Burger med bønnebøf

Burger med bønnebøf

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Jo, den er sgi god nok. Vi skal spise mindre oksekød, hvis vi gerne vil passe bedre på vores klima. MEN du behøver ikke undvære burgeren af den grund (for det er simpelthen for lækkert til at skulle undvære). Prøv den her burger med veggie-bøf. Du bliver MEGA overrasket over, hvor lækkert det smager! Burger med bønnebøf giver cirka 1,7 kg CO2/kg måltid. Det er 13 gange mindre COend burger med oksekød. Så flot klimavalg! 

        Opskriften giver 4 veggie-bøffer.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2243 kJ / 536 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 55 %
        • Fedt: 28 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 tomat
        • ½ agurk
        • ½ hjertesalat
        • 160 g. lima-bønner fra brik/dåse
        • 50 g. edamame-bønner (frosne)
        • ¼ løg
        • 1 fed hvidløg
        • 10 g. feta
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • 1 æg
        • ¼ citron
        • 2 spsk. hvedemel
        • 1 spsk. olie til stegning
        • 2 spsk. ketchup
        • 2 burgerboller
      • Trin 3 af 16

        Skyl tomater og agurk og skær dem i tynde skiver.

        • 1 tomat
        • ½ agurk
      • Trin 4 af 16

        Pluk bladene af hjertesalaten og skyl dem.

        • ½ hjertesalat
           
      • Trin 5 af 16

        Hæld limabønnerne i et dørslag og skyl dem med koldt vand.

        • 160 g. lima-bønner fra brik/dåse
      • Trin 6 af 16

        Kom edamamebønnerne i en skål. Hæld kogende vand over, og lad dem trække 2 minutter. Hæld dem i et dørslag og lad dem dryppe af vandet fra.

        • 50 g. edamame-bønner (frosne)
      • Trin 7 af 16

        Pil, og hak løg og hvidløg groft.

        • ¼ løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 8 af 16

        Pres saften fra citronen med en citronpresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citron.

        • ¼ citron
      • Trin 9 af 16

        Slå ægget ud i en kop. Kom det op i en skål.

        • 1 æg
      • Trin 10 af 16

        Kom lima-bønner, edamame-bønner, løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og citronsaft i en skål med høje kanter eller en kande som i kan stavblende i.

        • 10 g. feta
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 11 af 16

        Blend farsen med en stavblender, til der ikke er flere klumper. Rør hvedemelet i farsen.

        • 2 spsk. hvedemel
      • Trin 12 af 16

        Varm olien op på en stor stegepande til middel varme.

        • 1 spsk. olie til stegning
      • Trin 13 af 16

        Kom farsen på panden. Brug en spiseske til at lægge 2 flade klatter af bønnefarsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så du bedre kan vende dem.

      • Trin 14 af 16

        Steg veggie-dellerne i cirka 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne som frikadeller. Når du vender dem første gang, kan du trykke dem lidt flade med paletkniven, så de får samme bredde som burgerbollerne. Læg dem på en tallerken, når de er færdige. Fortsæt til du har brugt alt bønnefarsen.

      • Trin 15 af 16

        Varm burgerbollerne på en brødrister.

        • 2 burgerboller
      • Trin 16 af 16

        Skær burgerbollerne igennem og fyld dem med bøffer, salatblanding og lidt ketchup.

        • 2 spsk. ketchup
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Jo, den er sgi god nok. Vi skal spise mindre oksekød, hvis vi gerne vil passe bedre på vores klima. MEN du behøver ikke undvære burgeren af den grund (for det er simpelthen for lækkert til at skulle undvære). Prøv den her burger med veggie-bøf. Du bliver MEGA overrasket over, hvor lækkert det smager! Burger med bønnebøf giver cirka 1,7 kg CO2/kg måltid. Det er 13 gange mindre COend burger med oksekød. Så flot klimavalg! 

        Opskriften giver 4 veggie-bøffer.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 tomat
          • ½ agurk
          • ½ hjertesalat
          • 160 g. lima-bønner fra brik/dåse
          • 50 g. edamame-bønner (frosne)
          • ¼ løg
          • 1 fed hvidløg
          • 10 g. feta
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • 1 æg
          • ¼ citron
          • 2 spsk. hvedemel
          • 1 spsk. olie til stegning
          • 2 spsk. ketchup
          • 2 burgerboller

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl tomater og agurk og skær dem i tynde skiver.
          4. Pluk bladene af hjertesalaten og skyl dem.
          5. Hæld limabønnerne i et dørslag og skyl dem med koldt vand.
          6. Kom edamamebønnerne i en skål. Hæld kogende vand over, og lad dem trække 2 minutter. Hæld dem i et dørslag og lad dem dryppe af vandet fra.
          7. Pil, og hak løg og hvidløg groft.
          8. Pres saften fra citronen med en citronpresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citron.
          9. Slå ægget ud i en kop. Kom det op i en skål.
          10. Kom lima-bønner, edamame-bønner, løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og citronsaft i en skål med høje kanter eller en kande som i kan stavblende i.
          11. Blend farsen med en stavblender, til der ikke er flere klumper. Rør hvedemelet i farsen.
          12. Varm olien op på en stor stegepande til middel varme.
          13. Kom farsen på panden. Brug en spiseske til at lægge 2 flade klatter af bønnefarsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så du bedre kan vende dem.
          14. Steg veggie-dellerne i cirka 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne som frikadeller. Når du vender dem første gang, kan du trykke dem lidt flade med paletkniven, så de får samme bredde som burgerbollerne. Læg dem på en tallerken, når de er færdige. Fortsæt til du har brugt alt bønnefarsen.
          15. Varm burgerbollerne på en brødrister.
          16. Skær burgerbollerne igennem og fyld dem med bøffer, salatblanding og lidt ketchup.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Jo, den er sgi god nok. Vi skal spise mindre oksekød, hvis vi gerne vil passe bedre på vores klima. MEN du behøver ikke undvære burgeren af den grund (for det er simpelthen for lækkert til at skulle undvære). Prøv den her burger med veggie-bøf. Du bliver MEGA overrasket over, hvor lækkert det smager! Burger med bønnebøf giver cirka 1,7 kg CO2/kg måltid. Det er 13 gange mindre COend burger med oksekød. Så flot klimavalg! 

            Opskriften giver 8 veggie-bøffer.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2243 kJ / 536 kcal
            • Protein: 17 %
            • Kulhydrat: 55 %
            • Fedt: 28 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

          • Trin 2 af 16

            Find alle ingredienserne frem.

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 teske
            • 1 spiseske
            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 dørslag
            • 1 stor skål
            • 1 citruspresser
            • 1 stavblender
            • 1 stegepande
            • 1 paletkniv
            • 1 tallerken
            • 1 brødrister
            • 1 brødkniv
          • Trin 3 af 16

            Skyl tomater og agurk og skær dem i tynde skiver.

            • 2 tomater
            • ⅓ agurk
          • Trin 4 af 16

            Pluk bladene af hjertesalaten og skyl dem.

            • 1 hjertesalat
          • Trin 5 af 16

            Hæld limabønnerne i et dørslag og skyl dem med koldt vand.

            • 320 g. lima-bønner fra brik/dåse
          • Trin 6 af 16

            Kom edamamebønnerne i en skål. Hæld kogende vand over, og lad dem trække 2 minutter. Hæld dem i et dørslag og lad dem dryppe af vandet fra.

            • 100 g. edamame-bønner (frosne)
          • Trin 7 af 16

            Pil, og hak løg og hvidløg groft.

            • ½ løg
            • 2 fed hvidløg
          • Trin 8 af 16

            Pres saften fra citronen med en citronpresser.Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citron.

            • ½ citron
          • Trin 9 af 16

            Slå ægget ud i en kop. Kom det op i en skål. fortsæt på samme måde med det andet æg.

            • 2 æg
          • Trin 10 af 16

            Kom lima-bønner, edamame-bønner, løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og citronsaft i en skål med høje kanter eller en kande som i kan stavblende i.

            • 20 g. feta
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 11 af 16

            Blend farsen med en stavblender, til der ikke er flere klumper. Rør hvedemelet i farsen.

            • 4 spsk. hvedemel
          • Trin 12 af 16

            Varm olien op på en stor stegepande til middel varme.

            • 2 spsk. olie til stegning
          • Trin 13 af 16

            Kom farsen på panden. Brug en spiseske til at lægge 2 flade klatter af bønnefarsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så du bedre kan vende dem.

          • Trin 14 af 16

            Steg veggie-dellerne i cirka 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne som frikadeller. Når du vender dem første gang, kan du trykke dem lidt flade med paletkniven, så de får samme bredde som burgerbollerne. Læg dem på en tallerken, når de er færdige. Fortsæt til du har brugt alt bønnefarsen.

          • Trin 15 af 16

            Varm burgerbollerne på en brødrister.

            • 4 burgerboller
          • Trin 16 af 16

            Skær burgerbollerne igennem og fyld dem med bøffer, salatblanding og lidt ketchup.

            • 4 spsk. ketchup
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Jo, den er sgi god nok. Vi skal spise mindre oksekød, hvis vi gerne vil passe bedre på vores klima. MEN du behøver ikke undvære burgeren af den grund (for det er simpelthen for lækkert til at skulle undvære). Prøv den her burger med veggie-bøf. Du bliver MEGA overrasket over, hvor lækkert det smager! Burger med bønnebøf giver cirka 1,7 kg CO2/kg måltid. Det er 13 gange mindre COend burger med oksekød. Så flot klimavalg! 

            Opskriften giver 8 veggie-bøffer.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 tomater
              • ⅓ agurk
              • 1 hjertesalat
              • 320 g. lima-bønner fra brik/dåse
              • 100 g. edamame-bønner (frosne)
              • ½ løg
              • 2 fed hvidløg
              • 20 g. feta
              • 1 tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 2 æg
              • ½ citron
              • 4 spsk. hvedemel
              • 2 spsk. olie til stegning
              • 4 spsk. ketchup
              • 4 burgerboller

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 dørslag
              • 1 stor skål
              • 1 citruspresser
              • 1 stavblender
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 tallerken
              • 1 brødrister
              • 1 brødkniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skyl tomater og agurk og skær dem i tynde skiver.
              4. Pluk bladene af hjertesalaten og skyl dem.
              5. Hæld limabønnerne i et dørslag og skyl dem med koldt vand.
              6. Kom edamamebønnerne i en skål. Hæld kogende vand over, og lad dem trække 2 minutter. Hæld dem i et dørslag og lad dem dryppe af vandet fra.
              7. Pil, og hak løg og hvidløg groft.
              8. Pres saften fra citronen med en citronpresser.Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citron.
              9. Slå ægget ud i en kop. Kom det op i en skål. fortsæt på samme måde med det andet æg.
              10. Kom lima-bønner, edamame-bønner, løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og citronsaft i en skål med høje kanter eller en kande som i kan stavblende i.
              11. Blend farsen med en stavblender, til der ikke er flere klumper. Rør hvedemelet i farsen.
              12. Varm olien op på en stor stegepande til middel varme.
              13. Kom farsen på panden. Brug en spiseske til at lægge 2 flade klatter af bønnefarsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så du bedre kan vende dem.
              14. Steg veggie-dellerne i cirka 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne som frikadeller. Når du vender dem første gang, kan du trykke dem lidt flade med paletkniven, så de får samme bredde som burgerbollerne. Læg dem på en tallerken, når de er færdige. Fortsæt til du har brugt alt bønnefarsen.
              15. Varm burgerbollerne på en brødrister.
              16. Skær burgerbollerne igennem og fyld dem med bøffer, salatblanding og lidt ketchup.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Jo, den er sgi god nok. Vi skal spise mindre oksekød, hvis vi gerne vil passe bedre på vores klima. MEN du behøver ikke undvære burgeren af den grund (for det er simpelthen for lækkert til at skulle undvære). Prøv den her burger med veggie-bøf. Du bliver MEGA overrasket over, hvor lækkert det smager! Burger med bønnebøf giver cirka 1,7 kg CO2/kg måltid. Det er 13 gange mindre COend burger med oksekød. Så flot klimavalg! 

                Opskriften giver 12 veggie-bøffer.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2243 kJ / 536 kcal
                • Protein: 17 %
                • Kulhydrat: 55 %
                • Fedt: 28 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

              • Trin 2 af 16

                Find alle ingredienserne frem.

                • 3 tomater
                • 1 ½ agurk
                • 1 ½ hjertesalat
                • 480 g. lima-bønner fra brik/dåse
                • 150 g. edamame-bønner (frosne)
                • ¾ løg
                • 3 fed hvidløg
                • 30 g. feta
                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • 3 æg
                • ¾ citron
                • 6 spsk. hvedemel
                • 3 spsk. olie til stegning
                • 6 spsk. ketchup
                • 6 burgerboller
              • Trin 3 af 16

                Skyl tomater og agurk og skær dem i tynde skiver.

                • 3 tomater
                • 1 ½ agurk
              • Trin 4 af 16

                Pluk bladene af hjertesalaten og skyl dem.

                • 1 ½ hjertesalat
              • Trin 5 af 16

                Hæld limabønnerne i et dørslag og skyl dem med koldt vand.

                • 480 g. lima-bønner fra brik/dåse
              • Trin 6 af 16

                Kom edamamebønnerne i en skål. Hæld kogende vand over, og lad dem trække 2 minutter. Hæld dem i et dørslag og lad dem dryppe af vandet fra.

                • 150 g. edamame-bønner (frosne)
              • Trin 7 af 16

                Pil, og hak løg og hvidløg groft.

                • ¾ løg
                • 3 fed hvidløg
              • Trin 8 af 16

                Pres saften fra citronen med en citronpresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citron.

                • ¾ citron
              • Trin 9 af 16

                Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en skål. fortsæt på samme måde med de andre æg.

                • 3 æg
              • Trin 10 af 16

                Kom lima-bønner, edamame-bønner, løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og citronsaft i en skål med høje kanter eller en kande som i kan stavblende i.

                • 30 g. feta
                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 11 af 16

                Blend farsen med en stavblender, til der ikke er flere klumper. Rør hvedemelet i farsen.

                • 6 spsk. hvedemel
              • Trin 12 af 16

                Varm olien op på en stor stegepande til middel varme.

                • 3 spsk. olie til stegning
              • Trin 13 af 16

                Kom farsen på panden. Brug en spiseske til at lægge 2 flade klatter af bønnefarsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så du bedre kan vende dem.

              • Trin 14 af 16

                Steg veggie-dellerne i cirka 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne som frikadeller. Når du vender dem første gang, kan du trykke dem lidt flade med paletkniven, så de får samme bredde som burgerbollerne. Læg dem på en tallerken, når de er færdige. Fortsæt til du har brugt alt bønnefarsen.

              • Trin 15 af 16

                Varm burgerbollerne på en brødrister.

                • 6 burgerboller
              • Trin 16 af 16

                Skær burgerbollerne igennem og fyld dem med bøffer, salatblanding og lidt ketchup.

                • 6 spsk. ketchup
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Jo, den er sgi god nok. Vi skal spise mindre oksekød, hvis vi gerne vil passe bedre på vores klima. MEN du behøver ikke undvære burgeren af den grund (for det er simpelthen for lækkert til at skulle undvære). Prøv den her burger med veggie-bøf. Du bliver MEGA overrasket over, hvor lækkert det smager! Burger med bønnebøf giver cirka 1,7 kg CO2/kg måltid. Det er 13 gange mindre COend burger med oksekød. Så flot klimavalg! 

                Opskriften giver 12 veggie-bøffer.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 tomater
                  • 1 ½ agurk
                  • 1 ½ hjertesalat
                  • 480 g. lima-bønner fra brik/dåse
                  • 150 g. edamame-bønner (frosne)
                  • ¾ løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 30 g. feta
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • 3 æg
                  • ¾ citron
                  • 6 spsk. hvedemel
                  • 3 spsk. olie til stegning
                  • 6 spsk. ketchup
                  • 6 burgerboller

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor skål
                  • 1 citruspresser
                  • 1 stavblender
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 tallerken
                  • 1 brødrister
                  • 1 brødkniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skyl tomater og agurk og skær dem i tynde skiver.
                  4. Pluk bladene af hjertesalaten og skyl dem.
                  5. Hæld limabønnerne i et dørslag og skyl dem med koldt vand.
                  6. Kom edamamebønnerne i en skål. Hæld kogende vand over, og lad dem trække 2 minutter. Hæld dem i et dørslag og lad dem dryppe af vandet fra.
                  7. Pil, og hak løg og hvidløg groft.
                  8. Pres saften fra citronen med en citronpresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra en citron.
                  9. Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en skål. fortsæt på samme måde med de andre æg.
                  10. Kom lima-bønner, edamame-bønner, løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og citronsaft i en skål med høje kanter eller en kande som i kan stavblende i.
                  11. Blend farsen med en stavblender, til der ikke er flere klumper. Rør hvedemelet i farsen.
                  12. Varm olien op på en stor stegepande til middel varme.
                  13. Kom farsen på panden. Brug en spiseske til at lægge 2 flade klatter af bønnefarsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så du bedre kan vende dem.
                  14. Steg veggie-dellerne i cirka 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne som frikadeller. Når du vender dem første gang, kan du trykke dem lidt flade med paletkniven, så de får samme bredde som burgerbollerne. Læg dem på en tallerken, når de er færdige. Fortsæt til du har brugt alt bønnefarsen.
                  15. Varm burgerbollerne på en brødrister.
                  16. Skær burgerbollerne igennem og fyld dem med bøffer, salatblanding og lidt ketchup.