Calzone napoletano

Calzone napoletano

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 3 timer

        Uuuuh la laaaa. Op af godte-posen kommer: ÆGTE indbagt pizza! Calzone (skal udtales med stærk italiensk accent, før det gælder rigtigt). Server dine calzoner med en grøn salat af for eksempel salatblade, agurketern og cherrytomater.

        Tip: Du kan bruge en færdigkøbt pizzadej i stedet for at lave dejen selv. Så går det hurtigere.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2824 kJ / 675 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 42 %
        • Fedt: 38 %
        • Heraf mættet fedt: 6,9 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 23

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 12 g. gær
        • 1 ¼ dl. vand
        • 2 dl. hvedemel
        • ½ tsk. sukker
        • ½ tsk. salt
        • ½ spsk. olie
        • 1 dl. rugmel

        Fyld:

        • 1 fed hvidløg
        • 65 g. mozzarella (svarer til ½ pakke)
        • 50 g. kogt skinke i små tern
        • 150 g. hytteost
        • ½ tsk. oregano
        • ½ æg
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 2 spsk. tomatpuré

        Til pensling:

        • 1 spsk. olie
      • Trin 3 af 23

        Smuldr gæren i en stor skål.

        • 12 g. gær
      • Trin 4 af 23

        Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er finger-varmt.

        • 1 ¼ dl. vand
      • Trin 5 af 23

        Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 23

        Tilsæt 1 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.

        • 2 dl. hvedemel
      • Trin 7 af 23

        Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.

        • ½ tsk. sukker
        • ½ tsk. salt
        • ½ spsk. olie
      • Trin 8 af 23

        Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.

        • 1 dl. rugmel
      • Trin 9 af 23

        Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

      • Trin 10 af 23

        Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper bordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 11 af 23

        Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.

      • Trin 12 af 23

        Fyld: Tag et skærebræt og en kniv. Pil, og hak hvidløget fint. Kom det op i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 13 af 23

        Åben posen med mozzarella, og hæld vandet fra. Skær mozzarellaen i små stykker. Kom dem op i skålen med hvidløg.

        • 65 g. mozzarella (svarer til ½ pakke)
      • Trin 14 af 23

        Kom skinketern, hytteost og oregano op i skålen.

        • 50 g. kogt skinke i små tern
        • 150 g. hytteost
        • ½ tsk. oregano
      • Trin 15 af 23

        Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen. Tilsæt salt og peber, og rør fyldet sammen.

        • ½ æg
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 16 af 23

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 17 af 23

        Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i to lige store stykker.

      • Trin 18 af 23

        Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg pizzabundene på bagepladen.

      • Trin 19 af 23

        Smør de fire bunde med tomatpuré.

        • 2 spsk. tomatpuré
      • Trin 20 af 23

        Fordel fyldet på den ene halvdel af de fire pizzaer. Fold dejstykket ind over fyldet, så pizzaen får form som en tyk halvmåne. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, og dup kanten med de våde fingre hele vejen rundt. Fold den nederste kant ind over den øverste, så fyldet ikke kan flyde ud.

      • Trin 21 af 23

        Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Dæk calzonerne med et rent viskestykke, og lad dem efterhæve på bagepladen i 30 minutter.

      • Trin 22 af 23

        Pensl calzonerne med olie.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 23 af 23

        Sæt calzonerne ind i ovnen. Bag dem først i 10 minutter ved 220 grader, og skru derefter ned til 180 grader, og bag calzonerne færdige i cirka 20 minutter, til kanten er sprød.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Uuuuh la laaaa. Op af godte-posen kommer: ÆGTE indbagt pizza! Calzone (skal udtales med stærk italiensk accent, før det gælder rigtigt). Server dine calzoner med en grøn salat af for eksempel salatblade, agurketern og cherrytomater.

        Tip: Du kan bruge en færdigkøbt pizzadej i stedet for at lave dejen selv. Så går det hurtigere.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 12 g. gær
          • 1 ¼ dl. vand
          • 2 dl. hvedemel
          • ½ tsk. sukker
          • ½ tsk. salt
          • ½ spsk. olie
          • 1 dl. rugmel

          Fyld:

          • 1 fed hvidløg
          • 65 g. mozzarella (svarer til ½ pakke)
          • 50 g. kogt skinke i små tern
          • 150 g. hytteost
          • ½ tsk. oregano
          • ½ æg
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 2 spsk. tomatpuré

          Til pensling:

          • 1 spsk. olie

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • Husholdningsfilm
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 kop
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 kagerulle
          • 1 rent viskestykke
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Smuldr gæren i en stor skål.
          4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er finger-varmt.
          5. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
          6. Tilsæt 1 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
          7. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.
          8. Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.
          9. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
          10. Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper bordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          11. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
          12. Fyld: Tag et skærebræt og en kniv. Pil, og hak hvidløget fint. Kom det op i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          13. Åben posen med mozzarella, og hæld vandet fra. Skær mozzarellaen i små stykker. Kom dem op i skålen med hvidløg.
          14. Kom skinketern, hytteost og oregano op i skålen.
          15. Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen. Tilsæt salt og peber, og rør fyldet sammen.
          16. Kom bagepapir på en bageplade.
          17. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i to lige store stykker.
          18. Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg pizzabundene på bagepladen.
          19. Smør de fire bunde med tomatpuré.
          20. Fordel fyldet på den ene halvdel af de fire pizzaer. Fold dejstykket ind over fyldet, så pizzaen får form som en tyk halvmåne. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, og dup kanten med de våde fingre hele vejen rundt. Fold den nederste kant ind over den øverste, så fyldet ikke kan flyde ud.
          21. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Dæk calzonerne med et rent viskestykke, og lad dem efterhæve på bagepladen i 30 minutter.
          22. Pensl calzonerne med olie.
          23. Sæt calzonerne ind i ovnen. Bag dem først i 10 minutter ved 220 grader, og skru derefter ned til 180 grader, og bag calzonerne færdige i cirka 20 minutter, til kanten er sprød.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 3 timer

            Uuuuh la laaaa. Op af godte-posen kommer: ÆGTE indbagt pizza! Calzone (skal udtales med stærk italiensk accent, før det gælder rigtigt). Server dine calzoner med en grøn salat af for eksempel salatblade, agurketern og cherrytomater.

            Tip: Du kan bruge en færdigkøbt pizzadej i stedet for at lave dejen selv. Så går det hurtigere.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2824 kJ / 675 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 42 %
            • Fedt: 38 %
            • Heraf mættet fedt: 6,9 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 23

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 23

            Find alle ingredienserne frem.

            Dej:

            • 25 g. gær
            • 2 ½ dl. vand
            • 4 dl. hvedemel
            • 1 tsk. sukker
            • 1 tsk. salt
            • 1 spsk. olie
            • 2 dl. rugmel

            Fyld:

            • 2 fed hvidløg
            • 125 g. mozzarella (svarer til 1 pakke)
            • 100 g. kogt skinke i små tern
            • 300 g. hytteost
            • 1 tsk. oregano
            • 1 æg
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 4 spsk. tomatpuré

            Til pensling:

            • 2 spsk. olie
          • Trin 3 af 23

            Smuldr gæren i en stor skål.

            • 25 g. gær
          • Trin 4 af 23

            Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er finger-varmt.

            • 2 ½ dl. vand
          • Trin 5 af 23

            Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

          • Trin 6 af 23

            Tilsæt 2 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.

            • 4 dl. hvedemel
          • Trin 7 af 23

            Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.

            • 1 tsk. sukker
            • 1 tsk. salt
            • 1 spsk. olie
          • Trin 8 af 23

            Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.

            • 2 dl. rugmel
          • Trin 9 af 23

            Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

          • Trin 10 af 23

            Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper bordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

          • Trin 11 af 23

            Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.

          • Trin 12 af 23

            Fyld: Tag et skærebræt og en kniv. Pil, og hak hvidløget fint. Kom det op i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 13 af 23

            Åben posen med mozzarella, og hæld vandet fra. Skær mozzarellaen i små stykker. Kom dem op i skålen med hvidløg.

            • 125 g. mozzarella (svarer til 1 pakke)
          • Trin 14 af 23

            Kom skinketern, hytteost og oregano op i skålen.

            • 100 g. kogt skinke i små tern
            • 300 g. hytteost
            • 1 tsk. oregano
          • Trin 15 af 23

            Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen. Tilsæt salt og peber, og rør fyldet sammen.

            • 1 æg
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 16 af 23

            Kom bagepapir på to bageplader.

          • Trin 17 af 23

            Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i fire lige store stykker.

          • Trin 18 af 23

            Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg pizzabundene på bagepladerne. To bunde på hver plade.

          • Trin 19 af 23

            Smør de fire bunde med tomatpuré.

            • 4 spsk. tomatpuré
          • Trin 20 af 23

            Fordel fyldet på den ene halvdel af de fire pizzaer. Fold dejstykket ind over fyldet, så pizzaen får form som en tyk halvmåne. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, og dup kanten med de våde fingre hele vejen rundt. Fold den nederste kant ind over den øverste, så fyldet ikke kan flyde ud.

          • Trin 21 af 23

            Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Dæk calzonerne med et rent viskestykke, og lad dem efterhæve på bagepladen i 30 minutter.

          • Trin 22 af 23

            Pensl calzonerne med olie.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 23 af 23

            Sæt calzonerne ind i ovnen. Bag dem først i 10 minutter ved 220 grader, og skru derefter ned til 180 grader, og bag calzonerne færdige i cirka 20 minutter, til kanten er sprød.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Uuuuh la laaaa. Op af godte-posen kommer: ÆGTE indbagt pizza! Calzone (skal udtales med stærk italiensk accent, før det gælder rigtigt). Server dine calzoner med en grøn salat af for eksempel salatblade, agurketern og cherrytomater.

            Tip: Du kan bruge en færdigkøbt pizzadej i stedet for at lave dejen selv. Så går det hurtigere.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Dej:

              • 25 g. gær
              • 2 ½ dl. vand
              • 4 dl. hvedemel
              • 1 tsk. sukker
              • 1 tsk. salt
              • 1 spsk. olie
              • 2 dl. rugmel

              Fyld:

              • 2 fed hvidløg
              • 125 g. mozzarella (svarer til 1 pakke)
              • 100 g. kogt skinke i små tern
              • 300 g. hytteost
              • 1 tsk. oregano
              • 1 æg
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 4 spsk. tomatpuré

              Til pensling:

              • 2 spsk. olie

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 køkkenvægt
              • 1 stor skål
              • 1 lille gryde
              • 1 røreske
              • Husholdningsfilm
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 kop
              • Bagepapir
              • 2 bageplader
              • 1 kagerulle
              • 1 rent viskestykke
              • 1 bagepensel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Smuldr gæren i en stor skål.
              4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er finger-varmt.
              5. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
              6. Tilsæt 2 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
              7. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.
              8. Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.
              9. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
              10. Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper bordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
              11. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
              12. Fyld: Tag et skærebræt og en kniv. Pil, og hak hvidløget fint. Kom det op i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              13. Åben posen med mozzarella, og hæld vandet fra. Skær mozzarellaen i små stykker. Kom dem op i skålen med hvidløg.
              14. Kom skinketern, hytteost og oregano op i skålen.
              15. Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen. Tilsæt salt og peber, og rør fyldet sammen.
              16. Kom bagepapir på to bageplader.
              17. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i fire lige store stykker.
              18. Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg pizzabundene på bagepladerne. To bunde på hver plade.
              19. Smør de fire bunde med tomatpuré.
              20. Fordel fyldet på den ene halvdel af de fire pizzaer. Fold dejstykket ind over fyldet, så pizzaen får form som en tyk halvmåne. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, og dup kanten med de våde fingre hele vejen rundt. Fold den nederste kant ind over den øverste, så fyldet ikke kan flyde ud.
              21. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Dæk calzonerne med et rent viskestykke, og lad dem efterhæve på bagepladen i 30 minutter.
              22. Pensl calzonerne med olie.
              23. Sæt calzonerne ind i ovnen. Bag dem først i 10 minutter ved 220 grader, og skru derefter ned til 180 grader, og bag calzonerne færdige i cirka 20 minutter, til kanten er sprød.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 3 timer

                Uuuuh la laaaa. Op af godte-posen kommer: ÆGTE indbagt pizza! Calzone (skal udtales med stærk italiensk accent, før det gælder rigtigt). Server dine calzoner med en grøn salat af for eksempel salatblade, agurketern og cherrytomater.

                Tip: Du kan bruge en færdigkøbt pizzadej i stedet for at lave dejen selv. Så går det hurtigere.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2824 kJ / 675 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 42 %
                • Fedt: 38 %
                • Heraf mættet fedt: 6,9 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 23

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 23

                Find alle ingredienserne frem.

                Dej:

                • 37 g. gær
                • 3 ¾ dl. vand
                • 6 dl. hvedemel
                • 1 ½ tsk. sukker
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ spsk. olie
                • 3 dl. rugmel

                Fyld:

                • 3 fed hvidløg
                • 190 g. mozzarella (svarer til 1 ½ pakke)
                • 150 g. kogt skinke i små tern
                • 450 g. hytteost
                • 1 ½ tsk. oregano
                • 1 ½ æg
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 6 spsk. tomatpuré

                Til pensling:

                • 3 spsk. olie
              • Trin 3 af 23

                Smuldr gæren i en stor skål.

                • 37 g. gær
              • Trin 4 af 23

                Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er finger-varmt.

                • 3 ¾ dl. vand
              • Trin 5 af 23

                Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

              • Trin 6 af 23

                Tilsæt 3 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.

                • 6 dl. hvedemel
              • Trin 7 af 23

                Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.

                • 1 ½ tsk. sukker
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 8 af 23

                Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.

                • 3 dl. rugmel
              • Trin 9 af 23

                Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

              • Trin 10 af 23

                Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper bordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

              • Trin 11 af 23

                Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.

              • Trin 12 af 23

                Fyld: Tag et skærebræt og en kniv. Pil, og hak hvidløget fint. Kom det op i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 13 af 23

                Åben posen med mozzarella, og hæld vandet fra. Skær mozzarellaen i små stykker. Kom dem op i skålen med hvidløg.

                • 190 g. mozzarella (svarer til 1 ½ pakke)
              • Trin 14 af 23

                Kom skinketern, hytteost og oregano op i skålen.

                • 150 g. kogt skinke i små tern
                • 450 g. hytteost
                • 1 ½ tsk. oregano
              • Trin 15 af 23

                Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen. Tilsæt salt og peber, og rør fyldet sammen.

                • 1 ½ æg
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 16 af 23

                Kom bagepapir på tre bageplader.

              • Trin 17 af 23

                Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i seks lige store stykker.

              • Trin 18 af 23

                Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg pizzabundene på bagepladerne. To bunde på hver plade.

              • Trin 19 af 23

                Smør de fire bunde med tomatpuré.

                • 6 spsk. tomatpuré
              • Trin 20 af 23

                Fordel fyldet på den ene halvdel af de fire pizzaer. Fold dejstykket ind over fyldet, så pizzaen får form som en tyk halvmåne. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, og dup kanten med de våde fingre hele vejen rundt. Fold den nederste kant ind over den øverste, så fyldet ikke kan flyde ud.

              • Trin 21 af 23

                Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Dæk calzonerne med et rent viskestykke, og lad dem efterhæve på bagepladen i 30 minutter.

              • Trin 22 af 23

                Pensl calzonerne med olie.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 23 af 23

                Sæt calzonerne ind i ovnen. Bag dem først i 10 minutter ved 220 grader, og skru derefter ned til 180 grader, og bag calzonerne færdige i cirka 20 minutter, til kanten er sprød.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Uuuuh la laaaa. Op af godte-posen kommer: ÆGTE indbagt pizza! Calzone (skal udtales med stærk italiensk accent, før det gælder rigtigt). Server dine calzoner med en grøn salat af for eksempel salatblade, agurketern og cherrytomater.

                Tip: Du kan bruge en færdigkøbt pizzadej i stedet for at lave dejen selv. Så går det hurtigere.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Dej:

                  • 37 g. gær
                  • 3 ¾ dl. vand
                  • 6 dl. hvedemel
                  • 1 ½ tsk. sukker
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 3 dl. rugmel

                  Fyld:

                  • 3 fed hvidløg
                  • 190 g. mozzarella (svarer til 1 ½ pakke)
                  • 150 g. kogt skinke i små tern
                  • 450 g. hytteost
                  • 1 ½ tsk. oregano
                  • 1 ½ æg
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 6 spsk. tomatpuré

                  Til pensling:

                  • 3 spsk. olie

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 stor skål
                  • 1 lille gryde
                  • 1 røreske
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 kop
                  • Bagepapir
                  • 2 bageplader
                  • 1 kagerulle
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 bagepensel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Smuldr gæren i en stor skål.
                  4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er finger-varmt.
                  5. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
                  6. Tilsæt 3 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
                  7. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.
                  8. Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.
                  9. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
                  10. Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper bordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
                  11. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
                  12. Fyld: Tag et skærebræt og en kniv. Pil, og hak hvidløget fint. Kom det op i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  13. Åben posen med mozzarella, og hæld vandet fra. Skær mozzarellaen i små stykker. Kom dem op i skålen med hvidløg.
                  14. Kom skinketern, hytteost og oregano op i skålen.
                  15. Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen. Tilsæt salt og peber, og rør fyldet sammen.
                  16. Kom bagepapir på tre bageplader.
                  17. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i seks lige store stykker.
                  18. Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg pizzabundene på bagepladerne. To bunde på hver plade.
                  19. Smør de fire bunde med tomatpuré.
                  20. Fordel fyldet på den ene halvdel af de fire pizzaer. Fold dejstykket ind over fyldet, så pizzaen får form som en tyk halvmåne. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, og dup kanten med de våde fingre hele vejen rundt. Fold den nederste kant ind over den øverste, så fyldet ikke kan flyde ud.
                  21. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Dæk calzonerne med et rent viskestykke, og lad dem efterhæve på bagepladen i 30 minutter.
                  22. Pensl calzonerne med olie.
                  23. Sæt calzonerne ind i ovnen. Bag dem først i 10 minutter ved 220 grader, og skru derefter ned til 180 grader, og bag calzonerne færdige i cirka 20 minutter, til kanten er sprød.