Burgerboller
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Hvem elsker ikke bare en god burger? Her har du mulighed for at bage din helt egen burgerbolle, med Micki Chengs opskrift.
Opskriften giver ca. 8 burgerboller.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 1543 kJ / 369 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 61 %
- Fedt: 27 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Gærdej:
- 3 dl. mælk
- 50 g. gær
- 3 spsk. olie
- 1 spsk. sukker
- 1 ½ dl. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Ca. 7-8 dl. hvedemel
Pensling:
- 1 æg
- ½ tsk. salt
- 2-3 spsk. sesamfrø
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 decilitermål
- 1 lille gryde
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 rent viskestykke
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 kop
- 1 gaffel
- 1 bagepensel
- Papir og en saks
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
Gærdej:
- 3 dl. mælk
- 50 g. gær
- 3 spsk. olie
- 1 spsk. sukker
- 1 ½ dl. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Ca. 7-8 dl. hvedemel
Pensling:
- 1 æg
- ½ tsk. salt
- 2-3 spsk. sesamfrø
- Trin 3 af 16
Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld mælken i, og varm den op, til det er lunkent. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- 3 dl. mælk
- Trin 4 af 16
Hæld mælken ned i en stor skål. Smuldr gæren i mælken. Rør, til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- 50 g. gær
- Trin 5 af 16
Kom olie, sukker, grahamsmel og salt i skålen, og rør det sammen.
- 3 spsk. olie
- 1 spsk. sukker
- 1 ½ dl. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Trin 6 af 16
Kom hvedemelet i lidt efter lidt, og rør sammen undervejs.
- Ca. 7-8 dl. hvedemel
- Trin 7 af 16
Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
- Trin 8 af 16
Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et rent viskestykke. Lad den hæve i cirka 1 time.
- Trin 9 af 16
Kom bagepapir på en bageplade.
- Trin 10 af 16
Del dejen i 8 stykker, og form dem til boller.
- Trin 11 af 16
Læg bollerne på bagepladen, og lad dem hæve i cirka 30 minutter. Tænd samtidig ovnen på 200 grader.
- Trin 12 af 16
Pensling: Slå ægget ud i et glas. Pisk ægget med salt. Lad det stå i 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- ½ tsk. salt
- Trin 13 af 16
Pensl bollerne med æggemassen.
- Trin 14 af 16
Klik en figur af papir; for eksempel en stjerne eller et hjerte.
- Trin 15 af 16
Placer figuren. Drys sesamfrø rundt om figuren. Gør det samme med alle bollerne.
- 2-3 spsk. sesamfrø
- Trin 16 af 16
Bag burgerbollerne i cirka 15 minutter.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvem elsker ikke bare en god burger? Her har du mulighed for at bage din helt egen burgerbolle, med Micki Chengs opskrift.
Opskriften giver ca. 8 burgerboller.
Du skal bruge
Ingredienser
Gærdej:
- 3 dl. mælk
- 50 g. gær
- 3 spsk. olie
- 1 spsk. sukker
- 1 ½ dl. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Ca. 7-8 dl. hvedemel
Pensling:
- 1 æg
- ½ tsk. salt
- 2-3 spsk. sesamfrø
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 lille gryde
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 rent viskestykke
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 kop
- 1 gaffel
- 1 bagepensel
- Papir og en saks
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld mælken i, og varm den op, til det er lunkent. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- Hæld mælken ned i en stor skål. Smuldr gæren i mælken. Rør, til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Kom olie, sukker, grahamsmel og salt i skålen, og rør det sammen.
- Kom hvedemelet i lidt efter lidt, og rør sammen undervejs.
- Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
- Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et rent viskestykke. Lad den hæve i cirka 1 time.
- Kom bagepapir på en bageplade.
- Del dejen i 8 stykker, og form dem til boller.
- Læg bollerne på bagepladen, og lad dem hæve i cirka 30 minutter. Tænd samtidig ovnen på 200 grader.
- Pensling: Slå ægget ud i et glas. Pisk ægget med salt. Lad det stå i 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Pensl bollerne med æggemassen.
- Klik en figur af papir; for eksempel en stjerne eller et hjerte.
- Placer figuren. Drys sesamfrø rundt om figuren. Gør det samme med alle bollerne.
- Bag burgerbollerne i cirka 15 minutter.
-