- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Burger, bøffer og deller >
- Burger >
- Vegetarburger
Vegetarburger med kartoffel-grøntsagsbøf
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium
 
Har du lyst til at prøve noget nyt? Så skal du tage en vegetarburger og finde ud af, hvor lækker den er! Vi viser dig, hvordan man laver lækre grøntsagsbøffer ud af kartofler og grøntsager. Det er nem og sund mad - så hvad med at give det et skud?
Tip: Du kan spare tid, hvis bruger en færdig hvidløgsdressing.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til vegetarburger
Hvidløgs-kartoffel-dressing
ca. 100 g. kartofler
ca. 150 g. kartofler
ca. 50 g. kartofler
2-3 fed hvidløg
3-4 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ knivspids peber
1 knivspids peber
¼ knivspids peber
½ tsk. paprika eller cayennepeber
¾ tsk. paprika eller cayennepeber
¼ tsk. paprika eller cayennepeber
150 g. cremefraiche 9%
225 g. cremefraiche 9%
75 g. cremefraiche 9%
2 spsk. persille
3 spsk. persille
1 spsk persille
Kartoffel-grøntsagsbøffer
ca. 250 g. kartofler
ca. 375 g. kartofler
ca. 125 g. pastinakker
ca. 190 g. pastinakker
ca. 125 g. squash
ca. 190 g. squash
1 lille løg
1 ½ løg
1 æg
2 æg
1 dl. rasp
1 ½ dl. rasp
½ dl. kartoffelmel
¾ dl. kartoffelmel
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
2 spsk. olie
3 spsk. olie
Tilbehør
8 grønne salatblade
4 tomater
8 skiver agurk
4 store burgerboller
 
Kartoffel
 
Hvidløg
 
Salt
 
Peber
 
Cayennepeber
 
Creme fraiche
 
Persille
 
Pastinak
 
Squash
 
Løg
 
Æg
 
Rasp
 
Kartoffelmel
 
Paprika
 
Olie - smagsneutral
 
Tomat
 
Agurk
 
Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber til vegetarburger
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 mellem gryde med grydelåg
1 dørslag
1 hvidløgspresser
1 piskeris
1 mellem skål
1 balje
1 lille gryde med grydelåg
1 rivejern
1 stegepande
1 kop
1 paletkniv
1 køkkenvægt
 
Kartoffelskræller
 
Skærebræt
 
Urtekniv
 
Mellem gryde
 
Dørslag
 
Hvidløgspresser
 
Piskeris
 
Mellem røreskål
 
Balje
 
Lille gryde
 
Rivejern
 
Stegepande
 
Kop
 
Paletkniv
 
Køkkenvægt
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hvidløgsdressing (eller brug en færdig):
3.
Pil hvidløgsfeddene, og pres dem op i skålen med en hvidløgspresser. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
Kartoffel-grøntsagsbøffer:
8.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
9.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
10.
Vask og skræl pastinakkerne. Skær dem i tern. Se videoen.
11.
12.
Læg låg på gryden, og bring kartoflerne og pastinakkerne i kog.
13.
Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.
14.
15.
Kom de kogte pastinakker og kartofler i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.
16.
17.
Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Se videoen.
18.
19.
20.
Slå æggene ud i en kop én ad gangen, og hæld dem op i mosen. Rør godt rundt. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i mosen. Rør godt rundt. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
21.
22.
23.
24.
Tilbehør:
25.
26.
27.
28.
29.
Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.
30.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 1986 kJ / 473 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 36 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
