Bygotto

Bygotto

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Har du nogensinde smagt en lækker cremet italiensk risotto? Det smager himmelsk! Her får du en version med et twist - nemlig en ‘otto’ uden ris.

        Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller hvedekerner.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1410 kJ / 337 kcal
        • Protein: 16 %
        • Kulhydrat: 62 %
        • Fedt: 22 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ porre
        • 1 gulerod
        • 1 fed hvidløg
        • ½ citron
        • 1 dl. persille
        • 1 ¾ dl. perlebyg
        • 1 spsk. olie
        • 2 ¼ dl. vand
        • ½ hønsebouillon-terning
        • 25 g. parmesanost
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 14

        Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porren. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porren. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter.

        • ½ porre
      • Trin 4 af 14

        Skræl guleroden, og skær den igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene i tern på cirka 1 centimeter.

        • 1 gulerod
      • Trin 5 af 14

        Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 6 af 14

        Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

        • ½ citron

         

      • Trin 7 af 14

        Skær citronen over, og pres saften af den ene halvdel. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

      • Trin 8 af 14

        Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl. persille
      • Trin 9 af 14

        Kom perlebyggen op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.

        • 1 ¾ dl. perlebyg

         

      • Trin 10 af 14

        Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 11 af 14

        Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.

      • Trin 12 af 14

        Kom porre, hvidløg, citronskal, persille og perlebyg op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.

      • Trin 13 af 14

        Tilsæt citronsaft, vand og en hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.

        • 2 ¼ dl. vand
        • ½ hønsebouillon-terning
      • Trin 14 af 14

        Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber.

        • 25 g. parmesanost
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Har du nogensinde smagt en lækker cremet italiensk risotto? Det smager himmelsk! Her får du en version med et twist - nemlig en ‘otto’ uden ris.

        Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller hvedekerner.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ porre
          • 1 gulerod
          • 1 fed hvidløg
          • ½ citron
          • 1 dl. persille
          • 1 ¾ dl. perlebyg
          • 1 spsk. olie
          • 2 ¼ dl. vand
          • ½ hønsebouillon-terning
          • 25 g. parmesanost
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 citronpresser
          • 1 lille skål
          • 1 rent viskestykke
          • 1 stor skål
          • 1 dørslag
          • 1 stor gryde
          • 1 grydeske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porren. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porren. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter.
          4. Skræl guleroden, og skær den igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene i tern på cirka 1 centimeter.
          5. Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          6. Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
          7. Skær citronen over, og pres saften af den ene halvdel. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          8. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          9. Kom perlebyggen op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
          10. Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
          11. Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
          12. Kom porre, hvidløg, citronskal, persille og perlebyg op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.
          13. Tilsæt citronsaft, vand og en hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
          14. Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Har du nogensinde smagt en lækker cremet italiensk risotto? Det smager himmelsk! Her får du en version med et twist - nemlig en ‘otto’ uden ris.

            Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller hvedekerner.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1410 kJ / 337 kcal
            • Protein: 16 %
            • Kulhydrat: 62 %
            • Fedt: 22 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 14

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 14

            Find alle ingredienserne frem.

            • 1 porre
            • 2 gulerødder
            • 2 fed hvidløg
            • 1 citron
            • 2 dl. persille
            • 3 ½ dl. perlebyg
            • 1 spsk. olie
            • 4 ½ dl. vand
            • 1 hønsebouillon-terning
            • 50 g. parmesanost
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 14

            Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porren. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porren. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter.

            • 1 porre
          • Trin 4 af 14

            Skræl gulerødderne, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene i tern på cirka 1 centimeter.

            • 2 gulerødder
          • Trin 5 af 14

            Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 6 af 14

            Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

            • 1 citron
          • Trin 7 af 14

            Skær citronen over, og pres saften af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

          • Trin 8 af 14

            Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2 dl. persille

             

          • Trin 9 af 14

            Kom perlebyggen op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.

            • 3 ½ dl. perlebyg

             

          • Trin 10 af 14

            Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 11 af 14

            Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.

          • Trin 12 af 14

            Kom porre, hvidløg, citronskal, persille og perlebyg op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.

          • Trin 13 af 14

            Tilsæt citronsaft, vand og en hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.

            • 4 ½ dl. vand
            • 1 hønsebouillon-terning
          • Trin 14 af 14

            Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber.

            • 50 g. parmesanost
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Har du nogensinde smagt en lækker cremet italiensk risotto? Det smager himmelsk! Her får du en version med et twist - nemlig en ‘otto’ uden ris.

            Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller hvedekerner.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 porre
              • 2 gulerødder
              • 2 fed hvidløg
              • 1 citron
              • 2 dl. persille
              • 3 ½ dl. perlebyg
              • 1 spsk. olie
              • 4 ½ dl. vand
              • 1 hønsebouillon-terning
              • 50 g. parmesanost
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rivejern
              • 1 citronpresser
              • 1 lille skål
              • 1 rent viskestykke
              • 1 stor skål
              • 1 dørslag
              • 1 stor gryde
              • 1 grydeske 

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porren. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porren. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter.
              4. Skræl gulerødderne, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene i tern på cirka 1 centimeter.
              5. Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              6. Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
              7. Skær citronen over, og pres saften af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              8. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              9. Kom perlebyggen op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
              10. Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
              11. Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
              12. Kom porre, hvidløg, citronskal, persille og perlebyg op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.
              13. Tilsæt citronsaft, vand og en hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
              14. Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Har du nogensinde smagt en lækker cremet italiensk risotto? Det smager himmelsk! Her får du en version med et twist - nemlig en ‘otto’ uden ris.

                Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller hvedekerner.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1410 kJ / 337 kcal
                • Protein: 16 %
                • Kulhydrat: 62 %
                • Fedt: 22 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 14

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 14

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1 ½ porre                                                            
                • 3 gulerødder
                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ citron
                • 3 dl. persille
                • 5 ¼ dl. perlebyg
                • 2 spsk. olie
                • 6 ¾ dl. vand
                • 1 ½ hønsebouillon-terning
                • 75 g. parmesanost
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 14

                Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porrene. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porrene. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter.

                • 1 ½ porre
              • Trin 4 af 14

                Skræl gulerødderne, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene i tern på cirka 1 centimeter.

                • 3 gulerødder
              • Trin 5 af 14

                Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 3 fed hvidløg

                 

              • Trin 6 af 14

                Skyl citronerne, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

                • 1 ½ citron

                 

              • Trin 7 af 14

                Skær citronerne over, og pres saften af dem. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

              • Trin 8 af 14

                Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 dl. persille
              • Trin 9 af 14

                Kom perlebyggen op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.

                • 5 ¼ dl. perlebyg
              • Trin 10 af 14

                Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.

                • 2 spsk. olie
              • Trin 11 af 14

                Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.

              • Trin 12 af 14

                Kom porre, hvidløg, citronskal, persille og perlebyg op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.

              • Trin 13 af 14

                Tilsæt citronsaft, vand og en hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.

                • 6 ¾ dl. vand
                • 1 ½ hønsebouillon-terning
              • Trin 14 af 14

                Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber.

                • 75 g. parmesanost
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Har du nogensinde smagt en lækker cremet italiensk risotto? Det smager himmelsk! Her får du en version med et twist - nemlig en ‘otto’ uden ris.

                Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller hvedekerner.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ porre                                                                
                  • 3 gulerødder
                  • 3 fed hvidløg
                  • 1 ½ citron
                  • 3 dl. persille
                  • 5 ¼ dl. perlebyg
                  • 2 spsk. olie
                  • 6 ¾ dl. vand
                  • 1 ½ hønsebouillon-terning
                  • 75 g. parmesanost
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 citronpresser
                  • 1 lille skål
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 stor skål
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydeske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porrene. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porrene. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porre. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter.
                  4. Skræl gulerødderne, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene i tern på cirka 1 centimeter.
                  5. Pil, og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  6. Skyl citronerne, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
                  7. Skær citronerne over, og pres saften af dem. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  8. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  9. Kom perlebyggen op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
                  10. Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
                  11. Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
                  12. Kom porre, hvidløg, citronskal, persille og perlebyg op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.
                  13. Tilsæt citronsaft, vand og en hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
                  14. Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber.