Butterchicken
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
I Indien kan de noget magisk med krydderier. Så kast dig ud i en krydder-bombe af en ret. Dine smagsløg kommer til at juble, så lækkert smager den cremede sovs. Så giv salt og peber en pause og lun dig på denne indiske ret.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3029 kJ / 724 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 45 %
- Fedt: 34 %
- Heraf mættet fedt: 11,0 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Gorm laver butterchicken.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3029 kJ / 724 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 45 %
- Fedt: 34 %
- Heraf mættet fedt: 11,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kyllinge-marinade:
- 1 ½ tsk. garam masala
- 1 ½ tsk. paprika
- ½ tsk. gurkemeje
- ¼ tsk. chilipulver
- ¼ tsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- ½ dl. yoghurt
- ½ spsk. olie
- Ca. 200 g. kyllingebrystfilet
Sovs:
- ½ peberfrugt
- ½ løg
- ½ spsk. frisk ingefær (ca. 1-2 cm.)
- 1 fed hvidløg
- ½ lime
- 20 g. smør
- 70 g. tomatpuré
- 1 ¼ dl. madlavningsfløde
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. sukker
Tilbehør:
- 2 naan-brød
- Frisk koriander
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 mellemstor skål
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 citruspresser
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 blender
- 1 sauterpande eller stegepande med høj kant
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
- Trin 2 af 20
Find alle ingredienserne frem.
Kyllinge-marinade:
- 1 ½ tsk. garam masala
- 1 ½ tsk. paprika
- ½ tsk. gurkemeje
- ¼ tsk. chilipulver
- ¼ tsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- ½ dl. yoghurt
- ½ spsk. olie
- Ca. 200 g. kyllingebrystfilet
Sovs:
- ½ peberfrugt
- ½ løg
- ½ spsk. frisk ingefær (ca. 1-2 cm.)
- 1 fed hvidløg
- ½ lime
- 20 g. smør
- 70 g. tomatpuré
- 1 ¼ dl. madlavningsfløde
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. sukker
Tilbehør:
- 2 naan-brød
- Frisk koriander
- Trin 3 af 20
Kyllinge-marinade: Bland alle ingredienser undtagen olie og kylling til kyllinge-marinaden i en mellemstor skål.
- 1 ½ tsk. garam masala
- 1 ½ tsk. paprika
- ½ tsk. gurkemeje
- ¼ tsk. chilipulver
- ¼ tsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- ½ dl. yoghurt
- Trin 4 af 20
Skær kyllingen i tern på cirka 2x2 centimeter. Kom dem i krydderiblandingen og rør godt rundt, til alle kyllinge-stykker er smurt ind. Vask hænder når du har rørt ved råt kød. Lad det trække, mens du gør sovsen klar.
- Ca. 200 g. kyllingebrystfilet
- Trin 5 af 20
Sovs: Skyl peberfrugten. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Fjern kerner og hvide hinder. Skær den i grove tern. Klik på videoen og se, hvordan du skære peberfrugt i tern.
- ½ peberfrugt
- Trin 6 af 20
Pil, og hak løget groft.
- ½ løg
- Trin 7 af 20
Skræl ingefær og hak den groft. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær.
- ½ spsk. frisk ingefær (ca. 1-2 cm.)
- Trin 8 af 20
Pil og hak hvidløg groft.
- 1 fed hvidløg
- Trin 9 af 20
Skær limen over og pres saften ud af den ene halvdel. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citrusfrugt.
- ½ lime
- Trin 10 af 20
Smelt smørret på en stegepande ved middel varme.
- 20 g. smør
- Trin 11 af 20
Kom løg og peberfrugt på stegepanden og lad det stege i cirka 10 minutter, til de er blevet bløde. Rør rundt undervejs. Tilsæt tomatpuré og lad det svitse med i 2 minutter.
- 70 g. tomatpuré
- Trin 12 af 20
Tilsæt fløde, ingefær, hvidløg og limesaft og rør det godt sammen. Sluk for stegepanden og lad det køle lidt af.
- 1 ¼ dl. madlavningsfløde
- Trin 13 af 20
Kom grøntsagssovsen i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.
- Trin 14 af 20
Kyllinge-marinade fortsat: Kom olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme. Kom kyllinge marinaden på en stegepanden, og svits i 2-3 minutter. Rør rundt undervejs.
- ½ spsk. olie
- Trin 15 af 20
Hæld sovsen over og lad det varme godt igennem i cirka 5 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
- Trin 16 af 20
Smag sovsen til med limesaft, salt, chili og eventuelt ¼ teske sukker.
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. sukker
- Trin 17 af 20
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Trin 18 af 20
Varm naan-brødene som anvist på pakken.
- 2 naan-brød
- Trin 19 af 20
Kom vand i en lille skål, og skyl koriander i vandet. Klik på videoen og se hvordan du skyller krydderurter. Lad det dryppe af i et viskestykke.
- Frisk koriander
- Trin 20 af 20
Kom butter-chicken i en dyb tallerken, top med koriander og spis naan-brød til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
I Indien kan de noget magisk med krydderier. Så kast dig ud i en krydder-bombe af en ret. Dine smagsløg kommer til at juble, så lækkert smager den cremede sovs. Så giv salt og peber en pause og lun dig på denne indiske ret.
Du skal bruge
Ingredienser
Kyllinge-marinade:
- 1 ½ tsk. garam masala
- 1 ½ tsk. paprika
- ½ tsk. gurkemeje
- ¼ tsk. chilipulver
- ¼ tsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- ½ dl. yoghurt
- ½ spsk. olie
- Ca. 200 g. kyllingebrystfilet
Sovs:
- ½ peberfrugt
- ½ løg
- ½ spsk. frisk ingefær (ca. 1-2 cm.)
- 1 fed hvidløg
- ½ lime
- 20 g. smør
- 70 g. tomatpuré
- 1 ¼ dl. madlavningsfløde
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. sukker
Tilbehør:
- 2 naan-brød
- Frisk koriander
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 mellemstor skål
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 citruspresser
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 blender
- 1 sauterpande eller stegepande med høj kant
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kyllinge-marinade: Bland alle ingredienser undtagen olie og kylling til kyllinge-marinaden i en mellemstor skål.
- Skær kyllingen i tern på cirka 2x2 centimeter. Kom dem i krydderiblandingen og rør godt rundt, til alle kyllinge-stykker er smurt ind. Vask hænder når du har rørt ved råt kød. Lad det trække, mens du gør sovsen klar.
- Sovs: Skyl peberfrugten. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Fjern kerner og hvide hinder. Skær den i grove tern. Klik på videoen og se, hvordan du skære peberfrugt i tern.
- Pil, og hak løget groft.
- Skræl ingefær og hak den groft. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær.
- Pil og hak hvidløg groft.
- Skær limen over og pres saften ud af den ene halvdel. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citrusfrugt.
- Smelt smørret på en stegepande ved middel varme.
- Kom løg og peberfrugt på stegepanden og lad det stege i cirka 10 minutter, til de er blevet bløde. Rør rundt undervejs. Tilsæt tomatpuré og lad det svitse med i 2 minutter.
- Tilsæt fløde, ingefær, hvidløg og limesaft og rør det godt sammen. Sluk for stegepanden og lad det køle lidt af.
- Kom grøntsagssovsen i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.
- Kyllinge-marinade fortsat: Kom olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme. Kom kyllinge marinaden på en stegepanden, og svits i 2-3 minutter. Rør rundt undervejs.
- Hæld sovsen over og lad det varme godt igennem i cirka 5 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
- Smag sovsen til med limesaft, salt, chili og eventuelt ¼ teske sukker.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Varm naan-brødene som anvist på pakken.
- Kom vand i en lille skål, og skyl koriander i vandet. Klik på videoen og se hvordan du skyller krydderurter. Lad det dryppe af i et viskestykke.
- Kom butter-chicken i en dyb tallerken, top med koriander og spis naan-brød til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
I Indien kan de noget magisk med krydderier. Så kast dig ud i en krydder-bombe af en ret. Dine smagsløg kommer til at juble, så lækkert smager den cremede sovs. Så giv salt og peber en pause og lun dig på denne indiske ret.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3029 kJ / 724 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 45 %
- Fedt: 34 %
- Heraf mættet fedt: 11,0 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Gorm laver butterchicken.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3029 kJ / 724 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 45 %
- Fedt: 34 %
- Heraf mættet fedt: 11,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kyllinge-marinade:
- Ca. 400 g. kyllingebrystfilet
- 3 tsk. garam masala
- 3 tsk. paprika
- 1 tsk. gurkemeje
- ½ tsk. chilipulver
- ½ tsk. kardemomme
- 1 tsk. salt
- 1 dl. yoghurt
- 1 spsk. olie
Sovs:
- 1 peberfrugt
- 1 løg
- 1 spsk. frisk ingefær (ca. 3-4 cm.)
- 2 fed hvidløg
- 1 lime
- 40 g. smør
- 140 g. tomatpuré
- 2 ½ dl. madlavningsfløde
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. sukker
Tilbehør:
- 4 naan-brød
- Frisk koriander
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 mellemstor skål
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 citruspresser
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 blender
- 1 sauterpande eller stegepande med høj kant
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
- Trin 2 af 20
Find alle ingredienserne frem.
Kyllinge-marinade:
- 3 tsk. garam masala
- 3 tsk. paprika
- 1 tsk. gurkemeje
- ½ tsk. chilipulver
- ½ tsk. kardemomme
- 1 tsk. salt
- 1 dl. yoghurt
- 1 spsk. olie
- Ca. 400 g. kyllingebrystfilet
Sovs:
- 1 peberfrugt
- 1 løg
- 1 spsk. frisk ingefær (ca. 3-4 cm.)
- 2 fed hvidløg
- 1 lime
- 40 g. smør
- 140 g. tomatpuré
- 2 ½ dl. madlavningsfløde
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. sukker
Tilbehør:
- 4 naan-brød
- Frisk koriander
- Trin 3 af 20
Kyllinge-marinade: Bland alle ingredienser undtagen olie og til kyllinge-marinaden i en mellemstor skål.
- 3 tsk. garam masala
- 3 tsk. paprika
- 1 tsk. gurkemeje
- ½ tsk. chilipulver
- ½ tsk. kardemomme
- 1 tsk. salt
- 1 dl. yoghurt
- Trin 4 af 20
Skær kyllingen i tern på cirka 2x2 centimeter. Kom dem i krydderiblandingen og rør godt rundt, til alle kyllinge-stykker er smurt ind. Vask hænder når du har rørt ved råt kød. Lad det trække, mens du gør sovsen klar.
- Ca. 400 g. kyllingebrystfilet
- Trin 5 af 20
Sovs: Skyl peberfrugten. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Fjern kerner og hvide hinder. Skær den i grove tern. Klik på videoen og se, hvordan du skære peberfrugt i tern.
- 1 peberfrugt
- Trin 6 af 20
Pil, og hak løget groft.
- 1 løg
- Trin 7 af 20
Skræl ingefær og hak den groft. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær.
- 1 spsk. frisk ingefær (ca. 3-4 cm.)
- Trin 8 af 20
Pil og hak hvidløg groft.
- 2 fed hvidløg
- Trin 9 af 20
Skær limen over og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citrusfrugt.
- 1 lime
- Trin 10 af 20
Smelt smørret på en stegepande ved middel varme.
- 40 g. smør
- Trin 11 af 20
Kom løg og peberfrugt på stegepanden og lad det stege i cirka 10 minutter, til de er blevet bløde. Rør rundt undervejs. Tilsæt tomatpuré og lad det svitse med i 2 minutter.
- 140 g. tomatpuré
- Trin 12 af 20
Tilsæt fløde, ingefær, hvidløg og limesaft og rør det godt sammen. Sluk for stegepanden og lad det køle lidt af.
- 2 ½ dl. madlavningsfløde
- Trin 13 af 20
Kom grøntsagssovsen i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.
- Trin 14 af 20
Kyllinge-marinade fortsat: Kom olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme. Kom kyllinge marinaden på en stegepanden, og svits i 2-3 minutter. Rør rundt undervejs.
- 1 spsk. olie
- Trin 15 af 20
Hæld sovsen over og lad det varme godt igennem i cirka 5 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
- Trin 16 af 20
Smag sovsen til med limesaft, salt, chili og eventuelt ¼ teske sukker.
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. sukker
- Trin 17 af 20
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Trin 18 af 20
Varm naan-brødene som anvist på pakken.
- 4 naan-brød
- Trin 19 af 20
Kom vand i en lille skål, og skyl koriander i vandet. Klik på videoen og se hvordan du skyller krydderurter. Lad det dryppe af i et viskestykke.
- Frisk koriander
- Trin 20 af 20
Kom butter-chicken i en dyb tallerken, top med koriander og spis naan-brød til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
I Indien kan de noget magisk med krydderier. Så kast dig ud i en krydder-bombe af en ret. Dine smagsløg kommer til at juble, så lækkert smager den cremede sovs. Så giv salt og peber en pause og lun dig på denne indiske ret.
Du skal bruge
Ingredienser
Kyllinge-marinade:
- 3 tsk. garam masala
- 3 tsk. paprika
- 1 tsk. gurkemeje
- ½ tsk. chilipulver
- ½ tsk. kardemomme
- 1 tsk. salt
- 1 dl. yoghurt
- 1 spsk. olie
- Ca. 400 g. kyllingebrystfilet
Sovs:
- 1 peberfrugt
- 1 løg
- 1 spsk. frisk ingefær (ca. 3-4 cm.)
- 2 fed hvidløg
- 1 lime
- 40 g. smør
- 140 g. tomatpuré
- 2 ½ dl. madlavningsfløde
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. sukker
Tilbehør:
- 4 naan-brød
- Frisk koriander
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 mellemstor skål
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 citruspresser
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 blender
- 1 sauterpande eller stegepande med høj kant
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kyllinge-marinade: Bland alle ingredienser undtagen olie og til kyllinge-marinaden i en mellemstor skål.
- Skær kyllingen i tern på cirka 2x2 centimeter. Kom dem i krydderiblandingen og rør godt rundt, til alle kyllinge-stykker er smurt ind. Vask hænder når du har rørt ved råt kød. Lad det trække, mens du gør sovsen klar.
- Sovs: Skyl peberfrugten. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Fjern kerner og hvide hinder. Skær den i grove tern. Klik på videoen og se, hvordan du skære peberfrugt i tern.
- Pil, og hak løget groft.
- Skræl ingefær og hak den groft. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær.
- Pil og hak hvidløg groft.
- Skær limen over og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citrusfrugt.
- Smelt smørret på en stegepande ved middel varme.
- Kom løg og peberfrugt på stegepanden og lad det stege i cirka 10 minutter, til de er blevet bløde. Rør rundt undervejs. Tilsæt tomatpuré og lad det svitse med i 2 minutter.
- Tilsæt fløde, ingefær, hvidløg og limesaft og rør det godt sammen. Sluk for stegepanden og lad det køle lidt af.
- Kom grøntsagssovsen i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.
- Kyllinge-marinade fortsat: Kom olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme. Kom kyllinge marinaden på en stegepanden, og svits i 2-3 minutter. Rør rundt undervejs.
- Hæld sovsen over og lad det varme godt igennem i cirka 5 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
- Smag sovsen til med limesaft, salt, chili og eventuelt ¼ teske sukker.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Varm naan-brødene som anvist på pakken.
- Kom vand i en lille skål, og skyl koriander i vandet. Klik på videoen og se hvordan du skyller krydderurter. Lad det dryppe af i et viskestykke.
- Kom butter-chicken i en dyb tallerken, top med koriander og spis naan-brød til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
I Indien kan de noget magisk med krydderier. Så kast dig ud i en krydder-bombe af en ret. Dine smagsløg kommer til at juble, så lækkert smager den cremede sovs. Så giv salt og peber en pause og lun dig på denne indiske ret.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3029 kJ / 724 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 45 %
- Fedt: 34 %
- Heraf mættet fedt: 11,0 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Gorm laver butterchicken.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3029 kJ / 724 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 45 %
- Fedt: 34 %
- Heraf mættet fedt: 11,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kyllinge-marinade:
- 5 tsk. garam masala
- 5 tsk. paprika
- 1 ½ tsk. gurkemeje
- ¾ tsk. chilipulver
- ½ tsk. kardemomme
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ dl. yoghurt
- 1 ½ spsk. olie
- Ca. 600 g. kyllingebrystfilet
Sovs:
- 1 ½ peberfrugt
- 1 ½ løg
- 1 ½ spsk. frisk ingefær (ca. 5-6 cm.)
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ lime
- 60 g. smør
- 210 g. tomatpuré
- 3 ¾ dl. madlavningsfløde
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. sukker
Tilbehør:
- 6 naan-brød
- Frisk koriander
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 mellemstor skål
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 citruspresser
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 blender
- 1 sauterpande eller stegepande med høj kant
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
- Trin 2 af 20
Find alle ingredienserne frem.
Kyllinge-marinade:
- 5 tsk. garam masala
- 5 tsk. paprika
- 1 ½ tsk. gurkemeje
- ¾ tsk. chilipulver
- ½ tsk. kardemomme
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ dl. yoghurt
- 1 ½ spsk. olie
- Ca. 600 g. kyllingebrystfilet
Sovs:
- 1 ½ peberfrugt
- 1 ½ løg
- 1 ½ spsk. frisk ingefær (ca. 5-6 cm.)
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ lime
- 60 g. smør
- 210 g. tomatpuré
- 3 ¾ dl. madlavningsfløde
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. sukker
Tilbehør:
- 6 naan-brød
- Frisk koriander
- Trin 3 af 20
Kyllinge-marinade: Bland alle ingredienserne til kyllinge-marinaden i en mellemstor skål.
- 5 tsk. garam masala
- 5 tsk. paprika
- 1 ½ tsk. gurkemeje
- ¾ tsk. chilipulver
- ½ tsk. kardemomme
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ dl. yoghurt
- Trin 4 af 20
Skær kyllingen i tern på cirka 2x2 centimeter. Kom dem i krydderiblandingen og rør godt rundt, til alle kyllinge-stykker er smurt ind. Vask hænder når du har rørt ved råt kød. Lad det trække, mens du gør sovsen klar.
- Ca. 600 g. kyllingebrystfilet
- Trin 5 af 20
Sovs: Skyl peberfrugten. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Fjern kerner og hvide hinder. Skær den i grove tern. Klik på videoen og se, hvordan du skære peberfrugt i tern.
- 1 ½ peberfrugt
- Trin 6 af 20
Pil, og hak løg groft.
- 1 ½ løg
- Trin 7 af 20
Skræl ingefær og hak den groft. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær.
- 1 ½ spsk. frisk ingefær (ca. 5-6 cm.)
- Trin 8 af 20
Pil og hak hvidløg groft.
- 3 fed hvidløg
- Trin 9 af 20
Skær lime over og pres saften ud af dem. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citrusfrugt.
- 1 ½ lime
- Trin 10 af 20
Smelt smørret på en stegepande ved middel varme.
- 60 g. smør
- Trin 11 af 20
Kom løg og peberfrugt på stegepanden og lad det stege i cirka 10 minutter, til de er blevet bløde. Rør rundt undervejs. Tilsæt tomatpuré og lad det svitse med i 2 minutter.
- 210 g. tomatpuré
- Trin 12 af 20
Tilsæt fløde, ingefær, hvidløg og limesaft og rør det godt sammen. Sluk for stegepanden og lad det køle lidt af.
- 3 ¾ dl. madlavningsfløde
- Trin 13 af 20
Kom grøntsagssovsen i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.
- Trin 14 af 20
Kyllinge-marinade fortsat: Kom olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme. Kom kyllinge marinaden på en stegepanden, og svits i 2-3 minutter. Rør rundt undervejs.
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 15 af 20
Hæld sovsen over og lad det varme godt igennem i cirka 5 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
- Trin 16 af 20
Smag sovsen til med limesaft, salt, chili og eventuelt ¼ teske sukker.
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. sukker
- Trin 17 af 20
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Trin 18 af 20
Varm naan-brødene som anvist på pakken.
- 6 naan-brød
- Trin 19 af 20
Kom vand i en lille skål, og skyl koriander i vandet. Klik på videoen og se hvordan du skyller krydderurter. Lad det dryppe af i et viskestykke.
- Frisk koriander
- Trin 20 af 20
Kom butter-chicken i en dyb tallerken, top med koriander og spis naan-brød til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
I Indien kan de noget magisk med krydderier. Så kast dig ud i en krydder-bombe af en ret. Dine smagsløg kommer til at juble, så lækkert smager den cremede sovs. Så giv salt og peber en pause og lun dig på denne indiske ret.
Du skal bruge
Ingredienser
Kyllinge-marinade:
- 5 tsk. garam masala
- 5 tsk. paprika
- 1 ½ tsk. gurkemeje
- ¾ tsk. chilipulver
- ½ tsk. kardemomme
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ dl. yoghurt
- 1 ½ spsk. olie
- Ca. 600 g. kyllingebrystfilet
Sovs:
- 1 ½ peberfrugt
- 1 ½ løg
- 1 ½ spsk. frisk ingefær (ca. 5-6 cm.)
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ lime
- 60 g. smør
- 210 g. tomatpuré
- 3 ¾ dl. madlavningsfløde
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. sukker
Tilbehør:
- 6 naan-brød
- Frisk koriander
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 mellemstor skål
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 citruspresser
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 blender
- 1 sauterpande eller stegepande med høj kant
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 lille skål
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kyllinge-marinade: Bland alle ingredienserne til kyllinge-marinaden i en mellemstor skål.
- Skær kyllingen i tern på cirka 2x2 centimeter. Kom dem i krydderiblandingen og rør godt rundt, til alle kyllinge-stykker er smurt ind. Vask hænder når du har rørt ved råt kød. Lad det trække, mens du gør sovsen klar.
- Sovs: Skyl peberfrugten. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Fjern kerner og hvide hinder. Skær den i grove tern. Klik på videoen og se, hvordan du skære peberfrugt i tern.
- Pil, og hak løg groft.
- Skræl ingefær og hak den groft. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær.
- Pil og hak hvidløg groft.
- Skær lime over og pres saften ud af dem. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citrusfrugt.
- Smelt smørret på en stegepande ved middel varme.
- Kom løg og peberfrugt på stegepanden og lad det stege i cirka 10 minutter, til de er blevet bløde. Rør rundt undervejs. Tilsæt tomatpuré og lad det svitse med i 2 minutter.
- Tilsæt fløde, ingefær, hvidløg og limesaft og rør det godt sammen. Sluk for stegepanden og lad det køle lidt af.
- Kom grøntsagssovsen i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.
- Kyllinge-marinade fortsat: Kom olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme. Kom kyllinge marinaden på en stegepanden, og svits i 2-3 minutter. Rør rundt undervejs.
- Hæld sovsen over og lad det varme godt igennem i cirka 5 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
- Smag sovsen til med limesaft, salt, chili og eventuelt ¼ teske sukker.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Varm naan-brødene som anvist på pakken.
- Kom vand i en lille skål, og skyl koriander i vandet. Klik på videoen og se hvordan du skyller krydderurter. Lad det dryppe af i et viskestykke.
- Kom butter-chicken i en dyb tallerken, top med koriander og spis naan-brød til.
-