Vegetarburger

Vegetarburger

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hvad med en vegetarburger? Hvis du ikke har prøvet en vegetarburger endnu, så bør du helt sikkert prøve denne! Har du kartofler eller andre grøntsager til overs, som allerede er kogt, er det super nemt at tilberede lækre grøntsagsbøffer af dem.

        Det er rigtig sundt med vegetarmad, og det er faktisk ret nemt at lave. Tip: Du kan også tilsætte krydderier til kartoffelmassen til bøfferne.

        Du kan selv lave dine egne fuldkorns burgerboller, prøv denne opskrift i GoCook. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1986 kJ / 473 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 36 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 34

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 34

        Find alle ingredienserne frem.

        Hvidløgs-kartoffel-dressing:

        • ca. 50 g. kartofler 
        • 1-2 fed hvidløg
        • ½ tsk. salt
        • ¼ knivspids peber
        • ¼ tsk. paprika eller cayennepeber
        • 75 g. cremefraiche 9%
        • 1 spsk. finthakket persille

        Kartoffel-grøntsagsbøffer:

        • ca. 125 g. kartofler 
        • ca. 65 g. pastinakker
        • ca. 65 g squash
        • ½ løg
        • 1 æg
        • ½ dl. rasp
        • ¼ dl. kartoffelmel
        • ½ tsk. paprika
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 spsk. olie

        Tilbehør:

        • 4 grønne salatblade
        • 2 tomater
        • 4 skiver agurk
        • 2 store burgerboller, fuldkorn
      • Trin 3 af 34

        Dressing: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

        • ca. 50 g. kartofler
      • Trin 4 af 34

        Put kartoffelternene i en lille gryde, og hæld vand i, så det dækker kartoflerne.

      • Trin 5 af 34

        Læg låg på gryden, og bring kartoflerne i kog.

      • Trin 6 af 34

        Kog kartoflerne ved svag varme i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

      • Trin 7 af 34

        Sluk for blusset. Sæt et dørslag i køkkenvasken.

      • Trin 8 af 34

        Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.

      • Trin 9 af 34

        Hæld kartoflerne i en skål, og mos den med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.

      • Trin 10 af 34

        Pil hvidløgsfeddene, og pres dem op i skålen med en hvidløgspresser.

      • Trin 11 af 34

        Rør salt, peber, paprika og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.

        • ½ tsk. salt
        • ¼ knivspids peber
        • ¼ tsk. paprika eller cayennepeber
        • 75 g. cremefraiche 9%
      • Trin 12 af 34

        Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 spsk. persille
      • Trin 13 af 34

        Hak persillen fint. Hak også stilkene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

      • Trin 14 af 34

        Rør persillen i dressingen. Smag dressingen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knvspids peber
      • Trin 15 af 34

        Kartoffel-grøntsagsbøffer: Vask, og skræl kartoflerne og pastinakkerne. Skær dem i små tern.

        • 125 g. kartofler
        • 125 g. pastinakker
      • Trin 16 af 34

        Put kartoffeltern og pastinaktern i en gryde, og hæld vand i gryden, så det dækker grøntsagerne.

      • Trin 17 af 34

        Læg låg på gryden. Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.

      • Trin 18 af 34

        Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld grøntsagerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.

      • Trin 19 af 34

        Put de kogte grøntsager i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.

      • Trin 20 af 34

        Skyl squashen, og riv den på den grove side af et rivejern.

        • ca. 65 g squash
      • Trin 21 af 34

        Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet.

        • ½ løg
      • Trin 22 af 34

        Rør løg og squash i kartoffel-pastinak-mosen.

      • Trin 23 af 34

        Hæld rasp, kartoffelmel, paprika, salt og peber i mosen, og rør godt rundt.

        • ½ dl. rasp
        • ¼ dl. kartoffelmel
        • ½ tsk. paprika
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 24 af 34

        Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i mosen. Rør godt rundt.

        • 1 æg
      • Trin 25 af 34

        Hæld olie på en stor stegepande, og varm den op til middel varme.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 26 af 34

        Læg en skefuld mos på stegepandden. Tryk mosen til en flad bøf med en paletkniv. Gør det samme med alt mosen, til du har 4 bøffer.

      • Trin 27 af 34

        Steg bøfferne i cirka 5 minutter på den ene side.

      • Trin 28 af 34

        Vend bøfferne, og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.

      • Trin 29 af 34

        Skyl salatbladene i koldt vand. Lad dem dryppe af.

        • 4 grønne salatblade
      • Trin 30 af 34

        Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

        • 2 tomater
      • Trin 31 af 34

        Skyl agurken, og skær den i skiver.

      • Trin 32 af 34

        Læg burgerbollerne på en brødrister, og rist dem på begge sider.

      • Trin 33 af 34

        Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.

        • 2 store burgerboller, fuldkorn
      • Trin 34 af 34

        Læg salatblade på underbollen. Læg to kartoffel-grøntsagsbøffer, to agurkeskiver og tomatskiver i. Luk burgeren med overbollen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvad med en vegetarburger? Hvis du ikke har prøvet en vegetarburger endnu, så bør du helt sikkert prøve denne! Har du kartofler eller andre grøntsager til overs, som allerede er kogt, er det super nemt at tilberede lækre grøntsagsbøffer af dem.

        Det er rigtig sundt med vegetarmad, og det er faktisk ret nemt at lave. Tip: Du kan også tilsætte krydderier til kartoffelmassen til bøfferne.

        Du kan selv lave dine egne fuldkorns burgerboller, prøv denne opskrift i GoCook. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Hvidløgs-kartoffel-dressing:

          • ca. 50 g. kartofler 
          • 1-2 fed hvidløg
          • ½ tsk. salt
          • ¼ knivspids peber
          • ¼ tsk. paprika eller cayennepeber
          • 75 g. cremefraiche 9%
          • 1 spsk. finthakket persille

          Kartoffel-grøntsagsbøffer:

          • ca. 125 g. kartofler 
          • ca. 65 g. pastinakker
          • ca. 65 g squash
          • ½ løg
          • 1 æg
          • ½ dl. rasp
          • ¼ dl. kartoffelmel
          • ½ tsk. paprika
          • 1 tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 1 spsk. olie

          Tilbehør:

          • 4 grønne salatblade
          • 2 tomater
          • 4 skiver agurk
          • 2 store burgerboller, fuldkorn

           

          Køkkenredskaber

          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 mellem gryde med grydelåg
          • 1 dørslag
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 piskeris
          • 1 mellem skål
          • 1 balje
          • 1 lille gryde med grydelåg
          • 1 rivejern
          • 1 stegepande
          • 1 kop
          • 1 paletkniv
          • 1 køkkenvægt

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Dressing: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
          4. Put kartoffelternene i en lille gryde, og hæld vand i, så det dækker kartoflerne.
          5. Læg låg på gryden, og bring kartoflerne i kog.
          6. Kog kartoflerne ved svag varme i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
          7. Sluk for blusset. Sæt et dørslag i køkkenvasken.
          8. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.
          9. Hæld kartoflerne i en skål, og mos den med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.
          10. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem op i skålen med en hvidløgspresser.
          11. Rør salt, peber, paprika og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.
          12. Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          13. Hak persillen fint. Hak også stilkene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
          14. Rør persillen i dressingen. Smag dressingen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          15. Kartoffel-grøntsagsbøffer: Vask, og skræl kartoflerne og pastinakkerne. Skær dem i små tern.
          16. Put kartoffeltern og pastinaktern i en gryde, og hæld vand i gryden, så det dækker grøntsagerne.
          17. Læg låg på gryden. Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.
          18. Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld grøntsagerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.
          19. Put de kogte grøntsager i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.
          20. Skyl squashen, og riv den på den grove side af et rivejern.
          21. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet.
          22. Rør løg og squash i kartoffel-pastinak-mosen.
          23. Hæld rasp, kartoffelmel, paprika, salt og peber i mosen, og rør godt rundt.
          24. Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i mosen. Rør godt rundt.
          25. Hæld olie på en stor stegepande, og varm den op til middel varme.
          26. Læg en skefuld mos på stegepandden. Tryk mosen til en flad bøf med en paletkniv. Gør det samme med alt mosen, til du har 4 bøffer.
          27. Steg bøfferne i cirka 5 minutter på den ene side.
          28. Vend bøfferne, og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.
          29. Skyl salatbladene i koldt vand. Lad dem dryppe af.
          30. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
          31. Skyl agurken, og skær den i skiver.
          32. Læg burgerbollerne på en brødrister, og rist dem på begge sider.
          33. Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.
          34. Læg salatblade på underbollen. Læg to kartoffel-grøntsagsbøffer, to agurkeskiver og tomatskiver i. Luk burgeren med overbollen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Hvad med en vegetarburger? Hvis du ikke har prøvet en vegetarburger endnu, så bør du helt sikkert prøve denne! Har du kartofler eller andre grøntsager til overs, som allerede er kogt, er det nemt at tilberede lækre grøntsagsbøffer af dem.

            Det er rigtig sundt med vegetarmad, og det er faktisk ret nemt at lave. Tip: Du kan også tilsætte krydderier til kartoffelmassen til bøfferne.

            Du kan selv lave dine egne fuldkorns burgerboller, prøv denne opskrift i GoCook. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1986 kJ / 473 kcal
            • Protein: 10 %
            • Kulhydrat: 54 %
            • Fedt: 36 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 34

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 34

            Find alle ingredienserne frem.

            Hvidløgs-kartoffel-dressing:

            • ca. 100 g. kartofler
            • 2-3 fed hvidløg
            • 1 tsk. salt
            • ½ knivspids peber
            • ½ tsk. paprika eller cayennepeber
            • 150 g. cremefraiche 9%
            • 2 spsk. persille

            Kartoffel-grøntsagsbøffer:

            • ca. 250 g. kartofler 
            • ca. 125 g. pastinakker
            • ca. 125 g. squash
            • 1 lille løg
            • 1 æg
            • 1 dl. rasp
            • ½ dl. kartoffelmel
            • 1 tsk. paprika
            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 2 spsk. olie

            Tilbehør:

            • 8 grønne salatblade
            • 4 tomater
            • 8 skiver agurk
            • 4 store burgerboller, fuldkorn
          • Trin 3 af 34

            Dressing: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

            • ca. 100 g. kartofler
          • Trin 4 af 34

            Put kartoffelternene i en lille gryde, og hæld vand i, så det dækker kartoflerne.

          • Trin 5 af 34

            Læg låg på gryden, og bring kartoflerne i kog.

          • Trin 6 af 34

            Kog kartoflerne ved svag varme i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

          • Trin 7 af 34

            Sluk for blusset. Sæt et dørslag i køkkenvasken.

          • Trin 8 af 34

            Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.

          • Trin 9 af 34

            Hæld kartoflerne i en skål, og mos den med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.

          • Trin 10 af 34

            Pil hvidløgsfeddene, og pres dem op i skålen med en hvidløgspresser.

          • Trin 11 af 34

            Rør salt, peber, paprika og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.

            • 1 tsk. salt
            • ½ knivspids peber
            • ½ tsk. paprika eller cayennepeber
            • 150 g. cremefraiche 9%
          • Trin 12 af 34

            Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2 spsk. persille
          • Trin 13 af 34

            Hak persillen fint. Hak også stilkene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

          • Trin 14 af 34

            Rør persillen i dressingen. Smag dressingen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 15 af 34

            Kartoffel-grøntsagsbøffer: Vask, og skræl kartoflerne og pastinakkerne. Skær dem i små tern.

            • 250 g. kartofler
            • 250 g. pastinakker
          • Trin 16 af 34

            Put kartoffeltern og pastinaktern i en gryde, og hæld vand i gryden, så det dækker grøntsagerne.

          • Trin 17 af 34

            Læg låg på gryden. Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.

          • Trin 18 af 34

            Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld grøntsagerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.

          • Trin 19 af 34

            Put de kogte grøntsager i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.

          • Trin 20 af 34

            Skyl squashen, og riv den på den grove side af et rivejern.

            • ca. 125 g squash
          • Trin 21 af 34

            Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet.

            • 1 løg
          • Trin 22 af 34

            Rør løg og squash i kartoffel-pastinak-mosen.

          • Trin 23 af 34

            Hæld rasp, kartoffelmel, paprika, salt og peber i mosen, og rør godt rundt.

            • 1 dl. rasp
            • ½ dl. kartoffelmel
            • 1 tsk. paprika
            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 24 af 34

            Slå æggene ud i en kop én ad gangen, og hæld dem op i mosen. Rør godt rundt.

            • 1 æg
          • Trin 25 af 34

            Hæld olie på en stor stegepande, og varm den op til middel varme.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 26 af 34

            Læg en skefuld mos på stegepandden. Tryk mosen til en flad bøf med en paletkniv. Gør det samme med alt mosen, til du har 8 bøffer.

          • Trin 27 af 34

            Steg bøfferne i cirka 5 minutter på den ene side.

          • Trin 28 af 34

            Vend bøfferne, og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.

          • Trin 29 af 34

            Skyl salatbladene i koldt vand. Lad dem dryppe af.

            • 8 grønne salatblade
          • Trin 30 af 34

            Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

            • 4 tomater
          • Trin 31 af 34

            Skyl agurken, og skær den i skiver.

          • Trin 32 af 34

            Læg burgerbollerne på en brødrister, og rist dem på begge sider.

          • Trin 33 af 34

            Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.

            • 4 burgerboller, fuldkorn
          • Trin 34 af 34

            Læg salatblade på underbollen. Læg to kartoffel-grøntsagsbøffer, to agurkeskiver og tomatskiver i. Luk burgeren med overbollen.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvad med en vegetarburger? Hvis du ikke har prøvet en vegetarburger endnu, så bør du helt sikkert prøve denne! Har du kartofler eller andre grøntsager til overs, som allerede er kogt, er det nemt at tilberede lækre grøntsagsbøffer af dem.

            Det er rigtig sundt med vegetarmad, og det er faktisk ret nemt at lave. Tip: Du kan også tilsætte krydderier til kartoffelmassen til bøfferne.

            Du kan selv lave dine egne fuldkorns burgerboller, prøv denne opskrift i GoCook. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Hvidløgs-kartoffel-dressing:

              • ca. 100 g. kartofler
              • 2-3 fed hvidløg
              • 1 tsk. salt
              • ½ knivspids peber
              • ½ tsk. paprika eller cayennepeber
              • 150 g. cremefraiche 9%
              • 2 spsk. persille

              Kartoffel-grøntsagsbøffer:

              • ca. 250 g. kartofler 
              • ca. 125 g. pastinakker
              • ca. 125 g. squash
              • 1 lille løg
              • 1 æg
              • 1 dl. rasp
              • ½ dl. kartoffelmel
              • 1 tsk. paprika
              • 2 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 2 spsk. olie

              Tilbehør:

              • 8 grønne salatblade
              • 4 tomater
              • 8 skiver agurk
              • 4 store burgerboller, fuldkorn

               

              Køkkenredskaber

              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 mellem gryde med grydelåg
              • 1 dørslag
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 piskeris
              • 1 mellem skål
              • 1 balje
              • 1 lille gryde med grydelåg
              • 1 rivejern
              • 1 stegepande
              • 1 kop
              • 1 paletkniv
              • 1 køkkenvægt

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Dressing: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
              4. Put kartoffelternene i en lille gryde, og hæld vand i, så det dækker kartoflerne.
              5. Læg låg på gryden, og bring kartoflerne i kog.
              6. Kog kartoflerne ved svag varme i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
              7. Sluk for blusset. Sæt et dørslag i køkkenvasken.
              8. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.
              9. Hæld kartoflerne i en skål, og mos den med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.
              10. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem op i skålen med en hvidløgspresser.
              11. Rør salt, peber, paprika og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.
              12. Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              13. Hak persillen fint. Hak også stilkene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
              14. Rør persillen i dressingen. Smag dressingen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              15. Kartoffel-grøntsagsbøffer: Vask, og skræl kartoflerne og pastinakkerne. Skær dem i små tern.
              16. Put kartoffeltern og pastinaktern i en gryde, og hæld vand i gryden, så det dækker grøntsagerne.
              17. Læg låg på gryden. Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.
              18. Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld grøntsagerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.
              19. Put de kogte grøntsager i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.
              20. Skyl squashen, og riv den på den grove side af et rivejern.
              21. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet.
              22. Rør løg og squash i kartoffel-pastinak-mosen.
              23. Hæld rasp, kartoffelmel, paprika, salt og peber i mosen, og rør godt rundt.
              24. Slå æggene ud i en kop én ad gangen, og hæld dem op i mosen. Rør godt rundt.
              25. Hæld olie på en stor stegepande, og varm den op til middel varme.
              26. Læg en skefuld mos på stegepandden. Tryk mosen til en flad bøf med en paletkniv. Gør det samme med alt mosen, til du har 8 bøffer.
              27. Steg bøfferne i cirka 5 minutter på den ene side.
              28. Vend bøfferne, og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.
              29. Skyl salatbladene i koldt vand. Lad dem dryppe af.
              30. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
              31. Skyl agurken, og skær den i skiver.
              32. Læg burgerbollerne på en brødrister, og rist dem på begge sider.
              33. Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.
              34. Læg salatblade på underbollen. Læg to kartoffel-grøntsagsbøffer, to agurkeskiver og tomatskiver i. Luk burgeren med overbollen.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Hvad med en vegetarburger? Hvis du ikke har prøvet en vegetarburger endnu, så bør du helt sikkert prøve denne! Har du kartofler eller andre grøntsager til overs, som allerede er kogt, er det super nemt at tilberede lækre grøntsagsbøffer af dem.

                Det er rigtig sundt med vegetarmad, og det er faktisk ret nemt at lave. Tip: Du kan også tilsætte krydderier til kartoffelmassen til bøfferne.

                Du kan selv lave dine egne fuldkorns burgerboller, prøv denne opskrift i GoCook. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1986 kJ / 473 kcal
                • Protein: 10 %
                • Kulhydrat: 54 %
                • Fedt: 36 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 34

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 34

                Find alle ingredienserne frem.

                Hvidløgs-kartoffel-dressing:

                • ca. 150 g. kartofler 
                • 3-4 fed hvidløg
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
                • ¾ tsk. paprika eller cayennepeber
                • 225 g. cremefraiche 9%
                • 3 spsk. finthakket persille

                Kartoffel-grøntsagsbøffer:

                • ca. 375 g. kartofler 
                • ca. 190 g. pastinakker
                • ca. 190 g. squash
                • 1 ½ løg
                • 2 æg
                • 1 ½ dl. rasp
                • ¾ dl. kartoffelmel
                • 1 ½ tsk paprika
                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 spsk. olie

                Tilbehør:

                • 12 grønne salatblade
                • 6 tomater
                • 12 skiver agurk
                • 6 store burgerboller, fuldkorn
              • Trin 3 af 34

                Dressing: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

                • ca. 150 g. kartofler
              • Trin 4 af 34

                Put kartoffelternene i en lille gryde, og hæld vand i, så det dækker kartoflerne.

              • Trin 5 af 34

                Læg låg på gryden, og bring kartoflerne i kog.

              • Trin 6 af 34

                Kog kartoflerne ved svag varme i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

              • Trin 7 af 34

                Sluk for blusset. Sæt et dørslag i køkkenvasken.

              • Trin 8 af 34

                Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.

              • Trin 9 af 34

                Hæld kartoflerne i en skål, og mos den med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.

              • Trin 10 af 34

                Pil hvidløgsfeddene, og pres dem op i skålen med en hvidløgspresser.

              • Trin 11 af 34

                Rør salt, peber, paprika og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ knivspids peber
                • ¾ tsk. paprika eller cayennepeber
                • 225 g. cremefraiche 9%
              • Trin 12 af 34

                Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 spsk. persille
              • Trin 13 af 34

                Hak persillen fint. Hak også stilkene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

              • Trin 14 af 34

                Rør persillen i dressingen. Smag dressingen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 15 af 34

                Kartoffel-grøntsagsbøffer: Vask, og skræl kartoflerne og pastinakkerne. Skær dem i små tern.

                • ca. 375 g. kartofler
                • ca. 375 g. pastinakker
              • Trin 16 af 34

                Put kartoffeltern og pastinaktern i en gryde, og hæld vand i gryden, så det dækker grøntsagerne.

              • Trin 17 af 34

                Læg låg på gryden. Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.

              • Trin 18 af 34

                Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld grøntsagerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.

              • Trin 19 af 34

                Put de kogte grøntsager i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.

              • Trin 20 af 34

                Skyl squashen, og riv den på den grove side af et rivejern.

                • ca. 190 g squash
              • Trin 21 af 34

                Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet.

                • 1 ½ løg
              • Trin 22 af 34

                Rør løg og squash i kartoffel-pastinak-mosen.

              • Trin 23 af 34

                Hæld rasp, kartoffelmel, paprika, salt og peber i mosen, og rør godt rundt.

                • 1 ½ dl. rasp
                • ¾ dl. kartoffelmel
                • 1 ½ tsk. paprika
                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 24 af 34

                Slå æggene ud i en kop én ad gangen, og hæld dem op i mosen. Rør godt rundt.

                • 2 æg
              • Trin 25 af 34

                Hæld olie på en stor stegepande, og varm den op til middel varme.

                • 2 spsk. olie
              • Trin 26 af 34

                Læg en skefuld mos på stegepandden. Tryk mosen til en flad bøf med en paletkniv. Gør det samme med alt mosen, til du har 12 bøffer. Steg eventuelt bøfferne ad to omgange, hvis stegepanden er for lille.

              • Trin 27 af 34

                Steg bøfferne i cirka 5 minutter på den ene side.

              • Trin 28 af 34

                Vend bøfferne og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.

              • Trin 29 af 34

                Skyl salatbladene i koldt vand. Lad dem dryppe af.

                • 12 grønne salatblade
              • Trin 30 af 34

                Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

                • 6 tomater
              • Trin 31 af 34

                Skyl agurken, og skær den i skiver.

              • Trin 32 af 34

                Læg burgerbollerne på en brødrister, og rist dem på begge sider.

              • Trin 33 af 34

                Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.

                • 6 burgerboller, fuldkorn
              • Trin 34 af 34

                Læg salatblade på underbollen. Læg to kartoffel-grøntsagsbøffer, to agurkeskiver og tomatskiver i. Luk burgeren med overbollen.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvad med en vegetarburger? Hvis du ikke har prøvet en vegetarburger endnu, så bør du helt sikkert prøve denne! Har du kartofler eller andre grøntsager til overs, som allerede er kogt, er det super nemt at tilberede lækre grøntsagsbøffer af dem.

                Det er rigtig sundt med vegetarmad, og det er faktisk ret nemt at lave. Tip: Du kan også tilsætte krydderier til kartoffelmassen til bøfferne.

                Du kan selv lave dine egne fuldkorns burgerboller, prøv denne opskrift i GoCook. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Hvidløgs-kartoffel-dressing:

                  • ca. 150 g. kartofler 
                  • 3-4 fed hvidløg
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 knivspids peber
                  • ¾ tsk. paprika eller cayennepeber
                  • 225 g. cremefraiche 9%
                  • 3 spsk. finthakket persille

                  Kartoffel-grøntsagsbøffer:

                  • ca. 375 g. kartofler 
                  • ca. 190 g. pastinakker
                  • ca. 190 g. squash
                  • 1 ½ løg
                  • 2 æg
                  • 1 ½ dl. rasp
                  • ¾ dl. kartoffelmel
                  • 1 ½ tsk paprika
                  • 3 tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 3 spsk. olie

                  Tilbehør:

                  • 12 grønne salatblade
                  • 6 tomater
                  • 12 skiver agurk
                  • 6 store burgerboller, fuldkorn

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 mellem gryde med grydelåg
                  • 1 dørslag
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 piskeris
                  • 1 mellem skål
                  • 1 balje
                  • 1 lille gryde med grydelåg
                  • 1 rivejern
                  • 1 stegepande
                  • 1 kop
                  • 1 paletkniv
                  • 1 køkkenvægt

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Dressing: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
                  4. Put kartoffelternene i en lille gryde, og hæld vand i, så det dækker kartoflerne.
                  5. Læg låg på gryden, og bring kartoflerne i kog.
                  6. Kog kartoflerne ved svag varme i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
                  7. Sluk for blusset. Sæt et dørslag i køkkenvasken.
                  8. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.
                  9. Hæld kartoflerne i en skål, og mos den med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du moser kartofler.
                  10. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem op i skålen med en hvidløgspresser.
                  11. Rør salt, peber, paprika og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.
                  12. Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  13. Hak persillen fint. Hak også stilkene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
                  14. Rør persillen i dressingen. Smag dressingen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  15. Kartoffel-grøntsagsbøffer: Vask, og skræl kartoflerne og pastinakkerne. Skær dem i små tern.
                  16. Put kartoffeltern og pastinaktern i en gryde, og hæld vand i gryden, så det dækker grøntsagerne.
                  17. Læg låg på gryden. Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.
                  18. Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld grøntsagerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.
                  19. Put de kogte grøntsager i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.
                  20. Skyl squashen, og riv den på den grove side af et rivejern.
                  21. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet.
                  22. Rør løg og squash i kartoffel-pastinak-mosen.
                  23. Hæld rasp, kartoffelmel, paprika, salt og peber i mosen, og rør godt rundt.
                  24. Slå æggene ud i en kop én ad gangen, og hæld dem op i mosen. Rør godt rundt.
                  25. Hæld olie på en stor stegepande, og varm den op til middel varme.
                  26. Læg en skefuld mos på stegepandden. Tryk mosen til en flad bøf med en paletkniv. Gør det samme med alt mosen, til du har 12 bøffer. Steg eventuelt bøfferne ad to omgange, hvis stegepanden er for lille.
                  27. Steg bøfferne i cirka 5 minutter på den ene side.
                  28. Vend bøfferne og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.
                  29. Skyl salatbladene i koldt vand. Lad dem dryppe af.
                  30. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
                  31. Skyl agurken, og skær den i skiver.
                  32. Læg burgerbollerne på en brødrister, og rist dem på begge sider.
                  33. Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.
                  34. Læg salatblade på underbollen. Læg to kartoffel-grøntsagsbøffer, to agurkeskiver og tomatskiver i. Luk burgeren med overbollen.