Bygotto med kyllingelår og hokkaido
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Her kommer årets udfordring! Tør du? Er du klar? Risotto lavet med bygkerner og skøøøn hokkaido-græskar, som smager godt i meget andet end suppe.
Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller hvedekerner.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 4402 kJ / 1052 kcal
- Protein: 31 %
- Kulhydrat: 27 %
- Fedt: 42 %
- Heraf mættet fedt: 11 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kyllingelår med hokkaido:
- ½ spsk. olie
- 4 kyllingelår
- ½ hokkaidogræskar (ca. 250 g. renset vægt)
- 2 spsk. honning
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Bygotto:
- ½ porre
- 1 gulerod
- 1 fed hvidløg
- ½ citron
- 1 dl. persille
- 1 ¾ dl. perlebyg
- ½ spsk. olie
- 2 ¼ dl. vand
- ½ hønsebouillon-terning
- 25 g. parmesanost
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 ovnfast fad
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor skål
- 1 dørslag
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 19
Find alle ingredienserne frem.
Kyllingelår med hokkaido:
- ½ spsk. olie
- 4 kyllingelår
- ½ hokkaidogræskar (ca. 250 g. renset vægt)
- 2 spsk. honning
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Bygotto:
- ½ porre
- 1 gulerod
- 1 fed hvidløg
- ½ citron
- 1 dl. persille
- 1 ¾ dl. perlebyg
- ½ spsk. olie
- 2 ¼ dl. vand
- ½ hønsebouillon-terning
- 25 g. parmesanost
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 3 af 19
Kyllingelår med hokkaido: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingelårene i fadet.
- ½ spsk. olie
- 4 kyllingelår
- Trin 4 af 19
Vask hokkaido-græskarret, og skær det i 4 både. Tag frøene ud med skeen. Skær græskarbådene i 1 centimeter tykke skiver. Stil skiverne på højkant mellem kyllingelårene i fadet.
- ½ hokkaidogræskar (ca. 250 g. renset vægt)
- Trin 5 af 19
Kom honning i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Tilsæt salt og peber.
- 2 spsk. honning
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 6 af 19
Hæld den flydende honning over kyllingelårene og græskarbådene.
- Trin 7 af 19
Stil fadet i ovnen, og steg kyllingelår og græskar i cirka 40 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte.
- Trin 8 af 19
Bygotto: Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porren. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porren. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter.
- ½ porre
- Trin 9 af 19
Skræl guleroden, og skær den igennem på langs. Læg den med skærefladen nedad, og skær den igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene i tern på cirka 1 centimeter.
- 1 gulerod
- Trin 10 af 19
Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 1 fed hvidløg
- Trin 11 af 19
Skyl citronen, og riv halvdelen af skallen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
- ½ citron
- Trin 12 af 19
Skær citronen over, og pres saften af den ene halvdel. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Trin 13 af 19
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 dl. persille
- Trin 14 af 19
Kom perlebyggen op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
- 1 ¾ dl. perlebyg
- Trin 15 af 19
Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
- ½ spsk. olie
- Trin 16 af 19
Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
- Trin 17 af 19
Kom porre, hvidløg, citronskal, persille og perlebyg op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.
- Trin 18 af 19
Tilsæt citronsaft, vand og hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
- 2 ¼ dl. vand
- ½ hønsebouillon-terning
- Trin 19 af 19
Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber.
- 25 g. parmesanost
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her kommer årets udfordring! Tør du? Er du klar? Risotto lavet med bygkerner og skøøøn hokkaido-græskar, som smager godt i meget andet end suppe.
Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller hvedekerner.
Du skal bruge
Ingredienser
Kyllingelår med hokkaido:
- ½ spsk. olie
- 4 kyllingelår
- ½ hokkaidogræskar (ca. 250 g. renset vægt)
- 2 spsk. honning
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Bygotto:
- ½ porre
- 1 gulerod
- 1 fed hvidløg
- ½ citron
- 1 dl. persille
- 1 ¾ dl. perlebyg
- ½ spsk. olie
- 2 ¼ dl. vand
- ½ hønsebouillon-terning
- 25 g. parmesanost
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 ovnfast fad
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor skål
- 1 dørslag
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kyllingelår med hokkaido: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingelårene i fadet.
- Vask hokkaido-græskarret, og skær det i 4 både. Tag frøene ud med skeen. Skær græskarbådene i 1 centimeter tykke skiver. Stil skiverne på højkant mellem kyllingelårene i fadet.
- Kom honning i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Tilsæt salt og peber.
- Hæld den flydende honning over kyllingelårene og græskarbådene.
- Stil fadet i ovnen, og steg kyllingelår og græskar i cirka 40 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte.
- Bygotto: Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porren. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porren. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter.
- Skræl guleroden, og skær den igennem på langs. Læg den med skærefladen nedad, og skær den igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene i tern på cirka 1 centimeter.
- Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Skyl citronen, og riv halvdelen af skallen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
- Skær citronen over, og pres saften af den ene halvdel. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom perlebyggen op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
- Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
- Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
- Kom porre, hvidløg, citronskal, persille og perlebyg op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.
- Tilsæt citronsaft, vand og hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
- Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Her kommer årets udfordring! Tør du? Er du klar? Risotto lavet med bygkerner og skøøøn hokkaido-græskar, som smager godt i meget andet end suppe.
Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller hvedekerner.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 4402 kJ / 1052 kcal
- Protein: 31 %
- Kulhydrat: 27 %
- Fedt: 42 %
- Heraf mættet fedt: 11 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kyllingelår med hokkaido:
- 1 spsk. olie
- 8 kyllingelår
- 1 hokkaidogræskar (ca. 500 g. renset vægt)
- 4 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
Bygotto:
- 1 porre
- 2 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 1 citron
- 2 dl. persille
- 3 ½ dl. perlebyg
- 1 spsk. olie
- 4 ½ dl. vand
- 1 hønsebouillon-terning
- 50 g. parmesanost
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 tekse
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 ovnfast fad
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor skål
- 1 dørslag
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 19
Find alle ingredienserne frem.
Kyllingelår med hokkaido:
- 1 spsk. olie
- 8 kyllingelår
- 1 hokkaidogræskar (ca. 500 g. renset vægt)
- 4 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
Bygotto:
- 1 porre
- 2 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 1 citron
- 2 dl. persille
- 3 ½ dl. perlebyg
- 1 spsk. olie
- 4 ½ dl. vand
- 1 hønsebouillon-terning
- 50 g. parmesanost
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 3 af 19
Kyllingelår med hokkaido: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingelårene i fadet.
- 1 spsk. olie
- 8 kyllingelår
- Trin 4 af 19
Vask hokkaido-græskarret, og skær det i 4 både. Tag frøene ud med skeen. Skær græskarbådene i 1 centimeter tykke skiver. Stil skiverne på højkant mellem kyllingelårene i fadet.
- 1 hokkaidogræskar (ca. 500 g. renset vægt)
- Trin 5 af 19
Kom honning i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Tilsæt salt og peber.
- 4 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 6 af 19
Hæld den flydende honning over kyllingelårene og græskarbådene.
- Trin 7 af 19
Stil fadet i ovnen, og steg kyllingelår og græskar i cirka 40 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte.
- Trin 8 af 19
Bygotto: Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porren. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porren. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter.
- 1 porre
- Trin 9 af 19
Skræl gulerødderne, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene i tern på cirka 1 centimeter.
- 2 gulerødder
- Trin 10 af 19
Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 2 fed hvidløg
- Trin 11 af 19
Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
- 1 citron
- Trin 12 af 19
Skær citronen over, og pres saften af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Trin 13 af 19
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 2 dl. persille
- Trin 14 af 19
Kom perlebyggen op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
- 3 ½ dl. perlebyg
- Trin 15 af 19
Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
- 1 spsk. olie
- Trin 16 af 19
Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
- Trin 17 af 19
Kom porre, hvidløg, citronskal, persille og perlebyg op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.
- Trin 18 af 19
Tilsæt citronsaft, vand og en hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
- 4 ½ dl. vand
- 1 hønsebouillon-terning
- Trin 19 af 19
Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 50 g. parmesanost
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her kommer årets udfordring! Tør du? Er du klar? Risotto lavet med bygkerner og skøøøn hokkaido-græskar, som smager godt i meget andet end suppe.
Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller hvedekerner.
Du skal bruge
Ingredienser
Kyllingelår med hokkaido:
- 1 spsk. olie
- 8 kyllingelår
- 1 hokkaidogræskar (ca. 500 g. renset vægt)
- 4 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
Bygotto:
- 1 porre
- 2 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 1 citron
- 2 dl. persille
- 3 ½ dl. perlebyg
- 1 spsk. olie
- 4 ½ dl. vand
- 1 hønsebouillon-terning
- 50 g. parmesanost
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 ovnfast fad
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor skål
- 1 dørslag
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kyllingelår med hokkaido: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingelårene i fadet.
- Vask hokkaido-græskarret, og skær det i 4 både. Tag frøene ud med skeen. Skær græskarbådene i 1 centimeter tykke skiver. Stil skiverne på højkant mellem kyllingelårene i fadet.
- Kom honning i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Tilsæt salt og peber.
- Hæld den flydende honning over kyllingelårene og græskarbådene.
- Stil fadet i ovnen, og steg kyllingelår og græskar i cirka 40 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte.
- Bygotto: Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porren. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porren. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter.
- Skræl gulerødderne, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene i tern på cirka 1 centimeter.
- Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
- Skær citronen over, og pres saften af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom perlebyggen op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
- Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
- Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
- Kom porre, hvidløg, citronskal, persille og perlebyg op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.
- Tilsæt citronsaft, vand og en hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
- Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Her kommer årets udfordring! Tør du? Er du klar? Risotto lavet med bygkerner og skøøøn hokkaido-græskar, som smager godt i meget andet end suppe.
Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller hvedekerner.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 4402 kJ / 1052 kcal
- Protein: 31 %
- Kulhydrat: 27 %
- Fedt: 42 %
- Heraf mættet fedt: 11 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kyllingelår med hokkaido:
- 1 ½ spsk. olie
- 12 kyllingelår
- 1 ½ hokkaidogræskar (ca. 750 g. renset vægt)
- 6 spsk. honning
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
Bygotto:
- 1 ½ porre
- 3 gulerødder
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ citron
- 3 dl. persille
- 5 ¼ dl. perlebyg
- 1 ½ spsk. olie
- 6 ¾ dl. vand
- 1 ½ hønsebouillon-terning
- 75 g. parmesanost
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 ovnfast fad
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor skål
- 1 dørslag
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 19
Find alle ingredienserne frem.
Kyllingelår med hokkaido:
- 1 ½ spsk. olie
- 12 kyllingelår
- 1 ½ hokkaidogræskar (ca. 750 g. renset vægt)
- 6 spsk. honning
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
Bygotto:
- 1 ½ porre
- 3 gulerødder
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ citron
- 3 dl. persille
- 5 ¼ dl. perlebyg
- 1 ½ spsk. olie
- 6 ¾ dl. vand
- 1 ½ hønsebouillon-terning
- 75 g. parmesanost
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 3 af 19
Kyllingelår med hokkaido: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingelårene i fadet.
- 1 ½ spsk. olie
- 12 kyllingelår
- Trin 4 af 19
Vask hokkaido-græskarret, og skær det i 4 både. Tag frøene ud med skeen. Skær græskarbådene i 1 centimeter tykke skiver. Stil skiverne på højkant mellem kyllingelårene i fadet.
- 1 ½ hokkaidogræskar (ca. 750 g. renset vægt)
- Trin 5 af 19
Kom honning i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Tilsæt salt og peber.
- 6 spsk. honning
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- Trin 6 af 19
Hæld den flydende honning over kyllingelårene og græskarbådene.
- Trin 7 af 19
Stil fadet i ovnen, og steg kyllingelår og græskar i cirka 40 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte.
- Trin 8 af 19
Bygotto: Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porren. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porren. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter.
- 1 ½ porre
- Trin 9 af 19
Skræl gulerødderne, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene i tern på cirka 1 centimeter.
- 3 gulerødder
- Trin 10 af 19
Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 3 fed hvidløg
- Trin 11 af 19
Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
- 1 ½ citron
- Trin 12 af 19
Skær citronerne over, og pres saften af 1½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Trin 13 af 19
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 3 dl. persille
- Trin 14 af 19
Kom perlebyggen op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
- 5 ¼ dl. perlebyg
- Trin 15 af 19
Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 16 af 19
Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
- Trin 17 af 19
Kom porre, hvidløg, citronskal, persille og perlebyg op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.
- Trin 18 af 19
Tilsæt citronsaft, vand og hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
- 6 ¾ dl. vand
- 1 ½ hønsebouillon-terning
- Trin 19 af 19
Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber.
- 75 g. parmesanost
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her kommer årets udfordring! Tør du? Er du klar? Risotto lavet med bygkerner og skøøøn hokkaido-græskar, som smager godt i meget andet end suppe.
Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller hvedekerner.
Du skal bruge
Ingredienser
Kyllingelår med hokkaido:
- 1 ½ spsk. olie
- 12 kyllingelår
- 1 ½ hokkaidogræskar (ca. 750 g. renset vægt)
- 6 spsk. honning
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
Bygotto:
- 1 ½ porre
- 3 gulerødder
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ citron
- 3 dl. persille
- 5 ¼ dl. perlebyg
- 1 ½ spsk. olie
- 6 ¾ dl. vand
- 1 ½ hønsebouillon-terning
- 75 g. parmesanost
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 ovnfast fad
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
- 1 stor skål
- 1 dørslag
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kyllingelår med hokkaido: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingelårene i fadet.
- Vask hokkaido-græskarret, og skær det i 4 både. Tag frøene ud med skeen. Skær græskarbådene i 1 centimeter tykke skiver. Stil skiverne på højkant mellem kyllingelårene i fadet.
- Kom honning i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Tilsæt salt og peber.
- Hæld den flydende honning over kyllingelårene og græskarbådene.
- Stil fadet i ovnen, og steg kyllingelår og græskar i cirka 40 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte.
- Bygotto: Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porren. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porren. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter.
- Skræl gulerødderne, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene i tern på cirka 1 centimeter.
- Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
- Skær citronerne over, og pres saften af 1½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom perlebyggen op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
- Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
- Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
- Kom porre, hvidløg, citronskal, persille og perlebyg op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.
- Tilsæt citronsaft, vand og hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
- Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber.
-