskræller).

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                O solo mio! Vil du med til middag og spise canneloni med kødsovs? Canneloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Server den rygende varm, og med en lækker salat og brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 375 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør

                  Kødsovs med rodfrugter:

                  • 3 spsk. olivenolie
                  • 1 ½ løg
                  • 600 g. hakket oksekød
                  • 3-4 fed hvidløg
                  • ¾ knoldselleri eller 3-4 persillerødder
                  • 5-6 gulerødder
                  • 3 tsk. tørret basilikum eller timian
                  • 1 ½ dåse hakkede tomater
                  • Evt. 1 ½ dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
                  • 2 spsk. vineddike
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • 2 knivspidser peber

                  Bechamelsovs (mælkesovs):

                  • 2 spsk. smør
                  • 45 g. hvedemel
                  • ¾ l mælk
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • ½ tsk. peber
                  • 2 tsk. fint revet muskatnød

                  Drys:

                  • 30 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 dørslag
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 lille gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille skål
                  • 1 røreske
                  • 1 piskeris
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 bagerist
                  • 1 bordskåner

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Kødsovs: Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
                  5. Riv grøntsagerne fint på et rivejern eller i en foodprocessor.
                  6. Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.
                  7. Sæt et dørslag i en skål.
                  8. Åbn dåsen med hakkede tomater, og hæld dem i dørslaget. Lad lidt af lagen dryppe fra.
                  9. Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.
                  10. Kom kødet i gryden, og rør rundt.
                  11. Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.
                  12. Kom basilikum eller timian i.
                  13. Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.
                  14. Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.
                  15. Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.
                  16. Bechamelsovs: Start med at lune mælken i en lille gryde eller i en lille skål i en mikrobølgeovn. Hæld den lune mælk over i en lille skål til opbevaring, mens du går videre.
                  17. Kom smørret i en gryde, og smelt det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                  18. Kom hvedemel i gryden, og rør godt i cirka 3 minutter. Brug et piskeris.
                  19. Hæld den lune mælk i gryden lidt ad gangen, og pisk kraftigt med piskeriset rundt undervejs. Der må ikke komme klumper i sovsen.
                  20. Kog sovsen ved svag varme i cirka 4-5 minutter, og rør imens.
                  21. Smag til med salt, peber og muskatnød.
                  22. Tænd for ovnen på 200 grader.
                  23. Læg 1/3 af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.
                  24. Læg en frisk, blød lasagneplade eller et canneloni pastarør på et skærebræt.
                  25. Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede canneloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.
                  26. Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.
                  27. Sæt en bagerist i midten af ovnen.
                  28. Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.
                  29. Stik og mærk om lasagnen er blød.
                  30. Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.
                  31. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på at osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.
                  32. Servér canneloni med groft brød og grøn salat pyntet med gulerodsstrimler (brug en kartoffelskræller).