Burger med pulled chicken
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Hvis du aldrig har smagt burger med pulled chicken, så er tiden inde! For så er du gået glip af noget virkelig fråderen. Og det vil du vel ikke blive ved med, vel?
Tip: Du kan også selv bage dine burgerboller.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2104 kJ / 503 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 24 %
- Heraf mættet fedt 5,5 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Se filmen, hvor Gorm og drengene laver burger med pulled chicken.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2104 kJ / 503 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 24 %
- Heraf mættet fedt 5,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Pulled kylling
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. brun farin
- ½ tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
- ½ tsk. sød paprika
- ¼ tsk. peber
- ¼ tsk. spidskommen
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. cayennepeber
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. vand
- 200 g. kyllingebrystfilet
Coleslaw med æble
- 150 g. hvidkål
- 1 gulerod
- ½ æble
- ½ spsk. dijonsennep
- 1 spsk. æblecider-eddike
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- ½ dl. mayonnaise
- 2 ½ dl. cremefraiche
Tilbehør
- ¼ løg
- 1 tomat
- ¼ agurk
- 2 fuldkorns-burgerboller
- 2 spsk. BBQ-sovs
- 1 tomat
- ¼ agurk
- 2 fuldkorns-burgerboller
- 2 spsk. BBQ-sovs
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 ovnfast fad
- Stanniol
- 3 gafler
- 1 rivejern
- 1 lille skål
- 1 smørekniv
- 2 tallerkener
Sådan gør du
- Trin 1 af 13
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 13
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
Pulled chicken
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. brun farin
- ½ tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
- ½ tsk. sød paprika
- ¼ tsk. peber
- ¼ tsk. spidskommen
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. cayennepeber
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. vand
- 200 g. kyllingebrystfilet
Coleslaw med æble
- 150 g. hvidkål
- 1 gulerod
- ½ æble
- ¼ spsk. dijonsennep
- ½ spsk. æblecider-eddike
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- ¼ dl. mayonnaise
- 1 ½ dl. cremefraiche
Tilbehør
- ¼ løg
- 1 tomat
- ¼ agurk
- 2 fuldkorns-burgerboller
- 2 spsk. BBQ-sovs
- Trin 3 af 13
Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
- Trin 4 af 13
Pil, og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 1 fed hvidløg
- Trin 5 af 13
Kom hvidløg, tomatpuré, brun farin, røget paprika, sød paprika, peber, spidskommen, salt, cayennepeber, olie og vand i en stor skål. Rør marinaden sammen.
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. brun farin
- ½ tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
- ½ tsk. sød paprika
- ¼ tsk. peber
- ¼ tsk. spidskommen
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. cayennepeber
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. vand
- Trin 6 af 13
Læg kyllingebrysterne i et fad, og hæld marinaden over. Sørg for, at kyllingebrysterne er helt dækkede af marinaden.
- 200 g. kyllingebrystfilet
- Trin 7 af 13
Læg stanniol over fadet. Kom fadet i ovnen, og bag kyllingekødet i cirka 25-30 minutter.
- Trin 8 af 13
Lad kyllingekødet køle lidt af. Riv kødet i stykker med fingrene eller med to gafler, og bland det godt rundt med marinaden i fadet.
- Trin 9 af 13
Pil de yderste blade af hvidkålen, og hak dem fint. Kom strimlerne op i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- 150 g. hvidkål
- Trin 10 af 13
Skræl guleroden og vask æblet. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom det hele op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- 1 gulerod
- ½ æble
- Trin 11 af 13
Kom dijonsennep, æblecidereddike, salt, sukker, mayonnaise og cremefraiche i en skål. Pisk dressingen sammen med en gaffel.
- ¼ spsk. dijonsennep
- ½ spsk. æblecider-eddike
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- ¼ dl. mayonnaise
- 1 ½ dl. cremefraiche
- Trin 12 af 13
Hæld dressingen over grøntsagerne, og vend coleslawen sammen. Lad coleslawen trække cirka 15 minutter før servering.
- Trin 13 af 13
Pil løget, og vask tomaterne og agurken. Skær dem i tynde skiver.
- ¼ løg
- 1 tomat
- ¼ agurk
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvis du aldrig har smagt burger med pulled chicken, så er tiden inde! For så er du gået glip af noget virkelig fråderen. Og det vil du vel ikke blive ved med, vel?
Tip: Du kan også selv bage dine burgerboller.
Du skal bruge
Ingredienser
Pulled chicken:
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. brun farin
- ½ tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
- ½ tsk. sød paprika
- ¼ tsk. peber
- ¼ tsk. spidskommen
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. cayennepeber
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. vand
- 200 g. kyllingebrystfilet
Coleslaw med æble:
- 150 g. hvidkål
- 1 gulerod
- ½ æble
- ¼ spsk. dijonsennep
- ½ spsk. æblecider-eddike
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- ¼ dl. mayonnaise
- 1 ½ dl. cremefraiche
Tilbehør:
- ¼ løg
- 1 tomat
- ¼ agurk
- 2 fuldkorns-burgerboller
- 2 spsk. BBQ-sovs
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 ovnfast fad
- Stanniol
- 3 gafler
- 1 rivejern
- 1 lille skål
- 1 smørekniv
- 2 tallerkener
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
- Pil, og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Kom hvidløg, tomatpuré, brun farin, røget paprika, sød paprika, peber, spidskommen, salt, cayennepeber, olie og vand i en stor skål. Rør marinaden sammen.
- Læg kyllingebrysterne i et fad, og hæld marinaden over. Sørg for, at kyllingebrysterne er helt dækkede af marinaden.
- Læg stanniol over fadet. Kom fadet i ovnen, og bag kyllingekødet i cirka 25-30 minutter.
- Lad kyllingekødet køle lidt af. Riv kødet i stykker med fingrene eller med to gafler, og bland det godt rundt med marinaden i fadet.
- Pil de yderste blade af hvidkålen, og hak dem fint. Kom strimlerne op i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- Skræl guleroden og vask æblet. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom det hele op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- Kom dijonsennep, æblecidereddike, salt, sukker, mayonnaise og cremefraiche i en skål. Pisk dressingen sammen med en gaffel.
- Hæld dressingen over grøntsagerne, og vend coleslawen sammen. Lad coleslawen trække cirka 15 minutter før servering.
- Pil løget, og vask tomaterne og agurken. Skær dem i tynde skiver.
- Smør burgerbollerne med BBQ-dressing, og byg dem op med coleslaw, pulled chicken og grøntsager i skiver.
- Trin 2 af 2
Smør burgerbollerne med BBQ-dressing, og byg dem op med coleslaw, pulled chicken og grøntsager i skiver.
- 2 fuldkorns-burgerboller
- 2 spsk. BBQ-sovs
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Hvis du aldrig har smagt burger med pulled chicken, så er tiden inde! For så er du gået glip af noget virkelig fråderen. Og det vil du vel ikke blive ved med, vel?
Tip: Du kan også selv bage dine burgerboller.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2104 kJ / 503 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 24 %
- Heraf mættet fedt 5,5 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Se filmen, hvor Gorm og drengene laver burger med pulled chicken.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2104 kJ / 503 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 24 %
- Heraf mættet fedt 5,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Pulled chicken
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 tsk. brun farin
- 1 tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
- 1 tsk. sød paprika
- ¼ tsk. peber
- ½ tsk. spidskommen
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. cayennepeber
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. vand
- 400 g. kyllingebrystfilet
Coleslaw med æble
- ¼ hvidkål
- 2 gulerødder
- 1 æble
- ½ spsk. dijonsennep
- 1 spsk. æblecider-eddike
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- ½ dl. mayonnaise
- 2 ½ dl. cremefraiche
Tilbehør
- ½ løg
- 2 tomater
- ½ agurk
- 4 fuldkorns-burgerboller
- 4 spsk. BBQ-sovs
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 ovnfast fad
- Stanniol
- 3 gafler
- 1 rivejern
- 1 lille skål
- 1 smørekniv
- 4 tallerkener
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
Pulled chicken
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 tsk. brun farin
- 1 tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
- 1 tsk. sød paprika
- ¼ tsk. peber
- ½ tsk. spidskommen
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. cayennepeber
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. vand
- 400 g. kyllingebrystfilet
Coleslaw med æble
- ¼ hvidkål
- 2 gulerødder
- 1 æble
- ½ spsk. dijonsennep
- 1 spsk. æblecider-eddike
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- ½ dl. mayonnaise
- 2 ½ dl. cremefraiche
Tilbehør
- ½ løg
- 2 tomater
- ½ agurk
- 4 fuldkorns-burgerboller
- 4 spsk. BBQ-sovs
- Trin 3 af 14
Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
- Trin 4 af 14
Pil, og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 2 fed hvidløg
- Trin 5 af 14
Kom hvidløg, tomatpuré, brun farin, røget paprika, sød paprika, peber, spidskommen, salt, cayennepeber, olie og vand i en stor skål. Rør marinaden sammen.
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 tsk. brun farin
- 1 tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
- 1 tsk. sød paprika
- ¼ tsk. peber
- ½ tsk. spidskommen
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. cayennepeber
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. vand
- Trin 6 af 14
Læg kyllingebrysterne i et fad, og hæld marinaden over. Sørg for, at kyllingebrysterne er helt dækkede af marinaden.
- 400 g. kyllingebrystfilet
- Trin 7 af 14
Læg stanniol over fadet. Kom fadet i ovnen, og bag kyllingekødet i cirka 25-30 minutter.
- Trin 8 af 14
Lad kyllingekødet køle lidt af. Riv kødet i stykker med fingrene eller med to gafler, og bland det godt rundt med marinaden i fadet.
- Trin 9 af 14
Pil de yderste blade af hvidkålen, og hak dem fint. Kom strimlerne op i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- ¼ hvidkål
- Trin 10 af 14
Skræl gulerødderne, og vask æblet. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom det hele op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- 2 gulerødder
- 1 æble
- Trin 11 af 14
Kom dijonsennep, æblecidereddike, salt, sukker, mayonnaise og cremefraiche i en skål. Pisk dressingen sammen med en gaffel.
- ½ spsk. dijonsennep
- 1 spsk. æblecider-eddike
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- ½ dl. mayonnaise
- 2 ½ dl. cremefraiche
- Trin 12 af 14
Hæld dressingen over grøntsagerne, og vend coleslawen sammen. Lad coleslawen trække cirka 15 minutter før servering.
- Trin 13 af 14
Pil løget, og vask tomaterne og agurken. Skær dem i tynde skiver.
- ½ løg
- 2 tomater
- ½ agurk
- Trin 14 af 14
Smør burgerbollerne med BBQ-dressing, og byg dem op med coleslaw, pulled chicken og grøntsager i skiver.
- 4 fuldkorns-burgerboller
- 4 spsk. BBQ-sovs
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvis du aldrig har smagt burger med pulled chicken, så er tiden inde! For så er du gået glip af noget virkelig fråderen. Og det vil du vel ikke blive ved med, vel?
Tip: Du kan også selv bage dine burgerboller.
Du skal bruge
Ingredienser
Pulled chicken:
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 tsk. brun farin
- 1 tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
- 1 tsk. sød paprika
- ¼ tsk. peber
- ½ tsk. spidskommen
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. cayennepeber
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. vand
- 400 g. kyllingebrystfilet
Coleslaw med æble:
- ¼ hvidkål
- 2 gulerødder
- 1 æble
- ½ spsk. dijonsennep
- 1 spsk. æblecider-eddike
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- ½ dl. mayonnaise
- 2 ½ dl. cremefraiche
Tilbehør:
- ½ løg
- 2 tomater
- ½ agurk
- 4 fuldkorns-burgerboller
- 4 spsk. BBQ-sovs
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 ovnfast fad
- Stanniol
- 3 gafler
- 1 rivejern
- 1 lille skål
- 1 smørekniv
- 4 tallerkener
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
- Pil, og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Kom hvidløg, tomatpuré, brun farin, røget paprika, sød paprika, peber, spidskommen, salt, cayennepeber, olie og vand i en stor skål. Rør marinaden sammen.
- Læg kyllingebrysterne i et fad, og hæld marinaden over. Sørg for, at kyllingebrysterne er helt dækkede af marinaden.
- Læg stanniol over fadet. Kom fadet i ovnen, og bag kyllingekødet i cirka 25-30 minutter.
- Lad kyllingekødet køle lidt af. Riv kødet i stykker med fingrene eller med to gafler, og bland det godt rundt med marinaden i fadet.
- Pil de yderste blade af hvidkålen, og hak dem fint. Kom strimlerne op i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- Skræl gulerødderne, og vask æblet. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom det hele op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- Kom dijonsennep, æblecidereddike, salt, sukker, mayonnaise og cremefraiche i en skål. Pisk dressingen sammen med en gaffel.
- Hæld dressingen over grøntsagerne, og vend coleslawen sammen. Lad coleslawen trække cirka 15 minutter før servering.
- Pil løget, og vask tomaterne og agurken. Skær dem i tynde skiver.
- Smør burgerbollerne med BBQ-dressing, og byg dem op med coleslaw, pulled chicken og grøntsager i skiver.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Hvis du aldrig har smagt burger med pulled chicken, så er tiden inde! For så er du gået glip af noget virkelig fråderen. Og det vil du vel ikke blive ved med, vel?
Tip: Du kan også selv bage dine burgerboller.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2104 kJ / 503 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 24 %
- Heraf mættet fedt 5,5 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Se filmen, hvor Gorm og drengene laver burger med pulled chicken.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2104 kJ / 503 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 24 %
- Heraf mættet fedt 5,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Pulled chicken
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk. tomatpuré
- 3 tsk. brun farin
- 1 ½ tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
- 1 ½ tsk. sød paprika
- ¾ tsk. peber
- ¾ tsk. spidskommen
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. cayennepeber
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ spsk. vand
- 600 g. kyllingebrystfilet
Coleslaw med æble
- ½ hvidkål
- 3 gulerod
- 1 ½ æble
- ¾ spsk. dijonsennep
- 1 ½ spsk. æblecider-eddike
- 1 ½ tsk. salt
- 3 tsk. sukker
- ¾ dl. mayonnaise
- 3 ¾ dl. cremefraiche
Tilbehør
- ¾ løg
- 3 tomat
- ¾ agurk
- 6 fuldkorns-burgerboller
- 6 spsk. BBQ-sovs
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 ovnfast fad
- Stanniol
- 3 gafler
- 1 rivejern
- 1 lille skål
- 1 smørekniv
- 6 tallerkener
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
Pulled kylling
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk. tomatpuré
- 3 tsk. brun farin
- 1 ½ tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
- 1 ½ tsk. sød paprika
- ¾ tsk. peber
- ¾ tsk. spidskommen
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. cayennepeber
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ spsk. vand
- 600 g. kyllingebrystfilet
Coleslaw med æble
- ½ hvidkål
- 3 gulerod
- 1 ½ æble
Dressing
- ¾ spsk. dijonsennep
- 1 ½ spsk. æblecider-eddike
- 1 ½ tsk. salt
- 3 tsk. sukker
- ¾ dl. mayonnaise
- 3 ¾ dl. cremefraiche
Tilbehør
- ¾ løg
- 3 tomat
- ¾ agurk
- 6 fuldkorns-burgerboller
- 6 spsk. BBQ-sovs
- Trin 3 af 14
Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
- Trin 4 af 14
Pil, og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- 3 fed hvidløg
- Trin 5 af 14
Kom hvidløg, tomatpuré, brun farin, røget paprika, sød paprika, peber, spidskommen, salt, cayennepeber, olie og vand i en stor skål. Rør marinaden sammen.
- 3 spsk. tomatpuré
- 3 tsk. brun farin
- 1 ½ tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
- 1 ½ tsk. sød paprika
- ¾ tsk. peber
- ¾ tsk. spidskommen
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. cayennepeber
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ spsk. vand
- Trin 6 af 14
Læg kyllingebrysterne i et fad, og hæld marinaden over. Sørg for, at kyllingebrysterne er helt dækkede af marinaden.
- 600 g. kyllingebrystfilet
- Trin 7 af 14
Læg stanniol over fadet. Kom fadet i ovnen, og bag kyllingekødet i cirka 25-30 minutter.
- Trin 8 af 14
Lad kyllingekødet køle lidt af. Riv kødet i stykker med fingrene eller med to gafler, og bland det godt rundt med marinaden i fadet.
- Trin 9 af 14
Pil de yderste blade af hvidkålen, og hak dem fint. Kom strimlerne op i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- ½ hvidkål
- Trin 10 af 14
Skræl gulerødderne, og vask æblet. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom det hele op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- 3 gulerod
- 1 ½ æble
- Trin 11 af 14
Kom dijonsennep, æblecidereddike, salt, sukker, mayonnaise og cremefraiche i en skål. Pisk dressingen sammen med en gaffel.
- ¾ spsk. dijonsennep
- 1 ½ spsk. æblecider-eddike
- 1 ½ tsk. salt
- 3 tsk. sukker
- ¾ dl. mayonnaise
- 3 ¾ dl. cremefraiche
- Trin 12 af 14
Hæld dressingen over grøntsagerne, og vend coleslawen sammen. Lad coleslawen trække cirka 15 minutter før servering.
- Trin 13 af 14
Pil løget, og vask tomaterne og agurken. Skær dem i tynde skiver.
- ¾ løg
- 3 tomat
- ¾ agurk
- Trin 14 af 14
Smør burgerbollerne med BBQ-dressing, og byg dem op med coleslaw, pulled chicken og grøntsager i skiver.
- 6 fuldkorns-burgerboller
- 6 spsk. BBQ-sovs
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvis du aldrig har smagt burger med pulled chicken, så er tiden inde! For så er du gået glip af noget virkelig fråderen. Og det vil du vel ikke blive ved med, vel?
Tip: Du kan også selv bage dine burgerboller.
Du skal bruge
Ingredienser
Pulled chicken:
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk. tomatpuré
- 3 tsk. brun farin
- 1 ½ tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
- 1 ½ tsk. sød paprika
- ¾ tsk. peber
- ¾ tsk. spidskommen
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. cayennepeber
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ spsk. vand
- 600 g. kyllingebrystfilet
Coleslaw med æble:
- ½ hvidkål
- 3 gulerod
- 1 ½ æble
- ¾ spsk. dijonsennep
- 1 ½ spsk. æblecider-eddike
- 1 ½ tsk. salt
- 3 tsk. sukker
- ¾ dl. mayonnaise
- 3 ¾ dl. cremefraiche
Tilbehør:
- ¾ løg
- 3 tomat
- ¾ agurk
- 6 fuldkorns-burgerboller
- 6 spsk. BBQ-sovs
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 ovnfast fad
- Stanniol
- 3 gafler
- 1 rivejern
- 1 lille skål
- 1 smørekniv
- 6 tallerkener
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
- Pil, og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
- Kom hvidløg, tomatpuré, brun farin, røget paprika, sød paprika, peber, spidskommen, salt, cayennepeber, olie og vand i en stor skål. Rør marinaden sammen.
- Læg kyllingebrysterne i et fad, og hæld marinaden over. Sørg for, at kyllingebrysterne er helt dækkede af marinaden.
- Læg stanniol over fadet. Kom fadet i ovnen, og bag kyllingekødet i cirka 25-30 minutter.
- Lad kyllingekødet køle lidt af. Riv kødet i stykker med fingrene eller med to gafler, og bland det godt rundt med marinaden i fadet.
- Pil de yderste blade af hvidkålen, og hak dem fint. Kom strimlerne op i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
- Skræl gulerødderne, og vask æblet. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom det hele op i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- Kom dijonsennep, æblecidereddike, salt, sukker, mayonnaise og cremefraiche i en skål. Pisk dressingen sammen med en gaffel.
- Hæld dressingen over grøntsagerne, og vend coleslawen sammen. Lad coleslawen trække cirka 15 minutter før servering.
- Pil løget, og vask tomaterne og agurken. Skær dem i tynde skiver.
- Smør burgerbollerne med BBQ-dressing, og byg dem op med coleslaw, pulled chicken og grøntsager i skiver.
-