Burgerboller

Burgerboller

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hvem elsker ikke bare en god burger? Her har du mulighed for at bage din helt egen burgerbolle, med Micki Chengs opskrift.

        Opskriften giver ca. 8 burgerboller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1543 kJ / 369 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 61 %
        • Fedt: 27 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        Gærdej:

        • 3 dl. mælk
        • 50 g. gær
        • 3 spsk. olie
        • 1 spsk. sukker
        • 1 ½ dl. grahamsmel
        • 1 tsk. salt
        • Ca. 7-8 dl. hvedemel

        Pensling:

        • 1 æg
        • ½ tsk. salt
        • 2-3 spsk. sesamfrø
      • Trin 3 af 16

        Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld mælken i, og varm den op, til det er lunkent. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

        • 3 dl. mælk
      • Trin 4 af 16

        Hæld mælken ned i en stor skål. Smuldr gæren i mælken. Rør, til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 50 g. gær
      • Trin 5 af 16

        Kom olie, sukker, grahamsmel og salt i skålen, og rør det sammen.

        • 3 spsk. olie
        • 1 spsk. sukker
        • 1 ½ dl. grahamsmel
        • 1 tsk. salt
      • Trin 6 af 16

        Kom hvedemelet i lidt efter lidt, og rør sammen undervejs.

        • Ca. 7-8 dl. hvedemel
      • Trin 7 af 16

        Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 8 af 16

        Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et rent viskestykke. Lad den hæve i cirka 1 time.

      • Trin 9 af 16

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 10 af 16

        Del dejen i 8 stykker, og form dem til boller.

      • Trin 11 af 16

        Læg bollerne på bagepladen, og lad dem hæve i cirka 30 minutter. Tænd samtidig ovnen på 200 grader.

      • Trin 12 af 16

        Pensling: Slå ægget ud i en kop. Pisk ægget med salt. Lad det stå i 5 minutter.

        • 1 æg
        • ½ tsk. salt
      • Trin 13 af 16

        Pensl bollerne med æggemassen.

      • Trin 14 af 16

        Klik en figur af papir; for eksempel en stjerne eller et hjerte.

      • Trin 15 af 16

        Placer figuren. Drys sesamfrø rundt om figuren. Gør det samme med alle bollerne.

        • 2-3 spsk. sesamfrø


         

      • Trin 16 af 16

        Bag burgerbollerne i cirka 15 minutter.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvem elsker ikke bare en god burger? Her har du mulighed for at bage din helt egen burgerbolle, med Micki Chengs opskrift.

        Opskriften giver ca. 8 burgerboller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Gærdej:

          • 3 dl. mælk
          • 50 g. gær
          • 3 spsk. olie
          • 1 spsk. sukker
          • 1 ½ dl. grahamsmel
          • 1 tsk. salt
          • Ca. 7-8 dl. hvedemel

          Pensling:

          • 1 æg
          • ½ tsk. salt
          • 2-3 spsk. sesamfrø

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 lille gryde
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 rent viskestykke
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 kop
          • 1 gaffel
          • 1 bagepensel
          • Papir og en saks

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld mælken i, og varm den op, til det er lunkent. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
          4. Hæld mælken ned i en stor skål. Smuldr gæren i mælken. Rør, til gæren er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          5. Kom olie, sukker, grahamsmel og salt i skålen, og rør det sammen.
          6. Kom hvedemelet i lidt efter lidt, og rør sammen undervejs.
          7. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          8. Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et rent viskestykke. Lad den hæve i cirka 1 time.
          9. Kom bagepapir på en bageplade.
          10. Del dejen i 8 stykker, og form dem til boller.
          11. Læg bollerne på bagepladen, og lad dem hæve i cirka 30 minutter. Tænd samtidig ovnen på 200 grader.
          12. Pensling: Slå ægget ud i en kop. Pisk ægget med salt. Lad det stå i 5 minutter.
          13. Pensl bollerne med æggemassen.
          14. Klik en figur af papir; for eksempel en stjerne eller et hjerte.
          15. Placer figuren. Drys sesamfrø rundt om figuren. Gør det samme med alle bollerne.
          16. Bag burgerbollerne i cirka 15 minutter.