- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Burger, bøffer og deller >
- Burger >
- Burger med pulled chicken
Burger med pulled chicken
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
 
Hvis du aldrig har smagt burger med pulled chicken, så er tiden inde! For så er du gået glip af noget virkelig fråderen. Og det vil du vel ikke blive ved med, vel?
Tip: Du kan også selv bage dine burgerboller.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med pulled chicken
Pulled chicken
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
2 tsk. brun farin
3 tsk. brun farin
1 tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
1 ½ tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
1 tsk. sød paprika
1 ½ tsk. sød paprika
¼ tsk. peber
¾ tsk. peber
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. spidskommen
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
¼ tsk. cayennepeber
¾ tsk. cayennepeber
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 spsk. vand
1 ½ spsk. vand
400 g. kyllingebrystfilet
600 g. kyllingebrystfilet
Coleslaw med æble
¼ hvidkål
½ hvidkål
150 g. hvidkål
2 gulerødder
3 gulerod
1 gulerod
1 æble
1 ½ æble
½ æble
½ spsk. dijonsennep
¾ spsk. dijonsennep
1 spsk. æblecider-eddike
1 ½ spsk. æblecider-eddike
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
2 tsk. sukker
3 tsk. sukker
½ dl. mayonnaise
¾ dl. mayonnaise
2 ½ dl. cremefraiche
3 ¾ dl. cremefraiche
Tilbehør
½ løg
¾ løg
¼ løg
2 tomater
3 tomat
1 tomat
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
4 fuldkorns-burgerboller
6 fuldkorns-burgerboller
2 fuldkorns-burgerboller
4 spsk. BBQ-sovs
6 spsk. BBQ-sovs
2 spsk. BBQ-sovs
 
Hvidløg
 
Tomatpuré
 
Brun farin
 
Røget paprika
 
Sød paprika
 
Peber
 
Stødt spidskommen
 
Salt
 
Cayennepeber
 
Olie - smagsneutral
 
Vand
 
Kyllingebryst
 
Hvidkål
 
Gulerod
 
Æble
 
Dijonsennep
 
Æblecidereddike
 
Sukker
 
Mayonnaise
 
Creme fraiche
 
Løg
 
Tomat
 
Agurk
 
Burgerboller (fuldkorn)
 
BBQ-sovs
Køkkenredskaber til burger med pulled chicken
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 røreske
1 ovnfast fad
Stanniol
3 gafler
1 rivejern
1 lille skål
1 smørekniv
4 tallerkener
6 tallerkener
2 tallerkener
 
Spiseske
 
Teske
 
Køkkenvægt
 
Decilitermål
 
Skærebræt
 
Stor skarp kniv - kokkekniv
 
Stor røreskål
 
Røreske
 
Ovnfast fad
 
Stanniol
 
Gaffel
 
Rivejern
 
Lille røreskål
 
Kniv bestik
 
Middagstallerken
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pulled chicken:
3.
4.
5.
6.
Læg kyllingebrysterne i et fad, og hæld marinaden over. Sørg for, at kyllingebrysterne er helt dækkede af marinaden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
8.
Coleslaw:
9.
10.
Skræl gulerødderne, og vask æblet. Se videoen.
Skræl guleroden og vask æblet. Se videoen.
11.
Riv gulerødder og æblet på den grove side af et rivejern. Kom det hele op i skålen. Se videoen.
Riv gulerødder og æblet på den grove side af et rivejern. Kom det hele op i skålen. Se videoen.
12.
Kom dijonsennep, æblecidereddike, salt, sukker, mayonnaise og cremefraiche i en skål. Pisk dressingen sammen med en gaffel.
13.
Tilbehør:
14.
15.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 2104 kJ / 503 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 24 %
Heraf mættet fedt 5,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
 
Vegetarburger med kartoffel-grøntsagsbøf
Sværhedsgrad: Medium
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 90 min.
 
 
 
 
 
 
