Vegetarburger

Vegetarburger

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hvad med en vegetarburger? Hvis du ikke har prøvet en vegetarburger endnu, så bør du helt sikkert prøve denne! Har du kartofler eller andre grøntsager til overs, som allerede er kogt, er det super nemt at tilberede lækre grøntsagsbøffer af dem.

        Det er rigtig sundt med vegetarmad, og det er faktisk ret nemt at lave. Tip: Du kan også tilsætte krydderier til kartoffelmassen til bøfferne.

        Du kan selv lave dine egne fuldkorns burgerboller, prøv denne opskrift i GoCook. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1986 kJ / 473 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 36 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 44

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 44

        Mål alle ingredienser af.

        Hvidløgs-kartoffel-dressing:

        • ca. 50 g melede kartofler som Binje, King Edwards eller Estima
        • 1-2 fed hvidløg
        • 1/2 tsk salt
        • 1/4 knivspids peber
        • 1/4 tsk stødt paprika eller cayennepeber
        • 75 g cremefraiche 9%
        • 1 spsk finthakket persille

        Kartoffel-grøntsagsbøffer:

        • ca. 250 g melede kartofler som Binje, King Edward eller Estima
        • ca. 125 g pastinakker
        • ca. 125 g squash
        • 1 lille løg
        • 1 æg
        • 1 dl rasp
        • ½ dl kartoffelmel
        • 1 tsk paprika
        • 2 tsk groft salt
        • Peber
        • 2 spsk olie

        Tilbehør:

        • 8 grønne salatblade
        • 4 tomater
        • 8 skiver agurk
      • Trin 3 af 44

        Lav først dressingen: Skræl kartoflerne.

      • Trin 4 af 44

        Skær kartoflerne i tern.

      • Trin 5 af 44

        Put kartoffelternene i en lille gryde og hæld vand i, så det dækker kartoflerne.

      • Trin 6 af 44

        Læg låg på gryden, og bring kartoflerne i kog.

      • Trin 7 af 44

        Kog kartoflerne møre ved svag varme cirka 15 minutter til de er møre. Mærk efter med en lille kniv eller en kødnål. De skal slippe kniven.

      • Trin 8 af 44

        Sluk for blusset. Sæt et dørslag i køkkenvasken.

      • Trin 9 af 44

        Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.

      • Trin 10 af 44

        Put kartoflerne i en skål.

      • Trin 11 af 44

        Mos kartoflerne med et piskeris.

      • Trin 12 af 44

        Pil hvidløgsfeddene.

      • Trin 13 af 44

        Kom hvidløgsfeddene i en hvidløgspresser, og pres dem i kartoffelmosen.

      • Trin 14 af 44

        Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.

      • Trin 15 af 44

        Hæld koldt vand i en balje.

      • Trin 16 af 44

        Læg persillen i det kolde vand.

      • Trin 17 af 44

        Ryst vandet af persillen eller dup den tør på et rent viskestykke. Skær persillen fint ud, hak også stilkene.

      • Trin 18 af 44

        Rør persillen i dressingen.

        • 1 spsk finthakket persille
      • Trin 19 af 44

        Smag dressingen til med salt og peber.

        • 1/2 tsk salt
        • lidt peber
      • Trin 20 af 44

        Kartoffel-grøntsagsbøffer: Vask kartofler og pastinakker.

      • Trin 21 af 44

        Skræl kartofler og pastinakker.

      • Trin 22 af 44

        Skær kartofler og pastinakker i små stykker.

      • Trin 23 af 44

        Put kartoffeltern og pastinaktern i en gryde, og hæld vand i gryden, så det dækker grøntsagerne.

      • Trin 24 af 44

        Læg låg på gryden. Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven let.

      • Trin 25 af 44

        Sæt et dørslag i køkkenvasken og hæld grøntsagerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.

      • Trin 26 af 44

        Put de kogte grøntsager i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.

      • Trin 27 af 44

        Skyl squashen.

        • ca. 65 g squash
      • Trin 28 af 44

        Riv squashen på den grove side af et rivejern.

      • Trin 29 af 44

        Pil løget og riv det på den fine side af rivejernet.

        • ½ løg
      • Trin 30 af 44

        Rør løg og squash i mosen.

      • Trin 31 af 44

        Hæld rasp, kartoffelmel, paprika, salt og peber i mosen og rør godt rundt.

        • ½ dl rasp
        • 1/4 dl kartoffelmel

        • ½ tsk paprika

        • 1 tsk salt

        • Lidt peber

      • Trin 32 af 44

        Slå ægget ud i en kop først, og put det derefter i mosen. Rør godt rundt.

        • 1 æg
      • Trin 33 af 44

        Hæld olie på en stor stegepande og varm op.

        • 1 spsk olie
      • Trin 34 af 44

        Læg 8 skefulde mos på den varme pande. Tryk mosen flad med en paletkniv så det bliver til 8 bøffer.

      • Trin 35 af 44

        Steg bøfferne i ca. 5 minutter på hver side.

      • Trin 36 af 44

        Vend bøfferne og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.

      • Trin 37 af 44

        Hæld koldt vand i en balje.

      • Trin 38 af 44

        Skyl salatbladene i vandet.

        • 4 grønne salatblade
      • Trin 39 af 44

        Læg bladene i et dørslag, og lad dem dryppe af.

      • Trin 40 af 44

        Skyl tomaterne og skær dem i skiver.

        • 2 tomater
      • Trin 41 af 44

        Skyl agurken, og skær 4 skiver agurk.

      • Trin 42 af 44

        Læg burgerbollerne på en brødrister, og rist dem på begge sider.

      • Trin 43 af 44

        Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.

      • Trin 44 af 44

        Læg salatblade på underbollen. Læg to kartoffel-grøntsagsbøffer, to agurkeskiver og tomatskiver i. Luk burgeren med overbollen. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvad med en vegetarburger? Hvis du ikke har prøvet en vegetarburger endnu, så bør du helt sikkert prøve denne! Har du kartofler eller andre grøntsager til overs, som allerede er kogt, er det super nemt at tilberede lækre grøntsagsbøffer af dem.

        Det er rigtig sundt med vegetarmad, og det er faktisk ret nemt at lave. Tip: Du kan også tilsætte krydderier til kartoffelmassen til bøfferne.

        Du kan selv lave dine egne fuldkorns burgerboller, prøv denne opskrift i GoCook. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 store burgerboller (gerne grove, se efter Nøglehulsmærket)

          Hvidløgs-kartoffel-dressing:

          • ca. 50 g melede kartofler som Binje, King Edwards eller Estima
          • 1-2 fed hvidløg
          • 1/2 tsk salt
          • 1/4 knivspids peber
          • 1/4 tsk stødt paprika eller cayennepeber
          • 75 g cremefraiche 9%
          • 1 spsk finthakket persille

          ELLER 1 dl ketchup

          Kartoffel-grøntsagsbøffer:

          • ca. 125 g melede kartofler som Binje, King Edward eller Estima
          • ca. 65 g pastinakker
          • ca. 65 g squash
          • 1/2 løg
          • 1 æg
          • 1/2 dl rasp
          • 1/4 dl kartoffelmel
          • 1/2 tsk paprika
          • 1 tsk groft salt
          • Peber
          • 1 spsk olie

          Tilbehør:

          • 4 grønne salatblade
          • 2 tomater
          • 4 skiver agurk

          Køkkenredskaber

          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 mellem gryde med grydelåg
          • 1 dørslag
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 piskeris
          • 1 mellem skål
          • 1 balje
          • 1 lille gryde med grydelåg
          • 1 rivejern
          • 1 stegepande
          • 1 kop
          • 1 paletkniv
          • 1 køkkenvægt

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienser af.
          3. Lav først dressingen: Skræl kartoflerne.
          4. Skær kartoflerne i tern.
          5. Put kartoffelternene i en lille gryde og hæld vand i, så det dækker kartoflerne.
          6. Læg låg på gryden, og bring kartoflerne i kog.
          7. Kog kartoflerne møre ved svag varme cirka 15 minutter til de er møre. Mærk efter med en lille kniv eller en kødnål. De skal slippe kniven.
          8. Sluk for blusset. Sæt et dørslag i køkkenvasken.
          9. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.
          10. Put kartoflerne i en skål.
          11. Mos kartoflerne med et piskeris.
          12. Pil hvidløgsfeddene.
          13. Kom hvidløgsfeddene i en hvidløgspresser, og pres dem i kartoffelmosen.
          14. Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.
          15. Hæld koldt vand i en balje.
          16. Læg persillen i det kolde vand.
          17. Ryst vandet af persillen eller dup den tør på et rent viskestykke. Skær persillen fint ud, hak også stilkene.
          18. Rør persillen i dressingen.
          19. Smag dressingen til med salt og peber.
          20. Kartoffel-grøntsagsbøffer: Vask kartofler og pastinakker.
          21. Skræl kartofler og pastinakker.
          22. Skær kartofler og pastinakker i små stykker.
          23. Put kartoffeltern og pastinaktern i en gryde, og hæld vand i gryden, så det dækker grøntsagerne.
          24. Læg låg på gryden. Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven let.
          25. Sæt et dørslag i køkkenvasken og hæld grøntsagerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.
          26. Put de kogte grøntsager i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.
          27. Skyl squashen.
          28. Riv squashen på den grove side af et rivejern.
          29. Pil løget og riv det på den fine side af rivejernet.
          30. Rør løg og squash i mosen.
          31. Hæld rasp, kartoffelmel, paprika, salt og peber i mosen og rør godt rundt.
          32. Slå ægget ud i en kop først, og put det derefter i mosen. Rør godt rundt.
          33. Hæld olie på en stor stegepande og varm op.
          34. Læg 8 skefulde mos på den varme pande. Tryk mosen flad med en paletkniv så det bliver til 8 bøffer.
          35. Steg bøfferne i ca. 5 minutter på hver side.
          36. Vend bøfferne og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.
          37. Hæld koldt vand i en balje.
          38. Skyl salatbladene i vandet.
          39. Læg bladene i et dørslag, og lad dem dryppe af.
          40. Skyl tomaterne og skær dem i skiver.
          41. Skyl agurken, og skær 4 skiver agurk.
          42. Læg burgerbollerne på en brødrister, og rist dem på begge sider.
          43. Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.
          44. Læg salatblade på underbollen. Læg to kartoffel-grøntsagsbøffer, to agurkeskiver og tomatskiver i. Luk burgeren med overbollen. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Hvad med en vegetarburger? Hvis du ikke har prøvet en vegetarburger endnu, så bør du helt sikkert prøve denne! Har du kartofler eller andre grøntsager til overs, som allerede er kogt, er det nemt at tilberede lækre grøntsagsbøffer af dem.

            Det er rigtig sundt med vegetarmad, og det er faktisk ret nemt at lave. Tip: Du kan også tilsætte krydderier til kartoffelmassen til bøfferne.

            Du kan selv lave dine egne fuldkorns burgerboller, prøv denne opskrift i GoCook. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1986 kJ / 473 kcal
            • Protein: 10 %
            • Kulhydrat: 54 %
            • Fedt: 36 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 44

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 44

            Mål alle ingredienser af.

            Hvidløgs-kartoffel-dressing:

            • ca. 100 g melede kartofler som Binje, King Edwards eller Estima
            • 2-3 fed hvidløg
            • 1 tsk salt
            • 1/2 knivspids peber
            • 1/2 tsk stødt paprika eller cayennepeber

            Kartoffel-grøntsagsbøffer:

            • ca. 250 g melede kartofler som Binje, King Edward eller Estima
            • ca. 125 g pastinakker
            • ca. 125 g squash
            • 1 lille løg
            • 1 æg
            • 1 dl rasp
            • ½ dl kartoffelmel
            • 1 tsk paprika
            • 2 tsk groft salt
            • Peber
            • 2 spsk olie

            Tilbehør:

            • 8 grønne salatblade
            • 4 tomater
            • 8 skiver agurk
            • 150 g cremefraiche 9%
            • 2 spsk finthakket persille

             

          • Trin 3 af 44

            Lav først dressingen: Skræl kartoflerne.

          • Trin 4 af 44

            Skær kartoflerne i tern.

          • Trin 5 af 44

            Put kartoffelternene i en lille gryde og hæld vand i, så det dækker kartoflerne.

          • Trin 6 af 44

            Læg låg på gryden, og bring kartoflerne i kog.

          • Trin 7 af 44

            Kog kartoflerne møre ved svag varme cirka 15 minutter til de er møre. Mærk efter med en lille kniv eller en kødnål. De skal slippe kniven.

          • Trin 8 af 44

            Sluk for blusset. Sæt et dørslag i køkkenvasken.

          • Trin 9 af 44

            Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.

          • Trin 10 af 44

            Put kartoflerne i en skål.

          • Trin 11 af 44

            Mos kartoflerne med et piskeris.

          • Trin 12 af 44

            Pil hvidløgsfeddene.

          • Trin 13 af 44

            Kom hvidløgsfeddene i en hvidløgspresser, og pres dem i kartoffelmosen.

          • Trin 14 af 44

            Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.

          • Trin 15 af 44

            Hæld koldt vand i en balje.

          • Trin 16 af 44

            Læg persillen i det kolde vand.

          • Trin 17 af 44

            Ryst vandet af persillen eller dup den tør på et rent viskestykke. Skær persillen fint ud, hak også stilkene.

          • Trin 18 af 44

            Rør persillen i dressingen.

            • 2 spsk finthakket persille
          • Trin 19 af 44

            Smag dressingen til med salt og peber.

            • 1 tsk salt
            • lidt peber
          • Trin 20 af 44

            Kartoffel-grøntsagsbøffer: Vask kartofler og pastinakker.

          • Trin 21 af 44

            Skræl kartofler og pastinakker.

          • Trin 22 af 44

            Skær kartofler og pastinakker i små stykker.

          • Trin 23 af 44

            Put kartoffeltern og pastinaktern i en gryde, og hæld vand i gryden, så det dækker grøntsagerne.

          • Trin 24 af 44

            Læg låg på gryden. Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven let.

          • Trin 25 af 44

            Sæt et dørslag i køkkenvasken og hæld grøntsagerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.

          • Trin 26 af 44

            Put de kogte grøntsager i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.

          • Trin 27 af 44

            Skyl squashen.

            • ca. 125 g squash
          • Trin 28 af 44

            Riv squashen på den grove side af et rivejern.

          • Trin 29 af 44

            Pil løget og riv det på den fine side af rivejernet.

            • 1 løg
          • Trin 30 af 44

            Rør løg og squash i mosen.

          • Trin 31 af 44

            Hæld rasp, kartoffelmel, paprika, salt og peber i mosen og rør godt rundt.

            • 1 dl rasp
            • ½ dl kartoffelmel

            • 1 tsk paprika

            • 2 tsk salt

            • Lidt peber

          • Trin 32 af 44

            Slå ægget ud i en kop først, og put det derefter i mosen. Rør godt rundt.

            • 1 æg
          • Trin 33 af 44

            Hæld olie på en stor stegepande og varm op.

            • 2 spsk olie
          • Trin 34 af 44

            Læg 8 skefulde mos på den varme pande. Tryk mosen flad med en paletkniv så det bliver til 8 bøffer.

          • Trin 35 af 44

            Steg bøfferne i ca. 5 minutter på hver side.

          • Trin 36 af 44

            Vend bøfferne og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.

          • Trin 37 af 44

            Hæld koldt vand i en balje.

          • Trin 38 af 44

            Skyl salatbladene i vandet.

            • 8 grønne salatblade
          • Trin 39 af 44

            Læg bladene i et dørslag, og lad dem dryppe af.

          • Trin 40 af 44

            Skyl tomaterne og skær dem i skiver.

            • 4 tomater
          • Trin 41 af 44

            Skyl agurken, og skær 8 skiver agurk.

          • Trin 42 af 44

            Læg burgerbollerne på en brødrister, og rist dem på begge sider.

          • Trin 43 af 44

            Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.

          • Trin 44 af 44

            Læg salatblade på underbollen. Læg to kartoffel-grøntsagsbøffer, to agurkeskiver og tomatskiver i. Luk burgeren med overbollen. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvad med en vegetarburger? Hvis du ikke har prøvet en vegetarburger endnu, så bør du helt sikkert prøve denne! Har du kartofler eller andre grøntsager til overs, som allerede er kogt, er det nemt at tilberede lækre grøntsagsbøffer af dem.

            Det er rigtig sundt med vegetarmad, og det er faktisk ret nemt at lave. Tip: Du kan også tilsætte krydderier til kartoffelmassen til bøfferne.

            Du kan selv lave dine egne fuldkorns burgerboller, prøv denne opskrift i GoCook. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 4 store burgerboller (gerne grove, se efter Nøglehulsmærket)

              Hvidløgs-kartoffel-dressing:

              • ca. 100 g melede kartofler som Binje, King Edwards eller Estima
              • 2-3 fed hvidløg
              • 1 tsk salt
              • 1/2 knivspids peber
              • 1/2 tsk stødt paprika eller cayennepeber
              • 150 g cremefraiche 9%
              • 2 spsk finthakket persille

              ELLER 2 dl ketchup

              Kartoffel-grøntsagsbøffer:

              • ca. 250 g melede kartofler som Binje, King Edward eller Estima
              • ca. 125 g pastinakker
              • ca. 125 g squash
              • 1 lille løg
              • 1 æg
              • 1 dl rasp
              • ½ dl kartoffelmel
              • 1 tsk paprika
              • 2 tsk groft salt
              • Peber
              • 2 spsk olie

              Tilbehør:

              • 8 grønne salatblade
              • 4 tomater
              • 8 skiver agurk

              Køkkenredskaber

              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 mellem gryde med grydelåg
              • 1 dørslag
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 piskeris
              • 1 mellem skål
              • 1 balje
              • 1 lille gryde med grydelåg
              • 1 rivejern
              • 1 stegepande
              • 1 kop
              • 1 paletkniv
              • 1 køkkenvægt

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienser af.
              3. Lav først dressingen: Skræl kartoflerne.
              4. Skær kartoflerne i tern.
              5. Put kartoffelternene i en lille gryde og hæld vand i, så det dækker kartoflerne.
              6. Læg låg på gryden, og bring kartoflerne i kog.
              7. Kog kartoflerne møre ved svag varme cirka 15 minutter til de er møre. Mærk efter med en lille kniv eller en kødnål. De skal slippe kniven.
              8. Sluk for blusset. Sæt et dørslag i køkkenvasken.
              9. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.
              10. Put kartoflerne i en skål.
              11. Mos kartoflerne med et piskeris.
              12. Pil hvidløgsfeddene.
              13. Kom hvidløgsfeddene i en hvidløgspresser, og pres dem i kartoffelmosen.
              14. Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.
              15. Hæld koldt vand i en balje.
              16. Læg persillen i det kolde vand.
              17. Ryst vandet af persillen eller dup den tør på et rent viskestykke. Skær persillen fint ud, hak også stilkene.
              18. Rør persillen i dressingen.
              19. Smag dressingen til med salt og peber.
              20. Kartoffel-grøntsagsbøffer: Vask kartofler og pastinakker.
              21. Skræl kartofler og pastinakker.
              22. Skær kartofler og pastinakker i små stykker.
              23. Put kartoffeltern og pastinaktern i en gryde, og hæld vand i gryden, så det dækker grøntsagerne.
              24. Læg låg på gryden. Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven let.
              25. Sæt et dørslag i køkkenvasken og hæld grøntsagerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.
              26. Put de kogte grøntsager i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.
              27. Skyl squashen.
              28. Riv squashen på den grove side af et rivejern.
              29. Pil løget og riv det på den fine side af rivejernet.
              30. Rør løg og squash i mosen.
              31. Hæld rasp, kartoffelmel, paprika, salt og peber i mosen og rør godt rundt.
              32. Slå ægget ud i en kop først, og put det derefter i mosen. Rør godt rundt.
              33. Hæld olie på en stor stegepande og varm op.
              34. Læg 8 skefulde mos på den varme pande. Tryk mosen flad med en paletkniv så det bliver til 8 bøffer.
              35. Steg bøfferne i ca. 5 minutter på hver side.
              36. Vend bøfferne og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.
              37. Hæld koldt vand i en balje.
              38. Skyl salatbladene i vandet.
              39. Læg bladene i et dørslag, og lad dem dryppe af.
              40. Skyl tomaterne og skær dem i skiver.
              41. Skyl agurken, og skær 8 skiver agurk.
              42. Læg burgerbollerne på en brødrister, og rist dem på begge sider.
              43. Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.
              44. Læg salatblade på underbollen. Læg to kartoffel-grøntsagsbøffer, to agurkeskiver og tomatskiver i. Luk burgeren med overbollen. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Hvad med en vegetarburger? Hvis du ikke har prøvet en vegetarburger endnu, så bør du helt sikkert prøve denne! Har du kartofler eller andre grøntsager til overs, som allerede er kogt, er det super nemt at tilberede lækre grøntsagsbøffer af dem.

                Det er rigtig sundt med vegetarmad, og det er faktisk ret nemt at lave. Tip: Du kan også tilsætte krydderier til kartoffelmassen til bøfferne.

                Du kan selv lave dine egne fuldkorns burgerboller, prøv denne opskrift i GoCook. 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1986 kJ / 473 kcal
                • Protein: 10 %
                • Kulhydrat: 54 %
                • Fedt: 36 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 44

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 44

                Mål alle ingredienser af.

                Hvidløgs-kartoffel-dressing:

                • ca. 150 g melede kartofler som Binje, King Edwards eller Estima
                • 3-4 fed hvidløg
                • 1½ tsk salt
                • 1 knivspids peber
                • 2/3 tsk stødt paprika eller cayennepeber

                Kartoffel-grøntsagsbøffer:

                • ca. 250 g melede kartofler som Binje, King Edward eller Estima
                • ca. 125 g pastinakker
                • ca. 125 g squash
                • 1 lille løg
                • 1 æg
                • 1 dl rasp
                • ½ dl kartoffelmel
                • 1 tsk paprika
                • 2 tsk groft salt
                • Peber
                • 2 spsk olie

                Tilbehør:

                • 8 grønne salatblade
                • 4 tomater
                • 8 skiver agurk
                • 225 g cremefraiche 9%
                • 3 spsk finthakket persille

                 

              • Trin 3 af 44

                Lav først dressingen: Skræl kartoflerne.

              • Trin 4 af 44

                Skær kartoflerne i tern.

              • Trin 5 af 44

                Put kartoffelternene i en lille gryde og hæld vand i, så det dækker kartoflerne.

              • Trin 6 af 44

                Læg låg på gryden, og bring kartoflerne i kog.

              • Trin 7 af 44

                Kog kartoflerne møre ved svag varme cirka 15 minutter til de er møre. Mærk efter med en lille kniv eller en kødnål. De skal slippe kniven.

              • Trin 8 af 44

                Sluk for blusset. Sæt et dørslag i køkkenvasken.

              • Trin 9 af 44

                Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.

              • Trin 10 af 44

                Put kartoflerne i en skål.

              • Trin 11 af 44

                Mos kartoflerne med et piskeris.

              • Trin 12 af 44

                Pil hvidløgsfeddene.

              • Trin 13 af 44

                Kom hvidløgsfeddene i en hvidløgspresser, og pres dem i kartoffelmosen.

              • Trin 14 af 44

                Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.

              • Trin 15 af 44

                Hæld koldt vand i en balje.

              • Trin 16 af 44

                Læg persillen i det kolde vand.

              • Trin 17 af 44

                Ryst vandet af persillen eller dup den tør på et rent viskestykke. Skær persillen fint ud, hak også stilkene.

              • Trin 18 af 44

                Rør persillen i dressingen.

                • 3 spsk finthakket persille
              • Trin 19 af 44

                Smag dressingen til med salt og peber.

                • 1½ tsk salt
                • lidt peber
              • Trin 20 af 44

                Kartoffel-grøntsagsbøffer: Vask kartofler og pastinakker.

              • Trin 21 af 44

                Skræl kartofler og pastinakker.

              • Trin 22 af 44

                Skær kartofler og pastinakker i små stykker.

              • Trin 23 af 44

                Put kartoffeltern og pastinaktern i en gryde, og hæld vand i gryden, så det dækker grøntsagerne.

              • Trin 24 af 44

                Læg låg på gryden. Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven let.

              • Trin 25 af 44

                Sæt et dørslag i køkkenvasken og hæld grøntsagerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.

              • Trin 26 af 44

                Put de kogte grøntsager i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.

              • Trin 27 af 44

                Skyl squashen.

                • ca. 190 g squash
              • Trin 28 af 44

                Riv squashen på den grove side af et rivejern.

              • Trin 29 af 44

                Pil løget og riv det på den fine side af rivejernet.

                • 1 ½ løg
              • Trin 30 af 44

                Rør løg og squash i mosen.

              • Trin 31 af 44

                Hæld rasp, kartoffelmel, paprika, salt og peber i mosen og rør godt rundt.

                • 1 ½ dl rasp
                • 3/4 dl kartoffelmel

                • ½ tsk paprika

                • 3 tsk salt

                • Lidt peber

              • Trin 32 af 44

                Slå ægget ud i en kop først, og put det derefter i mosen. Rør godt rundt. Gør det samme med det andet æg.

                • 2 æg
              • Trin 33 af 44

                Hæld olie på en stor stegepande og varm op.

                • 2 spsk olie
              • Trin 34 af 44

                Læg 12 skefulde mos på den varme pande. Tryk mosen flad med en paletkniv så det bliver til 12 bøffer. Tip: Gør det af to omgange, hvis de ikke kan være på panden. Læg staniol over de færdige bøffer på en tallerken - så holder de sig varme.

              • Trin 35 af 44

                Steg bøfferne i ca. 5 minutter på hver side.

              • Trin 36 af 44

                Vend bøfferne og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.

              • Trin 37 af 44

                Hæld koldt vand i en balje.

              • Trin 38 af 44

                Skyl salatbladene i vandet.

                • 12 grønne salatblade
              • Trin 39 af 44

                Læg bladene i et dørslag, og lad dem dryppe af.

              • Trin 40 af 44

                Skyl tomaterne og skær dem i skiver.

                • 6 tomater
              • Trin 41 af 44

                Skyl agurken, og skær 8 skiver agurk.

              • Trin 42 af 44

                Læg burgerbollerne på en brødrister, og rist dem på begge sider.

              • Trin 43 af 44

                Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.

              • Trin 44 af 44

                Læg salatblade på underbollen. Læg to kartoffel-grøntsagsbøffer, to agurkeskiver og tomatskiver i. Luk burgeren med overbollen. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvad med en vegetarburger? Hvis du ikke har prøvet en vegetarburger endnu, så bør du helt sikkert prøve denne! Har du kartofler eller andre grøntsager til overs, som allerede er kogt, er det super nemt at tilberede lækre grøntsagsbøffer af dem.

                Det er rigtig sundt med vegetarmad, og det er faktisk ret nemt at lave. Tip: Du kan også tilsætte krydderier til kartoffelmassen til bøfferne.

                Du kan selv lave dine egne fuldkorns burgerboller, prøv denne opskrift i GoCook. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 6 store burgerboller (gerne grove, se efter Nøglehulsmærket)

                  Hvidløgs-kartoffel-dressing:

                  • ca. 150 g melede kartofler som Binje, King Edwards eller Estima
                  • 3-4 fed hvidløg
                  • 1½ tsk salt
                  • 1 knivspids peber
                  • 2/3 tsk stødt paprika eller cayennepeber
                  • 225 g cremefraiche 9%
                  • 3 spsk finthakket persille

                  ELLER 3 dl ketchup

                  Kartoffel-grøntsagsbøffer:

                  • ca. 375 g melede kartofler som Binje, King Edward eller Estima
                  • ca. 190 g pastinakker
                  • ca. 190 g squash
                  • 1 ½ løg
                  • 2 æg
                  • 1 ½ dl rasp
                  • 3/4 dl kartoffelmel
                  • 1 ½ tsk paprika
                  • 3 tsk groft salt
                  • Peber
                  • 3 spsk olie

                  Tilbehør:

                  • 12 grønne salatblade
                  • 6 tomater
                  • 12 skiver agurk

                  Køkkenredskaber

                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 mellem gryde med grydelåg
                  • 1 dørslag
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 piskeris
                  • 1 mellem skål
                  • 1 balje
                  • 1 lille gryde med grydelåg
                  • 1 rivejern
                  • 1 stegepande
                  • 1 kop
                  • 1 paletkniv
                  • 1 køkkenvægt

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienser af.
                  3. Lav først dressingen: Skræl kartoflerne.
                  4. Skær kartoflerne i tern.
                  5. Put kartoffelternene i en lille gryde og hæld vand i, så det dækker kartoflerne.
                  6. Læg låg på gryden, og bring kartoflerne i kog.
                  7. Kog kartoflerne møre ved svag varme cirka 15 minutter til de er møre. Mærk efter med en lille kniv eller en kødnål. De skal slippe kniven.
                  8. Sluk for blusset. Sæt et dørslag i køkkenvasken.
                  9. Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.
                  10. Put kartoflerne i en skål.
                  11. Mos kartoflerne med et piskeris.
                  12. Pil hvidløgsfeddene.
                  13. Kom hvidløgsfeddene i en hvidløgspresser, og pres dem i kartoffelmosen.
                  14. Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.
                  15. Hæld koldt vand i en balje.
                  16. Læg persillen i det kolde vand.
                  17. Ryst vandet af persillen eller dup den tør på et rent viskestykke. Skær persillen fint ud, hak også stilkene.
                  18. Rør persillen i dressingen.
                  19. Smag dressingen til med salt og peber.
                  20. Kartoffel-grøntsagsbøffer: Vask kartofler og pastinakker.
                  21. Skræl kartofler og pastinakker.
                  22. Skær kartofler og pastinakker i små stykker.
                  23. Put kartoffeltern og pastinaktern i en gryde, og hæld vand i gryden, så det dækker grøntsagerne.
                  24. Læg låg på gryden. Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven let.
                  25. Sæt et dørslag i køkkenvasken og hæld grøntsagerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.
                  26. Put de kogte grøntsager i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.
                  27. Skyl squashen.
                  28. Riv squashen på den grove side af et rivejern.
                  29. Pil løget og riv det på den fine side af rivejernet.
                  30. Rør løg og squash i mosen.
                  31. Hæld rasp, kartoffelmel, paprika, salt og peber i mosen og rør godt rundt.
                  32. Slå ægget ud i en kop først, og put det derefter i mosen. Rør godt rundt. Gør det samme med det andet æg.
                  33. Hæld olie på en stor stegepande og varm op.
                  34. Læg 12 skefulde mos på den varme pande. Tryk mosen flad med en paletkniv så det bliver til 12 bøffer. Tip: Gør det af to omgange, hvis de ikke kan være på panden. Læg staniol over de færdige bøffer på en tallerken - så holder de sig varme.
                  35. Steg bøfferne i ca. 5 minutter på hver side.
                  36. Vend bøfferne og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.
                  37. Hæld koldt vand i en balje.
                  38. Skyl salatbladene i vandet.
                  39. Læg bladene i et dørslag, og lad dem dryppe af.
                  40. Skyl tomaterne og skær dem i skiver.
                  41. Skyl agurken, og skær 8 skiver agurk.
                  42. Læg burgerbollerne på en brødrister, og rist dem på begge sider.
                  43. Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.
                  44. Læg salatblade på underbollen. Læg to kartoffel-grøntsagsbøffer, to agurkeskiver og tomatskiver i. Luk burgeren med overbollen. Velbekomme!